A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Kismamák!
Legelőször is nagyon-nagyon gratulálok a már gyakorló kismamáknak! Nagyon jó olvasni, látni, hogyan jönnek sorra a gyerkőcök.
Nagyon régen, mikor feliratkoztam csekkoltam be a fórumra (szerintem már nem nagyon emlékezhettek), de annyi teendőm volt, hogy írni nem volt sok időm, de, amennyire tudtam nyomon követtem a Veletek zajló eseményeket. Látom a csapat már jól összekovácsolodott, most megpróbálnék újra csatlakozni és együtt átélni az eseményeket. Látom, hogy a tapasztalatcsere zajlik tovább, ez tök jó.

Gemese: Jó volt a szülésed történetét olvasni. Lehet, hogy írtad már, de hogy történt, hogy bedurrant a cicid? Szülés utáni dolgokra próbálok koncentrálni és ez a szoptatós téma foglalkoztat, hogy most fejjük vagy ne fejjük. A barátnőm szerint ne, mert úgy is beindul és annyi termelődik, amennyi kell a babának. De mi történik, ha bedurran az elején, mint nálad és a baba nem szívja ki? Ezek szerint jó beszerezni egy mellszívót...

A most finishben lévőknek nagyon drukkolok Irina, l. Móni. Nagy izgalom lehet. A héten nekem éjszaka olyan méhösszehúzódásom voltak, hogy azt hittem beindul a szülés, ezért egy fél dl vörösbort és magneb6-ot ezerrel szedtem, mert ez csak a 36. hetem. Szerencsére nem folytatódott tovább, de olyan izgatott vagyok azóta, alig tudok aludni, mert tudom, hogy bármikor jöhet a kislányom Lili. Gyorsan a héten minden össze is állítottam, a szobát rendbe tettem, gyerekcuccok ragyogó tisztán a kisszekrényben.

Mi a véleményetek arról, hogy hova kell a babát tenni? Külön szoba rögtön, vagy lehet a szülői hálóba? Betegyed az ágyatokba vagy soha, mert nem tudod kitenni őt soha, önállósítani. Ti hogy csináljátok gyakorló anyukák ? :D

Szívből gratulálok mégegyszer Nektek!

Noan
noan

Hihetetlen, hogy lehet, hogy már csak egy hét és szülök! :shock:
Döbbenetesen gyorsan eltelt ez a terhesség. Nézem a vonalzót és nem hiszem el!!!
Ráadásul annyi mindent szeretnék még csinálni! Nem tudom hogy sűrítem bele egy hétbe.
Köszi a dícséretet, Petyka egy igazi kis csibész és úgy érzem a pocakomban dúló fickándozásból, hogy az öccse sem lesz más! :D

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Én nem tudom ma mi van velem de olyan punnyadt vagyok,semmihez nincs kedvem.Legszivesebben én is babáznék.Ma egész nap azt gondoltam,hogy talán lesz valami mert nem nagyon mocorog a babuci pedig eddig mindig fel volt pörögve.De egyenlőre semmi én is vedelem a málnalevél teát remélem nem hiába!Az első adaggal jól megjártam nem ízesitettem be csak úgy simán huzóra megittam,na egy fél óra múlva már jött is kifelé :shock:Azóta félve kortyolgatom :lol:

KépKép
juba

Gremese: tök ügyi vagy, egy hét, és szerintem semmi ciciprobléma nem lesz. Úgyhogy majd jövök tanácsot kérni! ;-)

Szia, Noan, üdv a csapatban!!!
Én is görcsöltem a 35. héten, ittam is egy tonna magnéziumot (ha hülye akarok lenni, bemagyarázom magamnak, hogy biztos ez állította le a már épp beindult vajúdást... miközben erre semmi bizonyítékom ;-)), de aztán a 36. héten már abba is hagytam. A görcsök -- ki tudja, miért -- abbamaradtak, nemrég kezdődtek újra.
Az nem kifejezés, hogy izgi ez az állapot, de persze nyomasztó is, mert mibe kezdjen az ember ilyenkor...? Hát semmibe... :wink:
A baba helye: én nagyon azon voltam eddig, hogy közénk az éjszakai szopizás miatt, de közben a légzésfigyelőt is használni szeretnénk, az meg úgy nem megy...

Kép
Kép
irina

Emese!
Nekem annak idején három hónapba tellett mire beállt a kereslet-kínálat addíg olyan brutális mennyiségű tejem volt, hogy még éjjel is fejnem kellett, mert szét akartak robbani a melleim. Lefagyasztottam a tejcsit, de sajnos Petyka nem volt hajlandó meginni a felolvasztott tejet, így a kutyák fogyasztották el. :?
Reméljük neked hamarabb megoldódik ez a gondod.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok Mammcik!
Miléna! Nagyon szép kisfiú Zéti! Igazi legényke :lol:

KőszegiTimi! Nagyon ügyesek vagytok le a kalappal, kitűnő megoldást találtatok a szekrényre!

Banita! Csúcs lehetett a buli, és azok a tortááááák!

Regi! Hajrá!Hajrá! Hamarosan elkészültök! Kitartás :lol:

Timi, Niki! Hihetetlen, illetve, most már kénytelen leszek elhinni, hogy én is vissza tudok formálódni :roll:

Emese! A bimbóvédőre kiváncsi vagyok, nekem is van amolyan védő-kiemelő, tejgyűjtős szettem.

HÖRCSÖG! NA végre, már vártunk nagyon! Gratulálok a gyönyörű Ildikéhez, tündéri kislány

BekeAndi! Nagyon vidám kislegény ez a Petyka :lol:

Rólunk: megvolt az UH + CTG ma - az én egyetlenem még mindig csücsül = faros, nem is tudta rendesen lemérni az orvos, csak néhány adatot: BPD: 102mm :shock: 2x is lemérte!!!, TAD: 108mm (ez nem tudom mi), FL: 76mm, szóval szépen növöget odabent a drága, készüljek a császárra, azt mondta a doki :( és még én akartam itthon szülni...
Rákérdeztem az epés görcsömre is, azt mondták ha legközelebb ilyen van azonnal menjek be, mert rohamot is kaphatok :shock: akkor meg azonnal meg kell műteni. Hát most diétázok, remélem így ezt a pár hetet már kibírjuk... a terhességgel meg lecsökken normálisra ez az enzim ami az epeelzáródást okozza, mindenesetre megint megyek vérvételre, figyelik az enzimet (alkalikus foszfatáz) meg az epesavat is.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok Lányok!

HÖRCSÖG: NAGYON NAGY GRATULA ILDIKÓHOZ, NAGYON SZÉP BABA!

Gremese: Köszi a babás-mamás képet, tényleg látszik rajtad, hogy ragyogsz! Egyébként pocóügyben meg nagyon ügyes vagy, kb én néztem igy ki 7 nappal a szülés után, de én nem 3000 gr fölötti gyereket szültem és nagy hasam sem volt ám!!!! Örülök, hogy ciciügyben javulás van, ezek szerint az orvost megúsztad?

Beke Andrea: Tiszta büszke vagyok RÁD, komolyan le a kalappal, hogy mindjárt a 40.héten jársz! Nem kell aggódni, szerintem tök normális súlyú babád lesz!

Niki: Milyen édes ez a béby, tök jól nézel ki Te is. Fáj még a műtét helye?

Baba helye: Én egy szobában alszom a bébivel, de nem egy ágyban. Mi is szeretnénk majd légzésfigyelőt használni.

Juba: ne aggódj nemsokára Te is babázhatsz. Szerintem addig is pihenj rá, mert utána nem sok időd lesz pihizni!

Anitja: Köszike!!!! Képzel annyira leköt ez az állandó kórház menet, hogy én sem vettem észre, hogy tegnap volt a lányom névnapja.

BEA&ERA
Vendég

U.Era!
Utólag is boldog névnapot Beatricénak
Köszi a dicséretet, képzeld a doki is megdícsért, azt mondta részben nekem, részben a szerencsének köszönhető, hogy most itt tudunk beszélgetni és nem a gyerekágyon. :D Még keddig szednem kell a magnéziumot, de aztán azt is abbahagyhatom.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Noan!Üdv köztünk :D
Mi a babát külön szobába fogjuk rakni azért,hogy apát majd ne ébressze fel mert neki sajnos el kell járni dolgozni.De a kiságya mellé raktunk be egy ágyat,na szerintem én állandóan ott fogok aludni úgy se merem majd egyedül hagyni még bébiörzővel se!
Anitja!Az igen micsoda adatok :D
Akkor nagyon vigyázz az epédre nehogy valami baj legyen!Nem is gondoltam,hogy ez ilyen veszélyes :shock:
U.Era! utólag is boldog névnapot a kis tündérkédnek! :D

KépKép
juba

Igen, én azt az opciót választom így előre, hogy mindenképpen saját ágya lesz, de egyelőre velünk fog aludni egy szobában a kényelem (szoptatás) miatt. A másik opcióm, amit Juba javasol. Nem tudom férjem-uramat mennyire fogja kizökkenteni az éjszakai alvásból.
Bár, ahogy Irina én nem tudom máshol elképzelni a szoptatást, mint az ágyunkban. No majd meglátjuk...
Az LL Liga honlapján olyanokat olvastam, hogy gyakorlatilag mindent lehet, csak bírd erővel, ébrenléttel, következetességgel.
Valaki arra esküszik, hogy nem igazán szabad a babát elválasztani rögtön magadtól, az egyik barátnőm az első két hétben úgy aludt a picivel, hogy a mellkasán volt, mert akkor az volt a módi (kb. 6 éve), mások egy ágyban babával már több hónapja apát kipaterolva a családi oltárból. Van olyan ismerősöm, aki keményen 3 óránként percre pontonsan szoptat, rögtön külön szobában egyedül alszik a baba. Szóval ridegtartáson.:-)

Anitja kitartást Neked, vigyázz magatokra, a 37. hetes álomhatárt már nemsokra eléred, így nem lehet gond.

Szült valaki most közületek az I. számú Klinikán? Hajni táblájából rémlik, hogy ketten is voltak rajtam kívül. Érdekelnének a tapasztalatok a csecsemősökről és a látogatásokról...

Noan

Kép
noan

Mazsi
Na mi volt NST-n?

Motiot
:)

Aniko
Hajrá hajrá!

Timi
Hát ez nagyon szép! Pár nap és pocak sehol.
Nem hiányzik a nagy pocó?

Silka
:)

Andi
Na látod! :)

Hörcsög
Gratula a kis Ildikóhoz!

Niki
Jajj, de édesek vagytok így együtt!

Juba
Talán egy kis front és borús, esős idő? Én is nagyon az voltam ma :)

Anitja
Epegörcs :( de bízzunk benne, hogy minden ok lesz. Hát nem semmi méretei vannak a kiskrapeknek.
A fejméret miatt készít a doki császárra?

Szia Noan üdv köztünk!
Az én lányom is Lilla lesz :) Ja meg a Hajnié is :)

Ma dokinál CTG-n a kisasszony bealudt én is majdnem :) de hát ez az időjárás :)
A méhszáj zárt, és amúgy mindne ok. A héten nemigen szülünk. Amúgy se kellene, mert szombat, vasárnap egyáltalán nem lesz elérhető a dokim és csak helyettesnél tudnék szülni.
De szerintem sem lesz még a hétvégén semmi

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

köszönöm mindenkinek az infót a méhlepénnyel kapcsolatban, holnap rákérdezek a dokinál.

Hörcsög, nagy gratula Ildikéhez! Üdv újra köztünk!
Niki, nagyon édik vagytok együtt.
Beke Andi, aranyos a kis Petyka!
Anitja, sajnállak az epegond miatt, és kitartás, ami a diétát illeti. Minden elismerésem a Tiéd, én most nagyon akaratgyenge vagyok a kaját illetően. :oops:

Pokoli nyomasztó ez a szürke, esős idő! Én is totál álomkóros voltam egész nap. Még szülni sem volt kedvem, így nekiálltam fürdőszobát takarítani. Mondjuk a tükör fölső harmada megvárta apát, mert már nem érek föl olyan magasra a hasam miatt :lol:

silka
silka

Noan! Nálunk úgy lesz, mint Jubáéknál, külön van a babaszoba, de bent van a bölcső és a kiságy mellett egy ágy nekem is. Majd Geribabától függ, hogy hogyan alszunk :lol:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, nem semmi a kiskrapid méretileg! ;-)) Remélem én is, hogy jól leszel az epéddel, anyun látom, hogy nagyon tud fájni...

Silka, jó, hogy megvagy, tudod, a "rangidősök"-nek mindig be kell jelentkezniük!!! :lol: Újból elolvastam ma egy csomó pozitív (!) szüléstörténetet a Gaskin-könyvből, hogy megnyugodjak: a nők képesek szülni, ha hagyják őket. :wink:

Kép
Kép
irina

Kép

Kép

Anitja
Már Neked sincs sok hátra :D Úgyhogy egy kis diéta kibírható, ez az epegörcs durván hangzik :shock:
Kevés CH van a brokkoliban, karfiolban, cukkiniben, tökben, ezeket bátran ajánlom! (Isteni egy töklecsó!)

Noan
SOTE I: eddig 3 kismamitól hallottam, hogy az újszülött osztály gyenge pont, most meg valami olyasmi derült ki, hogy az egy- és kétágyas szobát megfizetni sem lehet (a vezetés nem akar igazságtalan lenni), szóval szerencse dolga, hová kerül az ember...
Viszont a dokiállomány legendás hírű, ezért tűrik sokan a tömegnyomort :)

Niki

Igazán köszi a baba-mama fotót :!: Milyen picurik ezek a kis angyalkák!

Kép
granda

És még valami Anitja
Te biztosan jól ismered a reform kajákat, de egyet nagyon fogadj meg: a legjobb bolti tejföl sem jó az epének (saját tapasztalat és epével műtött kolléganőm orvosának tanácsa). Helyette hasznosabb tejszínnel sűríteni. A paprika sem a legjobb barát ilyen szempontból, a zsíros kajákat meg gondolom, magadtól is tudod.

A lakásban folytattuk a fiókszabdalást és mivel férjecskémnek a vadi új hűtőt is sikerült összekoszolnia dinnyével meg csöpögős kolbásszal, hát kisikáltam az egészet.... :) A konyha alakul, de a lakásban alfekvő faanyagból még biztosan fel lehetne húzni egy balatoni vityillót :) WC és fürdőajtó talán lesz egy hét múlva, függöny és lámpa talán két hét... :D Már alig várom, hogy felrakjam Nektek az ilyen volt-ilyen lett fotókat...

Kép
granda

Horcsog: én is szeretnék gratulálni a kicsi Ildikóhoz, sok boldogságot az egész családnak a picihez!!!

Sajnos nálunk máris beütött a krach! Viktorka délután óta sír, csak ideig-óráig lehet megnyugtatni. Annyira sajnálom, a szívem szakad meg érte! :(

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Ma 10-re elmentünk úszás edzésre, utána rohantunk a Földhivatalba térképmásolatért (fél 12-ig van ügyfélfogadás, kb. 11.25-re estünk be a gyerekekkel, de a lényeg, hogy bejutottunk :lol: ) Szülés előtt egy héttel még ilyeneket kell intéznem :x - de így hamarabb elintéződött, mintha a mérnökre vártam volna-. Aztán hazajöttünk, nagyon furcsán éreztem magamat (fáradt voltam, szédelegtem, meg kicsit hányingerem volt), lepihentem, majd megebédeltünk, utána kezdett visszatérni az erőm. Du. elhoztuk a tankönyveket a suliból, meg elmentünk csempét választani az emeleti fürdőszobába. Hétfőn reggel jön a burkoló (meg a festő) :wink: ! Itt mindenki szülni szeretne már, csak én imádkozom azért, hogy a jövő hetet még egyben kibírjuk :lol: ! De ha korábban beindulna a dolog akkor sincs gáz, 3 nap múlva kidobnak a kórházból, aztán folytatódhat a felújítás :lol: !

Hörcsög!
Gratula a kislányotokhoz! Sok boldogságot kívánok nektek!

Niki!
Szépek vagytok a baba-mama fotón :D !

Timi26!
Neked is szépen lement a pocid :D ! Viktorkát meg próbáld megnyugtatni :cry: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

SZiasztok !!

Hörcsög : nagy gratua a kis hölgyhöz. Sok boldogságot és nagyon sok tejcit. Kérünk majd még még képet !!

Gremese : édesek vagytok együtt és nagyon csini anyuka vagy.

Lányok megnyugtató, hogy ennyire szépen és gyorsan vissza megy a poci. Valóban érdekes a női szervezet.

Niki : te is nagyon csini vagy és a picur gyönyörű nevet kapot.

Timi : jó, hogy ti is már otthon vagytok.

Lányok pihenjetek sokat amikor engedik a picik.

Kérdésem viszont az lenne, hogy akik az első időben maguk mellé teszik be a babaágyat azok mennyi idő után költöztetik át a kicsit saját szobába ?
Ezt azért is klrdezem mert mi is a hálóba tesszük első időbe törpit de nem tudom mi lenne a jó. Elég ha csak a mózeskosárban alszik vagy inkább rendes ágyba.

Tegnap voltunk doki bácsinál meg CTG-n. A baba teljesen korának megfelelő de én hülye későn kérdeztem rá a súlyra és addigra törölte az adatokat a gépből. Szóval most nem tudom hány mázsa az én drágám. A CTG-n nem viszi túlzásba a mocorgást az én drágám ezért a nővérke hozta a sokkolot. Szegényt besokkolta akkor egyet rúgot de jó nagyot és mintha semmi nem történt volna aludt tovább. Volt egy nagy fájásom is 100-as skálán 60-as de azt ennyi. Azt mondták ha már óránkánt kb van 3-4 fájásom akkor kezdjem el figyelni.
Éjszakám az szörnyű volt és azaz igazság, hogy egyre nehezebb aludni. Egyik póz sem kényelmes és a megfordulás kimondottan nagy macera.

Na lépek most kicsit aztán majd vissza nézek.
Ma megyek kozmetikushoz meg fodrászhoz. Ez a szépítkezés napja.

Legyetek jók. Jó babázást.
Igaz már én is babáznék szívesen.
20200310173350

Banita
Nem csak Te nem szeretnél még szülni... Ahogy korábban írtam, én is a bennmaradáson imádkozom még legalább 2 hétig :) persze van egy "B" terv is arra az esetre, ha a faanyagok közé akarna születni a bébi. Addig meg munka este 9-ig... :)

Kép
granda

Jó reggelt!

Timi26! Nálunk Zsófi egyszerűen nem tűri a pelenkázást, veri magát, meg sír kegyetlenül, hiába csináljuk ketten és finoman, simizzük, meg beszélünk hozzá. Csak akkor tűri, ha szopi után csináljuk.

A fürdetésnél viszon nem visít, ennyit számított az itthoni medencézés, és a vizitorna.... Ismerős hangok... :D

Tegnap azonban éjjel két órán keresztül üvöltött, semmi nem volt jó neki.
Rólam azt tudni kell, hogy egy nagyon érzékeny lélek vagyok, sok dologban meg maximalista, és együtt bőgtem a lányommal, erre ő természetesen még jobban bőgött.
Amint apja megfogta, nyugi. Cici nem kell, nézelődni sem jó, valószínűleg pi
puki kínozta. Én teljesen kész voltam, Apa nem győzött nyugtatni. Mikor már odáig jutottam, hogy azt mondtam: Én rossz anyaaa vagyooook, majdnem kivágott az ablakon. Olyan jó, hogy itthon van mindig, ő meg tud nyugtatni.
Amúgy ez a terhesség utáni hormonváltozás teljesen kikészít, bőgök mindenen.
Sokszor mondom Apának bőgve, hogy: olyan csúzli vagyok! Brühühűűűű.... Mikor múlik ez el? Brühühűűűű... Én nem vagyok ilyen! BRÜHÜHŰŰŰŰŰŰŰ......
De nincs nagy gáz, néha sikerül röhögnöm magamon, és már nagyon várom, hogy visszaálljon a szervezetem hormonháztartása!

Granda! Nálunk is vannak fotók a lakásfelújításról, néh ma is megnézem, hogy milyen volt, milyen lett. Hát nagyon érdekes!
Ha készen vagytok, gyere a fotókkal dicsekedni! :wink:

Anitja! Azt a mindenit, micsoda szép méretei vannak Gergőcinek. Gratulálok!
Az epédet nagyon sajnálom, de amint látom, nagyon ügyesen kezeled a helyzetet. :)
Tegnap megpróbáltam a bimbivédőt, de olyan órmótlanul nagy, Zsófi nem is tudott vele mit kezdeni. Utána levettem, és sikerült bekapni a rossz cicit. Azóta sajnos nem, így kicsit visszaesett a javulás, de dolgozunk az ügyön.

Fleur! És akinek azt mondja a dokija zárt méhszájnál, hogy mostanában még nem szülünk!
Nekem is azt mondta 3000-es méhszájnál, Zsófi két napra rá megszületett....
Készüljetek mindenre! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt, felújítós, mindjárt-szülni-fogunk és hamarosan-szülünk Kismamik! :lol:

Granda, Banita
, én csak lesek, mi mindent csináltok (és milyen fegyelmezetten)... Rengeteg képet kérünk majd a kész állapotokról!

Timi26
, kiderül, miért sírt Viktorka annyit? Lehet, hogy csak rossz kedve volt... :cry:

Gremese, akármit is képzelsz magadról, tök ügyes vagy! Sírás-szomorúság: már próbáltam edzeni apát, hogyha ez jönne, tudja, hogy ez amolyan gyerekágyi depresszió(-féle), és ennek megfelelően kezelje.
Vigasztaló, amit írtál (hogy teljesen zárt méhszáj után 2 nappal lehet baba...) :wink:

Éjszakák: teljesen fura, Ádám hol hagy aludni (most pl. remek éjszakánk volt), és semmi nem fáj, hol minden fáj, senki nem alszik és az egész rémes. Ki érti...

Kép
Kép
irina

Jó reggelt Kismamik!

Fél ötkor elkezdtem fent kukorékolni, gondoltam jövök is írni, de nem akartam Apa feje mellett itt klimpírozni. :oops: Végül visszaaaludtam...

Granda: nagyon becsüllek a kitartásodért! 8) Igaz, tudom, félbehagyni amúgy se lehet semmit, meg nem is szabad! Kíváncsi leszek majd a képekre! :wink:

Anitja: jobbulást az epéddel. Volt már begörcsölve valaha? Azt hallottam, hogy az epe- meg vesegörcs rosszabb, mint a szülés... :? Gergődnek szép méretei vannak, ejha! :lol:

Emese, Timi26: hát ez a tehetetlenség borzasztó lehet, mikor sír az Aprónép. :shock: Remélem, hamar megtaláljátok az efféle esetek gyógymódját (gondolom, minden babánál személyreszabott)! :wink:

Noan: üdv köztünk! :D

Kiságy helye: egyelőre úgy tervezzük, külön szobában lesz, és talán majd én megyek át hozzá aludni külön ágyikóba. Bár egyesek szerint ez is felesleges. Nem tudom, azt hiszem, főleg engem nyugtatna meg a dolog, de majd meglátjuk. Szerintem ezt babája válogatja, majd kialakul, nálunk mi jön be.

Na, még mindig lógok a pociképpel... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hát íme. Tegnap készült. Kissé nyomi, de ne a fejemet nézzétek (csak azért nem "vágtam le", nehogy szó érje a ház elejét. :lol: )

Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

De édes a pocakod, Kiskolbi! Sokat nőtt a találkozó óta! :wink:
Nyomiságról meg szó sincs!!! És a bukszusok is szépek! 8)

Kép
Kép
irina

Kiskolbi!
Ilyen hideg volt nálatok???? A pocak pedig jó lent van!!

Kiságy helye:
Mi úgy döntöttünk, hogy egyelőre betesszük a mi ágyunkat a babaszobába. A mi hálónkba pedig lesz egy ágy, hogyha apa végképp nem tud munka előtt aludni, akkor tudjon hova menni. Vagy esetleg én, ha szeretnék 2 óránál többet aludni. Én mondtam a páromnak, hogy elég lesz egy szimpla ágy a Pici mellett, és hogy majd én alszom csak ott, de az mondta, hogy szó sem lehet róla. Őszintén szólva nagyon jól esett.
A bölcsőhalálos előadáson azt mondta a doktor bácsi, hogy a gyerek szempontjából az a legjobb, ha fél, esetleg egy éves koráig az anyukával egy légtérben alszik, de KÜLÖN ÁGYBAN. (Ezt külön kiemelte a bölcsőhalál és a gyerek önállósága miatt is!!!) Azt javasolta, hogy az anyuka ágya kb másfél méterre legyen a kiságytól. Mi kb így rendeztük be a szobát, de igazából ez véletlen volt, az előadáson csak utána voltunk.

Ma maratoni takarításba kezdünk. Apa pucolja az ablakokat :oops: , én meg majd nézem. Szinte semmit nem hagy, hogy csináljak. Így viszont nem a megy a leggyorsabban a munka. Na de majd ma megpróbálom pampogás nélkül nézni, ahogy csinálja. :lol:

A víz szerelő 4 napja nem jön, és minden nap ígéri. Így anyum fürdőjét nem tudjuk befejezni. Minden bútora a mi konyhánkban és a folyosón figyel. Gyakorlatilag mozdulni sem tudunk. MÁR NAGYON ELEGEM VAN!!!!! Granda! Tökéletesen értelek. Még minimum egy hetet én is várnék a szüléssel.

Puszi
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Kismamik és Babók :D !

Hú, itt aztán van pörgés!

Hörcsög, gratulálok, nagyon szép kisbaba!! :lol:

Kiskolbi!
Nagyon csini vagy, és a pocakod is nagyon csinos! :wink:

Anitja!!
Akkor remélem letettél az otthonszülésről! Hát, jót nevettem Gergőbabádon! Nem elég, hogy így megnőtt, még csücsül is :lol: :lol: :lol: !ÉDES!Remélem az epéddel minden rendben lesz! Ezt a maradék kis időt csak kihúzza fájdalom nélkül!

Gremese!
Szóval a hormonok szülés után is játszanak velünk. Én többségében nagyon vidám vagyok, de néha rámjön az őrület, és csak bömbölök és csapkodok. Tegnap este is ez volt. Ilyenkor egy jó megoldás van nekem: beájulok, és mély rosszkedvemben jól elalszom. Csakhogy ezt Te már nem teheted meg :lol: ! Ne aggódj, nálad jobban senkisem tudná ellátni Zsofkát, Te vagy neki az alfa és omega :lol: :lol: , és hidd el, mindent jól csinálsz! :wink:

És kedves anyukák, hogy milyen szépen visszament a pocakotok? Hát, öröm nézni, milyen csinosak vagytok mindannyian. Én se vettem hasleszorítós bugyit. Majdcsak visszamegy nekem is. :wink:

Lányok, szerintetek baj, hogy nekem nem görcsöl sose a pocim? Ez azt jelenti, hogy nekem nem készül a méhem? Én nem iszom málnalevélteát, dehát nekiállok lehet, mert eddig semmi jelzés. Nem fáj a derekam, nincs görcs, semmi..Éjszaka csak pisilni kelek fel, de olyan jól alszom, hogy reggel azt se tudom, hogy jutottam ki vécére. Egyszer attól félek, mély álmomban szégyen-szemre szépen bepisilek. :oops:
Tegnap voltam NST-n, Botond kirúgta a ház falát :lol: , gyorsan végeztünk. De nem néztek semmi fájástevékenységet. Szerintem nem is volt :roll: .
puszi
kispocc

Kispocc!!
Szerintem örülj, hogy nincsenek görcsök. A te Botondod is ki fog jönni mindenképpen! Ez törvényszerű :lol: :lol: (nekünk is Botondunk lesz. Micsoda szép név! :D )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Senese! :D
Köszi, képzeld, most hogy írtam nem fáj, ahogy itt üldögeltem a gép előtt, kezdett kényelmetlen keményedős-görcsös érzésem lenni :shock: :lol: ...
Szerintem is szép nevet választottunk! :wink: :D :D
kispocc

Kispocc: szerintem a málnalevélteától sem lesznek görcsied, bár ha gondolod, igyál, mert ifncsi, főleg mézzel. Ártani meg nem árt. Pár napja mondjuk már nem ittam... Meg lehet, hogy a homeós Caulophyllumot se fogom bevenni, mert nekem meg aztán azóta nincs szinte semmi összehúzódás, hogy szedem. Napi 2-3 erősebb, ez a maximum. Pedig korábban volt rendesen, örültem is!

Sense: tegnap délelőtt tényleg elég hideg volt. :shock: Délutánra visszajött a jóidő, de dél körül kissé cidriztünk. Ja, takarítás: körülbelül ez volt a helyzet egy hónapja, mikor költöztünk... elég idegesítő volt, hogy mindenki gürizett, nekem meg nézni kellett. De tudom, hogy csak jót akartak. :)

Köszi a pocakdicséreteket, valóban nőtt az elmúlt időben a pocim. De ezen a képen alig látszik, hogy lent van. Látnátok bugyiban! :shock: A vietnami csüngőhasú kismalac kutyafüle hozzám képest! :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina: igazából selyemakác az a buxus. :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!
Jó ez a csüngőhasú hasonlat :lol: ! Nekem monjuk mindig inkább lefelé volt hasam, sose volt annyira fent.
A Caulophyllumot megkérdeztem a dokimtól: vagy hat, vagy nem. Ez volt a válasza :lol: . Na köszi, gondoltam, most marha okos lettem. Végül úgy gondoltam, nem veszem be, nehogy még balul üssön ki. Egyszer vettem be homeós fejfájácsillapítót, mindjárt ki is hánytam :shock: , úgyhogy hagyom, hadd menjenek a dolgok a maguk útján. Aztán a dokim szavaival élve: vagy könnyű lesz világra hozni Botikámat, vagy nem :D :D .
De most görcsölgetek. Komolyan, eddig még sose volt ilyenem :shock: , csak szóba kellett hoznom!!! :lol:
kispocc

Kiskolbi
nem is nyomi a kép! És mi lett abóól a pici pociból :)

Gremese
Asszem én is együtt fogok sírni a kislányommal....De ez tök jó, hogy érzékeny vagy, Zsófi érzi, hogy szeretik :)
Képzeljétek, én meg mostanában próbálgatom elképzelni azt az érzést, hogy kibújik Linda belőlem és már azon könnyes lesz a szemem - és ez gyakorta orvosi rendelőben történik... Szerintem nagyon fogok bőgni - vagy a fáradtságtól örülök majd, hogy élek? :)

Kispocc
Én se görcsölök. De az, hogy a bébi majd' kinyomja az oldalad, megnyugodhatsz, jó jel. Aztán lenni kell valakinek a topikban, aki túlhorja a babát :lol:

Kép
granda

Olyan vicces, mert reggel óta egy szál csöcsben mászkálok, fejek, borogatok, stb.... jaj... egyszer majd csak beáll. :wink:

Görcsök: Én éppen azt meséltem korábban, hogy a szülés előtt nem volt semmi, már én is kezdtem csodálkozni, hogy abbamaradtak a jóslófásjások. És tessék! :D

Kiskolbi! Csüngőhasú.... :lol: Te aztán tudsz! :lol:

Dobok egy egy perce készült szundi-képet

Kép finom tejcsiről álmodom...

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka
De mára már elmúlt.

Remélem mindenkinek jobb kedve van, akinek eddig rossz hangulata volt a borús időtől. Ma süt a nap és a hőmérséklet is szuper! :)

Granda
Azért ti is haladtok szépen. Már nagyon várom a fotókat! :)

Timi
Mi baja a picúrnak? Pocifájós?

KTimi
Nálunk velünk egy szobában lesz a picúr és ez így is marad, mivel nincs lehetőségünk másik szobába költöztetni :) De egyik ismerősömnek 4 hónapos a kicsi fia és most költöztetik külön szobába.
Milyen sokkolót???

Gremese
Jéézus mik várnak még ránk?? Én alapból is érzékeny vagyok, mi lesz, ha megbolondítanak a hormonok is??!!
:) Igen ezt azért észben tartom ám :) Ezért is mióta te meg szültél minden össze van pakolva, ugyanis csak 2 nap különbséggel lettünk volna kiírva :)
Hát látom nagyon jól érzi magát abban a kiságyban :)

Kiskolbi
Nem is nyomi!! Jó, hogy nem vágtad le :)

Sense
Akkor neked is rendes egy pasid van :)

Kispocc
Szerintem egyáltalán nem baj. Anyukám is pont most mesélte telefonban, hogy neki semmi ilyesmi nem volt.
A dokik néha olyan okosakat tudnak mondani :)

Csajok én ma megnéztem egy pár szülős videót...hhááát kár volt. Most megint szedhetem rendbe magam, hogy ne parázzak.
Úgyhogy, aki még nem tette, ne is tegye. Tuti nem segít.

KépKép
KépKép
fleur

Kiskolbi: nagyon szép akkor a... khm... selyemakác! ;-)

Gremese, ez a kislány tündéri, bárhogyan fotózod is, nem bír másmilyen lenni!

Délután NST, igazából nem várok semmit, mint Gremesétől tudjuk, se görcs, se nyíló méhszáj nem kell, hogy jelezze a baba jöttét.
Már csak egy kérdésem van: az állandó babafickándozás sem számít, ugye? :lol: Mármint hogy attól még jöhet? Mert Ádám csak nem lassul be... (de így legalább azon nem idegeskedem, hogy miért nem mozog...)

Kép
Kép
irina

Fleur!!
Hát, ha hiszed, ha nem, én éppen azon töröm a fejem, hogy honnét töltsek le, vagy letöltsek-e egyáltalán szülős videót! :lol: Akkor nem teszem. Egyébként én azon az állásponton vagyok, hogy rosszabb nézni, és kívülállóként figyelni egy szülést, mint részese lenni az élménynek. Akkor nincs az embernek ideje félni se szerintem.

Granda!
Én is sírva fakadok, ha a szülésre gondolok, hogy milyen lesz majd, mikor először a kezembe fogom, érzem az illatát, először bújunk egymáshoz...Nagyon várom! Csodálatos élmény lehet. :)
kispocc

Kispocc! Bevallom töredelmesen, én nem sírtam, mikor a hasamra fektették, és Apa sem. Annyira ki voltunk merülve, én örültem, hogy élek, és egy remegő kezemmel meg tudom fogni. Mikor visszahozták felöltöztetve, és Apa azt mondta: Kis család lettünk!, na ott már pityorgásztam, és azóta nap mint nap, mert olyan gyönyörű, olyan édesdrága!

Irina! Tudod?! Felejtsük el a szakirodalmat! Zsófi egész végig alig mozgott, a szülés előtt sem fedeztem fel változást. Szerintem ha nagyn mozog, az sem jelent semmit, ha jönni akar, úgyis jön.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hát lányok én sem vagyok híján a könnyeknek. Bárhol, bármikor, bármin képes vagyok sírni. Ha a szülésre gondolok, akkor meg sem lehet vígasztalni :lol: És én még azt hittem, hogy majd gyorsan szülök egyet, és akkor ez a sírós állapot majd hirtelen elmúlik. Ezek szerint mégse???
Leszünk mi még normálisak???? :shock: :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.
Mindenkinek csodálatos babukája van.

Irina!
Teljesen babafüggö ez a mozgás dolog a nagyfiam egyáltalán nem
a kisfiam meg egészen a szülés pillanatáig mozgot.
Most a kicsilány is majdnem végig.
Szóval az nem számít semmit.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Gremese, Hörcsög, köszi a mozgásos infót! ;-) Akkor ezek szerint ez sem biztos jel. Tök jó, nálunk semmilyen jel nincs, márpedig szülni valamikor biztos fogok!!! :lol:

Sense, normálisak VAGYUNK (szerintem). Nekem elég látványos PMS-tüneteim voltak anno (hú, de jó volt ez a 9 hónap a menzesz nélkül), ehhez képest most magam vagyok Ülő Bika. A sírás viszont bőven belefér, annyi csodás dolog történik velünk (egyébként is nagyon fontos dolognak tartom, hogy az ember tudjon sírni és akarjon is néha...). Szóval én szeretek pityeregni... :oops:

Kép
Kép
irina

Hú, Lányok, ezt nézzétek meg! Emese, ismerős?! :lol: :lol: :lol:

<object width='320' height='273'><param name='movie' value='http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6TF80Fi5Pfr91u0Q' /><embed src='http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6TF80Fi5Pfr91u0Q' type='application/x-shockwave-flash' width='320' height='273' /></object>

Detti
KépKép
kiskolbi

Hú, ez nem jött össze! :oops: na még egyszer!

http://videa.hu/play.php?v=6TF80Fi5Pfr91u0Q

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi,
ez nagyon tanulságos volt! ;-)
De aki (az az apuka, aki) valóban ennyire nem bírja a dolgot, az tényleg ne csinálja...
Azért a vegyvédelmi/radioaktivitásra kitalált ruhát viselő egyén vitte a pálmát! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Emese!! Gyonyoruseg Zsofika!! :D :D

Ossze-vissza csapongok, mert nem tudok mindent visszaolvasni. Lanyok, en amikor eloszor megpillantottam a kicsi angyalkamat egyszerre zokogtam es nevettem!! :D :D De nekem nem kellett erte ugy megkuzdeni, mint Emesenek... :lol:

Szuper ejszakank volt , pici Rania 2-szer szopizott, aztan 5-10-ig aludt. Tegnap egyszer sirt csak, amikor apuci a hajat mosta... :D
Mindjart dobok par kepet!

Mikor jon mar a kovetkezo baba???? :D

Sok puszi Nektek a vilag legboldogabb anyukajatol!!! :D
Vendég

Hörcsög! Nagy gratula!!! Várjuk majd az élménybeszámolót! Sok-sok tejcit Nektek! :lol:

Emese! Pont ma említett a védőnőm ezt az Aloe First-öt, hogy nagyon jó. Ő gátsebre ajánlotta.

Majd még jövök, de a párom bugaci húsgombóclevest szeretne enni. Még főzök, amíg van rá energiám, aztán úgyis hanyagolva lesz apa pocakja! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Ez a hormon dolog nagyon érdekes. Én az első terhességem óta sokkal érzékenyebb vagyok mint azelőtt voltam, remélem ez nem fog fokozódni! :shock:
Kép
Kép

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Kiskolbi! Majdnem felvertük a babát álmából, olyan szinten röhögtünk Apával a videón! :lol: Nagyon király, még a könnyem is kicsordult.
Szerencsére Apa nagyon flottul megoldja a dolgokat, úgy pelenkáz, öltöztet, mintha mindig is ezt csinálta volna. Ha éjjel Zsófi alszik, átalussza az éjszakát, akkor reggel reklamál, hogy miért nem keltünk fel, mert ő is fel akar kelni! :D

Kár, hogy nem tudtam lefilmezni a földre fosós, illetve a pelenkázás után 2x lefosok mindent jeleneteket. Elküldtem volna nektek, hogy készüljetek! :twisted:

Kiskolbi! És nagyon csinos vagy a képen, bár Neked is mindig lent volt a pocikád. A tali óta szépen gömbölyödött, ez látszik!

Niki! Nagyon várjuk a fotókat! 5-10ig aludt? Az nagyon jó. Most nekünk is volt egy jó éjszakánk, 1,5 óra ordítás után kb. f3-tól f10-ig aludt. :D Az előtte lévő éjszaka gáz volt, akkor kétóránként volt valami nyügi.

Kép
Kép
Kép
gremese

Szoval, kuldok par tegnap keszult fotot. Ha mar tul sok vagyok foto-ugyileg, szojatok....tudjatok, ilyen egy elfogult anyuka :lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Kiskolbi!Szerintem látszik,hogy lent van a pocid,nagyon csini,ahogy te is.Ez a video állati jó! :lol:
Granda!Nem is tudom elképzelni honnét van neked ennyi energiád?!Nagyon irigyellek érte,persze gondolom van mi ösztönözzön! :D
Kispocc!Görcseim nekem is csak elvétve vannak,egyébként a málnalevél tea én úgy tudom nem görcsöket okoz hanem a szülésnél majd jobban tágul tőle az ember.(vagy nem)
Emese!Ez a kislány egy tündérbogár :D
Fleur!Jókat vigyorogtam rajta ,hogy megnézted a szülést és megbántad.Hát én ugyan így jártam napokig nem tudtam megnyugodni,nagyon bepánikoltam :shock:
Ahogy halványulnak az emlékek már vigyorgok magamon,hogy milyen besz@ri vagyok! :lol:
Irina!Nst-ről kérjük majd a beszámolót!

KépKép
juba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: