A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Enikő - oké, kicsi korkülönbség jó, de saját szememmel láttam nagynénémnél mi volt a 11,5 hós korkülönbséggel. Hát az brutál, qrva szar vót. Bár ha a gyerekek érdekeit nézem, akkor inkább az, mint a 10 év korkülönbség (köztem s a húgom közt 9 év s 7 hónap van :roll: ).

Na, de majd Uxit kérdezzétek folyamatosan, ő beszámol az aktuális gondokról (egyenlőre), s majd az örömökről, előnyökről amit a kis korkülönbség ad.

Kép
kissmanó

Hemej Beni nagggyon cukker :D

Hja Mary Yukomo is nagyon édes baba, olyan igazi egzotikum :wink: Hol ismerkedtetek meg a pároddal????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő - ha jól láttam, akkor a Mary bébjét Yukumonak hívják :wink:

Kép
kissmanó

Manó, köszi a helyreigazítást :wink:
Mary: Bocsika :oops:

Manó: Azért írtam, hogy eleje biztos kurvakemény, de pár hónap (kb 6-7) és megtérül a befektett energia :wink: mert sokkal jobban eljátszanak majd, jobban összenőnek, szal minden szempontból jobb! Csak hát az eleje..... De néhány hónapot érdemes "feláldozni" sztem :wink:

ceniko
Szeged

Hemej
Kistesó-ról: szerintem a szervezetnek nem árt fél év - egy év most, mikor egyrészt szopi, másrészt regenerálódás. Katával egyetértek, legyen legalább másfél év korkülönbség. Én a kettőt tartom jónak, nővéremmel annyi van köztünk, és bevált :D

Kép
Kép
emma1976

Picit gyanus is volt a dolog... De azért örülök hogy nem igaz a sztori. :D

Ma anyanyügi nap van. Basszus! Bejelentkeztem a dokimhoz mertr végre visszajött szabiról. Eddig húztam a 6 hetes controllt. Most holnap mehetnék fél 4-re, erre megjön! :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Gurgi, én kb. 1L vízbe rakok 2 levelet, és kétnaponta iszom a laktoherbet.

KinderAndi, én mostanság nem szoktam fejni, de legutóbb, amikor csípőszűrésre mentünk, le akartam fejni a maradékot tartaléknak, hogy vigyük, de ami kijött, az arra volt elég, hogy összetejezzem a szívót. :( Szóval nálunk tartalék nincs, beállt a kereslet-kínálat.

kétfiús anyuka
babdorka

Majd elfelejtettem mondani: Olyan cukik a bééééébik! :D

Akkor most szép sorban mindenki pakoljon fel 1 képecskét a törpiröl. Gyönyörködni akarok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Eniköö! Nem tudok képet dobni, mert nem látszik, csak tappintással érzöödik, hogy mennyire érdes. Neki nem fáj, mert nem panaszkodik.

Hemej! Hogy nöö Beni! :D Kerekedik a kis drága! Ès nagyon-nagyon szép! Látom öö is kopaszidik :wink:
molkata

Ja! Hívtam a dokit, de ezen a héten szabin van. Megadott 3 másik doki címet, de aszem inkább megvárjuk.
molkata

Sziasztok!
Nagyon szépek, édesek, aranyosak a bébikék!
Andi
Remélem nem súlyosbodott a helyzet és már jobban vagy!
Én a mellszívón látom, hogy amiből nem evett a ded, abból is max 1 percig több lyukon spriccel, utána csak cseppenként jön a tej. Asszem pont tegnap írtam, hogy múltkor mentünk rokonyokhoz, gondoltam kifejem, ami van, hogy legyen vésztartalék..Amiből evett, abból 5-10 ml jött ki, ami 2 órán keresztül termelt, abból 30-40 ml..
Úgyhogy asszem Lili azért eszik ilyen gyakran, mert nem lakik jól..

Kata
Nekünk volt ilyen "érdes popi", a sudocremtől elmúlt!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Tegnap tök jól haladtunk a háznál, 2 festő is a segítségemre volt (csak picit), mina szobája ki van festve. Lehet kicsit túlzásba estem a rózsaszínnel... :D igazi barbie szoba lett, nagyon örülök neki!!!!
Hétvégén elkészül a fiúk szobája, legkésőbb 2 hét és költözünk!!!!

Lassan indulok újra, vár még pár festeni való, még jó hogy szeretk pamacsolni! :D

Andi, neked jobbulást, sok szopi!!!

Mary, tündér babó Yukumo!

Hemej, nálunk a 2és fél év különbség bevált! :wink:

Tea, nálam másfél lityibe 3 filter naponta!

Most csak ennyi reakcióra futja, próbálok este is jönni!

Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

Akkor dobok egy szopipárnásat. Kaja közben elaludt, és még ilyen pózban szunyt negyed órát :D Kép

Kép
Kép
emma1976

sziasztok!

Nagyon szépek a babaák! Ennivalóak!

nekünk nem volt a legjobb az éjszakánk, még sírtam is, olyan ideges voltam! :(
este megvolt a szokásos (remélem így is marad) 17 kor kaja, 18kor alvás 23 kor kelés
ez mind szép és jó, de utána kaja, kelés és nyögés folyamatosan, pedig akkorékat kakilt, de csak nyögött! egyszerűen nem tudtam elaltatni, nem sírt, annyira nem is zavarta csukódott a szeme is, aztán jött még hozzá a csuklás és... :evil: én meg semmit nem tudtam aludni! reggel ismét ezt játszottuk és kb. 10 perce sikerült elalatatni! remélem alszik délutánig, aztán apuci boldogítja én meg pihenek

mi még nem tervezzük a kistesót, régesrégen mikor még csak úgy szóbajött a dolog akkor egyetértettünk, hogy 2 gyerkőc kellene, de most egyelőre jó így, aztán majd alakul, de sztem nálunk 4-5 év lesz a korkülönbség

Annee, nem is tudom én mit tettem volna a helyetekben, tuti totál bepánikolok! (ez még a Tömzsis esethez)
Maja nálunk azt "játsza" hogy eszik és nem vesz levegőt menet közben elég sokéig, akkor elkezdem birizgálni itt-ott és hirtelen olyan mélylevegő olyan sivítós mintha fulladni akart volna! :shock: szal nekem kaja közben kell rá figyelnem, na de ez fele olyan sincs!

a történet meg hátborzongató! főleg hogy itt Mo-n! :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Szilvi! Köszi! Azért megnyugtató, hogy nem egyedi eset. Itt nemtom, hogy van-e Sudocrem, de van Bepantenem, azt kenek rá, aztán a doki majd mond valamit.

Emma! Zalán, hogy húzza a lóböört :D , pedig nem tüüník túl kényelmesnek az a póz.

Manó! Akartam vmit írni neked, e elfelejtettem... :oops:

Dikó! Hogy te milyen ügyi vagy! Majd küldj képet a szobáról.

Egon játszott a trapézzal, amíg padlizsánt sütöttem (ja! ezt akartam! Neked vinette :wink: ) és mire kész lettem elaludt. :D Pedig, még mindig nem volt kaki.
molkata

:( felsírt erről ennyit

lynia-

Emi! Nem lehet, hogy szelek kínozták a kis pindurkát.

Próbálj most pihenni, amíg engedi.
molkata

Ès egy kép masszázs után.
Kép
molkata

Sziasztok!

Hemej, korkülönbség: nálunk van egyszer 10év, na az nagyon nem jó, meg van 17hónap, az szuper!
Ennyire szeretik egymást :wink: Kép
teljesen össze vannak nőve, mintha ikrek lennének :lol: képesek órákat eljátszani egymással, a Marci tanitja a Mátét, nagyon édesek. Az első fél év ami kemény volt, de azt az ember hamar elfelejti és csak a jóra emléxik :wink: Én nem bántam meg a kis korkülönbséget. Mostmeg majd kiderül :lol:

Andi: jobbulást! remélem megúszod komolyabb gond nélkül!

Lányok: legjobb mellszívó a baba :!: Egyik kütyü sem tudja úgy kiszívni a mellett mint a gyerek! Sőt az idő sem számít mennyi ideig tart egy szopi. Ezt Máténál tapasztaltam meg. Ő álltalába 3-5percet szopizott egyszerre, én is féltem, hogy nem elég a tejem azért fejezi be ilyen hamar, a fejés sem ment még annyira akkor. Elkezdtem mérni és igencsak meglepődtem. Simán megette a 180-200ml-t 5perc allatt mig én csak 30-50ml-t tudtam fejni :lol:
Ha van elég pisis pelus, hízik a babó, akkor tuti nem éhezik, megeszi az adagját!!!

Nagyon édesek a bébek! Én is teszek néhányat :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Enikő: nagyon ügyes vagy ezzel a festéssel, nekem nem lenne erőm :oops:

Ma mentem volna dokihoz a 6hetes kontrollra erre a férjem elment lengyelbe :cry: Doki áttéve jövő hétre :?

Na megyek kreálok valami ebédfélét, puszantás!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Tegnap volt Zalán 1 hónapos! Egy hófordulós kép róla: :)
Kép

ceniko
Szeged

Kata! Kopaszodunk mi is de már nő az új haja így nem annyira feltűnő! Padlizsán nyami! Az én párom Brassóban született, így a padlizsánt az anyukájától tanultam elkészíteni azóta is imádom, főleg a padlizsánkrémet.

És mivel lehet hogy nem jövök holnap így BOLDOG SZÜLINAPOT KATA! (iwiw-en kilestem hogy holnap lesz :D )

Emi

Kép Kép
emi_25

Kata: érdes popsi= ekcéma? Eszel tejterméket, tojást? :roll:

ceniko
Szeged

Enikő: boldog 1hónapot! Zalán nagyon cuki hajasbaba!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Csajok! Egon kakilt!!!!! Mondjuk ma reggel megkapta a folyékony kuppot. Most meg álmában nevet... :D
molkata

De hülye vagyok :oops: nem Enikő fest, hanem Dikó :roll: :lol: ez a kialvatlanság :lol:

brigi73

kata: örül, hogy végre sikerült :lol: de édes lehet :lol: . bocs, nincs nagybetüm, félkezes vagyok :wink:

brigi73

Emi! Köszike! :D

Brigi! Annyira szépek a pindurok, mindegyik!!! :D

Eniköö! Hogy telik az idöö. Zalán nagyon édi. Látom vannak neki is tejkiütései. :D
Igen! Sok tejterméket és tojást eszek. Baj? Èn vega vagyok, ezt kell ennem szopi alatt.

Na, megyek mert megint hív.
molkata

enikő is fest :lol: púderozza el a karikákat a szeme alól :lol:

kata vééégre sikerélmény :) csak jó egy folyékony izé amit adsz neki... :roll:

bocs zalán a karomon kóg gyakice egész nap (és éjjel) üvölt fáj a pocója (fosizik is még :cry: )

ceniko
Szeged

Szivvi,
fürcsi utáni öltözés: mi is utáljuk, Boti üvölt. pár napja vettük észre, hogy a hajszárító hangjára befogja, így tegnap is ezt alkalmaztuk... megéri!!!
Andi, mellgyull! szoptassál úgy hogy a gyulladt részen legyen a felső ajka, jól megdolgozza, kicsit fáj, de megéri... ez nekem bejött!
Üdv,Ildi

Kép
lidikoka

kata tesóm is vega, bár ő nem terhes és nem is szoptat, nem is tom mé mondtam most el h ő is vega :roll: :lol: :oops: hja mert ő is sok tejterméket eszik...
no mindegy, hát elvileg a tejtermék és a tojás a babáknál okozhat allergiát, ekcémát, pocóproblémákat...ha sokat fogyasztasz akkor meg pláne...lehet ám hogy egon azért nem tud kakilni se :roll: :oops:

ceniko
Szeged

enikő :lol: . nekem is kéne :roll:

kata: köszi :lol:

brigi73

Na itten is vagyok...Remélem végre elaszik a ded..
Tudjátok, átrendeztettem a szobát. Áthoztuk a kiságyat a mi ágyunk mellé, leszereltük a rácsot és egy szintre hoztuk a matracokat. Este már 9-kor bealudtunk mindketten. Éjfélig nem is volt problem...Arra ébredek, hogy Lili nagyokat nyög. Hát a kis drágám rájött, hogy nincs ennél jobb időpont gyakorolni a hasrafordulást. Jelentem 0 óra 22-re sikerült véghezvinni! Igen ám de a kis keze maga alá szorult, sőt rájött, hogy tulképpen nem is olyan jó, de ugye visszafelé már nem ment a mutatvány. Na és innentől teljes felébredés..1/2 4-ig ment a nevetgélés, felváltva sírással, akkor nem bírtam tovább, kijöttünk a nappaliba sétálni és amikor végképp nem bírtam, lefeküdtünk a kanapéra, kapott cicit a szájába és végre elaludtunk!
Úgyhogy én is kérek púdert a szemem alá :lol:

Nagyon szépek a fiúk!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok,

Gurgi: nagyon szép fiú Samuka, olyan kis formás elégedett legény!
Egyébként a mérleget is lehet ellenőrizni elem ügyben, állítólag, ha merül az elem nem méri rendesen az alacsonyabb súlyokat. Én 45 percig etetek általában, egy büfivel kicsi pihenőkkel, nem engedem elaludni, így lakik jól, ha kevesebbet akkor gyakrabban kér enni (kb. 1-2 óránként). Nekem ez bevált, gondolom lassan folyik a tejem, remélem majd beturbózódik idővel.

Annee: Don Tömzsi se kutya! :wink: a hamis mosollyal a szája szélében!
Hemej: de édes ahogy forgolódik, hát neked sem vékonyka a fiacskád!
Emma, Enikő: Mindkét Zalán hajasbaba!
Brigi: már írtam, de gyönyörűek a gyermekeid!

Korkülönbség: én is a kis korkülönbségre szavazok, max. 2 év!

A szopizás megy ezerrel, a fejés, háátt alig jön valami, én eddig egyáltalán nem fejtem, inkább a jobb mellem gyuladt, szóval abból etetek, a maradékot próbálom lefejni, meg a másikat is, elég melós, de remélem nem lázasodom be.

Na mi lemegyünk Balatonra (ebben a fos időben) majd csak vasárnap este leszek. Csoccsantás mindenkinek! Jók legyetek.

KATA BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!

Andrea
Kép
kindernay

Ildi, nem értem a mellgyulladásos dolgot... :? hova tegyem a kis száját? Nekem oldalt a tejcsatornák kezdenek begyulladni?!

Andrea
Kép
kindernay

Bori szobanézegetésre van pihiszékünk, egy egyszerű darab

Kati Boldog Szülinapot! :D

Pihi nem megy most sem nekem, mert leteszem és felébred, nyügi picit, nemtom mi lehet, rajtam aludt, most csempésztrem ismét az ágyába!

lynia-

Andi,
akkor ülve szoptass a normál pózban, és a másik megoldás hónalj alá tenni a babát... ez nekem nagyon bejött...

Kép
lidikoka

Köszönöm a szülinapi jó kívánságokat! Aranyosak vagytok! :D

Andi! Amikor kórházba mentem és kimasszírozták a mellem, azt mondták (mivel nekem alól volt a gyulladás), hogy fejen állva szoptassak :twisted: Na, jó..csak vicceltek, de nekem akkor nem volt vicces. :cry:
molkata

na, mai hajnal szuper folytatása:
mint kiderült 16-al megszüntetik a munkaviszonyom :evil: fú de felhúztak csajok!
sztori: szerződésem xy szülési szab idejére, 070816ig szól, de ignővel megbeszéltük mivel xy is szült ezért nekem is hosszabbodik addig, mivel szülszab időre! oké
most hív kollnőm hogy szüli kivonat még náluk (0810én vették át) mert hogy hiányzik vmi, persze nem szóltak volna, ülnek rajta! :evil: ja és mondták, hogy 0916al megszüntetik a mviszonyom! mi van? mondjuk nem értem miért 0916? akkor szült a csaj, de ha már itt járunk nekem szerzben 0816 van!?
a tököm kivan! FASZOMKARATE!!!

lynia-

tudom minden ugyanúgy és ugyanannyi jár, meg még nyugdíjba is számít (igaz addigra a korhatár 90 év lesz) de akkor is!
ja ignővel megbeszélni nemtom, mert azóta régiósodtunk és ig lett :evil:

lynia-

http://kepeim.hu/kepkez.php3?langi=0&la ... alid=47168

Két fotóval kiegészültünk... lásd fenti link...

Kép
lidikoka

jajj a kis bokszoló a nagy pocijával! :lol: :lol: :lol:

lynia-

Ildi mennyivel született Botond? milyen kis vékony combija van az 5. képen, mintha nagy lenne rá a "huzat" (de lehet csak én nézem félre :roll: )

lynia-

Ildi! Botond annyira édes. nekem az a piros kép tetszik a legjobban. Ott fotelban van? Kis álmoska. ès mekkora pocója van :D

Emi! Nagyon sajnálom. De valszínüü nem sokat jelent, ha így is-úgy is megszüünt volna...biztos találsz majd vmit.
molkata

Sziasztok!

Hemej, azért érdemes valamennyit várni, nem is a korkülönbség miatt, hanem azért is, mert ha túl hamar esel megint teherbe, nagyobb a vetélés/koraszülés kockázata.
A nődokim anno Emi után azt mondta, min. 9 hót érdemes várni, hogy regenerálódjon a szervezet (nekem egy évet javasolt, mivel Emit nagyon nehezen tudtam kihordani - pont annyit vártunk).

Tapasztalat: szerintem bevált ez a korkülönbség, ha bármit választhattam volna, lehet jobb lett volna még kevesebb (15-16 hó), de nem biztos.
Másfél évet nem vállaltam volna, Emi nagyon gáz volt 18-20 hós korában, most már sokkal könnyebb vele. Úgy láttam, másfél éves korukban a kortársai közül is sok "megbolondult", anyafüggő lett, meg hasonló alvási gondok is voltak, mint nálunk (nem akart egyedül elaludni, mellette kellett ülni).

Ja, és egy jó hír :D :D :D :D . Emi 3 napja egyedül alszik el, végre nyikkanás nélkül, nem kell órákat bent ülni mellette. Másfél éves kora előtt is így volt, s most újra . Ez jelentősen megkönnyíti a dolgomat.

Amúgy ez a 21 hós korkülönbség bevált, nem is olyan nehéz, mint gondoltam, persze fárasztó, de kibírható. Igaz, másra nincs igazán idő, cska ha alszanak. (Délután általában sikerül nagyjából egyszerre, igaz, BEni szinte egész nap szunyál még... csak éjjel nem..).

Örülök, hogy nálunk nem lett nagyobb korkülönbség, s már nagyon várom, hogy eljátsszanak egymással.

KépKépKépKépKép
uxi

Kati megszűnt volna, de 3 év múlva!!!!!!! :( tehát vissza tudtam volna menni menet közben, így meg nem!

lynia-

Korkülönbséges témában: Edó és Adri közt 2 év 7 hó van. Hát ha lennebb adtam volna, akkor max 3-4 hóval. Mert azért a nagyobbiknak a fenekét elég sokat kellett cipelni, s ezt vagy ő szenvedte volna meg (valószínű), vagy a pocakom (na, ezt nem szetettem volna megengedni). De így jó lett. Igaz, azért nem volt akkor sem bökkenőmentes az érkezés: Edina megetette a húgát (míg ő a vállamon böfizett) pufuleccel (Kata, te tudod mi ez, többieknek: kukoricalisztből készült puffasztott nassolnivaló amit gyerkőcök álltalában imádnak, s azért valamivel jobb mint a sok chips). Meg míg én az emeletről lementem a wc-re (pisálni), addig a húgát a szobai hintában addig tekergette, míg a kicsi kissé előredőlt, s a feltekeredett spárga miatt majdnem fejre esett, hisz fejjel lefele lógott. Igaz, akkor Edó ordított mint állat, úgy megijedt, mára már megpróbálná eltitkolni. Szóval azért a nagy korkülönbségnek is van hátulütője.
A harmadik gyerkőc pedig azért született most, mert ugye apának kijelentettem vala, hogy két gyermek és egyetem meg cégezés mellett egyszerűen ne várjon tőlem többet, majd ha az államvizsga megvan. S pár hónap eltolódással lőn.
Nekem eddig bejön ez a felállítás, bár én konkrétan, mindennapos felállításban ezt tapasztalom, mást ennyire nem tudhatok. De az tény: ami köztem s a húgom közt van az már túlzás. Bár ha azt nézem, hogy hagyhattak volna tesó nélkül is, akkor inkább így.
Asszem minden relatív.

Melinda: nőgyógyászod ha nem ellenzi a dolgot, s te is készen állnál egy következő babóra, akkor kipróbálhatjátok, hisz nem nálatok lenne ilyen kicsi korkülönbség először.

Kép
kissmanó

Köszi, Emi! Boti 3750 g volt, amikor megszületett, de 61 cm, ezért láthattad vékonykának a lábait, ellenben mostanság már sokat hízott... tegnap esti súly: 5620 g. Majd ha megyünk veszprémi nagyihoz, elmegyünk lánynézőbe. tényleg majd egy sétát összehozhatnánk??? majd később ha ketten már merek utazni Botival...
Kata, Boti egy babzsákban fekszik... www.blup.hu
van gyerekfotel is, ez egy felnőtt modell, az esküvőnkre kaptuk, és imádjuk... az ülőgarnitúra nélküli nappalinkban nagyon hasznos...)))

Kép
lidikoka

vagyok de most etetnem kell.

a talira nem tudom hogy megyünk-e legyen nálunk is a talán.
ma lesz a könnycsatorna átmosás este 3/4 7kor.

Bridzsi

Kép
esztora

amúgy szerintetek hogy csinálják a bébek, hogy nyelik a fehér nedűt felül, s ugyanabban a pillanatban távozik a narancssárga büdi cuccos alól?

amúgy most néztem meg: nálunk büfivel együtt 15 perc volt a bekaja.

Kép
kissmanó

na, akkor Esztorának kitartást a cécó átéléséhez, s bébnek gyors felépülést, ne legyen több gond a szemecskéjével

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: