A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szia, Gica!
Milyen Hajnit ajánlott Neked a dokid a Péterfyből? (Én egy Maczó Henit ismerek... nem rá gondoltál? :wink: ).
Nekem a dokim adta meg a szülésznő mobilszámát, felhívtam, belecsaptam a lecsóba (hogy őt ajánlották nekem szülésznőnek, és mikor mehetek az első NST-re?).

Kép
Kép
irina

Kép Kép

Kép

Csak lesek itt, mert most jöttem orvostól!

Nagyon jó egészséget, boldogságot, minden földi szépet kívánok!
VELETEK EGYÜTT ÖRÜLÜNK!

Kép
granda

Sziasztok!
Mai pocikép (amíg még egyben vagyunk :lol: )
Kép
Puszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vadvirág
Gyönyörűek a kiscsajok :)

Anitja
Nagyon csini vagy, köszi a képet :)
Azéé te még tényleg ne szülj!!! :)

Én ma voltam a dokibácsinál és meg volt az első CTG. Az elején kicsit bealudt a drága, de aztán sikerült felráznunk :)
Méhszáj még zárt, de már megrövidült egy kicsit. Asszem ez jó :).
Meg levették a mintát ahhoz a s.. betűs izéhez, mármint megnézni, hogy van e.
Holnap meg hajnalban mehetek az uccsó vérvételre. :)

Pusza

KépKép
KépKép
fleur

Anitja: szép pocid van, már a tali óta is mennyit nőtt!

Nekem azt mondta a mai doki, hogy talán mégsem lesz olyan nagy a bébi. Igazából én ennek örülök.
Szurkoljatok, hogy simán is menjen a dolog!!! Nagyon szeretném!

Kép
Kép
timi26

Anitja, nagyon édes vagy a pocis képen (a maci is ;-))!

Timi26, megy a Nagy Drukkolás, hogy úgy menjen minden a szülésednél, ahogy Te szeretnéd!!!

Kép
Kép
irina

Most értem haza. Egyre lájtosabban megy a vizitorna, de továbbra is nagyon jól esik.
Az oktató azt mondta, hétvégén hidegfront várható, és 35. hét felett, ha már érett a baba, megindulhat a szülés.
Nos nekem a 35. heti UH-nál mondta a szonográfus, hogy olyan érett, bármikor megszülethetne. :shock:

De én még nem akarok szülni...

Éppen ma voltam úgy, hogy én már nem merek egyedül slattyogni, mert Zsofka néha annyira nyomja a szeméremcsontomat, hogy attól félek, kilukasztja a burkot, és akkor csak lesek, mint pocok a lisztben.... :shock:

Anitja! Ezen a képen kifejezetten cuki vagy! :wink: :D

Vadvirág! Gyönyörűek a lányok, és mennyire egyformák! Egypetéjűek?

Granda! Mi volt a dokinál?

Fleur! A kenetvétel a Streptococcus B vizsgálatára irányult.

NST! Én holnap reggel megyek 8-ra. Lesz vizsgálat is, meg minden, majd beszámolok.

Timi26! Ezek a becslések..... Én már nem tudom követni.... Szerintem ne is foglalkozz vele, lesz, amekkora lesz. :wink:

Gica! Most már tessék sűrűbben jelentkezni! Látod: bármikor potyoghatnak a babák... :)

Timi26, Irina, Hörcsög, Silka, L.Móni és a szeptember elejére kiírtak! Jön a hidegfront, cuccot összepakolni, bármi van, jelentkezni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, ez igen, hogy még vízitornázol! Nekem néha a másik szobába átmenni is külön projekt... :lol: Korábban írtad, hogy az NST-det nem a Péterfyben ejtik meg -- hogyhogy nem? A dokidnak van saját gépe?

Jelentem, nálam elkezdődött a türelmetlenség, téblábolok (miközben dolog azért lenne) órákig... Ádi szerintem lejjebb csúszott, mert sokkal többet érzem a hólyagomat, meg valahogy az egész más.

Csók mindenkinek, és írjatok az NST-tekről!!!

Kép
Kép
irina

Marica,Vadvirág!

Hatalmas gratula nektek minden jót kívánunk :)

Anitja!
Nagyon jó a kép rólad :)
Én is örültem h. találkoztunk,de ki is voltam akadva mikor du felhívtam a dokit és kiderült h. rendelt :evil: szívatják a népet :(

Emese!
De ismerős ez az érzés :( mikor el kell indulnom vagy reggel fel kell kelnem :) ráadásul matracunk a földön :)

Irina!
Lassan te is szülhetsz :)

lefürödtek ... :)
pusz

KépKép
viranka

Irina!
Én még nem vagyok képben ezzel. A dokim az V. kerületben rendel (sztk). Oda járok. És oda is kell mennem NST-re.
1x küldött a Péterybe UH-ra, amikor az AFP utáni vizsgálatot csinálták. De nem ő.
Pedig ha holnap oda kellene mennem, bekukkantanék Vadvirágékhoz.

És igazad van, valahogy az egész más nálam is... :shock: Pedig én csak most kezdem a 37. hetet...

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: te most a szüléstől félsz, vagy csakazértis szeptemberben akarsz szülni.
Mert magamból kiindulva, mindegy lenne mikor, csak már kint lenne a bébi!!!

Kép
Kép
timi26

Betöltött 36. hetes Zsófi-Lak :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi!

Egy biztos! Én egyáltalán nem félek a szüléstől! Csak az az érdekes, hogy 1-2 nap alatt olyan változásokat vettem észre, amiből azt gondolom, hamarabb is szülhetek.
Én szeretném, ha kivárná az idejét, nem siettetem, nem vagyok türelmetlen egyáltalán!
Csak már nagyon nyom, nagyobbacska is, hidegfront is jön, mindenre fel kell készülni.
Én szeretném, ha szeptemberi babuka lenne. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Egy biztos, hiába akarja az ember siettetni, vagy késleltetni, akkor jönnek ezek a bébik, amikor ők akarnak. :D

Kép
Kép
timi26

Timi! Ebben igazad van! :wink:
Élvezem az áldott állapotot, örülök, hogy minden pillanatban velem van, bírom még, nem vagyok türelmetlen, és még van ideje szeptember 13-ig. :)
Lehet, egy hét múlva már itt fogok nyavalyogni, hogy jó lenne, ha már megszületne.
De úgy is Ő dönt! :wink: :D

Én meg nagyobn drukkolok Neked, hogy átélhesd a természets szülés csodáját!

Kép
Kép
Kép
gremese

Most csinálok egy kis reklámot. :oops:
Nem tudom, van-e még valakinek székrekedés gondja, nekem még elő-előfordul.
Ma vettem a DM-ben Tamarinlax nevű hashajtó lekvárt, kismamák is fogyaszthatják. Nem olcsó, de nekem nagyon bejött.
Este, vacsi után kell bevenni 1-2 kanállal.
Nos, és két órája vettem be, és most meg is lett az eredménye! :oops: :D
NAgyon hatásos, akinek ilyen gondja van, tudom ajánlani, legalábbis nekem bevált! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!

Erre a Péterfys topikban bukkantam. Csak Neked! :wink:

"Sziasztok!

Aug. 5-én (3 nappal a kiírás után) megszületett Gergő kisfiam 59 cm-rel, 4530 g-al, a fejkörfogat 37 cm (BPD a 36. héten 100 volt). Természetesen, hüvelyi úton szültem meg.
Azért írom ezt le, hogy megnyugodjanak azok a kismamák, akik hasonlóképpen aggódnak a nagy fejméret miatt, mint én, és szeretnék hüvelyi úton megszülni a babát. Lehetséges, de a csípőszélességtől, és még sokminden mástól is függ, ezt részletesen a dokival kell megkonzultálni.

Alapítványi szobában voltam, mindenkinek ajánlom a fürdő közelsége miatt. Az első napon nagyon gyenge voltam, örültem, hogy nem kellett messzire menni. Megéri, mindenkinek ajánlom!"

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát szép az ember nem jönn délelött és milyen események vannak.
Igaz jönni akartam de nem tudtam belépni a babanet oldalra.

Vadvirág : Nagyon sok gratula neked. Gyönyörűek a lányok. Nagyon sok boldogságot hozzájuk és további sok pozitív hozzáállást a sok babához a családba. Mielöbb kérünk még fotót a csajokról. :D :D :D

Gremese : hát szép kis albérlete van Zsofkának.

Anitja : édes ez a kép rólad. Neked is szép pocakod van.

Én ma voltam CTG-n hát az én kicsi fiam ....... mozogni. Igaz egész éjszaka buliba volt ( csak azt nem tudom hol ) és dizsizett így én meg nem aludtam.
Így reggel amikor kellett volna mozogni akkor ő szépen szundikált.

Mondta a szülésznő, hogy tessék összecsomagolni a kórházi cuccokat mert most mindenki elöbb szül.
Volt két cukros kismama mind a ketten 35. hétre szültek.
Jól rám is ijesztett mert nekem még semmim sincs összepakolva.
Igaz már a hálóing meg a köntös ki van mosva max azt visszük ha kell. Igaz én még nem szeretnék szülni nekem van időm rendesen.
Én max 2 héttel szeretnék a kiírt dátum elött szülni elöbb semmiképp. Igaz erről nem én fogok dönteni.
Lányok úgy nézz ki, hogy light-osan de augusztus 30-ig dolgozom ( heti két nap ).
Igaz néha már fáradok de akkor nem megyek.

És ujjab bécsi shoppingot megprobálok szerdán. Remélem kicsit szerencsésebben fogok járni mint most.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele de ma azt hittem megdöglök olyan meleg volt.

Jöhet nyugodtan a hidegfront főleg azért hátha Milénánál elindulnak a dolgok.

Nézzétek meg még szegénykém végig hordja majd Zétit pedig mennyire imádkozott, hogy bírja ki a 36. hetet.

Mindegy Miléna megy a drukk ++++++++++++++++.

Mindenkinek kellemes éjszakát !
Aki szülni megy kérjük jelezze legyen miért izgulni.

Majd késöbb benézek még hátha lesz megint valami meglepetés.

Üdv szép éjszakát !! :D :D :D
20200310173350

Hát, csajok, úgy néz ki, Zéti még egy időre bérli Miléna pocakját! :wink:

Belső méhszáj oly stabil, hogy még a végén tényleg szeptemberi baba lesz :D

Miléna puszil mindenkit, a körülményekhez képest jól van, némi húshiány mellett.

Minden jót!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kőszegi Timi!

Most mehetsz nyugodtan Bécsbe! :wink:

1187292253.85.doc

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese : köszi tegnap már én is lecsekkoltam.
De mekkora mázlista vagyok se közel távol nincs ünnep csak akkor amikor mi mentünk.

Ez van. Az a lényeg, hogy pozitívan álltunk hozzá és úgy vettük, hogy egy jót kirándultunk.
20200310173350

2 napot nem olvasok, és máris micsoda hírek vannak!!!
:shock:

Marica, Vadvirág: GARATULÁLOK!! JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SOK TEJCSIT!!!!

Úgy látszik, most már tényleg beindulnak az események, nem lehet csak úgy egy-egy napra eltűnni.
Teljesen ledöbbentem, hogy akár akkor már jövő héten én is szülhetnék :shock: ?!?!?!?!?!
Napok óta egyre többször keményedik a pocakom, és már tegnap, meg ma is hányingerem is volt. De fájásra utaló jelek nem, így úgy gondolom még min.két hetet benn marad a kis manó.
De most betojtam kicsit, hogy mi lesz ha mindjárt szülök :shock:

Kicsit beparáztam most azt hiszem, persze várom, csak nem gondoltam hogy már aug.közepén így fel fognak itt is pörögni az események, és ez most hirtelen ért.

Ti szeditek már a homeós bogyókat? Mármint aki szeretné szedni, vagy úgy gondolja, hogy szedni fogja szülés előtt.

üdv

Kép
bfagi

Anitja
Hozod a formád :) Klassz a pocis fotó!

Gremese
Ez igazából belgyógyász volt, másodszor (hetente kell visszajárnom hozzá a cukor miatt). Úgy tűnik, sikerül karban tartani az értékeket és nem kell inzulin (mert az is felmerült)

Hát én a mai napon jól bevállaltam magam, 10-kor talákozó egy 3 hónapja szült kismama kollégával (jótanácsok, rémisztgetések, egyebek...) :) Aztán belgyógyász - konzultáció, majd irány a munkahelyem - összepakolni a 10 év alatt felgyűlt iratok maradékát (2 órán át selejteztem, halott csontvázakat is találtam a volt szekrénykémben)-na persze a helyemet már régesrég átadták egy másik kollégának....
Végül hazajőve sok-sok mosogatás, mosás, rendrakás, aztán hazajött a férjem fél10-kor és a következőt mondta: "drágám, egész jól elvagy itthon, igaz?" :lol:

Kép
granda

Gremese, ez aztán a formás poci formás kislánnyal benne!!! :wink: Nagyon szépek vagytok!
Köszönöm a történetet, 4,5 kg-os baba simán, asszem, fütyörészni fogok, ha be kell menni! :-) (Vajúdás alatt amúgy is jó: énekelni, csókolózni, ami a szájat lazítja, az a hüvelyt is ;-)).
Mikor jön amúgy a hidegfront? Mert ma igen meleg vót...

MILÉNA: HAMAROSAN TÚLLESZTEK RAJTA, HIDD EL!!! KITARTÁS!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

[b]Vadvirág!
Gratula a csajokhoz! Sok boldogságot, és gyors felépülést kívánok!

Ma voltam CTG-n, most tök jót pihiztem közben, mert a csaj a bal oldalamra rakta azt a szívhang figyelő izét, és jobbra kellett fordulnom CTG közben (múlt héten pont fordítva volt). Ezt a pozíciót jobban szeretjük alváskor is. Egyébként a jobb oldalamnál van a háta, tehát a szíve is valahol arra, de a köldökzsinóron áthallatszik a bal oldalra is. Szóval most nem volt sem magas szívhang, sem keményedés, mint múltkor. Pár finom mozgás volt csak, semmi extra, minden rendben.
De. uszodában voltunk a fiúkkal, jól esett egy kis úszás. Du. meg kismamajógán voltam, nagyon jó volt (főleg a relaxálás). 2 hétig nem lesz jóga, legközelebb szept. 4-én lesz óra. Feltett szándékom, hogy még ott leszek (van még 1 alkalmam a bérleten :wink: ) ! Meg különben is megbeszéltük a babával, hogy szept. első héten leghamarabb pénteken születhet meg, ugyanis hétfőn jönnek hozzánk a festők, akik 3 napig dolgoznak :wink: .

Timi 26!
Most már tényleg szülj meg mielőbb, "4 lányunk" már van, jöjjön egy kispasi is :lol: ! (Ja, ez Milénára is vonatkozik :wink: !)

Gremese!
Nálunk nem kellett váltásruha apának, beöltöztették szép zöld műtősruhába :lol: .
Az OEP honlapján http://www.oep.hu kerestem a kitöltenivaló formanyomtatványt, de nem ismertem rá. Én 3 oldalt töltöttem ki, a 4. oldalon tájékoztató volt, plusz egy fél oldalas mellékletet is kaptam, amit ki kellett tölteni (a honlapon csak 1-1 oldalt láttam, úgyhogy a 3 oldalt össze kell ollózni, meg lehet, hogy a mellékletet is). Egyébként a könyvelő töltötte ki, nekem csak a személyes adatokat kellett kitölteni, meg a munkáltatóval aláíratni. 2 példányt kell kitölteni, az egyik marad az OEP-nél, a másik meg visszakerül a könyvelőhöz.
A kitöltött papírokon kívül kell még a kiskönyved, amibe a dokid beír 2 mondatot, hogy ettől és ettől a dátumtól szülési szabadságot igényelhetsz. Ennyi volt, gyorsan ment az ügyintézés.
Szegeden nincsenek távolságok, tőlünk autóval 3 percre van az OEP, úgyhogy én személyesen mentem el a nyomtatványokért (biztos ami biztos), de Pesten azért gondolom más a helyzet. Én lehet, hogy a helyedben azt csinálnám, hogy felhívnám az OEP-t, miközben a gép előtt ülök, és mondja meg a csaj, hogy melyik lapot kell letöltened, és kitöltened :wink: . Ja, még annyi teendő van, hogy a baba születése után a születési anyakönyvi kivonatot be kell vinni az OEP-hez (de ez gondolom úgyis apára, vagy a nagyszülőkre vár :lol: ).

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt!

Most a változatosság kedvéért a bal lábam akart leszakadni az éjszaka térdtől lefelé. Egyre jobban állok! És ez akár még 2 hétig is eltartathat!
A férjem már tiszta para. Minden egyes mozdulatomra fent van és kérdezi: "Szülünk???"
Aranyos, csak most 2 éjszaka nem lesz itthon, nem is tudom, mi lesz! Persze van megoldás, de a legjobb mégis az lenne ha ő vinne.

Nem akarom elkiabálni, de már napok óta furcsát érzek a mai nappal kapcsolatban. (Na most hogy leírtam boztosan nem történik semmi).

Megyek vásárolni, megtöltöm a hűtőt, legyen mit enni a drágáimnak, ha mégi történik valami.

Majd jövök később!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Timi 26
Pedig a megérzéseid Maricánál is bejöttek :lol:

Nem lenne rossz egy újabb bébi - fiú, a 4 csajszi mellé :)

Kép
granda

Tényleg édesek Vadvirág kislányai!!! :D

Anitja! Szép dallamos neve lesz Gergőnek!!! Neked is szép nagy ám a hasad! Az enyém is csak nő, csak nő! :wink:

Gica! Igen, most már rájöttem, hogy a pasik többsége sajna ilyen. Úgyhogy én is már elfogadtam a helyzetet. Teszem a dolgom, legalább az meglegyen, ami az én feladatom. De jövő hétre ígéretet kaptam a szobaberendezésre! :lol:

Szerintetek ha hálózsákban fog aludni Szelina, azért kell neki takaró??? :roll:

Még egy hét, és betöltjük a 37. hetet. A védőnőm mondta, hogy az egyik csaj a málnalevélteától másnap megszült (A 36. héten), úgyhogy még várok egy hetet, hogy elkezdjem inni. Biztos, ami biztos. :roll:

Alapítványi szoba: Egyre erősebben gondolkozom rajta, ugyanis nagyon sok nálunk a szeptemberi kismama… Csak ne lenne egy emelettel lejjebb… Majd megtudakolom valahogy, hogyan történik az átjárás. :shock:

Nálunk is zöld rucit kapnak az apukák.

Nemsokára megyek a védőnőhöz. Utána még jövök.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Ollllyan aranyosak Vadvirág kislányai. És milyen békésen alszanak!

Banita: Ez az OEp-es kérdőiv mihez kell? Sajnálom, de annyira le vagyok maradva, semmire nincs időm, kórház-haza-fejés-kórház-haza-fejás-kórház-haza-fejés.... Nem panaszkodni akarok, denagyon fárasztó.

Képzeljétek, nem akarom elkiabálni, ( nehogy holnapra lefogyjunk ), de ma 1300 gr a lányom! 10 ml-t kap anyatejből 8 óránként. Sajnos összeszedett egy fertőzést, de mivel hamar észrevették, már el is kezdék kezelni, igy nem látszik rajta semmi. Hála Istennek. Már át tudja forditani a fejét az egyik oldalról a másikra. Sajnos egy picit vérszegény, ezért majd kap vért, de az mondták, hogy ez gyakran előfordul az ilyen kis súllyal született babáknál. Ma lesz szemvizsgálat is.

Hát igen a megérketünk listát kétség kivűl a lányok vezetik. Igy még lehet versenyezni az első fiú cimért :lol: :lol: :lol:

Minden jót, és vigyázzatok ebben a dög melegben!
BEA&ERA
Vendég

Mazsola

Nem tudom, milyen fűtésű a lakásotok, mert bizony attól is függ a szobahőmérséklet. Ált. 22 fokot tartják ideálisnak:

https://www.babanet.hu/faq/csecsemo31.php

Azt bizton állíthatom, hogy a tesóméknál ennél nem volt több (szabályozható a fűtésük) és szerintem a kicsi épp ezért makk egészséges, nem felhevült testtel vitték soha sétálni. Nálunk központi fűtés lesz, úgyhogy én a hálózsák mellé nem tervezek takarót, szerintem télen lesz vagy 26 fok a szobában.... :?

Kép
granda

Jó reggelt :D

Gremese Igazán csini "albérlete" van Zsófinak :D jó neked, hogy járhatsz még a vizitornára, engem letiltott az orvos az úszásról már több mint 1 hete merthogy elkezdtem kicsit kinyílni. Nagyon hiányzik :(

Timi26 Lehet mégis te leszel a következő :lol: Azért vigyázz magadra, ne erőltesd meg magad a mai napon, készülj az estére. Sok energiára lesz szükséged ha bejön a megérzésed :lol:

Miléna Zétike nagyon jól érzi magát bent :D kitartás :D papírforma szerint is már csak 2 és fél hét :D

Én a munkahelyemtől megkaptam minden papírt és még a szülési szabit is szó nélkül elintézték. Ha Grétike megszületik mindent nekik kell bevinnünk kitöltve, illetve kérik még a születési anyakönyvi kivonatot, a kicsi TAJ számát, korházi igazolást, az orvosi igazolást, hogy legalább 4 alkalommal megjelentem a terhesgondozáson. Ja és még kellhet a lakcímkártyája. Ők aztán mindent elintéznek nekem és még a pénzhez is hamarabb jutunk, mintha a TB-nek adnánk le a papírokat :lol:

Este én is kivoltam egy kicsit, egyre nehezebben bírom ezt a meleget. Fél tíz körül elmentünk apával sétálni, hát mit mondjak... szerintem egy csiga kitette az indexet és lazán megelőzött :oops: :D A maratoni sétákat már nem nekem találták ki :roll: Nagyon fájtam már a végére a csípőmnél, hasogató, szúró fájdalommal. Kicsit nyugtalanná tett, de ahogy hazaértünk és le tudtam pihenni elmúlt. Aludni viszont szinte semmit sem aludtam :cry:

Bfagi Én már szedem a homeos bogyót és iszom a teát :lol: . A héten kezdtem el mind a kettőt. Remélem sokat fog segíteni :lol:

Puszi mindenkinek és szép, hűvös napot :lol:
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vadvirág,
nagy gratula a csajszikhoz!

Annyira jó olvasni a babás infókat. Olyan jó mindenkivel együtt örülni!

silka
silka

Mazsola Kitartás. Másfél hete még hasonló cipőben voltam mint te. Párom még hálozatot szerelt, fúrt, faragott. Kész katasztrófa volt a lakás. Én bizony sírtam miatta :oops: Nem nagyon akart megérteni, szerinte nem volt vészes :? Múlt hét hétfőn voltunk a védőnőnél és ott mondtam neki, hogy otthon mi a helyzet. Akkor Ő mondta a páromnak, hogy a nőkön ilyenkor eluralkodik a fészekrakási ösztön és hogy próbálja kicsit összeszedni magát és befejezni a nagyobb munkákat, hogy végre én is megnyugodjak. Még aznap nekiállt teljes gőzzel és hajnali fél 3-kor befejezte a felső szintet. Az ő dolgozója még nincs teljesen kész de az csak őt zavarja. Nekem az a szoba tabu.
Takaró szerintem nem kell a hálózsák mellé, már az is egy plussz réteg. Csak túlhevülne a kis teste és sokkal könnyebben megfázna.

Era Szépen gyarapodik a kicsilány :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok,

az OEP-es papírokat nem szülés után kell intézni? Teljesen analfabéta vagyok az ilyen témákban, mikor a munkahelyemen rákérdeztem, (nem kifizető hely), azt mondták a baba megszületéséig nincs teendő. De, hogy utána mit kell intézni???? Én is megpróbálok majd kicsit tájékozódni az oep honlapján, aztán max jelentkezem a kérdéseimmel :lol: :lol: :lol:

Voltam ma dokinál, semmi extra, semmi jel, ami egy közelgő szülésre utalna. Mikor a dokinál rákérdeztem, azt mondta tippelgetni nem akar, elvileg a betöltött 38. hét után minden lehetséges, az meg ugye 3 nap. De én baromira úgy érzem, hogy nem fogok mostanában szülni. Talán a kórházi motyómmal is ezért vagyok ilyen ráérős. Bár jelentem, tegnap éjjel fél 1-ig pakoltam, úgyhogy a 80 % összerakva!!!!! (És így is televan már egy hatalmas bőrönd :oops: )
Dobok méreteket, a hasonló korúaknak:

BPD: 92,7
AC: 346
FL: 71,5
Súly: 3380 gr

Apropó! Van köztetek parlagfű allergiás? Ha igen, mivel védekeztek a növekvő pollenkoncentráció ellen? Én kb 3-4 napja kezdtem érezni a jeleket, de semmit nem merek beszedni :cry:

silka
silka

Sziasztok Mammikák!
Köszönjük a pocidicséreteket :oops: , aranyosak vagytok.

Era! A védőnődnek ezekről tájékoztatni kellett volna! Ha megszületik a Babócád mehetsz intézni a Terhességi-gyermekágyi- segélyt, az Anyasági segélyt, a Családi pótlékot, és ha szerencséd van, az önkormányzat is ad támogatást.
Esetleg ezeket olvasgasd:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelk ... otlek_stat
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213
Továbbra is szorítok Beácskának, és gratulálok a súlyához, szépen gyarapodik :lol:

Emese! Neked is nagyon szép a pocikád!

Regi! Nem hiszem, hogy a málnalevélteától szülni lehetne ilyen gyorsan. Az gyógynövény, és szép lassan lazítja a méhszalagokat, nekem azt mondta a szülésznő ismerősöm, hogy nagyon jól teszem, hogy iszom, pedig még csak a 35. hetet kezdtem meg. Igaz nem is literszámra iszom, csak fokozatosan növelem a mennyiséget (1 csészével kezdtem). De végülis mindent tégy úgy, ahogy neked jól esik :lol:

Miléna! Szorítunk, szorítunk... a lényeg, hogy jó kezekben vagy!!!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Silka Én allergiás vagyok rá de hála istennek most nem jött elő ( kop-kop-kop ) Az orvos szerint a baba van rá jó hatással. Amúgy hírdetnek egy homeopátiás szert kifejezetten allergiára és kismamák is szedhetik. Ha jó emlékszem c betűvel kezdődik :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Kicsit nem jövök és máris micsoda hírek! :D

Marica, Vadvirág gratulálok!

Érdekes mi tegnap voltunk a Sotén szülőszoba látogatáson és egyetlen vajúdó kismami sem volt. Múlthét csütörtökön meg nem engedtek be mert teltház volt.

Silka köszi az infót. Válaszoltam.

Anitja, Emese, Motiot igazán csinik vagytok. :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi
Én nagyon szurkolok!! Tuti minden rendben lesz.

Gremese
De azért nehogy itt megszülj nekünk ilyen hamar!!!
Ja igen az, tudtam én, csak olyan hülye neve van, sosem jegyzem meg :)
Szép poci :)

Timi
Miért olyan fontos, hogy még dolgozz? Szorítok a következő bécsi túra jól sikerüljön :).

Granda
És nem dőltél ki??

Banita
:) én is szoktam időpontot egyeztetni a kiscsajjal :) Mi megbeszéltük, hogy 8-15 közt születik meg :)

Ma már a kora reggelt egy kis vámpírkodással kezdtük, azaz én voltam a szenvedő alany :), de gyorsan ment
7:08 ra már le is rendeztek. Egyben megtartottuk a kórházba autóval érkezési főpróbát is :).
Olyan 35 perc alatt értünk oda, sűrű forgalomban, dugó nélkül.
Na hát a dugót nem lehet éppen mindig kiszámolni, mert visszafelé most is baleset miatt kellett araszolnom, de
ha nagyon gáz van hívjuk a rendőrséget és mehetünk rendőri felvezetéssel :) csak lesz valami :)

A kórházi csomag összepakolása is nagyjából megvan, csak az a röhej, hogy egy kisbőrönddel akartam menni, meg egy váltáska a szülésre. Na most a bőrönd már megtelt a pelenkával és a Tena Lady betéttel :) :). Szóval valamit ki kell okoskodnom :), hogy ne kelljen nagyobb bőröndöt vinni :).

Legyetek jók és tessék a babákat szeptemberig még növesztgetni!
Ja tényleg milyen vicces lenne, ha a szülinapomon születne ez szebb ajándék lenne, mint a tavalyi (gerincsérves lebénulás) :).

Van valaki még szeptemberi rajtam kívül?? :)

Pusza

KépKép
KépKép
fleur

Jajj csajok, pont ma 30 nap :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur én tutira szeptemberben szülök, mert a doki augusztusban szabin van. :shock:

Szó se lehet arról hogy elöbb érkezzen. :D

Még kórházi tatyóm sincs.Nehogy a Kicsi azt higgye készen állok és indulhat. :?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Tegnap engedtek haza a kórházból, mert keményedéseim voltam és a méhszájam már csak 1000-es.
Meg voltam ilyedve.DE semmi küli nem történt viszont félek ettől a hidegfronttól.Képzeljétek a Bpd 94, azt mondták ez már szülési méret.
ÉS NAGYON NAGYON NAGYON FÉLEK

Kép
d.gréta

FLEUR!
ÉN IS SZEPTEMBERI VAGYOK

Kép
d.gréta

Gréta
:) akkor neked is szülinapi ajesz :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur :lol: :lol: :lol:

Gréta Ne félj :D Minden rendben lesz, az orvosok vigyáznak rád és a kicsi lányodra. Gondolj úgy a szülésre mint egy újabb lépésre amit meg kell tenni ahhoz, hogy a karjaidba tarthasd a gyermeked. Nagy lépés de GYÖNYÖRŰ a jutalom érte :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Granda! Móni! Köszi! :D Én is így gondoltam, csak bizonytalan voltam. :oops: Ja! Egyébként központi fűtésünk van, de tudok állítani rajta.

Babamérleget megkérdeztem a védőnőtől. Azt mondta ne vegyek, ha akarok mehetek 2 naponta is lemérni a baba súlyát... :D

OEP: A védőnő javaslatára jövő héten kikérem a nyomtatványokat, így a doki már a kórházban aláírja, így hamarabb elintéződik a dolog, és nem kell szülés után annyit rohangálnom.

Anitja! Szerintem se attól indult meg a szülése a csajnak, de azért beparáztam... :wink: Szerintem lassan elkezdem én is inni.

Fleur! Én abban bízom, hogy névnapi ajándékom lesz a pici!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Megjöttem! A hűtő tele, kaja fől, mindjárt megyek az uramért, aztán elviszi a kocsit, és holnap reggelig nem látom. (a kocsit se meg az uramat se).
Azon morfondíroztam, hogy mennyi esély van arra hogy akkor induljon be a szülés amikor nincs itthon. Hát, ha Murphyt veszem alapul, akkor sok!!!

Gréta: ne félj, most már elég nagy a babád ahhoz, hogy semmi gond ne legyen veletek. A front meg nem mindenkit visel meg. Melyik kórházban fogsz szülni?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Hú.... Mennyit írtatok.....

Gréta! Plíz, ne parázz! A szülés a világ legtermészetesebb dolga, igaz fájdalommal jár, de a végén a kezedben tarthatod életed Értelmét, akit annyira vártatok, akit szépen nevelgetsz a pocakodban.
Te tudsz neki majd a szülésnél a leginkább segíteni, és neki egy határozott, erős mamira van szüksége, akit nem gátolnak a félelmei.
Megfelelő szakemberek között leszel, nem lesz semmi baj, ne félj!
Ne félj a fájdalomtól sem, mert az jó, az azt jelenti, hogy rendben mennek a dolgok, és Babuka hamarosan a világra jön!
Szép dolog a szülés, próbálj pozitívan hozzáállni, csak a jó gondolatokat erősítsd, hogy Te is megfelelően felkészülhess!
Bátorság! :wink:

Banita! Nagyon köszönöm az OEP-es infókat! :D

Köszönöm a pocidícséreteket is! :oops:

Málnalevél tea: Én idáig ahány embert megkérdeztem, az annyi félét beszélt. A saját védőnőm azt mondta, ártani nem árt, de nem biztos, hogy használ, majd kiderül. Ezt aláírom.
Viszont azt mondta, ha nem akarok hamarabb megszülni, akkor a 38. hét előtt ne kezdjem el. Szerintem ez hülyeség, mert a tea a méhszájat készíti fel, puhítja fel a szülésre, nem ettől tágul az ember! Csak könnyebben tágulhat, mivel puhább, lazább az izomzat.
Én még nem kezdem el.

Irina! Hétvégére mondják a hidegfrontot. Majd meglátjuk.

Silka! Nagyon szép babaméretek! :D Teljesen megértelek, hogy kiborulsz, ez ilyenkor normális. A fészekrakás is a vége felé jön elő. :wink:

Parlagfű: Én fokozottan allergiás vagyok rá, és még számos fűfélére, amik hatására - már bocsánat -, de egész május éws júniusban taknyom-nyálam egybefolyt.
Amit én csináltam, a következő: Jól kifújtam a nózim, majd beolajoztam az ujjam (Étolaj, vagy bármilyen olaj, de ne motorolaj :lol: ), és felkentem az orromba. Ugyanis ez egy filmréteget képez, ami nem engedi a polleneket megtapadni.
Lehet kapni tengeri sós oldatot (Sterimar), ami arra jó, hogy kipucolja az orrot, és ott a csupasz felület a polleneknek.
A szemem is bedurrant, arra vény nélkül kapható Garason szemcseppet használtam.

NST: Ma megvolt az leső NST-m.
Tudtam, hogy az én lányomat nem lehet kirobbantani. Két tappancsot kaptam, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba pulzusát mérte. Plusz kaptam egy "nővérhívót", amit akkor kellett megnyomnom, ha mozgást érzékeltem.
20 perces a vizsgálat, ebből Zsófi 10 percig kusban volt.
Szegényt Ibu (asszisztens) nagyon megnyomkodta, mondta, fel kell ébreszteni. Én vagyok az anyukája, ébresszem.
Hűha... Hát elkezdtem simizni a hátát, meg pöcögtetni (persze előtte ittam KV-t, de hát azt már tudjuk, hogy az nem hatja meg királylányt) és semmi.
Na, egy-egy halvány mocorgás itt-ott volt, nyomtam is a gombot, fel is ment a pulzusa, ami alapban gyönyörű 140-es. Sasoltam a gépet.
Nyomogattam, csesztettem tovább - már úgy sajnáltam. :(
Egyszer csak felébredt. De úgy, hogy hirtelen mindenhol kéz volt és láb, úgy rúgkapált, mint idáig soha, azt hittem leszakad a bordám, kiszakad a hasam. A gép olyan hevesen kalapált, hogy Ibu egyből odapattant, én meg közöltem, hogy most felébredt. 180-as pulzusig mér, az én kicsi lányom meg annyira bedühödött, hogy a gép 180 után kiírta: ERROR..... :shock:
Na itt lekapcsolták a gépet.
Én úgy sajnáltam. :(
A dokim szülni volt, ígí Ibu mondta, menjek kicsit enni, sétálni, és egy óra múlva menjek vissza, akkor már lesz. Én beültem egy Burger Kingben "egészséges kismama reggelire" :roll: , és közben hangosan mondogattam a Babának, hogy: Ne haragudj rám, nagyon ügyes voltál! Én úgy sajnálom! És közben simiztem a pocim.

Visszamentem, doki megjött, megvizsgált. Sajna megint van gomba, meg baci :evil: .
A méhszáj zárt, viszont megrövidült. Minden oké, annyit mondott, még nem szülünk.
Azt még nem mondtam, hogy a papíron voltak méhösszehúzódások is, ami akkor van, ha a baba mozog.
Olyan a papírom, mint Magyarország domborzata, Zsófi 180-as pulzusánál pediga Himalája. :shock:

Ez még semmi, akkor kell figyelni nagyon az NST-t, ha rendszers fájásokat mutat, fájásonként legalább 30 mp-ig.

Hazajöttem, Apának elmeséltem, majd azt a következtetést vontam le Pocaklakónk eddigi kicsiny életéből, hogy ő az a fajta lesz, aki tűr..... tűr.... tűr....., de ha egyszer felbosszantják, akkor robban, és kő kövön nem marad.

Majd meglátjuk :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka, ezek gyönyörű méretek, én be is fejezem az emiatti agonizálást...

Gréta, tényleg ne félj! Az természetes, hogy néha kicsit ránktör a para, mert aggódunk a baba miatt, de én ilyenkor jövök ide olvasgatni a pozitív kismamák pozitív hozzászólásait! ;-) A rémtörténeteket messziről kerülni!!! Csodálatos élmény lesz a szülés, hidd el! :)

Timi26, Murphyre aztán nagy ívben tojni!!! :wink:

Gremese, ne legyen lelkiismeret-furdalásod, a kicsi lány tudja, hogy Te nem akartál neki semmi rosszat! (A múltkori NST-n mi is felmásztunk majdnem 180-ig, lehet, hogy az ultrahang zavarja őket, ha felébredtek, nem tudom...)

Málnalevéltea: iszom több mint egy hete, sőt, az első pár napban kissé túllőttem az adagon (kb. kétszer annyi teafüvet forráztam le, mint írták, véletlenül), semmi negatív tapasztalat (nem lettek görcseim, nem szültem még meg ;-)).

Lányok, az tényleg szép, ha a baba szülinapra vagy annak környékére érkezik, szerintünk tök jó lenne, ha Ádi aug. 27-re születne meg (a házassági évfordulónkra), igazán stílusos belépő lenne... :lol: De majd kitalálja a kispocok...

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!

Silka: Látod milyen ügyi vagy pakolás terén :-)

Anitja: Köszi az infót, el is kezdtem olvasni, de be is sokalltam. Majd hétfőn folytatom, akkor el kezdem intézni, meg a papirokat összeszedni. Egyébként nagyon csini vagy, és milyen szép nagy pocid van!!!!! :P

Gremese: Életrevaló kislányod lesz hallod-e? Birkatürelmű, de ha felbosszantják robban. Nem baj én is a lendületes embereket szeretem. Ja és szép pocid van neked is.

Na megyek fejek egy picit, és rohanok be a lányomhoz. Ha minden igaz már kapja a vért, plusz ma volt szemvizsgálat és megtudhatom az eredményt is.

Sziasztok
E.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Megvolt ma az első ctg + a kenetvétel és az utolsó labor. A dokim"megvigasztalt": ugyanis szept. 1-16-ig nem lesz! Minden esélyem megvan nélküle szülni, sajnos. (én ennek nem örülnék annyira, mivel 10 éve ismerem, és vakon megbízom benne, furi lenne mással szülni. De természetesen a baba egészsége a legfontosabb.)
A ctg meglehetősen "eseménytelen" volt, Gergő végigaludta. Próbálták ébresztgetni, de nem sok sikerrel. Egyet rúgott, amolyan "hagyjatok már végre békén" rúgást. Aztán aludt tovább. Mondtam is a szülésznőnek és a dokinak is, hogy ilyenkor reggel gyakorlatilag reménytelen őt felébreszteni, olyan, mint az apucija, 11-től éjjelig lehet vele kommunikálni, de reggel...

Csináltunk ultrahangot: BPD: 92,7. Dottore szerint még egy picit érnie kell a fiúnak, méhlepény I. fokban érett(len), fekvése fejvégű, víz mennyisége normális.
A méhszájam zárt, mint a beton, semmi jele tehát közeljövőben szülésnek. Bár van is még egy hónap... Fészekrakó ösztönöm - amely eddig abban nyilvánult meg, hogy elővettem és átnéztem Ákosról és Alexáról maradt ruhákat - alább is hagyott, majd jövő héten megveszem azt az 2-3 hiányzó dolgot, valamikor akkortájt a kiságy is megérkezik talán... Kórházi cucc összerakása is várat még magára. Aztán nehogy meglepődjek egy hirtelen front jövetelekor... : :D
Ezek szerint Gergőnek nem sok esélye van pályázni a topik első fiúbabája címre. :)

Milénáéknak továbbra is hajrá, és mindenki másnak is drukkolok!

Mindenkinek szép napot, jó hűsölést az árnyékban!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: