Ruha:
Eléggé gyerekfüggő, mekkorák lesznek egy évesen. Nati nőtt, mint a gyom fél éves koráig. Amikor kezdtem szívbajt kapni, lelassított és normál ütemre váltott. 3 hósan 7kg/74es ruci - 6 hós 9kg 80as - 1 év 10,5kg 86os. Itt érte el a ruha a korát, mert más számítás szerint az a 12-18 hós. Ki is nőtte őket 1,5 évesen, szinte ahogy betöltötte. De vannak hirtelen ugrások (ld Boldi), de minél nagyobb, annál kevésbé lényeges, hogy pont méret legyen a ruha. Én nem szeretem a nagyobbat veszek, hogy majd jó legyen elvet, ezért előre nemigen vásárolok. Főleg a cipő nehéz.
Kb két évesen lehet számítani, hogy arányban áll az eljövendő felnőtt magasságával. Az meg a tiéddel és apuciéval. Addig meg ahogy akar. (Egy 2 éves lány a felnőttkori magasságának 52%át érte el statisztikailag)
Kolléganőm kislánya 1 évesen még 74es rucikat hordott.
Bella,
Boldog Berci napot!
Szegény Luca és Berci

Meddig fog otthon maradni?
Pann,
Mi ez a hanyagság?! Nem reggel és este, hanem minden étkezés után! (az éjszakai szopi is étkezés, úgyhogy húzz bele

)
Natinak már volt egy rakás foga, mire nekikezdtünk a fogmosásnak. Közelebb volt a kettőhöz, ha jól emlékszem, de megkérdezem Robit, bár úgysem fog emlékezni.

Az első rágók 13 hónaposan jöttek, addig tuti nem mostam. És még ép a húsz
Orsi,
Jó név a Berci, de lehet, hogy kislánynak nem fog tetszeni.
Szerintem a Holle csak egy kicsit megszívja magát a levegő nedvességével és nem lesz olyan tökéletes, mint az első kibontáskor. Nem hinném, hogy panaszkodnának.
Kesztyűben egy sima zsákocska a legjobb, tépőzárral. Úgyis ökölben lesz a keze, amint megpróbálsz valamit is ráadni. A cipőn is a hasonló elvű sztem a jó. Az is jó, ha nagy kabátja van, amiből nem lóg ki a keze. Egy csecsemő mindig úgy néz ki télen, mint egy krumpli, nem érdemes túl sokat variálni.
Ágiboldi,
Szerintem nincs olyan gyerek, akinek csak jó napjai vannak. Mert akkor anyuka hozzászokik, és már a legkisebb gond is nagy. (Vannak például, akiknek gyermekük átalussza az éjszakát, azután meg egy-két kelést is rosszul viselnek, pedig milyen mennyei is az, hogy csak 1-2x kel az ember!

)
Mazsi,
Szoknya egy jó vastag harisnyával? Pici pulcsival vész esetére? Gondolom nem az utcán lesz a buli. Olyan aranyosak ilyenkor kis rucikban!!!
Nem tudom, hogy csinálja a mosógépünk, de a bennehagyott papírzsebit kiteszi a szélére

, ott ázik amíg mos. Áldom a tervező eszét!
Nem baj, ha zavaros lesz a húsleves. Úgyis ledarálod

Amit én értek babahúsleves alatt: a csirkét beleteszed a vízbe pár répával, némi vízzel és addig főzöd, amíg lejön a hús a csontról. Majd uzsgyi a darálóba, majd a fagyasztóba. Semmi flancolás

(Tudtommal a kóser csirke nem zavarosodik

)
Timocska,
Adhatsz rá két bodyt is, a hosszú ujjú alulra, rugival és zoknival. Az elég zord időben is meleg, annál hidegebb nem lesz. Pelussal az már 4 réteg ruha a derekán
Lora,
Eperfagyi?

Anyukám rokonotok? Ő szokott ilyen jó dolgokat csinálni.
Babapiskóta:
Kihagynám.
Altatás:
Új verziónk van a véletlenül nem szopisra sikeredő altatáshoz. A mellkasomnál fogja a ruhámat, miközben ugyan azzal a kezén szopizza a hüvelykujját és az arcát befúrja a nyakamhoz, én pedig a saját arcomat a fejére teszem. Súly azért a saját karomon van. Közben persze el kell pakolnom a lábaimat vhova, mert nem szeretik ha hozzáér valami a talpához. Tök kényelmes.
Nati beszéd:
Olvassuk a Dzsungel könyvét. Nati: Anya, miért sír kán?
Őszi teherbeesés: Most jut eszembe hogy Nati tavaszi baba (máj 24) és ősszel estem vele teherbe (szept 1) Akkor ideális gyerkőc genetikailag

És meg is feleltem Czeizel doki és a saját igényeimnek is. Akkor most a statisztikát ne nézzük
Nanica,
Nekem ifjú koromban volt egy ismerősöm, még a bulizós korszakomból. 15 évesen esett teherbe, majd 17 évesen. Mivel úgy gondolta, hogy az embernek huszon évesen joga van bulizni, így eljárt. Gyerek meg, egyedül, mivel amúgy sem ébred fel. A nagyobbat leadta nagyinak, apa sehol, úgyhogy az alig 3 éves otthon volt.

Akkor inkább a dizsi bébiszitt.

Persze attól még szörnyű ötlet.