A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi: igazad van, pumpálásra fel.... ez most a lényeg...

Kép
Kép
johanna1975

(Nuk kérdezte, hogy honnan tudjuk, hogy ez van neki; a Norwood alapján illetve amit biztosan lehet tudni, hogy megvan a 4 kamra és "csak" a bal pitvar izomzata nem fejlődött ki" ez egy az egyben a hypopláziás bal szívszindróma n a child with Hypoplastic Left Heart Syndrome, all of the structures on the left side of the heart (the side which receives oxygen-rich blood from the lungs and pumps it out to the body) are severely underdeveloped.)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok! Én abban biztos vagyok, hogy a GOKI az egyetlen megoldás... Ehhez ugyanis egy spec műtéti technika kell, ami nem csak a lélegeztető gépet illetve a szívmotort jelenti, hanem az egyik linkben lévő TCPC keringés biztosítását... Ennek a technikai feltételei csak a Kardiológián vannak meg. Egy valamit nem értek, milyen indokkal nem vállalják a műtétet? Nincs ember aki technikailag képes erre vagy nincs pénz... vagy mi.... A mi műtétünket annak idején alapból vállalták, úgy hogy, én személyesen soha nem jártam a GOKI-ban.... Az ügyben sem kellett semmilyen erőfeszítést tennem, hogy a legjobb sebész álljon a műtőasztal mellé... Mi szerintem a diagnózis felállításást követően kaptunk Prostint is....
figuse1

Sziasztok!
Mirkának rengeteg +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A feng shui jutott eszembe reggel, nagyon nem merültem még el benne, de segítőkész emberek pl. a megfelelő orvos (ÉNY) egészség, család (K), valamiért csak eszembe jutott...
Átpakolom Buddhát ebbe a sarokba...
Feljöttem és mennyi segítőkész embert! :-)

Ennyi gyönyörű gyerket! és mennyi jó pasi! Még nem akarom eladni a lyányom, de felén több most a kislány... :lol:

Tinu! nagyon sokat jár eszembe Tündi, hogy egyidős kórháztesók... és Ő is már biztos...mint Véda.
Nagyon jó a repülőzéses kép! :lol: Véda így sikít, hogy ééééhes vagyok.

Votív, nagyon helyes fiú Istók! A közös képetek mint egy kompozíció, én is úgy szeretnék egy ilyen megkomponáltat...de az is eredmény ha kitartó szólongatás, csattogás, füttyögés után belenéz a fényképezőbe.

Zsanci, jól kihasználták az ágyat a fiúk, esélyetek sincs beférkőzni... :-) Micsoda csókos száj!

Zsugyi, gyógyuljatok meg teljesen! Hihetetlen ezek a gyerekek hogy képesek regenerálódni...van tőlük mit tanulni.

Arwen! Nagyon édes Attila! :-)

Johi, nagyon tetszik maszatos kép, olyan jóllakott.. :-)

Fibi, megy ez neked csakpozitívan, mint minden más is! (még a zárójelben is :-))

Mikatta, milyen elegánsak ezek a gyerekek, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra! Nagyon jó a felöltözött csiga...nálunk a minibékákat hordják össze a gyerekek...brrrrr itt ugrálnak ki éjjel a vödörből...

Mindenkinek nagyon köszi, aki dokit, megoldást, lehetőséget keres, segít! Fantasztikusak vagytok!
Köszönet az újaknak, erre járóknak!:-)

...egy pöttöm kis gyönyörűséges kisbaba, és Ő maga a remény, és mutatja nekünk az utat az emberi, az igazán fontos felé...na bőgök...
Köszi kis Mirka fantasztikus kis lurkó vagy!!! és mi hülye felnőttek, hogy gondolhatjuk, hogy megtaníthatunk bármi fontosat a gyerekeinknek...újra kiderült ki is itt a tanár!

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok!

Én is egy másik topikból vagyok...
Szeretném ha MAcsék tudnák, hogy rengetegen gondolunk rájuk. KITARTÁST, GYÓGYULJ MEG MIRKA!!!!!!!!!!!
Vendég

lett egy telószámom Pozsonyba is...

votiv 8)
votiv

Én is szeretnék kapcsolódni a keresők közé. Egy nagytekintélyű orvos (más szakirány) "fél-ismeretségét" bírom, hátha tud segíteni elérhetőségben, de ez a fránya hosszúhétvége... Csak a hivatali elérhetőségét tudom. Nyomozok, remélem sikerül.

És a lényeg, akkor pumpálásra fel!!! És anya kezében sokat-sokat, az segít.

És, ha picit tanácsolhatok, akkor nem ne legyen akadálya a műtétnek, hanem AKADÁLYTALAN legyen a műtét. a NEM és NE nagyon negatív, még egy pozitív üzenetben is. (én így tanultam)
zsugyu

Votiv

És mi a baj a Goki-val? nem akarják vállalni a dolgot, vagy nem lehet elérni ezt a Hartyánszkit?

ruz
ruzicsky

Ruzi, egész de. lóg a fülemen a telefon, de sehol senki se veszi fel... :?

votiv 8)
votiv

Milyen csupa jó és fantasztikus ember gyűlt ide össze. Köszönjük Mindenkinek!!!
Kicsi Mirka veled vagyunk, nagyon szeretünk!!!

Kép Kép
curse

Vot

Kapcsolódj már fel légyszi az Msn-re!

ruz
ruzicsky

Jaj istenem ez a fránya hosszúhétvége. De érzem és tudom, hogy sikerülni fog. Hit, remény, szeretet és mivel ez mindegyik megvan....

Kép
Kép
johanna1975

még a Hartyánszky István privát telefonszámát is hívogattam (telkönyvből végig az összes Hartyánszkyt :P)...

votiv 8)
votiv

Vot nem ez a száma? 20-825-8022

Kép
Kép
johanna1975

Pozsony nem játszik, a két ország (ill két OEP) közt nincs megállapodás, és nem is olyan jók a körülmények, mint nálunk, inkább onnan is idehozzák a gyerekeket műteni...

votiv 8)
votiv

Zsugyu :) én is így tanultam :)

Kisherczeg :) döbbenet, hogy amit írtál, én szinte pont úgy csinálom/tam :) Véda gyönyörű :)

Kátya :) tegnap este az ágyban bennem is felötlött az őssejtes dolog, de sztem Macsék nem vetettek le kzsinórvért. Meg azt sem tudom, hogy a kutatások ezen, illetve ilyen műtétek kapcsán hogy állnak? Bár mondjuk, ha belegondolok, hogy anno arról cikkeztek, hogy sikeres volt az inkfartus utáni szívizom helyreállítás őssejtek segítségével..... én baromira nem értek ehhez ilyen mélységekben, de lehet, hogy itt is segíthetne.

Minden babó gyönyörűséges, jó volt nézegetni őket :)

Deni :) akkor jó :) és éjszakák átmenetileg jobbak voltak, néhány napja nagyon forgolódik, felül, nem tud visszaaludni, rúgdos, stb. És ezt napközben is megcsinálja. Az utóbbi néhány hétben napi kétszer másfél-két órát aludt, most megint visszaállt a kétszer max egy órára. nem tudom, mi van. Létezhet, hogy nem tartja be a sorrendet fogzás ügyileg? merthogy még ki kéne jönnie négy rágónak és aztán a szemfogaknak, de mintha a szemfogaknál duzzadttabb lenne az ínye... :roll:

Az egyik szálon annyi történt, hogy az az illető, akit megkérdezett párom, a barátja a Goki igazgatójának! Jajj, de jó lenne, ha neki sikerülne utolérnie.... Vot, ugye Te próbálkozol nála?

Vica
vica94

Műthető! Kering! Pumpál!
Kis Mirka megtalálja az orvosát!

+++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Votiv,
Most én ezt tényleg én sem értem :? A GOKI-hoz a Hartyánszkyn vezet az út? :? Vagy most próbáljunk meg vkit találni a GOKI-hoz?

Kép Kép
curse

http://www.maszit.hu/regiszter/regiszter%20lista.htm

Ez alatt a link alatt vannak telefonszámok... Bár az idősebb Hartyánszkynak csak a GOKI-s száma van fenn...
figuse1

sziasztok!

Orsinak és Mirkának hatalmas drukk!! +++++

amiért még írok, a legjobb barátnőm a GOKI-ban anesztes, pont ma de. beszélgettem vele telefonon másmi miatt és igen 1 héten belül valóban műthető ez a dolog, de sajnos a túlélése már nem hangzik ilyen jól. :( és valóban nagyon komplikált a műtét is, és a legtöbbször negatív a vége. :(

ha esetleg vkinek ezügyben részemről kellene vmiféle segítség az írjon privit.

és nagyon drukkolok a picikének mégegyszer!!
Vendég

Dóri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fantasztikus vagy! :D :D :D

Kisherczeg,
te is! :D

++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

szrekuc

Meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

és a legfantasztikusabb a kicsi Mirka és Macs és sok +++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Dóri: jó lenne ha minden kockázat ellenére elvégeznék minél előbb a műtétet. És mivel annyira szerene élni Mikra és annyira sokan drukkolunk érte, szerintem nagyon jók az esélyei. Csodák minden vannak. Tényleg jó lenne ha zöld utat kapna a műtét. Ebben tudsz segíteni? És köszi az infót....

Kép
Kép
johanna1975

minden fronton próbálkozom, próbálom GOKI-t hívni, próbálok GOKIS dokikat meg igazgatókat hívni...

Dóri! ha neked vagy a barátnődnek van GOKI-s doki számod, talán segíthetne!

és úgy néz ki megtaláltuk azt a családot, akiknek a gyermeke az első MO-n aki túlélte a műtéteket és lassan 3 éves...

votiv 8)
votiv

Votiv!
remélem érzed, hogy nem hiába kerültél ide. és remélem nagyon sokáig itt babázunk majd. (nyugdíjas korunkban is)

Egyszerűen érzem, hogy MIRKÁT meg fogják műteni, nincs mese!

Readonly!
aktuális még az ért. kérés? ha igen, írj privit; nem mindig tudom lesni a bnetet, de hálát adok az Úrnak, hogy be van kötve, így nem kell naphosszat egy netcaféban lógnom, megőrülnék, ha nem tudnám a híreket Mirkáról.
ancsipancsi

Votiv

Nem működik az msn-de visszahívott a Horkay akit mondtam, hogy a felnőtt osztályon van és azt mondta, most nincs nála a másik mobil de pár órán belül meglesz a Hartyánszky száma!!!!

ruz
ruzicsky

ha addig esetleg más fronton nem sikerül akkor legalább a szám meglesz
ruzicsky

Sziasztok!
Szintén a 2006/2007 téli babás topicból vagyok.
Nagyon sokan gondolunk Macsékra, és küldjük a pozitív energiákat!!
Sikerülni fog, ez a kicsi lány nagyon élni akar!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én az nlc-n találtam egy topikot, az indító írta le később, hogy Neki mi volt a betegsége, '79-ben műtötték először. Talán kicsit más a baj, de nagyon bíztató, amit írt:

"Az én betegségem teljes neve:Tricusbiralis atresia Ventricularis septum defektus. Röviden (amit én tudok belőle) :a jobb szívkamrám nincsen kifejlődve,így olyan mintha nem is lenne. Ezért csak a bal szívkamra "dolgozik" egyedül. Ezen kivül a használt vér keveredik az új vérrel ami elég súlyos keringési problémát okozott,egészen addig míg a professzorok 2002-ben meg nem oldoták ezt a gondot. Engem négyszer műtöttek. Ismerem a Szabolcs utcai,a Haller utcai kardiológiát is."

Mirka szíve pumpál, pumpál!!!

+++++++++++++++
+++++++++++++++
+++++++++++++++
+++++++++++++++
+++++++++++++++

Pocak
pocakpacni

Egy kis bíztatás:

"VI. A Gyermekszív Központ eredményei
Magyarországon évente 3-4000 gyermek születik szívhibával, mely adat teljesen megegyezik az európai országok statisztikáival, nevezetesen, hogy 10 millió lakosra ennyi veleszületetten szívbeteg újszülött jut. Nagyon sok gyermeknél már az első életév során valamiféle terápiás beavatkozást kell végezni: ez katéter-intervenciót vagy szívműtétet jelent.
Ma már az igen súlyos szívhibák is megoperálhatók. Ez azt jelenti, hogy egy-egy gyermeknél többlépcsős műtétre kerül sor. Magyarországon – az európai követelmények szerint – évente legkevesebb 550-600 csecsemő szívműtétre és 150-200 szívkatéteres intervencióra van szükség.
Hazánkban az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy Budapesten, itt, ebben az intézetben, az ország földrajzi középpontjában lehetőségünk van arra, hogy ezeket a beavatkozásokat a kor színvonalán elvégezzük; minőségi mutatóink pedig megegyeznek a nyugat-európai országok hasonló mutatóival.
A csecsemő- és gyermekkori szívműtétek összhalálozása az Országos Kardiológiai Intézetben alacsony, 3,8% - beleértve a legösszetettebb veleszületett szívhibákat is.
1993 óta az Intézetben a gyermekek körében is alkalmazzák a szívkatéteres intervenciókat, amelyek a szívműtétet kiváltó katéteres beavatkozások. Ezek a gyermekek számára igen nagy könnyebbséget jelentenek a műtéttel összehasonlítva azért is, mert 1-2 napos kórházi bennfekvéssel elvégezhetők. A Gyermekszív Központban ma minden olyan katéter-intervenciós beavatkozás végzésére lehetőség van, mint Európa bármely fejlettebb országában!
macmam

lányok,
nem tudok még visszaolvasni, de Kancz Sándor nincs itthon, Irországban van hosszabb ideig.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok Lányok!

Ámulok és bámulok! Csodálatosak vagytok, önzetlenek, csurig tele szeretettel! Áldottak vagytok, hiszem! Én továbbra is imádkozom! Igenis vannak csodák és Hinni kell!

Márti
borossné becz márta

Lányok,
megkérdezem a barátnőmetmit tehetnénk. De amit nem értek: miért nem hivatalosan kereseik meg a GOKI-t azok, akik a kezelőorvosai a picilánynak? Mert (gondolom én) , akkor nme kéne telefonszámok után nyomozgatni, hanem mivel mindenki tudja, hogy mennyire sürgős a dolog azonnal lépne? Vagy lemaradtam vmiről? :oops: :oops: szerintem egy szívműtét nem úgy megy, hogy felhívjuk a szívsebészt és ő rohan a műtőbe.

tehát mire lenne konkrétan szükség? egy olyan gokis szívsebészre, aki lehetőleg az egyike a legjobbaknak és azonnal a lehető leghamarabb meg kéne műteni a picit? Hol van a baba most?

én meg tudom szerezni a H. számát is, de azért ennek szerintem kell legyen egy (hivatalos) módja is, anélkül nemigen lehet tenni bármit is, nem? :oops:

nem leszek gépközelben, de ha konkrét segítség kell szívesen (talán ügyel is a barátnőm ma :?: :idea: ) csörögjetek meg. 06 70 7793771 és hátha sikerül.

ha nem tudom felvenni, annak oka van, de visszaszólok (3 gyerkőccel vagyok most épp egyedül, mert férj dolgozik :? )
Vendég

Votiv! Kit találtál? Én egy kisfiúról tudok, aki inkább már 4 éves körül lehet, Varga Miklós egyik zeneszerzőjének a kisfia.... Túl sokan nem lehetnek sajnos, mert az eset szám is éves szinten néhány darab és Dóri is írta, hogy a távolabbi kilátások nem igazán jók....
figuse1

sziasztok!

Most beszéltem egy ottani nővérrel (talán főnővér, nem tudom azt hittem már nem dolgozik ott de mégis! ) és azt mondta, hogy a JÁnos kórháznak kellene még egy konzíliumot kérni az állapotváltozásra tekintettel, mert 3 orvos dönti el, hogy operelható-e stb. szerinte ezt kellene elérni ez a járható út!

ruz

Nem műkszik az msn és nem tudom Votivot elérni, ezért ide írom, aki tudja tolmácsolja Macséknak, hogy én nekem ezt mondták!!
ruzicsky

FONTOS! Votiv vonala foglalt, ezért ide írom.

Beszéltem az [origo] főszerkesztőjével, gyorsan kellene írni egy cikket, amit kiraknának a megfelelő oldalra, hátha így jön a segítség. Én nem vagyok jó fogalmazásban. Votiv vagy valaki, lécci (szegény Votivnak leadási határideje is van). A mail címemet Votiv tudja meg Indi meg Szrek is meg nem tom. És akkor elküldöm mailben, ők meg kiteszik. Sajna nem címlapra, de hátha nézi a szakma.

Votivnak már mondtam, szegedi vonalon nyomultam, ott a sebészeti klinika gyermek szívsebészet vezetője, de. Bogáts Gábor végez ilyen komoly műtáteket csecsemőkön, de sajna ő is szabin, szept elsején lesz. Akivel beszéltem (Szabó Antal), majd értesíti, ha hazajön külföldről (szept. 1. előtt), és szól nekem, ha ő bármit tud intézni.

És amit gyorsan még intézni lehet, mindenki, aki tagja az iwinek, ugyanazt a cikket, amit megírunk az [origo]-ra, kirakhatná az üzenőfalra.

Kátya
kincsimano

meg, hogy az ügyeletet próbáljuk ott esetleg meg tudják adni a Hartyánszky számát, mert azt ő sem tudta és ráadásul most épp ez a nővér is szabin van és külföldön
ruzicsky

csajok,
Votiv épp Maccsal beszél, de bepészteltem mindent msn, és remélem fel tudja olvasni Macsnak

Kép

ZsanciKép
zsancikant

+++++++++++++++++++++++++++

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ifjabb HaRTYÁNSZKYT PRÓBÁLTA MÁR HÍVNI VALAKI? Ha nem, én megpróbálom.

Kátya
kincsimano

Naaaa, sehol senki? Akkor ezt "nem"-nek veszem, hívom én.

Kátya
kincsimano

mindjárt ir Votiv.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs írt, volt konzílium, Votiv tud többet és pontosabban,én csak annyit, hogy ++++++++++++++++++++++++++++++++++, nagyon nagy szükség van rá

Kép

Kép

szrekuc

++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++

és én most el.
bocsánat.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Megvárom, mit ír Votiv, mielőtt telefonozok ifj. Hartyánszky doktor úrnak.

Kátya
kincsimano

++++++++++++++++++++

Kép
Kép
johanna1975

++++++++++++++++++++++++++
pocakpacni

Jaj mondjon már valaki valamit, nem bííírom. Továbra is rengeteg +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
johanna1975

Nem írtam, de folyamatosan ++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

És még az [origo] főszerkesztője is nyomoz segítségért, köszönet neki is!

Kátya
kincsimano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: