A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szép, jó estét!

Barbi! Előre is nagyon boldog szülinapot holnapra (szép, kerek szám!), én holnap nemigen leszek, meg vas.sem (hacsak nem sikerül netet csiholni a laptopba. Jó lenne, mert kissé függő vagyok. :mrgreen:
Torta szuperül néz ki, de mi az a jázminpakóca?????

És a SEDATIF azmiaz, és mire jó? Mert mi sem alszunk valamijól az utóbbi időben.

Sógyurma: én szoktam bele tenni kevéske olajat.

Indi, korábbi olivaolajos tiped (az olajról jut eszembe) nagyon bejött, amióta adagolom a dednek, no problem a kakilás!

Már 2x kap kanalas kaját a kiscsaj, többnyire egy főzeléket, meg egy gyümiset, amihez kevés rizspép is kerül. A gyümit jobban kedveli. Most kapott először husit is, a csirkelevesből turmixoltam neki krumpli-répa-icipici husi mixet, na, azt falta!
Többi 7-8 hó körüli bébik mit kajálnak?

Zsan, elfelejtettem grat.az AUTÓKERESKEDÉSetekhez! :mrgreen:

Én csajom meg kicsit égő volt tegnap, volt egy kisfiú a rokonyoknál (az ő rokonyuk), együtt játszottak (már amennyire Pvel együtt lehet) az új tűzhely hatttalmas papírdobozával/-ban. Bement a kisfiú, és elkezdett benne csapkodni meg fetrengeni igen vadul, mire a lányom elkezd röhögni, és ezt mondja: "Nézd, mit csinál! Látod, az IDIÓTA!"
rídonli#

Elment. :)

Indi drága, téged lehülyézni? Sohaaaa. :D :D
Limótól nem ragad a gyapjúd?

Leni,
sztem Eszter sose növi ki orális korszakát, mert a mai napig mindent kipróbál ízvilágilag, de lenyelni háálistennek nem szokta. Vagy csak nem veszem észre? De igazad van, hiperintelligens. :lol:

neet
neet

Neet, van egy sejtésem, hogy Eszter kitől örökölte a dumáját. (Na, meg a hiperintelligenciáját.) :)
rídonli#

Rídonli,
az idiótaaa! Ezen hangosan röhögök!! :lol: :lol:
neet
neet

Rídonli,
köszi, köszi. :oops: :lol:
neet
neet

Jajj, el akartam jutni a négy négyesig (4444 hozzászólás), hogy ezzel zárjam a napot, erre nem átléptem? Lebegőpontos felülcsordulás, volt valami ilyen szó számtekből.. meg a dimetil ciklohexán jut eszembe kémiából és a szervezés c. tantárgy.. biztos, h most nagyobb a követelmény? Nálunk aki nem tudta a verset magyaron, kapásból karót kapott (nem karobot, végre tudom. :D ), hiába tudott minden hátteret, életrajzot, elemzést... sztem esik a színvonal, esik a követelmény szint, bár az igaz lehet, h egyre több baromságot kell megtanulni.. de azt cáfolnám, h nehezebbet. És a diákok jogai meg csak nőnek, de mi a francnak? Mobilozhat, el nem veheted, késhet 44 percet, és csak késő, nem hiányzó, 30% már kettes, oda ül, ahova akar, soroljam? És állítólag még durvább a helyezt, mint négy éve... na majd kivi leszek...
neet
neet

Neet! a he? az nekem szólt

Rídonli! köszi :lol:
gödibarbi

Neet! ez elszomorító amiket írsz a suliról :?
gödibarbi

tényleg megyek aludni. szétfolyik a fejem
gödibarbi

Sedatif PC:
homeopátiás komplex szer, migrén, stressz, szorongás, kimerültség, ingerlékenység és alvászavarok esetén "a szervezet öngyógyító folyamatainak elősegítésére" :) különösen gyerekeknek, időseknek és túlhajszolt felnőtteknek :)
ezek vannak benne:
Aconitum napellus: szorongással járó általános túlfűtöttség, izgatottság, álmatlanság csökkentésére
Atropa belladonna: a túlzott mértékű érzékszervi érzékenység (fény, zaj, hideg) csökkentésére ill. lüktető, erős fejfájásra
Calendula officinalis: enyhe görcsoldó hatású
Chelidonium majus: hatóanyaga a chelidonsav, mely nyugtató hatású
Abrus precatorius: „túlhajszolt” egyén fejfájására
Viburnum opulus: idegnyugtató és simaizom relaxáló hatású
A legtöbb gyógyszertárban kapható, nem csak a homeósokban. Mellékhatása nincs, cukorbetegeknek tudniuk kell, hogy a hordozóanyaga 225mg szacharóz tablettánként.

votiv 8)
votiv

Fibi,
Tök jó, h párod melletted áll :D Nálunk is most ez kivételes alkalom volt és szerencsére nem anyós előtt.
Malomdombon melyik épületben? Mi is földszintest néztünk és az A épület volt.

Rylie,
Annyira bosszantó ez a kórházas dolog :evil: Nem értem időnként az orvosokat, sőt azt sem, h hétvégén nincs labor :shock: Végülis az a lényeg, h otthon vagytok és jól vagytok :D

Gyerekszájak nagyon jók, olyan jókat röhögök :lol:

Zsanci,
Az azért tényleg gáz, amikor téged akarnak meggyőzni, h melyik gyereked van a képen :shock:

Barbi,
Mivel mi holnap el, ezért ma kívánok Neked NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D :D :D
Torti szupin néz ki, bár összetevők alapján nem tudom az ízét elképzelni :?

Neet,
Egyébként annyira igazad van ezekkel az összetevőkkel. Mindig van vmi, ami éppen káros meg ilyenek, aztán meg még sem, vagy már más van a terítéken :roll: Suliban egyetértünk :)

Kattix,
Nálunk anyós témában nem volt eddig probléma, csak mióta megvan Adél azóta. (Na jó, teljesen ez sem igaz, mert nagyon anyagias is) Egyszerűen überokosnak képzeli magát azért, mert páromat felnevelte, de könyörgöm hány évvel ezelőtt?

Kép Kép
curse

Hátha valakit megérint

Ezek az utolsó Albert és Pilóta-kekszek, továbbá vaníliás karikák, amelyek a
győri üzem gyártósorain készülnek. Szombaton a délutános műszak távozásával
Győrben megszűnik a patinás, kontinens szerte jól ismert termékek
előállítása. Közel száz dolgozó kénytelen új munkát keresni.
Csak az a 40 ember marad, aki a Negro-gyártósoron dolgozik majd, de azt nem
tudni, meddig. A csoportos leépítés miatt kitelepült a helyszínre a
munkaügyi központ, amely a többségében 50 év körüli dolgozóknak próbál most
segíteni az állásszerzésben.
A Danone nevű multi a közeljövőben be akarja zárni a Győri Keksz gyárat, így
egy sor jól menő magyar terméktől szabadítaná meg a piacot.
Ez persze nem az első eset: a francia gyártó azért vette meg a Győrit, hogy
mielőbb kivonja a forgalomból, hogy tönkretegye, mert a miénk.
Ezt 2001-ben a daNOne elnevezésű civil bojkott akadályozta meg, egyszerűen
azzal, hogy nem vettünk Danone terméket valamivel több, mint két hónapig.
Nem állt mögötte semmilyen párt, semmilyen nagybefolyású szervezet, ezt mi
csináltuk, közönséges emberek, akiknek volt egy csöpp eszük. Akkor sikerrel
jártunk.
Nem szervezett minket senki, mi szerveztük egymást.

Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy NE VEGYEN DANONE TERMÉKET!

Ha valaki azt hinné, ez őt nem érinti, az egyszercsak végignézheti, hogyan
teszik majd tönkre a Sopronit, a Szofit, a Bocicsokit, a Tokaji aszút, és
még sorolhatnám. Mert ha a multik rájönnek, hogy itt mindent szabad,
felvásárolják a teljes hazai piacot, és tönkretesznek mindent.

A Danone joghurtokból, ásványvízből meg tejtermékekből él, amit mi veszünk
meg, semmi másból. Ha nem tudja őket eladni, belepusztul.

Barátaim! Sokan vagyunk, csak tőlünk függ, hogy engedjük-e, hogy ezt tegyék.
indianyo

Ridonli,
ez nekem is tetszik!

Barbi,
előre is BÓDOGOT!

Neet,
ronda dolgok ezek (mobilozás, késés), de a 30%-kal speciel egyet értek (mármint,h az jó).
50% az a FELE a tudásodnak, tehát 3-as, ha az ötös skálát vesszük, vagy legalább is 3 alá. Vagy 2 fölé. és én állitólag jó tanár lennék :lol:

gombóc a gyomorban... :roll:

jóéjt mindenkinek!!!!

jelentkeztem pótfelvételin, és felvettek, no persze volt 120 pontom, plusz 10 felsőfokúra, plusz 8 mert jómagam édesanya is vagyok. De csak 78 kellett. szal plusz pontokat be sem számitották.
probléma: 150000ft egy félév (én már nem járhatok államilag finire) és hogy idén el kéne kezdenem, különben alma.
és én csak jövőre akartam elkezdeni, de olyan mohó voltam...igy, mivel nem fogom idén elkezdeni, ugrott 5 rugóm, mert annyiba fájt a felvételi eljárás. És igen, Pécsre jelentkeztem alibi szakra.... 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ezt még azért elmesélem, h milyen sutyó emberek vannak. Ugyebár mi saroktelken vagyunk, tehát bazi nagy területet kell kívül is gondozni, már mint a kerítésen túl. Bár megjegyzem, nem gondolom, h a kerítéstől 2-3 méterre is még nekünk kéne a szemetet szedni, meg a füvet nyírni. Na mindegy. Ma megint kimentünk rendezni a kinti részt és képzeljétek egy nagy kupac ruha szétdobálva :shock: :evil: :evil: Sajnos, nem tudjuk, h mikor szórták el oda (mert tömör kerítésünk van), de a kuka negyedig megtelt vele, ami szintén a mi költségünk, ugye a szemetet sem viszik ingyen el. A többi apróságról már nem is beszélve, mint ásványvizes palackok, cigis zacsik, csokis papírok stb :shock:
Komolyan mondom, h szívesen eltörném ezeknek a szemetelő mocskoknak a kezét :evil: :evil: :evil:
Ilyenkor egyáltalán lehet vmit tenni? :? Már mint hatóságok felé? És azért az is érdekelne, h melyik jogszabály ír arról, h az egész (az útig tartó) részt nekünk kell rendben tartni, még akkor is, ha a több méter távolság?! :?

Kép Kép
curse

Barbi! Nagyon boldog szülinapot! Azt tudod, hogy a tortád azon túl, hogy bio, még tisztított vízből is készül? Méghozzá a mi víztisztítónkkal megtisztított vízből :)
Pár nappal ezelőtt nekem is ilyen tortám volt, és a zuram kegyesen fordítva tette rá a számokat, így pár nappal múltam 23 éves :lol:

Zsanci! Autókereskedés :lol: :lol: :lol:

Rídonli! Idióta :lol: :lol: :lol:

Nálunk egyszer Peti azzal várt haza, hogy a lány perceken keresztül ezt hajtogatta: Óóóó, dödöjj meg! Óóóó dödöjj meg!
(nálam ez a legcsúnyább káromkodás (persze nem emberre mondom) de azóta már ezt sem mondom ...

Na akkor én is egy mai Gréti aranyköpést:

Odajön hozzám Gréti összevont szemöldökkel, azt mondja:
- Én nagyon mérges vagyok, mert megbántottál.
- Tényleg, és mivel bántottalak meg?
- A kalapáccsal! :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

[quote="indianyo"]
írta:
indianyo
Ez persze nem az első eset: a francia gyártó azért vette meg a Győrit, hogy
mielőbb kivonja a forgalomból, hogy tönkretegye, mert a miénk.

Ha valaki azt hinné, ez őt nem érinti, az egyszercsak végignézheti, hogyan
teszik majd tönkre a Sopronit, a Szofit, a Bocicsokit, a Tokaji aszút, és
még sorolhatnám. Mert ha a multik rájönnek, hogy itt mindent szabad,
felvásárolják a teljes hazai piacot, és tönkretesznek mindent.

ezt nem értem. :shock:
1. miért akar egy francia cég tönkretenni egy magyart? csak azért mert a MIÉNK? hmmm? ez vmi összeesküvés?
2.miért akarják tönkretenni a hazai piacot?
bájvédő: az,h a Szofit, mint JÓ példát tönkreteszik, engem EGYÁLTALÁN nem érdekel. Még akkor is, ha a pécsi munkásoknak nem lesz munkájuk. Legalább tesznek vmi jót is a multik. Bár, akkor hozzák a saját dohányaikat, no de egy jó patrióta inkább leszokik a cigiről, minthogy a büdös amcsit vegye.

én támogatom a Szofi tönkretételét.

a többit viszont komolyan kérdezem... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kattix, merre laktok? Szabad orvosválasztás van, tehát nem muszáj a területileg illetékes gyerekdokit választanotok. TI-hez lehet járni TAJ kártyával is, és ő nem területhez kötött, tehát ha nincs durván messze, még nyugodtan le is adhatjátok hozzá a kártyát. Minket Bián elvállalt, és több környékbeli helységbe ill XI., XXII. ker-be megy házhoz is, ha kell ill újszülöttekhez alapból. De ha nagyon messze van tőletek, akkor meg tudom kérdezni, tud-e ismerős jó gyerekdoikt (homeósat) a közeletekben.
Ill. fel lehet keresni őt "csak úgy" is, ha nem a dokitok, pl alkati szerért, vagy egy spec. problémával, úgy 3e Ft a magánrendelés, és ip-t nem árt előtte egyeztetni.

Nem is mondtam, hogy egy hete városlakó lettem megint! :P bár érzésre azért még falu...

Barbi, akkor előre kívánok sok boldog szülinapot! jázminpakóca :shock: és finom? :P mert jól néz ki :D

Ismerős anyuka ajánlgatta nemrég, hogy színezzük a gyerekeknek a palacsintatésztát, micsoda buli az! Pl. málnaszörppel pirosra, mandulaaromával zöldre stb. ezexerint sólisztgyurmát is lehet :D nekem a mákos nagyon tetszik, ki is próbálnánk, de most épp csak darált mák van itthon :? :)

Neet, én utoljára 2003-ban tanítottam gimiben, és már akkor is meggyűlt a bajom az óra alatti mobilozással, grrr. Nem is tudom elképzelni, mi lehet most? :roll: az is furcsa volt, hogy a gyerekek nem voltak már "gyerekek", hanem inkább "kisfelnőttek" - a többség olyan kis koravén volt már 16-17 évesen :?

votiv 8)
votiv

öööööö, én ezt a DaNOne-os körlevelet kb 3 hónappal ezelőtt kaptam meg, és már akkor is hoax-gyanús volt :roll:

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Nem vesztem el, csak szerencsére van életem az Angyallok szülein kívűl is. Nagyjából elolvastam a hozzászólásokat ezzel kapcsolatban. Azt kell, hogy mondjam, hogy igazat adok mindkét tábor képviselőjének. Teljesen másképp hatnak ezek a dolgok az érintettekre és azokra akik nem. Valóban vannak olyan élethelyzetek amikor cseppet sem szerencsés ott olvasgatni. Arról nem beszélve, hogy egymás után olvasva a történeteket valóban tömények. Van pár történet akiknek a sorsával én sem cserélnék. Én igazából folyamatában ismertem meg a történeteket, és valamilyen szinten ismerem a mögötte álló anyukákat is. Persze bele lehet csavarodni ebbe az állapotba, vagy el lehet menni teljesen rossz irányba.... Én nyilván nem tudom magam reálisan megítélni, de azt gondolom itt még nem tartok. Azon is gondolkodtam egy kicsit, hogy el vállaljam-e a honlap gondozását. Én ezt igazából egy kihívásnak tartom. Én hozzátok képest legalább egy 10-sel vagyok öregebb, szóval én még ahhoz a generációhoz tartozom akik tátott szájjal csodálták a Commodore 64-et.... :roll:

Volt szó a felszívódó varratokról, az én császársebemet azzal varrták anno. A varrat szedés valóban egyszerű volt, mert csak elvágták a csomókat. Utána olyan volt mintha egy fél centi átmérőjű zsinór lenne a bőröm alatt, ami a két vége felől illetve folyamatosan vékonyodva szívódott fel. Már nem emlékszem pontosan, hogy ez mennyi idő volt, de legalább 2-3 hónap....

A krumpliról valóban túl tudományos linket sikerült felraknom, csak hirtelen ezt találtam... Közben meg meg voltam ijedve, hogy sétálhatok vissza a Villányi útra visszaadni a diplomámat... :lol: A Karalábénál ez mondjuk egyértelműbb, de karfiolnak a virágját esszük... Na nem fárasztalak ezzel tovább benneteket!
Zsanci és mindenki más! 100 %-os gyümölcs lé csak az amit te otthon facsarsz... A kereskedelmi forgalomban kapható dolgok, még a magasabb árkategóriájúak sem biztos, hogy azok ami a dobozon van.... Igen csak alma lapon készül minden... és hozzáadott cukor is van mindegyikben....

A nevekről annyit, hogy amíg nem kellett élesben dönteni annyira határozott véleményem volt, hogy mi tetszik és mi nem. Aztán rájöttem a névadás felelősségére. Szeretem az olyan neveket emelyek nem túl gyakoriak. Nekem ugyan a vezetéknevem a ritka, de azt mondom inkább előny mint hátrány ritka névvel élni. Egy ismerősöm tudott jó érzékkel ilyen neveket válogatni a fiainak. Más kérdés, hogy két "sztár" baba kapcsán két név divat lett. a legkisebb neve egyelőre még tartja magát...

Én ugyan Kos vagyok, de a Szűz tényleg jó jegy, bár engem időnként őrületbe kerget a túlzott rendmániájával! :lol:

Mindenkinek akinek születés és/vagy névnapja volt/van/ lesz kívánok minden szépet és jót!
Kép
figuse1

itt egy cáfolat
Gyorikeksz <info@gyorikeksz.hu> írta, 2007.08.13.:

A sajtóban megjelent néhány téves információval ellentétben nem zárjuk be a győri gyárat és keksz termékeinket továbbra is termelni fogjuk Magyarországon. Magyarországon belüli termelés átszervezést hajtunk végre.
Ez az átszervezés azonban nem jelenti sem a termelés, sem a termékek megszüntetését, sőt a győri gyárunkban is tovább folytatódik a gyártási tevékenység.

Az átszervezés nyomán a jövőben a székesfehérvári üzemünk gyártja az összes keksz terméket, míg a győri gyárunk termeli a cukorkaféléket. Eddig is székesfehérvári üzemünkben gyártottuk keksztermékeink 70 százalékát, a mostani átszervezés után pedig fehérvári üzemünk lesz a legmodernebb és legnagyobb kekszgyár az országban.

Akár csak az elmúlt években, továbbra is elkötelezettek vagyunk a hagyományos magyar termékek - például Albert keksz, Pilóta keksz, Balaton szelet, Vaníliás Karika -, illetve kifejezetten a hazai gyártás mellett.

Hadd jegyezzük meg azt is, hogy a francia Danone csoport érdekeltségébe tartozó másik magyar cég, a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.
szintén magyar termelőktől felvásárolt tejből, magyar dolgozók által, Magyarországon előállított tejtermékeket gyárt és forgalmaz már több, mint 16 éve.

Az átcsoportosítás miatt Győrben elbocsátott, vagy Székesfehérvárra áttelepülni nem kívánó dolgozóink jövőjéről, az őket segítő szociális és támogató csomaggal gondoskodunk.

A Győri Kekszről további információt talál az alábbi linkekre kattintva:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=37009
http://www.mfor.hu/cikk.php?article=36968&pat=3

Üdvözlettel:

Pinizsi Hajnalka
Győri Keksz Kft.

votiv 8)
votiv

Votiv: nem tudom, mennyiben jelent javulást, hogy az éjjel "csak" 3-szor keltünk a néhány napja szokásos 5-6 helyett. Lehetséges esetleg még drasztikusabb alvásjavulás? Azért korábban csak egyszer kelt éjjel. Igaz, már vagy két hónapja volt ilyen utoljára. :?
A Sedatif az elalvást segíti? Mert nekünk nem annyira az elalvással, mint inkább a sok keléssel van bajunk.

Barbi: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Rídonli: én a Kismamás táblázat szerint haladok. Vagyis nagyjából mindent adtam már TÜndinek, amit a 6 hósoknak lehet és a banán, meg a cukkini volt eddig a 7 hósok rubrikából. Ma jön a körte. Én már csak ilyen precíz vagyok, pedig nem is vagyok Szűz. :lol:

Hát szétröhögtem magam a gyerekek beszólásain! :lol:

Curse: akartam már korábban írni, hogy megnéztem a wiw-en az esküvői képedet és tuti, nem ismertelek volna meg, ha nem tudtam volna, hogy te vagy rajta. :o Olyan furi a hosszú haj. De nagyon csinos vagy rajta, nem azért, csak teljesen más, mint élőben. :wink: Persze élőben is csinos vagy. Na, asszem ebből már nem keveredek ki. :)

Neet: én is egyetértek az ostoros tanársággal. Én ugyan nem voltam tanár hivatalosan sosem, csak gyakorlótanítottam kétszer (amit imádtam), de tudom, hogy én is nagyon követelő lettem volna. Ugyanakkor nem olyan keménykedő, szigorú szemét, aki miatt öngyilkosok lesznek a diákok. :evil: Fú, emlékszem a matektanárunkra... Hát nem foglalom imába a nevét... Szóval lehet attól még jó fejnek, meg empatikusnak lenni, hogy közben meg követelsz. És különben se késsenek, meg mobilozzanak, irgum-burgum, mit képzelnek. 8)

Kép
Kép
tinu

Köszi Votiv!

Igazából nekem is gyanús a cikk, patetikus, rosszul megírt, eleve kétségesek az információi, de a jelenséggel érdemes egy kicsit foglalkozni. Mert sajnos ezek a multik bizony így működnek.

Zsanci :) persze a dohányzás miatt nem sajnálnám én se, viszont ha nem itthon, akkor gyártanak cigarettát máshol ugyi... és azt pontosan látom, hgoy egy dohányos inkább a gyerekeitől von el gyümölcsöt-egészséges húst és veszi az olcsó vackot, de a cigarettát az utolsó fillérjéből is megveszi. S ha már cigaretta: ebből az államnak hatalmas adóbevétele van, úgyhogy inkább akkor már a szofi, mint egy román vagy ukrán gyár - nálunk legalább ellenőrzött a gyártás.
indianyo

És ki tudja, mi az igazság? Győri keksz...
Egyébként nem tom, h öregszem-e vagy tényleg történt változás, de sztem a Pilóta nem olyan, mint régen, valahogy zsírosabb vagy mi.
Legfájóbb dolog a LOTTÓ csoki volt, azt annyira elkúrták... és asszem a túró rudiban is hidrogénezett növényi zsír lett... vagy volt mindig is? Mert az legalább ugyanolyan finom, mint 20 éve. :D
Az mér lehet, h a MARS ugyanolyan, mint 100 éve? (MOndjuk most már bazi édesnek találom, de ha a 90es években leesett egy, megőrültem a boldogságtól.)

És azt észrevettétek, h nem lehet kapni kinder tojatot? Lányom vígasztalhatatlan, de akárhol kérdem, az a válasz, h amíg ilyen meleg van, nem lesz, mert olvad. Erre Eszter: "-Be kell tenni a hűtőbe és akkor nem olvad meg!" Ilyen egyszerű lenne...?
neet
neet

Neet :) bizony, szerintem se olyanok ezek, mint régen. Az ízük se.
Egyébként pont a Győri Keksznek már egy rakás külföldi tulaja volt, az egyiknél egy barátom dolgozott, akkor gyártották a Digestive-ot is, amit aztán most valahol Dél-Amerikában. Ő hozott mindig mindenféle kekszeket, de nekem már nemigen csúsznak, annyira műízt érzek.
A Danone egyébként pont az egyik leggenyóbb multi (jó, a Nestlét talán nem veri) úgyhogy nem baj az, ha egy kicsit kapnak a fejükre. És az, hgoy most Szfváron gyártják majd az összes kekszet, az enm ennyire apróság, mint a sajtós hölgy azt állítja. Kérdezzék csak meg a győrieket.

Na, mai tudatosvásárlói szösszenet vége itt.
indianyo

Azért ezt még beteszem, mert ennél undorítóbb reklám kevés van (hacsak nem a nőket orránál fogva vezető AXE dozodorral bekent visszataszító pasit egy bombanő épp orális kielégítésben részesülni készül)

http://www.tusarok.org/rovatok/cikk.php?id=2032
indianyo

Indi: nekem ez a reklám fel sem tűnt (átfutott rajta a szemem), míg hírverés nem lett körülötte. Engem sokkal, de sokkal jobban zavarnak azok a reklámok, ahol a nők kelletik magukat, fehérneműben vannak stb. Ja, persze épp fehérneműt reklámoznak. De miért kell olyan lányoknak lenni a reklámokon, akik úgy néznek ki, mint egy drogos/anorexiás utcalány, vagy legalábbis fiatalkorú prostituált. Szerintem ez (is) megalázza a nőket. :twisted:

Kép
Kép
tinu

indianyo

Sziasztok!
Este még akartam valamit, de nem működött a babanyet.
Mi ma el, mindenkinek legyen szép a nyár utolsó hétvégéje! Állítólag jó idő lesz, használjátok ki! :)
Votiv, köszi a Sedatif-os infokat, mindig annyira kimerítően válaszolsz a kérdésekre! Köszi!
rídonli#

Még annyi: pont tegnap láttam a csirkés reklámot, és az volt az első gondolatom, hogy milyen megalázó a csajnak, aki rajta van. Aztán rájöttem,h nem csak neki, hanem a nőknek általában.
A másik is gáz.
Fújj.
rídonli#

Indi, persze, beszéljünk róla! a kellemes hangvételű Győri kekszes levél valóban elfedhet pár dolgot:
"Az átcsoportosítás miatt Győrben elbocsátott, vagy Székesfehérvárra áttelepülni nem kívánó dolgozóink jövőjéről, az őket segítő szociális és támogató csomaggal gondoskodunk."

Woody Allen ezt úgy fordítaná, hogy "akiket nem b..tunk ki, mint macskát sz..ni, azok hülye, röghöz kötött magyarok eldönthették, hogy, eladják a lakásukat, felszámolják az eddigi életüket, elbúcsúznak a rokonaiktól és barátaiktól, kiveszik a gyerekeiket az iskolából-óvodából, és átköltöznek-e a pereputtyukkal egy idegen városba, ahol legfeljebb azokat a kollégáikat fogják ismerni, akik csórikáim ugyanezt vállalják. A többieknek meg, akiknek nem tetszik a rendszer, jár egy baráti hátbaveregetés, és egy elsősegélycsomag egy db. Expresszel, egy csomag lejárt szavidejű, de annál porhanyósabb Pilóta Keksszel (Repülsz vazze!) és a vállalat tavalyi karácsonyi ünnepségéről maradt molinó 20x20cm-es darabja, mert a szép emlékek örökké velünk maradnak. Tisztelettel: Győri Kex."

votiv 8)
votiv

Örülök, hogy ilyesmikről is beszélgetünk, mint a focimell, meg a bummcsikavávvámm, mert nekem az egyik vesszőparipám a nők hátrányos, megalázó ábrázolása a médiában :?
asszem nem kell feniminstának lenni, hogy ezt kikérjük magunknak :wink:
viszont nagggyon pozitív, hogy az ÖNSZABÁLYOZÓ (tehát nem hatóság) Reklámtestület gyökereiben folytja el az ilyen randa kinövéseket, mint ez a "100% HÚS" :x
Dehát tartja magát az ősi mondás, miszerint "sex sells" - szexszel mindent el lehet adni :?
Miközben a reklámfogyasztók, bevásárlók (és megkockáztatom, a családi döntéshozók) többsége NŐ... :shock:
(Korántsem vagyunk tisztában a hatalmunkkal :wink:)
A reklámszakma meg eléggé férfias, ill amennyiben a megbízók diktálnak (márpedig sokszor hallom, hogy nem a kreatívok tehetnek a szar reklámról, hanem határozott(an szar) elképzelése van a megrendelőnek, és azt kell kivitelezni, különben máshová viszik a megbízást - de lehet, hogy ezt csak a gyáva kreatívok terjesztik, bár azért sztem valamennyire hihető is), szóval a vállalati felsővezetés is többnyire hímnemű, nagyon kevés nő van felelős pozícióban, mert it's a man's world...

votiv 8)
votiv

Reklámhoz: szerintem az a legdurvább, hogy az ötletet lopták és nem is akárhonnan. Eredetileg egy amerikai harcos állatvédő szervezet óriásplakátja volt évekkel ezelőtt, amin szupermodellek pózoltak és fel voltak így cimkézve, a mondanivaló pedig az, hogy minden állat ugyanolyan részekből áll, legyél te is vega!
http://www.peta.org/feat/tracibee/bingham300.jpg
Prosztó magyar reklámos meg fogja, elveszi a csattanót és csinál belőle nem is tudom mit, csirkehúsreklámot? Tiszta gáz.

Győri Kekszhez: én nagyon támogatom általában a zöld gondolatokat és mozgalmakat (dolgoztam is benne), de a Győri Kekszes para ki szokott akasztani. Még hónapokkal ezelőtt azelőtt, hogy megjelent volna ez a hír, hogy most már tényleg bezárják a győri gyárat, a közértben egy beszélgetés kapcsán megnézegettem legalább 5 klasszikus győri kekszes cucc feliratát és MÁR AKKOR mindet Székesfehérváron gyártották. Szóval - bármennyire is genyó a Danone - én most ezt úgy érzem túlparázza a mozgalom.
kattix

Barbara, Isten Éltessen Sokáig!!! :D

puszil a Zöld család :wink:
(most nem tudok visszaolvasni....)

KépKép
fibi

Votiv, homeos doki ügyben: a Jászainál lakunk, úgyhogy a Tóváros nagyon messze van, azért azt nem vállalnám be, hogy mindennel oda járjunk. Ha esetleg tudsz ajánlani valakit közelebb, azt megnézem, köszi, de alapvetően most úgy gondolom, hogy jó lesz a sima doki + homeos konzultáció. Úgyhogy elraktam TI elérhetőségét.
kattix

Szia!

Olvastam, hogy Ti is XIII. :D
Melyik részen laktok? Mi Angyalföldön, Béke tér, pontosabban Petneházy utca. Mi itt olyan dokinénihez járunk (nem a körzeti) aki foglalkozik homeoval! Én nagyon szeretem, sokszor kerültük már el az antibiotikumot, ált. csak akkor adja, amikor valóban kell!
Ha nincs túl messze Nektek, akkor szívesen megadom a rendelő elérhetőségét, és sztem simán átjöhetsz hozzá!

Pocak (Dia)
pocakpacni

visszaolvasni is alig bírok, nagyon szelektív leszek :D

Rylie,
:( és :evil: :evil: és nagyon hamar gyógyuljatok meg!!!

Votiv,
nagyon gázok ezek a reklámok... mondjuk én ugyanennyire ki tudok akadni a háziasszony-anya-tündibündifeleség-"a férjem az uram" sztereotípiától, mint a "nő egy darab hús"-tól. Nagyon örülök, hogy a csirkés reklámot nem lehetett elsütni.
Woody Allen-es összefoglalás nagyon ott volt a szeren :mrgreen:

Aranyköpések :lol:

Neet,
a dolgozó nő 8)

Curse,
szemetelés :evil: :evil:

Nevek: van, aki a Mártontól / Dórától hány, ugyebár :lol: régebben (kb. 10 éve) azért kicsit sajnáltam azokat a gyerekeket, akik ritka nevet kaptak, de ma már annyi a ritka, hogy senki nem lesz - vagy nem EZÉRT lesz hátrányos helyzetben :wink:
kisün

Na, ezt jól összehoztuk :lol:

Barbiiiiiiii: Boldog Szülinapot!!!!!!
És megkaptam a pü-t, majd ma lesz időm remélem írni! :D
pocakpacni

Ruz,
gratula a vizsgához!

Mása,
gyönyörűszép gyerekeid vannak :d

Arwen,
nagyon aranyos :D :D

Más nem jut eszembe :(

Megyek, mert nyolcfelé szaladnak a gyerkőcök...
kisün

Barbi,
boldogot! :lol:
kisün

És minden elfeledett névnaposnak boldogot utólag is! :oops:
kisün

Curse,
mi a B épületet nézzük meg ma :)

Rylie,
nagyon durva a HP sztori.... :evil:
(még nem ezer százalék az eladás, csak elöleget adtak a vevöink, és visszaléphetnek, ha nem jön össze a hitel. jövö héten derül ki....)

eddig jutottam az olvasásban.
fibi

Tegnap írtam hosszút, de elment a bnet... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Most meg mire végig olvastam, felkelt a gyerök...
de majd jövök!

nukada

A bomba csirkés plakátok Zurammal jót vihogtunk, sztünk ötletes, TVben nem láttam, vagy ott nem is adják?

és Jesszusmaris... én ettem már karobot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti komolyan ezzel a sz..ral tömitek a gyereket? Sztem ehetelen, kissé döglöttbogárszagú és ízű izémicsoda.... boá boá boá.. akinek kell, itt szárad a teraszon 2 hónapja (Amikor a franciák itt voltak, piacoltunk a Fővám térin és ott akadtunk bele, csak akkor még nem tudtam, h ez karob, mert szentjánoskenyérnek vagy minek adták.) Atyaég... és ebből főzitek a kakaót? De ugye csak akkor, ha nagyon rossz a gyerek? :mrgreen: (okés, ha elkészítve kakaóíze van, nem szóltam...)

Barbi,
üdv a 30asok keserédes táborában. ;)

Bámcsikibámbám az egyik kedvenc reklámom, amikor após elképed, h imádok idejönni... :lol: :lol: :lol: Pedig én megrögzött feminista vagyok legbelül, de ez... vicces, na.

És a nagycsöcsű nők mindig midnent eladnak, mióta a világ világ, de még életemben nem ért olyan attrocitás, h mert valaki pucéran reklámozik valamit, ezt általánosították volna... lehet, h hülyék a férfiak, és mindent szart megvesznek, ha rajtuk pózolunk (a terméken.. :roll: ), de annyira azért nem hülyék, h elhiggyék, minden burger kingben evő nő könnyű és csinos, ha AZT a hambit eszi, és aki meg bedől a tv shopnak, az megérdemli. :twisted: :lol:

neet
neet

Na, lefotóztam, csak hogy biztos egyről beszélünk-e. Az első a szentjánosizéje, a második meg manna, ezt is ismeritek? Kis karikákat lehet leszedni belőle, asszem ez bogarabb ízű még a fentinél is, és hát érdekes....

Karob?

Kép

Manna:

Kép

A kettő együtt:

Kép

neet
neet

Sziasztok,

Na, alábbiakat még tegnap este írtam, de mire elküldtem volna a bnet besz.....t. Aztán majd jövök még :)

Látom, kértétek néhányan a szüléssztorit. Az az igazság, hogy így, egy év távlatában nem mertem feltenni ide a topicra, gondoltam, kit érdekel 8) ? De, ha gondoljátok, szívesen bekopizom ide és akkor megoldódik a dolog... :roll: Vélemény? :roll: :oops:
Deni, Zsan, Pocak, Curse, Leni, Fibi, ha úgy alakul, külön nem is küldöm el :)

Deni :) a torta piskótából készült. És kakaókrémet csináltam rá, édesítőszerrel. Be kell, hogy valljam, tojással készült, de Máté már korábban tesztelve volt dokinéni beleegyezésével, hogy bírja-e. És semmi baja tőle, sőt. Imádja. Úgyhogy mókusokat ide :D Jó volt a főzös hsz. Tetszett, követendő példa számomra :D

Mikatta :) köszönjük szépen :)

Pocak :) új autó és három gyerek kapcsolatáról nekem az jutott eszembe, hogy: új autó, hozzávalók: három gyerek, …. és így tovább, stb. :) És szöveg nagyon jó, el is mentettem.

Rylie :) köszi Neked is. Sztorid nem semmi, így részletesen meg pláne…

Curse :) felébredtél? Várom :D

Kattix :) én nem csináltam intimtornát egyáltalán, és semmi hátrányom nem lett belőle. Lehet, hogy én ilyen típus vagyok, nem tudom. Félix jó név, hasonló szájhúzás, meg kínos csönd nálunk is volt néhány változatnál. Még az a szerencse, hogy az igazit csak a születés után tudta meg a család. Szóval, nálunk az volt, hogy elmondtuk a lehetőségeket, és természetesen mindenki kompetensnek érezte, hogy leszögezze, neki melyik tetszik. Mi dáfke csak azért se azt/azokat választottuk. Aztán mondtam a páromnak, hogy kövi gyereknél még véletlen sem fogjuk a valóban esélyes neveket elmondani, hanem fals neveket sorolunk fel, oszt majd lesz nagy meglepi, amikor kiderül, hogy átejtettük a népet :mrgreen:

Neet :) Toncsi olyannyira nem szingli, hogy apás szülése volt, sőt, ha jól tudom édesanyja is ott volt a vajúdásnál. Hócipős, kapunyitvahagyós téma tetszett, jót röhögtem ismét :D
Elszomorító, amit a suliról írsz!!!!!!!!!!!!!!

Indi :) hol az új avatar? Örülök, hogy D jobban :)

Tényleg, Deni, Nálad is hiányolom az avatart :)

Kata :) köszi, megkaptam, igyekszem elolvasni, eccercsak.

Fibi :) visszanéztem a tegnapi hsz-idet és nem találtam nagyon kérdéseket benne. Vagy csak én vagyok vak :oops: B szövege :lol: Hogy alakult a mai /tegnapi/ lakópark vadászat?

Votiv, Lindi :) kistesó etetés :)

Anyós beleszólós dolog: nekem mostanában, egészen pontosan két napja, Máté születésnapja óta van egy cseppet tele a bugyrom. Találjátok ki, hogy minden más mellett, mit kapott tőle Máté? Nem fogjátok, sztem. BILIT!!!!!!!!!!! És már ráültette akkor is és ma is. Nem értem, hova sietünk. A másik unokát anno alig akarták felvenni az óviban, majd négy évesen, mert nem volt teljesen szobatiszta, Máténak meg már egy évesen annak kell lennie??????? Sztem bőven ráérünk majd jövő nyáron próbálkozni, nem? Legalábbis én így gondolom. Szép csendben fortyogok magamban………

Vot :) örülök, hogy alakultok otthon :) Te a Sedatif-ot hogy adagolod?

Zsan :) ahelyett, hogy örülnél, van egy saját autókereskedésetek :wink: , cukros szar :)

Barbi :) valóban érdekesen alszol. Azon gondolkodám, hogy nem kényelmetlen a számítógépet ölelgetve feküdni az ágyban :D?
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK :)

Lindi : Gréti aranyköpései is jók :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Neet :) így ránézésre nem túl biztató ez a két izé.... még egyiket sem ettem. Illetve a szentjánoskenyérből készült tápi kiegészítőt volt szerencsém megkóstolni, adtam belőle dednek és Ő úgy nézett rám, hogy azt leírni nem lehet. Röviden, nem ízlett neki :roll:

Na, a többit majd később.

Vica
vica94

Neet :) A szárazbogáríz onnan jön, ez az! És kakaóíze sincs. De vannak sütik, amikben finom, meg a DM-ben egy kókuszos karobos buláta is kapható, ami nagyon finom. Nekem nem csúszik.

Kattix :) A zöldmozgalom nem iylen gagyi cikket írna, azt ugye sejted. És sajnos a mind a Danone, mind a Győri kesz történetében van sok szarság.

Votiv :) Hát, szívem, azrét a napomat erősen bearanyoztad :):):) Ha másért nem, ezért feltétlen érdemes volt :)

Vica :) lén, mint zöldmozgalmárista az édesítőért egy ejnye-bejnyét küldök. Hát miért nem kaphat az a gyerek rendes cukrot néhanap, ha kell? Helyette a műanyag idegromboló szívkárosító szarság? Na. Csak mert kértél mókusokat :lol:
indianyo

Mása drága! Én elolvasni tudom, de értelmezni már nem, ha akad egy pici időd, lefordítanád a képaláírásokat? Köszi!

http://slingokonsultant.ru/gallery/
indianyo

Kattix :) Hálás köszönet a PETA-féle kiegészítésért!!! Döbbenet, hányinger, fúúúúj. És még büszkén mutogatják is aa reklámjukat.

Votiv :) idézhetem a szösszenetedt a blogomban? csak, hgoy megmaradjon az egész történet az utókornak :lol:

Vica :) Úgy érztem, hgoy nem helyénvaló most hivalkodni, úgyhogy "+visszavettem az arcomból" :wink:
indianyo

Neet,
ha az élet ennyire egyszerű lenne (ld. a nő a reklámokban), akkor mindmind hatalmas vigyorral járkálnánk a fejünkön :wink: És nehogy azt hidd, itt elsősorban a férfiakról van szó: ezek a reklámok a NŐKnek közvetítenek sztereotípiákat, szerepelvárásokat, váltanak ki tinédzserekben megfelelési kényszert stb.
A férfiak megnézik, majd húdejócsaj felkiáltással hazamennek átlagpárjukhoz, vagy rástartolnak egy átlagnőre, mert nem ettől függ. Én is megfordulok a jó pasik után, de ettől még nem ők az életem párja, és nem is lesznek az.
De a nők egy részénél az ilyen reklámok hatására előjönnek a kérdések: Ilyennek kéne lennem? Szeret még, ha kicsit molett is vagyok? Igy kell viselkednem, hogy a férfiak nőnek nézzenek? És kész a helytelen viselkedésminta (a hüjenő, aki nem ért a technikai dolgokhoz sztereotípia, az anorexiás/bulímiás tinédzser, a mellplasztikáztató [aki csak azért nagyobbíttat, mert biztos így jobban tetszik majd a pasijának] stb.). Ezért veszélyesek. És még ez is marhára le van egyszerűsítve :D

Vica,
persze, hogy ráér még a bili! De egyébként azzal sem ártotok, ha ott van, és játszhat vele, és ha akar, ráül. Csak kényszer ne legyen benne. :D

B.Vera vagyok, és még soha nem ettem karobot 8) De titeket elhallgatva... izé, elolvasgatva, nem ma lesz ennek sem a napja :lol:
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: