A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese: ez nagyon jó volt! Mármint olvasni a Történetedet! Köszi, hogy megosztottad velünk!!!! :cry: :lol:

Lenne egy igazán prózai kérdésem Bárkihez, ami totál nem iliik ehhez az "emelkedett" pillanathoz, de fontos lenne tudni (Apa nevében is kérdezem): a dokinál meg a szülésznőnél mikor és hogyan oldottátok meg a jattolást? Szülés előtt vagy után? Nem akarunk ott téblábolni szerencsétlenül, ha odakerülünk... és ugyebár még sose csináltunk ilyet... :oops:

Kispocc: átérzem a helyzetedet! :)

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese:
gratulálok még1x. Vettem mintát a szülésedből, én is, én is, én is..... :lol: :lol:

Kiskolbi:
én aznap reggel adtam oda mindkettőnek mikor hazamehettünk. A dokit megkerestem és odaadtam neki egy borítékban.
A szülésznőnek pedig egy ajándéktáskában egy szép desszertbe raktam.
Nekik ez természetes max nekünk zavaró. De mindenképp szülés után add oda, előre semmiképp.

Kép
Kép
h@jni

Gremese, köszönjük a csodás szül(et)éstörténetet! Felemelő volt olvasni!!!

Kép
Kép
irina

Gremese, az alapítványi szobák fix árasak voltak? Kinek kellett és mikor kifizetni? (Nem hatalmas problémám ez, csak a kalkulálás végett kérdezem...)

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

gremese : nagyon köszi a szüléstörténetet. Izgalmas és gyors volt. Szeretnék én is ilyen gyorsan szülni. Zsófi meg egyszerűen tünemény. Édes kis hajas baba. És végre vissza tért a rend te kezded az oldalt. Ezt már szeretem.

Ja annyira jó nézni ezeket a képeket. Még még kérek !!!!!

Most lépek mert még dolgozom de csütörtöktől már nem és akkor többet tudok jönni.

Na este vissza nézek legyetek jók.
20200310173350

Gremese, újabb kérdés :D: Ti vittetek be poharat a babának, vagy azt adnak ott (ez csőrös pohár vagy sima is megteszi)? (A cumisüveget kerülném, amíg lehet...) Mondjuk nem tudom, mit tennék a pohárba, mert forralt vízen kívül más most nem jut eszembe egy újszülöttnek...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Timi!
Gratulálok Viktorhoz. Nagyon édes baba. Sok boldogságot kívánok Nektek!

Emese!
Neked is graluta még egyszer. Köszi a szüléstörténetet!

Granda!
Szurkolok, hogy jó legyen az eredményed!

Most már én is nagyon türelmetlen vagyok. Persze kellene, hogy még gyarapodjon kis Pöttyem a pocimban, meg a felújítás is elhúzódik, de ugyanakkor annyira szeretném ha már itt lenne. Minden nap csinálok valami kis dologot, ami a várakozáshozt kapcsolódik.
Azt is be kell vallanom, hogy félek is kissé. És ez nekem fura érzés. Úgy kb mindentől félek. A szüléstől, az utána következő időszaktól. Hogy minden rendben legyen, hogy Pötty egészséges legyen. És attól, hogy meg tudom-e állni majd a helyem az új szerepben.

Mindenesetre ma elkezdem inni a málnalevél teát!! :D Hátha nem csak a méhszájat, hanem a gondolataimat is felpuhítja!

Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül írok egy pár sort. Én elméletileg október 1-re vagyok kiírva, így az októberi topicba szoktam írogatni, de néha benézek hozzátok is, mivel a dokim szerint, nem várjuk meg az októbert! :D

Csak azért gondoltam, hogy írok nektek, mert elolvastam Emese szüléstörténetét és engem is nagyon meghatott.
Szóval Emese nagyon gratulálok nektek a kis Zsófihoz, és jó egészséget mindkettőtöknek. A kakis pelusokhoz pedig csak annyit, hogy lesz ez még rosszabb is :D

masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!
Elintéztem ügyes-bajos dolgaimat és végre itt vagyok.
Kedves Én!
Köszönjük a felvilágosítást,sajnos a védőnőtől nem nagyon kaptam információt,inkább a környezetemben élő ujdonsült anyukáktól,ők osztották meg a tapasztalataikat.Ami persze nem minden esetbe volt negatív!Csak ilyenkor az emberben sajnos inkább azok maradnak meg!De köszönöm neked,hogy gondoltál ránk és megosztottad velünk tapasztalataidat! :D

Emese!
Köszi a rengeteg hasznos dolgot amit írtál,mennyivel könnyebben boldogulunk majd ha eljön a mi időnk! :D

Ma jött meg a vérvételem eredménye,hát nem túl rózsás! :cry:
A vizeletembe a genny :++
Aztán van még egy olyan a vizeletemnél,hogy:sok baktérium,Ca-oxalát kristály.
Fogalmam sincs mit jelenthet de nem hangzik valami jól,még jó,hogy holnap kell mennem NST-re utána megkérdezem a nőgyógyászomat,hogy mi lehet ez?!Remélem a babának nem lesz baja tőle!!!!!!

KépKép
juba

Üdv a csapatban, Masika! 8)
Mesélj a várandósságodról, arról, hol fogsz szülni stb.!

Kép
Kép
irina

Juba, én is remélem, hogy minden oké lesz Nálatok!!! A bacikra biztos adni fog valamit a dokid.

Kép
Kép
irina

Irina! Nem csaptam le, elengedtem reggel békével :wink:

Emese! Nagyon szép a szüléstörténeted! Teljesen átéltem, köszi :lol:
Kérdés: tulajdonképpen hány pelust használtok el egy nap? (eldobhatóra gondolok)

Juba! A vizeletmintához középsugaras vizeletet kell vinni (elejét kiengeded, és csak utána veszed le a mintát), és nagyon fontos, hogy közvetlen előtte mosakodj meg jól - nekem is volt baktérium a vizeletüledékben, meg Ca-oxalát is, legközelebb már középsugarast vittem, és teljesen negatív volt.

Pusszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina!
Köszi a biztatást bizok benne,hogy minden oké lesz!
Az engem is érdekelne,hogy mit ihatnak a csecsemők mert erröl is mindenki mást mond.
Van aki a forralt vizet tanácsolja,van akitől azt hallottam,hogy a Szentkirályi ásványvíznek van egy babáknak való változata.
De olvastam már az 5 %-os cukros vízröl is amit 2-3 hetes korukig itatnak velük(1dl vizet 1 csapott kávés kanál cukorral kell felfőzni) :shock:

KépKép
juba

Köszi Anitja! Milyen jó,hogy ennyien vagyunk és tapasztalatokat cserélhetünk. :D

KépKép
juba

Juba, a cukros vizet sokan ellenzik, pontosan nem tudom, ki miért... De ha belegondolok, én sem rajongok a gondolatért: minek is adnék egy csecsemőnek cukrot tartalmazó dolgot? Egyetlen csecsemőteába sem szokás cukrot rakni... És Csak árt a baba fogainak....
Egy barátnőm szerint viszont a patikákban lehet kapni ún. babavizet (próbálok is ma vetetni a férjemmel), és akkor nem kell a vízforralással bajmolódni... :wink:

Kép
Kép
irina

fogainak = majdani fogainak (mondjuk sok mai babának már 2-3 hónapos korában kijön az első tejfogacskája...)

Kép
Kép
irina

Juba,
nagyon szívesen.Én 3 gyereket szültem ott,kettőt még fogadott dokinál,egyet ügyeletesnél,de számomra az volt a legfontosabb,hogy a szülésznő ott legyen.Nyilván azért éreztem így,mert semmi gond nem volt amiért kellet volna a doki.Tudom,hogy a negatív infók jobban benn maradnak az emberekben,de ez minden szakterületen így van.
A vizelet leleted nem annyira gáz.Ha nem okoz panaszt akkor ezt még nem kezelik.Ez egy kis felfázás lehet.A terhesség alatt a fehérje és a cukor vizsgálata fontos.A babádnak nem lesz baja nyugi!A Ca-oxaláttól alakulhat ki a vesekő és vesehomok,de ez nem azt jelenti,hogy mindenképpen lesz.

Irina,
sajnos Mo-on a legtöbb kórházban nem ügyelnek az intimitásra.Itt is írták páran,hogy a szülőszobák több ágyasak és csak függöny van köztük.Nem biztos,hogy az a kismama akinek nem apás szülése van,örül annak,hogy a mellette lévő ágyon szülőnő mellett benn van egy ffi.Ezt az intimitás dolgot csak akkor védhetjük ki,ha Mo.összes kórházában egy ágyas szülőszobák lennének.
Sajnos a szabad orvosválasztást tényleg nem gyakorolhatják Veszprémben a kismamák,de terhesség alatt bárkihez járhat,csak a szülésnél nem lehet benn.
Ezt valahogy úgy is lehet értelmezni,hogy van egy általad választott háziorvosod,akiben maximálisan megbízol.Jól diagnosztizálja a betegségeidet,mindig meggyógyít.Egyszer olyan betegséged van amivel kórházba küld és egyből megoperálnak,vagy végeznek akármilyen beavatkozást.Ugye ezt már nem az általad ismer megbecsült doki végzi,hanem egy teljesen idegen orvos.Mégis megbízol benne,mert tudod rosszat nem akarhat neked!
Próbáltam megértetni veletek ezt a helyzetet,tudom aki nem ebben van nehezen tudja elfogadni,hogy ilyen is létezik.Már
3 éve,hogy így van Veszprémben,és már teljesen megszokták a kismamák!
Köszönöm,hogy meghallgattatok,és megértéssel fogadtatok!

Üdv.
én

Kiskolbi!
Semmi kép ne előre add oda!!!! Varratszedés után vagy hazamenetelkor, meglátod megteremtik ők ehez az idális alkalmat, hiszen az ő érdekük.

Gremese!
Nem vagy semmi, hogy egy újszülött mellett is ennyi időd van az internetre is, kíváncsi lennék hogy csinálod.

Hajni!
Én a hétvégén voltam ilyen szarul, már azt hittem szülés lesz a vége, sehogy sem volt jó.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

na, a mai nap jövés-menése is letudva. Délelőtt védőnő, délután NST.

Emese: nagyon jó volt olvasni a szülés történetet, én is elérzékenyültem....tényleg nagyon ügyes voltál/voltatok

Kispocc: nekem azt mondta Jósa, hogy nem kell többet mennem. Megycsinálta a 36 hetes UH-t és azóta nem is voltam. Aláírta a papírt is az utolsó alkalommal, hogy megjelentem 4x a tanácsadáson (ami majd kell az anyasági támogatáshoz)

Juba, Kispocc, én: Köszi a tanácsokat, mindent, amit írtatok, az itteni helyzetről. Egyébként mi is voltunk szülőszoba látogatáson. Minket meg pont fordítva, mint nálatok kispocc, csak az egyágyas szobába vittek be, épp szabad volt :D Nem volt rossz, és örömmel hallom, hogy ezek szerint a 3 ágyas sem gáz(mi azt nem láttuk).
A szülésznő nagyon kedves, segítőkész és szakszerű volt, aki körbevezetett minket, ez engem is megnyugtatott.
És mondta is, hogy a szülést ők vezetik le, emiatt nem is nagyon értettem, hogy akkor végülis mi szükség a dokira, csak ha baj van, akkor fogják hívni :oops: Mindenesetre, ha a többi szülésznő is ilyen, akkor nem fogok félni.
Irina fogalmazta meg jó, az az, ami engem legalábbis elbizonytalanít, hogy csak 1 db egyágyas van, így azért is izgulni kell, hogy épp szabad legyen. Ill. hogy végülis valóban van egy orvos, akihez végig járok, aztán egy teljesen vad idegen lesz benn, akinek még a nevét sem tudom.
De mivel úgyis a szülésznő vezeti le a szülést, így végülis mindegy, a lényeg, hogy a szülésznő jó legyen. És róluk pedig én is CSAK JÓT hallottam.

Így no para, valahogy majdcsak lesz, a lényeg, hogy minden baj nélkül, egészséges bébi legyen, a többi meg úgysem számít.

Irina: én is épp azon gondolkodtam, hogy milyen vizet isznak a babák, mert az állandó víz forralgatás elég fársztó lehet. Babavíz pedig valóban van, sőt én úgy láttam a Brendonban is van, nem csak a patikában.
Emese milyen vizet adsz a kis Zsófinak?

Kép
bfagi

Kedves Én!
A remek, hogy a már szült Veszprém megyei kismamák megszokták a dolgot. :D Bárcsak a szülőszobák érdemi elkülönítését is végre nyélbe ütnék az egész országban!
[Utolsó megjegyzés: alapvetően jó az analógiád a háziorvos-szakrendelés dologgal, de azért szakorvost is fel lehet fogadni "külön pénzért" vagy el lehet hozzá járni mint magánorvoshoz... Engem pl., ha megnyúznak sem lehet a kerületi sztk fogorvosaihoz bevinni, mert gyerekkoromban annyira megijedtem tőlük, de eljárok ugyanahhoz maszek alapon 20 éve... :wink:).
Egyébként helytelenítem a hálapénzt (főleg ha az illető orvos a közkórház eszközeit, infrastruktúráját stb. használva bonyolítja a dolgait), de ameddig nincs nyugati színvonal sok helyütt, addig hajlandó (kénytelen?) vagyok megfizetni az odafigyelést/törődést (persze csak ameddig az ember eszközei lehetővé teszik, a Telkiben pl. nem tudnék szülni, mert nekem drága). De ez a téma messzire vezet, nem is akarom elvinni a topikot ebbe az irányba. Csak mélyen együttérzek a veszprémi kismamikkal, és remélem, mindegyikőjüknek hatalmas és pozitív élmény lesz a szülés ott, ahol arra sor kerül. :wink:).]
Szió!

Kép
Kép
irina

Irina!
Ezt a cukros vízet én se nagyon merném kipróbálni,viszont amit írtál babavízet azt én is megnézem a gyógyszertárba! :D

Kedves Én!
Köszi az infót a vizeletemmel kapcsolatba is,látom te már nagyon tapasztalt anyuka vagy. :wink:

KépKép
juba

A remek = Az remek :oops:

Kép
Kép
irina

Bfagi!

Örülök, hogy nincsenek Neked sem komoly aggályaid! :lol: Remélem összefutunk majd a kórházban! :lol:
Jaj! Milyen papírt említettél? Énnekem nincs is ilyen papírom a támogatáshoz... :oops: Hogy jutottál hozzá?
kispocc

Sziasztok!

Nem reg ertunk haza a korhazbol, most csak egy kepet dobok fel, aztan majd jovok!
Pici Rania egy tunemeny! Sokat eszik, nezelodik, es alszik :D Kép
Vendég

Niki72, JAJ, MICSODA GYÖNYÖRŰ HAJASBABA RANIA!!! CSODASZÉP!!!
Lányok, nem tudom, itt mi van, de minden babának annyi haja van...!

Kép
Kép
irina

NIKI!!!!

Gratulálok! GYÖNYÖRŰ BABA!!! :lol: :lol: :lol:
kispocc

Sziasztok!

Megjártuk a kórházat, levették a vért, itthon voltunk kettőkor, azóta folyamatos cici, rotyi... Most tettem le. Pihenni nem tudok, mert jön a védőnő... :evil:

Cukros víz: A kórházban azt hiszem azt adtak neki, de én itthon nem! Amit adok, az a Jana babavize.

Pelenka: Hú... hány darab egy nap (és éjszaka)? 6 db biztosan, de majd megszámolom.

Irina! Az egyágyas alapítványi 7000 Ft/éjszaka. Drága, de hidd el, nagyon megéri!!!
A zárójelentéssel együtt adnak egy csekket, azon kell befizetni az összeget.
Mi poharat nem vittünk be, a csecsemősök adtak. Ha viszel, az a lényeg, hogy alacsony pohár legyen, hogy ha itatod, elférjen a mellkasánál. Mikor a nyelvét kidugja, arra kell rátenni a pohár szélét, és nagyon ügyesen isznak! Most, hogy mentünk a kórházba, vittem cumisüvegben vizet. Kellett is pár korty neki.

Masika! Nagyon köszönöm a gratulációt, igazán kedves vagy és nagyon jól esett. Mesélj magadról, gyere bátran, ha gondolod! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki! Gyönyörűűűűűűűű ez a babó! Neki is lehet már frizurát csinálni!
Gratulálok még egyszer!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok lányok!

Minden újdonsült kismamának nagy nagy gratula!

Gremeséhezt lenne egy kérésem: Tennél fel egy baba-mamás képet???? Légyszi-légyszi! Na......

Szüléstörténet nagyon megható volt, potyogtak a könnyeim és sajnálom hogy én ezt nem élhetem/ nem élhettem át.

Köszönjük Emese!

Sziasztok
BEA&Era
Vendég

Niki! Tényelg nagyon szép kislányod van! És milyen kis pufók!
Nagyon nagy gratula!
Vendég

Jé... ma 1 hónapos-1hetes és1 napos alányom :lol:

Akit érdekel: súlyunk 1580 gr és 27 ml-ket eszünk már!
Vendég

Bfagi!Akkor minden a legnagyobb rendben! :D
A nővérem egyik barátnője egyébként ott szülésznő,nem lenne rossz nála szülni! :wink: De sajnos csak az ügyeletesnél lehet,nem hívhatom fel,hogy jöjjön be hozzám.De most már,hogy leírtad a jó tapasztalataidat bárkinél megszülünk! :D
Tényleg csak az számít,hogy a baba egészséges legyen!!
Mi volt az NST-n mocorgott a babukád,nem kellett trükköket bevetned?(pl csoki)

KépKép
juba

de barom vagyok újdonsült kismama= ujdonsült anyuka
Vendég

Gremese, köszi szépen, szerintem is megéri a szoba, csak legyen üres! A védőnő hányszor megy Hozzátok egy héten? Jó ég, mennyi dolga van az embernek ilyenkor... Azért durmoljatok, amennyit csak tudtok (ha Zsófika hagyja)... :wink:

Era, jaj, de ügyes ez a kislány, már ennyit eszik és ekkora!

Kép
Kép
irina

Niki!
Nagyon gyönyörü a te babócád is,mennyi haja van és ahogy szopizza az újját egy tündér! :D
Emese!
Tőled azt szerettem volna kérdezni,hogy szülés elött Zsófika is kevesebbet mozgott?
U.era!
Gyönyörűen fejlödik a kis Beatrice lassan már vihetitek is haza! :D
Képet is szeretnénk ha lehet!
Bfagi!
Az anyaságihoz engem is érdekelne milyen papír szükséges(hol adják)?!

KépKép
juba

Kispocc: nekem a védőnő adta ezt a papírt, és az a neve: Igazolás. Ennyi van csak rajta: " Igazolom, hogy..........( TAJ szám.....lakcím.....) terhestanácsadáson négy alkalommal megjelent.

ezt pecsételte le, és írta alá a doki

Nem tudom ez hivatalos formanyomtatvány-e, szerintem ez is mindenhol más, vagy akár az is elég, ha ezt leírja a doki és aláírja, lepecsételi.
De arról kell igazolás, hogy négyszer voltál tanácsadáson, az egyszeri anyasági támogatáshoz.
A TGYÁS-t pedig nekem a munkahelyem fogja intézni, de pl. azt mondták, hogy oda is vigyek nekik ebből az igazolásból egy másolatot, de szerintem ahhoz elvileg nem kell, legalábbis azt nem olvastam.

Niki, neked is milyen aranyos kis hajasbabád van :D

u.era: Látod milyen szépen fejlődik a kislányod, hamarosan kis gömbölyű husi-musi lesz ő is :lol:

Kép
bfagi

Kiskolbi! Én pont most dumáltam a szülésznőmmel. Kérdeztem, hogy mennyiért vállalja, és azt válaszolta, hogy ránk bízza, nem szokott árat mondani. És úgy amúgy is úgy gondolja, hogy ez függ attól is, hogy milyen hosszú a vajúdás, és hogy mennyire problémamentes, illetve attól is, hogy mennyire vagyunk vele megelégedve. Ez pedig egyértelműen a szülés után fog kiderülni. Szóval most én is dilemmában vagyok, hogy mennyit fogunk adni, mert azt sem tudom, hogy mennyit szoktak. De úgy emlékszem, hogy még jó régen beszéltünk erről a témáról itt, és 10-15 ezret írtak a többiek… :roll: ???

Szóval Kedves Mindenki mennyit illik adni egy fogadott szülésznőnek??? :roll:

A szülésznő az NST-t is megcsinálta ma. Nagyon kis aktív volt ma Szelina!!! Máskor is így, délután kellene mennem. :wink:

Irina! Én betettem egy sima műanyag poharat Szelinának is, de hogy hogyan fogom használni, azt ne kérdezd!!! (Én sem akarok még cumisüveget, ha nem muszáj!) Egyébként tejet is adhatsz neki, de inkább kiskanállal, ha nem tud szopizni. Én legalábbis így tudom.
A vízről azt hallottam, hogy nem kell a babának, mert a tejci eleje pont azért hígabb, hogy oltsa a szomját. (Cukros vizet biztosan nem adnék!!!)

Ja! Rákérdeztem, hogy a dokim tényleg befektet-e nagyon súlytöbbletnél. Hát persze kiderült, hogy nem. :shock: Lehet, hogy néhány - kilókkal elszálló - kismamit ijesztgetett, de egyáltalán nem szokott senkit emiatt befektetni! :lol:

Niki! Rania tündéri!!! Gratulálok! Hogy vagy?
Szelinának is van haja! Már az UH-n látta a szonográfus! :wink:

Era! Gratu a súlygyarapodáshoz! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Örülök,hogy most már a veszprémi kismamák is pozitívabban állnak a dolgokhoz!Kívánom,hogy sikerüljön az apás szoba mindenkinek aki itt szül.
Amit a szülésznőkről írtatok,az igaz,de sajnos őket sem lehet megfogadni.
Az anyasági támogatáshoz egy olyan igazolást ad ki a doki,hogy 4x megjelentél tanácsadáson,ez a papír is kelleni fog az igénylésnél.Ha nincs meg nem fizetik ki.DE vki a szülés után kéri el a papírt a dokitól,mielőtt hazamegy a kórházból.Tehát nem vagytok elkésve!:wink:

Az eddig született babák nagyon szépek!Olyan jó nézegetni őket!

Sok boldogságot mindenkinek,szép és gyors szülést a pocakosoknak!

Üdv.
én

Mazsola7: én 15-öt adtam. De én is vacilláltam, mert nekem is ua mondta mint neked, szóval, sztem ha meg vagy vele elégedve ....
Vendég

Mazsola!
Na, szuper, hogy nincs kilópara! :lol:
Mennyit adjunk: ez teljesen változó, szerintem város- és kórházfüggő, én hallottam már 20-25-30 ezrekről is (persze mindenki hozzáteszi, hogy "elégedettségtől függően"). Fix pont: a barátnőm Bp-en szült januárban a Dél-Pestiben, ők az előre fel nem fogadott szülésznőnek, akivel nagyon meg voltak elégedve, 20 ezret adtak (de szabályosan rá kellett kényszeríteni, hogy elfogadja).

Igazolás az anyaságihoz: a zárójelentés mellé fogom megkapni a dokim szerint.

Kép
Kép
irina

Ja, még valami: tényleg számít szerintem, hogy előre felfogadtuk-e a szülésznőt, vagy annak adunk, aki épp ügyeletes volt, de nagyon meg voltunk vele elégedve...
Én felfogadtam szülésznőt, és nyilván azt is honorálni szeretném majd neki, hogy nem kellett az NST-kre órákig várnunk, mert ez bizony rajta múlott.

Kép
Kép
irina

Niki27 A TE KISLÁNYOD IS GYÖNYÖRŰ
SZÜLÉSZNŐ Nekem fogadott lesz, de tényleg nem tudom hogy mennyit fogunk adni. Én majd megpróbálok a kórházban érdeklődni. És Irinának igaza van hogy NST-nél nem kell órákat várni ez valóban rajta múlik.

Kép
hajagosné szabó éva

Hm, jut eszembe, a Dél-Pestiben hivatalosan már csak a szülésznők vezethetnek le szülést (komplikáció esetén hívják csak az orvost)... ez vajon hogyan módosítja a dolgokat...?

Kép
Kép
irina

A mai NST-m elég ramaty volt, tul.képp végigaludta a bébi az első 20 percet. De nem volt utánam már senki, így nem tartottuk fel a sor, és végülis feébredt a kis manó, rúgott is párszor, bár szerintem nem nagyot, éppen csak helyezkedett, már amennyire még van helye :) , úgyhogy végül sikerült összehozni a mozgást

A szülésznő azt mondta, hogy nagyon sok kismami van most (mármint itt Vp-ben), és biztos, most hogy jön a hidegfront megint nagyon sokan fognak szülni,
Úgyhogy, lassan várhatjuk, ki lesz közülünk a következő :roll:

Kép
bfagi

Sziasztok!

Aniko80, köszönöm szépen!!! :D

Gremese, :lol: :lol: :lol: :lol: ez a pisi-fosi... :lol: :lol: :lol: :lol: hát dőlök a nevetéstől... :lol: :lol: :lol:
A szülés-történet pedig fantasztikus!!!! Itt bőgök! :roll: :roll:

Niki, nagyon édes a pici lánykátok!!!! :D :D

Era, látom, szépen fejlődik Beatrice! :D Csak így tovább! :D Lassan már otthon is lesztek mindnyájan!!

Holnaptól nem leszek, élvezem majd a H-szálló vendégszeretetét... a mai NST-n és a múltkori UH-gal együtt a dokim terheléses vizsgálatnak vet alá. És valamelyik eredményemet nem találta jónak, így a biztonság kedvéért bent is tart. Egy kicsit tartottam ettől, de nem bánom, csak a babával minden rendben legyen! :) Bár ma sejtelmesen azt mondta, a héten ebből baba lesz, és már kettesben jövünk csak haza... :roll: Itthon meg bőgtünk Apával, mert jó hallani, hogy hamarosan megpillanthatjuk a mi kis drága Manócskánkat, de azért az aggodalom is ott ült a szemében, hogy minden rendben legyen! Ha nem nagy kérés lányok, akkor most nekünk is nagy szükségünk lesz a wudura a héten... :wink: :roll:

Ha bármi fejlemény lesz, akkor majd apával üzenek!

Puszi addig is mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Manófalvi, gondolunk Rátok, megy a vudu ezerrel, és HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Ügyes, erős leszel!!!

:wink:

Kép
Kép
irina

Manófalvi!
Akkor most érted szurkolunk,hogy minden rendben legyen(veled is és a babával is)!Persze senki nem szeretne idő előtt a kórházba befeküdi,de ott legalább figyelnek rád és jó kezekben leszel!
És ha arra gondolok,hogy a héten már lehet,hogy babázhatsz :D(de jó neked)

KépKép
juba

Era
Gratulálok a kicsi lányhoz (aki már nem is olyan picur) :D Ügyes kis aranyérmes :D

Niki
Én tudtam!Hogy ilyen gyönyörű lesz a bébi! :D

Mazsola
Pohár terén érdemes gondolkodni a legkisebb cumisüvegben is (cumifeltét nélkül)pl. az Aventnek ilyen kis csőrös visszahajlós a pereme, remekül tudott inni belőle az unokaöcsém is :)

Manófalvi
Gondolunk majd Rád :!: :!: :!:

Anitja
Különösen Neked:ma voltunk 36. heti UH-n (az egészségügyről annyit, hogy egy tüneményes hölgy a Schöpf-Méreiben engedett a könyörgésemnek és - bár nem oda járok, nem ott fogok szülni-, bepaszírozott két UH közé, mert előadtam neki, hogy a műtét és a cukrom miatt nagyon aggódom, ezért megvizsgált 2D-vel).
BPD 91 mm
AC 339mm
OFD 109 mm
FL 71 mm
Becsült súlyy 3200 g (+-10%)
Korban is előrébb jár: 37 hetes 2 naposnak felel meg.... :)

Kép
granda

Granda, szép nagy babád lesz akkor, gratula!
A Schöpffel nekem is jók voltak a tapasztalataim (az uh-s dokival, az asszisztenssel már kevésbé...) ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Hölgyek!

Először is nem nagyon találom a billentyűket.... Nem tudtam hogy ilyen jó Titeket olvasgatni...legközelebb már megyek kirakatokat is nézelődni :shock:

Nagyon szépeket írtatok... Köszönjük!

Manofalvi: megy a drukk!!!!! Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kép
Kép