A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv!
tetszett az írásod, noha szerencsére nem láttam a csiga kettes közvetítését; mert a RTL-t néztem, ahol - mint most kiderült számomra - egész értelmesen elmondták, hogy melyik tétel mit szimbolizál. másra nem is voltam kíváncsi.
lenne egy olyan kérdésem hozzád, hogy neked ezeket a műsorokat fel kell venned? hiszen egyidőben vannak, mindet nem tudod nézni egyszerre, na meg Jakupcsektől (akit amúgy ki nem állok) elég szépen szó szerint idéztél.
ha mindenki a tévében nézné a tüzijátékot, akkor számítógépes effektekkel meg lehetne csinálni és pénzbe se kerülne :)))))))).
ancsipancsi

Nuk, szerintem a megfejtés BABA! Vagy nem? Ide a 400ezerrel!!!! :mrgreen:

Votiv, jók a cikkek, érthetőek és olvashaóak (leszámítva az idézett mondatokat :mrgreen: ), ez is ritka manapság. Lehúzás t meg nagyon is megérdemlik... Jakupcsek: ezek szerint buta is, nem csak ellenszenves...

Ancsi, tüzijátékos 5let jóó! Bár én kibírnám akkor is, ha a tvben sem nézném.
rídonli#

Szerintem Jakupcsak nem buta, de ezek szerint rosszul viseli a buta műsorokat. Mi a francnak közvetíteni a tűzijátékot? :shock:
De az RTL reggeli műsor az nagyon gáz. Tényleg csupa tehetségtelen, buta műsorvezető... MÉg Lilu, meg Vanda színvonalasnak számít szerintem a nőcik közt. Mondjuk én a Csak csajokat szoktam csak néha nézni, mert korábban inkább a Napkeltét, majd a TV2-t. És legtöbbször annyira rosszak a vendégműsorvezetők is, hogy csak na. Mondjuk nekem most a SOma tetszik. Én amúgy is bírom (bár a férjem rühelli).
De a legjobban az bosszant, hogy a műsorvezetők még hagyján, de a témák is olyan butuskák és még ha jó téma is lenne, azt is el kell intézni 5 perc alatt. Mit lehet kihozni értékeset 5 percben? Azért nézem a Napkeltét inkább, mert lehet, hogy néha uncsi a téma, de legalább hagynak időt a riportalanynak, hogy kifejtse a gondolatait és nem keverik le pár perc múlva.

Kép
Kép
tinu

Zsanci remélem már a hasát sütetti a tengerparton! Én is leinformáltam az időjárást a szállásadónál és hát jóval kedvezőbb képet festett erről mint a weather.com :o :P Szal bizakodom, hogy azért lesz használva a fürdőrucim :)

Játszótér: nálunk a csevak azaz egy helyi cég csinálja a sztenderd eu kompatibilis játszókat szintén egy vagyonért asszem 3 vagy 5 milla egy alap játszó: csúszda, két nagy hinta, két bébi hinta, homokozó gumiizével körbekerítve és egy rugós hintaló izé ami nálunk spec elefánt. De nálunk nagoyn sok játszó meg van már csinálva és csináltak egy nagyon pöpecet is ahol van csap és klotyó is, meg őrző bácsi. CSak sajna ebből egy van csak :(

Votiv: jééé én kb ugyanígy dumálok Kamillához kivéve, ha nem figyel akkor nem fordítom magam felé ;) De biztos, hogy nálatok is célravezető lesz majd, mert Kamilla már nagyon szépen "beszél" és meggyőződésem, hogy azért mert én is sokat beszélek/mesélek neki ;)

Nuk: örvendj a plusz lóvénak! Talált pénz! Réka meg amúgy is okés!

Fibi: drukk, hogy megvegyék a kéglit és ne ússzon el a 100rugótok!

szerintem a tüzijáték hót unalmas a tvben, főleg ha dumálnak hozzá :?

Ancsi: Kamilla látszólag meggyógyult, de ugye nem látok bele :? én attól fosok, hogy a sok antibigyesz megint csak elnyomta benne a bacikat, szal időzített bomba a jány szerintem. Úgyhogy futunk még egy pár kört vele mostmár ööö hogymondjam ilyen ezoterikus szinten, aztán meglátjuk!
és pogit küldhetnél :) És Zuziék hogy vannak???

Rylie
rylie

Ezt meg gondoltam megosztom Veletek is! mert én nagyon :o :shock: az áron!
A gondolat nagyon szép, ámde könyörgöm kinek kell ez ?! mégha Copperfieldről lenne szó akkor talán.. :roll: :lol:
http://www.teszvesz.hu/item231304128_da ... incse.html

PGABI: HOGY VAGYTOK?????

R
rylie

Ja és én a VAlkó Esztertől kapok pettyesedést! :x
És mindig felteszem magamban a kérdését, hogy ez vajh miért van ott a tvben, milyen áron ??? :roll:
ÉS amikor tavaly voltunk Zalakaroson épp ott volt ő is a szállóban (nem miatta mentünk oda 8) ő jött később )és a pincér művésznőnek szólította ! :shock:
És legjobb öröm a káröröm, mert löttyedt a cickója meg a hátsója is pedig még nem is szült :) , merthogy megcsodálhattuk ahogy monokiniben lejt a medence körül 8) a szállóvendégek szórakoztatására.

R
rylie

rídonli#

[quote="rídonli#"]h írta:rídonli#ttps://www.babanet.hu/publ/szodygyerekek.htm

ez tök jó iromány! :)

Rylie!
ez a V.E. nem az a nő, aki valami h. telefonos játékot csinál a RTL-n? ha igen, akkor fúj. az összes ilyen "játékot" betiltatnám!

Zuziék jól vannak, gyerekek , mamájuk, papájuk él és virul!
ancsipancsi

Sziasztok!

Éppen csak átfutottam ezt az oldalt.

Rylie:
köszönöm,hogy gondolsz rám! :D Már alakulok,minden szempontból :wink: :lol: Leszámítva az éppen kerülgető megfázást :(
Viszont nagyon sajnálom kicsi Kamilládat :? Sajnos Orsimnál csak akkor lett végleges a gyógyulás,miután kivették a manduláit. :roll:
Horvátországért nagyon irígy vagyok :lol: ,akár milyen idő is lesz.Nálunk a kedvenc Rovinj :!:

Ancsi:
örülök,hogy visszarázodtál! :lol:
Beraknád légyszí az új szalagomat a táblába? 8)

Az említett reggeli műsorokat nem ismerem,mert mondanom sem kell mi a hír tv-t nézzük :lol:
Próbálok kicsit visszaolvasni,de addig is mindenkit üdvözlök :D

petergabi

Leni, Zsugyu, Tinu :) Gyerkőcök nagyon édesek!!! :D :D Képekből sosem elég! :wink:
Leni, Ignácodnak milyen kis pihés a buksija! :D Bencusnak is kezd nőni a haja és imádom a selymes-pihés búráját :D

Zsanciéknak nagyon jó nyaralást!!

Vera :) Szuper, hogy ilyen jól sikerült az első nap az oviban!! :D És amíg Dócival az oviban voltál, Marcira ki vigyázott, vagy vitted magaddal?

Nuk :) Éljenek a jó hírek a neurológiáról! Réka lába is javulni fog, ne aggódj! Még mindig 5x tornáztok naponta?

Fibi :) Grtaula az első lépéshez a lakáshoz!! :D Mi lesz a köv. lépés?

Mikatta :) A játszótér-építés sztem nagyon jó biznisz vkiknek, azért kerül ennyibe... :roll:

Juditdora :) Gratula Venceledhez! Én is sajnálom a negatív tapasztalatodat :(

Ancsi :) Lencsi csudaédes minden képen!! milyen édes kis hajasbabaként született! :D pogácsából ide is küldhetnél! :wink: Szuper, hogy Zuziék jól vannak :D most már szomszédok vagytok, ugye?

Votiv :) Rtl-es cikkeden behaltam :lol: Eggyütérző olvasóid táborához csatlakozom :wink: :lol:

Rylie :) Kamillának drukk, hogy ne legyen már beteg!! Ez a bilincs meg :lol: úgy kell annak, aki megveszi! :wink:

Gabi :) De jó, hogy már "alakulsz"! :D Lassan tehetsz fel pocakfotót! :wink: Remélem a megfázás elkerül!!

Kép
Kép
denizsa

Gabika!
végre! sokat gondoltam rátok és kerestem korábban a vonalzódat. majd ezt is keresni fogom (hacsak nem írsz privit, beletéve oda is az aláírásodat), mert most nincs ihletem fejleszteni, rossz az idő :)

Deni!
aha, szomszédok , és vittem is neki pogácsát, még forrón. kinézek az erkélyen (ha nem esik az eső) és látom a kertjüket, szoktunk intetetni.
ancsipancsi

Gabi:
De jó hírek! Mármint nem a megfázás, hanem, hogy alakultok!!!
Tesóknak mondtátok már??? Ha igen, mit szóltak??? Kicsit sajnálom, hogy Réka még nem fog tudni annyira mit szólni a kistesóhoz (márha összejön, amikor szeretnénk...)

Rylie (ha még vagy) és Zsanci (te már úgy is tudod):
A nagybátyámék most kint vannak Ho-ban és azt mondják, nagyon jó az idő!!!

nukada

Ancsi, mindent felveszek, ill. amit lehet, a neten újranézek. Szó szerinti idézés marha nagy meló, itt szaladgáltam múlt héten is a hálószoba (tv) és a szgép (Konyha/nappali) között :lol:
A tv-műsorok egy részének van leirata az Observer médiafigyelő adatbázisában, erre nekünk van előfizetésünk a Vasárnapi Híreknél. De nem írnak le automatikusan mindent, a tűzijáték-közvetítést sem tették, ezért meg kellett rendelnem a leiratot - ez oldalanként 1500ft, de a főnökkel megbeszéltem, hogy ez most kell, és belement, hogy kifizeti. De ilyen nagyon ritkán van, egyébként vagy az Observerből idézek, vagy én írom le.

Kátyával találkoztam ma, itt voltak Bián fejleszteni, mindenkit csókoltat!
Emma hihetetlenül megnyúlt és kikerekedett, mosolygós baba, de ha egyszer kiereszti a hangját... :P

voltunk csípőszűrésen, Liliróza tökéletes, és papírunk is van róla 8)

Szia Gabi! kerekedik már a pocakod? a lányok mit szólnak hozzá?

Rylie, biztos vagyok benne, hogy számít, hogy sokat mondókáztok/énekeltek! :D
legutóbb a rádióban hallottam, hogy az ingerszegény környezetben felnövő gyerekeknek ez a szókincsén nagyon meglátszik.

egyébként bár Istók alig beszél még, ma jött fel a lépcsőn és megbotlott és vmi olyasmit mondott, hogy "bazme" :shock:
lehet, hogy rosszul értettem, de vigyáznom kéne már erősen a számra :lol:

Recca, elméletben annyit tudok mondani, hogy úgy tudom, a szenzoros integrációs fejlettség (környezeti ingerek értelmes rendezésének képessége), az idegrendszer érettsége, kognitív és motoros képességek, nyelvi kompetencia, intelligencia, kommunikációs kézség, hallás (gyakori középfülgyulladástól is lehet probléma), artikuláció, hangképző szervek fejlettsége, beszédhez kapcs. izmok kontrollja és irányítása, genetika (volt a családban, aki későn kezdett beszélni v beszédhibás) - tehát biológiai, ill. szociális tényezők, pl. motiváció/kommunikációs szándék, ingerszegény/-gazdag környezet (stimuláció), megerősítés, és természetesen az érzelmi-lelki tényezők pl. szorongás, teljesítménykényszer, figyelemzavar, koncentrációs ill. magatartászavarok és olyan nagy horderejű események, mint a költözés, óvikezdés, testvér születése stb. együttesen alakítják-befolyásolják a beszédfejlődést.

Épp ezért nagyon nehéz megállapítani, mi okozza a megkésett beszédindulást vagy a beszédfejl. zavarát. ÁLtalában hallásvizsgálatra is elküldik a gyerekeket, meg neurológushoz, aztán logopédushoz...
Vannak leírások, hogy milyen ütemben tanul beszélni a gyerek, kb. mikor kezd el ragozni, jelzőket használni stb. de ez olyan, mint a súlygörbe :wink:
de Ildi a logopédus, hátha olvas bennünket, és kijavít-kiegészít :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
kb. így képzeltem el én is.

képzeljétek Zuzi felizgatott, szerinte küldjem jövő ősztől oviba Lencsét (azóta ez a gondolat foglalkoztat, mert L. imádja a társaságot, folyton be akar menni az ovikba), ráadásul van itt az utcasarkon (kb. 300 m-re) egy óvoda, elég szimpi, oda is tartozunk, csak még nem tudom mikor kellene bemennem, hogy megkérdezzem őket. ősztől már elmúlna 3 éves, és ha jönne a tesója, akkor kicsit könnyebb lenne, habár az elvitel még így is gázos, mindig Jucus jut eszembe, ők is így csinálták, hogy kicsi baba felöltöztet és irány együtt az oviba korán reggel. de biztos meg lehet szokni.
ancsipancsi

ismeritek a KARAVAN familia nevű cigány együttest? Lencse annyira táncol a zenéjükre, hogy szinte minden nap hallgatjuk és ugrálunk rá. teljesen autentikus, marha jó valódi hangszerekkel nyomják.
ancsipancsi

Ancsi! :D
Nagyon is, megvan cd?Lécci-lécci csapjuk hozzá a a csapnivalóhoz :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok :)

Szelektíven visszaolvastam, de most nem rejagálgatok :oops: , csak önző módon magunkól írok jelentést ;)

Megvolt a keresztelő :) Írtó édesek voltak a gyerekek. Holnap megpróbálok képeket is felrakni ;)
Jó volt otthon is :) Elkapatták kissé a kiscsajt, de én majd jól helyrerázom itthol ;) Levust mindenki dicsérte, hogy milyen jó baba. Tényleg így van... nagyon jó gyerek. Tegnap voltunk két hós oltáson. Meg is mérték....közel 6 kiló a kicsikém. Pont megduplázta születési súlyát ;) :mrgreen:
Annyi negatívum volt "szabin", hogy O. két éjszakán keresztűl lázas volt :( Tegnap azt mondta a doktornőnk, hogy valószínű vírusos torokgyulladástól volt lázas, mert még mindíg kicsit piros :roll:

Most mennem kell :)

Holnap jövök.

Mása
Kép
Kép
szmagdi

[quote="szrekuc"]A írta:szrekucncsi! :D
Nagyon is, megvan cd?Lécci-lécci csapjuk hozzá a a csapnivalóhoz :D

okker! :)
ancsipancsi

Sziasztok mamák! :)
Értesítek mindenkit,hogy péntekenként újra lehet jönni zenebölcsizni a II. ker.be(Máriaremetei út ), 9.30 és 10.30-kor lesznek a foglalkozások. Illetve szerda délután zeneovi indul lelkes csemetékkel :) Várlak Titeket szeretettel. Ha kérdésetek van, írjatok bátran az info@sunizene.hu cimre.
Jó pocakosodást, szoptatást, beszéditanitast Mindenkinek! :) Es éljenek a gyermekdalok, mondókák!
Puszi mindenkinek
Norka
norkini

Ma teszteltük a fűtést... :?

Ancsi :) Jövő ősszel én is gondoltam Bálintot oviba iratni :wink: Védőnő azt tanácsolta min. fél évvel kezdés előtt érdemes felkeresni őket, de amilyen tapasztalatokat hallok, lehet hogy már holnap kéne :mrgreen: és persze semmi sem biztos... :roll: És miért Zuzi ültette a füledbe a bogarat? egyébként otthon maradt volna Lencsi?

Mása :) Sziaaa! :D köszi a helyzetjelentést! Levusnak gratula a szép súlyhoz és a szurihoz! Orsikának bulást!! Képeket nagyon várom!! :wink:

Szrek :) Neked is szia! :D Nálatok mi újság?

Többiek merre vannak???

Na menek Ldőlni... jóccakát mindenkinek!
Búcsúzóul 1 kép a srácokról, Bencus szemet vetett Bálint kakaójára :lol: :
Kép
denizsa

Sziasztok!

Szia Gabi, szia Mása!

Gabi, pont azt akartanm kérdezni, amit a töbiek, hogy a Nagylányok mit szólnak a Kistesóhoz? :)

Mása, várom a képeket!

Nagyon le van állva mindenki, titeet is megvisel ez a ronda idő? Én úúgy utálom! És a gyerekek is nehezen viseik a sok bentlétet. Beszereztünk Pnek gumicsizmát meg esőkabátot, alig lehet leszedni róla.. B meg nem csípi az esővédőt a babakocsin...

De jó a nyaralóknak, ott biztos szépen süt a nap!

Ancsi, sztem ovi egy 3 évesnek inkább jó, mint nem jó, főleg ha szereti a társaságot, ráadásul még közel is van, hát szuper. És csak megerősíteni tudlak: ha van kistesó, akkor kevesebb idő jut a nagy szórakoztatására, meg a kicsihez is kell alkalmazkodni, emiatt is jó a nagynak, mert ott elszórakoztatják. Nekem is nehéz volt hozzászoknom a gondolathoz, hogy a nagylányom ovis lesz... Sokat segített, hogy olyan helyre került, ahol tudom, hogy jó helyen lesz. És 1.félévben csak délelőtt fog járni, aztán majd meglátjuk a délutánokat. Szal: ovira fel! Sztem mihamarabb menj el érdeklődni, mert a jó helyeken sokan vannak. Az mindenképp előny, ha oda tartoztok.

Liliróza tökéletes csipője :)!

Deni, nálatok mi újság a fiúkkal?

Fibi, te is rég írtála fiaidról!

És Indi is Domicsekről!

Miért Nuk, mikorra tervezitek a kistesót? :)
rídonli#

Deni :) most látom, Bencus mekkora lett! És egyre jobban hasonlítanak Bálinttal! :)
rídonli#

Csajok, a jövő szeptemberi ovikezdéshez valamikor április-május környékén vana beiratkozási idő! Tényleg nem lehet elég korán elkezdeni az ismerkedést, terepszemlét (szoktak nyílt napot is tartani a legtöbb helyen). Ráadásul mindenütt túljelentkezések vannak, ezért nem árt bevágódni a vezetőóvónéninél, időben protekciót szerezni... :wink:

Ancsi, ha akkorra lesz tesó (:D), akkor Lencséd sajnos hátrébb sorolódik a felvételizők között, mivel "otthoni ellátása biztosított". Így ha nincs elég hely, vagy egy évvel később veszik fel (4 évesen már illik), vagy átirányítják, és az már nem túl vicces. Nálunk egyébként mind a kettő bejött, Istit nem is vették fel a közeli óviba, de közölték, hogy ha felvennék, akkor is Torbágyra kéne lejárnunk a falu másik végébe (ide viszont már kocsival kellene, gyalog messze van és még meredek is)
Egyébként az nem olyan vészes, hogy felkelünk, összekészülődünk, elvisszük a nagyot az óviba/napközibe. A gyerekek hamar megszokják a rendszert (mármint a kisebbik, mert a nagyobbik úgyis normál módon kel, mosakszik, felöltözik, reggelizik stb), és Te is egyre profibb leszel :wink:
Persze egy nagyon pici babával ez még nehéz, dehát sétálni ugye vele is lehet/kell (ha nincs mínusz 10) :)
mivel Liliróza tavaszi nyárba született, és már 20 fokok voltak neki áprilisban, vele már 1 hós korában nagyokat sétáltunk (védőnő meg magyarázta nekem, hogy majd 3 hetesen vigyem először levegőre 10 percre blabla)

én csak ámulok, mekkorák a srácok ebben a topikban :D :D :D

votiv 8)
votiv

lenni nem túl jól, de semmi gáz.

képek szuperek!!! :lol: :lol: :lol:

Indi! köszi a PB-t!!! :lol: (még meghallgatni nem tudtam, de majd...) te milyen progit használsz a megnyitáshoz/mentéshez?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Deni, szépek, aranyosak a gyerekek! :D
Bencus hogy szemet vetett a kakaóra :lol: dehát nem tudja még, hogy az nincs olyan jó mint a mama tejecskéje :wink:

Rídonli, jó volt ez a link! Sződy J.-nek szeretem a cikkeit a Kismamában is :)
mostanában többször eszembe jutott már, hogy Lilirózánál nem fogom sürgetni a hozzátápit (ő épp eléggé fogja sürgetni, már majd megőrül, hogy ha kaját lát). Úgy érzem, ha lett volna elég önbizalmam annó Istókkal, akkor 5 hós korában nem élem úgy bele magam, hogy kevés a tej, mert attól csak még kevesebb lett, hogy főzelékkel jóllakott, és már nem érdekelte a szopizás. Ok, 10 hónap szopi azért nem rossz, sőt. De kicsit azt érzem, hogy azért választotta el magát ilyen "gyorsan", mert annyira forszíroztuk a kajálást :roll:
Lassan Józsi is 5 hós, de nála abszolút nincs az a parám, hogy esetleg több/más is kellene neki, mint anyatej. Meg egy csomó más parám sincs, pl. sírásparámat is elég jól kezelem. Ha sír, gondolatban gyorsan végigpörgetetem: nem éhes, nem fázik, nem kakis, nem fáradt, és ha egyik sem, akkor talán csak böfiznie kell, pukiznia kell, vagy unatkozik - és bár mindent megteszek érte, nem akarom mindig mindenáron minden problémáját megoldani, és ez jó érzés, nagyon felszabadító :D

votiv 8)
votiv

Barbi :) mentéshez nem kell külön program, a megnyitáshoz winrar szükséges, ingyenesen letölthető.
indianyo

Pgabi: örvendek, hogy jól vagytok!! :) Jöhetnek a pocak fotók!!!
És nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg: :oops: Ha csak Hírtv-t néztek az nem túl egyoldalú?? Nekem valahogy az sose kerek ha csak egy híradót nézek. Mondom ezt úgy, hogy nem is emlékszem mikor láttam utoljára híradót egyáltalán.... :roll:
A hírtvn amúgy nekem Borbás Marcsi műsorai tetszenek!

Mása: JAJ gyógyuljon má ez a jányzó!! +++++ Fotót kérünk!

Barbi: mi a baj???? ++++++++ neked is ;)

Deni: Kamilla a fiúk láttán folyamatosan kérdezi, hogy Bálint hol van? hol van? :)

Ancsi: ovi ismerkedés nálunk is már januárba elkezdődik, hátha beveszik a dedet jövőre :?
Ja és V.E az az igen.

Votiv: hát mondókába nem vagyok vlami menő mert kb ötöt ismerek azt slusz 8)
Józsinak grat a tökéletes csípőhöz! És képzeld Kamilla leszokott a basszusról!! CSakhát oda kellett figyelnem, hogy ha a hoppát használjam én is helyette ...

Nuk: mi csak szombaton indulunk!!! És nem feleltél, hogy van-e már ikejás tusfürdőd??? :P

Holnap megyünk a Mantra rendelőbe oszt mire hazajövünk meg lesz az eredmény, hogy mi lakozik még a dedbe...

ÚÚÚTálom ezt az esőőt!! Hiába van a dednek már gumicsimmája de nem merek vele kimenni, mert fosok, hogy megfázik itt nekem a nyaralásra :? Most is prüszköl azért, azt hiszem benyomok neki egy kis oscillot :roll:

Ja és kínomban már, hogy lekössem a dedet felállítottam neki a szélfogó sátrat a nagyszobába, igy közlekedni nem lehet, de elbújni és "házat berendezni" azt igen :)

Rylie
rylie

Sziasztok,
én is vagyok, olvaslak Titeket mindig, de irni nem mindig sikerül. most ezerrel tervezgetjük a lakást, tegnap kint voltunk megnézni, már állnak a falak, tetö is van, nem ázik be :lol: Holnapra le kell adni az épületgépészeti terveket, éjjel azt csináltuk :)
Emellett B-vel többet kell együtt játszanom az esö miatt. ha meg Ábel alszik, takaritok, stb, összel mindig több az energiám :D

Deni,
srácaid aranyosak mint mindig :D
köv. terv, hogy kedden foglalozunk, ha Zsoló épségben hazaér Londonból, és a vevöink jo hirrel szolgálnak hétföig.

Rid,
hol szereztél be gumicsizmát és esökabátot? B-nek is kellene, mert tegnap az esöben is kiment füvet nyirni :? :lol:
Srácaimat imádom (mind a háromat :lol: ). Ábel örökké gagyarászik, és már emeli a fejét hason fekvésben meg az ölemben :) Bálint meg tündér jo gyerek, szereti a tesot, abaly(j?)gatja. most meg éppen surolja a dömperét, és kommentálja, hogy mennyi kosz maradt rajta :lol:

Ovi: mi is jövö összel szeretnénk vinni Bálintot, kb 10 perc sétára lesz tölünk a Waldorf :) Szerintem ez is gyerekfüggö, hogy kinek JO az ovi, és kinek nem. majd addigra kiderül, hogy B akar e menni, és jol érzi e magát majd. amugy mult héten a védönövel erröl is dumáltunk, és szerinte nem fontos elsietni ezt a dolgot, az anyával is teljesen jol fejlödik a gyerek, söt...! én egyetértek...

KépKép
fibi

PGABI természetesen, bocs :oops:
R
rylie

Rylie,
Mantra rendelöröl majd számolj be, engem is érdekel :wink:

Votiv,
para ügyben én ugyanigy vagyok! másodikkal sokkal jobb :)

Barb,
akkor +++++++++++++!
fibi

Sziasztok!

Nagyon helyesek Bence&Bálint :D

Mása, képet te is!! :D

Vot, tök jó az új avatar és hogy Józsi lányoddal minden rendben :D :lol: :D

Nálunk minden oké, csak rettentő fáradt vagyok; új ágyhoz kellett venni leesésgátlót (Nuk, végül kikás lett, marha drága volt, de mivel ez egyelőre heverő és nem ágy, az ikeásat asszem nem tudtuk volna rárakni)
a második éjszaka volt a legcifrább, de már volt nagyágyban is átaludt teljes éjszaka :P bár az általános az, hogy hajnalif4-4 körül vmiért elkezd sírni és akkor vagy megnyugszik, ha odamegyek vagy egyszer átvettem a nagyágyba, egyik este meg magától jött át félkómában :lol:
altatás eddig minden nap máshogy volt, meséhez általában nagyon türelmetlen és jön-megy (ez más nagyágyasnál hogy működik?! :roll: ); van, hogy elalszunk együtt (pontosabban ő) a nagyágyban és én meg átteszem a sajátjába vagy ott együtt vagy ott ő egyedül vagy a nagyágyban egyedül szóval mindenféle verzió él :D
csak olvasni is próbálok meg erre a hétre sok tennivalót szedtem össze de pl a mait már le kellett mondani, mert ha f3kor fekszem, Ábel f4kor kel, másnapra nem vagyok túl fitt :mrgreen: :lol:

remélem, Zsanéknak jó idejük van :D

Fíbsz,
épületgépészeti terv azmiaz?

Ancsi,
köszi, egyszer csak eljutunk ;) :D

Rylie,
hajrá a Mantrával!

Kép

Kép

szrekuc

fiam épp egy kendővel takarít :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek!
mi is heverőt akarunk venni, de olyat, hogy maga az ágy rész, mikor lecsukjuk (az ágyneműtartóba pakolásnál) egy keretbe megy bele, így ott egy rés van, oda talán lehetne gyömöszölni valami kerítést, hogy ne essen le. persze lehet, hogy kevés a hely, nem dugtam még be a kezem.
viszont érdekelne, hogy milyen gátlót vettetek végül, hova kellett szerelni, tenni? (mennyi vót)
ancsipancsi

Szrek,
az amikor megmondjuk, hogy hova szeretnénk a villanykapcsolokat meg a dugaljakat, ilyenek :lol:
uristen, mér fekszel te fél 3-kor?
fibi

Ancsi,
a mienk olyan, aminek a teteje rácsukódik az ágyneműtartóra
a leesésgátló egy L - alakú izé, aminek az alsó részét (talpát) be lehet rakni egy matrac alá, egy kis trükközéssel a heverőnél is működik (kicsit meg kellett támogatni)
a tietekre lehet h menni a fog az ikeás, mert azt az ágy oldalára kell rakni és nektek van akkor ágyoldal végülis, ha úgy csukódik a heverő
kikában 3fajta van 5000-valamennyi a leggagyibb és az tényleg nagyon gagyi, amit mi vettünk, fillikid névre hallgat és 7900 volt

én egyébként ágyat akartam volna de nem volt rá pénz most (jó matrac stb) úgyhogy áthozutnk egy régi heverőt anyutól (jó kis cipekedés....) de most meg az a vicces, hogy lehet h egy ismerős tud nagyon olcsón kókuszmatracot szerezni úgyh lehet h mégiscsak lesz ágy :D
mondjuk heverőnél az nagyon jó (főleg ilyen kicsi helyen), hogy van az az extra tárolóhely ugye mármint az ágyneműtartó (az ágy alá tolhatókkal marhára nincs jó tapasztalat :( )

Kép

Kép

szrekuc

[quote="fibi"]S írta:fibizrek,
az amikor megmondjuk, hogy hova szeretnénk a villanykapcsolokat meg a dugaljakat, ilyenek :lol:
uristen, mér fekszel te fél 3-kor?

az inkább épület villamosság. a gépészeti meg a radiátorok, csövek, szaniterek, szerelvények, stb.
ancsipancsi

Fíbsz,
mert a szakdogára kell nagyon olvasni, így is parázok :(

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
tudoooood, no para :wink: el fogsz készülni idöben tuti :)

Ancsi,
az épittetö nevezte igy a dolgot, Zsoló meg ráhagyta (amugy a zuramnak villamosmérnökségröl szol a diplomája) :lol:
fibi

Szrek,
így leírás alapján nem nagyon értem, de majd akkor megnézem a boltban. a lényeg, hogy nem akarom összegányolni az ágyat, attól, hogy van oldala, nem akarok rá lukat (és nem fa, hanem kárpitos oldala van), vagy ilyesmit, mert egy 60eFt-os nagyon jó "heverőt" néztünk ki, ugyanis egyetlen szobája van L-nek (12m2) ebben lakik majd a tesója is, és nem akarom, hogy egész álló nap a vetett ágyon hangcúrozzanak, döncöljék. így meg csak bedobom az ágynemű tartóba a cuccot és kész. de különben, most, hogy mondod, a leesés gátló olyan is lehetne, hogy L alak és egyszerűen betolni az ágy alá (csak szerintem lába van az ágynak, így nem fogná meg).
ancsipancsi

Fibi!
akkor a villamos terv menni fog neki. :) az más tészta, hogy nálunk is, hiába rajzoltam be mindent, a villanyszerelőket kétszer kellett visszahívni, mert nem úgy csinálták. másodszorra elkezdték magyarázni a férjemnek, hogy ők a mosogató bal oldalára tették a m.gépnek a kiállást (konnektor), mert ott lesz a gép. mondta a férjem, hogy nem, jobb oldalon lesz! ők meg leálltak vitázni, hogy tegyük bal oldalra, csak mert oda vésték ők a dugót. marhák :)
aztán egy lámpát is olyan helyre tettek, hogy mai napig nem tudjuk a beépített szekrény ajtaját feltenni, mert nem lehetne kinyitni , még át kell majd vésnünk máshova. jól meg kell gondolni, manapság a födémbe öntik nagy részét ezeknek, és már csak tovább véséssel lehet módosítani.
ancsipancsi

Ancsi,
hu bakker, akkor lesz zsörtölödés, mert Zsoló eléggé rigolyás az ilyesmire :? :lol:
egyébként szerettek ott lakni, ugye? van a közelben játszótér meg ilyesmi? :)
fibi

Szrek,
Ne aggódj, menni fog a szakdoli :wink:

Votiv,
Szuper, h minden okés volt a csípőszűrésen :) Cikkeid nagyon találóak, teccettek :)

Mása,
Örülök, h jól sikerült a keresztelő, majd képeket lécci! :) Gratula a szép súlyhoz :) Orsikádnak jobbulást!!!

Deni,
Kakaó csaklizás :lol: Bencus rengeteget nőtt legalábbis kép alapján :)

Rídonli,
Sződy sztori nagyon jó :) Adél is utálja az esővédőt a babakocsin :?

Barbi,
Mi a baj?

Fibi,
De jól hangzik a tervezgetés :) és ősszel van több energiád? ejha :)

Nuk,
2007-es szöveg :lol: És a többiek már megmondták a frankót :) No para és a plusz pénz mindig jól jön :wink:

Ancsi,
Krumplis pogi nyami :lol: Szerintem ovi jó ötlet lehet, ha csajod ennyire szereti a társaságot :wink:

Gabi,
De jó, h alakulgatsz :) Megfázás remélem elkerül!

Juditdora,
Sajnálom a rossz tapasztalatodat :(

Kép Kép
curse

SZIASZTOK :)

volna pár kérdésem :)

1. Nyomtatott már ki vki valaha NYENYI - nyugdíjjárulék-adatszolgáltató - programból konszignációs listát? :P a hócipőm finoman szólva dugig van vele, és nem műxik...

2. Tudtok ajánlani egy megbízható nyomtatót? Régen szimpla kis HP deskjetem volt, és vidáman eltöfögött tíz évet. Aztán gondatlanul elajándékoztam, és vettem egy szépnek és okosnak mondott újat. Most egy böhöm nagy, szkennelős-másolós-színes-szélesvásznú Lexmarkom van (1190x), amibe hetente beleszárad a tintapatron, és nyomtatáson kívül bármire használható :twisted:

2. Tud valaki véletlenül egy helyet, ahol hecsedlit (csipkebogyót) lehet szedni? lehetőleg autóktól távol :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv :) Páromat megkérdeztem: közvetlenül csak párhuzamos portos (nem usb, hanem lpt1) nyomtatóra lehet nyomtatni. Van egy beállítás (a leírásában benne van állítólag), hogy hogyan lehet text fájlba "nyomtatni" (készíteni nyomtatással) és pl.word-be beilleszteni és kinyomtatni. Ha nagyon nem megy, majd este meg tudja nézni Laci, ha kell, csak szólj!
denizsa

Votiv :) Az előző h.sz.-em természetesen az 1. kérdésedre szólt :wink: Bencus is olyan, mint Liliróza, imádja nézni a kajákat és megfogja a tányért-poharat, ma magára is borított egy tányér bolognait :mrgreen:

Barbi :) Mi a baj??? +++++++++Nektek!!

Rídonli :) Jaj, nekünk is tele a hócipőnk ezzel az esős idővel :evil: már annnyira sétálhatnékja van a gyerkőcöknek...

Rylie :) Mi volt a rendelőben? eredmény?? Sátorozás a nappaliban rulez!! :D :D

Fibi :) De jó, hogy már tervezgettek!! :D :D Képzeld, Bálint meglátta az avatarodban Ábelt és mutogatott rá, hogy Bence :lol: (úgy látszik neki minden baba az)

Curse :) És Nálatok mi újság?

Szrek :) Szakdogához +++! Nálunk mese és nagyágyazás úgy megy, hogy mese csak akkor van, ha lefekszik a gyerök (persze így is pörög-forog egy darabig az ágyon), de szerencsére annyira szereti a mesét, hogy ez így működik.

Kép
Kép
denizsa

Fibi:
Hajrá-hajrá!!! Érdekes mód, nekem is csak a villanyos csávóval volt problémám, szegény anyja biztos csuklik minden nap, mert sűrűn emlegetem, amikor a ferde kapcsolókat nézegetem, illetve próbálom használni az alternatív kapcsolót, de nem működik... 8) Esti jelszó nálunk : Ferike a qva anyád... :lol:

Deni:
Tök aranyosak a fiúk!!! Látszik, hogy jól megvannak!

Réka ma besütőtöközött! Végre valami, ami ízlik(???????) neki. Bár 10 kanálnál tbbet nem mertem adni, ha lesz kaki és semmi baj nem lesz, majd nyomatjuk. Ezzel a paletta: barack, banán, körte (ez is ízlett, de csak üvegest evett :cry: ) és sütőtök. És adtam hozzá 2csepp oliva olajat, mert ugye az Avitamin zsíroldékony... Vagy ez így hülyeség??? És tök jó fej a gyerekem, mert tápi előtt kapja és utána ugyan annyit eszik, sőt, ma még kellett neki csinálnom egy kis utánpótlást!!! Szal lassan, de bizonytalanul :wink: :lol: haladunk a hozzátápival. Nem erőltetem, ha kell kell, ha nem, nem. Elvégre tizenévesen úgyis ciki lesz már tápszert ennie... :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Neet???????
Ennyire kikészít a munka?

Rylie:
Ha hiszed, ha nem, még nincs IKEÁs tusfürdőm. Tegnap voltam bent, de meg sem tudtam nézni ezeket a cuccokat, mert mindenki Rékát akarta abajgatni és körbe kellett hordoznom, plussz baromira siettünk!

Viszont van sebtapasz! Ugyan úgy Salvequick, 22 dbos, van sima és mintás és csak 599. A Corába néztem pont egyik nap és olyan 800-1200 között voltak. :wink:

nukada

Votiv!
1. nyomtattam, de kb. 7-8 éve és minden simán ment
2. ha sokat használod a nyomasztót, akkor lézert érdemes venni, inkább HP-t, mint Lexmarkot; de a multifunkcionális gépek sose tökéletesek, tudod, ami mindenre jó, semmire se igazán. én , ha vennék, csak lézert vennék, már 20-asért lehet kapni (igaz, nem HP-t), és kb. 20 e a toner bele, de valaki éveket kihúz egy ilyesmivel. a nyomtatási költségek egy ilyen gépnél sokkal jobbak, na és a minőség is frankó, toner se szárad be. persze nem színes..., nem tud kannolni, stb.
3. a hecsedlit a boltban szoktam szedni :)

Fibi!
játszótér messze van, kb. 1-1,5 km, ami nem olyan gáz, csak inkább az a gáz, hogy hosszú oda az út és vissza, és elmegy vele az idő.

Nuk!
ferde kapcsolóért kapott volna a villanyos a körmire :), ilyesmit nem tűrök! :)
te! nem tudod, hogy az Ikejában vásárolt cuccot meddig lehet visszacserélni? egyáltalán az Örsön vett cuccot Budaörsön is vissza lehet vinni? tesómtól kaptam vmit, ami egy az egyben már létezik itthon és szlával együtt visszavinném.
sütőtököt lehet kicsit hígabbra is, levesnek, én még magamnak is szoktam!
ancsipancsi

Ancsi,
bocs, félreérthető voltam, a matrac alá tudod bedugni a leesésgátlót (ezt a fajtát) nem az ágy alá (oldalról nézve L-alakú; L alsó szára a matrac alatt, L hosszabb szára maga az oldal)
a mi heverőnk ezt úgy fogja meg, hogy erre a lábra (L alsó része) csukjuk rá, tehát végülis itt is a fekvőfelület alatt van, csak ugye nem szépen az ágyrács és a matrac között, hanem csak a heverő széle fogja és a lábak az ágyneműtartóban szabadon vannak, ezért kicsit billeg
ha van vmennyi rés, lehet, hogy a tieteknél is működne

a gagyibb de szintén fillikid (mind az ami a kikában van; ez a legolcsóbb fajta) így néz ki:
Kép

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
a mienk ez a fajta:
Kép

köszi csajok a bíztatást! :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Votiv,
sem az 1., sem a 2., sem a 2. kérdésedre nem tudom a választ :lol:

Nuk,
ismét sikerült jot röhögnöm a Ferike sztorin, kössz :lol:

tényleg, Neet régen irt. Neeeeeeet????? :P

Deni,
édes Bálintod :D kissé régi is már ez az avatar, Ábel rengeteget változott azota 8)

Én meg ma csakazértis esöben 2 gyerekkel elmentem a teszkoba. Margit, nómális? :lol: de sikeres akcio lett belöle, és olyan pozitiv élményem volt! képzeljétek, Ábelnek a pénztári várakozásnál elfogyott a türelme, nyafizott, kivettem, elkezdtem 1kézzel pakolni a szatyrokba (máskor is volt már rá példa), erre a mögöttünk állo nö ugrott, hogy ö segit, és ezerrel pakolta a cuccaimat. Utána még a parkoloban is szaladt utánunk, hogy segit. Tartotta az esernyöt a fejünk felé, amig én bedobáltam a szatyrokat, és Bálinttal beszélgetett, hogy hol lakunk, stb :D Vannak még rendes emberek, tök szimpatikus volt. (Csak kérjetek, és megadatik.....) 8)

Hazaérkezvén meg mondom a fiamnak, hogy hu de megéheztem, erre ö: "Anya, majd én megetetlek" :D
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: