A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Uxi - én kipróbáltam, hogy bírja-e kakiban 1-2 órát. S mivel igen, éccaka nem pelusoztunk, csak ha készült szétdurranni a tartalom.

Amúgy ez a sok kaki nem is tudom, olyan 10-12 napot, talán 2 hetet tartott?! Azóta van nap, hogy 1 kaki, de van 3 is. Szóval változó.

Hogy is szokták ember jányát vígasztalni? Fel a fejjel, lesz ez még így se :roll:

Kép
kissmanó

Cumit mi kb. egyhetesen, de hát nem egy lelkes cumi fun a drágám.

Szerintem ha romlana cumi miatt a technika szopi ügyben, be kell vetni a Hencsi módszert: bimbóvédő, gumiízű, hasonlít a cumikához. :wink: Móniéknál állítólag már bevált.

Kép
kissmanó

s oké lehet, de nem törvényszerű minden úgy legyen mint Emivel volt.

Kép
kissmanó

Manó, költözés alatt még nem tudjuk hogy lesz , de valsz elmenekülök gyerekstül-midnenestül, s a férjem bonyolítja.
LEgalábbis ő így tervezi, én nem tiltakozom, de szerintem nem fog menni. MAjd kiderül.

KépKépKépKépKép
uxi

Beni nem bírja kakiban, mindeig pelusozom, mégis kipattogott már a feneke. Az a baj, hogy víz vana heréjében, emiatt nagyobb, mint az átlagos, s szerintem odapálik neki alá a kaki.

Na, ez guszta volt...

Annyi ketyeréje van egy fiúnak, a lányokkal sokkal egyszerűbb. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Na már fő a cumi a sterilizálóban... Egy próbát megér.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jó éjszakánk volt. 1x ébredt csak előtt aludt 5 órát, utána pedig még 4 órát, így is mi kialudtuk magunkat. Ennyit már régen aludtam. :lol:

Most mi is beszigorítunk vmennyire. A hosszú cicizésről való leszoktatást kezdjük el. (lehet cicin de nem ilyen sokat).
torolve_20131003125716

Hát Uxi, akkor nem marad más, minthogy további sok sikert, meg kitartást kívánjak. S ha a férjed így gondolja, akkor rajta, dobd be a mély vízbe, 2 gyerekkel úgy sem bírnád, teljesen ki-, avagy bekattannál.

Jajj gyerekek, nem tom MIT vegyek fel. Ruha jó lenne, de van egy darab szépséghibája: a tejleadó intézmény nem fér bele. Így jövök rá, hogy mekkora méreteket is öltöttek a cickók.
Amúgy jó része is van a dolognak: most olyant kell kerítsek (mert nincs más ruhám) amivel esetleg könnyebb szopikázni. Még szerencse, hogy van az indulásig 2 órám, s lurkó durmol. Álomba nyekergőzte magát. De a kiságyába.

Kép
kissmanó

Még valami: hogy kell ezt az Infacolt beadni?

MIre jó, hogy beadás előtt mindig kétszer fel kell szívni, s visszaengedni bele?

Egy egész szippantónyit be kell adni, vagy csak amennyit egy nyomásra felszív? Mert ezen semmiféle jelölés nincsen, s bele sem látok, mennyi van a szivókában.

Az előbb találomra adtam csak, s elég fura képet vágott tőle.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Uxi: Én se pelusozom éjszaka Zalánt, csak ha dugig van a pelenka, úgy mint Manó. Sztem a fosós-hányós vírust és semmilyen egyéb fertőző cuccot nem tud úgy elkapni egy szoptatott baba, mint ahogy egy felnőtt, vagy egy már nem szopó gyerek elkapja... Úgyhogy én nem aggódnék a helyedben :wink:

Nekem meg tegnap délutánra bedurrant a torkom :shock: iszonyat fáj, alig bírok nyelni, és a nyakam is fáj nyirokcsomók bedagadva ezerrel :cry: Hja apának is.... Úgyhogy én nagyon bízom abban, hogy Zalán nem fogja elkapni mivel szopik.....
Úgyhogy Neocitran és Tantum Verde rulez :? Hja csajok ez a Tantum Verde zseniális. A száj torok öblítő spréj is, és a szopogatós cukorka is :wink:

Hja és Uxi a féltékenység nálunk is volt amikor Viola született! Kitartás, elég nehéz a helyzetet kezelni tudom, főleg úgy, hogy még hosszan szopik a kicsi.....
Most nincs féltékenység, Bogi már nagy, Viola meg letojja Zalánt :lol:
Nem foglalkozik vele :lol: Ha szopik a kicsi néha odajön nézi, majd megsimogatja, büfizéskor a kezébe nyomom (tartom én is) és ennyi! Hála az égnek! Asszem meg is őrülnék, hogy ha műsorozna a Viola..... :roll:

Kitartás++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

uxi! az infacol cseppentőjén van jelölés hogy mennyi a 0,5 ml csak nagyon rosszul látszik én is alig vettem észre

Kép Kép
emi_25

Na próbálkoztam...

Kb fél órája elaludt cicin, a cumival csúfosan felsültem, úgy kiköpte, hogy ihaj. Kicsit fuldoklott is tőle, szóval egyelőre nem az ő esete.
Pedig Avent újszülött cumi.

Most megfigyeltem: szopi végén elkezd fészkelődni, majd fintoro, tekereg, s összehúzza magá. Szeritnem akkor kezdődik a hasfájás.

Manó, a férjemet nem ártana mélyvízbe dobni, eddig mindig csak én voltam benne, épp itt az ideje neki is. Ma reggel is elment, s itthagyta nekem a reggelije mosatlanját. Máskor is szokta, de egy mozdulat lett volna elmosni. Ez talán jól jelképezi, hogy mi van nálunk,ő éli a megszokott kis életét, nekem meg nyakamba szakad minden.
S ha szóvá teszem, neki áll feljebb.

Már kérdezte is, hétfőn nem tudnék-e én elmenni a jegyzőhöz a gyerekekről szóló igazolásért. Na ja, még mit nem, szopós újszülöttel buszon a polgármesteri hivatalba, csak mert neki úgy van kedve! :x

KépKépKépKépKép
uxi

Én még egyszer sem pelenkáztam este/éjszaka Marcit. Simán kibírja reggelig. Az tuti, ha pelenkáznám kiverném az álmot a szeméből.

Uxi, minden kisfiúnak vizes a heréje, amikor megszületik. Szépen lefog húzódni, de cuccos így is kerül alá. (legalábbis nálunk)

Mi is bimbóvédőztünk, meg cumiztunk kb. 2 napos kora óta, és semmilyen zavart nem okozott nála/vagy csak mi nem vesszük észre. Imádja a cumiját is és a cicit is, pedig védő nélkül szopizunk mostangság. Sőt cumisüvegből kapja a Mecsek teát, és a babavizet is. (a cumi és cumisüveg is Avent, újszülöttnek való)

Manó, ma kezdek visszaállni a váltott cicizésre, de hál az égnek eddig a jobbot nem viselte meg a balozás. Ma reggel is kiszipákolt 120-at. Ez volt fél kilenkor és ez annyira kiütötte, hogy még mindig alszik. :lol:

Az Infacolt én saccperkábé adom neki. De ezt én is meg akartam kérdezni, hogy miért kell kétszer le meg föl szívni. :roll:

Rita, hogy megy a leszoktatás?

kispiskóta

tegnap kerti party-n voltunk,nagyon jó volt kivétel a sok kéretlen jó tanács (én adnék rá sapkát,én tuti megetetném....stb) igyekszem nem figyelni ezekre.
ittam őszilevet mondták már hogy tejserkentő de hogy nálam ennyire :shock:
80 ml tudtam leszivattúzni soha előtte még fele ennyit se .
muszály is volt mert szabályosan csorogtam.

éjjel nálunk is csak muszály peluscsere van.nem zaklatom feleslegesen szól ő ha sok a cucc.
most nagyon jól aludt.

vettem neki gripe water-t mert vannak napok hogy nagyon fáj a hasa szerencsére csak rövid ideig.jővőhéten már kaphatja addig marad a tea.

Bridzsi

Kép
esztora

Nincs valakinek ismerőse véletlenül az ideg tudományi intézetben?
beszélnem kéne egy doktornővel de nem tudom elérni...

Bridzsi

Kép
esztora

ZSÚ
napi 6 etetés nagyon jól hangzik!

méregetés: napi 1-2 etetést kihagyok, a többit mérem. próbálom megbecsülni, mennyit ehetett, van hogy egész jól érzem, de van, hogy úgy mellélövök, hogy csuda. Míg ilyen bizonytalan vagyok, jobb mérni.

Növögetés: egy hét alatt 180-at hízott, az tutkó, de ez a hét szerintem lesz 200 fölött is...

Pelus éjszaka: szagolgatom, ha nagy kaka van, inkább kiszedem, mert 5-6 órát nem akarom abban "pácolni" :)

Kép
Kép
emma1976

ja és a 10es szopi után elmentünk vásárolgatni, a férjemnek kellett gatyó, meg kajákat vettünk. Ahogy kikanyarodtunk a kocsival, kiscsibe bealudt, hazaértünk egy órája azóta is alszik a teraszon :) A cicijeim meg lassan szétdurrannak :)

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok Anyukák,apukák,babák!Éjszakánk borzalmas volt kb egykor kelt fél négyig szenvedtünk.Közben tejcsim nem volt elég így tápit kellet adni neki.:-(Minden esetre az lett a vége,hogy ismét köztünk aludt.Fél négytől reggel tízig aludt:-)Viszont reggelre a tejcsi szépen be indult reggel nyolckor tejben fürödtünk.:-)Még fejni is tudtam 100ml figyel a hütöben.Örülök neki így éjszaka nem kell tápit adni neki.Csajok help:Nem tudom,hogy mit csináljak Beni csak ölbe hajlandó vagy cicin el aludni.Ha le teszem egyből sír,ciciről ha le veszem szintén.Eddig jó mivel apa itthon van így fel váltva meg oldjuk.Habár ö nem ad cicit:-)De mi lesz ha ö nem lesz ithon.Nem tudok majd tőle haladni.De ha le teszem sír és kb 5-percig bírom ki,hogy ne rohanjak hozzá és hát így a háztartás nem halad.Komolyan tiszta tejvámpír a gyermekem aki a cicihez ragasztotta a száját.De viszont tegnap nagyon el volt a nagyinál végig aludt.:-)Na jó megyek mert jönnek vendégek.Kellemes hétvégét mindenkinek.Köszönöm az anyós tanácsokat!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szia Hemej!

Sztem ez baromi nehéz ügy, a csak cicin való elalvás. Legalább is nálunk most nagyon az, mégpedig azért mert van, hogy órákon keresztül nem alszik és vissza cicire, vissza cicire, ez megy mondjuk ma 3.5 órán keresztül. Erre mi szoktattuk rá és nekünk is kell leszoktatni. Qrvanehéz! Szal nálunk sehogy máshogyan nem megy az elalvás. A cicihez köti csak az a baj, hogy néha már a cicin is marha nehezen alszik el. Úgyhogy nincs más, mint valamilyen szinten keményebbnek lenni. Marad hagyni sírni a kiságyában egy darabig, aztán simi-simi, kimenni megint sírni hagyni és ezt ismételgetni..esetleg megspékelni egy kivesz-betesz módszerrel még. A sírás idő először hosszabb lesz de szépen lassan le fog rövidülni. Őszintén szólva nem hiszek abban, hogy a cicin való elalvásról idővel leszokik, sőt!! Akármilyen fejlődési ugrások is vannak és majd érdeklődés a játékok iránt, stb..nem fog leszokni róla ha egyszer így tanulta meg, hogy ha aludni akar akkor cici.
Ez van. Nem kell velem egyetérteni de nem csak magunknak hanem neki is jót teszünk azzal, ha megtanul magától elaludni.
Nagyon rossz lesz az elején sírni hagyni de más megoldás nincsen, nálunk a vállon-ölben való elalvás sem jön be. Még az elején egyszer-kétszer de akkor még nem volt ennyire cicifüggő.
Nonszensz 5 órán keresztül cicin lógni.
torolve_20131003125716

Hemej: Gurgival egyetértek cicinelalvás témakörben :wink:

Emma: Ezek a Zalánok már csak ilyenek :lol: Bírják a hordozót :wink:

Megrendeltem a More Milk kapszulát. Sztem kedd-szerda magasságában ideér. Hát nagyon kíváncsi vagyok a hatására... :roll:

Sztem az Infacol adagolóját azért kell 2x le meg fel szívni, hogy a levegő kimenjen belőle........ nem? :oops: :roll:

A kölkeim fél 2 óta szunyálnak, jön a borulás, bizti azért nyomják még.... :D

ceniko
Szeged

Kész vagyok... egész nap összesen kb. 2 órát aludt. Tegnap még 3 óránként kelt enni, ma emg mi van?
Véget ért az újszülöttkor? Jöhet a kemény része?

Semmi nem használ, kb ezerszer cicizett, ölbe vettem, hatszáz peluscsere, de mindig kakilni akar. Egész nap. :shock:
Ölelgettem, hasamra tettem, felvettem, semmi nem jó.

Most leraktam a kiságyba, mert már nem tudok mit kitalálni, ott nyöszörög. Talán elalszik magától, nincs jobb ötletem.

Hogy elfelejtettem már, milyen egy újszülött, pedig nem is olyan rég még Emi is az volt. Szívesen előretekerném az időt mondjuk decemberre. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Infacol: én meg azt nem értem, hogy fehér trutyihoz miért fehér az adagoló... nehogymá lásd, mennyit adsz a kölöknek. Ha másnap szorul keveset adtál, ha fosik: sokat...

Azt hiszem Bors visszatért korának megfelelő étkezéshez: a héten 150 alatt nem adta fel, egyik alkalommal meg 180-at benyomott. Tegnap óta 120 fölé nem ment a kaja. Csak beáll és nem lesz szumó birkózó... :roll:
ckat

Ádám valami érthetelen oknál fogva ALSZIK!!!!! Már 3 órája. Egyszer felkelt enni, de evés után egyből visszaaludt. Pedig éjjel aludt, és délelőtt is így-úgy, de volt pihi... :?:

Na, de ezt kihasználva, rákerestem a dalokra, mondókákra, amiket csak félig bírtam megjegyezni. Ezeket a honlapokat találtam egyelőre.

Mondókák, népdalok:
http://www.mondoka.hu/index.php?v_action=doc&v_type=1
http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?tipus=olv&id=168
http://makvirag.extra.hu/Mese/meseorszag.html#Scene_1
http://marci.co-net.hu/dalok.htm
http://server.fotiu-bp.sulinet.hu/~siju ... edvenc.htm

Most csinálok egy szépen nyomtatható füzetet, ha készen lesz, felteszem azt is!

Ez meg egy játékos fejlesztéssel foglalkozó oldal, nekem nagyon tetszett: http://www.okosbaba.hu/cikkek/7.html
Vendég

Annee kérdezném,hogy mikor Balcsin voltatok Tömzsikét nem viselte meg?Nem borult fel a napirendje?Tudott aludni,hogy nem a megszokott helyen volt?Azért kérdem mert mi 2hét múlva megyünk a Balcsira kicsit tartok tőle.Köszi
pillangó7

Kész a fájl. Tehát DALOK NYOMTATHATÓ FORMÁBAN:
1186846015.32.doc
Vendég

gurgi,hidd el le fog szokni a cicin való elalvásról csak idő és türelem kell hozzá.Nekünk is sikerült azzal a különbséggel,hogy nekünk kézben ringatva aludt el előtte.Azzal a módszerrel csináld amit írtál.Kb.1 hét kell hozzá.Készülj fel,hogy első alkalommal kb.1 óra lesz mire elalszik a kiságyában,de ne add fel.

Uxi nem lehet,hogy akkor kakál,mikor fészkelődik evés közben?
pillangó7

Pillangó!!

1 óra úgy, hogy ne vegyem ki??? Szal hagyjam 1 órán keresztül sírni? vagy a simi-simi 10 percenként + a kivesz-berakkal fűszerezve??

Brutkó lesz mert a szívem kb. meg fog hasadni.
Kár, hogy nem lehet lenyomni egy páleszt..na jó ez vicc volt :wink:
Huuuuuuuuuuuu, lehet, hogy most kezdem el, azaz ma este.

Ma kapott szép játékokat a vendégektől. :lol:

Ha tudok még jövök de sztem nem. előkészítem a 100-as papírzsebkendő csomagot. Atival együtt fogunk sírni. :cry: :cry: :cry:
torolve_20131003125716

Borii!

Tök jó, hogy kigyűjtötted a dalokat, mondókákat. Le is mentettem magamnak, egy-két kivételtől eltekintve majdnem mindet ismerem..de szupi!!
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Az árgyélus kismadár nem száll minden ágra,
én se fekszem mindenkor szép paplanos ágyba.
:lol: :lol:
torolve_20131003125716

Zalánnak is van cumis fotója ám :lol: Itt egy laza 2 órás hasfájásos ordítás után hangtompító behelyezve! Úgyhogy szegénykémnek azért ilyen megviselt az arca :(

Kép

Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Egy gyors bekuk. Egész nap nyüüzsögtünk, vásároltunk...mozgalmas volt. Csak most jutottam géphez és már hulla vagyok...

Eniköö! Zalán nagyon szép. Olyan jól áll neki a cumi :D Ès a kis tesós kép cuki. :P

Gurgi! Sok sikert a leszoktatáshoz!! Mi szerencsések vagyunk ilyen szempontból is. Egon még 1 percnél tovább nem sírt, azt is csak akkor, mikor visszajött az orrán a tejcsi és nem kapott levegööt. Megíjedt a kis drága. Èn biztos nem bírnám sírni hagyni... :cry:

Pillangó! Mi már sokat utaztunk Egonnal, voltunk Balcsin is, bár csak egy hétvégét a karesztanyukájánál, nem strandoltunk, csak esténként sétáltunk a parton. Egont megviselte, tudta, hogy nem otthon van, elsöö nap alíg aludt, sokat nézelöödött. Próbálta feltérképezni a terepet :D. Kicsit nyüügösködött. Mikor legközelebb mentünk, már jól türte és aludni is tudott. Azóta már a kiruccanásokat jobban viseli, de nem nagyon alszik, vásárláskor is nézelöödik a boltokban :P

Èn nem is tudtam, hogy a szippantón van jelzés. Mindig felszívtam és amennyi belement, annyit kapott Egon. Egyébként az Espumisan-nál lemértem. Annyit kell adni, amennyi egy kis müanyag etetöö kanálba belefér.

Bori! Köszi a mondókákat. Még nem tudtam letölteni, de apa ügyesebb, mint én. Mindjárt megkérem. :D
molkata

Bori! Sikerült! :D Kottát lehet ezekhez keríteni?
molkata

Sziasztok,
Gurgi: kitartás! Nálunk az ölben ringatás és sétálgatás altatás a nyerő! :lol: Anyósom meg a férjem szoktatta rá! 8) Szóval ne add fel! Ne hagyd sírni, hanem mindig vedd ki, próbáld a cumit rögtön szoptatás után betenni a szájába, amikor még benne van a ritmus. Az én kisfiam nem szokott rá a cumira, ha nagyon behergelődik ezerrel nyomja, aztán kiköpi. :wink: Egyébként a vállhoz fektetés és hátsimizés is nyerő, nagyon megnyugszik tőle és elálmosodik, aztán hason alvás úgy 5-6 órát! :lol: Imádom!
Szóval kitartás! Ne engedd sírni, mert rosszabb, marhára behergelik magukat, kicsit kiveszed, megnyugtatod, és ha abbahagyja a sírást, akkor vissza, és kb. 100x ugyanez... Kb. 3-5 nap... én is ezt csinálom, szokunk le a ringatósdiról..
Erre ma anyósom jön, és mit csinál????? Vazeg! Ringatja! Na jól kibaszkeráltam vele, egész nap Ő altatta, odaadtam neki a gyereket úgy kb. 6 óra után már kezdte kapizsgálni, hogy egy 4 kg feletti gyerekkel nem lehet egész nap sétálni, meg ringatózni. Erre közli velem: Háááttt tényleg rászokott a baba az ölben, sétálva alszunk el c. történetre! Komolyan???? Ezt szajkózom egy hete! FASZOMKARATE!

Bori: köszi a dalokat, az okosbaba nálam is befigyelt!
Kata, Enikő: cukkerek a kis pöcsös manók!

Na gudnájt, megyek aludni, kipihenem magam!

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok

Bori köszi a dalokat!
Enikő! Zalán cukker béb!
Gurgi! Kitartás a leszoktatáshoz!

Nálunk ma buli volt, úgy lefáradtam hogy este beraktam a húst sülni leültem a tv elé és úgy elaludtam hogy csak na, a többit nem részletezem, szenes csirke ala Emi....., Lilla nagyon jól bírta a bulit csak evett és aludt.
Mindenkinek nyugodalmas éjszakát!
Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Jó Reggelt!

Bori, köszi ezt a dal-és mondóka gyűjteményt. :D

Andi, Dani és Anyum is ringatta/ja ölben Marcit, és már pontosan tudja, hogy náluk lehet sírni, mert felveszik. Hiába mondom nekik, hogy ez nem helyes.

Pfú, én is úgy elutaznék valamerre. De még nem merek. :roll:

Kata, Enikő ezek a cumis képek, zabálni valóak!!! :lol:

kispiskóta

Aranyosak vagytok!!

Kinderke!
Samunak egyáltalán nem kell a cumi. Nagyon utálja, próbáltam többször is többfélét, felejtős, mehet a kukába.

Most még nyöszörgés van a kiságyban de hamarosan átmegy sírásba.

Az éjszakánk viszont jó volt. 1/2 10-től 3/4 3-ig alvás, aztán ébredés, kajcsi és 1/2 4-től alvás 1/2 8-ig.
Szóval csak egyszer ébred, ez szuper!
Szépen meg fogja tanulni az egyedül elalvást, aztán 3 hónapos korára végig alussza majd az éjszakát...háhá, ahogy azt a Móricka elképzeli.

Na most már enyhe kis sírdogálás van.
:(
torolve_20131003125716

Kinderke!!
Mennyit hagyod sírni az ágyában??
torolve_20131003125716

Úgy 1óra,hogy ha sír kiveszed megnyugtatod,visszateszed és ezt ismételgeted,simogatással addig míg egyszercsak elalszik.A könyv szerint 2O perc alatt alszanak el a babák.Ja és akkor kell elkezdeni amikor már ásítozik.
pillangó7

Jaj Zalánka egyem is meg,kis drága.
pillangó7

sziasztok!

csatlakozom a cicin és ölben járkálva elalvósokhoz! vagyis altatósokhoz! nálunk is ez a baj, vegyesen a kettő!

tegnap is azt játszottam, hogy ölben elaludt, be az ágyba, sírás, vissza szóval egy idő után hulla voltam, és ő nyert, csak nem aludt el az ágyban!
na erre ma ugyanez, igaz már 10 perce az ágyban van :lol: (3 perceket szokott bírni) jajjj, csak el ne szóljam :o

pedig előtte meg egész jókat aludt már az ágyikójában!

cumi nálunk sem nyerő, kiköpi!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Infacolt én sem méregetem,a jelölés felül van, szóval 1 cseppentőnyi az adak aztán kész

de nálunk még nem nagyon hatott :(

tegnap 3 órán át tartó folyamatos erőlködés után bevetettem mást: lázmérő!!!
csajok ajánlani tudom, annyi lötyi és kaki jött ki a popsiból hogy csak na! meg is könnyebbült a drágám!

amúgy a lázmérőzés árthat? ha mondjuk naponta csinálná az ember?

lynia-

Hát eddig ez nem működik.
1 órája megy lassan és semmi..Azóta egyszer pelust kellett cserélni mert jó nagy kakika volt, viszont mindjárt éhes lesz. Na most légy okos domonkos.
:roll:
torolve_20131003125716

ja és rájöttem (vagyis sejtés csak) de ma úgy csináltam, hogy ölemben takaró és azon aludt el, azzal tettem be az ágyába, melegítette tovább, mert szerintem azt is megérzi, vagyis abból is rájön a cselre, hogy az ágy hidegebb, mert ugyi még nincs felmelegítve...vagy ez hülyeség?

lynia-

Kivesszük megnyuxik, amint visszatesszük sír..és ezt játszuk..kemény de ez így egésznap is eltarthat, akkor viszont semmit nem fog aludni, aztán a végén persze elalszik és alszik majd 8 órát és utána megint nem fog tudni elaludni...

Ha tudom már az elején, hogy az alvást tanítani kell, akkor biztosan nem így csinálom de ezt senki nem mondta :cry:
torolve_20131003125716

Emi!
Nem hülyeség, mi csináljuk azt, hogy amikor pl. elalszik a cicin áttesszük az ágyába de előtte bemelegítjük--> a kezünkkel csiszatoljuk, smirglizzük a fekhelyét..vicces :lol:
torolve_20131003125716

gurgi
és tegnap mennyi fogyott a 100as papírzsepiből? :)

Nekünk most 2x volt kaja, 2kor meg n6kor. 2wa etetés után nekünk is lázmérő popsibadug - én 3x megismételtem, mert mindegyik után jött sok szél és kaki

Altatás: cicin már bekábul (de a szopi most bimbóvédpő nélkül csak negyed óra - juhhé) aztán míg büfiztetjük úgyis kézben van, ez 5-10 perc, annyi idő elég neki általában. Az esti elalvással van csak nagyon elkapatva, apukája akár félórát- órát is ringatja ha kell :shock: azt hiszem 6 hetesen kezdjük majd a nevelést, addig bizti nem. Meg hát ez apa-fia ideje most....

Kép
Kép
emma1976

Én berakom a kiságyába, felhúzom a zenélőforgót, és úgy 20 perc nyüszizés után alszik. De közben meg-megáll, nézi a forgót.

Nálunk is inkább az esti alvással van gond. Akkor ringatjuk a popekját, és ez nálunk is Apa feladata.

Ekkora lábunk lesz: :lol: Kép

kispiskóta

Emma!

Tegnap semmi, tegnap még cicizés volt, mert este, sötétben nem akartuk elkezdeni. Ma kezdtük, most Ati vállán aludt el (talán) de nálunk már ez is haladás, hogy nem a cicin.

Tudom hol szúrtam el különben mert az elején még elaludt a kiságyában magától. Kb. 1.5 hetesen kezdődött minden és azt is tudom, hogy attól a naptól amikor a bimbóvédőt el kezdtem használni mert baromi érzékeny volt a bimbó. Azt most már nem használom. Ha nem fog menni ez az elalvás így, még hagyni fogom egy darabig cicizni..
Azt viszont nem hagyom, hogy egyedül sírjon a kiságyában, az nagy kegyetlenség és megrendülne a bizalma..
Ő még nagyon picike.

A szoptatási tanácsadók azt mondják, hogy nem lehet elkapatni a cicin való elalvással és ez változni fog.
Ezt azért megkérdőjelezem? Bár lehet, hogy van ilyen is de pl. az unokatesóm kislányánál és még sorolhatnám nem így volt, teljesen rászoktak vagy a cicizésra vagy a ringatásra és maguktól eszük ágában nem volt elaludni.
torolve_20131003125716

Zsuuuuuu!!
Marha nagy szerencsétek van, hogy elalszik a kiságyában, örüljetek neki nagyon!
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Fú csajok én úgy kivagyok, mint a rongy...Itt volt anyósom 2 és fél napig, hát rendesen leamortizált :twisted: :twisted: Ráadásul tegnap a gyerek megint másfél órás szetteket nyomott és most éjjel is...Most benyelt 70 ml tápot, remélem ellesz vele egy darabig.
Enikő
Nagyon édi ez a kis manó!
Lynia Emi
Nálunk a lázmérőt kiváltotta a szélcső! De nem szabad túlzásokba esni, mert megsérülhet a bele, vagy csak ezzel tud majd tojni. Szal óvatosan, csak ha nagyon muszáj!!!
Bori
Nagyon rendi vagy a dalokkal! Az én gyerekem csak a Paff refrénjét tudja és a Füles mackó első pár sorát!

KépKép

KépKép
szivvi

hi-hi :lol: bejelentkezéskor a felhasználónévhez azt írtam be, hogy sziasztok :oops: Már csak a jeligéhez kellett volna az jöjjön, hogy lányok.
Asszem elég tiszta, hogy álmos vagyok.
Tegnap végül elmentünk Barcaújfaluba, jelen voltam a lány kikérésnél, Grétula meg addig húzta a csendest az autóban. Majd templomozás következett, szerettem volna bent lenni, ezért az nem volt megoldható mint a kikérésnél, hogy kb. 2-3 percenként kirohanok megnézni az alvó gyereket. Így székestől bementünk a templomba. Jányom székestől a menyasszony anyukája mellett horpasztott. Aztán álmában úgy kezdett rötyögni, hogy meg voltam győződve ébred, s kéri a kaját, így nem akarván a szertartást megzavarni, kimenekültünk. Hát aludt tovább a lelkem. Aztán visszajöttünk Brassóba, majd mi is bementünk a vendéglőbe. Iszonyat, hogy ha az én gyerekem alszik, akkor alszik. Olyan hangos volt a zene, hogy apával nem bírtunk kommunikálni, pedig szemben ültünk egymással. No, mielőtt szívtelen anyukának kikiáltanátok, megjegyzem, hogy megettem az előételt, s mivel Grétu akkor már 5 órája nem kajolt, így fogtam a jányt, be az autóba, s hazajöttünk. Itthon meg vezényszóra a ház ajtajában kinyílt a szeme, anya rohanj kezetmosni, s jött a mindent elsöprő zabálás.
Majd mivel tudtam, hogy nyűgi következik, inkább mi ültünk ismét autóba, s elmentünk megmutatni magunkat, mett az Adriám keresztanyukája szerette volna látni a picurt, s az ő anyukáját most engedték ki a kórházból műtét után, nem akartam, hogy friss operációval mászkáljon. Persze ott ordítás ezerrel, aztán néha megnyugvás, őrület ez a délutáni pocófájás. Hát nem mondom, előcsavarnám én is a kalendáriumot olyan októberre. Hátha 3 hónaposan elmúlik ez a pocibaj.
Aztán mikor ismét kocsiba ültünk, nem is volt semmi baj egész míg a ház előtt le nem állítottam az autót. Na, akkor ismét kiabálás, de jött a megmentő cici elég gyorsan, aztán kis pocipanasz, de relatív hamar elaludt. Én meg beestem az ágyba. S mert tegnap napközben szerintem kimaradt egy kaja, így éccaka nem is lepődtem meg, hogy 2x kért enni. Erre most jó zombi vagyok, alig látok ki a fejemből.
Ja, s asszem a menyasszony jól imádkozott s esőisten tegnapra megkegyelmezett. Nem volt az a dögmeleg, de jó idő volt. Tegnapelőtt dézsából öntötték, s kb. éjfél óta ott folytatja ahun tegnapelőtt abbahagyta. Szal mára kilőve a Zabola-i falunapokon a Trabis verseny. Evan.
Na, apának kőll a szgép, menyek segítek Grétunak (alukálni).

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: