Sziasztok!
Előtejem nekem is van, erős sárga színű... de eddig csak nyomásra jelentkezett.
Engem még mindig foglalkoztat ez a téma, hogy most töltöm a 28. hetet, de még csak lent mozog a babus... mármint köldök alatt. Felette nem is nagyon éreztem... jövő héten megyek 4D-re, kíváncsi leszek, hogy mit mond, hogy hogyan fekszik, hogy így érzem

Mert a hólyagomat nekem is mindig megtalálja
Szdona! Én is dolgozom még, bár elvileg a mai nap az uccsó

Eddig mindig úgy gondoltam, hogy mi a frászt lehet csinálni otthon 2-3 hónapot szülés előtt, de most valahogy már a szervezetem is kívánja, hogy ne jöjjek dolgozni

Bár hozzáteszem elég sokat utazom egy nap, ezért kicsit megterhelőbb, emiatt is döntöttem úgy, hogy befejezem a munkát...
Tusimi! Nem tudom, hogy tudod-e (vagy esetleg ez másoknak is hasznos info lehet), de elvileg úgy működik, hogy mikor otthon maradsz, akkor kiveszed még az arra az évre járó szabadságodat (ez alatt az idő alatt ha hivatalosan vagy bejelentve) ugyanannyit kapsz, mintha dolgoznál. Utána ha elmész betegszabadságra, akkor a fizetésed 70%-át kapod meg, viszont nem vonják belőle ez eb járulékot, csak az szját és a nyugdíjt. Az első 6 hónapban (168 napban) szüléstől számítva ugyanúgy a fizud 70 %-át kapod meg, de nem vonják belőle ugyanúgy az eb járulékot és a munkavállalói járulékot sem. Ergo nem sokkal kapsz kevesebbet, mintha dolgoznál.
Ráadásul mivel idén szülsz, így a gyededet majd az idei, 2007-es jövedelmedből állapítják meg (az egész éves jövedelmed átlagát veszik, amibe a jutalmak is beleszámítanak).
Ezek a bejelentett fizetésre vonatkoznak, ha valaki feketén kap mellette fizut, azt a munkáltatóval való megegyezés alapján kapja a pénzét vagy csak a bejelentett pénzre vagy a munkáltató továbbra is feketén ad valamennyit (bár ez nagyon ritka... )
Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha a bruttó fizetésed 2007-es évre átlagban havi 131,000 Ft-ra jön ki, akkor teljesen mind1, hogy meddig mész dolgozni, akkor is megkapod a maximum gyedet jövőre. (hacsak közben nem emelik a minimálbért, mert akkor mondjuk egy icipicivel több lesz a maximum gyed... ) Idén 91700 Ft BRUTTO a maximum. Ez nettóba kb 67-68.000 Ft...
Bocsánat ha hosszúra sikerült...