A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Lora!
Te Zuglóban nézel bölcsit? Nézegettél már? Mi is 2009 tavasztól szeretnénk Lillust bölcsiztetni.

Mazsi!
Pempörsz! :evil: :evil: :evil:
Én ma tepsis krumplit csináltam, gyorsan megvolt! :)

Lillus nyíg! :) (Sági után szabadon) :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na, megnéztem mi baj, miért kiabál!
Hát az egész takaróját a fejére húzta, szóval csak egy nagy takaró kupícot láttam, mikor bementem, Laura sehol! :D

Na, főzök neki ebédet!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

kupacot...

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Igen, köszi Lora, már tervbe vettem a bölcsinézőt, csak júliusban zárva volt. Én is tartok persze tőle, bár nekem az, ha apával vagy a szüleimmel hagyom semmi gondot nem okoz, teljesen nyugodt vagyok. Persze idegenekre hagyni más :( és ha olyan lesz mint én, aki bölcsibe nem jártam ugyan, de még az ovitól is lelkibeteg voltam.. háááát. Másrészt viszont azt is hallottam, h nem is rossz a bölcsi, megfelelő ingergazdag környezet, rengeteg játék, mondóka, stb.

Timi, Boldi is egy ideig csak 2 naponta kakilt, és most megint naponta 2-szer...

Ja, ma először kapott Hipp almapürét. Imádta, a Ria/Sági féle gyomorkanállal adagolva... Gondoltam elsőre nem adok sokat, de olyan szívettépően kezdett zokogni mikor visszazártam, h adtam még. Az van az üvegre írva, h hűtőben felbontva 48 órán keresztül eltartható. Eheti az üvegből és azt vissza be a hűtőbe? vagy illene kiszednem kistányérba amennyit megeszik?

Kép
Kép
agiboldi

Timi
Igen Zuglóban. Itt a Füredi ltp-n mellettünk van egy bölcsi asszem Citrom a neve. De mindenhol ez a helyzet Zuglóban a védőnőm szerint. Ja és a játszótéri anyukák is ezt mondták. Sőt az egyik azt mondta, hogy még oviba se akarják a gyerekét felvenni. Aztán kiderült, hogy ahová jelentkezett az nem a körzetije, mert oda viszont kötelesek felvenni a gyerkőcöt. De kész röhej, hogy nem tudod a gyerkőcöt hová vinni, viszont a gyesből megélni nem lehet. :evil: Ja és munkahely igazolása is szükséges a bölcsikben. Tehát csak úgy hobbiból nem lehet beadni, max fizetősbe. (Persze ez a verzió eszembe sem jutna! :shock: )
lora7

kaki: Gergő ma már háromszor kakilt. :shock: nem gondoltam, hogy ez gond, nálunk egy ideje már így megy: reggel/de kakil, aztán du/este/éjjel semmi. Szerintem ez így ok. :roll:
Lorca! Nem lehet hogy a dinnye - amit én ettem - meghajtja és attól zöld a kaki? Tegnap este direkt nem ettem, és ma egyre sárgult a kaki színe. Hm?
Most már leszállok a kaki témáról, bocs. :oops:

Timo! Akkor is beadjátok bölcsibe Lillust, ha jön a tesó?
Vendég

Ok, köszi a megnyugtató szavakat kaki ügyben! :) Leszálltam a témáról! :lol: :lol:

Háát, belegondoltam, hogy be kellene adni Lillust egész napra bölcsibe és röhögjetek ki, de elpityeredtem... :(
Ha jön a tesó, akkor is beadjuk, mert szerintem az első hónapokat egyedül két kicsivel nem bírnám. Aztán majd meglátjuk. Ha nem lesz egyenlőre tesó, akkor 2 évesen beíratjuk.

Ágiboldi!
Te csináltad neki az almapürét, vagy vett cucc? :)

Dinyuska!
Mintha régen láttunk volna fotót Lauráról! :wink: Tessék csak pótolni! :D

Timi
Kép Kép
timocska

na addig olvasgattam itt h kifutott a rizs a gázon :twisted: :twisted: :twisted:

na mindegy írt emailt babzsak :lol: végre mert már régóta kerestem,csavarognak állandóan...Szofi 60cm és elértéka 6kg-t:-)CSAK szopizik!!! :lol:

a múltkor elfejtettem megírni h tök jó volt hallani móniról is :lol: :lol: :lol: már csak efy fotó hiányzik...sági tudsz egyet szerezni? :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
De jó!!! Én már nagyon-nagyon rég beszéltem vele, anno még cicigondjai voltak!
Örülök, hogy jól vannak és hogy Szofi ilyen ügyi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, vettem HIPP almát, mert mikor akartam venni igazit, a zöldséges néni mondta (a rajtam lógó Boldi láttán), h neki ne adjam, mert ilyenkor nem magyar alma van és vegyszeres lehet. na, nekem több se kellett, vettem inkább üvegest :D De barackot igazit kapot a múlt héten.

Kép
Kép
agiboldi

És be lehet adni a bölcsibe úgy is, ha nem dolgozol (nem viszel munkáltatói igazolást)?
Vendég

Pann!
Még nem jártam utána, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem.. :(

Timi
Kép Kép
timocska

timo
én tuti nem röhöglek ki :cry: én is így vagyok ezzel a dologgal :lol: inkább bele sem gondolok...

most jöttünk meg az okmányirodából...Leának és nekem útlevelet csináltatunk :lol:
jó móka :lol: :lol: :lol: egy ekkora gyereket rábírni h 6 másodpercig :shock: nézzen a kamerába mert ennyi kell a gépnek h fókuszáljon :shock:
volt ám ide néz a kicsi Lea....kézmutogatás,kisbéka kamera mellé állítása stb...
de talán a 4.próbálkozásra egy igencsak csodálkozó ábrázattal sikerült lekapni :lol: legfeljebb visszaküldenek a határról bennüneket :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann! Oké mehetünk együtt gyakorolni a busz végállomásra! :lol: Várj míg meg lesz a szuper könnyű új babakocsim! Találtam egy még könnyebbet mint a tiéd! :D

Fiumei tali oké! :D

Bella! Ja ja lehet hogy Timi volt ő olyasmi mint én, és szoktak is keverni minket! Boros Timinek hívják! Pedig már úgy beleéltem magam hogy nállam szültél!!! :( :lol:

Timi! Kaki!!! :lol: :lol: :lol: Nállunk is volt ilyen és szerintem nem baj hogy minden nap kakil! Fogjuk arra hogy jön a foga! :lol:

Lora! Tudja a lányod hogy kinek kell jópofizni!!! :lol: Én énekelni szoktam Beninek de csak csúnyán összeráncolja a homlokát!!! :oops:

Mazsi! Az uncsitesóm rendelt már a pelenkafutártól és azt is lehet onnan rendelni amit apukám Németből hoz nekem. Az a Mammia! Szerintem szupi jó! Mi csak ezt használjuk!

Dinnyuska! Bocsi kevertem a Dunakeszit és a Budakeszit!!! :oops: :oops: :oops:

Ágiboldi! Inkább szed ki amit oda akarsz adni neki mert ha belekerül a nyála akkor szerintem megromlik!

Lora, Timi! Mi is Zuglóba iratjuk be bölcsibe! a Róna parki bölcsibe! Azt mondták nincs gáz elég jövő májusba felvételizni és akkor én szeptembertől beadom mert megyek vissza 4 órába!

Na még mindig egyedül vagyok apa csavarog a deddel!! Hát nem érzem olyan jól magam mint vártam!!! Hiányoznak!!! :cry: :cry: :cry:

KépKép
csongria

Temitali:
Baross tértől a Fiumein kell lefordulni. Pár perc gyalog. Ott egyenesen fel, a nagykapun keresztül, Blahánál vagy Jókainál jobbra, az a régebbi rész. Ott van egy csomó megfelelő placc. Nem ciki a piknik. Egy csomó babakocsis jár oda. Senki nem volt ott sétálni?! Mondaná anyukám...én is csak Natival először, pedig évekig itt laktunk mellette.
Akkor már Timo, Május, Pann, Ágiboldi, Bella, Lora, esetleg Sági ha még nem a Balcsi a program. Meg mi :)
Vidéki tudósítóink nem vállalkoznak helyszíni szemlére? Mazsi, hogy áll a kocsitok?

Lora,
Amikor csecsemő Natit Natit bevittem a suliba, végig jól elvolt. Csak akkor bőgött nagy keservesen, amikor az egyik igh belenézett a kocsijába. Az egész tanári rajta vidult, barátosnéimmel azóta is azt szoktuk felidézni unalmasabb pillanatainkban :D

Timo,
Még Natinak is napi 1-3 kaka befigyel. Mostanában Szabi másnapozik.

Mazsi,
Nati sem megy bölcsibe. Lehet, hogy Szabi sem, még akkor sem, ha marad a két gyerek felállás.

Bölcsi:
Nemrég olvastam, hogy a bp-i bölcsikben a gyerekek 8%nak van hely. Ez jóval kevesebb, mint ahányan menni szeretnének. Keresztfélévre szinte sehol sincsen lehetőség, esetleg magánbölcsiben. Ott a leghúzósabb, amit hallottam, 50e volt. Szinte kizárólag kerületieknek van esélye, de még úgy is kérdéses.

Ágiboldi,
Nekem is jókat szoktak mondani a bölcsikről itt a környéken.

Kép KépKép
lorca

Pann! Sajnos kell munkáltatói igazolás!!! :(

KépKép
csongria

Kép tegnapi nyálcsorgatás miközben anya főz

nem tudom ti h vagytok vele de én nem győzöm a nyálfelfogó :shock: :lol: pelenkát utána vinni így 2 naponta mosom a szőnyeget :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Az hagyán de én már el is csúsztam a parkettán a nyálától!

KépKép
csongria

járgány
ma vitte apa szervízbe holnap tudunk róla többet :twisted: addig izgulhatunk...annyira dühös vagyok mert egyrészt másfél hónapja vettük :shock: előtte szervíz (független )vizsgálta át aztán elvittük az autóvásárláskor illő csereberékre mint vezérműszíj, égők , szűrök stb potom 80ezer és most leállt egy henger +azelektronikában is vmi gebasz van :evil: :evil: :evil:
mondjam még?
szóval nem tudom ha rendbejön a héten akkor lehet h bepróbálkozunk a temitalival :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ria :lol: :lol: :lol:

na megyek kiviszem egy kicsit levegőzni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Leának is szép szemöldöke van! :) Tipikus csajszi ő is! :D
Lillusnak most vhogy alább hagyott a nyálcsorgatása. De azért így is olyan a pólója vagy a kiságy, vagy a járóka, ha hason van! :shock:

Ria!
Ma én is nézegettem a b.kocsikat, de hát elég nehéz olyat találni, ami olcsó és jó is.
Most te milyet néztél ki?

Voltunk Pizza Hut-ban vacsizni. Lilla elég rosszul viselte, rendetlenkedett. Kiabált és ki akart mászni a b.kocsiból! :) Így tök gyorsan végeztünk a kajálással! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

mármint a játszószőnyegét :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi! Pizza Hut! Irigy-irigy! A babakocsi a Neonato Piuma 6,5 kg és szinte viszintesig lehet dönteni! 36000 pénz! Mostmár döntöttem eladom a PP-t! Megtudod nézni a Minimanó honlapján.

KépKép
csongria

Sziasztok! Ez igen, nagyon pörögtök!

Bendegúz,
Bálint is inkább rám haragudott, de ennek szinte nyoma sincs már. Eleinte amikor szoptattam, hirtelen Ő is éhes, szomjas stb. lett és nem értette, miért nem teszem be Öcsi babát a kiságyba és megyek inkább vele enni, játszani stb. Volt egy hónapig szeretet korszaka is, napjában 10-szer el kellett mondani neki, hogy Öcsi baba, apa, anya, nagyapi, Marika néni, Sanyi tata, vau-vau kutya stb. szereti Bálintot. Gondolom ezzel akarta bebiztosítani magát, hogy biztos szeretjük még Botond érkezése után is.
Játszótérre megyünk hármasban egyedül, Botond kenguruban, Bálint odafele gyalogol, visszafele babakocsizunk.
Szerintem a gyerekek jól ellesznek egymással, anyós főz, így te a hintaszékből figyelve pihizel Gergővel.
Fagyis kép ismerős, ettől már csak a kojak nyalóka volt brutálabb. Természetesen apa adta neki.

Sno,
Nálunk is Bálint volt az első unoka mindkét családba, de azóta a nálam 5-6 évvel fiatalabb uncsitesók belehúztak, és már 3 új jövevény van. Csak el kellett indítani és kedvet kapnak Sebi láttán.

Nanica,
Én is gondolkodtam ezen a bicikli-motoron, de a 15 ezer Ft.-os ár lelombozott. Előnye, hogy jól fejleszti az egyensúlyérzéket, de mire használni tudják lassan lehet igazi biciklit is venni nekik. A mi játszókon és ismerősi körben a 3 kerekű motorok mennek (3000 Ft.), ennek van alacsony és magasabb változata. Ez utóbbit még 3-4 éves korban is szívesen használják. Ekkor azonban már sokan vesznek igazi biciklit. Majd készítek videót, elképesztően tudnak vele száguldozni.

Hányás hasmenés részvétem, általában végigvonul ilyenkor az egész családon. Nálunk kétszer volt. Elsőnek Bálint 10 hónapos korában mikor egész du. az apósommal volt, aki nem tudta magáról hogy beteg, azt hitte szimplán megy a hasa. Másnap voltunk babatalin, Bálint végig hányt hazafele a kocsiban és hazaérve az apósomat is rosszul találtuk. Ügyeletre mentünk mindkettővel. Párom kicsit, én egyáltalán nem kaptam el. Másodjára, most amikor Botond 2 hetes volt. Sógornőmék jöttek segíteni, hogy elviszik játszótérre Bálintot. Előtte volt beteg a kicsi Balázs a vírussal, de megkérdezték az orvost, hogy fertőz e még. A válasz nemleges volt. Ennek ellenére Bálint másnap elkezdett hányni, este már a kórházban volt. Se Botond, se én nem kaptuk el, apának 1 napig volt enyhe hasmenése. Az anyatej és szoptatás megvédett. Én ezért sem adatom be az oltást, mert nem csak a rota, hanem több más vírustól el lehet kapni a hányás-hasmenést. Amennyire lehet apától szigeteljétek el magatokat.

Mazsi,
A pampers nálunk is nehezebben fogyott, pedig alig vártam, hogy vége legyen a 98 db.-os (!) csomagnak. Éjszakára vettem liberót, hogy legalább akkor nyugtunk legyen.
Szerintem kép alapján az emberek 50%-át visszaküldenék a határról, beleértve magamat is. Bálintról rém ronda képet készítettek, pedig nem volt csúnya baba. A Botondról pedig gondolkodtam, hogy elküldetem e-mailen a fotót olyan jó lett, pedig mi is bénáztunk egy csomót.

Bölcsi,
Szeptemberbe megyek beíratom Botondot, itt két év a várólista. De pl. a 3. kerületben nem gond a bölcsi tavasszal beíratod és szept. már mehet. Kerületfüggő. Nálunk akinek van kisebb tesvére azt nem veszik fel bölcsibe. Munkáltatói kell, de azt nem nagy kunszt szerezni. De úgy rémlik, hogy gyed lemondó nyilatkozat is kell, ez már aki jó pénzt kap húzósabb lehet. Pedig Bálintnak nagyon jó lenne, imádja a közösséget és a játszón a haverjai elvonulnak ősszel bölcsibe-oviba. Mellesleg nekem is jól jönne, ha tudnék ketteskével többet foglalkozni. Azt viszont érdemes jól körbejárni, hogy hova adja be az ember és kik a gondozónők, mert ha tényleg jól bánnak a gyerekekkel, akkor szerintem megszeretik a bölcsit és nem olyan nagy törés kikerülni az anya mellől.

Pann,
Ezért nem volt nekünk 9 hónapig babakocsink. Addig kenguruztam, aztán megvettük a legkönnyebb stabil kocsit, állítólag 4,5 kg. a PP Aria. Tényleg csak úgy dobáltam fel vele a gyerkőcöt a villamosra. Bár nem olcsó, de ezzel az eggyel kihúzom a két gyerkőccel.

Kaki,
Mi elégé a szélsőséget képviseljük - azaz csak Botond-, 1 hónapos kora óta 4-6 naponta kakil egyet, másfelet. Nem csoda, hogy jó húsban van.

Állás,
Meg vagyok lepve, hogy ilyen sok munkáltató visszavesz benneteket fél állásba. Ez szuper lehet. Én magamat munkáltatom sajnos.

Üdv:
Mónika

mmónika

Addig is kép a motorrol, egyelőre Bálinttal:
Kép

mmónika

Hali!

nyál: épp fürdés előtt csorgatott egy adagot a SZEMEMBE! kellett nekem a fejem fölött "röptetni". :lol:

busz: szerintem nekem nem a babakocsi kilóival van problémám, mert naponta hozom-viszem itthon gyerekestül az emeletre, hanem nincs meg hozzá a technikám, hogy hogy is lehet egy ekkora vmivel együtt fel/lelépni egy ennyire szűk és meredek lépcsőn. Az új villamosra azóta gondolni sem merek. :evil: Még szerencse, hogy a fekete 7-es és 73-as alacsony padlójú. Az megy egyedül is.

mmóni! A kenguru nem csak 3 hónapos kortól ok? Persze kendővel megoldható a dolog...
Vajon hány éves korig használ egy gyerek babakocsit? Jó lenne, ha nem kéne még egyet vennünk - kettőt úgy sem tudok egyszerre tolni. :lol:

bölcsi: Gergő biztos, hogy nem megy 2009. előtt sehova. Aztán meglátjuk, hogy állunk. Bár ha kétéves várólista is van, akkor lehet, hogy körül kéne nézni, bejelentkezni, aztán lemondani még mindig lehet. :lol: Nekünk egyébként kb. 3 percre (gyalog) van egy bölcsi, ha úgy alakulna sztem oda mennénk, bár még nem voltam bent. :roll: Majd jól rájuk török, hogy "Jöttem nézelődni!" :lol:

motor: :o ha jól sejtem ez azért nekünk még nem aktuális, ugye? Gondolom ehhez illik min. járni. :roll:
Vendég

Moci: még nem nekünk való, de a babakocsi után ez lesz az egyik legfontosabb közlekedési eszköz :P

Has/hány--- nem tudom, hogy tényleg az van e neki, mert egyenlőre csak hőemelkedése és enyhe gyomorérzékenység volt/van, de más tünete eddig nem. Remélem nem az!

A hányás az folyamatos, vagy egy két evést ad ki?
Ugyanis a Linus tegnap is és ma is hányt, de csak egyszer-egyszer! (Az egyiknek az oka a hasrafordulás közben ledugott ujacska volt, a mai okát nem tudom :(((, de utánna jókedvű volt és nem látszott rajta más tünet!

nanica

ÓÓÓÓó van már 2008. tavaszi babák topik!!! Végigolvastam (3 oldal) és elekezdett hiányozni a terhesség....na azért annyira nem, hogy most rögtön újra belevessem magam. :wink:
Vendég

Sziasztok,
Talira biztos nem megyek, mert hétvégén megyünk Nagyihoz, és maradunk is csütörtökig. Mostanában sokat mászkálunk. Úgy tűnik szereti, ha zajlik az élet körülötte (pl. ha ezren megnézik, vagy nagy tömegben vagyunk, az is tetszik neki). Vajon ez már vérmérséklet?

Mmónika,
Köszi az infókat bölcsivel kapcsolatban. Akkor szeptemberben én is keresek egyet (két éves kortól szeretném, bár nem biztos hogy itt lakunk majd akkor is). Azt hiszem a Fraknó utcában van bölcsöde. Nekünk az a legközelebbi. Esetleg hallottál valamit róla? Te hová íratnád be? Területileg kötött kerületen belül, hogy hová mehet az ember?
A babakocsitok tényleg könnyűnek tűnt.

Mazsi,
Már többször is meg akartalak dorgálni, csak mindig elfelejtem. Te korholsz engem, hogy csak hetente szabad mérni, te meg minden szopit mérsz még mindig? Ejnye-bejnye.
Nagyon aranyos Lea.
Remélem gyorsan rendbejön az autó (bár már az eddigi ár is elég húzós).

Lora,
És milyen mesét olvastál neki? Én még nem olvastam, csak fejből meséltem békásat-nyuszisat. Arra figyelt. :D
Mit jelent az hogy nem alszik vissza szopi után éjjel? Meddig virrasztatok? Nálunk éjjel csak az van hogy nagyon lassan szopizik, mert belealszik. De én is, így nem zavar.

Nyál úgy látom mindenkinél van dögivel. És rágicsál is mindenki?

KépKép
bozotka

Pann,
Igen 3 hónap körül kezdtem a kenguruzást. 6 hétig gyakorlatilag szoptattam, vagy a szobában hurcoláztam a babócát, hogy ne üvöltsön. (első gyerek szindróma :wink: ) 3 hónapig nem mozdultam ki vele magam, apa hurcolázta autósülésben. Így egyébként jó sokat kirándultunk. Kaptam kölcsön egy babakocsit, amit utált, így maradt a kenguru.
2 éves koráig biztosan kell babakocsi, 3 éves korig pedig életmód függő. Ekkor azonban már elég a 6-8 ezer ft.-os esernyőkocsi. Gyakorlatilag arra szolgál, ha elfárad a gyerek ne a kezedben cipeld hazáig, hanem bele tud tenni.
Motor: Ahogy nanica írta még nem aktuális, csak a téma felmerült azért írtam. Van aki hamar elkezdi (bébitaxi, vagy egyéb más formában) még járás előtt, vagy amikor még bizonytalanul jár a baba. Magam részéről azt tartom jónak ha stabilan járó gyerek ül motorra, mert kisebb járási hibákat tud rögzíteni. Pl. befele v. kifele forduló lábbal hajtja a motort.

Nanica,
A hányás folyamatos a vízet is és mindent mindent kihány és/vagy kifoooos amit megeszik/ iszik. Ezért nagy a kiszáradás veszélye. Linusnál biztos nem ez van a leírtakból egyelőre. Hátha apát is elkerüli.

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Régi babanetes votlam, de a négy ygerek mellett nemigen jutok ide, hátha valaki szeretné:

Életem legtutibb bababkocsija eladó sorba került, kb. másfél éves, de ebből kb. egy éve nem használtam,mert a ded már nem akar benne ücsörögni. Szürke színű, sztem uniszex. Nagyon praktikus, könnyű, városban jól kezelhető, terepre nem való.

iára ezer Ft

06303667456
sofka

Bozotka,
Szabi mindent rág. Kezem, rágóka, ágynemű...amire csak rátudja tenni a pracliját és el tudja húzni a szájáig. Csorgás változó, hol beteríti, hol teljesen száraz egész nap.

Nanica,
Napi egy visszadobott kaját én nem tekintek hányásnak. Az nekem kajafüggetlen kell, hogy legyen, naponta sokszor.

Pann,
Nem tudom, milyen technikát használsz, de ha a keresztvasat a csípődre teszed, a bbkocsi szinte egyenesben megy fel az ajtón. Nekem inkább a súllyal vannak gondjaim. De a kedvenc technikám azzal kezdődik, hogy legyen szíves...

A motor, amit mutattam, már a mászó babának is érdekes, mert tolja és nem borul fel. Nat 8 hónaposan mászott. Meg hónapokig nem is akarnak ráülni, csak a kormányt fogva tologatni. Sokszor még mindig csinálja ezt a bikameghátráltató technikát Nati.
A háromkerekűt Nati még akkor sem tudta használni, amikor már járt 11 hónaposan. Az első próbálkozásnál egy óriásit esett, az visszavetette. De olyan 1,5hez közeledve már nagyon vagányan hajtotta. Volna. De már tél volt és csak a lakásban motorozhatott, de arra a régi is jó volt. Így egy nyárral többet használt ki. Csámpás a kis drága, de nem a motor miatt. Vszínűleg születési tartás, mint Beninél, de talán nem annyira, mert neki csak elinduláskor kezdett látszani. Meg hát volt kitől örökölni, ld fentebb a képen, amin rajta vagyok. :D
Van egy kisfiú a játszin, nagyon komoly lábtartási problémával. Neki melegen ajánlotta az ortopéd orvos a motorozást.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nagyon kihalt minden...

Ne haragudjatok de ezt most muszály leírnom! Előre is bocsánatot kérek mindenkitől!! :oops: :oops: :oops: Beni este 9-től ma reggel 8-ig aludt és nem kelt fel enni sem! Ez az első végigaludt éjtszakánk! Biztos vagyok benne hogy ilyen még egy jó ideig mégegyszer nem fordul elő. :lol: De vigasztalásul én nem aludtam jól mert Timi után szabadon rendeltünk pizzát a Pizza Hut-tól este 9-kor :shock: Nehéz volt a gyomromnak! Meg persze hajnalban szorgosan ellenőriztem hogy Beni lélegzik-e, hogy miért nem kell már enni. :oops:

KépKép
csongria

Kukucs! :)

Ria!
Biztos azért, mert Beni jól aludt, Lillus rekordott döntött az ébredések terén! :evil: :evil: És fél 7-kor véglegesen felébredt! :( Most bezzeg alszik! :roll:
De nektek legalább jó éjszakátok volt! :) Beni nagyon ügyi, megmutathatná Lillusnak is, hogy hogy kell ilyen sokat aludni! :) (Meg Gergőnek és Sebinek is) :lol: :lol:
Ja, sül a muffinod! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Sorozatban elkövetem azt a hibát, hogy az első éjszakai szopinál elalszom Sebi mellett a matracon, és mindig csak a cicikereső mocorgására ébredek. Tehát egész éjszaka egymás mellett szorongunk, és nem rakom vissza az ágyába, én meg nem megyek vissza apa mellé (reggel meg úgy hiányzik, ha elmegy dologzni). Szerencsére a mai liberális nevelési elvek mellet ez nem számít hibának, sőt. De n nem szeretném, ha ezt szokná meg, ilyenkor tök fáradtan ébredek (milyenkor nem?).

Munka-ügy,
Még mindig nagy dilemma, köszönöm a véleményeket. Tudom, hogy ritka lehetőség, de valahogy mindig arra készültem, hogy teljesen kiélvezem (hiszen élvezem) a gyerekekkel otthon töltött időt, mert úgyis 60 valahány éves koromig kell dolgozni (ha megérem), tehát lesz időm kiélni magam a munkában, de ezt a pár évet nem lehet később pótólni. Ezért is beszéltem meg a főnökömmel, hogy a két gyerkőc között nem mennék vissza. Valamit dolgozni mindenképp fogok (van egy családi vállalkozásunk), de egy kevésbé zúzós meló jobb lenne erre az időszakra. Azt a munkát, amire már teljes munkaidőben is kevés volt az idő, még kevesebb ráfordítással végezni, nekem a biztos szakmai kudarcot jelenti. De még megy a matekozás…

Nanica,
A szeparációt nekünk még sosem sikerült kivitelezni, még a nagyszülőktől sem. Papának tüszős mandulagyulája van/volt, én kaptam el tőle egy kis torokfájást, de se láz, se tüsző, Sebinek semmi baja (kopp-kopp-kopp).

Fagyi,
Anya mindig úgy vett fagyit a gyerekeknek, hogy megnézte mi van rajtuk: rózsaszín póló? Jó, akkor puncs, málna, eper a választék.

Kerepesi temető,
Már 4 éve dolgoztunk a szomszédságában, abból is 1 éve rá nézett az iroda ablakunk, amikor végre elmentünk megnézni. Tavaly ősszel, immár terhesen. Nagyon tetszett nekünk, a szovjet hősöknél megtalálható az összes utca, iskola, stb. név, és érdekes végignézni azt a parcellát vagy parcellákat, ahol bárhova nézel a nemzet nagyjainak egy-egy sírját látod, a mauzóleumokról nem is beszélve. Ja, és a mókusok! Gyakran megtörténik a céges meetingeken: „az idei tervidőszak elsőszámú célkitűzése…jéééé, ott egy mókus! De ari!!!”

Mazsi,
Sebaj, úgy látom rendszeres keddi főműsoridőt kapunk. :D

Timo,
Bár a kaki téma lefutott, de még gyorsan…a Sebi sokáig napi 2-szer kakilt, most a nagy kánikula óta kimaradnak napok, eddig 3 a rekord, pedig már mindennap eszik barackot.

Lora,
Egyszer próbáltam mesét olvasni (Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen), de kudarcba fulladt, viszont a könyvet nagyon ajánlom.

Bölcsi,
Hát az tényleg vicces, hogy 2 évvel előtte feliratkozol a várólistára, és közben lakást vesztek a város másik végén, tehát hitel-> kell a pénz -> kell a bölcsi -> utazhattok reggel 1 órát.
Állítólag a népességnövekedés titka a skandináv országokban, az hogy sikerül biztosítani a munka-gyerek kérdés összehangolását (rész munkaidő, munkahelyi bölcsik, stb.) Hát ezért fogy a magyar. :?

Babakocsi,
Én még mindig elégedett vagyok a Hauck-kal (6,5kg, majdnem vízszintesig dönthető, esernyősre csukható). Bella vagy Bendegúz írta, hogy megáll benne a levegő, már nem emlékszem, hogy írtam-e (ha igen bocs), hogy ha kihúzom a ponyvát a háttámla alól, akkor ott tud szellőzni. De természetesen ennek is elég susogós a huzatja, tehát beleizzadós. Viszont „csak” 23 000 pénz.

Ria,
Már olyanok vagyunk, mint egy nagy család, ha ti jól alszotok, az nekem olyan, mintha én jól aludnék. :lol: :lol: :lol:
Neonato Piuma Törpike bababoltban 25990 (akinek közel van Miskolc) http://www.dox.hu/?loc=http://www.torpi ... akciok.htm

Móni,
Hát igen, mi is próbáljuk a legjobb színben feltüntetni Sebit, hasonló okokból. „Fáradtak vagytok??? Ááááá, sosem aludtam ennyit…”

Bálint a motoros képen nagyon hasonlít a vonalzós Botondhoz.

Orsi
Kép Kép
sno

Egy két kép a talisoknak kedvcsináló:
Kép Kép Kép Kép semmiképp sem szeretnék kegyeletsértő lenni, de e mellett a sír mellett egy pillanatra megálltunk...

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Köszi lányok a hányásos infókat, nagyon remélem, hogy megússzuk!!! Linusapunak is csak kicsit labilis a gyomra, mára már hőemelkedés sincs... nem tudom időben csípték e meg a betegséget, vagy nem is az volt, nagyon bizakodom!!!

SNO: ismerős az érzés! Mint láthattátáok nekünk a franciaágy mellett van a Linusé és én az utsó szopinál szoktam úgy járni, hogy hamarabb alszom el... és a hajnali cicikeresésre ébredek (ez volt, hogy 5 óra alvást jelentett kitekeredve!) Linusapu van mikor már reggel 7kor elindul, így mi sem sűrűn futunk össze, pedig ott alszik mellettünk ( és este hamarabb kidől, mint én)

Temi: igen szép parkos! A leginkább apukámmal szeretek temetőkbe menni, mert nagyon szereti a történelmet és mindig mesél valami érdekeset!
A mókus és a meeting, nagyon cuki :D :lol: :lol: :lol:

Jocó :shock: :? :) :)

Moci: csak egy kép ugrik be: öcsémnek állandóan lekopott a cipőorra a moci miatt!

Éjjelnemalvás: úgy tűnik Linus feltornázta magának a tejcsit - 3 éjjel és 3 nap kellett kétóránkénti evéssel! Remélem mostmár megmarad legalább pár hétig az éjjel kétszer kelés!

nanica

Temi! elég klassz helynek tűnik! Jocó :shock: :shock: :shock:

Timi! Muffin. Nyam-nyam :) Irok neked privit.

Sno! Miskolc?! Na nem mondod komolyan hogy csak annyi?! :cry: :cry: :cry:

KépKép
csongria

Tök jól néz ki a temető és a fán kuksoló mókus is cuki! Vajon mi is fogunk látni vagy túl zajosak leszünk? :shock:

Na, én nekem aztán bármilyen erőfeszítésembe is telik, de szopi után mindig visszamegyek a hálóba apa mellé! Már az elején megbeszéltük azt, hogy Lillus nem lesz a mi ágyunkba szoktatva (később úgyis át fog jönni biztos) és nem alszunk külön. Ehhez próbáljuk tartani magunkat! Persze, kivételt képez, ha apa olyan hangosan horkol, hogy képtelenség mellette aludni! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
ha egy picit is felébredek, én is átvonszolom magam, de ilyenkor nem szoktam felébredni egy kicsit sem. A nászi ágy az nálunk is tabu, mióta a saját helyére költöztettük (amikor elkezdett az oldalára fordulni, és fennállt a leesés veszélye, olyan 2 hós kora körül, ezért van most is matrac, bár onnan is akkorákat tud esni :shock: de azért ez belefér a tapasztalat szerzésbe 8) ).

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Voltunk méreckedni- 6950 gr., 66 cm. Olyan fura én kevesebbnek gondoltam, majdnem kértem tápszert is, mivel annyit ébred éjjel, biztos éhes, de ilyen gyarapodássa +700 gr.) inkább nem szóltam semmit. Nanica, beírod?
Amúgy eddigi élete legszarabb éjszakáját produkálta, vagy 10x ébredt. Végül kapott kúpot, mert sztem az oltás volt a bűnös.

Orsi- minden témára van egy frappáns képed! :D Te nem tudsz jönni?
Nekünk van a Hauckunk, igen, tudom, hogy fel lehet hajtani a ponyvát, de a miénk sötétkék, és ezekben a 40 fokokban úgy is fullasztó volt, de most hogy jön az ősz, majd elővesszük.

Ria- van a Minimanóban neonato? Múltkor nem volt, én is kerestem, mivel a Kismama babakocsi összehasonlításában nekem is feltünt h milyen könnyű. Ja, és mondtad, hogy a hasonalvás miatt akarsz visszintesig dönthetőt, csak annyi, hogy fél éves kortól, ahogy ül és nézelődik simán elalszik majd akárhogy a babakocsiban.

Valaki kérdezte h meddig kell babakocsi, hát olyan két éves korig általában, mi olyan másfél évesen raktuk le, mert nem volt elrohangálós a Luca, fogta a kezem és jött.

Bölcsi témában- ha érdekel vkit, akkor megírom a tapasztalataimat. Mi két évfolyamot végigjártunk, és bár összeségében minden jó volt, ma már másként állok a bölcsihez mint előtte.

Mazsi- kocsi költségei :( :? :P Váratlan kiadás és nem kis összeg, én is haragszom érte mindig, bár hiába.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok,

Ne haragudjatok, hogy írok ide. A téli babás topikból vagyok és ha esetleg valaki szeretne egy chicco go kengurut, akkor nekem van egy eladó 5000 ft-ért. nekem bejött, csak már kinőttük, és csak párszor használtuk, sportos kinézetű, és a kisfiam szerette. Egyébként meg sötétkép, mint amilyen a képen látható. Kép

csernusn

Bella,

Minden tali szervezésnél jár az agyam, hogy hogy tudnám megoldani, de eddig még mindig nagyon sok véráldozatot követelő verziók jöttek ki. Eddig ez a legjobb helyszín nekem, mert a Keletibe érkezik a vonat, de még mindig túl macerásnak tűnik. Nem akarom a talit karót nyelve, penge vékony szájjal végig ülni a feszültségtől :P Ráadásul most lehet, hogy a hét elején vendégeink lesznek. De ha nem, akkor megnézem a menetrendet...

Ok, megadom magam a bkocsi kérdésben, a miénk is sötétkék.

Ó, képünk szinte mindenről van, csak meg kell találni.

bölcsi tapasztalat,
részemről minden mennyiségben jöhet!
Nekem csak a sajátom van: 1 éves koromtól jártam, és állítólag nagyon szerettem.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Nekünk még nem volt ilyen szörnyű éjszakánk,mint a mai, de nem Gergő miatt, ő csak kiegészítette. Hajnali négyig csapkodtuk a szúnyogokat és szórakoztunk azzal, hogy "kinyitom az ablakot, mert ilyen melegben nem lehet aludni" és "becsukom az ablakot, mert már annyi a szúnyog, hogy így nem lehet aludni", aztán összes :lol: szúnyog lecsap, izzadtan lefeksz, Gergő felébred, szopizik, alszik és "már megint nagyon meleg van" végtelen ciklusban telt az éjjel. :evil: :evil: Reggel gyakorlatilag nyitásra a barkácsboltban voltunk és vettünk szúnyoghálót, már félig fel is szereltem. Remélem jobb lesz a ma éjjel, bár most megyünk oltásra :( úh bármi lehet. :?

Megmértem Gergőt, 7740g, úh teperünk Sebi nyomában. Nemhiába van szopi éjjel-nappal. :wink:
Én egyébként a közös ágyunkban szopiztatom éjjel, de ált. csak 4 körül alszom el mellette annyira, hogy ne tegyem vissza, de 6-kor visszamegy - vagy felébred végleg.

Most megyünk, készülődünk a dokihoz. Szegény Gergi. :(
Vendég

Engem 8 hónaposan adtak bölcsibe. :shock: :shock: :shock: Nem emlékszem semmire.

Most már tényleg megyünk.
Vendég

Orsi!
Mennyi az út vonattal T.bányáról? Sebi nem bírja ki?

Pann! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
szúnyogok: :evil: :evil: :evil: Remélem a szúnyogháló segít! :)

Ha Lilla felébred, elslattyogok vele a tanácsadóba, megméretem ott is! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Pann,
Mitől van nálatok ennyi szúnyog? Én idén még alig találkoztam velük (hálaamagasságosnak).
Hajrá Gergő, és aszem Peti még a "konkurens", de majd Nanica frissített táblázatában megnézzük (Igaz Nanica?! :D ). Nektek is mindenkinek az az első szava, hogy "Mekkora ez a gyerek!"?

Tbánya-Keleti 1 óra a gyorssal (és fordítva is :D ), a személy, ami ultra modern, tehát babakocsival is működik, a Délibe megy :evil: .

Orsi
Kép Kép
sno

Hali!

Végre elintéztem a keresztelőt, szeptember 16-ra. Csak remélem, hogy a műtét után én is ott tudok lenni! De mindegy, legalább valaki megkereszteli. Egy tök ari fiatal papot találtam itt nálunk egy pici templomban. :D

Éjszakánk sajnos ma nekünk sem volt épp a legideálisabb. Kb. éjfélkor Brigi felsírt, és aztán kb. 5 percenként újra. Pedig aludt! :shock: Amikor meg bementem hozzá megsimizni, akkor meg csend volt, és meg sem moccant. Ezt úgy 1-ig csinálta, akkor már kivettem szopiztunk, azt hittem hogy így majd abbahagyja, de nem. Amint lefeküdtem újra. Erre párom is felébredt már és rám szólt, hogy talán meg kéne szoptatni! :shock: :evil: Szerintetek lehet, hogy rosszat álmodott? :(

Timo
Én sem röhöglek ki, már én is átestem ezen. Valahogy nem tudom elképzelni napjaimat Brigi nélkül... :(

Bella
Szép kis súly! :) Bölcsi téma engem is érdekel!

Móni
Nekem is feltűnt hogy a két picur mennyire hasonlít egymásra! Nagyon helyes kis krapekok!

Mazsi
Vicces lehetett a fotózás Leáról! :D Mi is akartunk 3D-s kulcstartót Brigiről csináltatni, amit még Lin is mondott. Egy fiatal srác volt ott és mondta, hogy természetesen lehet Brigiről is készíteni ilyen képet. Csak kb. fél percet mozdulatlanul kell ülnie! :shock: :shock: :shock: Látszik, hogy még nincs gyereke! :lol:
Autó: :evil: Remélem keddig kész lesz!

Bölcsi
SNOrsi mélységesen egyetértek a "Miért fogy a magyar" elméleteddel. És jók a temis képek is, kedvet csináltál vele. Gyere máááááá!
lora7

Pann
Sajnálom a sok szúnyogot! Szerencsére én sem találkoztam túl sokkal az idén, sőt egyszer a hírekben is hallottam, hogy az idén kevesebb, mert túl meleg van már nekik is! Úgy látszik nálatok jó a klíma! :shock: :( Már engem is érdekel merre laksz, ennyi szúnyoggal?
lora7

Pann, sztem nálatok van az ország összes szúnyoga... én az idén egyetlen egyet se láttam..

Bölcsi, igen, én is egyetértek Orsival, h miért nem szülnek az emberek, ráadásul azt hangoztatják, h mennyire vissza kell vonzani a kismamákat a munkaerőpiacra. De mégis a gyereket hova tegyük?? Amúgy én alapból - mivel mi nem jártunk a húgommal - nagyon félek tőle, és nem is szimpi az ötlet. Mégis úgy tűnik Boldi az elsők között lesz aki bölcsibe megy..

Khhhmmm, Boldi tegnapelőtt 7820 g volt! Utolértük Gergőt (utolsókból lesznek az elsők). Persze mondjuk más kategóriában indulunk, mert a tápis pótlás miatt van.

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: