Sziasztok!
Hemej, azért érdemes valamennyit várni, nem is a korkülönbség miatt, hanem azért is, mert ha túl hamar esel megint teherbe, nagyobb a vetélés/koraszülés kockázata.
A nődokim anno Emi után azt mondta, min. 9 hót érdemes várni, hogy regenerálódjon a szervezet (nekem egy évet javasolt, mivel Emit nagyon nehezen tudtam kihordani - pont annyit vártunk).
Tapasztalat: szerintem bevált ez a korkülönbség, ha bármit választhattam volna, lehet jobb lett volna még kevesebb (15-16 hó), de nem biztos.
Másfél évet nem vállaltam volna, Emi nagyon gáz volt 18-20 hós korában, most már sokkal könnyebb vele. Úgy láttam, másfél éves korukban a kortársai közül is sok "megbolondult", anyafüggő lett, meg hasonló alvási gondok is voltak, mint nálunk (nem akart egyedül elaludni, mellette kellett ülni).
Ja, és egy jó hír

. Emi 3 napja egyedül alszik el, végre nyikkanás nélkül, nem kell órákat bent ülni mellette. Másfél éves kora előtt is így volt, s most újra . Ez jelentősen megkönnyíti a dolgomat.
Amúgy ez a 21 hós korkülönbség bevált, nem is olyan nehéz, mint gondoltam, persze fárasztó, de kibírható. Igaz, másra nincs igazán idő, cska ha alszanak. (Délután általában sikerül nagyjából egyszerre, igaz, BEni szinte egész nap szunyál még... csak éjjel nem..).
Örülök, hogy nálunk nem lett nagyobb korkülönbség, s már nagyon várom, hogy eljátsszanak egymással.