A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi! Köszike!
molkata

Nálunk Samu legalább 3 hete mosolyog és most már néha hangokat is ad ki mellé..na majd lefotózok egy nagy vigyort.
torolve_20131003125716

Egon trapézzal :-)Kép
molkata

Kata!
Nagyon aranyos Egon, látom csápol ahogy a jobb kezén tartja az ujjait, igazi rocker :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi! Köszi! Igen, sokat csápol! :D
molkata

Huppsz. Hiszek ám neked Gurgika, s épp ezért írtam, hogy nagy álltalánosságban igaz (vagy valahogy így fogalmaztam), teret engedve a kivételeknek.

Kata - ujjszopi: Edina 3 hós koráig cumizott, majd jött egy szájpenész, s utána szevasz tavasz, adjam a cumót a kutyusnak, neki ott volt az ujja. S innen nem volt neki megállj. Hol többet, hol kevesebbet, de szopta. Mikor Adri is kezdte (neki startból nem kellett cumi, szépen rájött, hogy inkább az ujja, de már nem volt újszülött - lehet a szopi abbamaradása késztette erre? hmm.... még egy ok, hogy Grétu minél tovább szopizzon, mert már istenien kezdi cuppogni az öklét, ujjait, mikor mi talál a szájába), szóval akkor asszem kicsit ráfokozott Edó, apája még csípős ketyóval is bekente, én meg Avonos keserű ízű színtelen lakkal, de nem használt. Szóltam rá, de azzal annyi. Aztán szép lassan kimaradt. Igaz, néha mikor idegesíteni akar, akkor bekapja, de ez már úgy sem az igazi. Ellenben Adrienn ő egyre jobban szopja. S mivel olyan kis mimóza volt mindig (na jó, míg nem kezdte az ovit), ezért nem mondanám, hogy ő olyan keményen volt véve mint nővére. De nem csípősözte apája, én meg nem tom hun van a keserű cuccos. Bár ahogy Edó lenyalta a keserűt, s utána vígan szopizta az ujját, há szerintem Adri képes volna nekem felajánlani, hogy inkább kiissza a kisüveget.
Ezért is próbálkoztam mindenik lurkómnál, hogy inkább fogadja el a cumit, mert tudom milyen cudar volt, mikor a húgom 4,5 évesen még mindig cumózott, ő ha az ujját fél napos gyerekként 3 perc alatt 5x találtatta a szájába, hát tuti olyan ujjszopi lett volna belőle, hogy azt nem váltotta volna ki semmi. Nos 4,5 évesen ahogy az oviból jött hazafele, ahogy a bejárati ajtón átlépett, máris ordított, hogy dudám. S aztán a nagyanyám oldotta meg a dolgot: kidobták a cumit az ablakon, mert az jó móka volt. Igaz, utána kicsi sírdogálás volt, de hát ugye ő dobta ki saját kezével, s azt már fel bírta fogni. Szerencsére nem jött ama ötlete, hogy vegyenek újat. Akkoriban még az vót ugyi, hogy a bótokban alig volt valami, mindent porcióra osztottak, lehet ezt már fogta az antennácskáival.
Na, lehet a húgi volt a kivétel, semmi extra nem kellett neki ahhoz, hogy az ujját szopja, csak annyira erős volt a szopási ösztöne, hogy anyám lecserélte neki cumira.

Gurgi - Grétunál is azt hittem volt, hogy megoldottam a gordiuszi csomót azzal, hogy vállról hasra teszem le, s nem ébred fel. Először bejött, utána egyre ritkábban. Nem a lelkesedésed szeretném letörni, csak nehogy szabálynak vedd, amit aztán Samuci szépen meg akar majd szegni.

Kép
kissmanó

Milyen cuki azzal a hatalmas cumikával a szájában.
Cupp neki előlegben az orrocskájára. Majd megkapja élőben is.

Kép
kissmanó

Télleg Kata! Akartam is kérdezni, van-e valamire innen szükségetek? Lehet elég hülye kérdés, de ha valami van, akkor tényleg szólj, beszerzem és viszem (pl. a húgom tárkonyt meg leostyánt szokott néha kérni - na jó, csak egy példa)

Kép
kissmanó

Manó! Èn nem javaslom az ìzesítést. Inkább sok játék, szeretgetés és türelem. Majd elhagyja....
molkata

Ja! Ès Egon várja az élöö puszit :D
molkata

kaki ügyben hogy áll a fiatalúr?

Kép
kissmanó

Na, itt vagyok, csak közben szopiztunk. :D

Köszi kérdésed Manó. Kaki ügyben az van, hogy akkor volt, mikor azt a folyékony kuppet kapta, azóta nem, csak eröölködés ezerrel. :cry: Szegénykém. Ès akkor is olyan nagyon sötét színüü volt, gondolom, mert r´góta bent volt.

De, mi is az a koszmó!

Ujjszopás! Még egy tipp. Gyerekeknél be szokott válni. Megbeszéled a gyerekkel, hogy minden olyan napon, amikor nem szopja az ujjat kap egy nevetöös napocskát (lehet táblázatot készíteni a hét napjaival és ki ragasztani vmi jól látható helyre) és azokon a napokon, amikor szopja szomorú napocskát kap vagy semmit. Ha egy hétig tudja teljesíteni, akkor kap vmi jutalmat.
Ez szokott eredményt hozni, de ha nincs kezelve az ok, akkor tünetváltás történhet. Tehát, azért kell a sok-sok játék, puszi, simi... :D

Na, megyek mert hív és még föözni is akarok.
molkata

Sziasztok!

Látom tegnap nehéz téma volt. pár év múlva már szakértőként szólhatok a témához, mert a gyógypeden szomatopedagógiára (mozgással foglalkozik) szakosodtam.

Köszi a festős dícséreteket, dicsekszem majd fotókkal is, ha minden kész. Ha a segítség aki ígérte magát tényleg jön, akkor már talán hétvégén!!!!! És a jövő héten dobozolhatok is!

Ujjszopi, Bence 6 hóig cumizott, akkor magától elhagyta. Rolcsi rögtön az ujjával kezdte, bal hüvelyk, azóta is szopja. Még hagyom, azzal alszik el, és mutatja, hogy fáradt. Viszont azt nem hinném, hogy hiánypótló, vagy nem kapott elég figyelmet, egyszerűen csak szereti. Majd 3 éves kora után leszoktatom róla, ha kell.
Mina cumizik, és jó sokat, bár én szoktattam rá, hogy a fiúkkal is tudjak foglalkozni, de ha jövőre Rolcsi is oviba megy, akkor már rengeteg időm lesz csak vele foglalkozni! Most meg szerintem még nem haragszik érte!

Ma babusgatós napunk van, esik, így nem megyünk a házhoz, nincs meg az esővédő a babakocsira. Pihizünk! :)

KépKépKép
dikó1

Ujjszopás. Én 10 évesen szoktam le, mert már cikinek éreztem. Bedugtam a kezem a nagypárna alá, és úgy aludtam el. Nehéz volt, arra emléxem. Na, de egy szülő hogyan szoktathatja le a gyereket erről?
Ádám is kezdi szopni.

Beszéd. A beszéd, és egyéb fejlődési állomások csak jelek. Lehet, hogy semmit nem jelent egy-egy lassú érés. De lehetnek figyelmeztető jelek is. Azonkívül, lehet vki nagyon okos, jó képességű, vidám stb. lénymégis dys-esen. Nem tragédia a részképesség zavar! De ha pl azért nem tudja megvalósítani az álmait, mert vmi dys miatt nem tud a sulik elvárásai szerint teljesíteni, az már tragédia. Pl. hiába vagy jó bioszból, és kened vágod az összes állatot, nem lehetsz orvos, ha nem vagy jó matekból! Márpedig, ha van egy kis diszkalkúliád, nem leszel jó matekból, hiába gyakorolsz. Szóval a dys-ek korrigálása nem a boldogság, ügyesség stb. kívánalma, hanem a szánalmasan teljesítmény központú iskolarendszerünk elviseléséhez szükséges!

Izomtónus. Igen, bárhol lehet enyhébb a tónus. És ez alig tűnik fel, ha nem vagyunk nagyon kritikusak. Én pl észre nem vetem volna, hogy a gyerek többet használja a végtagjait, mint a hátát. A doki szólt tegnap, és akkor állt össze a kép (fejemelés, átfordulás)!
Vendég

Ja és elfelejtettem:

Kata, boldog szülinapot kívánunk!!!!!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Kata: Nagyon boldog szülinapot!

Samu még mindig alszik! :lol: Éljen a lehülés :lol: Bár ez az eső nem hiányzik :roll: A fiúk megvannak zakkanva, hogy nem mehetnek ki, most őket kell szórakoztatnom :roll: :lol: És a nap fénypontja: ma nem kellett a hőmérő, Samesz magától kakilt :lol:

Bizony oda kell figyelni, hogy a gyerek időben csinál e bizonyos dolgokat! De tapasztalatom szerint az sem jó, ha valamit túl korán-hamar csinál, vagy valami kimarad :roll: Dani 5hósan felült 6hósan felált és onnantól csak föggőleges helyzetben volt :roll: Kapaszkodva járt 11hósan elindult, a mászás-kúszás szinte teljesen kimartadt :cry: Akkor nem gondoltam, hogy ez gond, mostmár tudom :cry: Büszke voltam az én ügyes-okos fiamra. A másik problémám Danival, hogy ő soha nem játszott :roll: Sem egyedül sem velünk sem másik gyerekkel :cry: Viszont nagyon okos volt, mindent megfigyelt, minden érdekelte, folyamatosan beszélni-mesélni kellett neki. 2évesen pontosan tudta hogyan kell almásrétest sütni viszont 2kockát nem tudott egymásra tenni :roll: Mostmár tudom, hogy a problémák nagy része ami most van ebből adódik :evil: Sajnos tapasztalatlan voltam, nem tudtam mire kell figyelnem, hogyan fejlődik egy gyerek a nagyszülők meg mindenki meg el volt ájulva, hogy milyen értelmes! Igen, most is átlagon felülien értelmes, viszont magától semmit nem tud megcsinálni, sőt eszébe sem jut, hogy kéne. :oops: Tanulás nem érdekli, pedig 5évesen magától tanult meg olvasni, számolni. Ebből kifolyólag a suliban unta magát, kifogtunk egy rossz tanítónénit aki elkönyvelte magában, hagy a DAni lusta azért nem csinálja amit kell, pedig csak unta, többre vágyott. Mostmeg már csakazért sem csinálja, nem érdekli a suli, vagyis inkább csak a tananyag, vagy nem is tudom. Okos értelmes, sok mindent tud de azt önszorgalomból ami érdekli a tanulással viszont hadilábon áll :twisted: Nem is tudom miért írtam ezt le, csak néha annyira elkeserít, hogy mi lesz vele-belőle, és most itt a sulikezdés, megint jönnek a gondok :cry:

Közbe felébredt a hétalvóm ,megfyek megtömöm a pociját :lol:
További szép napot!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Koszmót este kiírom könyvből, most mennem kell.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatásokat, aranyosak vagytok, jol esik, és jelentem javul a helyzet.
Bogi elég szépen szopizik, főleg délután jön meg az étvágya estére meg szó szerint zabál, és alszik is valamennyiket napközben, tegnap ebéd után másfél órát aludtunk együtt.
Szal a hideg meghozta a várt hatást, remélem már ilyen idő is marad!
És akkor két Bogikép, a bébkocsiban bealudva, de úgy ám, hogy nem is mozgott a babakocsi.

Kép

Kép
Vendég

Csajok hogy jártam tegnap!
Tegnap kellett menni csípőszűrésre, időpontra 11.45-re, nagy nehezen odaértünk taxival, mert hát Bogival időpontra menni...hosszú, a lényeg azt mondja a nő a kartonozóban, hogy sajna nem csinálják meg, mert a doktorúr beteg és más meg nem csinálja csecsemőknél.
Kaptam másik időpontot szept 28.
Azt hittem szétrúgom dühömben ezt a szutyok kórházat, azt képzelik ám hogy az ember csak úgy futkározik ilyen pici gyerekkel, meg mi az hogy nincs aki helyettesítse...
Na, mindegy, szal erről ennyit...
Nem is idegelem magam.
Vendég

Kép
Boldog SZÜLINAPOT kívánunk!

KépKép

KépKép
szivvi

Helló!

Hú nagyon érdekes témákat boncolgattok..asszem akkor nekünk is bejátszik a dokker, koraszülött, madzag rajta, 7/9 apgar..

Köszi a tegnapi apukás válaszokat! Félre ne értsétek az én uram is jó apuka, segít mindenben amiben tud, csak látom rajta, hogy sokszor fáradt..Nem alussza ki magát, 10-12 órákat dolgozik..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Én szemészt is javasolnék neked! Persze csak szűrővizsgálat miatt, nem feltétlenül lett bármi baja Lilkónak.
És tudjuk, hogy a férjed jó apuka! Innen is érződik! :)

Kata! Boldog szülcsinapcsit! Egon hányat mosolygott már Neked? ;)
Vendég

Köszönöm a jó kíváns´gokat! Aranyosak vagytok.

Bogi! Egy kis tünemény! :D Milyen édesen alszik.

Pici korban még élettani sajátosság az ujjszopás. Senki ne íjedjen meg! Késööbb sem gáz, elööbb utóbb nekik is kényelmetlen lesz :wink: én is sokáig cumiztam, aztán kicsúfoltak és emiatt hagytam abba. Persze utánna más szokásom lett...elkezdtem nyalogatni a számat :oops: na, arról csak 7-8.-osan szoktam le és nagyon nehezen, mert engem idegesített. Persze, nálunk 3 gyerek, szülöök látástól-vakulásig dolgoztak...még gyed sem volt....

Brigi! Dani már elég nagy, beszélgessetek arról, hogy mi szeretne lenni és ahhoz mennyit kellene tanulni. Iskolákat kinézni, ami majd szóbajöhet...ez egy kis lökést szokott adni.
molkata

Sziasztok!!!

Na éjjel 4x keltünk. 2x a pocak ébresztett, 1x a vihar és 1x apa vekkerje hajnal 3/4-ed 5kor :? Úgyhogy nagyon kipihent vagyok ma is!! Friss,üde és kívánatos :lol:

Beszéd: Nálunk Bogi nagyon hamar kezdett el beszélni. 1 évesen már rengeteg szavat mondott, 1,5 évesen mondatokban beszélt...méghozzá tökéletesen. Nincs és nem is volt, se beszédhiba se semmi.
Viola még sehol sem tart! :( Lehet Zalán lekörözi :lol:
Hát ez van! Úgysem tudok rajta változtatni, a maximum amit tehetek érte az a fejlesztés, azt pedig meg is teszem természetesen!!!

Ujjszopás: nekem mindkét csajom a bal hüvelykujját szopja. Bogi kb 1,5 évesen szokott rá az ujjszopásra amikor kórházba került (fosós, hányós vírus) és 3 napig ki volt kötözve a jobb karja oda folyt az infúzió, és rákapott a bal hüvelykujjára. Viola meg olyan 2-3 hósan kapott rá. Bogim sajna tévénézés közbe is szopja, amolyan hiánypótlás :cry: , Viola csak ha álmos illetve ha altatja magát... Nem tudok vele mit csinálni... :roll: majd abbahagyja ha ciki lesz neki! Amúgy társaságban nem szopja az ujját a Bogi (pl az oviba), vagy akkor se ha valaki itt van :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata Isten éltessen :D :D

ceniko
Szeged

Köszike, köszike... :D

Bori! Az elööbb masszíroztam, végig nevettük az egészet. :P
molkata

Kata!
Nagyon sok-sok boldog szülinapot még neked!!!
Vendég

Alkotósdi.
Csináltam kéz és talp lenyomatot só-liszt gyurmából. 1 rész liszt, 1 rész só, kevés vízzel keményre kell gyúrni. Gyerek kezét belisztezed (esetleg hintőporozni), fóliával letakart kis kemény lapra raksz egy darabot, és a tenyereden viszed a gyerekhez. Ha véletlenül kinyitja az öklét, zsupsz, bele a gyurmába. Most még időigényes, de sztem pótolhatalan emlék. Nagyoknak is jó elfoglaltság így esőben. Ha nem sikerült, csak újra kinyújtod, és megint megpróbálod.
Pirospaprikával lehet színezni. A kiszáradt szín olyan lesz, mint a szárazon összekevert hozzávalók színe.
De lehet festékkel is színezni, vagy száradás után befesteni
Száradás 2 nap. Fél naponta kell fordítgani.
uff
Vendég

Henchy, hol vettétek ezt a vukker sapit? én csak olyt kapok, amitán jövöre lesz jó, sehol nem tudok a pici fejére valót venni?

Szivvi, erre te is válaszolj, gondolom Lilkónak sincs túl nagy bucija! :wink:

Az összes sapi óriási Jázminra, pedig most már ha jönnek a hűvösebb idők kéne valami...

Remélem a talikor nem lesz ilyan sz@r idő. Tényleg akkor mi lesz?

KépKépKép
dikó1

Dikó
Még az elején ugye 50-es, 52-es ruhák kellettek. Az uramat zargattam el asszem az ósünbe, ott vett 3 részes együtteseket, amihez volt satyka..
Én is akartam kérdezni, hogy eső nap esetén mi lesz a talival??

KépKép

KépKép
szivvi

Kata
Hátha segít...

A kisfiam 2007 májusában született, első gyerek. Igazából nagyon jó kisfiú, eszik, alszik, játszik, nézelődik, szinte minden érdekli. Állandó problémát jelent számunkra a kakilás, egyszerűen nem jön neki, hiába adok neki kamilla, mecsek-baby teát, tormáztatom, szélcsövezem...anyatejes baba, hetekig semmi gond nincs vele, aztán a következő héten egyszerűen csak szenved szegénykém. Ha van valami, amit ajánlani tudnak, akkor kérem, írják meg, mert nagyon rossz nézni, ahogy szenved.
beküldte: Kölczl Mónika
megválaszolta: Dr. Juhász Ilona

Az Ön kisfiánál jelentkező probléma más, anyatejes babánál is előfordul. Általában a megszületés utáni első 4-5 héten szinte minden etetés után kakis a pelenka. A következő időszakban mintha "bedugulna": 2-3 napig semmi, majd egy hatalmas, normális állagú kaki érkezik. Általában ezidő alatt jókedvőek, jó étvágyúak a babák. Amennyiben a harmadik napon sem produkál székletet, vagy/és nyugtalanná válik, hasa felfuffad, már beavatkozást igényel. van, amikor egy kis tornáztatás segít, amennyiben nem, gyorsan segíthet a gyógyszertárban recept nélkül kapható Glycerines gyermekkúp. Hatása ugyanaz, mint a hőmérőzésnek, csak szerintem kissé kíméletesebb. Állandósult probléma esetén hosszabb távú megoldásként javasolható a kamillatea, vagy a gyógyszertárban kapható Laevolac székletlazító szirup. Ha semmi nem segít, rendszeresen több mint 3 napig nincs széklete a babának, az anyuka étrendjében sincs semmi puffasztó, hasfájást okozó étel, miután elmúlt a kisfia 3 hónapos, 1-2 kanál gyümölccsel megpróbálkoznék, sokszor ez megoldja a problémát. A hasfájás, székletürítási problémák hátterében akkor érdemes valamilyen okot keresni, ha a baba állandóan nyűgős, sokat sír, jellemzően etetések után, pocakja rendszeresen felpuffad, valamint minden kakilás problémát jelent, magától nem, csak segítséggel ürít székletet. A hasfájás, puffadás hátterében kereshetünk valamilyen tápanyag bontó enzim csökkent működését, esetleg hiányát. A magátől nem ürülő kaki mögött kiürítési zavar, esetleg szűkület is állhat. Röviden a tanácsom: próbálja ki a leírt tippeket, nagy általánosságban valamelyik megoldást ad. Ha mindent kipróbált és még mindig fennáll a probléma, forduljon házi gyermekorvosához, aki szükség esetén a megfelelő szakambulanciára iránythatja Önöket.

KépKép

KépKép
szivvi

Cumi vagy ujjszopás: Én ujjszopásra szavazok. Rengeteg cikk van ezzel kapcsolatban a neten. Mindenhol azt olvasni, hogy majd, ha többet fog manipulálni, játszani a gyermek, és beszélni kezd, maga fogja csökkenteni a cumizást. (Cumival a szájában tud két kézzel játszani, ujjával a szájában nem.) A bekenést bármivel is meg aztán végképp' elutasítják.
Figyelmetekbe ajánlok két cikket:

http://www.okosbaba.hu/cumi-az-ujjunkkal.html
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=355

kétfiús anyuka
babdorka

Helloka!
Voltunk sajtot venni es setalni. Most nyugi, igy nem tudok sokat irni.
Henchy! Köszike!

Szilvi! Draga vagy!

Bori! Jo, hogy leirtad, mert en is akarok olyan lenyomatott, de nem tudtam, hogy kell csinalni. Venni akartam. :wink:
molkata

Dikó!
Mi az itteni babaoltban vettük, én is egy csomó sapit rápróbáltam mert minden legkisebb sapi nagy volt rá mint a állat, ez volt ami aránylag jó volt, de jelzem szép lassan kezdi kinőni, de azért még jó, de nem sokáig sajna.
Egyébként én is összejártam mindent, mert sehol nem találtam rá sapit, majd ha picit nő a feje, biztosan fogsz találni, addig meg olyat vegyél aminek hátul egy picit meg van gumizva az alja, ez is olyan.
Vendég

Hahó

Lidikóka Ildi oksa, benne vagyunk a taliban! Veszprémbe még én sem megyek vagyis csak mennék be egyedül, pedig közel van!

Manó hihi most olvasom hogy csajod 5180, na mi ma voltunk dokinéninél és Majó 5160!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Pedig már tényleg kihúzzuk legalább a 3 órát és este ált. 5-7 órán át nem is kér, szóval nemtom hova hízik 2 hetente 1 kilót!?

segítség: apuci nálunk átalussza az éjszakát, első 1-2 éjjel kelt, de olyan zombi volt, hogy csak na! Szóval jobb ha alszik! Én pont a meló miatt nem is várom el, hogy éjjel keljen! Maja meg kajálni kel, az meg nálam van, szóval nálunk így megy!
Délután viszont az „övé a gyerek” én próbálok többet pihenni! És készülni az éjszakára 
Most olvasom, Bori párja pelusozik, na nálunk nem lehet rávenni!!! De sebaj, anyós is egyszer tette tisztába (élvezte, hogy csinálhatja) aztán olyan furin állt a gyerek motyója, vetkőztetem, hát "csípőpelus" volt, félig még a feneke is kilógott, olyan lazán tette rá!
Ja de a fürdetés apáé!!!

Tücsi csak Vigantol? Nekünk Konakion is van heti 1x 1 ampulla!

Kati privire még nem is reagáltam, köszi a tippet!!! Nekem is eszembe jutott, de inkább maradunk, majd legközelebb!
Egon cukker! :wink:

Ujjszopás nálunk nincs szerencsére!
Mosoly viszont már egy hete! És elképesztő ez a gyerek, mert nagyon sokáig kinyomja magát és sokáig tartja a fejét! Most pedig elkezdte kovetni a dolgokat, pl apát.

Na tegnap felhívtam a humán osztályt és mint kiderült, már 08.16óta nincs munkaviszonyom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Oké, lényegtelen, nem érdekel, de szólahattak volna!
Segítsen vki: 0816tól passzív jogon kapom majd a pénzeket, gondolom át kell kérni az anyagom az itteni mák-hoz, nem lesz gond abból, hogy nem rögtön akkor mentem? Ugye nem szakítják meg!? (mert ha igen bemegyek a mókahelyre és olyat mondok nekik!)

Na a mai nap is jó volt, Maja reggel ismét nyögött folyton és hisztis volt, párnából plédből csináltam egy nagy kupacot háttámasznak, magamra vettem és úgy aludtunk, csak úgy nyugodott meg (vízszintesen sehogy sem volt jó neki!)
Aztán 11.15re dokinéni! Levittem, szomszéd figyelt rá, mert akkor hirtelen zuhé, mentem az esővédőért, aztán akkor leesett, hogy nekem ernyőt nem hoztam, adott másik szomszéd! 
Dokinéáninél meg tumultus volt ezerrel!

Boltban nem tudtam kártyával fizetni, persze pénz alig volt nálam ... :roll:

Ma kaptam egy csomit bnőm nővérétől egy rakás rucival! Nagyon rendi! Vannak kis vagány nacik, na majd ha rajt lesz teszek képet!

Mindenhol azt hallom, hogy ha hideg van, jobban és többet alszanak, melegben meg nyűgösek!? Nálunk ez totál fordítva van! Melegben átaludta szinte az egész napot, tegnap óta hűvösebb van, most meg nyűgös!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

No.
Nálunk mivel itthonról dolgozunk (reklámgrafika) ezért Ati nagyon sokat segít nekem. Főleg az elején de most is. Pelust cserél (napi max. 2x) büfiztet, néha altat vállon, bár mostanában inkább nálam alszik el Samu. A fürdetés közös, apa fogja én locsizom vagy mindketten locsizzuk, utána a törölközésnél általában én törcsizem de apa is szokta..olyankor kb. 10 percet élvezkedik Samu. Este általában nálam alszik el. Éjszaka egyszer kell Samu, én szopiztatom apa alszik de többször volt, hogy vállra vette. Játszás is közös, sokat játszunk hármasban de Ati is szokott vele kettesben foglalkozni, amikor én reggelit-vacsit csinálok, zuhanyzom. Olyankor mindig magyarázni neki mindenfélét. Mindig beszélünk hozzá, kivéve ha elalvó félben van. Sétálni is hármasban megyünk. Eddig 3x voltam vele egyedül. Szal nálunk majdnem minden hármasban történik. (nagy szerencse tudom de ez az itthoni melóból adódik)

Emi!
Nálunk Samu tegnap óta sokkal nyugodtabb és többet is alszik.
Pl. tegnap 11-16 ig aludt, közben volt egy gyors szopika, öltöztetés közben is aludt. :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!:)

Megjöttünk a 6 hetes (esetünkben 2 hónapos :lol: :lol: ) kontrollról.
Minden okés. Doki el volt varázsolva Tömzsikétől. :D
És akkor jött a kérdés: Fogamzásgátlás? :? :roll:
Nah, ez ravasz dolog. Mivel mi már Apival ezt többször átrágtuk.

Gyógyszer: Mint a mellékelt ábra mutatja 3x nem jött be! :lol: :lol:
Spirál: Nekem olyan idegen (ha lehet nem választanám) :roll:
Hüvelygyürű: Nem tudom, nem ismerem. :?
Fogamzásgátló szuri: Doki szerint szar! 100-ból 80 nőnek baja van vele. Köztes vérzések, brutál görcsök... szóval, nem.
Sterilizáció: Mi ezt választottuk volna, de...
Már sokszor változtattak a jogszabályokon, igy megkérdezem mi van?! Úgy tudtam hogy vagy 35 év feletti életkor, vagy 3 vér szerinti gyerek után lehet. Hát nem! Már akár 18 éves kotól is. De azt mindenhol elfelejtik közölni hogy a TB nem támogatja. Igy potom 80 ezerért megcsináltatható. :evil: :evil: :evil:

Lynia: Próbáld meg itt felvázolni a gondod. Profik az emberkék. Bár a főprofi sajna most kórházban van, de hátha a többiek is tudják a megoldást.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Dikó: Szerintem rosszidő esetén elmarad a tali. :( Esőben csak nem sétálgathatunk a bébekkel. De... Dumcsizok a föntiekkel hogy küldjenek sok napocskát. De ne túl tikkasztót. :D :D :D
Vendég

Lynia: A kérdésed Szakbarbárnak tedd fel. Ő a főokos ott. :D
Vendég

Emi: milyen szerződésed volt?Határozott idejü vagy határozatlan?

Annee: végül milyen fogigátlót választottatok?

Apatéma, hát nekem szinte semmit nem segít :cry: Mivel éjszaka dolgozik, nappal alszik :cry: Meg nála a gyerek kb 1éves korban kezdődik :roll: Addig se fürdetés, se pelusozás, semmi :twisted: Na jó beszélgetni, játszani addig is szokott velük, de ennyi. Max annyi segítséget kapok, hogy hétvégén ha megy vásároln vagy anyóshoz a nagyokat elviszi. De mindig is ilyen volt. Persze imádja őket, Samut is, csak nem tud vele még mit kezdeni. Éshát persze olvadozik mikor Samesz rámosolyog :lol: Tipikus pasi 8)

ujjszopás vagy cumi: az ujjáról szerintem nem lehet leszoktatni mig a cumiról igen. Az öcsém kb 14éves koráig szopta az ujját, nagyon nehezen szokott le róla pedig zavarta. Marci nagyon cumifüggő volt mégis 2.5 évesen elhagyta szinte egyik napról a másikra. Együt kidobtuk a szemétbe és többet nem kereste! Máténak is volt cumija neki szinte csak alváshoz kelett, ő 1évesen szokot le róla Marcival együtt :lol: Most Samu is kapot cumikát, de neki is cszinte csak elalváshoz kell, akkor se mindig. Meglátjuk :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: Nem tudom még, Apival egyeztetünk ha hazajön.
Doki a hüvelygyürűt vagy a spirált javasolta. Hááát, nem tudom... :roll:
Vendég

Brigi, határozott idejű, de megbeszéltük régebben, hogy mivel szülszabra szól és megint szülszabon van a csaj, marad, erre! na mindegy, annyira nem nagy probléma, csak váratlanul ért!

Annee köszi a tippet!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Annee: én is azthiszem spirált fogok felrakatni. Csak még azt nem tudom milyet :roll: Majd jövő héten megbeszéljük a dokimmal.

Emi: mikor járt volna le a szerződésd? én úgy tudom, hogy szülszabi alatt nem mondhatnak fel :roll: De tényleg kérdezd meg szakbarbárt biztosan tud javasolni neked valamit!

brigi73

üdv mindenkinek,

annee: érdekes ez a sterilizáció.. engem az anesztes kérdezett, hogy szülés és sterilizáció lesz?? én meg nagy szemeket meresztettem, hogy hogyhogy??? aztán ő nézett rám zavartan, hogy hát nem beszéltem meg az orvosommal? 3.császár után megszokták egyfüst alatt csinálni!.. mert hogy a veszélyek és a többi... :roll: :roll: aztán közöltem, hogy nem.
én még nem gondoltam rá.. esetleg még egy 4.gyerek hátha bevállalható.. :roll: :lol:
mondjuk összegről nem volt szó.. :roll:
ja... és elsikkadt a többi üzenet közt, de valszeg én is mennék a talira :wink:

tücsi: egyszerűen nem küldi el a privimet... :evil: :evil: megpróbálom még párszor... :?

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Ma volt a tanévnyitó a fejlesztőbe és megkérdeztem egy gyógytornásztól, hány hós korban célszerű megnézni a babát, hogy mozgásilag,tónusilag hogyan is állunk, és azt mondta, hogy kb 3 hós korában!!! Tehát akinek gyanús a babája (apgar,koraszülés, köldökzsinór, családban bármi mozgásszervi vagy egyéb betegség..stb) akkor 3 hós korba kell felkeresni egy szakembert :wink:

ceniko
Szeged

rossz idő esetén vmilyen zárt hely? (pl. ikea..? nem jut most eszembe más... :? )
hátha nektek :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Helloka!

Bori! Meg tudnad irni a receptjet ennek a gyurmanak? Mennyi liszthez, mennyi so es cukor?

Itt most leirom a mozgaskoordinacios gyakorlatot:
1. Karok keresztezése a mellkas elott 3-szor
2. Ellentetes kar-lab keresztezese 3-szor
3. Terdek a hashoz 6 mp-ig 3-szor
4. Biciklizés=váltott lábak a hashoz 3-szor
5. Törökülés: a labak keresztezese, majd cserelje
Mi ezt tanultok a masszazson. Allitolag jo a dys-ekre is.
molkata

Jó éjt minden babának, mamiknak és papiknak! :D
molkata

Sziasztok!

Eloszor is, nagyon nagyon edik a baba kepek!!! :D

Tucsi, most het ora az idoeltolodas, teli idoszamitaskor nyolc.

Kata: Ne haragudj, hogy csak most tudom irni, de NAGYON BOLDOG SZULETESNAPOT!!!!!!!
Yukumonak is van ilyen erdes cucc a feneken, akkor jott elo, mikor masik popsitorlot kezdtunk hasznalni. Szoval azt abba is hagytuk, de meg nem mult el. Neha peluscserenel szelloztetem neki egy picit. Kedden megyunk ugyis korhazba, akkor megkerdezem a dokit es megirom.
Igen, Apuci nelkul nagyon nehez (erzelmileg), de mar csak harom het...

Emma: Igen, Yukumo tiszta apja, csak a szaja az enyem, illetve lehet majd haja es szeme barna lesz, de ezt meg ugye nem nagyon lehet tudni :wink:

Eniko: Szupi jo anyuka vagy, le a kalappal!!! Kitartast Nektek tovabbra is!!!
Parommal Belgiumban ismerkedtunk meg ot eve, o ott tanult en meg au-pairkent mentem ki. Talalkozas, szerelem, hazajott es hozott magaval engem is, hazassag, most meg a baba :)
Remelem sikerul pihenned!!!

Diko, barbieszobahoz gratula, majd ha bekoltoztetek es lesz idod rakj fel kepeket!

Lynia Emi, ez a munka dolog tenyleg eleg bosszanto :evil:

Dorka, megy a drukka a szemeszethez!!!

Es akkor lenne egy kerdesem
TEJKIUTES: Az normalis, hogy az arcocskajan kijottek, majd kezdett elmulni, erre elkezdett felfele terjeszkedni a halantekanal, mostmar a homlokan is van :?: Nem olyan csunya piros, csak sok apro kiutes...

Kellemes napot Mindenkinek!!!
Vendég

[quote="mütyürke"] írta:mütyürkedv mindenkinek,

annee: érdekes ez a sterilizáció.. engem az anesztes kérdezett, hogy szülés és sterilizáció lesz?? én meg nagy szemeket meresztettem, hogy hogyhogy??? aztán ő nézett rám zavartan, hogy hát nem beszéltem meg az orvosommal? 3.császár után megszokták egyfüst alatt csinálni!.. mert hogy a veszélyek és a többi... :roll: :roll: aztán közöltem, hogy nem.
én még nem gondoltam rá.. esetleg még egy 4.gyerek hátha bevállalható.. :roll: :lol:
mondjuk összegről nem volt szó.. :roll:
ja... és elsikkadt a többi üzenet közt, de valszeg én is mennék a talira :wink:

tücsi: egyszerűen nem küldi el a privimet... :evil: :evil: megpróbálom még párszor... :?

Igen, a csaszinál más a helyzet. Tekintve hogy ott nyitva van a hasfal olyankor igy megcsinálják egy füst alatt. De én normálba szültem hármat. Ezért mivel TB nem támogatja, a laparoszkópiás műtét árát ki kell fizetni. :evil:
Vendég

Mütyürke: Jegyeztem! :D

Annee + Tömzsi OKÉ
Gurgi + Samu OKÉ
Lynia + Maja NEM OKÉ
Mtücsi + Gáborka OKÉ
Hemej + Benjamin NEM OKÉ
Kispiskóta + Marci OKÉ
Szivvi + Lilkó TALÁN
Ckat + Bors OKÉ
Esztora + Álmos Zétény (Nyunyi) TALÁN
Kindernay + Samu (Dömpike) OKÉ
Szarvasbori + Főni OKÉ
Brigi + Samu + Máté OKÉ
Kissmanó + Grétu TALÁN
Lidikóka + Boti OKÉ
Dikó1 + Jázmin + Rolcsi OKÉ
Zsuzsi + Panna Királylány TALÁN
Mütyürke + Ilka OKÉ

Rossz idő esetén zárt hely javaslatom nincs. IKEA?? És ott van külön helység ahol el lehetünk? :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: