A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Lillusnak boldog hófordulót!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nanica: a 4 hós méreteink még hiányoznak. Súly: 5980 g, hossz: 64 cm.

Lorca: Nálunk most így szeretne kúszni. Teljesen felemeli a popsiját, magaalá kezdi húzni a lábát csak az a baj, hogy a fejével meg a kezével meg teljesen kiterül. Hát íg nem fog menni. Aztán mivel nem megy fogja kidobja oldara a popsiját és megfordul.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Pann,
Egyetértek a tv-vel kapcsolatban. A gondom az, hogy hogyan valósítom ezt meg. Én nagyon keveset nézek tv-t, mert simán tv függő tudnék lenni. Soha nem működött nálam a kinézem a tv újságból és majd azt megnézem dolog. Kész erőfeszítés Dr House után kikapcsolni és nem szörfözni órákat. Nem lehetek mellettük mindig, inkább valahogy meg kéne rá tanítani Natit meg Szabolcsot, hogy értelmesen használja. De hogy tanítok meg valamit, amit én nem tudok? :roll: Nati két éves koráig szigorú tv tiltáson volt. De mivel nem élünk a holdon, ezt valahogy oldani kell. Most nyomatom a szakirodalmat :D

Nanica,
Igény szerint vagy sem, de szerintem kivitelezhetetlen a szopikihagyás. Meg mire lenne jó?! Ha vírus, nem a tejjel jön. Van neki saját készlet, a tej pont abban segít az immunanyagaival, hogy leküzdje. Ha meg tudja magyarázni dokinéni, miért előnyös, hogy kevesebbet eszik, kíváncsi vagyok az érveire.

Timocska,
Vészhelyzetre én is bevetettem már a tv-t, arra tökéletes :D Valahol a nulla és a napi sok óra tv előtt döglik a gyerek között keresem a megfelelő helyet. Lehet, hogy már eddig is túl sokat tanultam a témáról, attól vagyok kicsit ideges az egész miatt :wink: Kihasználni az előnyeit, kihagyni a hátrányait. 8)
Anyukám pl nem érti, mi a bajom. Persze ha megkérdezném, hogy lát-e abban problémát, hogy egy 8 évesnek rémálmai vannak, mert olyan filmeket néz, amiben egy kéjgyilkos szadista módszerrel megöl egy nőt, mintha a saját felesége lenne és közben rendes családapa, rögtön rávágná, hogy micsoda ember az ilyen. Pedig csak unokaöcsém csüccsent le a nappalinkban, amikor apukám a Helyszínelőket nézte. Nem értették, miért viszem ki Natit, aki "úgysem érti" :evil:

Na, megjött Nati a sétáról...és még ebéd sincs :oops:

Kép KépKép
lorca

Lillus,
Boldog 5-et! Remélem az usziban jól fogod magad érezni!

Orsi
Kép Kép
sno

Megjöttünk az usziról! :)
És Lillus 1,5 órája szundizik! :lol: :lol: :lol:

Szóval: heti egy alkalom lesz, 45 perc egy óra. Van speckó úszónaci (persze, meg kell venni, 2500 Ft.). Itthon meg kell kezdeni a vízhez szoktatást, szept-ig 30 fokra le kell hűteni a fürcsivizét. A medencébe anyuka, apuka mehet be és a bébi. Először csak különféle fogástechnikákat tanulunk, játékos formában. Aztán jöhet a merülés és egyéb ínyencségek.
Szimpi volt a csaj, aki tartja majd. 3 csopi van, de az időpontok annyira hülyén vannak. Hétfő-szerda 12:15, péntek 11:30. Persze, mindegyik bele esik Lillus nagy alvásába, úgyhogy még át kell szoktatnom a bébit.
Ja, a lényeg: 9000 Ft/4 alkalom! :cry: :cry: :cry: :cry:
Beiratkoztunk.
Még aug.24-én lesz egy beiratkozás, akit még érdekel.
Ja, www.bebiuszas.hu

Timi
Kép Kép
timocska

Tök sokan voltunk, min.30 baba, mama, papa, kistesó, nagytesó stb! :)
A foglalkozások végén lehet szaunázni is, persze csak 40-50 fokos a szauna.

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Csatlakozom Ságihoz, hogy Sebi ezt a jó szokását sokáig megtartsa! :) :)

Lin!
Tegyél fel Grétáról képeket! Már olyan rég láttuk! :)

Lorca!
Kedden én a házatok előtt megvárlak titeket! Mert Lorához hasonlóan én is csak eltévedni tudok.. :oops: :oops: :oops:

Ja, és mikor talizunk? A szokásos 10 óra? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Lillus boldog ötödik hónapot! :D

Ezekszerint még nem voltatok a medencében? Vagy ha igen, akkor Lillus hogy bírta?

Elég kihalt így péntek du. a fórum. Mi sem leszünk hétvégén, megyünk a telekre. REmélem azért nem fog egész hétvégén esni!

Jó hétvégét mindenkinek!
lora7

Sziasztok!

Felavattuk a babakocsit hát szuper, olyan könnyű irányítani szupi! :D :D :D Még a járdapadkára is csak úgy felugrik! :D

Sno! Rita puszil! :D Sebi drága tarcsa meg jó szokását és halkan mondom de üzenek az én fiamnak is!!! Mi bizonytalanított el a lábtartónál? Tessék jönni a talira és ki lehet próbálni!!!

Timi! Lillusnak boldog 5.-et :D Szupi lenne usziba járni de nem tudom hogy Beni megszokná-e a 30 fokos vizet :roll: Nekem a végén a baba-mama tornán is az volt a bajom hogy mindig akkor aludt volna Beni!

Ma 4 ember szólt az utcán hogy elhagytuk az egyik cipőjét :lol: :lol:

Hát a sonkás tészta nállam is number one!!!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Ágiboldi: köszi, jól leírtad, köhögés, öklendezés és taccs.

Tuti nem bukás, abból volt tapasztalatom az első két hónapban, ez igen tetemes mennyiség!

Timo: boldog hófordulót Lillusnak! Azért jó olvasni a tapasztalatokat az uszival kapcsolatban. Nekem 80 km-t kéne utazni a babúszáshoz, ugyhogy valsz kimarad!
Sírás: néha nem tudni mit miért tesznek, de nagyon fusztráló tud lenni pár hét rendes baba után egy nemalvós, vörösfejjel sírós, nyüszis nap. Könnyen hozzászokunk a nyugihoz!
(amit korábban Linus is művelt, ahoz képest egy angyal! ha bejön egy nehéz nap azt én is szörnyen viselem)

SNO: Grtaula! anyukám egyszer a szoba üvegajtajának ment neki, úgy, hogy betört az üveg - neki semmi baja nem lett. Korábban sosem csuktuk azt az ajtót :(

Tábli: össze kell szednem magam, el vagyok vele maradva! :oops: :oops:
Mi is egy hétre távol leszünk(most lesz a keresztelő) - de ígérem összegyűjtöm és felteszem a táblit!

nanica

Csongria: el is felejtettem írni, hogy a hűtéses technika bejött, azóta nem jött vissza a vas.

nanica

Ria,
De jó, köszi a Rita puszit! Ha legközelebb találkoztok, add át légyszi a mi puszinkat is!
bkocsi lábtartó: úgy van kialakítva, mintha középen csukódna a kocsi (vagy ez csak dizájn?), azért kérdeztem, hogy most lapra vagy esernyősre csukható (mert a tolóján meg úgy látszik, hogy lap).
Sebinek a 30 fokos víz szerintem még meleg is lenne. Ha meleg van majdnem hideg vízbe fürdetjük, egyébként pedig langyiba kell, különben ordít (lehet, hogy csak én érzem ilyen drasztikusnak, mert én is főzni szeretem magam).

Nanica,
mikor mentek, már holnap?

Lorca,
Ha sikerül mennünk a talira, akkor mi is mehetnénk a házatok elé? Melyik vonattal menjünk, amelyik 9:38 vagy amelyik 10:13-ra van a Keletiben?

Orsi
Kép Kép
sno

Ja, még egy fontos. Meddig tart kb. a tali? Mert apa a 16:45-ös vonattal szokott hazajönni, és tök jó lenne együtt menni. Mondjuk 6 óra az elég soknak tűnik.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, de mostanában egyedül vagyok egész nap a lányokkal, és belevetettem magam teljes gőzzel a ruhák szortírozásába, azzal a célzattal, hogy elkezdem eladogatni őket... Illetve hát ruhatárcsere kellett, Szilvi kinőtte a legkisebbeket, fel kellett hozni az egyel nagyobb méretet a pinyóból, Zsuzsa is kinőtte az eddigieket, azokat elrakni mire Szilvi belenő, és Szilvi kinőtt ruháit meg szétválogatni, hogy mi az ami eladható, mi az ami nem. Egész nap megy a mosógép, gyűlnek a tiszta ruhák. Csak gondolom illene ki is vasalni őket. Brrrr.

Alvás:

Mi még mindig együtt alszunk négyen egy szobában!!! :shock: :oops: Mióta a srác elment, azóta nem szántam rá magam, hogy szétszereljem Zsuzsa kiságyát hogy visszavigyem a saját szobájába... Szeret mellettünk aludni. Meg én is szeretek velük aludni... azért néha jó lenne ha nem kéne megosztani az ágyunkat Szilvivel, aki tegnap éjjel végig rugdosott, szinte lelök minket Daviddel az ágyról.

Meg az is hátráltat, hogy ha át is költöztetem a lányokat a saját szobájukba, akkor is kelnem kell éjszaka, csak messzebbre kell menni, ergo még kevesebbet alszom.

Timó, szép ez az elhatározás, hogy minden éjjeli szopi után visszamész a nagy ágyba, legalábbis részedről, mert apának semmibe se kerül. Kicsit keserű vagyok emiatt, mert David is előadja a hattyú halálát, hogy velem szeretne aludni (ha én netán a gyerekszobában ragadok egy éjjel szopi során), de persze nem ő az akinek hatszor van megszakítva így az éjszakája. Ha mellettem alszik a gyerek, sokkal gyorsabban visszaalszunk mind a ketten. David általában fel sem ébred az egészre, neki tökmindegy.

Bölcsitéma:

Mi is megjártuk, Zsuzsával, és egyetértek Bellával. A beszoktatás megviselőbb mint amire az ember lelkileg felkészül. Én két hétre voltam kalibrálva, és szinte lelkibeteg voltam, mikor még a negyedik héten is sírt, sőt, ha már meglátta az utcát amiben a bölcsi volt, már akkor sírt. És ugye beteg is volt. Nem vettem komolyan, azt hittem, hogy a megszokott bölcsis betegeskedések. Pechünkre pont ekkor jelentkeztek az ételallergiájának a folyományai - a hasmenések, hőemelkedések, végül fülgyulladás, amiből aztán a két hét kórház lett decemberre, úgy, hogy október közepén kezdte a bölcsit. Most, mikor bementünk újra bölcsilátogatásra, akkor is mondták a dadák, hogy a betegségeket komolyan kell venni, otthon kell tartani a gyereket ha nincs teljesen jól, mert különben még ha nem is beteg már, a legyengült immunrendszerével nem tud ellenállni az újabb meg újabb támadásoknak amivel találkozik a közösségben, és csak ő maga issza meg végül a levét, mert nagyon beteg lesz. Hát nálunk ez bejött.

Ezektől eltekintve szerintem a bölcsi jó hatással volt Zsuzsára. Addig egyke volt, megszokta, hogy minden úgy van ahogy ő akarja, akkor amikor akarja. A bölcsiben megtapasztalta, hogy a világ nem így működik. Amihez nekem akkor nem volt szívem (magyarul: a sírni hagyás), azt átélte ott, és igenis megszokta, hogy mi a rend. Ezt egyébként igazán a kórházban láttam működni, ahol brutális módszerekkel (a helyzetből adódóan, nem gonoszságból), pillanatok alatt megszokott olyan dolgokat amikre itthon sose sikerült rászoktatni, pl a kiságyban alvás.

Sokat eltanult szerintem a bölcsistársaitól is, jót is, rosszat is. Erre is fel kell készülni. Eltanulja a nagyos viselkedést, az önálló evést, stb, de pl szerintem ott szedte össze a toporzékolást is. Ami nálunk jól sült el, mert az apjának annyira tetszett, hogy jót röhögött rajta, és kérte, hogy csinálja még. Azóta csak jókedvében toporzékol és kacag hozzá.

Beiratás:

Érdemes minél előbb, még akkor is ha nem biztos, hogy kell majd. Szinte minden kerületben több éves :shock: a várólista, még az esetleges privát bölcsikben is. Legalábbis a negyedikben ez van. Nálunk pont az a helyzet áll fenn amit SnOrsi leírt: a IV. kerületben lakunk, az I.-be vagyunk bejelentve, és csak azért nem jelentkezem át most már, mert akkor elveszítjük az I. kerületi bölcsihelyet, csak és kizárólag azért, hogy a IV. kerületben felkerülhessünk egy ÉV hosszú várólistára. Hát ezt nekik...

Viszont a kevésbé leterhelt kerületekben lehet hogy tudnak ún időleges megőrzést is vállalni, amihez nem kell GYED lemondó papír, sem munkáltatói, ellenben fizetni kell érte. Mi ezt csináljuk az I.-ben. Zsuzsa fél napokat fog járni, 200 forint + ÁFA, plussz a kaja. Ez amolyan átmenet a magán és az állami között. Az állami bölcsőde térítés ellenében elvállalja a gyerek időleges megőrzését. Van benne logika, mert ha úgy vesszük, akkor az ember csak egyfajta szociális támogatásra jogosult, vagy a GYED, vagy a(z ingyen) bölcsi.

Timó!

Zsuzsa valamikor 6 hónapos és 1 éves kora között ráállt arra, hogy délelőtt is, délután is 20-20 percet aludt, ÉS TÖBBET NEM EGÉSZ NAP. Borzasztó volt! Egyrészt mert semmit nem lehetett mellette csinálni, másrészt meg az altatás maga is elég macerás volt, tovább tartott mint maga az alvás, de ha kimaradt, akkor ment a balhé... Viszont úgy tűnt, ez elég volt neki.

Aztán 14-15 hónapos korában kezdett hosszabbakat aludni, 1-1 órát délelőtt és délután. Már jóval 18 hós kora körül volt mikor átállt a napi egy alvásra, és most már 1,5-3 óra az adagja. De változó. Szóval nem értem, hogy bírta hónapokon keresztül össz-vissz 40 perc alvással napközben, pláne mikor akkor kezdett kúszni-mászni.

Pann:

Zsuzsa egész babakorában inkább zöldeket kakilt mint barnákat. (Aztán lett is egy emésztőrendszeri tüneteket produkáló allergiája...) Lehet már akkor fel kellett volna figyelni rá... Szilvi szép mustársárgákat szokott.

Nanica:

Szerintem ne hagyj ki etetést, hiszen neki a szopi a folyadék is!!! Pláne hányás mellett! Inkább menjen bele, aztán ha kijön, kijön, de még úgy is hasznosít belőle szerintem... Pláne ha ő rá se ránt a hányásra. A kiszáradás sokkal veszélyesebb rá nézve mint hogy egyszer-kétszer kitaccsol.

Tali:

Melyik nap is lesz? Lehet megkérem anyukámat vigyázzon Zsuzsára és akkor egygyerekesként tudnék menni... mert a múltkor nem sokat tudtam társasági életet élni, pedig azt kell hogy mondjam, mindkét lányom nagyon jól viselkedett.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SNO: Ha Linusapu vagy én nem dőlünk ki addig, akkor már holnap indulunk, és egy hétig leszünk távol! (Tényleg megy az egész lakás, még mosóport is viszünk)

nanica

Sno! Most már értem! A lábtartó csak dizájn. Egyépként lapra csukható!

Pann! Mi a tápszertől mindig is zöldet kakiltunk volt hogy olyan türkizes volt a szine! Mondtam a védőnőnek és azt mondta hogy a zöld bármely árnyalata jöhet. :)

KépKép
csongria

Csináltam Beniről ma képet ezt fel kell tennem! :D Kép

KépKép
csongria

Ria, mennyire aranyosan boldog! Úgy meghatódok mindig Bolditól is, olyan ártatlanok :D

Lillus, boldog 5. hót!!!

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Úgy láttom egyszer én is lesz első.

Pedig nem volt egy jó éjszakánk.

Apa f11-re ért haza, hn 11-re megjött a vihar, minden virágot be kellett hozni, sajnos volt amit már hamarabb ledobott. A kismedencét is elvitte a szél majdnem, zuhogó esőbe szalladtam ki érte. Utána zuhanyozhattam újra. Mire mindent elrendeztünk kisasszony felébredt (olyan n12 tályán). N1-ig altattam, egyszerűen csak nézelődött, úgy gondolta már reggel van.
F4-kor kelltünk enni, apával 4-kor keltünk, mert 5-re be kellett vinni dolgozni, mire hazaértem anyuék már készülődtek, mert mennek papámékhoz, így segítettem nekik és már nem tudok visszaaludni.
Na majd hátha a kisasszonnyal tudok egy kicsit napközben.

Na kipuffogtam magamat!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jóreggelt! :)

Lin!
Sajnálom a sz.r éjszakátokat! :( Itt is volt vihar, nálunk a 10-en meg nagyon süvít a szél! :evil: :evil:
Lillus negyed 7-kor kelt végleg. Előtte 2-kor és n5-kor szopi! :shock:

Ria!
Ez nagyon jó kép! Tök nehéz egy ilyen pillanatot elkapni! :lol: :lol: Minek örül ennyire?
Ma mi is elmegyünk a Minimanóba, b.kocsi helyzetfelmérést tartunk. Bali ugyan ellenzi, hogy vegyünk újat, de mivel nem ő használja, ezért nekem nagyobb beleszólásom van az ügybe! :)

Róki!
Én meg pont úgy nem tudok megfelelően aludni, ha pl. Lillussal együtt alszunk. Mondjuk anyukáméknál. Mert úgy minden mozdulatára, szusszanására felébredek. Így meg már csak arra, hogy nyüszög. És hál'Isennek, szopi után nagyon gyorsan megy a visszaalvás részemről is! :)
(persze, egész hajnalban úgy horkolt Bali, hogy majd meg vesztem, így 6 előtt kimásztam az ágyból. N7-kor meg ébredt Lilla) :evil: :evil:

Orsi!
A tali időtartama sokmindentől függ. Az eddigi tapasztalatok alapján, 10-és 16-17 között vagyunk együtt. A Városligetből fél 3-kor elindultunk, de leginkább azért, mert sötét felhők gyülekeztek felettünk és mindenkinek pisilni kellett! :oops: :oops: :oops:

Nanica!
Jó pihit a következő hétre! Hagyd magad kiszolgálni, jót tesz a lelkednek is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Gratula Lillának, az öt hónaposnak!

Ria- szuper kép!

Lin-fél négyes kelés? Nagyon durva!

Róki-tali időpontja -kedd.

Lorca- majd foglald össze , mit ír Ranschburg a témában.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Bella

Kép

Kép
bella2

Hali!

Gondolom mindenki együtt van a családjával! Nállunk meg apa ma dolgozik! :evil: Voltunk ma az uncsitesómnál ahol Kitty a 10 nappal idősebb baba kiszívta Beni karját. Olyan a keze mintha megvertük volna :shock: :evil: De őt nem zavarta! Pedig csak 5 percre maradtak kettesben. Mi lesz itt később! :? :roll:

Timi majd megmutatom mit csináltam Beninek hogy így rötyögött nem tudom leírni :lol: Mindenképpen írd meg hogy mi volt a terepszemlén a minimanóba!

Lin hát ez szar éjtszaka!!! Mély együttérzésem! :(

KépKép
csongria

Kukucs! :)

Látom, mindenki hétvégézik! :)

Tiszta lütyü vagyok. Mivel Bali pénteken is itthon volt, ezért ma totál hétfős érzésem van. Reggel 6-kor szépen fel is ébresztettem, hogy menjen dolgozni! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Mit csináltok ebben a rossz időben?

Ria!
Tegnap voltunk a M.manóban és megnéztük a kocsikat. De előbb megnézném gyerekestül élőben (Benivel a talin), aztán meglátjuk! :) Amúgy nagyon könnyű, tetszett! :D
Tényleg, Nikiék jól vannak?

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok

örülök, h mindenkinek jól telik a hétvégéje (legalábbis gondolom, sok a családi program, azért nem írtok)

nálam tegnap eljött a mélypont, már pénteken se voltam csúcsformában, de tegnap amikor kele 5.10-kor felkelt én úgy éreztem, h itt a világvége. mondjuk össz 4 órát aludtam éjjel, annyiszor volt fenn, de ez máskor is előfordult már. sztm mostanra telt be a pohár. szvl tegnap olyan voltam egész nap, mint egy zombi, semmi nem bírt jobb kedvre deríteni. szerencsére ma már sokkal jobb, de jól betojtam, annyira sz.r lett volna, ha ez még pár napig tart.

viszont fogytam fél kilót - levágattam a hajam :lol:

timo
apaébresztés hahahahahaha
nekem volt egy párszor télidőben, amikor sötétben kellett kelni, h felébredtem és nekivágtam a készülődésnek, meg se néztem, hány óra. szerencsére még mindig itthon derült ki, h éjjel 2 van, és kicsit korai lenne bemenni dolgozni. :D

ria
szupi a kocsi!!! már én is puhítom apát, h ha kele ülni fog, veszünk egy könnyebb (extrakönnyű) kocsit

bölcsi
n durva ez a várólista! megkérdezem majd a védőnőt, h itt mi a pálya a kerületben. de a legdurvább, h halvány fogalmam sincs, meddig legyek itthon. sejtem, h a 3 év túlzás minden szempontból, de most még olyan pici, h el nem bírom képzelni, h hány hónapos korában fogom azt gondolni, h eljött az idő

majus3

timo
még azt is akartam, h n szimpi a bébiúszásotok, és legfőképp tök olcsó!!!
sztd mennyi idő a blahától 173-sal az usziig? lehet, h mi is bepróbálnánk

majus3

Sziasztok,

Sebi úgy döntött, hogy még nem érzi késznek magát az egyszeri kelésre, de azért sokkal jobb a helyzet, mint nem régiben, amikor én is elértem a Május-féle mélypontot. Május, jó hír, hogy már egy pici alvással is újra formába lehet lendülni (egy kis apa segítség).

Újra kaki téma,
Sebi a normális 2/napból a kánikula alatt átállt 1/nap vagy 2/2napra, majd elkezdett kimaradozni több nap, de amíg nem láttam, hogy zavarná, nem foglalkoztam vele. De tegnap már annyira tekergett, és este meg nem tudott elaludni tőle, úgyhogy elő kellett vennem az általam nagyon utált hőmérőt (még a lázát is hóniban mérem). Ennek hatására telekakilt 1 pelust, majd a teljes pelenkázót. Ami szokatlan volt az az, hogy ő még sosem kakilt ilyen szilárd állagút, meg ilyen szagút. Lehetséges, hogy a napi 10-20 ml turmixolt őszibarack ennyire megváltoztatja, főleg a szorulás irányába???

Lin,
ez egy nagyo durva éjszaka lehetett!

Május,
milyen lett a frizurád?

Timo,
apa azóta szóba áll veled?

Lorca,
Minden TV-s információ érdekel engem is!

Ria,
Ez a kép! :D Pont úgy néz ki, mint ez az emotikon, sehol egy fog :lol:

Róki,
Nálunk is aktuális a ruhaszortírozás. Ti adtatok kölcsön ruhákat a két lány között, vagy rövid volt az idő?

Aki adott vagy kapott kölcsön ruhát, az eltudja mondani, hogy mik az íratlan szabályok. Ugyanis én szívesen kölcsönadnám rokonoknak, barátnőknek, de van egy-két ruha, ami még a Sebin sem volt, és a következő babánál még jó lenne, de mi van ha tönkre teszik, és visszakapok egy csomó kakifoltos, összemosott, barackos, stb. ruhát a kvázi újak helyett? Illik ilyenkor cserébe a sajátból viszont kölcsönözni? Viszont félrerakni sem akarom, mert mi van ha lány lesz, az év teljesen más szakában születik, stb.

Orsi
Kép Kép
sno

snorsi

mi szinte minden ruhánkat kölcsön kaptunk egy barátnőmtől. én n zavarban voltam, mert pénzt nem fogadott el, de engem is aggasztott, h miből mi lesz, mire visszaadom neki. mondjuk tény, h amíg nincs hozzátáplálás nincs az a bukás, amit ne tudnék kimosni, de h később mi lesz? na mindenestre ő (egyébként orsi :)) azt mondta, h ne törődjek vele, majd én is adok kölcsön másnak ruhát, mint ah ő is kapott, ez egy örök körforgás.
bár sztm a kölcsönruha alapból az első félévben működik szuperül, mert később már akkor is lehetnek nagy különbségek, ha alapból egyezett a születési évszak/nem, mint két főkoordináta.

frizura (izé, haj)
kedden megláthatod :wink:

majus3

Sziasztok!

Ruhák! Én is kaptam sokat kölcsön de a sajáttal ugyan úgy vagyok mint Sno! Niki uncsim egy csomót kölcsön adott a barátnőjének és agyon hordva agyon mosva, a szettek nem azonos színűre fakulva kapta vissza! Nagyon el volt keseredve mert egy csomót adhatott volna a kicsire de nagyon csúnyák lettek. Hát a nagyon szépet nem fogom odaadni, ha majd kiderül hogy lány a következő akkor a nagyon fiusokat eladom és lány ruhát veszek.

Timi! Nikiék jól vannak. Kitti egy kis sárkánylány :lol:

Május! Örülök hogy jobban vagy ma! Ezek a hülye hormonok és kialvatlanság! :(

KépKép
csongria

Sziasztok!

Elég szar éjszak volt és nappal se tudtam csak egy fél órát aludni.

Május: Én is úgy vagyok mint te, egyszerűen szeretnék már végigaludni egy teljes éjszakát. Most fáradtam el egy kicsit én is.

Ráadásként napok óta fáj a fejem, lehet hogy ez a hülye frontok miatt illetve a gyomorsavam is szarakszik. Tegnap alig bírtam elaludni tőle.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

sziasztok!

bocsi de magunkkal kezdem :oops: mert bejelenthetem h hivatalosan (1-2x eddig is megcsinálta de most már rendszeres :lol: ) is tud Lea hasrafordulni mindkét oldal felé indítva :lol: :lol: :lol:
és kis ügyes mert olyan technikát fejlesztett ki h a keze sem jelent gondot simán kihúzza maga alól :lol:
apa 4 napja figyeli árgus szemekkel kicsi lányát és csak most 5 perce lett ő is szemtanúja a nagy mutatványnak :lol:

a másik tudományunk :lol: a "brümmögés" de úgy h közben tiszta nyál minden sőt habzik a szája és közben rötyög :lol: most gondolkoztam ha kap egy előkét mert napjában többször felsőt kell cserélni :shock: :lol: péntek este mutattam neki a fürdőskönyvben az autót és brümmögtem neki azóta le sem áll ezzel annyira tetszik neki :lol:

na ennyi dicsekvés :oops: után abbahagyom :lol:

sajna a keddi találkozó sem jön össze mert a kocsi motorját szét kellett szedni (még nem tudják mi baja :shock: :evil: ) és a jövőhéten sem lesz :cry:

timo
valld be h nem tudtad nézni apát az ágyban vasárnap 6kor :lol: :lol: :lol: :wink:
vissza tudott azért aludni? mert az én páromat az ilyesmi nem zavarná meg simán aludna tovább :lol:

délelőtt itt is szakadt az eső :cry: szórakoztjuk egymást itthon az összes monóka, dalocska elkerül ja és meséek is .van egy csomó keménylapos könyvünk már amit Lea is érdeklődéssel hallgat figyel és dumál közben ja és persze meg kjell kóstolni a könyvet :lol:
délután pedig sétáltunk egy nagyot (apa nélkül :twisted: mint mindig)

egyébként Lea alvókája is elromlott :shock: :shock: :shock: 3/4 5-5 körül ébred újabban :shock: alig látok ki a fejemből

de ilyenkor áthozom a hálóba és kajcsi után játszunk 1 órácskát (merth már nem alszik be rögtön) utána megint egy kis cickó---bealszik 1 -1,5 órára (én is :oops: ) jön a köv szopi ue a forgatókönyv és 10 körül tudok magamhoz térni... :oops: :oops: :oops:

lin
nem irigyellek és apát sem ez a sok örült most Kecskeméten :shock:

rucik
mi csak néhány darabot kaptunk kölcsön de nem kell visszaadnunk :D én tuti megvárom a következő gyerkőcöt aztán ha stimmelnek a színek majd akkor eladom vagy ajándékozom őket

ria
nagyon édes Beni azon a képen

na most mennem kell paa a neten pókerezik lejárt az időm :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kép Lea, a kisvakond és a nyuszi :lol: ezt imádja

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok
Hazajöttünk a telekről. Tök jó volt az eső ellenére.

Lin: :( Remélem javul a helyzet!

Mazsi
Gratulálok Leának a forgásokhoz! Nagyon kis ügyi!
autó: :( Kár, hogy nem tudsz jönni a talira!
Hirtelen a fotón azt hittem Brigi van, profilból egy kicsit hasonlítanak. :)
Én nem felső ruhát cserélek Brigin folyton, hanem zoknit. Folyton a szájában van a tappancsa. Félek, hogy meg fog fázni, mert állandóan nyálas a lába! :shock: Valakinek nincs ötlete ez ellen?

Ruhák
Mi is egy csomót kaptunk, több helyről is. Ált. a nyakuknál van egy pár öltés. Zöld öltés az egyik barátnőmtől, sárga a másiktól. De asszem én sem szándékozom egyelőre továbbadni.

innivaló
Adott már valaki Szentkirályi bébiüdítőt a babának? Pl.almásat? Ha igen vélemény?
lora7

Még egy kérdés főleg a Zuglóiakhoz:
Hol van gyerek orr-fül-gégészet? Elvileg a Bethesdába tartozunk, de nem ismerem sem azt, sem mást. Meg kell oda beutaló?
Most már szeretném elvinni Brigit, mert már 3szor voltunk a dokinál és mindig azt mondja, hogy hall valami kis hurutot, de náluk még nem lehet mit csinálni. :shock: Adjak neki c-vitamint. Dehát néha tényleg dart véder! Ráadásul naponta többször kell porszívózni az orrát, meg tiszta zsír a füle mindig! Szerintetek ez normális? Aggódom!
lora7

Ja és Ria!
Ágiboldi olyan jól megfogalmazta, amit Beni fotójáról gondoltam! Nagyon édes!
lora7

Na hahó, itt vagyok ám, csak nagyot sétáltunk és nagynéni/nagybácsiztunk!

Na Mazsi, nekem pont ez a "hajnali 5-ös kajcsi után játszunk egy órácskát" nem megy, de egyáltalán. Megetetni ok, gondolom ez biológialiag kódolva van, h nem hagyom éhen a kicsinyemet, de én játszani nem bírok, max dühödten hörgök :twisted:

Május, mi a hétvégi éjszakákat hajnali 2!-es ill. 4:20-as keléssel töltöttük. Habzó száj, dühroham, zombi állapot részemről. Mikor 20-adjára alszom vissza 15 percre, a szanaszét forgott nyáladzott tejezett, lepedőkupac tetején keresztben, összevissza felszínes baromságokat álmodva, és megint hallom a nyöszörgést, h ismét kaja kéne...

Gratula Leának a forgáshoz, Boldi is a hétvégén tökéletesítette, olyannyira, h életében először az oldalfekvésben éjszakára lerakott gyermek álmában hasra fordult és úgy folytatta, majd hanyattfekve ébredt! :D

Lora, szentkirályit nem adtam, csak HIPP almalevet, vízzel picit hígítva, nagyon imádta. (vizet nem issza meg, ahelyett)

Kölcsönruha: mi is rengeteget kaptunk kölcsön, és egy van ami annyira kirojtosodott, h ahelyett becsomagoltam egyet a sajátunk közül... :oops: A miénket pedig minden gond nélkül kölcsönadom a barátnőmnek. Ha tönkremegy tönkremegy, nem garantálhatja, h nem fogják leamortizálni, benne van a pakliban, majd ad helyette kölcsön másikat :wink:

Timi, hehe, apaébresztés
:lol:

Kép
Kép
agiboldi

Na, csak pár szóra-
Lora - gyerek fül-orr gégészet- az Ida utcai rendelőben volt, de onnan mindent áttettek az Örsre, úgyhogy ott érdeklődj.
(két dokinő volt két éve, egyik nem szimpi, de neveket már nem tudok).
Szerintem nem kell beutaló.

Úgy néz ki nem megyünk kedden, érkezik a sógorom, itthon várjuk. :(

Bella

Kép

Kép
bella2

Hahó!

Lora! A Bethesdában van fülészet időpontot kell kérni, beutaló nem kell. Nagyon jó ott a dokinő, oda vittük Benit amikor begyulladt a füle. Dr Varga Edithez kérjél időpontot ha tudsz! Kicsit nyers de jó szakember, hallottam már rólla másfelől is!

Mazsi! milyen nagylányos haja van Leának és gratula a forgáshoz! :)

Ágiboldi! Milyen ügyi Boldi nem is dicsekedtél eddig! :)

KépKép
csongria

helló Mindenki!
megint csak kutyafuttában, sajnos....
Egyelőre csak a képeket nézegettem meg: kíváncsi voltam a talira. Persze most is nagyon jók a képek és sajnálom, h lemaradtunk!
Anyósoméknál voltunk kb 1 hétig (szerencsére anyáék is becsatlakoztak): voltunk az összes nagyszülővel csónakázni a Tisza-tavon (Roli véleménye :lol: ), kisvonatozni a Szalajka völgyben ( :shock: :cry: :cry: ). Holnap meg Kanizsára megyünk, talán Zalakarosra is+ Balcsira...
Talán a hétvégére hazajövünk, majd visszaolvasok oszt jövök...
Addigis tegyetek még fel képeket, olyan jó nézegetni :!: :!: :!: :!:
Jó éjt!!
(ja, Rolinak időközben kibújt 2 fogacskája! :shock: )
Vendég

Jóreggelt! :)

Kata!
Gratula Rolinak a fogacskákhoz! :D :D :D

Mazsi!
Lillus is brümmög! :lol: :lol: :lol: Azt hiszem, ez életkori sajátosság. Próbálgatják a hangjukat! :)
És nagyon ügyes Lea, hogy mindkét irányba megy már neki a forgás. Lillának csak jobbra! :shock:
3/4 5-kor kelt először? Nálunk harmadjára!!! :roll: :roll: :roll: NEm tudom mi van vele, de kezdek elfáradni! :cry: :cry: :cry:

Képzeljétek!
Lillus hason már megcsinálja a kéztámaszt! :) Persze, kábé tegnap csinálta először, de nagyon ügyes! :) És már hason ő is meg tud fogni egy-két dolgot és előszeretettel gyömöszöli a szájába! :D :D Olyan büszke vagyok rá!

Lora!
Remélem semmi baja Briginek! Nem lehet, hogy száraz a levegő a szobában, azért dugul be az orra? Nekem a védőnő mindig mondja, hogy párásítsak! :roll:

Orsi!
Mi is kaptunk kölcsön egy-két ruhát, de vissza már nem kell adni. Én azt hiszem önző dög révén nem adom kölcsön a mieinket. Ha esetleg fiú lesz a kistesó, akkor a nagyon lányos rucikat kihagyjuk (pl.kisruha) :D :D :D

Sági!
Vettünk széthajtogatható "kemény könyvet". A Pólusban! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Panni! Vagy még akinek járókája van!
Nektek mi van az alján? Pléd, ilyesmi?
Mert eddig a játszószőnyeg volt, de azt most kölcsönadtuk. Így csupasz. De ha bármi rongyot beteszek, kábé 3mp alatt a szájában, a fején köt ki! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Régen jártam erre, azért remélem páran még emlékeztek rám, bár látom azóta sok az új arc.

Sági,
Köszönöm az sms-t, jól esik, hogy gondoltatok rám.

Szóval egész nyáron lent voltunk a Balcsin, hol anyuéknál, hol anyósoméknál. Nagyon jól éreztük magunkat, Gergőnek sokkal jobb volt ott a friss levegőn, mint itt Pesten. Nagyot nőtt a nyáron, már 7kg és 67 cm, és már 74-es rucikat hord. Úgyesen fordul minden irányba és hason és háton is felveszi a játékait. A legújabb szokása pedig a nyálbuborék fújás és a lábának a szájábe vétele.
Amikor betöltöttük a 4 hónapot elkezdtem neki barackot adni, nagyon ízlik neki, csak sajnos úgy néz ki, hogy megfogja és elég ritkán van széklete. Amúgy szopit nem hagytam el, csak az ízek megismerése miatt kezdtem el a gyümölcs adását.
Június óta járunk úszni, nagyon élvezi. Mindenkinek ajánlom, nagyon jó móka és mozgás a manóknak.

Igyekszem visszakapcsolódni a beszélgetésbe, és sűrűbben jönni.

Puszi: Móni

Kép
móni23

Kép Kép Kép
Tettem fel pár képet Gergőről.

Kép
móni23

Szia Móni!
De örülök, hogy jól vagytok! Pont szerettem volna kérni, hogy tegyél fel képeket, de látom, megelőztél! :)
Ahogy látom Gergő is a kék szemű kopasz babák táborát gyarapítja! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Szia Móni! Nagyon hasonlít rád Gergő! És milyen ari!

Sajnos ma nem tudom, de holnap elviszem Brigit dokihoz. Sajnos nem a száraz levegő az oka. A hétvégén is nagyon csinálta, pedig nagyon párás volt a levegő az eső miatt. Főleg kint a kertben. Ja és köszi mindenkinek az infókat.

Timi
Én belehúztam egy felnőtt lepedőt! (mert csak az elég nagy bele) Bele szorítottam a rács és az alja közé. Elég nehéz, de engem is zavart a csupasz felület. Ja és legalább egy pelust pluszban berakok, mert Brigi is nagyon nyálas! :lol:

Jaj, most jut eszembe, hogy holnap tali! Akkor lehet mégis beszorítok egy dokit mára. :D Tényleg Lorca, akkor merre lesz a találkozó? Sajnos én nem tudom, hogy hol laksz. De ha megírod priviben odamegyek!
lora7

Hali!

Timo! Nekünk a játszószőnyeg van benne az ívek nélkül, de látom, hogy ahogy mozogna rajta, csúszik a műanyagos részen, úh már én is gondolkoztam rajta, hogy esetleg kiveszem.:roll: Szerintem nem zavarja, főleg most, hogy ősz lett :shock:, és rendesen fel van öltöztetve.

Hétvégén Gergő úgy döntött, hogy ideje megkezdenünk a hozzátáplálást: kiette az őszibarit a kezemből, szopi közben!!!:shock: Mert én szopiztatás közben olvasok ÉS eszem! :oops: :lol: Szóval most naponta egyszer kap őszibarit. Először 1/16-ot, aztán 1/8-ot, és most nem tudom, mi jön. Emeljem tovább az adagot vagy menjen az 1/8-ad, de naponta kétszer :?:

Mazsi! Mi is brümmögünk és mi is nyállal együtt, úh én is cserélem a pólókat.:lol:Néha felhívom rá a figyelmét, hogy ez nem túl gusztusos, és kitalálhatna vmi mást is, de egyelőre semmi hatása az anyai szónak. :lol:

Lora! Szerintem is itt az ideje egy szakorvosi véleménynek. Láttuk már Beninél, hogy a gyerekorvos...khm...tévedhet. :roll:
Vendég

Helló Lányok,

Szori a hejesirási hibákért (beleolvasva az előző hsz-embe) :oops: !

Május,
Teszteltem, a barack még félig emésztve sem jön ki a ruhából.
Te most zsarolsz engem?! :lol:

Az egyetlen kölcsönkapott ruhánk természetesen benne volt abban, az eddig egyetlen mosásban, ahol elszabadult a sárga szín. Szerencsére nem kell visszaadnunk, hanem tovább kell adni, de akkor is tipikus… :?
Szóval akkor a szívemnek nagyon kedves darabokat kiszedem (mindet 8) ), és a többi mehet.

Úgy látom most tetőzik legtöbbünknél a fáradtság.
Lin, ti többen laktok együtt, nincs segítség? Legalább ilyenkor egy pici, hogy magadhoz térhess.

Mazsi,
Gratula Leának! Sebi a Tesco-ban fedezte fel a brümmögést, ahol arc magasságban toltuk, így langyos nyálpermetben vásárolgathattunk.

Lora,
Láb a szájban kivédésére csak ezek a nagy műanyag gallérok jutnak eszembe, amit a kutyusokra adnak műtét után :D :D . Röviden: nincs ötletem.
Jó ötlet a ruhák elkeveredése ellen!
Szentkirályi bébiüdítőt még nem is láttam.

Bigsis,
Két fog?! :o Hogy viselte?
A földrajzi ismereteim elég hiányosak, de még így is feltűnt, hogy szépen beutazgatjátok kis hazánkat.

Pénteken Sebi négykézlábra állt! A kéztámaszból egy csípőbillentésre (amihez egy nagyobb lendületre) van szüksége, hogy rátolasson a felhúzott lábára.

Móni,
Mi még nem találkoztunk itt, de én, mint régi olvasó emlékszem rád. Nagyon jól néztek ki a nyaralós képeken!
Érdekes, hogy Sebit is ugyanígy etetem, és őt is megfogja a barack, úgyhogy most egy hétre felfüggesztem, mert már annyit erőlködik, hogy félek aranyeret vagy sérvet kap.

Pann,
majd írj, hogy nálatok milyen hatása van a baracknak!

Orsi
Kép Kép
sno

Timi,
Anyuéknál mi is használtunk járókát. A pléd, lepedő stb. nem jött be, végül egy vékony nyári paplant tettünk bele és azt már nem tudta felszedni.

Orsi,
A védőnő azt mondta, hogy figyeljek, mert hasmenése lehet a baracktól, ehhez képest megfogja. Nem tudom mi lenne a megoldás, lehet, hogy tényleg szüneteltetni kéne?

Pann,
Én úgy kezdtem a barackot adni, hogy minden nap egy kiskanállal többet. És én csak egyszer adok neki naponta most már majdnem 1 barackot megeszik.

Lora,
Hát igen, a gyerekkori képeimmel összehasonlítva, mint ha én lennék annyira hasonlít rám.

Lányok,
Gergő még most is nagyon sokat bukik, esetleg van valaki, akinek hasonló a babája? Mit tanácsolt nektek a gyerekorvos, mert nekem azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, amíg jól fejlődik, de engem nagyon zavar, hogy órákkal az evés után is sokat bukik.

Móni

Kép
móni23

móni!
jó, h újra tudsz jönni!

bukás
kele mostanában kezdett komolyabb mennyiségeket bukni, két evés között bármikor. én nem aggódom (igyekszem legalábbis), végülis timo védőnője is megmondta, h bizti a foga jön :wink:

snorsi
nem zsarollak, édesgetlek :lol:

lorca
légyszi add meg mégegyszer a talikoordinátákat! hol lesz a letelepedés?

majus3

Pann!
Tök ari, hogy mindenki kanálban adja meg a gyerkőcnek adott kaja mennyiséget, te meg 1/16-od! :lol: :lol: :lol: Az mennyi? :oops: :oops:

Orsi!
Sebi hipergyorsasággal fejlődik! :) Pedig emlkészem, nemrég még forogni sem tudott! :D :D :D

Drusza!
Nem érvényes cikizni a védőnővel, mert még megsértődöm! :lol: :lol:

Holnapra fel fog száradni a föld annyira, hogy biztonsággal letelepedhessünk a babákkal? Vagy csak én aggódom nagyon? :roll:

Móni!
A bukásra nincs jó ötletem.. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Hogy tudsz még mindig olvasni és enni szopi közben? Nekem max. arra lenne időm, hogy elővegyem a könyvet. De mire belelapoznék, a 3 perces szopinak vége! :roll:

Lora!
Majd írd meg, mi volt a dokinál!

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: