Sziasztok!
Tegnap voltam CTG-n, hát a kiscsaj meg sem mozdult, hiába ébresztgették (mondtam, hogy korai volt az időpont, du. meg este szokott futkározni a hasamban). Utána behívott a helyettes doki uh-ra (a sajátom szabin van). Kérdeztem, hogy kb. mekkora lehet most a baba. Azt mondta, hogy nehéz megsaccolni, mert kicsi a bpd-je (nem lesz nagy feje), de azért látszik, hogy már érett, kifejlett 3 kg körüli. Velem volt a kisebbik fiam, nagyon élvezte a vizsgálatokat.
Ma én is pakoltam a babaruhákat, meg a gyerekszobát, meg mindent amit értem

. És most már a lakásban uralkodó állapotok sem érdekelnek, egyszer csak kész lesz minden. Az a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, van hol aludnia, van ruhája, lesz mit ennie, tőlem független dolgokon meg mit idegesítsem magamat?
Sense!
Félve írom le, nálunk ha 10 percet kell várni a CTG-re, akkor az már sok. Mindig viszek magammal olvasnivalót (sosem lehet tudni alapon), de odáig már nem jutok, hogy a kezembe is vegyem, mert már hívnak is be.
Kiskolbi!
Mi az hogy oxitocin terhelés? Még sosem hallottam róla

! Ezt miért kell elvégezni nálad?
Beke Andi!
Nálunk 3 év van a két fiú között, és a nagyobbik teljesen jól fogadta a kicsit, mikor megszületett (szeretgette, puszilgatta stb. )Most is nagyon jó testvérek. Ma pl. elvittem a nagyobbat logopédushoz (a tesója addig otthon maradt apával), mikor hazaértünk (1 órát voltunk oda), azt mondta: "
Végre találkozhatok a testvéremmel!

" Meg azt is mondta valamelyik nap: "Balu, te
hasznos testvér vagy

!" Nálunk minden nap van puszi, ölelgetés, dícséret, annak ellenére, hogy fiúk. (Persze van hogy összevesznek, de ez teljesen természetes, 2 perc múlva már el is felejtik az egészet.) Szerintem a testvéri viszony attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb, ha fiú, vagy mondjuk lány az elsőszülött. Sokan a korkülönbséggel jönnek (ennyi év pont jó, emennyi nem jó), ez is tök hülyeség. Nálunk a 3 év ideális, de tudnék ellenpéldákat hozni, ahol 3 év korkülönbség mellett sokáig gondok voltak. Szóval sem a nemen, sem a korkülönbségen nem múlik a testvéri viszony. Fel a fejjel, nem lesz semmi gond nálatok, ez teljesen természetes, hogy az ember ilyenkor aggódik

!
Gremese!
Ha nagyon fáj a melled esetleg visszamehetsz a kórházba, és valamelyik csecsemős (vagy a védőnőd) kimaszírozza a melledet (egy ismerősömnek, akinek sokszor volt mellgyulladása az segített, mert ő saját magának jóval finomabban csinálta, ezért nem volt hatékony a masszírozás).
Esetleg próbálkoztál szoptatási pozíciót váltani? Az LLL-nél biztos tudnak segíteni

!
Nagyon édes a kis husi-musi oroszlánotok

!
Te is nagyon csinos vagy

!
Juba, Silka!
Az előtej nincs összefüggésben a későbbi tejmennyiséggel. Nekem egyik terhességem alatt sem volt, de sokáig szoptattam a fiúkat (22 hó, 17 hó), és most is addig szoptatok, amíg a baba szép lassan el nem választja magát.
Mazsola, Fleur, Móni!
Csinos a pocakotok

!
Irina!
Ne aggódj, nem kell kézilabdás múlt, nekem is magától (hasszorítós bugyi és egyéb trükkök nélkül) visszament hamar a hasam

!
Sziasztok:
Anita