A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 novemberi babák

Sziasztok!

Nekem is megvolt a cukorterhelésem és sajnos rossz lett. Az éhgyomri még jó 4,4 de a terheléses 8 lett. Szóval egy kissé letörtem.
Rajtam is kijött valami álomkór féle, de ez lehet hogy az őszies idő miatt van.

Elkezdtük mi is tervezgetni a babaszobát, nagyon izgi dolog.
Amit többektől is hallottam, hogy már nem vennék meg az a fürdőkádba helyezhető műanyag gyerkőctartó.

Babus
Vendég

Sziasztok!

Megkezdődött az utolsó hetema melóhelyen. Leht jó is, mert baromira 0 az energiám :roll:

Szóval, haszontalan dolgok: na ez aztán tényleg mindenkinél más. Nálunk a járóka (egyáltalán nem maradt benne, jelenleg azzal szoktaka kutyákat lekeríteni az udvaron :lol: ), a cumi (csak amíg tartottam szopta, aztán kiköpte (pedig gyerekorvos ajánlotta mert nagyon üvöltős volt), akkor kókuszbetétes pólya :lol: , most hiretlen ennyi jut eszmeb, ja, szar mellszívó, nekem pesztonka volt, kaptam valakitől, na nekem semmit sem szívott szinte 10 perc alatt és úgy fájt tőle akezem hogy szörnyű. Most nagy teljesítményűt fogok bérelni amilyen a kórházakban van, aztán majd meglátjuk kell e és ha igen meddig. A pesztonka orrszvója is hazsnálhatatlan, az egyetlen orrszívó ami kiszed valamit a gyerek orrából az a porszívós. Ja, és nem fáj neki, az én lányom sose sírt tőle, sőt 1 évesen már magának szívta vele.

Ami nagyon bevált: A ringató, vagy pihenőszék amit Szirom is írt, imádtuk, ripityára is van menve szóval azt majd lehet vennem kell , majd meglátjuk tesó is olyan ringatás mániás lesz e. A lányom 2 hónapos korától abban aludt nappal 1,5 éves koráig, egy megváltás volt maikro megvettem, csak abban aludt el nappal na meg az ölemben, de az ölben alvás ugye nagyon fárasztó volt. De ez csak nyűgös, rossz alvó babákra vonatkozik persze. Kiságyat használtuk rendesen, bébi phone az ha udvar van vagy több szinte sház bnagyon hasznos (bár én a lakótelepen si hazsnáltam, merta lányom csak csendebn tudott jól aludni és ezért bezártam a szobája ajtaját), mi a cumisüveg melegítőt addig használtuk amíg a lefejt tejet itta, mert azt nem lehet mikrózni, de szoptatásnál illetve tápszeres babánál teljesen feleslegse tényleg, cumisüveg nálunk ahzsnálatban volt, babakádat is sokáig hazsnáltuk (én nenm akartam ott térdelni a kád mellett).

Ja, jutott eszembe még felesleges dolog, a forgó a kiságy felé, na az én lányom letojta nagyívban, üvöltött ugyanúgy, de egy bámészkodobb tpus lehet hasznát veszi. Babtornáztató szintúgy, egyákltalán nem érdekelték az ilyen dolgok. Most nem is veszek forgót.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hahó!

Babus! A fene egye meg, dokihoz mikor mész?

Fürdető a kádba: én meg pont most gondolkozom rajta, mert nekem sokan dicsérték, és én sokszor egyedül fürdetek, mert az uram dolgozik hülye időpontokban is, meg mert Miksát se merte fürdetni. Ha az ember egy kézzel a gyereket fogja, a másikkal a gyógyszertári fürdetőkrémmel brillírozik, meg majd törülköző is kell, hát, akkor meggondolandó :wink:

Meg forgót is veszek a kiságy fölé Manó :lol: Miksa nézegette sokat, pedig nem volt "bámészkodós típus" :wink: Az övét viszont már szétkapta/szétkaptuk, a zenélője meg kipurcant. Ezen a képen 3 hetes, még nem volt pihenőszékünk és az apja felszerelte neki az autósülésre, hadd mulasson a gyerek a konyhaasztalon :lol: (Csajok, csak a méretek érzékeltetése miatt, ez a rugi 56-os a kölken, ebben hoztuk haza a kórházból. 3300 gr-mal született)
Kép

Néztétek a linket a babyoutlet-ről, amit betettem? Manó, a pihenőszékek is elég óccsók, meg a bébiőrök is, csak mondjuk nem ismerem a márkát az utóbbiaknál. Nektek milyen van? Szerintetek meg szabad venni egy ilyen olcsóbbat? Mert nekünk kell, Miksánál nem volt, de én ragaszkodom hozzá.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Hát Emm acsak üvöltött sé üvöltött a forgó alatt:)

Nekünk bébiőr philips van/volt, mégis kinyiffant a hordozható egység hangszórója. Most próbálkozik a férjem meg tudja e csinálni. Szóval ebből kiindulva...

Pihenőszék: Nekünk az alján a keményebb műanyag réteg szakadt szanszét, megvárom kistesó szereti e ha igen akkor kap egy újat, próbának jó lesz ez is. Meg most kaptunk egy bölcsőt kölcsön, abban lehet ringatni. Szóval azzl még várok.

Én fürdetőkarikát akarok majd ha nagyobb lesz picit, mert Emma alig várja hogy vele fürödhessen.

Forgó helyett én m,ost egy prince leonheart macitveszek neki, ami az anyaméhben felvett hangokat játszik le, háthabejön neki.

KépKép
manó

ja, emma 3 hetesen kinőtte az 56-ost :lol: Ő 3400 gr volt. De tény hogy hazahoznia kórházból 62-est vettem neki és kissé nagy volt rá. :lol: De most semmertem 56-ost venni. Van otthon persze, csak nem hazahozós. mert mi van ha 4 kg-os gyerkőc? Mert ki tudja fiú is, második is, Emm avolt 3400 gr, a picit meg mindíg egy héttel idősebbnek mérik, pedig tuti nem idősebb...

KépKép
manó

Lafie!

Barátnőmék kislánya is Lilla, aranyos név, csak általában a gyerekek nem tudják kimondani, simán Lilát mondanak. Emma si így hívja Lillát :lol:

Viki!

Akkor minél gyorsabban menj dokihoz, nehog ybajt okozzon.

Ti hogybírjátok ezt a hidegfrontot? Mert én elég vacakul vagyok tőle :roll: Dea melegtől is , ááá, nem istudom má rmi jó nekem.

Bab annyit mozgott a két vihar alat, pedig amúg ynem mozgós. Tök fura mert érezni akis lábát a hasamban, Emmánál nem volt ilyenmert elől volt a méhlepén yés nem tudta kidugni a bokáját

KépKép
manó

Szirom, rákukkantottam, tényleg tök jó árai vannak. H+H bébiörzőta brendon si árul, szóval elvileg jó lehet

KépKép
manó

Manó! Ez a Brendon outletje szerintem, én legalábbis így értelmeztem. Asszem a Brendon bekebelezte a Megatoys-ot...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

és akkor ez mit jelent? hibásak vagy sérültek? Vagy mitől kerülnek az outletbe?

KépKép
manó

Húú, a főoldalon írja. A sárga címkések kifutó termékek, méret- meg színhiány, ilyesmi, aztán vannak javított cuccok meg teljes árúak is, ha jól értelmezem.

http://www.babyoutlet.hu/

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Nosza, elmentem reggel a dokihoz (pontosabban a helyetteséhez, mert az enyém szabin van). Elküldött megint vizeletvizsgálatra és kaptam egy antibiotikumos hüvelykúpot. Bár azt nem értem, hogy ha hugyúti probléma, akkor miért kapok hüvelykúpot? Azért, hogy tuti ne menjen át semmi vagy ha átment már, akkor kiírtja?
Megnézte a babócát is sebtiben és szerencsére rendben van! :D
És a szokásos tanácsok: pihenjek és lassan mozogjak.... Már kezdem a vállaimat is elfeküdni.

Manó: Hideget én nagyon jól bírom, jobban érzem magam benne, mint a melegben. Csak ruhám nincsen. Mindent kinőttem és a görcsölés óta nem hordhatom a kismamás cuccaimat sem, mert a doki azt mondta, hogy semmilyen hasra tapadó ruhát nem hordhatok. És sajnos az általam vásárolt kismamaruhák nagy része ilyen... :( Ekkora hatalmas lenge cuccaim viszont nincsenek, főleg ami egy picit melegebb. Úgyhogy a két hete anyukám által vásárolt óriás tréninggatyóban tengek itthon. Ma reggel meg majd megfagytam a lenge kis nyáriruhámban a dokinál...

Ez a babyoutlet szerintem is jó, bár én még nem jutottam ki oda. De egyik ismerősöm, akinek nemrég született babája azt mondja, hogy érdemes körülnézni.

Kép
vargaviki

Hahó!

Viki! Hát a kúphoz nem értek, erre nem tudok mit mondani. Ezt hasra tapadós ruhadolgot meg főleg nem értem, én ilyet még sosem hallottam :shock: Jól meglepődtem rajta, érdekes. Az világos, hogy szoros cuccot nem lehet hordani, de az nem is esik jól az embernek, nekem főleg az nem jó, aminek derékban van gumija. Ilyenek pl. a melegítők is, érdekes, hogy elsőre nem tűnik szorosnak,de aztán nagyon rossz. De a tapadósok nem feltétlenül szorítanak szerintem. Nem kérdezted, mivel magyarázza?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Most értünk haza a bevásárló körútról. Kicsit megnyugodtam, mert eddig semmilye nem volt a babinak. Már van babakocsija, hordozója, komplett szobabútora, légzésfigyelője, pelekatárolója. Olyan jó érzés!
Bár épp mondtam a férjemnek, hogy a kis apróságokat tuti nehezebben fogjuk megvenni, mint ezeket a nagyobb tételeket.
Vendég

Szirom: Azzal magyarázta a doki, hogy mivel volt ez a görcsöléssel beindult vetélés, amit szerencsére megállítottak, és azóta a méhizmaim hajlamosak a feszülésre. Ezért kell folyamatosan görcsoldót és izomlazítót szednem, hogy még egyszer ne történjen meg. Emiatt nem lehet pl simogatni sem a pocimat csak óvatosan hozzáérni. A ruhát is ezzel magyarázta, hogy ne nyomódjon semmilyen módon sem a pocakom, ne okozzak kívülről a feszülős ruhával "feszülést". A lehető leglazábban kell tartani a méhizmaimat. Ezért kell sokat feküdnöm is, mert ha felállok, akkor azonnal keményedik a pocakom, ergó feszülnek a méhizmok. Egy csomó mindenre ezzel kapcsolatban oda kell figyelnem. És hát sajnos az általam vett kismama farmer is pocakbetéttel rendelkezik, ami valóban eléggé ráfeszül a hasamra, úgyhogy valahogy megpróbálom átvarratni asszem. Valószínűleg kivetetem a pocakrészt. És hát még egyszer nem szeretném átélni, ami történt, úgyhogy lemondtam a csinos kismamaságról... :)

Lafie: Tök jó, hogy ennyi mindent már megvettetek! Mi most még a lakás hiányosságait próbáljuk bepótolni (pl fürdőszobabútor és társai), aztán szeptember-októberben jöhetnek a babacuccok!
Már én is nagyon várom... :)

Kép
vargaviki

Sziasztok!

Szirom: sajnos a dokim szabin van, így várok és diétázok addig. Remélem ez a cukros dolog csak véletlen volt a sok gyümölcs miatt. Most próbálom a szőlőt és a dinnyét mellőzni. A véreredményem tökéletes még a vasam is. (Szóval most már nem tudom mi is az egészséges?)

Vargaviki: kitartás, minden rendben lesz!
Lafie: hol vettetek szobabútort? Mi még csak a szoba méregetésénél tartunk.

Babus
Vendég

Hahó!

Jó reggelt! Értem Viki! Segítségül ajánlom a kínai boltokat :wink: laza, nyakban húzott gézblúzt vettem a múltkorjában ezerötért talán, meg két szoknyát, pamutok (magyar gyártmány, valami hazai varrodából, mondjuk azok 3500-ak voltak) és egyben sztreccsek, nadrág helyett ezeket hordom szinte csak, mert nem szorítanak egyáltalán. És egész csinosak :wink:

Babus! Egyszer régebben lementettem egy doksit talán a szeptemberieknél tette föl valaki, segítségnek a cukros diétához. Nekem szerencsére nem kellett, de te talán tudod használni: 1187765474.82.doc

Lafie! Ügyesek vagytok! Képek nincsenek? :wink: Na látod, a pelenkatároló vödörre mindig fájt a fogam (mármint arra szagtalanítósra), de sajnáltam rá a pénzt. Nem mondom, hogy nem bírtuk ki nélküle, de azért jó lett volna. Erre akkor döbbentem rá először, amikor az emeleti fürdőben hiába volt a pelus fedeles vödörben, benne maradt az előző napi, nálunk meg van padlófűtés, hát valami penetráns szag lett másnapra.... :roll: :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom! A pelenkatárolót én sem vettem volna meg szerintem, viszont most ajándékba kaptuk a légzésfigyelő mellé. Nagyon sok kismama újságban láttam ezt az akciót, persze csak annak jó, akinek nincs légzésfigyelője.

Fényképeket majd akkor teszek fel, ha a bútor megjön. Ez kb. 3 hét. A babakocsit is elvittük anyukámékhoz, még ki se bontottuk. Nagyon nehéz volt kibírni, de most kezdtük el festeni a babi szobát és nem igazán férünk.
Vendég

Sziasztok,

Babus, a szöllőt tényleg mellőzd, mert az nagyon megemeli a cukrot, de a dinnyét nem kell. Persze mértékkel.

Egyébként annyira nem vészes ez az érték. (persze már nem normális.)

Gyümölccsel a szöllő és a banán amit nem nagyon érdemes enni.
Nekem a sz. után 9 felé megy a cukrom. a banán meg sok szénhidrátot tartalmaz. Kb. 50-et egy db.

Férjemnek mondtam, hogy szeptemberbe tegyük össze majd a bútorokat, de ő még nem akarja, hogy minek kerülgessük két és fél hónapig. Igaza van, de én úúúúúgy szeretném... Nálatok mi a vélemény?

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ti hogyan éreztétek a baba mozgását a 28. hét körül? Úgy értem, hogy köldök felett éreztétek már vagy még alatta?

Köszi
Zita

Kép

KépKép
babuci99

Sziasztok!

Zita: Én a 26. hetet töltöttem tegnap és már legalább egy hete a köldököm felett érzem. De mondjuk én nagyon korán kezdtem érezni, már a 15. héten. Nekem még farfekvéses és általában rengeteget mocorog, rúgkapál! Szinte hullámzik a pocakom. A köldököm felett kb. 2 cm volt eddig a max.

Szirom: köszi a ruhás tippeket! Ha jön a hűvösebb idő, valószínűleg majd körbenézek a kínaiaknál is.

Pelenkatároló: Brendonban is kapható pelenkatárolót láttam a múltkor a vaterán egy jó pár darabot. Kinézetre teljesen jól néztek ki, sérülésmentesnek és tisztának, és már 4000-ért lehetett kapni. Csak azt nem tudom, hogy bennemarad-e az előző gazdi kakijának a szaga? :) (bocs, ha nagyon hülye kérdés, de fogalmam sincs róla)

Üdv, Viki

Kép
vargaviki

Sziasztok!

Köszi lányok a jó tanácsokat!
Én is a köldököm felett érzem már egy ideje a babust, pedig még nem vagyok 26 hetes. Ez olyan fura érzés, teljesen más mint eddig.
A pelenka tároló engem is érdekelne, mennyibe kerül egy ilyen csoda? És persz hol a legolcsóbb?

Babus
Vendég

Sziasztok!

Egy körkérdés a tapasztaltabbaknak: ti leveszitek a jegygyűrűtöket, vagy abban csináljátok végig a terhességet és a szülést? Most csak úgy elmerengtem, hogy lehet, ha rajtam marad, 1-2 hét múlva már hiába akarom levenni...

Lafie, és hol vásároltatok? Engem is éredekel a szobabútor, meg ez a pelenkatárolós akció is. Milyen babakocsit vettetek?

Manó, milyen az a fürdetőkarika?

Drienn

Kép
drienn77

Viki!

Mi kaptunk egye ilyen használt pelenkatároló csodát msot anyukám egyik kis pártfogoltjától :D (babysitter) és hááát, kicsit azért érezni a pisi szagot :lol: Pedig tiszták meg minden , anyukám ki is törölte domestosos kendővel, de érezni. majd töményebb domestossal kimosom. Mondjuk más, mert ismerem a kisfiút, vagyis már nagyfiú, kiscsoportos ovis, de egy idegenét nem szívesen hazsnálnám. Ruha az más, abból jó a hazsnált, azokon tényleg semmit sem érezni, meg pl pelenkázó lapot ios kaptunk kettőt is használtat, azoknak sincs semmi szaga.

KépKép
manó

Drienn!

Jeggyűrű :lol: :lol: :lol: hű, nem is tudom már mióta nemjó rám. Már az esküvőn is alig jött rám, mert még nagyon régen vettük még fősikolások voltunk :lol: .

KépKép
manó

Hahó!

Drienn! Miksával a végefelé kellett végleg letennem a gyűrűket (2 van). Most még jók, de volt, hogy este (minden este leveszem) csak úgy tudtam lehúzni őket, hogy előtte bekrémeztem a kezem :wink: De a jegygyűrűt nem szívesen tenném le, ha már gáz lesz, lehet, hogy átrakom a bal gyűrűsujjamra, az vékonyabb egy hajszálnyit :lol:

Viki! Háát, szerintem is benne maradhat a szag. Én asszem nem vennék használt pelenkatárolót.

Babuci! Elég régóta a köldök fölött is érzem, de szerintem a mi kölkeink az átlagnál nyüzsgőbbek.

Manó! Már hiányoltalak :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hát elgondolkodtam... szerintetek lehet jelentősége, hogy én még csak lent érzem a babucit?? A legutóbbi UH-ra azt írták rá, hogy fejfekvésű... lehet, hogy emiatt?? Elég rendszeresen és sokat rugdos, de inkább köldökig érzem még a mozgást, köldök felett nem...

Kép

KépKép
babuci99

Babuci! Szerintem nem aggódj ezen. Biztosan úgy fekszik, hogy a rúgások, mocorgásoka köldökig érnek csak, ebben nincsen semmi csoda. Nekem meg a bald oldalamon nincs kalimpálás szinte egyáltalán, Miksánál meg a másikon nem volt. Asszem ott a hátuk :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hogy miken nem gondolkodtok, én örülök ha néha érzem babót, nem hogy köldök felett vagy alatt vagy meliyk oldalon :lol: Most hogy így kérdezitek mostanában mintha s arka a köldököm felett lenne már valamivel, d emivel az elmúlt kb 5 hétben alig mozdult, így most örülök hog aktvabb lett egyáltalán.

KépKép
manó

Hogy miken nem gondolkodtok, én örülök ha néha érzem babót, nem hogy köldök felett vagy alatt vagy meliyk oldalon :lol: Most hogy így kérdezitek mostanában mintha s arka a köldököm felett lenne már valamivel, d emivel az elmúlt kb 5 hétben alig mozdult, így most örülök hog aktvabb lett egyáltalán.

KépKép
manó

KépKép
manó

Jesszum pepi, hányszor küldte ez el

KépKép
manó

Sziasztok!

Azért nem részleteztem, hogy hol vásároltunk, mert mind miskolci bolt és hát azzal nem sokra mentek.

A babakocsi Bergon. Elég nehéz volt kiválasztani, pedig azt tudtam, hogy milyen stílusút szeretnék, a többit nem is néztem.
Piros-kék kockás, a piros dominál. Téliesíthető, sportkocsivá alakítható, állítható tolókar, vízszintesig dönthető, kivehető huzat. A babakocsi 10% kedvezménnyel 49 e Ft, a hordozó 22 e Ft, a pelenkázó táska 4 e Ft.

Azt szeretném megkérdezni, hogy valamelyikőtök rendelt már bármit is a www.szopiparna.hu oldalról? Én nagyon gondolkodom azon, hogy egy hatrészes garnitúrát megrendelek, csak kíváncsi lennék, hogy mi a tapasztalatotok róla.
Vendég

Lafie! Szopipárnát rendeltem, korrektek voltak, gyorsan kész lett. Igaz, mi személyesen vettük át, de az uram a közelben dolgozik, így az volt a legegyszerűbb és a legolcsóbb. Nézegettem én is az ágyneműket, jók az áraik. A párnájuk is jó, azzal alszom :lol:

A Bergon klassz, ha nem kell tömegközlekedned, nekünk is az van.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jeggyűrű: Szerencsére én egyenlőre egyáltalán nem vizesedem, úgyhogy még olyan, mint régen volt! :) De persze én is félek, hogy később, majd lekerülhet esetleg. Nem szívesen venném, mert nagyon hiányzik, ha véletlenül nincs rajtam!

Pelenkatartóvödör: Köszi az észrevételeket! Akkor valószínűleg nem fogok használtat venni.

Nekem mindenfelé kapálódzik a babus, azt csípem a legjobban, amikor a kezével és lábával egyszerre mozog :D

Kép
vargaviki

Szirom: Közben elapadt a kistarcsai kórházas téma, úgyhogy visszatérve rá: felhívtam őket és bejelentkezés nélkül lehet menni a szülésfelkészítőre szept. 4-én és fizetni sem kell érte. Ez egy keddi nap és háromkor kezdődik délután. Asszem másfél órás lesz. Apuka is jöhet. Ennyit mondtak kb.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy én elmegyek.

Kép
vargaviki

Sziasztok,

én is jóval ködök felett érzem a babámat, de ő medencevégű jelenleg.

Jegygyűrű: buuuuuuu, én már jó rég óta nem hordom. Esküvőnél jó volt, aztán feljött egy tizes akkor lekerült, Rolival nem hordtam majd szülés után visszament a 10-es hordtam megint kicsit, majd megint lekerült. Most felpróbáltam, jó rám, de én már úgy elszoktam tőle... Egy nagyon vékony gyűrűt hordok amit nem is érzek.
Furi, mert ált. férjek nem szeretik annyira hordani (vagy munka miatt nem hordják) nálunk fordítva van.
Azért majd szülés után visszateszem.
Egyébként próbáltam már megnagyítani, de nem lehet mert olyan a fazonja.

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Ilyen a gyűrűnk, kb...

Kép

KépKép
Kép
csikken

Halihó Lányok!

Szinte állandó olvasója vagyok a topiknak, de írni nagyon ritkán jut időm, mert még aktív dolgozó vagyok, így örülök, ha sutyiban végig tudom olvasni az újdonságokat. Apropó, van aki még dolgozik? Ha igen, meddig tervezitek a munkát?

Sok hasznos témáról írtok, így ha van valami kérdésem tuti előbb utóbb megtalálom a választ itt a topicban.

Viszont ami kicsit aggaszt, hogy pár napja megjelent ilyen előtej féleség nálam. van akinél van ilyen. Vagy ez annyira természetes, hogy nem is érdemes írni róla? Nyugtassatok már meg lányok. :shock:

Lafie!
A névválasztással véglegesen döntöttünk, és a babócánk keresztneve Vilmos lesz. Átjavítanád a táblázatban? Köszi előre is.

Látom mindenki már elkezdett valamilyen módon készülődni a babavárásra. Van aki a babaszobát rendezgeti, van aki vásárolgat. Most már azt hiszem én is belehúzok, mert nem szeretnék az utolsó percben kapkodni.

Ezt a szopipárnát én is hasznosnak tartom, sőt pont a kerületünkben készítik, így szerintem valamelyik nap elnézek a gyártóhoz. Bár nem olcsó, de kihasználjuk jó sokáig.

üdv mindenkinek
szdona

Húúúú és sikerült a vonalzóóóó :lol: :D

Kép
szdona

Szdona,
nekem Rolinál kb a 24-25 héttől volt de annyira, hogy szinte minden este átáztam.
Most meg nincs. Vagyis most meg csak akkor van ha megnyomom. Számomra ez ami érdekes.

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Szóval akkor ne parázzak. Azért elég furcsa. Bár most vettem ilyen melltartó betétet, persze szerintem felesleges még hordanom rendszeresen, mert szinte épp hogy szivárog valami....hétfőn bezzeg amikor a barátokkal voltunk kint a Borfesztiválon szépen átáztatta a felsőmet. Én csak irultam-pirultam. :oops: ...de ezek szerint most már erre is ügyelnem kell.
A lényeg hogy akkor ez normális. :?
Csikken köszi a gyors választ

Na megyek, hátha hazaengednek egy kicsit hamarabb ebben a dög melegben

üdv minden pocakosnak
Szdona

Kép
szdona

Sziasztok lányok!
Pár hónap vagyok fent az oldalon, de erre a topikra csak most találtam rá, pedig milyen jó, hogy itt mindenki hasonló idôs terhes! :)
Szdona! Nekem is van 2-3 hete elôtej féleségem, de csak éjszaka szivárog, így a nekem hálóngem van tele állandóan 5forintos nagyságú foltocskákkal...
Én nem ijedtem meg, sôt örülök is neki, a védônô és mások szerint is ez jó jel, mert jó esély van rá, hogy lesz bôven tejecske! :D Remélem tényleg így van.

Én szept. végégig, okt. közepéog szeretnék dolgozni (nov. 26-ra vagyok kiírva), elôbb nem szeretném abbahagyni a munkát, fôleg anyagi okok miatt. Mondjuk októberben már jó lenne letenni az igát, de hát egy fél havi fizu még nagyon sokat nyomna a latba...majd meglátjuk hogy bírom magam. Egyenlôre teljesen jól vagyok, ti már fáradékonyabbak vagytok? Most lépünk/léptünk a 3. trimeszterbe. Nektek nehéz már a poci?

Kép
Kép
tusimi

Sziasztok!

Hol is kezdjem?
Szopipárnát és ágyneműt is rendeltem az említett oldalról.Ma hívott a csaj,hogy feladták,majd szerintem hétfőn ér ide!Alig várom.
Lizinek egy rácsvédője és baldachinja volt és mikor mostam akkor olyan kopasz volt nélküle az ágy,ezért rendeltem mégegyet.Egyébként mást még nem vettem az öcsikének.

Jelenleg semmi nem jut eszembe ami annak idején feleslegesnek tűnt volna.Viszont ami nagyon hiányzott egy hordozókendő!Ui. a lányzó két hónapos koráig folyamatosan üvöltött,így kézben volt.Férjem ugye,csak este későn ért haza,anyu du. 3-ig dolgozott.Alig vártam,sokszor enni sem tudtam addig.Aztán olyan 7-8 hónaposan megint cirkuszolni kezdett ha nem vele foglalkoztam.Sokszor 1 kézzel sütöttem a palacsintát,mert a másikkal a lányom fogtam.Akkor eldöntöttem a következőnél tuti veszek egy kendőt,és magamra kötöm.Akkor legalább a kezeim szabadok lesznek! :lol:

Gyűrű:már tök rég nem jönnek rám :( pedig 4 kg híztam eddig,vizes sem vagyok!

Tejcsiszivárgás nekem nincs,Lizivel sem volt.Sőt szülés után az 5. nap indult meg.Pedig símán szültem.Már bőgtem,mert már akkor azok is szoptattak vidáman akik később szültek tőlem.

Nevünk még nincs,
apának semmi se tettszik,de egyet sem mondott még!

Nekem csak néha mocorog a köldök felett a babó,inkább a hólyagomat gyepálja :) .

Na befejezem,legyetek jók!

Ja,volt nálunk az óvónéni,Lizinek virág lesz a jele,és vszínű szept. 3. hetében kezdünk!

Holnaptól már nekem is csak 2 számjegyű a vonalzóm!Hurrá!

Csajok én már megőrülök ettől a melegtől,Ti hogy bírjátok?

Na jóéjt!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09

Tusimi légy üdvözölve itt,és gyere sokat!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09

Sziasztok!

Előtejem nekem is van, erős sárga színű... de eddig csak nyomásra jelentkezett.

Engem még mindig foglalkoztat ez a téma, hogy most töltöm a 28. hetet, de még csak lent mozog a babus... mármint köldök alatt. Felette nem is nagyon éreztem... jövő héten megyek 4D-re, kíváncsi leszek, hogy mit mond, hogy hogyan fekszik, hogy így érzem :) Mert a hólyagomat nekem is mindig megtalálja :)

Szdona! Én is dolgozom még, bár elvileg a mai nap az uccsó :) Eddig mindig úgy gondoltam, hogy mi a frászt lehet csinálni otthon 2-3 hónapot szülés előtt, de most valahogy már a szervezetem is kívánja, hogy ne jöjjek dolgozni :) Bár hozzáteszem elég sokat utazom egy nap, ezért kicsit megterhelőbb, emiatt is döntöttem úgy, hogy befejezem a munkát...

Tusimi! Nem tudom, hogy tudod-e (vagy esetleg ez másoknak is hasznos info lehet), de elvileg úgy működik, hogy mikor otthon maradsz, akkor kiveszed még az arra az évre járó szabadságodat (ez alatt az idő alatt ha hivatalosan vagy bejelentve) ugyanannyit kapsz, mintha dolgoznál. Utána ha elmész betegszabadságra, akkor a fizetésed 70%-át kapod meg, viszont nem vonják belőle ez eb járulékot, csak az szját és a nyugdíjt. Az első 6 hónapban (168 napban) szüléstől számítva ugyanúgy a fizud 70 %-át kapod meg, de nem vonják belőle ugyanúgy az eb járulékot és a munkavállalói járulékot sem. Ergo nem sokkal kapsz kevesebbet, mintha dolgoznál.

Ráadásul mivel idén szülsz, így a gyededet majd az idei, 2007-es jövedelmedből állapítják meg (az egész éves jövedelmed átlagát veszik, amibe a jutalmak is beleszámítanak).

Ezek a bejelentett fizetésre vonatkoznak, ha valaki feketén kap mellette fizut, azt a munkáltatóval való megegyezés alapján kapja a pénzét vagy csak a bejelentett pénzre vagy a munkáltató továbbra is feketén ad valamennyit (bár ez nagyon ritka... )

Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha a bruttó fizetésed 2007-es évre átlagban havi 131,000 Ft-ra jön ki, akkor teljesen mind1, hogy meddig mész dolgozni, akkor is megkapod a maximum gyedet jövőre. (hacsak közben nem emelik a minimálbért, mert akkor mondjuk egy icipicivel több lesz a maximum gyed... ) Idén 91700 Ft BRUTTO a maximum. Ez nettóba kb 67-68.000 Ft...

Bocsánat ha hosszúra sikerült... :oops:

Kép

KépKép
babuci99

Sziasztok!

Szdona: én is dolgozom még, bár az utóbbi napokban iszonyúan fáradtnak érzem magam. Én is úgy voltam vele, hogy mit is csinálnék szülés előtt hónapokat otthon, de most már egyre jobban vágyom a pihenésre. Van még egy pár nap szabim, amit kiveszek, aztán majd látom meddig bírom még.

A héten éreztem úgy, hogy lehet nem kéne a jegygyűrűt felvennem, mert nagyon szoros. Szóval lassan arról is le kell mondanom.

Nekem még nincs előtej, remélem ez nem jelent semmi rosszat.

Babus
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Előtej: nekem nincs még, Emmával sem volt, aztán tejem lett, de végül csak nem menta szopi mert Emma állandóan kihányta, aztán üvöltött mert éhes volt, aztán még egy adagnyi nem volt ugye hirtelen, én meg nem bírtam a non-stop szoptatást :cry: Remélem nem fogunk ki mégegy refluxos babát.

Szdona!

Én ma dolgozom utoljára! :lol: Az első gyerekkel én október 12-re voltam kiírva és szpetember 1-től voltam otthon és pont jó volt. Most viszont úgy éreztem hogy több idő kell. Így kb 2 hónapot leszek otthon, de nem bánom. Bár a fizetés nekem si jól jönne persze, pláne hogy nálunk sok béren felüli juttatás, ami ugye nem táppénz és szülési szabi alap, hát ez van :roll: A gyed szempontjából tényleg majdnem mindegy, de ugye először van 1-2 hónap tápénz, aztán kb 5 hónap szülési szabi, szóval azért fél év az számít.

Tusimi!

Üdv itt, gyere sűrűn.

Lizóka!

Namintha az én férjem lenne. Ő semmond semmit, de amit én mondok az nem jó. Mondjuk anno is ezt csinálta a lánynévnél. Aztán egyszercsak jöttaz Emma jó lesz. Na most is várom hogy egyszercsak elérkezettnek lássa az időt.

Bár épp tegnap mondtam neki, igaz nem névből hanemmásból kifolyólag, hog ymost már készülődni kell, hogy meglegyenek a dolgok, mert már 30 hetes vagyok, akár 6 hét múlva már babánk lehet, erre közölte hogy csak szülesen minél később, mert addig sincs éjszakai ordiba, meg oá, oá :roll: Pasik. :lol:

KépKép
manó

Jó reggelt mindenkinek!

Tusimi!
Üdv itt az oldalon. :lol: Én november 12-re vagyok kiírva, ezért ha bírom szeretnék szeptember 30-ig dolgozni. De ez nem csak rajtam múlik. Legszívesebben már hétfőtől otthonmaradnék, de nekünk is nagy szükségünk lesz arra a kis pénzre.

Babuci99! Annyira jól, és érthetően leírtad a dolgokat a fizuval kapcsolatban. Elméletileg valóban így kellene működnie, de sajnos a gyakorlatban sok helyen (közte az én mh-en is) teljesen másképp van. Szabadság? Ha az ember vendéglátásban dolgozik ezt a szót nem nagyon ismerik...... A betegszabadságról nem is beszélek. De én úgy érzem, most megtöröm a sort, és szoktatom a főnököt ehhez a gondolathoz.
Neked ettől függetlenül jó pihenést, és jó készülődést kívánok otthon.

Lizoka09!
Majd csak találtok valami nevet a picinek. Még van idő. Az ember azt gondolná amíg nem terhes, hogy pikk pakkra kitalája a születendő gyermek nevét. De amikor kicsit is belegondol, rájön hogy lehet hogy nem megy a családnévhez, mert túl hosszú vagy rövid. Nálunk is volt nagy fejtörés, de miután én már rongyosra forgattam a Ladó féle utónévkönyvet, kiírtam sokadjára ismét pár nevet, amit a férjem orra alá dugtam és mondtam neki" Ebből most már jó lenne ha válsztanál mert ha nem marad a Boldizsár. :x Nekem a Boldi nagyon tetszett, csak mivel a családnevünk nem rövid (Dominik) ezért nem csengett jól, meg a férjemnek nem jött be a Boldi név.
Ezek után nem kellett sokáig várni a név választásra. Húúúú pedig annyi nevet írtam ki, meg ő is. De ami nekem bejött, az neki nem tetszett. Így esett a választás a Vilmosra. :D

Lizinek a virág ovisjel az tök jó. Nekem mindíg is tetszett. Szép is, könnyű is lerajzolni, és igazi kislányos.

Babus 31!
Ha nincs előtej, az nem gond. Beszéltem tegnap a dokimmal és azt mondta amit Tusimi írt, hogy ha van előtej akkor ez arra utal, hogy nem lesz hiány a szopizásnál. De ha nincs előtej nem kell megrémülni.

Tegnap ismét az a tikkasztó meleg volt. Hogy bírtátok?
Láttam a kismamaújságban ezt a szopis párnát. Ott is nagyon ajánlják. De amikor a szöveg végén feltüntették hogy a Brendonban mennyibe kerül, majdnem lefordultam a székről. (12.990 Ft) Baromi nagy különbségek vannak az árak között. Így már biztos, hogy a gyártóhoz fogom elvonszolni magam hogy vásároljak egy ilyen szopis párnát, ott jóval olcsóbb.

ja, a gyűrűt még én is hordom.......bár lehet nem sokáig mert most már nekem is nehezen húzható le meg fel.

Mindenkinek szép napot
Szdona

Kép
szdona

Ismét itt. Manó! Neked is sok pihit, és jó készülődést a bababváráshoz. Most már egyre jobban elültetitek a bogarat a fülemben, és lehet hogy én is hamarabb megyek el pinenni. :roll:

Tényleg ilyenek ezek a pasik. Nekem is mondta a férjem, mint a Pató Pál úr.. Ej ráérünk arra még....de ha mi nem noszogatjuk őket, akkor maguktól semmit nem fognak csinálni. Vagy ha csinálnak is lehet hogy abban nem lesz köszönet. Itt gondolok a babaszoba berendezésre, holmik rendbetételére, és egyéb előkészületre.

na üdv mindenkinek

Kép
szdona

Jó reggel lányok!
Milyen aktívak vagytok, jaj de jó! :D Köszönöm az üdvözléseket.

Babuci! Köszönöm a leírást, hasznos volt. Nekem 135e a bruttóm, de a rendes fizum ennél - szerencsére - lényegesen több. Ezért, ha elôbb elmennék táppénzre, a fizum töredékét kapnám csak meg, így húznom kell az igát, amíg bírom. Ráadásul kiszámoltam, hogy ha okt. közepéig dolgozom, utána kiveszem még az évi rendes szabim, és akkor az októberem még egy teljes hónapra kijön fizuban. Ez motivál igazából.

Látom, hogy ti írjátok, hogy fáradékonyabbak vagytok, nekem szerencsém van, teljesen jól bírom, a szeptembert simán végig tudom dolgozni, az októberi két hetet meg már csak kibírom valahogy... Mondjuk aki vendéglátóban dolgozik, az mindjárt más, az húzós lehet. Én sz.gép elôtt ülök egész nap nyugiban, inkább a bejárás (Zuglóból Budára), a dugóban való araszolás kezd egyre inkább fárasztani. De fel a fejjel lányok, ha h?vösödik az idô, sztem mi is jobban bírjuk majd a gy?rôdést. A legjobb idôben szülünk, ha belegondoltok! :)

Lafie! Tök jó, hogy így összeszedted az infókat, itt az enyém is. Az elsô babánkat várjuk nov. 26-ra. Nagyon úgy néz ki, hogy Tamarának fogjuk hívni, és az Uzsokiban szülök.
puszi mindenkinek! :)

Kép
Kép
tusimi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: