A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Mammcik!
Niki! Nagyon szép Rania, és örülök, hogy ilyen jó Baba :lol: Csodás olvasni, hogy ilyen boldogok vagytok! :lol:

Granda! szuper ismét a kép!!! Köszi!
Kitartás! Egyszer ennek is vége lesz, és minden rendeződik, a babaruhákat egyébként pikk-pakk kimossa a gép :lol: én is csak a kisméreteket mostam egyenlőre, az 1 adag volt. Vasalni meg egy csomót úgysem lehet (pld a plüssös, matricásokat)

Fúúú Irina, Silka, Móni, meg még akik a végefelé jártok! Beléptetek a 40. hétbe :shock:

Viranka! Tudod már, hogy jössz-e jógára? Csak azért kérdezem, mert fél órával előbb kezdünk, hogy Te is tudj róla :lol:

Emese! Tündéri tényleg a kis Zsófka! A szopi miatt ne aggódj, majd rendeződik idővel, be fog állni szépen minden a helyére, egyébként a Babnetes link az tényleg jó volt, elovastam én is, szerintem nagyon jókat ír.

Juba! A fájdalomtól ne félj, az csak jó, hisz azt jelenti tágulsz, és meg fogod tudni szülni a babácskádat :lol: Anyukámnak nem voltak fájdalmai, nem is tágult, meg is császározták...

Era! Köszi, hogy írtad a Lactoherb-et, már majdnem vettem :roll: és várjuk a tapasztalatokat a másikról :lol:

KőszegiTimi! Nekem is van mindenféle fájásom, hol görcs, hol szúrás, hol csak tompa fájás, én ügyet sem vetek rájuk, éjjel is simán alszom tovább, majd ha rendszeresek lesznek rögtön fel fog tünni úgyis. Van szerintem, hogy csak a baba helyezkedik úgy, hogy nyom valamit, például már 2x volt olyan érzésem, hogy leültem és olyan erős csípést éreztem a farkcsigolyáimnál, mintha egy darázsba ültem voltam :shock: Valószínű csak egy ideg a gerinc mentén... Vagy például a terhesség eleje óta gyakran zsibbad a jobb kezemen 2-3 ujjam, ez is gerinc...

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szia, Anitja, nekem is hihetetlen ez a 40. hét... :)

Kispocc, a jobb mellemből időnként folyik valami minimális vízszerű izé -- ez lenne az előtej?

Kép
Kép
irina

Juba
Aha szerintem igen. Talán van valami különbség a kettő közt, de nem tudom pontosan mi. Ugyanúgy szívhangot, meg fájástevékenységet néznek.

Látom mindenkinek jó éjszakája volt. Talán kicsit bekavart nekünk ez a hidegfront.

K.Timi
Nekem is vannak ilyenek, ezek még csak jóslófájások. Amíg nem rendszeresek, addig tuti nincs semmi. Próbálj kicsit lepihenni ilyenkor és gyorsan abbamaradnak.

Silka
Oksa :)Bár inkább szeretnék már aludni, legalább még most.

Ééés áll a babaágyunk végre!!! Majd teszek fel képet is csak még mindig nagy pakolásban vagyok :)
Nem tudok leállni :)

KépKép
KépKép
fleur

gremese: tündéri a kicsi lányod!

Olyan régen nem írtam, nincs energiám hozzá. Nem is tudom hányan szültek már meg.
Amúltheti uh-n már 50 cm és kb 2800 g-os volt a kicsi lányunk. Kíváncsi vagyok mennyit nő még és leginkább, hogy mikor akar kibűjni. egyenlőre még fenn a pocim, mikor száll le? leszáll mindenkinek?
Annyit mocorog, bár elég a hely neki. leginkább a bordám, tüdőm rugdossa, néha alig kapok levegőt.
eddig elkísértem párom pestre, nyiregyházára, de azt mondta hogy ennyivolt, mostmáritthon kell maradjak. remélem nem megy ő sem messzire ( bp) ha gyors szülésre készülok akkor hazaérjen időben, csak ezen aggódok. ezért menetem eddig vele, ha szülünk ö ott legyen mindegy hol. Remélem napközben szülök, nem szeretnék este bemenni, mertakkor biztos jó fáradt lennék. meglátjuk. már nagyon türelmetlen vagyok, de apa is!

Mindenkinek minden jót!
kaqk beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina,
nincs más hátra, előre!!! A betöltött 40. hét után meg jön a "na mi van má'????" felirat?

Kispocc,
nekem semmi előtej, ill. némi sárgás cucc rászáradva, de az max fél csepp. Remélem ettől még lesz tejem rendesen. Pedig még melltartóbetétet is vettem, hátha kell már a terhesség alatt is. :roll:

silka
silka

alig győzők visszaolvasni!
Mennyi édes baba születet már meg! Mindenkinek gratulálok!

Nagyon régen nem jártam itt, de ma erőt vettem magamon mert kíváncsi voltam ki szült már.

Nagyon klassz!!!! A montázs szenzációs! Alig várom már hogy én is a kezemben tartsam a csöpségemet

KépKép
kaqk
Debrecen

Kispocc!
Nekem nincs előtejem remélem ez nem jelenti azt,hogy nem is indul majd be a tejci ha a babuka megszületik!
Én is letöltöttem Rubint Réka terhestornáját de még végig nézni se birtam.( annyira lusta vagyok) :oops:
Irida!
Gyűjtsed csak az energiát mert már napokon belül szükséged lehet rá a szülésnél!
Fleur!
És neked mennyi volt a fájástevékenység?Nekem tegnap még a huszat se érte el. :shock: Ha így haladunk akkor azt hiszem én ráhuzok a 40 hétre.
Anitja!
Akkor hagyom had fájjon! :D :wink:

Na lassan elkezdek készülődni mert megyek uh-ra kiváncsi vagyok mekkorát nőt egy hét alatt?!

KépKép
juba

Sziasztok! Reggel voltam dokinál. Minden rendben, méhszáj még mindig 3000… Most megint egy másik doki volt. Jó lesz már, hogy jövő héten visszajön a sajátom szabiról! Holnap kell mennem NST-re. Reggel felhívom a szülésznőt, hogy mikor tud fogadni.

Éjjel azt álmodtam, hogy elfolyt a magzatvíz, aztán reggelig azt sasoltam, hogy nem szivárog-e… :shock: Asszem kezdek kicsit pánikban esni. Persze nem volt semmi. Pocak is fent a magasban. Szerintem Emese története volt rám ilyen hatással. :wink: Ja! Meg nem kellett volna 9-kor bekajálnom… :oops: De para abbahagy! :lol:

Emese! Sajnálom a cickóproblémát! Szerintem ilyeneken még sokan át fogunk esni. Védőnőd nem tud segíteni? Az enyém mondta, hogy ha bármi gondom lesz, akár minden nap feljön, és segít bármiben.
Jaj, de nagyon aranyos a husigombócod!!! :lol:

Granda! Nagyon drukkolok, hogy készen legyetek időben! Kicsit átérzem a helyzetedet… De én már feladtam… Majd csak lesz valahogy. Persze Neked több a dolgod, nekünk már csak a szoba van hátra. Szóval kitartás!!! És elkészültök, mire jön a babácskád!!! :D

Era! Pont tegnap vettem meg a Laktoherb teát. De akkor várjuk a tapasztalatokat a Milusanról!!! :roll:
Gratula a barátnődnek! Ügyesek voltak! :D

Silka! Nekem az előtej ugyanígy! Nyugi! Lesz tejcink. Úgy tudom, semmi összefüggés.

Dobok egy mai képet:
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Húúú! Most nézem, hogy tényleg milyen hatalmas a hasam!!! :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola, ez egy nagyon szép poci, pont jó a mérete! ;-)

Kép
Kép
irina

Köszi a biztatást Lányok!
Próbálok pozitívan hozzáállni, sokat segített, hogy tudtam aludni. Fejem, meg borogatom, lassan csak rendbejön.

Silka! Amit a kórházban megmutattak, az a pelusozás, büfiztetés, köldökápolás. A fürdetést nem, mert mindig elvitték 20.30-kor, majd visszahozták.
A köldökápolást sz.rul mutatták, nem mondták, hogy nem csak vattával kell törölgetni a szélét, hanem fülpiszkával ki kell törölni.
Mindegy, a védőnő segített itthon, másnap le is esett...

Úgy izgulok már értetek!!!! Nagyon a végén jártok! Jejujeeeeee!!!!

Mazsola!
Nagggyon szép vagy! :wink:

Era! Le a kalappal előttetek! Gyönyörűen fejlődik a kislány!!!!
És íme a baba-mama fotó.

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, a víz.
Szóval rögtön szülés után visszatért a normális mennyiségű pisi, sűrűn is kellett mennem, azt mondták, ez normális. A lábam még napokig dagadt volt, de kb. 5 nap után már volt bokám, vádlim, csontjaim, a gyűrűmet fel tudom venni, nem hurkák az ujjaim. Igaz, a kezem még nem százas, de pár nap, és az is rendbejön.
Ne aggódjatok, a víz téma egy héten belül rendeződik!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese Nagyon ragyogsz :lol: És még össze is öltöztetek :lol: Remélem nemsokára én is rakhatok fel ilyen fotót :D

Mazsola Nagyon szép pocid van :D Igazán csini vagy :D

Juba Várjuk az uh-os infókat :D

Előtej nekem van hol több, hol kevesebb. De az előtej mennyisége nem hat ki a későbbi tej mennyiségére. Ezt mondta nekem legalábbis a védőnő illetve több anyuka is. A szoptatás leginkább fejben dől el, és ha nem jön közbe semmi gond akkor mindenképpen mehet sokáig a szopi :lol: :lol:

kaqk Üdv újra köztünk :lol: Remélem mostmár nem tünsz el :D

Küldök én is egy pocifotót :roll: Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

előtej:
Szerintem, ha nincs valakinek, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. Állítólag nincsen összefüggés. Mindenesetre nekem van. Néha vízszerű, néha fehéres-sárgás.

Emese, Zsofka!Nagyon szépek vagytok!
Regi!csinos a pocakod!! :D

víz: hát, eddig nem volt, mostanság viszont előjött. Anyukám már beparáztatta a családot, hogy ebből már mostanában gyerek lesz, mert feldagadt a fejem :lol: . De ez hülyeség, rajta kívül ezt senki se látja :lol: :lol: ...Csakhát szeret aggódni. A gyűrűm már kényelmetlen és macitalpam lett, már csak a sportcipő jó...

Mi építkezünk, most hoztuk meg a parkettát, holnap jön a festő, mosdó, fürdő most készült el. Baromi sok a meló vele, minden nap itt vagyunk, de csak karácsonykor készül el. Addig anyáéknál leszünk Botival. Most megyek, mert a férjem "mélyalapoz" :shock: 8) :D , én meg felügyelem a munkát.
puszi!
kispocc

Móni!
Szép pocó nagyon! :wink:
kispocc

Emese -- szépségesek vagytok!!!
Ezennel hagyományteremtésre buzdítok mindenkit, olyan meghatóak és szépek ezek a baba-mama fotók, hogy mindenki tegyen fel ilyet, jó? :-)

Móni, csudacsini a pocak! ;-)

Kép
Kép
irina

Juba
Nekem 20 környékén volt szinte folyamatosan. Néha kicsit feljebb ment max 30-ig. Őszintén azt nem is
éreztem :)
Mondjuk egy ilyen esti görcsnél kíváncsi lennék mit mutat :)
Ez jó dolog :) Örülni kell neki :)

Mazsi
Szerintem nagyon csini

Gremese
Na végre egy közös kép. Látom szegényke tiszta kómás :)

Móni
Szép a poci :)

Vízecske
Hát a lábfejemen, meg a bokámon most nekem is látszik, de csak picit :) Csak úgy megmarad a papucs helye :)
De panaszra azért nincs okom, nekem van még bokám :).

Mindjárt dobok egy "pár képet"
Emese remélem örülsz??!! :) szép hosszú lettem :)

Poci 37+2
Szép kerek :)
Kép

És a polc, amit a férjem hétvégén készített el. Olyan büszke vagyok rá :) Még a középső részén lesz majd 2 ajtó.

Kép

A kiságy
Kép

Kép

A macik
Kép

Tás:
Kép

Lili komódja és azért néhány rucit is láthatóvá tettem:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Jajj a pelenkázó sarok kimaradt :)

Kép

Annyira jó érzés, hogy kész vagyok :). Persze a nappaliban még össze kell pakolnom :twisted: , de csak szép lassan :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur Csini vagy nagyon. Nagyon szép a gyerekszoba :D Ügyesek vagytok apával nagyon :D

Köszönöm a pocidicséreteket :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszönöm a dícséreteket! :oops:
Móni! Te is csini pocakos vagy!

Emese! Tündériek vagytok a képeken! De tényleg az első képen az a félig csukott szem!!! :lol:

Fleur! Nem semmi! Szép a szoba, és Te is csini vagy! Most irigykedek ám, hogy készen vagytok!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Fleur, ezt nevezem készültségi foknak!!! :lol:
Nagyon helyes, formás pocid van (nyilvánvalóan egy helyes, formás Pindúr-Pandúrral benne ;-))! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammcik!
Era! Ha ma tartjátok Beácskának a névnapját, akkor nagyon boldog névnapot kívánok Neki, sos-sok tejcivel :lol:

Regi! Szép a pocakod, szerintem nem nagy, akkora, mint egy kismamának a 9. hónapban :lol: Emlékszel? Az elején még azt mondtad, hogy szerinted kicsi :lol:

Móóóóóóni! Jaj de jó, végre egy pocickép, és milyen szép kismama vagy!!!! :lol: Gyönyörű a pocakod!!! Nekem is ilyen a köldököm, mint egy gomb, olyan érdekes :lol: Tényleg csuda dolog ez a terhesség :lol:

Emese! Nagyon édesek vagytok Zsófkával!!! :lol: Szopi után vagytok? Mert Zsófi olyan kis elégedett :lol:

Fleur! Nagyon szép a babaágy, meg minden, és a pocakod is szép formás! Jó olvasni, hogy ilyen boldog vagy!!! :lol: Csak úgy repkedsz :lol:

Nekem nincs előtejem, nem is volt, viszont néha tejszagom van, főleg a mellem alatt, ha beizzad egy kicsit :oops: Szerintem nem függ az előtejtől a szoptatáskor beindult mennyiség, én legalábbis ezt olvastam.

Kaqk! Szijja! Gyere azért ha tudsz, főleg így a végén... izgulunk ám mindenkiért!!! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

:oops: Beácskának sok-sok tejcit...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, tejszag? Irigyellek! Nekem gaz- (növény-)szagom van a cicik alatt, komolyan... Igazán egzotikus... :?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nem bírom magam itt utólérni... :shock: :shock: :shock:
Ha nem eszünk vagy kakilunk,akkor közös alvás van. :lol:
Sajna kezd a drágám éjszakai életmódba átváltani,tutira éjfél után akar sétálgatni-beszélgetni.
Úgyhogy alszok amikor sikerül.

Párom most rak képeket a honlapunkra,majd belinkelem.

Cici-ügy:mára nekem is bedurrant keményre,de a váltott cicizés segít úgy látom.Kiszívja rendesen,ha egyszerre csak egyik oldalról kap.Bimbóvédőt használok mert sebes és amúgy is nehezebben bír nélküle szopizni.Tegnap és tegnapelőtt nekem is volt hőemelkedésem,gyanítom már utólag,hogy a mellem miatt.Azt hittem először a sebem miatt,a frász jött rám.

Igaz nem fontos dolog,de érdekelne kinek mennyi kg ment le szülés után?Én meglepődtem,mert nekem 11 kg.Elég látványos.Igaz a végén már nagyon vizesedtem.Viszont a csíkokről nem beszélek inkább...Remélem alakul majd valamit.Van valakinek ötlete rá?

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!!

Gyors bejelentkezes... :D Elfoglalt anyuka vagyok :lol: Nalunk minden ok, ma megtettuk az elso utat pici Raniaval, matol hivatalos allampolgara az Egyesult Kiralysagnak :lol: (Azert kellet gyorsan anyakonyveztetni, mert utlevelet kell csinaltatnunk) Szoval a kicsi angyal hivatalosan: Rania Lalita McRae :)

Emese! Gyonyoru Zsofia!!!!! Olyan aranyosak vagytok egyutt! Nekem csak a mellbimbom faj egy picit, ugyhogy most hasznalok vedot, nagyon szexi darab :D Egyebkent, azota nem is irtam: Amikor irtad, hogy "elfolyt a magzatvizem" (termeszetesen azzal kezdodott az oldal :lol: ) leultem a gep ele gyanutlanul, aztan olvasom a hiredet, erre hangosan felkialtottam: Uristen!!! Nagyon gyorsan tortentek az esemenyek veled :D

Na, szoval varjuk a kovetkezo bebit... ki lesz az???? :D :D :D

Rakok fel 2 kepet, egy a mai utazasrol, es egy apucival...(nagy a szerelem :D )

Sziasztok, majd jovok!!! :D Kép
Kép
Vendég

Egy gyors fotó, majd reagálok később mindenre.

Lányok! A remény hal meg utoljára. Pocakfotó a szülés után 7 nappal:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

Regina, Móni, Fleur, nagyon csinos kis pocifotókat raktatok fel. Nektek tényleg csak a hasatok nőtt :lol: :lol: :lol: (Én tegnap este fotóztam egy fejnélkülit az utókornak, de csak póló meg bugyi volt rajtam, úgyhogy inkább megkíméllek benneteket)
Fleur, igazán pöpec kis szobácskát raktatok össze. És tényleg minden apróság megvan :lol:
Gremese, szupi a kép, igazán jól összeilletek Zsófival!!! Látszik a nagy boldogság!
Niki, gratula a kislányodhoz, és milyen szép nevet adtatok neki!

Lányok, nagyot kacagtam, hogy milyen érdekes szagokat tud árasztani az ember melle :wink: Most éppen zuhanyzás után vagyok, de esküszöm később én is szaglászásprogramot csinálok!

silka
silka

:lol: :lol: :lol:
Ez a mell alatti dolog elég vicces. Sztem mindenki ugyanazt a szagot érzi, csak más-más jut eszébe. Én semmihez sem tudtam még hasonlítani, annyira egyedi. :D

Emese, Niki!
Én is, én is, én is akarok ilyen csodaszép babát tartani a karomban végre!

Emese!
Most tartunk ott, hogy elgondolkodunk, hogy kell-e a babaszobába szőnyeg. A fosi történet után úgy döntöttem, marad a parketta. Melegebb hangulatot árasztana szőnyeggel, de nem hiszem hogy jó lenne naponta tisztítani. Pláne, hogy mi - egyelőre - a szobában fogunk fürdetni is.

Fleur!
Szép szoba!

Pocakok is szépek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok! :D

Megjöttünk! Szinte kidobtak minket, mert az éjszaka front volt, kellett a hely. De én amúgy is így akartam!

Próbáltam visszaolvasni, nem fogtam fel mindent, de idővel igyekszem napi szinten csatlakozni.

Nehezen mozgok, fáj a sebem, de ezt leszámítva minden rendben. Tejcsi is kezd beindulni.

Hajni, Beke Andi: a súlybecslésről: Viktorkát a szülés előtt 1 héttel 2800-3100 gr-ra becsülték, 3900-al született!!! Azt hittem lefordulok a műtőasztalról!!!

Majd jövök és mesélek, most pihizek, amíg még lehet!

Puszi mindenkinek! És mennek a drukkok!!!

Kép
Kép
timi26

Mennyi rengeteg képet raktatok fel egyik szebb mint a másik! :D
Gyönyörü pocakok,tündéri babucik :D a babaszobáról már nem is beszélve! :D

Az uh-n most nem mértek adatokat a babáról :cry: Csak a veséit nézték,a szívhangot,a lepény állapotát múlt héten 0 volt most már 1 stádiumu.
Azt mondta a doktornő amikor meglátott,hogy "látom változik az arca" :shock: (igaz én is észrevettem,hogy egyre nagyobb lesz az arcom :lol: )
Vizesedés:Nekem az egyik bokám teljesen eltünt tök viccesen néz ki a másik mellett mintha nem is az enyém lenne.És pár napja elkezdett fájni nem egy kellemes.

KépKép
juba

Niki, cukik vagytok nagyon!:D

Gremesém, ezt nevezem!!! 8) De nem számít, hogy erős kézilabdás múlttal rendelkezel...? :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Jaj de jó, hogy itt vagytok!
Miléna ! Persze, jól teszed, aludj amikor csak tudsz, én is így tervezem, megpróbálok a babával egy ritmusban működni majd :lol: Hát aztán meglátjuk mi lesz :lol:

Niki! Jaj de gyönyörű ez a Kislány, és a neve... hát az is csodaszépen hangzik :lol:

Emeseeee! ez döbbenet... nagyon szépen lement a pocid! hogy csináltad??? Nekem tuti még évek múlva is pókhasam lesz, mondjuk lehet, hogy nem kellett volna most is 4 palancsitát bevágnom :oops:

Naaaa ne nevessetek ki... Apa mondta, hogy tejszagom van :oops: :wink:

Szia Timi! de jó, hogy már Ti is otthon vagytok :lol: Gyere ha tudsz, és várjuk a beszámolót a Szabolcs u.-ról, tényleg nagy a tumultus?

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Miléna férje vagyok, elkészült Zéti albuma, itt a link -->

http://ledlou.extra.hu

Mellesleg most már én is látható vagyok rajta 8)

Üdv!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Timi26, szuper, hogy ismét itt vagy!!! Hú, ez a súlyfélrebecslés nem semmi! (Azért én remélem, hogy nálunk az ellenkező irányba tévedtek... legalább egy picit...)

Juba, nekem is teljesen eltérő méretű a két lábam (főleg amióta lehűlt a levegő, a bal egészen tűrhető, a jobb meg mamut), mezítláb rohangálok itthon hetek óta, mert nem megyek bele a papucsomba. 8)

Anitja, én a Te tejszagodat sose vonnám kétségbe! ;-) Csak az enyémre még jóindulattal sem lehet ezt mondani... :wink:

Kép
Kép
irina

Niki! Tündéri a lányod! És hogy imádják egymást az apjával! :) Szép nevet választottatok!

Timi26! Hát ez várható volt, hogy a súlybecslés semmit nem ér... Várjuk a beszámoló!!!

Én nem érzem, hogy bármilyen szaga is lenne a mellemnek... :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna(apu): gyönyörű kis család vagytok! Zéti nagyon formás és boldog kisbabának látszik!!! :D

Mazsi: addig jó, amíg nincs szaga... 8) (Na jó, abbahagyom... :wink: ).

Kép
Kép
irina

Sziasztok Kismamik!

Nem tűntem ám el ma, sőt olvastalak is Titeket, csak arra nem volt érkezésem, hgy írjak is Nektek. :(

Nagyon szépek a poci- és szobafotók :D (Emese, a Te expoci-fotód is)! Azt hiszem, nekem is kéne dobnom egy pociképet. :roll: Csinálok is ma este, aztán majd felteszem.

Timi, Niki: üdv újra köztünk!!! pihenjetek sokat, és amikor van időtök, MESÉLJETEK! :lol:

Miléna: nagyon aranyos Zéti, igazi kis Férfi!!!! Komoly nagyon!!! 8)

Mazsola: valamit akartam Neked írni, de elfelejtettem. :oops: Asszem hülyülök... na, majd ha eszembe jut, megírom! :shock:

Silka: nálam ugyanúgy alig fél csepp előtej van, mint Nálad, és olyan sárga, mint ezek a kis smiley-k, amiket rakosgatunk a szövegbe.

Alak- és arcváltozás: Anyósom szerint "alakul a szám" :shock: , ami arra utal, hogy lassan szülés lesz (nem tudom, mikor mondja majd, hogy most már olyan "szüléses" a szám...). Egyébként nem tudom, hogy ez milyen... :roll:

Hű! 3 napja tele vagyok energiával!!! Görcseim is ritkultak, keményedés alig, Máté folyton kung-fuzik... nem tudom, mi van. Mintha visszafelé haladnánk! Na, egy ilyen energikus napot kéne kifogni majd szüléshez is. És igen, Irina, tényleg vannak ilyen pocsék "jaj, csak most ne!" pillanatok is!

Emese, Miléna: cicikre én is a melegvizes borogatást hallottam, és a szopizás erőltetését (utóbbi gondolom borzalmas kínszenvedés lehet...). :shock: Biztos hamarosan rendbejöttök! :wink:

Cicik illata: őszinte leszek, még nem néztem... fogggalmam sincs... :shock: de érdekes és vicces lehet... :D (csak azt érzem, hogy ma mindenhol rothadt szilva szag van, de esküszöm, ez nem belőlem jön! :lol: :lol: :lol: )

Más most nem jut eszembe, majd még egyszer átolvaslak Titeket, és akkor majd még írok! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Na képzelétek letettem a lantot. Innetől kezdve csak a baba létezik semmi munka.
Igaz a tesóm azt mondta, hogy szerinte szerdán már hívni fog mert annyira nem fogja tudni a dolgokat.
Igaz szerdán megyek kozmetikushoz ami az irodától kb 5 percre van szerintem nem fogom tudni megállni, hogy ne menjek be.
Annyira rossz volt a búcsuzás az irodától. Kicsit el is érzékenyültem pityeregtem de már minden oké.

Na és végre itt a jó idő. Nincs melegem pont jó. Remélem az éjszaka is jó lesz.
Persze a görcseim ami valaki szerint joslófájások azok még mindig vannak. Van, hogy erősebb van, hogy gyengéb.

Lányok teszek fel képet a pelenkázóról amit az Ikeába vettünk komódot és azt alakítottuk át kicsit azaz hozzá építettünk.
Ja meg a pelenkázó feltétről is teszek fel képét.

Kép . Kép . Kép .

Gremese : te egy bomba kismama voltál és most meg bomba anyuka vagy. Teljesen kivagy virulva.

Mindenki aki rakot fel képet nagyon jól néz ki. Én már nem is merek feltenni képet mert hozzátok képest bálna vagyok.

Na lépek most kicsit később jövök még.
20200310173350

Kiskolbi, örülök, hogy minden oké, és enerdzsi is van! :-) Kérjük azt a pociképet mindenképpen!

Kőszegi Timi: nagyon ügyesek vagytok, gratula!!! Találgathatok: egy Ikea Malm négyfiókos komód (nyír) volt az alap? (Mi is Malmot vettünk, csak tölgyet, de az átalakításhoz nem vagyunk olyan talpraesettek, mint Ti, úgyhogy úgy használjuk, ahogy van. ;-))

Kép
Kép
irina

Irina, Kőszegi Timi!
Mi is ikeás komódot vettünk, de nekem nem férnek el benne Pötty már meglévő cuccai. Nektek minden befér a 3 fiókba :?: :!:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, mi négyfiókos komódot vettünk, hát ipeg elférnek benne most még a kicsi holmijai, de jobbára csak a rucik. Igazából be kellett ruháznunk egy nagy gardróbra is (2 akasztós rész, egy polcos, 236 x 250 cm az egész), mert a saját ruháinkkal sem fértünk (így is persze kellett egy nagy selejtezést csapni)...
Így ami nem fér a komódba, az átkerül hozzánk, nincs mese. Majd idővel veszünk kisszekrényt is, de egyelőre nem férne hova a gyerekszobában (a tetőtér kisebb hasznos tere miatt, rengeteg helyet elvesz a ferde fal...).

Kép
Kép
irina

LÁNYOK, holnap reggeltől késő délutánig nem lesz nálunk áram (vmit szerel a szolgáltató), úgyhogy netezni sem tudok sajnos (meg még egy sor dolgot sem: zenét hallgatni pl.) :shock: De estefelé jövök, hacsak... :lol:
Puszi mindenkinek!

Ui: Hörcsög vajon megszült?

Kép
Kép
irina

Súlybecsléssel kapcsolatba csak annyit,hogy a nővéremnek azt mondták,hogy nem lesz nagy baba csak azért olyan nagy a hasa mert sok rajt a hájacska na ehhez képest 4300 grammal született a baba. :shock: Úgy kellett kinyomni belőle a gyereket (a doki ráfeküdt a hasára) Persze a növérem elég alacsony ők nehezebben szülnek nagy babát!

KépKép
juba

Milenamoni Nagyon szép a Zéti baba.
Juba Ne ijezgess már 156 cm vagyok! :x

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok !

Irina : a mienk az csak 3 fiókos. Én is 4-est akartam venni de azt túl magasnak találtam mert én nem vagyok egy magas ( 165 cm ). A 3 fiókos az meg kicsit alacsony de pont azért raktuk alá azt a magasítót és így pont jó magasságú.
A mügötte lévő toldást meg kitaláltuk megterveztem és megrendeltük hozzá a lapokat. Így elég mély és jól el fog férni rajta törpi és apa aki masszőr jól fogja tudni masszírozni.

Sense : én csak az ápolási szereket, gyógyszereket, textil pelust, hlózsákot meg apróságot teszek bele. A ruhácskáknak van egy másik szekrény amibe egyenlőre a 6 polcból 3-at uralhat a kis ember. Egyenlőre ott tárolom a váltás ágynemű garnitúrát meg a sterilizálót. A ruhák 1 polcon elférnek és az is úgy, hogy szellősen méret szerint.

Mi a párommal imádunk asztaloskodni. Igaz régen irodabútort árultunk és ott sikerült egy kis tapasztalatott szedni összeszerelés ügyben meg tervezés ügyben.

Ha nem felejtem el akkor majd teszek fel képet a szekrényről meg az ágyról is amit szintén mi csináltunk.

Na most lépek mert kezdődik a filmem ( A szökés ).

Reggel megyek dokihoz meg CTG-re utána jelentkezem.

Miléna : Zéti nagyon édes.

Jó éjt mindnenkinek. :D :D
20200310173350

Na most akkor rajta, Mindenkinek:

Era
Pelushoz, cumihoz gratulálok, gyönyörűen fejlődik Beatrice! Vigyáznak rá lenn is, fenn is!

Szopis tea
Én egyből egy DM-est vettem, bár gondolkodtam a Laktoherben is. Viszont van egy titkos fegyverem is: illóolaj (édeskömény).

Sense
Nem akarok dicsekedni, de nálunk élből 2 és fél óra a CTG-re bejutás :D 4 gép van, erre fél Budapest meg a fél környéke...Mindig pakolok ebédet-uzsit magamnak...

Irina, Silka, Móni
Hát Ti tényleg jól álltok... :) Figyelünk Rátok és bátorság! A szülés állítólag természetes dolog :)

Irina
Tökéletesen egyetértek a baba-mama fotó felvetéseddel! Kérünk szépen mindenkitől családi képeket! Eddig benn láttuk a bébiket a mamiban a pocakfotókkal, ideje, hogy kint is együtt lássuk őket.

Mazsola, Fleur

Köszi az együttérzést lakás ügyben. Nagyon csinik vagytok!

Kispocc
Szóval a 38. héten is elkezdődhet a vizesedés? Én meg már kezdtem örülni, hogy engem elkerül....

Egyébként fájdalmakat illetően igazán szerencsésnek mondhatom magam (se görcs, se hátfájás, se lábdagadás és egyáltalán semmi - de ez biztos kompenzáció a sorstól a lakásfelújításért járó kellemetlenségekért cserébe) :D

Miléna
Gratula Zétihez! Hajat festettél?

Timi 26
Pihizz csak, amennyit tudsz, most ez is nagyon fontos.

Niki
A kis tündérke :) Már most ujja köré csavarja a pasikat :)

K Timi
Ügyesek vagytok pelenkázó terén!
Talán mondanom sem kell, nálunk ezt is a férjem fogja csinálni :) Már megőrülök faanyagok láttán :shock:

No de fél9-re ma hazaértünk (fiókokat szabdaltunk és ruhákat válogattam), bevágtam egy fél vödör diétás jégkrémet, úgyhogy most jól vagyok :lol:

Kép
granda

ÉÉÉÉS AMONA :?: :!:

Kép
granda

Sziasztok!

Tegnap voltam CTG-n, hát a kiscsaj meg sem mozdult, hiába ébresztgették (mondtam, hogy korai volt az időpont, du. meg este szokott futkározni a hasamban). Utána behívott a helyettes doki uh-ra (a sajátom szabin van). Kérdeztem, hogy kb. mekkora lehet most a baba. Azt mondta, hogy nehéz megsaccolni, mert kicsi a bpd-je (nem lesz nagy feje), de azért látszik, hogy már érett, kifejlett 3 kg körüli. Velem volt a kisebbik fiam, nagyon élvezte a vizsgálatokat.
Ma én is pakoltam a babaruhákat, meg a gyerekszobát, meg mindent amit értem :lol: . És most már a lakásban uralkodó állapotok sem érdekelnek, egyszer csak kész lesz minden. Az a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, van hol aludnia, van ruhája, lesz mit ennie, tőlem független dolgokon meg mit idegesítsem magamat?

Sense!
Félve írom le, nálunk ha 10 percet kell várni a CTG-re, akkor az már sok. Mindig viszek magammal olvasnivalót (sosem lehet tudni alapon), de odáig már nem jutok, hogy a kezembe is vegyem, mert már hívnak is be.

Kiskolbi!
Mi az hogy oxitocin terhelés? Még sosem hallottam róla :oops: ! Ezt miért kell elvégezni nálad?

Beke Andi!
Nálunk 3 év van a két fiú között, és a nagyobbik teljesen jól fogadta a kicsit, mikor megszületett (szeretgette, puszilgatta stb. )Most is nagyon jó testvérek. Ma pl. elvittem a nagyobbat logopédushoz (a tesója addig otthon maradt apával), mikor hazaértünk (1 órát voltunk oda), azt mondta: "Végre találkozhatok a testvéremmel! :lol: " Meg azt is mondta valamelyik nap: "Balu, te hasznos testvér vagy :wink: !" Nálunk minden nap van puszi, ölelgetés, dícséret, annak ellenére, hogy fiúk. (Persze van hogy összevesznek, de ez teljesen természetes, 2 perc múlva már el is felejtik az egészet.) Szerintem a testvéri viszony attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb, ha fiú, vagy mondjuk lány az elsőszülött. Sokan a korkülönbséggel jönnek (ennyi év pont jó, emennyi nem jó), ez is tök hülyeség. Nálunk a 3 év ideális, de tudnék ellenpéldákat hozni, ahol 3 év korkülönbség mellett sokáig gondok voltak. Szóval sem a nemen, sem a korkülönbségen nem múlik a testvéri viszony. Fel a fejjel, nem lesz semmi gond nálatok, ez teljesen természetes, hogy az ember ilyenkor aggódik :) !

Gremese!
Ha nagyon fáj a melled esetleg visszamehetsz a kórházba, és valamelyik csecsemős (vagy a védőnőd) kimaszírozza a melledet (egy ismerősömnek, akinek sokszor volt mellgyulladása az segített, mert ő saját magának jóval finomabban csinálta, ezért nem volt hatékony a masszírozás).
Esetleg próbálkoztál szoptatási pozíciót váltani? Az LLL-nél biztos tudnak segíteni :wink: !
Nagyon édes a kis husi-musi oroszlánotok :D !
Te is nagyon csinos vagy :) !

Juba, Silka!
Az előtej nincs összefüggésben a későbbi tejmennyiséggel. Nekem egyik terhességem alatt sem volt, de sokáig szoptattam a fiúkat (22 hó, 17 hó), és most is addig szoptatok, amíg a baba szép lassan el nem választja magát.

Mazsola, Fleur, Móni!
Csinos a pocakotok :D !

Irina!
Ne aggódj, nem kell kézilabdás múlt, nekem is magától (hasszorítós bugyi és egyéb trükkök nélkül) visszament hamar a hasam :wink: !

Sziasztok:
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

És a képek a szülinapról:
Szülinap 1.
Kép
Szülinap 2.
Kép

Anita