Sziasztok!
Hú.... Mennyit írtatok.....
Gréta! Plíz, ne parázz! A szülés a világ legtermészetesebb dolga, igaz fájdalommal jár, de a végén a kezedben tarthatod életed Értelmét, akit annyira vártatok, akit szépen nevelgetsz a pocakodban.
Te tudsz neki majd a szülésnél a leginkább segíteni, és neki egy határozott, erős mamira van szüksége, akit nem gátolnak a félelmei.
Megfelelő szakemberek között leszel, nem lesz semmi baj, ne félj!
Ne félj a fájdalomtól sem, mert az jó, az azt jelenti, hogy rendben mennek a dolgok, és Babuka hamarosan a világra jön!
Szép dolog a szülés, próbálj pozitívan hozzáállni, csak a jó gondolatokat erősítsd, hogy Te is megfelelően felkészülhess!
Bátorság!
Banita! Nagyon köszönöm az OEP-es infókat!
Köszönöm a pocidícséreteket is!
Málnalevél tea: Én idáig ahány embert megkérdeztem, az annyi félét beszélt. A saját védőnőm azt mondta, ártani nem árt, de nem biztos, hogy használ, majd kiderül. Ezt aláírom.
Viszont azt mondta, ha nem akarok hamarabb megszülni, akkor a 38. hét előtt ne kezdjem el. Szerintem ez hülyeség, mert a tea a méhszájat készíti fel, puhítja fel a szülésre, nem ettől tágul az ember! Csak könnyebben tágulhat, mivel puhább, lazább az izomzat.
Én még nem kezdem el.
Irina! Hétvégére mondják a hidegfrontot. Majd meglátjuk.
Silka! Nagyon szép babaméretek!

Teljesen megértelek, hogy kiborulsz, ez ilyenkor normális. A fészekrakás is a vége felé jön elő.
Parlagfű: Én fokozottan allergiás vagyok rá, és még számos fűfélére, amik hatására - már bocsánat -, de egész május éws júniusban taknyom-nyálam egybefolyt.
Amit én csináltam, a következő: Jól kifújtam a nózim, majd beolajoztam az ujjam (Étolaj, vagy bármilyen olaj, de ne motorolaj

), és felkentem az orromba. Ugyanis ez egy filmréteget képez, ami nem engedi a polleneket megtapadni.
Lehet kapni tengeri sós oldatot (Sterimar), ami arra jó, hogy kipucolja az orrot, és ott a csupasz felület a polleneknek.
A szemem is bedurrant, arra vény nélkül kapható Garason szemcseppet használtam.
NST: Ma megvolt az leső NST-m.
Tudtam, hogy az én lányomat nem lehet kirobbantani. Két tappancsot kaptam, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba pulzusát mérte. Plusz kaptam egy "nővérhívót", amit akkor kellett megnyomnom, ha mozgást érzékeltem.
20 perces a vizsgálat, ebből Zsófi 10 percig kusban volt.
Szegényt Ibu (asszisztens) nagyon megnyomkodta, mondta, fel kell ébreszteni. Én vagyok az anyukája, ébresszem.
Hűha... Hát elkezdtem simizni a hátát, meg pöcögtetni (persze előtte ittam KV-t, de hát azt már tudjuk, hogy az nem hatja meg királylányt) és semmi.
Na, egy-egy halvány mocorgás itt-ott volt, nyomtam is a gombot, fel is ment a pulzusa, ami alapban gyönyörű 140-es. Sasoltam a gépet.
Nyomogattam, csesztettem tovább - már úgy sajnáltam.
Egyszer csak felébredt. De úgy, hogy hirtelen mindenhol kéz volt és láb, úgy rúgkapált, mint idáig soha, azt hittem leszakad a bordám, kiszakad a hasam. A gép olyan hevesen kalapált, hogy Ibu egyből odapattant, én meg közöltem, hogy most felébredt. 180-as pulzusig mér, az én kicsi lányom meg annyira bedühödött, hogy a gép 180 után kiírta: ERROR.....
Na itt lekapcsolták a gépet.
Én úgy sajnáltam.
A dokim szülni volt, ígí Ibu mondta, menjek kicsit enni, sétálni, és egy óra múlva menjek vissza, akkor már lesz. Én beültem egy Burger Kingben "egészséges kismama reggelire"

, és közben hangosan mondogattam a Babának, hogy: Ne haragudj rám, nagyon ügyes voltál! Én úgy sajnálom! És közben simiztem a pocim.
Visszamentem, doki megjött, megvizsgált. Sajna megint van gomba, meg baci

.
A méhszáj zárt, viszont megrövidült. Minden oké, annyit mondott, még nem szülünk.
Azt még nem mondtam, hogy a papíron voltak méhösszehúzódások is, ami akkor van, ha a baba mozog.
Olyan a papírom, mint Magyarország domborzata, Zsófi 180-as pulzusánál pediga Himalája.
Ez még semmi, akkor kell figyelni nagyon az NST-t, ha rendszers fájásokat mutat, fájásonként legalább 30 mp-ig.
Hazajöttem, Apának elmeséltem, majd azt a következtetést vontam le Pocaklakónk eddigi kicsiny életéből, hogy ő az a fajta lesz, aki tűr..... tűr.... tűr....., de ha egyszer felbosszantják, akkor robban, és kő kövön nem marad.
Majd meglátjuk