A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hellóóó!
Megjöttünk a keresztelőről. Nagyon jól sikerült, Lilkó szinte végigaludta az egész napot. Gondolom, majd holnap megkapom, itthon kettesben :lol:

Tücsi
Én ki nem állhatom, ha beleszólnak az életünkbe. Mindenki sztem törődjön a saját háza tájával! Meg ne sértődj, ez az én véleményem!!!! Lehet, hogy te is úgy csinálsz valamit, ami másnak nem tetszik, de szerinted úgy jó. Értem, hogy ez a fogápolás nagy probléma, de az anyából kiindulva, úgyis mindegy. Lécci ne sértődj meg, jó??

KépKép

KépKép
szivvi

Alapvetően én is úgy gondolom, hogy nem szabad mások életébe beleszólni. De. Van úgy, hogy az ember jót akar, és nem légből kapott butaságot mond. Ezt viszont szintén ismerem. Számomra így nagy dilemma, hogy hogyan lehet tanácsot adni, vagy "beleszólni", hogy az ember a saját lelkiismerete szerint cselekedjen.
Megoldásom nincsen. Ezek az ötletek jutnak eszembe hirtelen.
-Egyenesen rákérdezni, miért nem csinálja. (én pl. ezt bírnám leginkább. nem baszogatás, nem okoskodás, kérdés)
-Apukát belevonni (neked, vagy férjednek, akinek a testvére)?
-Teljes természetességgel megemlíteni, hogy nálatok hogy ment, vagy milyen problémák voltak a fogmosás bevezetésénél.
-Gyereket megkérdezni, neki milyen fogkeféje van stb. Tehát kuriózumot csinálni belőle.
De azzal egyetértek, hogy nyomulni nem szabad! Mindenkinek a maga keresztje...
Vendég

Szivvi! Nem sértődtem meg. Épp az ellenkezője: köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet. :D

T.
mtücsi

Bori! Neked is köszönöm! Még az jutott az eszembe, hogy megoróbálom rávenni arra, hogy vigye el legalább a kicsit a fogorvoshoz. Talán majd ha a fogorvostól hallja az intelmeket, erőt vesz magán.
mtücsi

Sziasztok,
megérkeztünk ma du. jó hideg volt Balatonon, megpróbáltam visszaolvasni, a feléig jutottam. Remélem mindenki jól van!

Én iszonyú rosszul voltam ma, olyan erős fejfájásom volt, hogy majdnem ügyeletet kellett hívni, nem tudom ez a mellgyulladás mellékterméke, vagy pedig a front, vagy az epidurál utóhatása, de nagyon brutál volt, a fogaimtól kezdve a fülem minden dübögött.
Még most is fáj, de kicsit jó kikapcsolódni nálatok.

Balaton jó volt, mindenki jól érezte magát, én egész nap babáztam, szopiztattam és fejtem, nem nagyon tudtam kikapcsolódni, de azért hébe-hóba sikerült. Nem volt túl jó idő, de azért sétáltunk, meg a hősugárzót beizzítottuk, még jó, hogy levittem. Ti miben altatjátok a gyermekeket a rossz időben? Télen?

Esztora: van egy szemcsepp, ami nálunk elmulasztotta, az igen csúnya szemgyulladás és orrdugulást, csak az a baj, hogy nem lehet itthon kapni én is ismerőstől kaptam. Teljesen természetes sóoldatos deszt.vizes folyadék, nálunk 3 nap alatt gyönyörű volt a gyerek szeme. A patikafutár állítólag meghozza.

Gurgi: nálunk is a grape water a befutó, írtam neked múlt héten, hogy próbáld ki, akkor bevált! Én max. 1- 2x adok neki egy nap, reggel és/vagy kora délután, elég bőven az adag, és a kupakból loccsantom a szájába, kis feje kissé felhajtva így nem folyik ki. Estére már csak a puki krémmel masszírozom át a pocakot. Bőven elég. Nálunk is van tőle puki meg kaki bőven.

Manó: köszi a koszmó tippet, nálunk is felütötte a fejét, megyek holnaptól sikálni! :?

Ujjszopás: én a cumira szavazok, később leszoktatható, elvehető, az ujjacskája nem! Nálunk az öklét "rágcsálja" akkor játszik be a cumi, (vagy a cici) :wink:

Ja kérdés: leejtettem a K-vitamin ampullát így a héten nem tudtam odaadni neki (mivel Balatonon voltunk és nem volt recept) ez nagyon nagy gáz szerintetek?

Na jó éjt majd folyt. köv. pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Csak ámuilok, miket írtok itt, 7-8 órákat alszanak a babák... Na, Beni 3 óránál többet még életében nem bírt ki cici nélkül, de leginkább csak másfél-kettőt szokott, s a végén állandóan éhen akar halni. Még éjjel is 2 óránként zabbant.

Mikor fogunk aludni? :oops: (na jó,az éjjeli szopik közben rendszeresen beájulok, mert máshogy nem lehet bírni, aztán fedetlen keblekkel ébredek a következő szopi előtt nem sokkal... S Beni is sokszor ottagad mellettem.
S olyan mohó, a múltkor bekapta a mellemet hálóingestül. :shock:
)

Eminél mindig az volt a fő bajom, miért nem eszik rendesen, s azt kívántam, bárcsak másodiknak egy zabagépet szülnék. Bakker, sikerült. :shock: :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Van még valakinek ilyen éhelkolbász gyereke, vagy csak Beni szopna állandóan még ekkora nagy létére is?
Kezdem azt hinni, hogy ez már így fog maradni, ha egy hónapja így van.
Az éjjel szopi így félig alva nem annyira gáz, de a nyögés-kakilás-erőlködés igen.

KépKépKépKépKép
uxi

Tücsi: az a baj, h aki önmagával is igénytelen, nem érti, h másnak ez miért tűnik fel (lehet, h nem is sértődik meg, mert nem tudja, milyen fontos a fogápolás :oops: ). Én max vmi olyasmit kérdeznék, h képzeld, én ezt a fogkrémet-fogkefét használom, ti melyiket? Aztán majd mond vmit és elkezdődhet a téma a beszélgetésről. De ez csak egy tipp!

Kinderke:
a kórházban azt mondták, h heti egy ampulla Konakion. A gyerekdokim viszont úgy írta fel eleve, h kéthetente :shock: :shock: Első hónapban minden héten adtuk, a gyerekdoki azt mondta, szerinte most már elég kéthetente.

Sziasztok!

Kata, igen, gondoltam ra, hogy keszitek vmi szepet szines kartonlapokbol...

Agi, es akinek esetleg faj a bimboja: tenyernyi folpack kozepere egy-ket csepp anyatej, azt ra a cicire es ott hagyni kovetkezo szopiig. Ezt a korhazban mutattak nekem es tenyleg gyorsan elmulik a fajdalom!!!
Ja, s koszi;)

Tucsi: batyam jart a konyvesbe :wink: Ami meg a sogornod illeti... En is kiakadok a torteneten foleg, ha a csaladomban tortenne, de rautalasokon kivul en sem biztos, hogy mondanek vmit... Mondjuk gyerek felol tenyleg jo kozeliteni :wink:

Szivvi, orulok, hogy jol telt a keresztelo, remelem ma is ilyen szep napotok lesz :)

Uxi, tenyleg nem semmi mennyit eszik pici babad!!! Enyem baba is van, hogy napkozben ketorankent ker, de ejszaka szinte vegig alszik...

Ez a kakilas nem megy meg mindig. Naponta eddig hatszor volt kb, most meg haromszor. Szegeny csak nyomja, nyomja, de nem akar jonni. Holnap remelem mond valami okosat az orvos, mert rossz nezni szegenyt.
Kata, mostmar ertem milyen szornyu lehet Neked, hogy Egonnal napokig nincsen egyaltalan kaki. Szegenyke mit kinlodhat.... :(
Vendég

Szasztok!:)

Tücsi: Nem tudom mit tennék. Tényleg dühitő, de... Ez az eset velem is megtörtént, csak fordítva. Jött a sógorom (tehát pasi :shock: ) és mikor szemügyre vette 2 csemetém (akkor voltak 2,5 ill. 1 évesek) közölte hogy milyen egy rossz anya vagyok mert a lányomnak elöl a felső 4 foga milyen csúnya és le van törve. A fiamé viszont milyen szép. Mert biztos csak a kicsivel foglalkozom, a nagyot meg elhanyagolom. :evil: Persze ez nem volt igaz. De nagyon bosszantott hogy beleszólt a dolgainkba, mikor foggalma sem volt róla hogy mi a helyzet. Akkor már rendszeresen jártunk a gyerekfogászatra ahol kiderítették hogy Danának zománchiányos a foga, ezért tört le szegénynek.:( Folyamatosan ilyen lila szinű trutyival ecsetelte neki. Ma már az ő fogacskái is gyönyörű fehérek és egészségesek.

Na, megyek még hunyni. 1 óra múlva ébresztem az iskolásokat! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jah, Tücsi: Ez persze más helyzet, mert Te pontosan tudod hogy nem gondoskodik a kicsik fogápolásáról. Nincs ötletem...
De ha a nagy már ovis, akkor talán nincs veszve minden. Hiszen (legalábbis itt nálunk) kötelező szürésre mennek. És itt úgy van hogy akit kiszürnek azt bizony vinni kell vissza a megadott időben. És küldik a felszólitást ha ezt elmulasztanád.
Vagy pl be lehet vonni a gyerekeket is. Esetleg olyasmivel hogy fogtündér este figyeli a gyerekeket hogyan mosnak fogat. És aki szépen és jól teszi azt nemsokára megjutalmazza. Ilyenkor persze van némi anyagi ráforditás. Apró ajándék a kicsiknek. :)
Vendég

Szépjóreggelt!

Tücsi: a lányok már mindent leírtak, én sem tudok jobbat minthogy valahogy rávezetni!

Andi: Ez a fejfájás nem hangzik valami jól. Szegénykém :cry:

Szivvi: Örülök, hogy jól telt a kerestelő! Hasonló szép napot mára is :wink:

Uxi: ha megnyugtat Samu is 2-2.5 óránként eszik éjjel-nappal!

Készülünk az oviba, kicsifiam totál be van zsongva. Kiváncsi vagyok mi lesz majd élesben :lol: Most ott tart, hogy ő ottmarad sőt ott is alszik és csak délután menjek érte.
Szép napot nektek, ha hazaértünk jelentkezem!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Pálinkás jóreggelt!
S mostazaeccer nem alkoholmenteset, hogy legalább melegítsen. Cudar hideg van, legalább 3,5-4 fokkal kevesebb van a lakásban mint pénteken. Már neki is estem, hogy lájtosan beüzemeljem a padlófűtést. Há ez várhatott volna még.
Most csak azt nem tom, hogy mi a kicsi rákban jelenünk meg az esküvőn. Csudiszép, de rövidujjú rucijaink vannak csajokul. S nekem még van egy vékony kardigánom (bár ha most abban kéne kimenjek, tuti lefagynék), de a csajoknak semmi olyan eleganciás nincs. A fene az ilyen alkalmakba.
Tényle, kinél milyen az időjárás? kati - arrafele is ilyen hideg van? Ezzel a kérdéssel csütörtökön indulás előtt még úgy is visszatérek. Persze tudom, hogy csütörtöktől szombatig nagyot változhat, de ha hideg van ott is, akkor már szeptember lévén, nem tuti, hogy annyira felmelegszik.

Tücsi - anyukám módszere: egyszerűen odamegy, s azzal a felkiáltással, hogy "kerülgető szavakkal direktbe meg kell ondjam, hogy...." s itt elmondja ami a lelkét nyomja. Vagy a másik variánsa: először behízeleg, s aztán jön a rávezetés, jelen esetben azt mondaná, hogy de szép fogacskái vannak annak a gyereknek, kár lenne ha az ápolás hiánya miatt valami baj érné őket, ami valószínű, de te ugye nem akarod, hogy baj legyen belőle.
Vagy ami már el is hangzott, a gyereknek ültetni bogarat a kicsi agyába azzal, hogy márpedig ő "meg van fosztva" egy dologtól, s akkor tuti érdekelné a dolog, amire szülő legyen a talpán ha nem reagál.

Brigi - kíváncsian várom a beszámolódat a mai napról.

Annee - aztán írd meg milyen lett az első sulis napja a legénynek.

Zsú - asszem te írtad mintha, hogy kengurut vettél (ha jó a memoárom Chiccot). Írnál róla bővebben? Bevált, Marci szereti-e, fektethetős-e? Mert állítólag (a honlapon láttam) olyan variáns is van.

Baszkett, hapcizik a csajszi.

Kép
kissmanó

Andi! Fejfájás? Úúúú, próbálj pihenni azért!

Uxi! Nekünk volt 0-24-ben 1-1,5 óránkénti bejelentkezés is!!!! Ki fogod bírni, mert ki kell bírni. Rájöttem, az anyaság nem csak csili-vili boldogság, hanem a vártnál sokkal több lemondás. Persze, ezt most rövidtávon nem vigasztal Téged, de emlékszel, miket éltél át Emivel, most meg ott van, és vidám, aranyos, relatíve kezelhető!
Hajrá!!!

Brigi! Nagyon várom a beszámolótokat én is!
Vendég

Üdv!

Gyermekem evett este 11-kor, de csak hason tudott elaludni. Aztán próbáltam hátára fordítani, harmadjára sikerült, addig fel-felsírt. 2-kor el is aludtam. Fél 7-kor kelt a csöppség. Fél 8-kor visszaaludtunk. 8-kor jött anyukám (ez meg volt beszélve). Most totál álmos vagyok, és jön az etetés. DE: Borinak igaza van, sok lemondással is jár az anyaság (mondjuk nekem nem nagy az alvásigényem:6-7 óra). És az olyan szép látvány, amikor látod, hogyan eszik a cicidből, hogyan jár a kis szája.
Egyébként nem tom, hogy vagytok vele, de én szinte alig emlékszem az első napokra-hetekre már, olyan messzinek tűnik.

Fejfájás brutál bír lenni, nekem tegnap hajnalban jelentkezett.

Ahogy a kis éhenkórászom jelentkezik most, uhhó lépés van.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

A napokban a játszószőnyegről volt szó, én is előkotortam Bogiét.
Sógornőmtől kaptam németből, csak az volt vele a gond, hogy nincs meg hozzá minden figura, csak a malacka meg micimackó, de megoldottam, felszereltem mindenfélével, még a zenélő fotgót is rátettem, igaz nem forog, de a zenélőrésze zenél azt is rátettem.
Tök fura, Bogi rögtön kiszúrta a kedvenc narancssárga kislovát rajta.
Pár kép róla.

Kép

itt már kaja után...
Kép

Kép

A játszószőnyegen füles van micimackó meg malacka, a füles farkincájában csörgő van, azt nagyon jó rugdosni élvezi ahogyan csörög, a malacka fülében zörgös valami van, és a lufi fényes neylon.
Vendég

Sziasztok!

Uxi
Mi is 3 óránként eszünk! Néha az első alvás 4 órás, de utána 3..És találkoztam egy barinőmmel, 6 hós a kiscsaj és még ők is így nyomatják!
Úgyhogy átprogramoztam a zagyamat és most úgy vagyok vele, hogy 4 évet vártam erre a kis tündérbogyóra, ezt a kis időt, amíg szopi van csak kibírom! Most csak a szép mosolyokra, "néma" kacagásokra figyelek, ma pl 4-től akkora dumát vágott a csaj, hogy apjával ott rötyögtünk az ágyban. Folyamatosan mondta mondta...
Kinderke
Qrva fejfájás..
Én is akartam kérdezni, hogy estére már vegyek bundás hálózsákot, most van kölcsibe egy pamut, meg egy frottír, abban alszik, de gondolom télre más kell. Holnaptól meg 10 fokokról dumált a bá a tv-ben...

KépKép

KépKép
szivvi

Az esti ruha nálam is kérdés. Én extra melegben szeretek aludni, és úgy veszem észre, Ádám is szereti a dunsztot. Az elmúlt 1-2 héten hálózsák, vagy hosszú ujjú rugdalózó volt a pizsama. De 2 napja hideg a keze, és a lába regglre. Tudom, vérkeringés, stb. Akkor is hideg volt! Ma éjjelre ráadtam egy zoknit, és egy ujjatlan bodyt, és úgy a hálózsák (póló anyag). Nem volt jégcsap a keze, aludt 8,5 órát, szóval, azt hiszem ennél maradok, amíg nem lesz fűtés.
Végülis én is már paplannal alszom, és ő meg lerúgja a takarót, szóval, kell a réteg!
Vendég

Szivvi!

Én már vatelinnel bélelt hálózsákban altattan Bogit, és már fürcsire beizzítottuk a konvektort, hát alig volt 25fok, azért még nem vagyunk átálva a hirtelen lehülésre, és félek nehogy megfázzon, mert a kisplédjét folyton lerúgja, na ezt nem birta.

Ja és Bogi is elég sokat hapcizik mostanában, remélem nem fázott meg, most jól fel is öltöztettem.
Vendég

Uxi, ha ez vígasztal, mi úgy eszünk most már megint 3 óránként éjjel, hogy 4 hetes korától 5-6 óra volt az első alvás. Most kb. 2 hete visszestünk. És én sem bírom túl könnyen így kialvatlanul, bár hozzáteszem, hogy én mindig ülve szoptatok, és Balázs 3 hetes kora óta másik szobában alszik, csukott ajtónál. Még az első szopi után is visszaviszem a szobájába, csak a második után marad velünk reggelig.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Na tegnap megvettük a játszószőnyeget és a trapézt, majd lefényképezem Marcival és felrakom.

Képzeljétek mától vagyunk tök egyedül itthon. Mindenki elment dolgozni. Tök furi, de jó is valahol.

Bejelentkeztem két hós oltásra is. Apropó, akinek babócája meglapta már, volt láza tőle?

Nálunk baromi hideg van a lakásban. Marci nyakig beöltöztetve. :?

Manó igen mi vettünk Cicco kengurut, "You and Me" típusút. Ebben nem lehet fektetni. Viszont még nem voltam vele utcán, nem kellett, amit nem is bánok legalább három hónapos koráig remélem nem is kell, mert akkortól ajánlják csak. D efelpróbálva kényelmes volt nekem.

Na megyek főzni.

kispiskóta

Ja éjszakára hosszúújjú hálózsák, vagy ujjatlan és alá hosszujjú body, plussz takaró, még nem rúgja le magáról.

kispiskóta

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket és ötleteiket. Még ma felhívom telefonon a sógornőmet és elmondom neki Annee nagylányának az "esetét" és majd megkérem, hogy kérdezzen rá a fogorvosnál, hogy ilyen esetekben milyen fogkrémet javasolnak, mert ez engem is érdekel. (Tényleg érdekel. :) )

Brigi! Gondolok rátok! Majd írj, hogyan sikeredett az első ovis napotok!

Annee! Nekem talán jövőre fog Ádi is iskolába menni. Akkor már én is 2 gyerkőcöt fogok iskolába indítani. Döbbenet, hogy rohan az idő. Nemrég születtek és most már iskolások! Petikém egyébként csalódott volt az első napon. Olvasni és nyomtatott betükkel írni már az oviban magától megtanult és azt hitte, hogy az iskolában már az első napon zsinórírást fog tanulni. :D Kíváncsi vagyok, nálatok milyen lesz az első napi élmény?

Uxi! Voltatok Benikével orvosnál? Mit mondott a pöttyeire? Tényleg jó étvágya van ennek a kis legénykének! Szoktad mérni, hogy mennyiket eszik? Én csak a kíváncsiság kedvéért mértem Gabót és meg is nyugodtam. Megeszi a napi kb.800 ml-t. Egyik nap kicsivel kevesebb, másik nap több. Szerencsére teljesen átlagos a "fogyasztása" a kis drágámnak. Ádikámmal én is megismertem anno az éjszakázásokat. Most szerencsésnek érzem magam. Csak attól tartok, hogy nem marad sokáig ez az éjszakai idill.

Andi!Talán az időváltozás az oka a fejfájásnak. A hétvégén én is küzdöttem vele. Jobbulást!

Bori üzijét olvasva eszembe jutott egy történetünk. Buszon utaztunk az akkor még jó 3 évvel kisebb gyerekeimmel. Egy tini korú iskoláslány mögöttünk beszélgetett a barátnőjével. Én pedig a kis Ádikám kérdéseire válaszolgattam. Egyszer csak hallom: "De jó ezeknek a kismamáknak! A világon semmi dolguk." Szívem szerint elmondtam volna neki, hogy mennyi munkám, álmatlan éjszakám van mögöttem. Hogy a gyerekekkel foglalkozni tényleg nagyon jó, öröm (a világon a legnagyobb), de a háztartás is rám vár az összes nyűgjével, nyavalyájával. Csak az tudja, hogy mi munka van a háttérben, aki már maga is édesanya. Mindezek ellenére akiknek kimarad az életéből a gyermekáldás, azokat tényleg őszinte szívvel sajnálom, mert akaratuktól függetlenül örömteli dolgokból maradnak ki.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem. Mindenkinek szép napot kívánok!

T.
mtücsi

Sziasztok!

Megjöttünk a szüleimtől ill. Ati apukájánál is voltunk.
Samu a szüleimnél nagyon jól érezte magát a hétvégén, egy hangja nem volt, evett, vigyorgott és aludt. Az éjszaka is jó volt, bár hajnali puki ott sem maradt el.
Nagyon nyugodt volt addig amíg át nem mentünk Ati apukájához de vszínű, hogy akkor már nyügibb lehetett mert az vasárnap délután volt és kicsit később indultunk haza, majdnem végig sírt Dunaújvárosból a fürdetésig..nagyon sajnáltam szegényt. Legközelebb biztos előbb elindulunk, a vasárnap délután már sok volt neki. Nagyon álmos volt de nem tudott elaludni.

Gripe Water: vannak kakik, picik (2x) és nagyok (2x) is de a hajnali nyöszörgéses-pukizás még mindig van sajnos..
Ma nem iszom Laktorherbet, kipróbálom hátha attól van.
Hallottam, hogy attól is simán lehet. Majd meglátjuk.
Kísérletezni kell sztem.
Én kipróbáltam, hogy este már nem kap Gripe Water-t de akkor is ugyanúgy ment a puki..
Most a laktoherb jön.

Samu kapott 3 rugit és egy jó kis hálózsákot a nagyszülőktől.
Én csak abban fogom altatni, a takarót lerúgja magáról.
Egy hosszú ujjú body-t adok alá.
Amióta nincs nagy meleg rugiban alszik.

Bori!
Samunak is jégcsap szokott lenni a kézfeje éjszaka de ez tutira a vérkeringéstől van. Szal nem azért mert fázik.

Napközben Samu jó pár napja csak hason alszik.
Éjszaka háton.
Úgy veszem észre szereti a hason fekvést. Az első és második héten csak úgy aludt.
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Ma kezdtük Bogival az új ovit. Ő elég zárkózott kislány azt hittem hiszti lesz majd ha el akarok jönni, de nem volt semmi :D Egyelőre :lol:

Csak azt szerettem volna mondani, hogy akinek a babája csak egyik irányba fordítja a fejét, azonnal hívjon el egy gyógytornászt!!!!!

Zalán újabban azt csinálja, hogy éjjel 1x ébred és 2-3 órát is elnyüszizik :( . Nem sír csak nyüszög, de pont elég arra, hogy én ne tudjak aludni :evil: nemtom mi a baja :shock:
Ma reggel 6:30-kor kelt, 1 órát!!!! szopott mindkét cicit csumára leszívta, majd amikor elvittem a csajokat bölcsibe/oviba apája adott neki tápszert -mert sírt- és bepuszilt még a szopira 120 mili tápszert! :shock: :shock: Hát evvan!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! Hajnali pukizás és azt megelőző nyöszörgés nálunk is van. Én is felébredek rá. De -mivel nincs sírás- nem kelek fel Gabóhoz. Még az időt sem nézem meg olyankor, így azt sem tudom, hogy hány órakor kezdi és mennyi ideig tart.
Nagyon nagy lányod van! Írjál Te is, hogy milyen volt az első ovis napotok!

Ma megyünk egészséges tanácsadásra. Összeírom a kérdéseket, felíratni valókat. Iszonyú, hogy milyen gyorsan elfelejtek dolgokat!

T.
mtücsi

Zsu!

Mi is egyedül vagyunk. Ati mától heti 3 napban újságot csinál. Egy a bökkenő az egészben a lemenetel. Mivel egy hosszú lépcsősoron kell lemenem, a babkocsit meg nemtom egyedül Samustól levinni. Hiába, hogy csak 8 kg. (állítólag) + Samu 4650 gr. múlthéten próbálgattam de nem ment sajnos :cry: Csak úgy tudom megoldani, hogy előbb leviszem a babakocsit a földszintre, utána pedig Samut..talán így menni fog. Egy emeletet tudok menni lifttel de mivel nálunk a lift nem földszintről indul és qrva nehéz közlekedni babakocsival Apa nélkül.
:roll:
Hamarosan úgyis elköltözünk.
torolve_20131003125716

Rita, Samu Apa is újságot csinál? Enyim Apa is. :lol: :lol: :lol: Csak ő heti 6 napban. :?

Ja és ma extra nyügi. Hidegfront jön. Áááááááá!

kispiskóta

Zsu: Mi is egyedül vagyunk :D . Amikor hazajöttünk a kórházból 3 napig volt itt anyukám, azóta egyedül vagyok a gyerekekkel. Dani 4+2-be dolgozik, azaz 4 nap munka (6-tól 18-ig) majd 2 szabad, majd 4 munka (18-tól-6-ig)...stb úgyhogy gyakice alig van itthon vagy ha itthon van is többnyire alszik... :roll:

Tücsi: Hát én ki szoktam venni Zalánt, ráteszem a mellkasomra reménykedve abba, hogy hátha elalszik.... Hát nem nagyon szokott nyüszög rajtam tovább :roll: :lol: Meg ugye én is pihennék...egyre jobban el vagyok fáradva :( Gyakorlatilag 2 lábon járó álomkór vagyok... :lol: :?
Na mindegy, nem tudom mi lehet a baja olyankor, hja és ha nem veszem ki előbb utóbb rázendít és félek felkelti a többieket, ez a másik ok amiért egyből kirántom éjjel a kiságyból....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Mi ilyen sokaig aludtunk :oops: Na, azert mar volt kaja, csak visszaaludtunk es most varom, hogy ebredjen a dragam, mert mar 4 oraja nem evett.

Andi! Nekem is volt fejfajasom es az is brutal volt, zsongott a fejem. Sztem, osszefugg a mellgyuszial. Lassan hekyre kene gyere, nekem csak 2 napig tartott.

Hencsi! Bogi lathatoan elvezi a szonyeget. Pici draga!

Mary! Hat, igen, ez a kaki szornyu. Bar tegnap volt kaki es nem kellett hozza segitseg. Orultem is neki nagyon.

Tucsi! Nalunk ua a helyzet. A sogornom nagyon igenytelen es az o fogai is...sztem, nincs egy jo foga sem. En azt csinaltam, h amikor a pici nalam volt mindig megtanitottam fogat mosni (mert egy ev alatt elfelejti) es mindig kapott ajandekbe tobb fogkefet es fogkremet is. De ez sem hasznalt, mert otthon nem csinaljak. Mostmar nagy lany 8.-os, es mar o sem igenyli...tavaly itt volt es mindig nekem kellett szolni, hogy mosson mar fogat vagy furodjon mar meg... Szal, en ugy latom, hogy sok ertelme nincs szolni sem, de lehet, hogy nalatok mas a helyzet. Es persze Romaniaban, egy kis eldugott faluban a kutya se nezi, hogy milyen a foga gyerekeknek. A tetut meg ellenorzik, de ennyi....

Mano! Itt is huvosobb lett, de meg nem fazunk, azert. Ma megnezem mit josolnak elore es megirom neked.

Bori! Megcsinaltuk a lenyomatott. Tok jo lett. Erre tegnap vendegeink voltak es mondjak, hogy ez ugy sem tart sokaig es hogy gipszbol kene....Szted, sem tart sokaig? mert akkor megcsinaljuk gipszbol is.

Brigi! Varom a beszamolot a fiacskadrol!
molkata

Na kérem! Vééééégre magunk vagyunk! Andris meg én!:) Ennek örömére eddig takarítottam. :shock:
Törpiek suliban (Apa esetében melóhely) Majd fél 1-re megyek értük. (Apáért nem :lol: )
Én is kiváncsi vagyok hogy hogy ízlik a kissrácnak a suli.
Ami megdöbbentett: 1 db egyedül álló pad volt az egész teremben, a többi páros. Na hová tette le magát az én drágám?
Naná! :D Mondjuk nem baj, mert igy nem beszélget a mellette ülővel. :lol: :lol:
Vendég

Csajok!

Lehet hogy 1 hét múlva megfagyunk a talin??? :shock: :shock: :evil:
Tényleg, mi legyen ha ilyen idő van? Tali lefújva?
Vendég

sziasztok!

Lilla is hálózsákban alszik eléggé fázós mint az anyja. Hát mi is felkelünk 3 óránként újra, pedig eddig 5-6 órát minimum aludt éjszaka.

Ja és a legújabb hogy annyit eszik hogy két cicit kell neki újra adnom, megmértem a kíváncsiság kedvéért és 170-180-200-kat eszik :shock: nem csodálom hogy nem bírom egy ciciből szoptatni, szerintem nekünk a 3 hónapos bumm hamarabb kezdődik :roll: rengeteget eszik
Ja és nő mint a gomba a 62-es ruhák már alig jók rá, pedig 50 cm-rel született.

Enikő! Mit jelent ha csak az egyik oldalra néz a baba?

Emi

Kép Kép
emi_25

Zsu!!

Jaja, ma kezdte, újságot dizájnol és tördel.

Mtücsi és Enikő!!
Akkor nálatok is hasonló a helyzet, mint nálunk.
Este kb. 9 körül elalszik Samu 2-ig, fél 3-ig de akkor már pici nyüszivel ébred és lerúgott takaróval.
Szopi, jó esetben fél órás fentlét, rossz esetben 1-1.5 óra..
Na utána elalszik és jön a nyöszörgéses-forgolódós pukizás, egy ideig nem ébred rá fel de aztán igen..
Csajok!!
Ez mindig hajnalban van, mindigmindigmindig..
Miért???????

Napközben is pukizik persze..ha fent van, esetleg álmában is picit de nem nyüszög és nem forgolódik..

Ha ez nem lenne fel sem ébredne rá..hanem aludna 8-ig is..
torolve_20131003125716

Alváshoz öltöztetés:
Most, hogy ilyen hideg van (19-20 fok éjszaka a házban): rövid ujjú body, hosszú ujjú rugi és hosszú ujjú hálózsák. A takaró nálunk sem működik, 1 hetes kora óta izgőmozgó gyermekünk percek alatt letornázza (vagy hason kikúszik alóla)
Szerintem a héten fűteni kell! Nappal lesz 14 fok, éjszaka meg kevesebb. Azért 21 fok körül szeretnék nappalra és min. 19-et éjszaka. Szerintetek?

Mi hétfőtől-péntekig vagyunk este fél6-6ig apa nélkül, de pl. most 4 napja nem voltam kettecskén a kincsemmel, és már nagyon hiányzott!!! A reggeli kaja után bevetettük magunkat a nagyágyba, játszottunk, aludtunk, újra ettünk, és csak 10 után keltünk ki :D nekem szükségem van ilyen napokra is

Kép
Kép
emma1976

Rita! Sztem Ádinál nem a vérkeringés miatt hideg a keze reggelre. Mert eddig nem volt, csak amióta lehűlt a levegő. Szal sztem nála tuti fázást jelent! És a több ruhával el is múlt (és nem is izzadt, jól aludt, szal melege nem volt).
8 kiló + 4,5 a gyerek? Hát, azt még le tudnád vinni! Legalábbis én egyáltalán nem vagyok edzett (1 km futás nekem felér egy maratonnal), és mostanra min. 16 kilóval rohangászok 2 emeletet! :roll:
Sztem nem 8 kiló az a kocsi, hanem 18. Nem csak a váz 8 kg, és arra jön rá a mózes? Milyen kocsi?

Enikő! Jó nehéz lehet a kicsikkel! Irigyellek Titeket, sok gyerekeseket, de ugyanakkor csodállak is Benneteket, mennyi erőtök van. Na, meg hogy ennyire át tudjátok adni magatokat!
Az én egom igencsak kiköveteli, hogy az is legyen, amit én akarok. Gondolom, 3 gyerek mellett, erre gondolni sem lehet.
Vendég

Kata! Most elszaladok obiba, és azalatt gondolkozom, miért ne tartana sokáig a só-liszt lenyomat! Egyelőre nem értem. Gipszből még nehezebb kivitelezni egy ekkora gyerekkel!!!! Csak 10-20 mp van, amikor bele kellene nyomni a kezét, és ha nem sikerül, keverhetsz egy újabb adagot.
Vendég

Gurgi!

Én is így altatom Bogit, hosszúujjú body, meg a vatelines hálózsák, nálunk nem hideg a kezecskéje ilyenkor, langyos.
Most is van rajta egy rövidújjú body egy hosszú ujjú poló meg a rugi meg zokni, és így nem hideg a keze, de melege sincs.
Ja az estékkel nálunk is dettó.
Olyan 8-10 elalszik, majd kel 3-kor, aztán 5kor, és attól kezdve alszik 5-10 perceket közben felkel pukizni meg nyög, én speciel 5-7-ig semmit nem alszok tőle, olyan rossz hallgatni a nyögését.
Most én kpróbáltam azt, hogy 5-kor felkelt szopi büfi (ilyenkor csak keveset eszik), aztán irány a pelenkázó és tornázunk.
Behajlítom a térdét és megfogom a térdénél és nyomom fel a hasához a lábikóit, na akkor jön ám a puki ezerrel, persze ezt nem telekajálva kell csinálni, mert akkor visszajön, és én úgy vettem észre ma reggel jobb volt a helyzet.
Nyögött még néha, de én is aludtam meg ő is, szal próbáld ki hátha valamivel jobb lesz a helyzet.

Kata!
Igen élvezi bogi a játszószőnyeget, most az előbb szopizott majd büfi és most a játszószőnyegen kiabál nevetgél, csapkodja a figurákat amiket elér.
Ja és már tudatosan nézegeti a kis kezét, olyan cuki.
Vendég

Hencsi!
Ezekszerint nálatok is van hajnali nyögés-pukizás..
basszuskulacs..én sem tudok aludni hiába ő nem ébred fel. olyankor irány a másik szobában lévő kanapé, ami 2 személyes de már megszoktam a magzatpózt.

Bori!
Na ez az, hogy ez elvileg annyira nem is nehéz..hát nemtom.
Sima Pierre Cardin PS 822-es kocsink van..de olyan aprók a lépcsők, hogy nem is látom a babakocsitól..nekem már eleve a babakocsi baromi nehéz üresen.
Szal azt mondod, hogy a hidegkéz nem a vérkeringéstől van hane mert fázik? aha..hm..az igaz, hogy Samu keze csak mostanában hideg..huha..
Nálunk a puki miatt rúgja le a takarót.
torolve_20131003125716

Mtücsi!
Reagálva a letörött, no fogmosásos hszedre..sztem nem szabad beleszólni ebbe ill. vhogy finoman elővezetni, rávezetni de sztem ez is kioktatósnak tűnhet..nemtom. Meghallgatom a tanácsokat de nem azt ha nagyon meg akarja nekem vmki mondani, hogy mit tegyek. Én sem szólok bele más életébe, dolgaiba..Értem én, hogy gyerekek érdekében szeretnél szólni de nemtom, attól függ, hogy milyen a sógornőd és milyen viszonyban vagytok..de még akkor is necces lehet..passz
torolve_20131003125716

Csajok nézzétek meg, szerintetek érdemes beruházni egy ilyenre?
Megkérdeztem az eladót mennyi idős koráig használhatom, amúgy meg tök édi.

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=34795507
Vendég

Csak ennyire szarta össze magát a jányom kaja után. Felül is kieresztett egy jó adagot (ronggyá ázott egy textilpelus), majd 4 nagy nyögés és ez lett az eredmény. Most várom még ülepedjen a kaja, melegedjen a víz, s irány a fürdőkád.

Kép

Kép

Kép
kissmanó

Gurgi!
Jaja.
Sajna dettó ugyanez a helyzet, csak nálunk annyi, hogy csak egy szoba van, és én nem tudok átmenni sehová, de Robi nem ébred fel rá, ez úgy tud aludni mint akit agyonvertek.
Tegnap odatettem Bogit a fejéhez Bogi úgy izomból belekapaszkodott a szakállába és jól megcincálta de Robi még csak meg sem moccant...
szal mellette atombombát is lehet robbantani... :lol:
Vendég

na, azért ha Zoltánnak a bajuszához hozzányúlok, akkor rögtön ugrik. Ma reggel is így bírtam 8-kor ébreszteni. Előtte mozgattam, épp, hogy le nem gördítettem az ágyról, semmi. Szal akkor még van pasi aki ennyire bír hunyni :?: :roll:

Kép
kissmanó

Hencsi!
Azta mindenit..szakáll rácigálásra sem ébredt fel Robi.. :shock: nálunk Ati sem ébred fel, ezért megyek én át a másik szobába..
Füldugó? :wink: bár azon keresztül is hallani a nyöszörgést, én már próbáltam..
Annyira sajnálom ilyenkor őket, mármint a babákat..
Bogi kap vmit. pukira???? (cseppeket, stb)
torolve_20131003125716

Ez igen Manó!
Bogi is tegnap valami hasonlót kreált, csak annyi különbséggel, hogy ő egy kisbodyban volt, és az ágyon a lepedő meg a textilpelusik lettek totál olyanok, de mi pont fürcsi előtt voltunk...
Vendég

Hencsi - szerintem ez a hinta eddig tett volna szolgálatot, most már kevésbé. De magánvélemény.
Na léptem, szaros kisasszony míg a jó meleg rottyban nem kezd aludni, eddig a víz is remélem felmelegedett.

Kép
kissmanó

Samu úgy alszik hason, hogy a fejebúbja kilóg a 2 rács között..na azt nemtom mi lesz ha meg akarja fordítani a buksiját..
soxor megfordítja, egyszer a bal oldalra néz egyszer a jobbra :lol:

Na megyek teregetek némán.
torolve_20131003125716

Gurgi!
Nem kap már semmit, illetve az infacolt használom , de este nem szoktam sosem, meg napközben is folyton elfelejtem, de néha szoktam adni neki, ja és én már napok óta nem iszom a laktoherbet mégis ugyanez a helyzet.
Szerintem az van, hogy alszik éjszaka, és akkor nem mozog, bár néha alvás közben is kiszökik egy két puki, de az nem ugyanaz, aztán hogy nem mozgolódik összeszaporodik a gáz a pocakjában és feszíti, és reggel próbál kipréselni magábol mindent.
Én ezért iktattam be a hajnali 5kor a pelenkázás plusz torna, próbáld ki, majd meglátod mennyi puki fog távozni.
Igaz nem az egész, mert van még nyögés utána is, de sokkal de sokkal kevesebb, és alszik is közben meg én is.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: