A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Megint dilettáns kérdés következik:
a húst lehet magában turmixolni? Vagy egy kis lével? Vagy hogy megy ez? :roll:

Én következő gyerkőcnek inkább őszit szeretnék. De ez úgyis max.kivánság marad, mert nem lehet tudni, mikor fog jönni... tudatosan tervezni meg elég nehéz szerintem.

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi,
Mikor jöjjön a következő? Naná, hogy erre is van határozott elméletem. :D Tavasszal! Úgy nyáron esel teherbe, amikor vitamin és minden szempontból toppon van a szervezet, ez különösen az első 3 hónapban fontos. Hiába van egész évben gyümi, a hazaiból már lepusztultak, a külföldit meg kezelik minden jóval, hogy épen ideérjen. Akkor meg süt a nap is, különösen előnyös. Ha tavasz közepe/vége, nem kell bálnázni a télen, ami veszélyes a csúszkák miatt és főni nyáron nagy pocakkal. Az őszi babákat nem lehet nyugisan sétáltatni és minél kisebb, annál nagyobb gond a biztonságos öltöztetés. Könnyen túlöltöztetem télen, ami azért egy jó fél évesnél egyértelmű. ÚÚÚtálom a telet (meg a hideg őszt), ha őszi, akkor egy ősszel/téllel többet él meg, nem pedig a legjobbat "kapja" egy frissülő, rügyező tavaszt. Télen még a lakásba is kevésbé akarom letenni a földre, így a forgás, gurulás kicsit nehezebben megy. Télen depis vagyok, az első fél év szerintem a legnehezebb, ezt nálam tuti nem kéne párosítani. Amikor megtanul járni, általában egy éves kora körül, még hónapokig sokat potyog. Mire egy őszi baba jár, vagy esik vagy nagyon hideg van. Úgy fel kell öltöztetni, hogy alig bír mozdulni, nemhogy gyakorolni. A tavasziaknak ott van fél év, amíg gyakorolhat, mire jön a tél, már nagyobb és nem esik el annyit, könnyebb neki is.
De az igaz, hogy a friss gyümik kifelé mennek. Ez meg az ellenérv. :lol: De ha óvatoskodsz, mint én, akkor biokonzervet kap amúgy is. Mostanában kezdek átállni a főzésre, mivel már nagyocska. Lassan. Így nem olyan nagy gond, hogy nem a fáról jön. De kapott olyant is, kisétáltam a kertbe és a fáról kapta az első barackját.

Téli:
Natinak egy 80as kétrészese volt. Decemberben volt 9 kiló, elég hosszú. Leért a lába alá, így csak egy bundacipő volt rajta, nagyon jól szuperált. Amolyan kantáros volt. A kabátot meg le lehetett venni, ha bementűnk valahová, így praktikus is. Még a következő télen is tudta hordani. Nem olyan susogós, hanem puha kord. Jó volt, mert nem ázott és kényelmesebb volt. Most visszakérem, remélem jó lesz Szabinak is. Akkor már a 3. telén használom és megérte a jó kis Kenguru áron is. Cipője csak onnantól volt, hogy járni tudott.
Az első télen nem érte babakocsi a fenekét, végig cipeltük. Pontosabban Robi, mert én 7 kilónál feladtam.

Lora,
Bmikor adod, az elején meg kell küzdeni a kajával. Csak az idő hossza változik. Ennyi idősen már egész jól alkalmazkodik.

Kép KépKép
lorca

Lehet kapni szilikon anyagú, szép színes jégkockatartókat, amikkel kül. alakú jégkockákat (gyümölcs, zöldség vagy húskockákat :D ) lehet gyártani. Szerintem ezzel a típussal a legkönnyebb dolgozni (jól lehet tiszítani, és könnyen kijön belőle a cucc, nem utolsó sorban a gyerek jól elvan vele a pihenőszékben).

Na, húshoz nekem sem volt sokszor szerencsém, de anno anya csak simán megfőzött egy főzőpohárban egy kis darab csirkemellet, aztán annyi, nem tett bele/vele semmit. Elsőre szerintem ennyi elég, majd később cifrázzuk.

Orsi
Kép Kép
sno

Czeizel doki aszonta, hogy ősszel ideális teherbe esni, mert nyáron sok a sérült spermium, és őszre töltődik fel az anya szervezete. Na de nyáron szülni?!

Timo,
magában biztos nem lehet turmixolni, még én is filózom rajta, hogy mivel, de talán a saját levével a legegyszerűbb, majd meglátjuk, hogy néz ki (még sosem főztem húst :oops: ). Lehet, hogy megkérdezem az ismerősömet (ikres anyuka), aki javasolta, hogy pontosan, hogy is csinálta.

Orsi
Kép Kép
sno

halihó!

vagyunk ám :lol: most csak gyors bekukk nagyjából átolvastam a rengeteg irományt úh nem biztos h mindre reagálok szóval előre is bocsi :lol:

nos a hétvégénk tök jó volt apa elment pecázni nagyi jött segíteni :lol:
Lea péntektől nagyon nyüszi volt konkrétan csak kézben és csak anya kezében volt jó egész nap :shock: hiába mondogattam h mindjárt megszakadok :evil: :oops: :lol:
gondoltam a foga de még mindig semmi.

szombaton kozmetikushoz mentem gondoltam kihasználom h itt van anya.na nagyi elment sétálni Leával majd negyed óra múlva hív h a gyerek éktelen ordításba kezdett és nem tudja megnyugtatni úh feljöttek a kozmetikába és úgy kezelték, masszírozták az arcomat h Lea cica feküdt a hasamon :shock: :lol: aztán nagy nehezen sikerült anyunak elaltatnia de megvárták a kezelés végét.

egész nap ilyen kis nyomi volt, semmi duma, semmi mosolygás sikongatás ha letettem a játszószőnyegre vagy nyüszizett vagy nézett ki a fejéből...nem mozdult :shock:

néztem lázat de semmi, nyüszizés ment tovább.... :shock: dől belőle a nyál úh tuti a foga lesz de már majdnem elvittem a dokinőhöz csak gondoltam kiröhög...láz nuku, a gyerek eszik rendesen, éjszaka alszik :shock:

na ma regge :lol: lre visszatért a régi Lea :lol: :lol: :lol: tuti ez a nyomi idő miatt is nyűgösebbek úh ágiboldi ne add fel!!!!!!

séta
mi kenguruban sétáltunk tegnap esőben rajtam széldzseki az alját felhúztam így a lábát be ttakartam mert csak 1 zokni volt rajta :lol: esőernyő és mehet a séta...élvezte :lol:

rucik
háát mi is szelektáltunk a hétvégén és üres maradt a szekrény :lol: :lol: :lol:

most mennem kell hívnak :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sziasztok!

Huh, tényleg sokat írtatok!

Téli ruci: még pocakosan ajánlottak nekem egy olyan két részes szerkót, aminek a gatyója nagyon fifikás volt: különböző módon lehetett össsz/szét cipzározni a nadrágot, lehettett belőle csinálni zsákot, mint a hálózsáknál és lehetett belőle csinálni gyatyót is.

Ha valakit érdekel, küldöm a kereskedő linkjét.

SNO: ügyi Sebi, hogy megindult! Olyan jó nézni, ahogy fejlődnek!

Mazsi: én ezért nem mertem eddig elmenni se fodrászhoz, se kozmetikushoz, pedig már nagyon kéne!

Timo: tegnap is és ma is esett séta közben. Az esővédő nagyon jó szolgáéatott tett...

nanica

Most anyukám sétál Natival. Nagyon megviseli a lelkem a cirkósítás, meg az angliai út egy hónap alatt, ráadásul a kocsit is vizsgáztatni kell. Így most elküldtem, hogy vegyen Natinak egy csúszásgátlós zoknit, mert a régieket kinőtte. :oops: Ma akkor nem panaszkodom a dilijeire :D

Mazsi,
A kozmetikus jó nagyot nézhetett, amikor megjelent anyukád :lol:

Orsi,
Miért van sok sérült sperma nyáron? Nekem pont az tűnne ideálisnak, nem pedig a beöltözött téli készlet. Bár a fél év élettartammal (?) amúgy is eléggé keverednek. Nekünk a szept 1-i és a júni 15-i spermák bejöttek :D

Husi:
Egy kuktában zsenge csirkehusi levest érdemes csinálni, ízesítés nélkül, zöldséggel. Egész csirke is jöhet. Amikor megfőtt, leszedegetni a húst a csontról és annyi húslével felöntve olyan szöttyedt mustár állagúra turmixolni. Mehet bele a zöldség is, akkor nem köhögi ki a lelkét a botmixer vagy amivel csinálod. Csak csirkemell nagyon száraz, vegyesen szerintem jobb. A bőre persze nem kell, de az alatta lévő pici háj az jól jöhet. Ez az olyan bénáknak is megy, mint én. A kukta csak az idő miatt kell, mehet persze sima lábasba is.
Aztán irány a jégkockatartó.
Aztán jöhet az a bizonyos cifrázás :D

Timocska,
Nekünk a tudatos tervezés 1,5 óra híján bejött. Csak Szabi belehúzott. :D

Május,
A Sparban van fagyasztott bio cucc 8)

Biobanán:
Szomszéd mindig a piacon vette, jó pénzért. Egyszer a Spárban is volt, hasonló cimkével, normál áron. Én addig sem bíztam benne, ismerve a banán igényeit. Ugyhogy Sági, nálunk is csak mezei változat lesz :wink:

Kép KépKép
lorca

Megjártuk a Pólust, persze a szőrcszimából már egy db sincs, de legalább vettünk sapkát. Nagy tanulság: nem gondolkozni, vásárolni!!! :lol:

N gáz, de az autós hordozó már szűk Gergőnek! Ha rendesen be van öltöztetve, úgy kell kicuppantani belőle! :shock: Pedig még elég messze van a stabil üléstől, nem tehetem még a nagyobb ülésébe, úh egy darabig szorulni fog szegénykém. :?

Zöldség-gyümi: mi a piacon vesszük. Sztem nem bio, de itt nincs bio-piac (vagy van, Timo?). A Tescoban nem veszünk ilyesmit, ennyit tudunk tenni. :roll: :(

Nanica, engem érdekel ez a szétszerelős szerkó! :wink:

Esővédő: Gergő üvölt alatta. :( Talán mert nem lát át rajta rendesen. :roll:

Mazsi: kozmetika Leával :lol: :lol: :lol:

Sno! Azt nem mondta, hogy mitől sérülnek nyáron a spermák? A meleg miatt? Emlékszem, mikor Gergőre készültünk, hónapokra letiltottam Ádámot a kádfürdőről. Volt nagy öröm, mikor + lett a teszt! Újra ázhatott esténként a kádban! :lol: :lol:

Évszakok és a következő: csak ne kelljen 40 fokban 8-9 hónapos terhesnek lenni! A többi mindegy.
Vendég

Pann!
Biopiac hozzánk legközelebb Újpesten van!

Otthon hogy vannak öltöztetve a bébik? Mert én itthon kábé majd megfagyok.. Lillus egy hosszú újju bodyban és egy ujjatlan rugiban nyomja.

Mazsi!
Örülök, hogy visszatért Lea életkedve és te meg megszépültél! :) Rám is rámférne egy kozmetika! :oops:

Nanica!
Van honlapja a szétszerelhető rucinak? Ha igen, szerintem tedd fel ide, hadd lássuk! :D

Lorca!
Köszi a husifőzés titkait! :) Elraktározom, hogy majd anno ne kelljen visszaolvasni..

Más:
lehet babapiskótát adni a gyereknek vagy azt csak mi kaptuk anno? Ma nem divat már? :?

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk is hideg van, Gergőn ujjatlan body, hosszúujjú rugi és egy melegítő (alsó, felső) van. :roll:

babapiskóta: ha bevezetted a gluténos dolgokat, akkor mehet, de mivel jó sok cukor van benne, nem kifejezetten ajánlott. Én a kölesgolyóval szemezek, gluténmentes, cukormentes, (ízmentes), mégis szilárd kaja, amit EGYEDÜL ehet! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Timi-Hú, a babapiskóta az egyik legnagyobb mumus most! A Kismama minden tiltólistáján rajta van, cukor miatt.

Lorca- tényleg pont fordítva van mint ahogy elgondoltad, én is úgy olvastam- augusztusban a legmagasabb az egészséges élveszületési arány, tavaszi időszakban pedig a legalacsonybb.
Ez statisztika, azért jegyeztem meg, mert én is augusztusi vagyok.

Ovinál ne legyen ez fő szempont h van-e beszoktatás, attól még lehet jó ovi, hogy nem tudják megoldani az anyukák beözönlését.

Bölcsinél még egy dolog, ha valahová bejelentkeztek, akkor csak egy helyre tegyétek, mert aki több helyre jelentkezik, azt a lista végére rakják. Ez a szóbeszéd.

Orsi-olyan cuki a pici Sebi ahogy a kosár sarkában kucorog!
Nanica- hasonlít tényleg!
Lora-azta felülést!!!!
Lin- tényleg változik Gréta, egészen más a fotókon mint a régebbieken.

Jók az uszis képek nagyon!

Bella

Kép

Kép
bella2

két adag vasalás között ismét :lol:

timo
Lilla esés :cry: hihetetlen h le tudnak fordulni.ágiboldihoz hasonlóan én sem tudom elképzelni de mindig körbepárnázom sőt az ágy mellé is teszek 1-2 nagypárnát ha mégis de eddig szerencsénk volt.Lillus áthámozta magát a barikádon? :shock:

babapiskóta
szerintem ha mindenképpen adni szeretnél akkor vmi teljeskiőrlésű babakekszet keress szintén biobolt :lol: a barátnőm talán a Bis kids nevű kekszet adta Suginak
a babpiskótában egyrészt a cukor másrészt a fehér liszt a gáz szerintem :lol: de én mint méghozzánemtápláló kismami.... :shock: :lol: inkább csak azt írom én mit csinálnék :lol:

nappali ruci
hát majd megfagyunk mi is 21°C :shock: Leán egy rövid ujjú body, farmer és egy pulcsi

éjszaka
megpróbáltam a vagstagabb hálózsákba beleszuszakolni ... :shock: nem tetszett neki nem tudta a praclijait emelgetni belecsavarodott és csak felmérgesítette magát :shock: :lol: úh marad a jó kis kezeslábas piszi hosszúujjú bodyval és ZOKNIVAL :shock: :lol: olyan hideg volt vmelyik reggelre keze lába h ráadtam a zoknikat :lol: ja és a takarónak esélye sincs :lol:

lorca
húsleves egyszerű :?: :?: :shock: :shock: :shock: hát én sokmindent megfőzök de ez az egy leves ami még SOHA sem sikerült :lol: mindig zavaros marad, hiába főzöm lassan ,hiába rakom fel hideg vízben a husit, hiába szedem ezerrel a habot lefelé :shock: szóval én is bajban eszek a husilevessel....
nem baj majd megpárolom, azt tudom :lol:

kozmetika
a csajszi ismer és ő mondta h jöjjenek fel nyugodtan :lol:
hjolnap fodrászhoz kellene mennem h a hétvégére emberi formám legyen hát nem tudom mi lesz elvuileg vinnem kell Leát csak az a gáz h más is lesz akit abban az időben festenek és nem túl egészséges a festéket beszívnia egy ekorra gyerkőcnek úh most fűzöm apát h legyen már táppénzen holnap :oops: :lol:

nanica
mindenképp add meg a kereskedő elérhetőségét!!!!!
tudtok már vmit a székletről?

székletről jut eszembe :oops: csatlakoztunk a nemkakiló csapatba :shock: szombat óta semmi :shock:

sno
ez a kockázás jó 5let!!!

GRATULA a hófordulósoknak!!! ja és a kis akrobatáknak :shock: Peti Brigi (bocs ha kihagytam vkit) mi még messze járunk ezektől :lol: most ebben a pár napban a hasraforgást is elfeljetette :shock:

basszus h öregszem/ünk :shock: mindjárt félévesek a bébik
emlékeztek amikor még csak képzelődtünk róluk?????olyan jó volt :oops: persze szerintem minden képzeletet felülmúlnak legalábbis Lea :oops: :lol: :lol: :lol:

éjszakák
hát most h olvastalak titeket én megint nem szólok semmit :oops: KITARTÁS!!!!

elalvás
na ebben azért Lea sem jeleskedik :shock: eddig ugye a kézben ringatás esetleg cici verzió volt...most az üvöltés kézben ficergés és egyre gyakrabban cicin beájulás a jellemző :shock: vagy ha már annyira fáradt akkor 1xcsak belalszik magától...

most megint kajcsi idő úh majd folyt.köv

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja, meg vannak az ún babakekszek, de azokban nem tudom mi van. :roll:
Vendég

Brigi ma maratoni alvást rendezett de. Délig aludt! :shock: Persze aki éjjel dorbézol! :evil:
Viszont addig főztem borsólevest és egybensült karajhusit kolbásszal és sárgarépával megszúrva! Nagyon jó lett!

Timi
Természetesen nem lehet adni, mert cukor, glutén és egy rakás E betű van benne. Bár Briginek már az eperfagyi után lehet, hogy már mindegy... (He nem meséltem volna, akkor egy Mkövesdi rokon adott neki a tudtomon kívül. Még szerencse, hogy időben észrevettem! :shock: :evil: )

Mazsi
Vicces a kozmetikus sztori! :lol:

Biopiac
Nem tudom, mert még nem néztem meg, de az Örsön a Cédrus piacon van egy nagy biobolt, ahol szerintem zöldségek is vannak. A héten akartam elmenni oda, de az eső visszatart.

Megint beájult, úh. mostmár tényleg pihizek én is. De. nagyon nem ment. :( Ezek után kiváncsi vagyok az éjszakára! :evil:
lora7

Azért kérdeztem a b.piskótát, mert valahol láttam, hogy egy kisgyerek azt csócsálta. Na, meg a nagyszülők állandóan mondják, hogy majd a gyümipépbe lehet reszelni. Én nem szeretnék adni, magam sem szeretem. Úgyhgoy nálunk nincs is... a többi szilár dolog (babakeksz, kenyérhéj stb.) is messze áll még tőlünk! :D

Mazsi!
Hát igen, Lilla egy kis akrobata. Az összetekert pléd kismiska volt neki. Persze, gondolhattam volna, hogy kevés lesz a barikád, ha már itthon Blöki sem elég! :shock: :shock: Legközelebb jobban vigyázunk!
Végülis sikerült rucit venned? (bocs, ha már írtad) :oops: :oops:
Leára mit adsz?

Boldog hófordulót Bercinek! :)

Eddig azt hittem, hogy van őszi ruhatárunk. De rá kell jönnöm, nagyon hiányos. Se harisnya, se hosszú ujjú rugi, se meleg hálózsák. És holnap megyünk haza anyukámékhoz a hegyekbe, ahol még hidegebb van. Na, meg családi házban kábé 3 fokkal hűvösebb van. Meg fogunk fagyni!
:cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann
A kölesgolyó az sózott nem? Persze lehet, hogy csak az amit én láttam.
lora7

Tényleg!
Bercinek boldog ötödiket! :D
lora7

jaaa a ruci
leegyszerűsítettem...vettem egy fehér nadrágot (úh most különösen örülök az esőnek :twisted: ) és egy fekete-fehér felsőt majd teszek fel képeket

Lea miben lesz?hát holnap megyeünk venni vmit mert szoknyában akrtam vinni de az most ebben a fantasztikus idöben nem jön össze :evil:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ahogy olvasom a hsz-ket vmiféle cicinalvós járvány terjeng :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

a hétvégén sikerült egy adag sötét ruhát papírzsepistől kimosni.... :evil: :evil: :evil: most avasalás előtt mindegyik db-t kiskefével "szösztelenítenem" kell :twisted: :twisted: :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok,
Jelentkeztünk bölcsibe 2008 őszétől. Bár ha közben megváltozik a címünk, akkor már nem vagyunk jogosultak (vagy a mi, vagy a munkahely címe XI. ker. kell hogy legyen). Zsófi mostanában egész tűrhetően viselkedik. Mostanában változékony az alvásmennyiség és a jókedv is. Ma pl. eddig aludt 20 percet és most azt hittem, majd alszik egy hosszút, de nem (20 perce aludt el és már hallom a hangját).

Elalvás,
Szinte kizárólag szopizás közben alszik el, már nem is küzdök ellene. Ezen kívül séta közben babakocsiban, vagy autóban. Esetleg van olyan verzió, hogy szopi során félig elalszik és aztán még kap cumit a kiságyban. Majd lesz valami.

Hozzátápi,
Nem biogyümölcsöt kapott Zsófi sem. Messze van a biopiac. Viszont anyukám tett el télire gyümölcsöket, amelyeket ismerős forrásból vásárolt\kapott (azok inkább biok).
Az alma egyébként tetszik neki, tátani is szokta a száját. Egyenlőre még a pihenőszékből eszünk, lehet kéne nézni etetőszéket. Milyen érvek szólnak a drágábbak mellett?

Ruházat,
Jelenleg itthon rövidujjú body, nadrág és vastagabb póló.

Ágiboldi,
Van hogy Zsófi is egész nap ordibál, de akkor általában kézben sem jó neki. Esetleg séta, vagy szopi. Általában ébredés után elvan egy fél órát, utána kezdődik a műsor. Mondjuk nem lilulós.

Orsi,
A fagyasztott főzelékben nem kevesebb a vitamin? Szóval, nincs semmi hátránya ha lefagyasztom? (persze eddig még csak almát adtam)
Már többször akartam írni, hogy a Túl a maszat hegyen nekem is nagy kedvencem. Vettem egyszer ajándékba, aztán gyorsan egyet magamnak is.

Sajnos eddig bírta (közben már kivettem a kiságyból). Kezd hangosodni az óbégatás. Esetleg majd folytatom egyszer.

KépKép
bozotka

Boldi megjavúúúlt!! Mára megjavult!!! Vagy csak ad nekem egy nap szusszanásnyi időt. Alvás után félórákat elvan az ágyában, vidáman forgolódik, kurjongat, közben kitakarítottam úgyí, h ébren volt!!! I(lyen még soha nem történt eddig... a járókában is elvan, aztán táncoltunk Frank Sinatrára, hangosan röhögött, letettem és magától elaludt, és mikro felébredt kezdte előről a csendesfoglalkozást!! :lol:
És nyitja a száját a kajára, tátog mint a madárfióka, nem a csukott szájon keresztül kell beszuszakolnom..

Bakker, van akinek mindig ilyen a gyereke? :shock: Hűűűűdejólehet! Boldi kb havonta egy nap rendez ilyen kecsegtetést, kb mikor az őrület határán vagyok. De most minden jó, kitakarítva, mostam, teregettem, könyvet olvastam!!

Persze nyilván érzi, h jókedvem van, de melyikünk kezdi vajon? Ha én ideges vagyok, akkor ő is, és akkor én méginkább stb. és fordítva is igaz, de ki kezdi? Tegnap lehet, h én mert fájt a fejem..

Elmegyünk sétálni is, eső ide vagy oda! :wink:

Bozotka, Boldi is 2008 őszétől megy bölcsibe, végre nem leszünk egyedül :)

Mazsi, várjuk a képeket a ruciról!

Kép
Kép
agiboldi

Ja, mi voltunk ám kinn sétálni kenguruval. Az a baj, hogy bazira fúj itt a szél, és csak úgy vitte az esernyőt is. Messzire nem jutottunk, de legalább szívtunk friss levegőt! :)

Kladi!
A fagyós dolgokban mindig kevesebb a vitamin szerintem. De télen másként nem lehet megoldani a dolgokat.

Ágiboldi!
Na, ugye, nem is olyan rossz gyerek ez a Boldi! :wink: Ilyenkor húzza a mézesmadzagot, hogy akár ilyen is lehetne! :) A fejed most nem fáj?

Timi
Kép Kép
timocska

Ági! Lehet, hogy vkinek ilyen a gyereke, de nekem nem ilyet küldtek, az fix! :lol: Na megyek vissza mosogatni. Gergő fölébredt közben, azért szakítottam meg, de most már be akarom fejezni! Ő meg majd óbégat közben....valszeg. :(
Vendég

Márnemazér', de nekem most el kéne rongyolnom fogkefét venni? :shock: Aztán este meg reggel megmossuk azt a fél fogat! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bizonyám, Pann, felelősségteljes szülő este félfogat mos! :lol:

Timi, nem most jól vagyok, nem fáj :D Tulképp nem is rossz dolog a migrén, mert minden egyes fejfájásmentes napot kimondottan pozitívnak érzek :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Lehet Rád ütött és Boldinak is migrénje volt tegnap.

Azt én is tudom, hogy migrénes nap után fejfájás nélkül ébredni az felér egy újjászületéssel.

Az öthós köszöni a köszöntést.
Képzeljétek Luca két nap után lebetegdett az oviban-hasmenés, és valszeg a Berci is elkapta, mert most ő is hígat kakilt és látszik, hasgörcse van.

Pann-milyen autósülésetek van, hogy már kicsi? Bercinek még jó, pedig nincs ő sem már messze a 8 kilótól.

Timi-ezek a méretek már egész sokáig jók lesznek, úgyhogy nyugodtan vásárolj.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella!
Tényleg, meddig? Mekkora méretet hord egy átlagos 1 éves?

Timi
Kép Kép
timocska

Látod Ágiboldi! Azért rosszcsontkodik Boldi, hogy ennyire tudjad értékelni a jó napokat! Képzeld milyen uncsi lenne ha mindennap ilyen lenne! :lol: :lol: :lol: Egyébként szerintem még nem született olyan gyermek aki mindig ilyen lenne. Mindenkinek vannak rossz napjai, hol kevesebb hol több...

Bella és a többi több gyermekes
Engem is érdekelne, hogy mekkorát nőnek az elkövetkezendő fél évben! Unom már, hogy tele a szekrény kinőtt vadi új rucikkal!

Pann
Fogmosás: :lol: :lol: :lol: Hát ha nem is ilyen konkrétan, de szerintem nem árt megismertetni a gyerkőcöt egy fogkefével!

Kérdés
Bölcsibe csak akkor lehet jelentkezni, ha tuti a munkahely, vagy lehet anélkül is és majd elválik, hogy lesz-e? Még nem tudom, hogy visszavesznek-e 4 vagy max 6 órás munkára. 8-ra tuti nem megyek míg bölcsis.
lora7

Lora,
Nem kell semmi papír, hogy jelentkezz a bölcsibe. Nekem se tuti a munka, de lehetséges ezért inkább jelentkeztem.

KépKép
bozotka

Pann,
Igen a meleg miatt. Fürdés, mint célprémium, nem rossz.
Aztán fogselymezni el ne felejtsétek, hátha valami mellé szorult! :twisted:

Nem a gluténre írta valaki, hogy pont azzal csinál rosszat az ember, ha mentesíti tőle a babakaját???

Boldog 5-et Bercinek! A párom kitalálta, hogy a kövi legyen Bertalan, mert tetszik neki a Berci név.

Lora,
Eperfagyit adtak a gyereknek kérdés nélkül??? :evil: :evil: :evil:

Bozotka,
Varró Dániel most kapott valamilyen kitüntetést is.
Milyen a bölcsitek?
Nemtom, mit tesz a fagyasztás, biztos nem javít rajta. :(
Jó az új képetek, mármint Zsófié.

Ágiboldi,
Boldog Napot Nektek!

Milyen kesztyűt vegyünk a babónak, szerintem a két ujjasban meghülyül, az öt ujjstól meg én, amikor megpróbálom feladni (ha létezik egyáltalán).

Holle pépesek,
mit csináltok a porral a 3-4 hét lejárta után? Mi baja lesz? Én bevallom adtam neki a negyedik hét után is :oops: . Imátkozzak?

Orsi
Kép Kép
sno

Berci, boldog hófordulót! :P

Orsi, nekünk még nem járt le a köles, de én már előre elhatároztam, h nem lesz annak semmi baja :oops:

Képzeljétek, holnap megyek 1 órát tolmácsolni 6-tól! Apa kicsit korábban hazajön leváltani.. nagyon izgulok, több mint egy éve nem tolmácsoltam, mert már terhesen se, ugyanis túl stresszes volt a szinkron... azt se tudom tudok-e még angolul beszélni :) remélem alszunk ma éjjel, az nem ártana!!

Kép
Kép
agiboldi

http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek.vm;jsessionid=DD6D9EB88474A7C10C0C53C330266DEE?pid=440439

a link...

amit az előbb írtam, elszállt... :evil: :evil:

Szóval tényleg vért találtak a székleteben. Még meg kell várni az esetleges fertőzésre vonatkozó viszgálat eredményét, addig is szigorúan diétázom.
Hihetetlen mennyi mindenben van tej! Még az elevitben is van tejcukor! :(

Valamelyik nap az egyik német adón volt egy Disco, ami mamabarát babaszobát alakított ki a bulizni vágyó kismamáknak az épületen belül.
Anyuka este 10re megy a kicsikkel( votl kb 3 hós és totyogó is köztük) a dizsibe, ledja a bébicsőszöknek a szemet dörzsölő gyereket és reggel 5kor felszedi :( Volt vagy 68 kiságy egy szobában, láthatóan ideges gyerekekkel és közben mutaták az anyukákat hogy tekerik magukat! Nekem nagyon nem volt szimpi :? :?

nanica

Ruha:
Eléggé gyerekfüggő, mekkorák lesznek egy évesen. Nati nőtt, mint a gyom fél éves koráig. Amikor kezdtem szívbajt kapni, lelassított és normál ütemre váltott. 3 hósan 7kg/74es ruci - 6 hós 9kg 80as - 1 év 10,5kg 86os. Itt érte el a ruha a korát, mert más számítás szerint az a 12-18 hós. Ki is nőtte őket 1,5 évesen, szinte ahogy betöltötte. De vannak hirtelen ugrások (ld Boldi), de minél nagyobb, annál kevésbé lényeges, hogy pont méret legyen a ruha. Én nem szeretem a nagyobbat veszek, hogy majd jó legyen elvet, ezért előre nemigen vásárolok. Főleg a cipő nehéz.
Kb két évesen lehet számítani, hogy arányban áll az eljövendő felnőtt magasságával. Az meg a tiéddel és apuciéval. Addig meg ahogy akar. (Egy 2 éves lány a felnőttkori magasságának 52%át érte el statisztikailag)
Kolléganőm kislánya 1 évesen még 74es rucikat hordott.

Bella,
Boldog Berci napot! :D
Szegény Luca és Berci :( Meddig fog otthon maradni?

Pann,
Mi ez a hanyagság?! Nem reggel és este, hanem minden étkezés után! (az éjszakai szopi is étkezés, úgyhogy húzz bele :twisted: )
Natinak már volt egy rakás foga, mire nekikezdtünk a fogmosásnak. Közelebb volt a kettőhöz, ha jól emlékszem, de megkérdezem Robit, bár úgysem fog emlékezni. :lol: Az első rágók 13 hónaposan jöttek, addig tuti nem mostam. És még ép a húsz :wink:

Orsi,
Jó név a Berci, de lehet, hogy kislánynak nem fog tetszeni. 8)
Szerintem a Holle csak egy kicsit megszívja magát a levegő nedvességével és nem lesz olyan tökéletes, mint az első kibontáskor. Nem hinném, hogy panaszkodnának. :roll:
Kesztyűben egy sima zsákocska a legjobb, tépőzárral. Úgyis ökölben lesz a keze, amint megpróbálsz valamit is ráadni. A cipőn is a hasonló elvű sztem a jó. Az is jó, ha nagy kabátja van, amiből nem lóg ki a keze. Egy csecsemő mindig úgy néz ki télen, mint egy krumpli, nem érdemes túl sokat variálni.

Ágiboldi,
Szerintem nincs olyan gyerek, akinek csak jó napjai vannak. Mert akkor anyuka hozzászokik, és már a legkisebb gond is nagy. (Vannak például, akiknek gyermekük átalussza az éjszakát, azután meg egy-két kelést is rosszul viselnek, pedig milyen mennyei is az, hogy csak 1-2x kel az ember! :twisted: )

Mazsi,
Szoknya egy jó vastag harisnyával? Pici pulcsival vész esetére? Gondolom nem az utcán lesz a buli. Olyan aranyosak ilyenkor kis rucikban!!!
Nem tudom, hogy csinálja a mosógépünk, de a bennehagyott papírzsebit kiteszi a szélére :D , ott ázik amíg mos. Áldom a tervező eszét!
Nem baj, ha zavaros lesz a húsleves. Úgyis ledarálod :D Amit én értek babahúsleves alatt: a csirkét beleteszed a vízbe pár répával, némi vízzel és addig főzöd, amíg lejön a hús a csontról. Majd uzsgyi a darálóba, majd a fagyasztóba. Semmi flancolás :wink: (Tudtommal a kóser csirke nem zavarosodik :D )

Timocska,
Adhatsz rá két bodyt is, a hosszú ujjú alulra, rugival és zoknival. Az elég zord időben is meleg, annál hidegebb nem lesz. Pelussal az már 4 réteg ruha a derekán :wink:

Lora,
Eperfagyi? :shock: Anyukám rokonotok? Ő szokott ilyen jó dolgokat csinálni. :x

Babapiskóta:
Kihagynám.

Altatás:
Új verziónk van a véletlenül nem szopisra sikeredő altatáshoz. A mellkasomnál fogja a ruhámat, miközben ugyan azzal a kezén szopizza a hüvelykujját és az arcát befúrja a nyakamhoz, én pedig a saját arcomat a fejére teszem. Súly azért a saját karomon van. Közben persze el kell pakolnom a lábaimat vhova, mert nem szeretik ha hozzáér valami a talpához. Tök kényelmes. :lol:

Nati beszéd:
Olvassuk a Dzsungel könyvét. Nati: Anya, miért sír kán?

Őszi teherbeesés: Most jut eszembe hogy Nati tavaszi baba (máj 24) és ősszel estem vele teherbe (szept 1) Akkor ideális gyerkőc genetikailag :D És meg is feleltem Czeizel doki és a saját igényeimnek is. Akkor most a statisztikát ne nézzük :wink:

Nanica,
Nekem ifjú koromban volt egy ismerősöm, még a bulizós korszakomból. 15 évesen esett teherbe, majd 17 évesen. Mivel úgy gondolta, hogy az embernek huszon évesen joga van bulizni, így eljárt. Gyerek meg, egyedül, mivel amúgy sem ébred fel. A nagyobbat leadta nagyinak, apa sehol, úgyhogy az alig 3 éves otthon volt. :( Akkor inkább a dizsi bébiszitt. :? Persze attól még szörnyű ötlet. :x

Kép KépKép
lorca

Anyukámat elküldtem, hogy vegyen egy szilikon talpas zoknit, ha van. Megmutattam milyent, megmondtam, milyen méretben. Vett két párat. Az egyik olyan, a másik akkora. :lol:

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Kivételesen nem azért vagyok ilyen korán, mert a ded nem hagyott aludni, hanem mert megyünk anyukámékhoz és csak vasárnap jövünk vissza! :)

Úgyhogy legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a csöppségekre! A csöppségek meg kíméljék az anyukájukat! :)
Puszi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Peti!
Isten éltessen sokáig feledik szülinapod alkalmából! :)

Kladi!
Zsófi csatos fotója! :lol: :lol: Vajon Lillának is lesz ekkora haja? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Nem akarom elkiabálni, de megszűnőben van a véget nem érő éjszakai szopis időszak. Egész sokat tartózkodtam az ágyamban.

Ágiboldi,
Aludtál?

Nanica,
Mikor lesz eredmény?
Szerintem valami alap táplálkozástudományt már indokolt lenne betenni az alapképzésbe. Szinte mindenki találkozik valamilyen problémával, és olyankor jó lenne, ha tisztában lennénk a tejcukor, glutén és még sok más működési mechanizmusával. Néhány problémát biztos sikerülne is megelőzni némi információ birtokában.

Idillinek hat a kép, ahogy cigaretta és piaszagúan magamhoz ölelem a rózsás-puhára aludt kisbabámat és hazabotladozom vele hajnalban :roll: .

Lorca,
Fiú lesz :twisted: .
Ezt a hozzábújós-ujjszopis kombinációt a Sebi is kezdi, de a végén mindig elgyengül a cici közelségétől.
Na és miért sír? Ez engem is érdekelne. :lol:
Látod, látod, tudsz te, ha akarsz :P .
Zokni :? :lol:

Timo,
Jó pihit, ágyakkal vigyázni :D !

Orsi
Kép Kép
sno

ágiboldi
azta, már tudom, ki lesz a legpénzesebb anyuka :wink:

lorca
sajnálom, de percekig röhögtem a zoknin

timo
n n jó pihenést anyudnál!

snorsi
nálunk se fog megromlani lejáratkor, az tuti :wink:
már én is gondolkodtam azon, h kicsit jobban is el lehetne merülni a témában, mert az, h kerülöm a glutént, tejcukrot, cukrot mint ördög a szenteltvizet az oké, de nem ártana tudni pontosan az ok okozatokat

bozotka
cuki az új csíkfotó

majus3

Szép jóreggelt Mindenkinek!

Én már nem emlékszem pontosan-de 80, 86-osakat hordott Luca, azt hiszem, egy évesen. De már a 74-est is egész sokáig hordta.

Lora-jelentkezéskor nem kell a munkáltatói, és beiratkozáskor sem. Azt hiszem a belépést követő 60 napon belül kell bemutatni a munkáltatóit és a gyed lemondó papírt. Ez azóta változhatott.

Nanica- sajnálom. Remélem, ez a kinőhető allergiák közé fog tartozni.

Ági!-Szorítunk Neked este!

Orsi- Akkor hogy döntöttél, nem mész vissza dolgozni? Úgy érzem, több a második gyermekkel fogalalkozó gondolatod mint a munkagyerekkel kategóriás! :wink:
Bertalan- nálunk férj nem akarta, még a szülőágyon is ezen vitáztunk. :D De megszerette a nevet. :D
És mit gondolsz, mi vezetett eredményre, éjszakai alvás-témában.

Lorca- Ma már ment a Luci, tegnap már semmi baja sem volt, gyorsan átment rajta. Viszont én lettem beteg, fáj a torkom, folyik az orrom. Kezdődik a hazahordja a gyerek az oviból a vírusokat-időszak.
A Dzsungel könyvét olvassátok Natival?! Legalább angolul? ( sír kán :D )

Timi- Jó pihenést!

Bella

Kép

Kép
bella2

Május,
lehet, hogy a Szoptatósban olvastam a gluténról, most jut eszembe! Az volt a lényege, hogy ha egy bizonyos korig nem kerül a szervezetbe, akkor az nem tud alkalmazkodni hozzá, és pont így alakul ki az allergia (most csak a lényeg, minden tudománytól mentesen). Szóval pont azzal ártunk, hogy mentesítünk!!!
Ez őrület, ilyenkor jut eszembe, hogy a félinformációnál már a teljes tudatlanság is jobb (kis tulzással).

Bella,
nem is meséltem! szóval volt itt a volt kollégám, aki a jelenlegi főnököm (de egyébként inkább haver), hogy megnézze a Sebit és megbeszéljük a részleteket. Az ajánlat a következő volt: heti két nap a munkahelyen, három itthon, és mivel kiszámolták, hogy a részmunkaidő semmiképp sem éri meg anyagilag, így teljes munkaidő. De így tulképpen heti öt napra kell felügyelet Sebi mellé. AKkor meg szinte mindegy, hogy hol dolgozom (kivéve a szoptatást). Az én munkámat ráadásul közel reménytelen itthonról végezni, szóval még nehezített is a pálya. Összegezve: februártól vissza kellett volna mennem teljes munkaidőben dolgozni: nem tudom vállalni.

Orsi
Kép Kép
sno

folyt. Bella,
éjszakai nemalvás-ügyben, semmit nem tettem, úgy látszik ilyen periódusba érkezett. Azért előbbre nem vagyunk, csak egy picit távolodtunk a gödör aljától.
A Berci nevet te honnan "vetted"?

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Most viszonylag jó éjszakánk volt! 11kor közbeiktattam egy álometetést, de kelt 1kor és 3kor is enni, utánna viszont pirkadatig (5:30) aludt! Bár most számolok utánna, az csak két és fél óra egyhuzamban - nem sok :(

SNOrsi: a munka miatt nem irígyellek! Mikor mentek mérlegelésre?
Most jutott eszembe, nem növekedési ugrás volt Sebinél, hogy ennyit szopizott? :wink: :lol: De jó allani, hogy van az alagútnak vége is :D

Mazsi: látod csak megoldódott a ruha kérdés! A kisruha harisnyával nálunk is bejött, s ha találsz olyat, amihez még gatyó is van, az lenne a legjobb.

Bébivel egy szobában alvók: Mikor tervezitek/mikor érdemes külön szobába rakni a gyerkőcöt? úgy értem, melyik az a kor, amikor a legkönnyebben átszoknak a saját szobába, és nem akarnak állandóan visszajönni.
A teljesen együtt alvásról azt olvastam, hogy ált. 2-2,5 kor körül szívesen mennek át saját ágyikóba, saját szobába. Addig nem akarok várni, mert ugyan most még nagyon kényelmes, hogy ott van tőlem karnyújtásnyira, de néha tényleg zavarjuk egymást az alvásban :(

nanica

off Mivel ma van a 4. házassági évfordulónk, ezért töltöttem fel esküvő képet is a picasara :D on

nanica

Jóreggelt!

Éljen a nagy féléves Peti, puszik neki! :D

Orsi, és akkor ez most biztos a gluténről? Szóval akkor féléves kor után inkább adjunk? Jelzem, mi sztem simán kaptunk annak idején és mégis kevés a lisztérzékeny. Vagy az más? Vagy minden allergiára hajlamosít ez is? Mindegy, úgyis nehezen lehet megúszni, mert tésztát, kiflit egy éves kora előtt is fog enni - ha lesz foga..

Május :lol: , jaja irtó gazdagok leszünk, úgyhogy vettem is tegnap én is egy 1000 Ft-os VUK-os harisnyát Boldinak... nálunk az Elefániban is ennyi..

Timi, jó pihenést otthon! Nekem holnap jönnek a szüleim :D lehet, h megint eljutunk moziba!!!

Orsi, köszi a kérdést: aludtunk :D
Úgy értem viszonylag: éjfélkor felkelt enni, de az nem tragédia, mert még ébren talált... utána pedig csak fél 6-kor! :D aztán mondjuk már csak forgolódott mellettem, nem aludt, de viszonylag csendben volt, úgyhogy visszaaludtam egy kicsit.

Kérdés: Boldi tök hangosa alszik. Néha horkol! Illetve nem horkol, hanem valami egyenletes hangot ad ki alvás közben. Nappali alvásnál tök gyakori, persze lehet, h éjszaka is, csak nem hallom. Nektek van ilyen? Aggódnom kéne valami légúti gebasz miatt? Nem zavarja egyáltalán..

Nanica, nem releváns nálunk sajnos a kérdés, mert csak 2 szoba van, szóval a hálószobánkban alszik és ott is marad amíg nem lesznek valami függetlenségi törekvései.. ill 2-3 év múlva cél a költözés nagyobba..
szerencsére én nagyon jól alszom, szóval csak akkor ébredek ha tényleg ordít.. :oops:

Ma ünnepi pillanat lesz: visszaadjuk a mérleget!!! Délután jön érte a kölcsönző ember.. jaj, én olyan szentimentális vagyok, ezen a mérlegen mértük mikor olyan pirinyócska volt még :)
És nem mérjük többet, 8,6 most, tovább meg jobb is ha nem tudom, mert nem merném magamra kötni a kenguruban a számok tudatában

Kép
Kép
agiboldi

Nanica, gratulálunk! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!!!

Nálunk is javul az alvás éjszaka kb 4-5 napja. Én úgy gondolom nálunk a meleg volt a fő gond.
Tegnap 4-kor keltünk, odavettem magamhoz, de álmos volt nem evett, hatig visszaaludt akkor evett és fél kilencig aludtunk még.
Ma 4:20-kor kelt, úgy látszott visszaalszik, mert felvettem lefeküdtem és lehajtotta a mellkasomra a fejét, de aztán még se, apa kellt dolgozni és közben csinált kajcsit. 5-kor evett és megint fél kilencig evett. Remélem nem kiabálom el kop-kop-kop, de ez így nagyon jó lenne, ha maradna. Úgy érzem én is jobban vagyok, kipihentebb.
Főleg hogy most szeptembertől folytatom a főiskolát, amit jó lenne pihenten.

Nanica: Mi úgy gondoltuk, nem tudom hogy ez-e a megfelelő időpont, hogy jövő nyár körül festenénk ki a szobáját (rendeznénk be) és meglátjuk mennyire marad ott.

Lorca:Ez a zoknis sztori nagyon jó! Nálunk anyóommal nem lehet beszélni méretileg. Nyáron is hozta egyfolytában a nyári cuccokat jóval nagyobb méretben, egy halom nem is volt rajta. Amikor augusztusban mondtam neki, hogy ne hozzon többet, ha akkar venni, akkor inkébb ősszre. Mi volt a válasz, még messze van a nyár vége, jó lesz az még. Egyszerűen kiakaszt, nem tudom hova dobozoljam már a kinőtt és nem használt ruhákat és még mennyi lesz!?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Boldog hófordulót Petinek!!!!!!
Narnica: Gratula!!!! Mentek valamerre???

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin. szerintem csak itthon csendesülős ünneplés lesz! Sosem vittük túlzásba, majd inkább a kerek fordulóknál.

Képzeljétek, Linus 9:30kor elaludt és azóta lassan 2 órája alszik :D

nanica

Nagyon vicces Boldi, bekapcsoltam hirtelen egy cd-t mert tegnap úgy tetszett neki a Newyork, newyork és körbeforogva kereste egyértelműen, h hol van Frank Sinatra :lol: :lol: merthát aki énekel annak lennie kell valahol...

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: