A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

emano: szeintem se hagyd magad. ha nem anyatej, akkor szeintem is inkább tápszer, mint az, hogy kezd bevezetni a kaját. fordulj a dokihoz, úgyis neki kell felírni a receptet.
ahhoz képest, hogy a védőnőknek az van kiadva alapelvként, hogy hat hónapig anyatej, kicsit drasztikus, hogy a normál kaját ajánlja a védőnő és nem a tápszert.
amúgy nálunk is vannak ellentmondások. Ricsi esetében anno, már 3 hónapos korától mindig azt mondták, hogy ha nincs elég tejem, akkor irassak tépszert. nem győztem mondogatni, hogy van elég tejem (ezt a súlya is bizonyította). most meg Mikolt elmúlt hat hónapos, amikor véletlenül megemlítettem, hogy kicsit kevesebb tejem van, úgyhogy lehet, hogy legközelebb a biztonság kedvéért a dokival iratok tápszert, mire elkezdte ecsetelni a védőnő, hogy szedjek homeos bogyót és akkor több lesz, meg minden. nem tudok kiigazodni néha rajtuk.

köszi, de azt hiszem a teraszunk jó lesz a kutyánknak, legalábbis eddig úgy tűnik. behúztam ide a házikóját is. szegénykének akkora kötés van a lábán, de mindenki áradozott róla a rendelőben, hogy milyen rendes kutya volt egész nap.

Kép
Kép
Kép
manóka28

emano!

Asszem átérzem amit végigcsináltok. Orsi is pont 3 hónapos volt amikortól el kellett kezdeni a tápszert.
Sajnos már elég nagy ahoz, hogy tudja, hogy az nem túl jó ízű :?
Orsi 4 napig inkább üvőltött és nem kellett a tápszer, de aztán feladta és megette.
Aztán úgy csinálta, hogy reggel egy mellből evett, mert ugye az reggelre tele lett annyira, hogy elég legyen neki...második evésnél második cici és harmadiknál CSAK tápszer. Aztán megint szopi mindkét mellből.
Így lett neki elég...
El fogja fogadni a tápszert...rájön majd hogy nem jó éhezni :)
Próbáld lelkesen adni...mosolyogj, mond neki, hogy nagyon finom, stb... :wink:
De sztem mást még ne adj neki...majd ha már elmúlt 4 hónapos és mire rendesen eszik mást is az is több hét...

TÜRELEM...megoldódik minden...

Jó éjt mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Köszi mindenkinek!
Lehet hogy a beba ha-t kipróbáljuk!Ha jól láttam a neten van belőle 200 gr-os kiszerelés!!!Már csak azt nem tom kérdezzem-e meg a szenzációs védőnőt vagy önállósítsam magam :shock:
Mert én eszem a homeos bogyót (urtica urrenst), szoptatós tea nem vált be!!!!Úgyhogy nem tom még mit lehetne kipróbálni??

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Emano,
bár még nem ismerjük egymást, de ha nem haragszol, hozzászólnék a tejci-témához. Második babámmal én is küzdöttem, bár 6 hónapig csak szoptattam, de a vége már kicsit gázos volt. Szóval, én a More Milk Plus kapszulát szedtem, és nekem nagyon bevált, 8 hónapos koráig még szoptattam Bencust, bár ő előszeretettel váltott a kajára, mivel a bátyját majmolta. Én nagyon ajánlom Neked, általában gyógynövényboltokban lehet kapni, de a www.boldogmama.hu-n meg tudod nézni, hogy hol tudsz venni, talán még rendelni is lehet. Fel tudod hívni az importőr hölgyet is, aki nagyon kedves és jó tanácsokkal szolgál.

Szóval kitartás, és nyugi, lesz tejecske.
Jó éjt,
Dóri

Kép
Kép
dorka77

Dóri!
dehogy haraxom!!Az a nagyon drága kapszula??Hogykell szedni?meddig elég 1 doboz?

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Steffi: Jó pihenést!! Remélem Martin nem lesz rosszabbul...

Memme: Gratulálok a kislányhoz!!! Ugye,hogy megérzi az ember a baba nemét? Én is éreztem, hogy Petya fiú lesz.
Nagyon jó a kép Melindáról!!

Tünde: Remélem minnél hamarabb meggyógyulsz

Dorka,Lilliska, Brigi: Nagyon jók a képek!

Emano: Szerintem kérdezd meg az orvost, hogy mit mond? Ha Balázs hízik, akkor ne izgasd magad és hagyd a védőnőt...

Manóka: Sajnálom a kutyustotokat. Remélem minnél hamarabb meggyógyul.

Vali: Vagány csaj vagy. nem is tudom mikor ültem biciklin....

György: Szép kis túrát csináltatok, gondolom gyönyörű volt a táj..

Cancan: Én csatlakoznék, de egyenlőre Petyus túl kicsi még a játszóházhoz.

Brigi: Mi éjszaka általában 6 órát alszuk egyhuzamban, aztán 2 óránként kelünk. Tejcsi egyenlőre elég, bár nagyon sokat iszom+iszom a laktóherbet is. Ti hogy álltok az álvással és tejcsivel?

KépKép

KépKép
cukorfalat

Emano: én is szedtem a more milk plus-t. Egy ideig jó volt, aztán ahogy abbahagytam semmi. De van ismerősöm, akinek meg teljesen visszahozta a tejét. Egy próbát mindenképp megér, 5-6000 Ft körül van egy üveg, de már nem emlékszem, mennyi kapszula van benne.
Ja, és még valami amiről egy másik fórumon áradoznak a szoptatós mamik, hogy csodát tett: kecskerútafű-tea. Gondolom gyógynövényboltokban beszerezhető.
Szerintem próbáld ki először ez utóbbit, - ez biztos olcsóbb, mint a kapszula.
Na, elteszem magam holnapra, vagyis mindjárt mára.......

Heni

Kép

Kép
cancan

Jéééééé nem normális a gép 2007. július 5. 10:53??????????
augusztus 23. 0:00 van...........

Heni

Kép

Kép
cancan

na jó, már kijavította.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Jó reggelt!

Emano

Én azt mondom próbáld szopiztatni, mert ha csak cumisüvegből eteted akkor tutira nem fog nagyon szopni. Egyébként fejni sokkal-sokkal kevesebbet tudsz, mint amennyit ő kiszopizni. De próbáld meg a Bebát, ha úgy érzed, de szilárd kaját én sem adnék, még nagyon pici. Egyébéként mennyit próbáltad? Jázmin is Humanat eszik, de először nem akart... Aztán egyszer csak megitta, amikor már kopogott a szeme. :shock: Ja és próbáld meg sokszor cicre tenni. Hátha...Sokat igyál!!!! ÉS enni is sokat kellett pl. nekem. Ha nem ettem rendesen, egyből kevesebb lett a tejem. De én szedtem bogyót, ittam sört, teát, rágcsáltram görögszénamagot, emg teát, gabonagolyókat ettem, szóval mindent amit lehetett. Ja és a More milket is szedtem. :D Volt is tejem. :)

Dorka[/b[b]], Brigi

Jók a képek!!! :D

ENi

Jól vagytok? éjszakák?

Heni

Beni nem beteg már?

Kép
gyorgyi33

Dorka, én is ue írtam volna Emanonak. :wink: Én már a kórházban elkezdtem szedni a more milk plus kapszulát, és szedtem egészen Beni 4 hónapos koráig, amikor elkezdett tápszert is kapni... (úgy voltam vele, hogy most már mindegy). Lényeg, hogyha szeded, abba ne hagyd csak úgy egyik napról a másikra, fokozatosan csökkentsd. :idea: Egy dobozban 60 kapszula van, én 4x1 szedtem naponta. Ez a normális adag. Bár már abbahagytam, de kizárólag ennek tulajdonítom, hogy egyáltalán tudtam szoptatni. Ha csak tápszert kapott volna Benci, az is belekerült volna ennyi pénzbe, ha az anyagi oldalát nézem. Egy próbát megér. :idea:

Györgyi drága, második napja csak egyszer ébred éjszakánként, szopi. :D Viszont tegnap reggel nyolcig aludt a szokásos 7h helyett, felborult az egész nap, összvissz aludt napközben 40 percet, ordítás, szóval KO. Ötödik fog jön. :shock: Nekünk mostanában az jön be, hogy 20h körül letesszük (ébred párszor éjszaka), és 7hkor kel. Napközben meg kétszer egy óra, ha mázlink van. Vasárnap megyünk nyaralni Pécsre, irtó sokat várok tőle... hátha fog aludni (kicsit jobban). Jázmintól kellene tanulni. :roll:
vbea

Sziasztok!

Emano,
én is 4x1-et szedtem naponta, de rá van írva, hogy valahány kiló felett lehet kettőt is. Talán a honlapon is rajta van. És igen, sajna elég drága (én 6000-ért vettem), de szerintem minden pénzt megér, hogy szoptathass leglább 6 hónapig és ne kelljen pótolni.

Sok sikert, remélem, Neked is segít majd!
Dóri

Kép
Kép
dorka77

Jó reggelt!

Kristóf 7-kor felébredt, szopizott, majd egy kicsit sem volt álmos így szórakoztatni kellett. :D Most elaludt én meg olyan vagyok, mint akit agyonvertek, de 9-kor már csak nem fekszem vissza... :)

Emano ne hagyd magad!!! :)

Egyébként én úgy tudom Ritától , hogy az Urtica csak a tej beindítására való!!

Szóval, szerintem most köztetek én vezetek a szoptatásért folytatott "küzdelemben"... :D :D :D
A tejcsatorna elzáródásos mizériám után (jegelés, borogatás 3 napig) nem túl sok tejci maradt...
More Milk Plus-t én is szedtem egy dobozzal, (60 db van benne és 6000 Ft) és én nem éreztem túl nagy változást.
Teát viszont iszom : HUMANA STILL-TEE granulátum, nincs benne édeskömény !!! viszont van benne kecskeruta kivonat (!) 600 Ft és nagyobb patikában vagy Kaisers's ben lehet kapni!
+ csak úgy a folyadék kedvéért a HIPP-nek is van ilyenje, rendes mártogatós formában.
Kristóf egyáltalán nem hasfájós, úgy hogy nekünk nem csinál semmi galibát, pedig kb. 5 litert iszom naponta... :D

Tápi kérdés: Nutrilon Pepti egyszer-egyszer, ha nagyon tátog és tényleg úgy érzem, hogy nem lakott jól. Max. 30gramm és kizárólag pohárból! Így csak akkor eszi meg ha tényleg éhes. Egyébként ez a tápi hasonlít (állítólag) leginkább az anyatejre, könnyen-gyorsan emészthető és nem sűríti be a székletet-nem gázosít... És ugye az a cél, hogy csak kicsit lakjon jól és ne 3-4 óra múlva ébredjen. A "maratoni szopisnapok" után másnap már tényleg lényegesen több van!!!

És a végső trükk, nagyanyám ősi receptje, ami ellen egy hétig tiltakoztam és összevesztem a fél családdal : a teáztatás üvegből !
És nagggyon bevált! Sokszor csak még 3 korty kell és alszik is és van olyan is amikor tényleg szomjas. + szerintem ha még 10-20 gramm híjja van, hogy telizabizza magát, de nincs több, akkor is pont beéri vele.
Nagyi teareceptje: 2 dl forró vízbe 4 db kamillavirág, + 4 szem ánizsmag. Kéretik pontosan betartani, különben nem használ!!! :D :D :D :D

Na most jó sok voltam...

Kép
vkbrigi

Sziasztok!
Sokat látogatom az oldalt és nagyon hasznosnak és érdekesnek találom amiket írtok.
Most mégis lenne egy kérdésem!
Szeptemberben fogok szülni a Kútvölgyiben és arra lennék kíváncsi (ha nem vagyok túl indiszkrét) ,hogy a szülésznőnek és az orvosnak mennyit illik adni?Az első babámat várom és tanácstalan vagyok!Előre is köszi ha valaki tud segíteni ebben a kérdésben!
virágmasni

Brigi, én is hasonló összetételű teát adtam Daninak anno (azaz ilyet is adtam) és nálunk is bevált, igazából a csecsemős nővérek mutatták meg bent, hogy mennyire meg tudnak nyugodni pár korty víztől vagy egyéb folyadéktól, Dani egy órán át sírt bent, már mindent próbáltam, de nem lehetett sehogy megnyugtatni, a végén már én is bőgtem ,annyira fájt a mellem a sok szopitól, aztán adott neki a beleegyezésemmel a nővérke 2 korty vizet és csodák csodája, elhallgatott azonnal és mély álomba merült :D

Emano, Györgyi szóról-szóra leírta, amit akartam, inkább tápszer, mint szilárd, ez evidens, de próbáld meg erőltetni a szopit, meg új trükköket kipróbálni, hátha valamelyik bejön, ha meg nem ,akkor legalább elmondhatod magadról a végén, h te aztán mindent megtettél...nálam egyébként az EVÉS volt a kulcsszó, meg is látszott rajtam :D de amint nem zabáltam, apadt a tejem azonnal :(

Eni, csak hogy erősítsük a fogzós csapatot, Dani most 3 éjszakát sorban átaludt egy hang nélkül, most meg két napja 3-5x kel és üvölt, de csak addig amíg be nem nyomom a cumiját vagy nem kap pár korty vizet, a doki már 1 hete is látta, h duzzadt nagyon a zínye, akkor most milyen lehet szegénynek? :( (nem nagyon hagyja, h én megnézzem)

Jaj, Steffikém, lemaradtam, azért jó utat nektek nagyon, érezzétek jól magatokat és mire haza jöttök, Martinnak kutyabaja sem lesz, a jó kis tengeri levegő majd kikúrálja őt antibiotikum helyett!!

Brigi, előbb elfelejtettem írni, kisfiad nagyon édes, hihetetlen milyen komoly arccal méregeti a méhecskéjét!! :lol: :lol:

Manóka, a tacsik hihetetlen fájdalomküszöbbel vannak megáldva, nagyon kis bátor kutyusod van, biztos hamar talpra áll majd!!

Györgyi, veletek mi újság? Hogy vagytok? Gondoltam tegnap rátok, ugyanis Dani idekúszott a fotelhez, belekapaszkodott a szélébe és térden kiegyenesedett, na mondom, ha most feláll, szívrohamot kapok, de azért odáig nem jutottunk el :lol:

KépKép
barimami

Virágmasni, írtam privit!

KépKép
barimami

Sziasztok!

vkbrigi!

Ánizsmagot hól lehet venni????? Asszem a rossmanban van kamillavirág, de ánizsmagot nem láttam...
Én is kipróbálom :D

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa :D Remélem nektek is bejön!!! :D

Én az apukámtól kaptam! Patikában vette mind a kettőt! Fedd le a bögrét egy kistányérral és kb 15-20 percig kell áztatni! Ha elolvasod, mi mindenre jó az ánizsmag, te is meglepődsz!

Népgyógyászati tapasztalatok szerint még a tejelválasztást is fokozza!!! :roll:

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Emano! én is csak azt tudom "tanácsolni" neked amit a többiek már előttem elmondtak.. Ne add fel! Szopi mindenek előtt,-és ha nem elég- akkor pici tápszer. De szerintem a szilárd kaja még korai. én nem is értem,hogy mondhatja ezt egy védőnő? érdemes lenne egy kicsit utánanézni annak a nőnek, tényleg védőnő-e?
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:25-kor.
Vendég

Rég nem voltunk, de sokat gondoltunk Rátok!

Gabi,
mi is küldjük a sok ++++++++++++ energiát!! Nincs rá szó, mennyire együttérzünk Veletek..

Legújabb babás fotók is csodaszépek!!

Györgyi,
végigolvasva a hogyan lett tejem részt, csak az jutott eszembe, le a kalappal! :lol: :lol:

Eni,
gratula Benőnek az újabb fog-kincsekhez!

Barbi,
Daninak meg fájdalomcsillapítós puszikat küldünk!!

Emano,
megy a drukk a tejcsiszaporításhoz!! Ügyi csaj vagy, bizti szép lassan meglesz a Balázsnak elegendő mennyiség!

Steffi,
gondolunk Rátok!!

Gabbó,
elképzelem Zsombit a fán.. :lol: :lol:
Vagány kölök!

Sajnáljuk mi is, ami a tacsival történt, gyors felépülést neki! Sajnos nincs állat-tb, így a csont/ízület műtétek nagyon drágák..
A gödi doki (Muka Péter Pál) tényleg nagyon profi. :lol:

Mi 12 hetes korunktól tudunk újra rotyizni egyedül!! És mivel nem fáj Mica hasa, megelégedett napokig a hordozóban való sétával! :lol:
Csak most vettem fel kendőben, mert dög meleg van kint, nem akarok kimenni felforrasztani Micamanót.
Tegnap találkoztunk Borsa/Emmával. Jól vannak, nő a hölgy ezerrel, 6 kg már, puszilnak mindenkit, csak nincs ideje netezni.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

gyuzso: eredetileg mi nem a Muka doktorhoz vittük a kutyát, de mivel nem múlt el a sántasága ezért gondoltam, hogy vele is megnézetem, mit mond. (szomszédunk is nagyon ajánlotta őt)
amúgy ma vittem ujra kötözni, mert a teraszra zárás nem jött be. kis agyatlanka kipréselte magát a lécek alatt (10 cm kb), majd fél méter zuhanás után puffant a füvön. reggel elöl bicegett és ugatott lelkesen. remek látványt nyújthattunk, amikor a két gyerek felváltva sírt a váróban, mert már éhesek voltak, meg nyűgösek. :?
most a kert elejébe egy bokor árnyékába kötöttem ki hosszú pórázon szegényt, de jobb ötletem nem volt.

emano: minap egy homeopátiás előadáson, amit a helyi védőnők szerveztek, azt hallottam, hogy nem túl jó sokáig szedni ezeket a tejszaporítókat, mert nem használ egy idő után. ott mondták, hogy az urtica tényleg csak a beindításra van. a gyógyszertárakban van most egy újabb kiadvány, abban lehet, hogy találsz olyan homeos bogyót, ami tényleg segít.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vettem ma Milumil1 tápszert, abból megevett szopizás után 30at!Magamnak meg vettem kecskerutafű teát, iszok KARAMALZ sört
Györgyi:a görögszénamagot rágcsáltad??Én teát iszok belőle!!!Amúgy mien teát ittál????Mien az a gabonagolyó???
köszi mindenkinek!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok Lányok!

Köszi az érdeklődést. Tegnap már fájdalomcsillapító nélkül kibírtam a napot, éjjel viszont iszonyatosan köhögtem, aludtam vagy 3 órát összesen. Még álmomból is felköhögtem magam. Úgyhogy ma szereztem köhögéscsillapítót, reményeim szerint ezzel jobb lesz az éjszakánk :)

Tegnap már kimentünk a ligetbe is, jól elfáradt a méhem :)
Holnap meg lagziba megyünk, addigra topon kéne lenne, vagy legalábbis nem összeesni :)

mtunde

Sziasztok

Dorka, Virágmasni, üdv!

Emano, én ebben nem tudok segíteni. Viszont az ilyen védőnőt hanyagolnám.

Brigi, jogos a kérdés, Vidadoki is mindig aggodva nézi az UH által kidobott időpontot. Ráadásul - bár tudom, hogy a Kútvölgyi szülésznő gárdája nagyszerű - nekem az sem mindegy, hogy küzülük ki jön be. Ez emberi ráhangolódás kérdése is, nem csupán technikai. És én is aggódom, de úgy vagyok vele, hogy Melindánál is azon gondolkodtam, hogy mi van, ha nem érünk fel Pestre stb. Azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, hogy adott esetben ki volna pl. az ügyeletes és hát ahogy ismerem magam, akár még le is állhat a szülés extrém esetben még akkor is, ha olyasvalaki jön be, akit Vidadoki is jó szívvel ajánl. Szóval számunkra csak egyetlen jó megoldás van, az hogy ő és a párom meg Ági a közelben legyen és egy szülés akkor zajlik jól, ha biztonságban érzi magát a szülő nő. Másrészt viszont úgy vagyok vele, hogy bár ő jelenti nekünk a biztonságot Ágival együtt, mégis nekem MAGAMBAN ÉS KICSIBEN kell bíznom - akkor is, ha ő ott van, ha nincs ott pláne. De akárki van ott, csak MAGUNKRA kell figyelnem. És tudnom kell egyedül szülni adott esetben. Nincsenek már bennem olyan félelmek, mimt az elsőnél. És ha félünk, csak a rosszat erősítjük. Ha ez volna az első szülésem, nem így éreznék, de nem most az aggódás tölti el a lelkemet.

Pihenek egy kicsit.

Kép

Kép

Kép
memme

Emano!
Most beszéltem anyóssal, hát megvan a véleménye a kolléganőről. És mesélte, hogy a múltkor náluk vizsgáztak főiskolások (védőnő tanoncok :lol: 9 és majdnem meghúzták az egyiket, mert 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőnél nem szólt, hogy nem szabad még hozzátáplálni. Na ezt add össze. Aszonta anyós, hogy szreinte a Te védőnőd elfelejtett továbbképzésre menni.
A tápszert nem kell feliratni? Én mintha úgy emlékeznék... De lehet, hogy rosszul. :oops: Olyan régen volt. :cry:

Dorka, Virágmasni! Üdv!

Lilluska! Nagyon szépek vagytok!
És minden babától odáig vagyok!

Tünde! Van egy másik csepp is, ha hazaérek, megnézem Neked, gyümölcslébe kell tenni, tök jól felszakítja a köhögést. Bár ha azt mind beszednés, amit eddig ajánlottunk... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Talán már egy picit későn csatlakozom hozzátok, de már nagyon régen olvasom a fórumot, sőt más fórunokat is (Velvet- Poronty), ahol szintén talélkoztam ismerős nevekkel.
Virágmasni feltett egy számomra is érdekes kérdést azzal kapcsolatban, hogy mennyit szokás adni a választott szülésznőnek, de sajnos a választ privében küldtétek.
Talán butaság, de számomra nagy dilemmát okoz ez a kérdés főként most, hogy ilyen közel a várva várt időpont.
38. hétben vagyok, kedvenc Tóth dokim szerint 1 ujjnyira már nyitva is a méhszáj, és folyamatos méhösszehúzódásaim vannak kb. 3 hónapja.
A terheségem 6.hetében pozitív lett a Toxoplasma tesztem (magas 2,6 IMG) és azóta is magas, annak ellenére, hogy napi 4 db (óriási!!!) antibiotikum tablettát kell szednem!
Aggódom egyrészt, hogy miért nem akar lejjebb menni ez az érték, másrészt, hogy nem ártok-e a babának.
Természetesen a gyógyszerszedés eredményeként 8 hónapja folyamatos hányingerem van és nem csak reggel!!!
Nagyon kellemetlen, bár ha elnézem a képeket, amiket feltettetek a gyönyörű babákról persze rögtön úgy érzem, hogy mindent megér ez a kellemetlenség!

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalat, volt valakinek hasonló???

Nagyon hálás lennék, ha tudnátok valami információt adni ezzel és az anyagiakkal kapcsolatban.

Köszönöm!
Hanna
hanna09

Virágmasni, Hanna - küldtem nektek privit! :)

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Emano, Bene sem bírta kiszívni a mellem, olyan lusta volt, kénytelen voltam cumisüvegből adni neki, nagyobb lyukon, persze ettől nem volt elég tejem. Ti talán előrébb jártok azzal, hogy eddig csak szopizgatott a kicsi, és ez biztos sokat segít. Próbáld a csodaszereket, és legfőképpen bízz magadban. Én ezt nem tettem. Enélkül semmilyen csodaszer sem segít. És lehet, hogy ezzel mg a csodaszerek sem kellenének.
A védőnő egy hülye... Csak tápszeres babákat szokás 4 hónapos kortól hozzátáplálni, csak gyümölccsel, e a gyümi tápértéke nem összehasonlítható a tejével, vagy a tápéval. Tehéntejet nem ajánlott véletlenül? Még az kéne, nem?

Kriszta, köszi, most egész jó, nem köhögök nagyon.... :) De azért jó tudni, mi az ami még a tarsolyomban lehet.

Dorka, szia! Virágmasni, üdv!

mtunde

cancan
Köszönöm! Sokat segítettél!
hanna09

Barbi

Hát akkor tuti mindjárt feláll. :lol: :lol:

Gyuzso
Köszi! :lol: :lol:

Emano

Amiből főztem a teát, azt rágcsáltam utána. A gabonagolyót budán egy bioboltban lehet kapni, illetve azt amibl készítik. A Szasbolcska Mihály utcában van egy biobolt, valami Napsugár izé a neve. :roll:

Tünde

Jó mulatást!! Vigyázz most meg el ne rontsd a gyomrod!!!!! :D

Hanna

Eni

Az tök jó, hogy már csak egyszer ébred. Próbáld meg csak megitatni, hátha visszaalszik, nappal meg tömjed. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mennyi időre hagysz itt minket?

Kép
gyorgyi33

Brigi, még annyit fűznék hozzá a karácsonyi-szülés témához, hogy tképpen a síszünethez meg a külföldön töltött szabadsághoz képest sokkal kevesebb a kockázat. De hát egy baba elindulását nem lehet ilyen dolgokhoz passzoltatni... :) De azért remélem nagyon, nagyon-nagyon, hogy a mostani zárófényképen nem két szülésznő és nem két doki lesz mellettünk.

Hanna, üdvözöllek! Hát nem gyenge amit írsz, de remélem nem lesz semmi a toxo-val, jó hogy észrevették. És mostmár tényleg nem sok van a végéig és nemsokára láthatjuk a kicsid képeit. (Mert gondolom nem ez volt az utolsó bejelentkezésed. :) )

Lányok, annyiszor írtatok már ilyenről és hallottam is, de én most tapasztalom először, hogy lázas a gyerekem. Csak hőemelkedése volt tegnap, most meg 38,1-et mértem, nyűgös volt, de most adtam be egy kúpot és kezd jól lenni. Eszik-iszik, minden más oké, csak hát mégis idegesít. Talán a foga, nyáltenger van egyébként.
No, hát csak elpanaszolkodtam magam kicsit.
Ja és itt volt az emberem anyukája két napig, mostmár többet tudott segíteni, kicsit rutinosabb, bár arra még mindig nem érez rá, hogy mikor kell Melindát tisztába tenni, de már sokkal jobb. Úgy érzem sikerült rajta oldanom és ez sikerélmény. Melinda meg szeret vele lenni és ez a fő.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme

Természetesen tudatom, ha meglesz a pöttöm, ( bár ott tartanánk!!!) és beszámolhatok majd egy könnyű gyors lefolyású szülésről (remélem!)!

A szülés előtt mennyivel jelentkeznek a jóslófájások? Nekem tegnap előtt volt elég hosszú ideig. Másnap mentem is ctg-re, de fájást még nem jelzett a gép, csak a baba szíve lassult egy picit az előző napokhoz képest.

Hanna
hanna09

Tünde!
Sinupret a neve. A cseppeknek. MIndig elfelejtem. :oops: Mindenféle gyógynövény van benne, többek között vasfű, attól kicsit földíze van még a gyümilében is. Remélem labilis gyomorállapotod nem lesz tőle még labilisabb :? Meg van benne egy kicsi alkohol, de azt írják a papírjában, hogy elenyésző. Nekem a Pankától kapott bölcsis vírusoknál segített egy kicsit felszakítani a felszakítanivalókat.

Hanna! Szia! Ha doki mondta az antibiotikumot, csak nem árt. Nyugi!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Memme Szorítok! Érdekes és elgondolkodtató amit a bizalomról és a biztonságról írsz! Ez tényleg teljesen így van. A másodiknál már tudja az ember, hogy mi vár rá és talán tényleg jóval magabiztosabb. Ezt még nem érzem át, hiszen alig vagyok túl az elsőn. :D
De vállalnám bármikor újra! Persze csak ha Vida doki és Rita is ott van... :D :D :D

Hanna
Üdv!!! Csodás dolog vár rád, de ezt úgyis tudod!
A jóslófájásokkal kapcsolatban és vígasztalásképp, hogy neked már nincs ennyi hátra: én kerek 5 hétig szültem. :) :) :)
Folyamatosan 20, majd 10 perces összehúzódásaim voltak, majd' minden nap.
Július 5-én még egy napot a szülőszobán is töltöttem, majd a 41. héten júli 13-án meg is bírt születni az én kicsi fiam.

Manóka
Bocsi a kérdésért, de tuti jó ott neki???

Györgyi A listádat olvasva már nem érzem úgy, hogy mindent megteszek a teci mennyiségének növelése érdekében... :D :D :D

Kép
vkbrigi

Szia Kriszta!
Valószínűleg igazad van, bár ezt a részt ugye nem a dokim kezelte, hanem a St Lászlóba kellett járnom 3 hetente vérvételre + értékelésre.
Miután nem vagyok nagyon gyógyszerpárti többször is rákárdeztem meddig szükséges ez a szerintem paciknak is előkelő adag és mindíg azt a választ kaptam, hogy amíg az érték magas. Elméletileg még a szoptatás alatt is kellene, bár tegnap kontrolon esdekelve kérdeztem kedvenc Tóth dokimat, hogy szerinte is folytassam-e, legnagyobb örömömre határozottan azt mondta NE, most már hagyjam abba.
Nem szeretném sajnáltatni magam, de eddig is ezeken a bogyókon kívűl több pirulát is kellett szednem naponta (2 db pajzsmirigy alultermelés miatt, + MgB6 az állandó méhösszehúzódásra + a nagyon alacsony vas miatt).
De ez nem panasz, csak úgy érzem túlságosan sok és ugyebár, amit én beveszek az a babámat is érinti.
Nem beszélve arról, hogy az ember halálra aggódja magát miután magas Toxoplasma értéke miatt egy genetikai vizsgálatra is kell menni a Shöpf Merey-be.
Sajnos ez sem volt olyan egyszerű! Miután megkaptam a beutalót
rögtöm mentem is a vizsgálatra, persze miután vártam 2 órát azon a pici és túlzsúfolt folyosón, (ahonnan sokszor sírva jöttek ki a pocakos kismamák!szörnyű volt!!!)kijött az aszisztens és megnézte a beutalókat, hogy nem küldtek-e véletlenül valakit rossz helyre természetesen a 30 ember közül én voltam az egyetlen!
Nem is mentem oda vissza ezek után, hanem itt Mátyásföldön egy magánklinikán elvégeztettem a tesztet! Természetesen mindent rendben találtak! Azt hiszem egy anya megérzi, ha baj van, én végig úgy éreztem és érzem, hogy semmi gond NEM lehet az én élénk pici babámnak semmi baja! Élénk és minden tesztünk rendben van, mindent időben csinál és a dokinkban is nagyon megbízom, de leginkább a saját érzéseimben!
Nem azért írom ezeket, hogy bárkiben is aggodalmat keltsek, hanem azért, mert nagyon sok kismamával beszéltem és természetesen mind aggódunk a pici babánkért, de nem szabad túlzásba vinni, hanem bízni kell a megérzéseinkben!
Hanna
hanna09

Györgyiiii! Vasárnap megyünk, csütörtökön jövünk... Fogsz hiányozni. Ja, Benci megtömve :lol: :lol: :lol: , már alszik. :shock: Az elmúlt két hétben egy órával előrébb hoztuk fokozatosan a lefekvést. :wink: Tök jó. Ő akarta, mi csináltuk, nálatok is így volt, Jázmin akarta.

Barbi, drukk megy a mai éjszakához. :roll:
vbea

Hanna!

Írtam privit, és teljesen egyetértek veled abban, hogy bízni kell a megérzésekben. Sajnos az én megérzésem is valósnak bizonyult. Gondolom olvastad mi történt velem/velünk.
A lényeg,hogy tartsd be Tóth doki utasításait,és akkor baj nem lehet.
Nemsokára eljön a nagy nap meglátod...Mi, anyukák végig izguljuk a 9 hónapot, de a java csak utána kezdődik. Egy egész életen át izgulhatunk , és persze felelősséggel tartozunk a picurkákért. :D

Szegény Enci beteg, tegnap este lázas volt 39,06 . Mondanom se kell hogy ordított amikor mértem a lázát a popsiban, utána meg a kúptól. Ma lementünk a gyerekorvoshoz, kiderült,hogy mandulagyulladása van.KAptunk vmi szirupot azt kell szednie.
Remélem hamar rendbejön a drágám,most más se hiányzott... :cry:
Vendég

VKBrigi,

ott leszünk!!!!!!!!!!!!!! Remélem, lesz hol.
Délután átjöttem volna, de nem vetted fel, amjd megpróbálom megint a napokban.
A szülés tényleg meg tud torpanni, ha a mama nem éruzi magát biztonságban. Ez valami atavisztikus információ lehet, talán olyan, mint amikor az állatok veszélyben érzik magukat ellés közben, fájásokat leállít, odébbmegy és folytatja az ellést.
Persze nálunk, embereknél már nem ennyire egyszerű, de a mechanizmus hasonló lehet olykor.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

emano: nem semmi, hogy mi mindent beszereztél!!!! remélem segít, és mielőbb megoldódik a tej probléma

hanna: szerencsémre ilyen gondjaim nem voltak, így igazán érteni sem értem mi az a toxoplasma teszt, de biztos, ami biztos drukkolok neked, hogy sima szülés legyen.

brigi: nem, nem jó szegénynek megkötve, mert soha nem szoktuk őt megkötni, de szigurú mozgáskorlátozást kért a doki. azóta csak Hudini-nek hívom, mivel amíg du elmentem neki egy hosszú láncért, addig elszakította a pórázt és megint vidáman ugrálgatott le és fel a kocsihoz, meg vissza. én meg majd frászt kaptam, hogy hogyan fog így neki meggyógyulni a sebe és a beépített protézis. éjszakára behoztuk, hátha itt nyugisabban alszik, meg most a gyerek sem piszkálja

Kép
Kép
Kép
manóka28

Jó reggelt!

Hanna

JAj elfelejtettem írni neked, hogy üdv és persze szorítunk!!!! Mindig értesíts majd minket. Egyébként azt nem mondták, hogy mi okozza ezt?

Memme

Jobbulást Melindának. Ne aggódj a dokim mindig azt mondja, hogy 38.5 alatt nem is kell lázat csillapítani. (popsiban mért)

Brigi

Dehogynem!! Csak én hülye vagyok! :roll:

Eni

Az jó!!! Tedd csak le hétkor és egyáltalán nem baj ha keveset slszik napközben. Ha rám hallgatsz próbáld meg a délelőtti rövidíteni és a délutánit növelni. Na, de inkább majd beszélünk, ha visszajötök! Vigyázzatok magatokra!!

Gabi

Enicinek is jobbulást. Valami hülye vírus van, egy csomóan betegek.

Kép
gyorgyi33

Emano!

Ment privi.

Lányok!
De jó lehet most Steffinek!

Kép
Kép
kriszta36

Kicsit kimaradtam az itteni pörgésből, de az feltűnt, hogy Ancsa nem jön.
Ancsa, jól vagy????

Memme, részemről o.k.! A másik: láttam, hogy a Kurázsi Táncműhely fellép 29-én a téren. Te is ott leszel? Mindenképp megnéznénk! :wink:
Ha Melinda egyébként jól van, talán nem utal komoly bajra az a láz. Most hogy vagytok?
Anyósod nagyon fitti fiatalos Mami!

Steffi, gondolok én is rátok e gyönyörű országból!

Virágmasni, neked üdvözletem!

Merci, te még nem jöttél haza?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Manóka Ne hari, ne hari, ... semmi, közöm hozzá, csak én mint kutyás...
Tuti nincs más megoldás, mint hogy láncra kötsz egy frissen műtött kutyát, akinek mellesleg fájdalma is lehet????!
Kifizettél egy kalap pénzt a műtétért, ezért nem nagyon értelek. Egy tacsi méreteiből adódóan nem lehet túl drága egy akkora ketrec, amiben kényelmesen elfér... De nem tudom végül hol műtötték, de Muka biztosan adna kölcsön egyet, ha semmiképp nem akarod megvenni... :( :( :(

Rita Remélem is!!! :wink:
Azt hiszem sejtem mire gondolsz. :D :D :D
Meglógtunk a csajokkal a Dunára úszni egyet, Anyuék meg őrizték Kristóf álmát! A telcsim meg itthon maradt... Bocsiiii!!!!
Hívlak!

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Hanna: Üdv köztünk!!! Csatlakozom Brigi véleményéhez. Csodálatos dolog előtt állsz!! Arról nem is beszélve, hogy nagyszerű gárda áll majd mögötted, akik mindenben segíteni fognak!! Sajnálom, hogy pozítiv lett a toxod. Én negatív vagyok rá és az egész terhesség alatt nagyon odafigyeltem,hogy nehogy elkapjam. Viszont én úgy tudom, ha időben felismerik és kapsz gyógyszert, akkor bajt nem okoz!!
Kisfiút vagy kislányt vársz?

Brigi: Kristófot szoktad mérni? Mekkora a pucér súlya? Szoktad hasra tenni?
Én megpróbáltam, de ordít, ráadásul nem igazán a fejét emelgeti, hanem a popsiját, donolom az könnyebb.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat

Várom a gázost, mert tegnap este megadta magát a bojler... Kristóf alszik ezért itt ülök és nem csinálok semmit! Tök jó!!!

A pucér súlya: 4320 gramm és állítólag sokat nőtt, bár én nem látom annyira csak a rugikon veszem észre, hogy már végig ér bennük.
Kristóf kizárólag hason alszik! Nem is alszik el másképp. Fekszik hanyatt a játszószőnyegén vagy a kanapén mellettem, nézelődik és amikor elálmosodik be kell rakjam az ágyába hasra vagy a babakocsiba (az udvaron), különben sírni kezd. Az volt a gügyém első perctől kezdve, hogy tanuljon meg egyedül elaludni és ugye amíg olyan pici ez könnyen megy, én meg csak vigyáztam, hogy megőrizzem ezt a jó szokását. :D :D :D
Simán forgatja a fejét, rakosgatja a kezét, sőt még időnként oldalra vagy hanyatt is fordul (???) . Tök ügyi. Mozgékony kis kölyök lesz. :)
Pont van róla ilyen alvós képem, mindjárt kicsinyítek és dobok egyet!

És Peti? Mekkora? Méred te is?

Kép
vkbrigi

Kép Ilyenkor imádom a legjobban... :D

Kép
vkbrigi

A tegnap esti pucér súlya 4170 gr volt. Kristóf egy picivel nehezebb :-))) Mekkora rugikat hordotok? Mi egyenlőre 56-okat, bár van 1-2 body amiből 62-est, viszont az 56-ok pont jók rá, abba már belenőtt :-))
Mi jövő héten megyünk a dokornénihez, ott lemérik, kíváncsi vagyok a hosszára.

Nekem háton alszik, ha hasra teszem, akkor nagy hiszti árán emeli és átfordítja a fejét, de úgy tud ordítani, hogy 10 percnél tovább nem bírom. Ő még egyenlőre nem forog....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tényleg nagyon édes és nagyon nagy. Szerintem is nőtt :-))

KépKép

KépKép
cukorfalat

Eni, jól jött a drukk, megint átaludta Dani az éjszakát, szegényke, pedig tényleg kínozzák a fogai! egyébként mi is előre hoztuk a lefektetés idejét, ő éjjel kb 11 órát alszik egybe (fél 9től fél 8-8ig) és napközben 2-3 órát, most kezdünk átállni a 3 alvásról a kettőre, de ezeket is mind Dani csinálja egyedül, én csak alkalmazkodom hozzá :lol:

Gabbó, Ancsa megint elutazott, asszem jövő héten jön meg!!

Györgyi, ti hogy álltok beszéd ügyileg? Nálunk Dani most kezdte el ezt az igazi, babagagyogást, látszik rajta, h nála ezek a babaszavak jelentenek valamit, de mi még nem tudtuk megfejteni, h mit :lol: ma reggel kajcsi után bevettük az ágyba magunk közé és 15 percig nyomta sódert, olyan éééédiiii volt :roll:

Na megyek etetni, mert felébredt! Majd még jövök!

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: