A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

no, kicsit összezavartam a képeket, de ezt meg akartam mutatni; ma nálunk megahajvágás volt: engem megnyírt a tesóm (erről nincs kép ;) ), Ábelt meg apája, úgyhogy a vad rockerből Kép
vagány kiskopasz lett Kép

:mrgreen: :mrgreen: :lol:

viszont ma nagyon kiskakas volt :( és be is szóltak a kikában, hogy milyen kicsi és milyen verekedős (mondjuk köcsög volt a nő, de ez más tészta, Ábus ténylek kötekedett ma; fogzik és nyűgös és kicsit sokkoncerten járt mostanság, úgyhogy biztos az is benne van, remélem, nem lesz ilyen kis pukkancs :roll: :lol: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

köszöntéseket köszi :mrgreen: :lol: :lol:

Vica,
csír áp te is, a pasik már csak ilyenek ;) úgy csináld, ahogy mindkettőtöknek jó, neked is :D

Neet,
én is mosnék, de nincs hova teregetni, még egy teljes mosás se fér ki a szárítóra ami egyrészt király másrészt :twisted: de már kinéztem milyen lesz egyszer - szép, nagy kinyithatós :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Ábus tényleg naggggyon vagány :D :lol:

Barb,
hát azon huztam fel magam, hogy vasárnap este kelllett Zsolónak elmennie, és egész mást terveztem aznap éjjelre. de azota orvosoltuk a problémát :mrgreen:
Kismamában olvastam, hogy SztImre hivatalosan nem baba-mama barát, csak a Szt István.

Ridonli,
takaritás... :x na, ilyenkor is elgondolkozok, hogy akarok e lakásba menni, ahol laknak a fejem felett is...

Neet,
hát olyan tulzottan nem vigasztal, ha nem baj :lol:

Szrek,
Votivnak 13-án van szülije :)

KépKép
fibi

Vica,
sztem ha ugy érzed, hogy kevesebb cicivel szeretnéd elaltatni ezentul, akkor jol csinálod! ne érezd magad szarul, mert Máté is megérzi. szoval csak határozottan, és kitartááás! :) :D
fibi

Vica,
a névnapos link fiús anyukáknak :)

http://www.nemokap.hu/kozer/fiu.htm
fibi

Fíbsz,
:lol:
azt néztem a linken, hogy a lányneveknél a Rékához német eredetet ad meg és egy olyan jelentést, amit sose hallottam, utónévkönyvben tök más van :o

Kép

Kép

szrekuc

Vica, az is lehet am, h meg nem alltok keszen erre a dologra. hacsak nincs vmi nagyon komoly ok, talan erdemes lenne varnod meg egy kicsit. es meglatod, eljon az ido, amikor mindkettotoknek kevesebb "szenvedest" fog okozni az "levalas" ;)

ez meg lemaradt tegnap:
boldog nevnapot az Abeleknek! a kisrendesnek es a nagyvaganynak ;) :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi,
nem baj. És mintha csak a nagy vagánynak írtam volna tegnap, de of course a kis vagánynak is Boldog Ábel napot! :D
Jesszus, 2 hét múlva lejár a szabadságom, 3 éééév után..... mit passzírozzak bele ebbe a 14 napba? :mrgreen:
neet
neet

Neet, Balaton?

Votiv, merre vagy? Nagyon szépek vagytok (az iwiwen nnéztem a képeket)!

Fibi, igazad van, és nem csak a fejünk felett, hanem minden irányból. (Bár mi szerencsések vagyunk, utolsó lakás a folyosón, nem mászkál előttünk senki, a mellettünk léávő meg üres. Viszont a fölöttünk lakó éjjel mos, és dübörögve jár...) Az én álmom is egy szép kis kertes házikó!

Megyek, elindítom a nagylányomat a Balcsira, a Nagyiékkal megy, és nekem nagyon fog hiányozni...tudom, hülye vagyok.
rídonli#

Neet,
köszi :)
egy világkörüli ut? :lol: és melozni fogsz ösztöl???

Szrek,
és mit ir az utonévkönyv?

Ridonli,
nem vagy hülye, ez természetes rieksön.
mi 4 lakásost néztünk, igy "csak" 2 iránybol lenne zavaro szomszéd... elvileg.... :roll:
most már tényleg megkereslek iwiwen én is.
fibi

nem megy ez a genyo iwiw....
kisebbik meg ismét felébredt 20 perces alvásábol :? ma sem lesz elmosogatva...... meg felporszivozva sem...... meg meg meg.....
fibi

Sziasztok csajszók, megvagyunk! :D

Neet, én sosem hittem volna, hogy egyszer olyan magabiztosan és ügyesen :oops: (a sérülés és dudáló kocsisor nélküli parkolás az nálam annak számít) fogok vezetni, mint manapság! szal ne légy kishitű, menni fog! :wink: aztán meg már nem is fogsz emlékezni rá, milyen volt négy kerék nélkül :P

Vica, ahogy írod, ez nekem túl "fájdalmas"... :( Meglehet, hogy ellentétes jelzéseket küldesz a kisfiad felé, így pedig még nehezebb lehet a leválás/elválás. Nem okoskodni akarok, csak gondolj arra, hogy érzi a te érzelmi hullámzásodat, és lehet hogy épp emiatt nem akar/tud lemondani könnyen a ciciről... Lehet, hogy 1-2 hét múlva magától is eljutna a cici nélküli elalváshoz.... Mert "az út örök és tétlen, mégis mindent végbevisz észrevétlen. Ha kapálóznak és intéznek, letöri őket a titkos természet" - ahogy Lao-ce mondja :wink:

Boriszt és édesanyját Istenke éltesse sokáig, szépségben, egészségben, boldogságban! :D :D :D és jesszus, hogy repül az IDŐ!!! maholnap a diplomájához gratulálunk :wink:

szépnevű Ábeleknek boldog névnapot!

BKrityónak pedig visszamenőleg boldogot :)

gyengélkedők gyógyuljanak, Macsek, tarts ki, sokat gondolok rád, és sok ++++++!

most megyek Istipókért a napközibe :P

ui, SZrek, rulez a gittyós kép!!! és ne vedd a lelkedre a rosszcsontkodást, saját tapasznyalatom az, hogy én sokkal kínosabbnak érzem, ha Isti vadul, mint ahogy a környezet reagál...
(bár, voltak már ellenpéldák is, de az a ritkább!)

ja és még1
ha valakit érdekel HELLINGER-FÉLE CSALÁDFELÁLLÍTÁS
lehet jönni (velem) csoportosra csütörtökön 17h ra a Dohány u. 77-be. Ill. péntekig lehet menni egyénire, berepülős, csupán 5000Ft-os áron. Akit keress: Tüske Ágnes, 30-2169104.

puszmák

votiv 8)
votiv

Votiv: engem az érdekelne, hogy ki ez a Tüske Ágnes? Végzettsége?

Kép
Kép
tinu

Ábeleknek boldogot utólag is!!! :D

Szrek :) Nagy esés :( Nagyon király az új frizkó! lassan nálunk is esedékes lesz a nagyfiúnak.. És hogy tetszik Ábelnek a dupló?

Zsan :) Borisznak boldog szülinapot (ugye így két nap késéssel is érvényes a jókívánság?) és örülök, hogy javultok, de azért még küldök egy kis ++++

Curse :) Ciciharapás :( remélem ez még nem a leszokás! vagy ennyire belejött Adél a kajálásba? :wink: Homeós bogyeszt már írta Fibi, hogy ha pici, akkor nem kell feloldani, de ha nagyobb (pl Boiron-os), akkor egy kiskanálban oldottam fel, csak tényleg sokáig tart :?

Rylie :) De jó, hogy Kamilla már jól van! :D 18 hósnál nálunk nem volt semmi reakció, mondjuk kivezetőt is kapott :wink:

Zsugyu :) Csajodnak bulást és ++++

Nuk :) Ügyes Rékádnak gratula a forduláshoz!! Szurit hogy viselte?

Vica :) Cicinélküli visszaalváshoz gratula, édes lehetett Máté, ahogy a kezedbe hajtotta a buksiját :D nehéz az elválás... sztem is úgy csináld, ahogy Neked jó, akkor jó lesz Máténak is! és hogy telt a plusz extra szabadnap?

Rídonli :) Pisimintához drukk, sikerült végül? Takizás :evil:

Fibi :) Dolgozó Bálint és társasági Ábel :D :D édesek!!! Egyébként nálunk Bencus sokkal mosolygósabb és kommunikatívabb, mint Bálint volt anno, mindenkit levesz a lábáról, az én ideám szerint így hívja fel magára figyelmet, mert ugye odamenni és beszélni még nem tud mint a bátyó, persze lehet hogy ez hülye idea :roll: :lol:
Sztem nagyon szuper, hogy Ábel nem igényli az elalváshoz a cicit, így könnyebb lesz később is az elalvás! Bencus szinte az elejétől fogva szívesen bealudt cicin, de nem mindig kell neki az elalváshoz pl. babakocsiban is aludt már el vagy dajkálással, sőt volt hogy rácuppant a kezére és a kiságyában :) de nem ez a jellemző.
Értékbecslés :( És mit mondott a bank? Zsolo éjszakai ügyfélfuvarozása :(

Kép
Kép
denizsa

Deni,
sztem nem hülye idea ez, tuti hogy van benne valami :) Ábel is sokkal jobban értékel minden kedves szot és mosolyt, mivel 2. gyerek, és nem tudok örökké vele lenni, és ezáltal ö is "kommunikativabb".

Bank ma dönt, hogy átminösiti e "A" kategoriába a házat. Ha nem, akkor nem tudják megvenni a vevöink, mert B kategoriásként csak a 80%-át kapnák a kivánt hitel összegnek... :(
fibi

Szrek,
mi volt ez a nagy esés, amit a többiek :( jelekkel emlegetnek? Fiad valamiről nagyon nagyot? Ha így volt, remélem, már sokkal jobb. :)
A Képek szuperek, a gitáros is meg a vagány is!
Teregetős: a tescoban vettem a minap egy nagy, kinyithatós izét valami 1500 pénz volt, és egyetlen hibája, hogy ha szél van, feldönti, (mert nagyon könnyű) de téglákkal lefogtuk a lábait. :lol: Lakásba is ideális.

Balaton, ill világkörüli út: igen-igen, valami ilyesmit terveznék a hátralevő 2 hétre. :lol: Illetve vezetést (a mai tökszuper volt, köszi a bíztató szavakat mindenkinek!!*) :D :D :D , nagymosást, családi kerti partit... majd meglátjuk.

Fíbsz,
meló, bizony. Előbb az értekezletek, pótvizsgák, órarend, stb, majd jöhet a java, azaz a diákok. ;)

Vica,
te döntöd el, mikor és hogyan választod le a cicikről a babád, ne aggódj azon, h ki mit mond. És aki azért kövezne meg, mert nem akarsz éjjelente ébresztgetve lenni, annak én nem adok követ. (Egyébként cici nélkül is lehet ébredni, ojjé, de legalább nem akkora macera, mire teis vissza tudsz bújni. Pl cumisüveg vízzel? Azt elszopogatja, a fogainak se árt, ha nem édes, te meg alhatsz. Aztán lehet, h erről hamar le is szokik, mert nem anyuszagú és anyuízű.)
Ha már szagok: a minap magamra fújtam egy kis deót, Eszter mellett ezt nem igazán csináltam még. Amikor odajött megölelni (mostanában egyre sűrűbben csinál ilyet, csak úgy, nem is kinder szeletért :D :D:D ), szal odajött és elfintorodott: "-Nem jó szagod van! Nem anyuszag!'"

És még mindig Eszter: valamiért meg akartuk büntetni, lecseszni, rászólni, tudomisén, és előre befenyítettük, hogy ha ez meg az, akkor majd jól megkapja. Erre ő: "-Nem baj, a pipci majd megvígasztal." ill: "-Odarakom a kezem a fenekemhez és akkor apától nem tudok kikapni." :lol: :lol: (Mert egyébként ütjük-vágjuk ám a beste kölkét.) :wink:

És egy utolsó: olvasnám HPt, de Eszter odajön: "-Gyeje anyu, és foglalkozzál velem!" Volt válsztásom? :D
neet
neet

Fibi drukk a minősítéshez!!!!!!
Nálunk is ketteske a kommunikatívabb, addig bámul vkit, amíg az rá nem néz,és akkor rákezd: "babababababú", meg ilyenek. Meg kell zabálni!

Neet, csajod dumája fergeteges! :)
Enyim szerint Apa a VEKJÁJOS palacsintát szejeti, ő meg csak a kakajósat. Ha meg vmiért rászólok,h ezért most mérges vagyok,akkor mindig közli,h ő is mérges.

És elment a Balcsira a Nagyiékkal, és márs hiányzik... :(
rídonli#

Deni, siker született pisi ügyben, az újabb fajta zacsival nem volt gond, simán összegyűlt, egy csepp sem folyt ki. HPben vacakot adtak. Nemsokára telefonálok, hogy mi az eredmény.
rídonli#

Nuk, már akartam írni, hogy Réka úgy fejlődik,mintha nem is lenne korababa. Klassz kiscsaj! ÉS a piát is hogy bírja! :wink:
rídonli#

Yessss, ugy látszik itt tényleg csak panaszkodni kell, és már 2 orája alszik a kisebbik is 8) :D

Ridonli,
én fiam meg a "tújósat" szereti :lol: :lol:

Neet,
Eszci szövege haláli, föleg az Odarakom a kezem a fenekemhez kezdetü :lol: :lol:
B is szokott fenyegetni minket, hogy "ha nem jössz ide, akkor szomoru leszek és sirok" (és el is kezd eröltetten nyafogni, jáj az a halálom...), meg "ha le akajod vágni a körmöm, akkor elrántom a kezem". sajna ezeket a "zsarolásokat" tölünk tanulja, de legtöbbször csak ez használ, ha el akarok érni nála valamit :?

És éljen a hüsitö esö :P
fibi

Votiv,
Hellinger miatt irigy vagyok :P (belölem is elötört a napokban a vizöntöségem, megint "tanulni" akarok valamit...)
Viszed Lilit is, vagy örá vigyáz valaki? :)
fibi

Fibi, Barbi, Deni,
Köszi a chamomillást hsz-t :) úgy látszik megjavult a gyerek mielőtt még bevetetettem volna :lol:

Macs,
De jó, h Füli már jól van :D Neked meg kitartást!!!!

Neet,
Sör, szipu :mrgreen: Vezetés miatt ne aggódj, szerintem mindenkinél vannak béna napok, még azoknál is, akiknek már van jogsi. :wink: Esztid dumája haláli :lol:

Nuk,
Gratula a csajod új mutatványaihoz :D Arcletépés nagyon trendi lehet náluk ettől már csak az a jobb, amikor nekiáll az orrodban turkálni :mrgreen:

Fibi,
Segédkező Bálint és társasági Ábeled :D Értékbecslés :( drukk az átminősítéshez!!!

Rídonli,
Takarítás :evil: drukk a jó eredményhez!!!

Vica,
Menni fog a cici nélküli elalvás, emiatt tényleg ne idegeskedj, mert azt meg fogja rajtad érezni Máté. És én teljesen megértelek, h már éjszakánként emiatt nem akarsz felkelni, én is mindent megteszek azért, h Adél nagyon jól lakjon a vacsi alkalmával és csak reggel keljen fel.

Szrek,
Ábus nagyon laza a második képen :lol: és látom a fültisztító nagy sláger :mrgreen:

Deni,
Szerintem egyáltalán nem hülye idea, nagyon is igaz lehet :D És igen Adélnak, rettentően nagy étvágya lett, nem győzzük etetni :D Bár gondolom, h mivel az elmúlt két hónapban nem hízott, most próbálja behozni. Eddig két hét alatt 300 gr-ot nyomott magára :D

Kép Kép
curse

Tinu, Ági pszichológus, pszichoterapeuta, doktor. ismered?

Fibi, gyereket is lehet vinni, simán! én csak ilyen helyekre járok :wink:
egyébként lesz még sok alkalom, úgyhogy nem maradsz le semmiről, ha ki szeretnéd próbálni!

csajok, a ciciről ill. cicinalvásról leszoktatás marhára nem = az éjszakai kelések megszűnésével és az átaludt éjszakákkal! sajna... sőt, megkockáztatom, semmi összefüggés. Ráadásul nálunk a cici nélkül élő gyereket nehezebb visszaaltatni, mint a cicizőt...

Engem egy dolog vígasztal, mikor nagyon rossz éjszakáink vannak, hogy bízhatok benne, hogy ez egy olyan dolog, ami egyfolytában változásban van :P

Neet, remélem feljegyzed a csajod aranyköpéseit! :D eszméletlen...

votiv 8)
votiv

Votiv: nem ismerem, azért kérdeztem. Szeretem megkérdezni, hogy mi a végzettsége olyanoknak, akik az emberi "lélekkel" foglalkoznak. Szoktak érni meglepetések. :? (Ugye, Szrek? :wink: )

Kép
Kép
tinu

HELP!!!!

Lorci rotás. :( :( :( Szerintem ugyan épp talán jobban van, de olvastam, lehetnek visszaesések? Félelem a kiszáradás. Honnan tudom, hogy baj van. Hál' Istennek eddig ez a nyavaja elkerült. És a két nagy is nagyon lázas, de még nincs hasmenésük. Doki mondta, hogy majd meglátjuk. :? És akkor most kell diétázni, vagy csak kímélő legyen? Ha van valakinek infója, kérlek osszátok meg. mert most eléggé be vagyok gyulladva. Kész kórház a kéró. Borzalmas, mindegyi 39 körüli lázzal van.
zsugyu

Sziasztok!
Köszönöm, hogy írtatok :D
Sikerült kiderítenem már tegnap a Barna dokik rendelőjének számát :D , és csütörtök du. már megyek is 4D-s UH-ra :D :D :D
Nagyon kedves volt az aszisztens, kérdeztem, hogy a doktorúrral mikor találkozhatom, ső erre azt mondta, hogy talán már csütörtökön, de ha nem sikerül beszorítania, akkor a következő néhány nap valamelyikén biztosan :D :D :D szuper!
Egyébként Ti itt Barna Péterről írtatok, Barna Istvánról az idősebb dokiról tudtok vmit? Valószínűleg hozzá mennék. A háziorvosom dícsérte.
a Nyulasi sztori a következő:
Mivel nem ismertem Bp-en senkit (most költöztem ide), az afp pedig aktuális volt, ezért csak bementem a fehérvéri útra és kértem egy időpontot, és őhozzá adtak. A rendelésen cseppet sem volt kedves, gondoltam bemegyek, bemutatkozom, kezet fogunk, hiszen talán egy fél évig hozzá járok majd terhesgondozásra, de nem volt lehetőségem, mert rám sem nézett. meg sem vizsgált, a leleteimet dobálta, nem jelezte, hogy azok jók, vagy sem, pedig a vérképet és a vizeletvizsgálat eredményét ő látta először. megmérette a vérnyomásom, de meg sem mondta, h. mennyi. lényegében szinte nem szólt hozzám. egy mosoly nem hagyta el az arcát, unottan gyűrögette az arcát,a homlokát. nem tájékoztatott semmiről. nagyon rosszul esett ez a viselkedés, nagy várakozással mentem a vizsgálatram, és aztán meg majdnem elsírtam magam :(
úgy éreztem, hogy a háta közepére sem kíván...
mindezekután úgy döntöttem, hogy hozzá soha többé nem kívánok menni! lehet, hogy rossz napja volt, de engem ez nem érdekel, akkor sem viselkedhet így.
Az ügyfélkapunál, ahol időpontot lehet kérni egyébként így utólag monta a hölgy, hogy hát igen... valóban sokan panaszkodnak a doktorúrra.
de jó, akkor miért őhozzá adnak kapásból időpontot, ha vki nem ismer senkit... :(
Egyébként igen, fiatal negyvenes szőkés pasi, talán az, akire Ti gondoltok.
No, ennyi.
nem akartam nagyon fröcsögni, de így sikerült. A lényeg az, hogy talán sikerül egy empatikus, jó szakemberhez kerülnöm :D
További szép estét! :D :D :D
majuci

Majuci,
az idősb Barna nagyon jó szakember, de sztem nem az a "léleksimogató" fajta. Velem volt, h nagyon kedves volt, de volt olyan is, h én is majdnem elbőgtem magam. Szal, ő sem "egyszerű" :lol: :wink:
Ha inkább az empátia a fontos, akkor sztem a fiához menj. Ő is jó szakember.
Lehet, h 20 év múlva már ő sem ilyen lesz, de most még elég "emberbarát". :wink:

Zsugyu,
Lorcinak és a többieknek is gyors gyógyulást.
Rota ügyben Votiv az abszolút szakember, majd jön és mondja a dolgokat.

hm hm, most akkor beadassam a rota elleni oltást vagy sem????

Akata,
bocsi :oops: hogy elfelejtettem, de NAGYON köszi az emilt!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsugyu :) Jaj, ez rossz hír :( :( Bulást a gyerkőcöknek és sok-sok ++++++++++++++++ rotához még nem volt szerencsénk szerencsére, így nem tudok segíteni, csak annyit tudok, hogy a kiszáradásra figyelni kell, szóval itasd őket, amennyit csak bírod (persze apró adagokban)

Majuci :) Remélem Barna dokik szimpik lesznek, jó pocakoskodást!

Curse :) Ez aztán a jó hír! :D gratula Adélnak a nagy étvágyhoz!! akkor már nem kell aggódnod a súlya miatt :wink: :D

Rídonli :) Szuper, hogy sikerült mintát venni! Drukk, hogy jó legyen az eredmény!! enyim ded is a kakajós palacsintát szereti legjobban :wink:

Neet :) Eszti szövegén változatlanul behalok :lol: :lol:

Fibi :) Hú, akkor nagyon drukkolok, hogy meglegyen az A minősítés!!! akkor ezek komoly érdeklődők, ha meg is vennék, igaz? :wink: ááááá.... hűsítő esőőőőő... most lenni nagyon irigy!
denizsa

egyébként nagy BAJBAN vagyok:
elromlott az IKEÁS tejhabositóm, és ugye most elég nehézkes lenne oda kidöcögni, szóval, ha holnap, vagy ma :wink: esetleg megy valaki IKEA, akkor lécci vegyen nekem tejhabositót, mert asszem abba bele fogok halni, ha nem lesz hab a kávémon. :shock: :shock: :shock:

mikor szokott zöld lenni egy anyatejes baba kakija???? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci:
Én vennék neked tejhabosítót, de sztem megjön a kocsitok, mire összeegyeztetjük az átadás időpontját... :roll: :roll: :roll:

Betegeskdőknek jobbulást!!!

Ma voltunk fejleszteni Rékát, szegényt nagggyon megkínozták, még a Kornél is szabadkozott miatta... És kell mennünk holnap is... De viszont egyre ügyesebben fordulgat!!!

Zsugyu:
Biztos rota, nem ez az akármi ami átsöpört kis országunkon??? Most elég sokan H&F-eznek... :roll: :roll: :roll:

nukada

Zsu,
rotához ++++++ ! :(

Deni,
igen, ök tényleg komolyak, csak sajna nincs lóvéjuk :( és köszi a drukkot. még nincs válasz, vagy nem döntött a bank, vagy agyalnak esetleges megoldáson a fiatalok.

Zsan,
tejhabositot kölcsönadnám, ha közelebb laknánk egymáshoz :lol:
fibi

Zsu, rota :(, de legaláb túl lesztek rajta! (Ugye ez olyan, hogy ha 1x már volt, akkor nem jön vissza?)

Zsan, tegnap voltunk ikea, de nem láttam habosítót :(.
Zöld kaki=sokat evett, többet, mint amit meg tud emészteni, nopara!

Megyek, mert Apjuk félrelök a géptől.
Olyan nyugi van itthon, hogy el sem hiszem. P a Balcsin szuperul, szóba sem akart állni velem a telefonba... :)
rídonli#

Az elalvásról: (nekem mondott egy-két uj dolgot)

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=18&cid=27135
fibi

Nuk, igen tuti, ÁNTSZ mondta a dokinknak. Holnap várhatom a látogatásukat. Miért gyönnek? Hogy felmérjék milyen retekben élünk, vagy miért? Ilyen még sose volt, és ... Na, mindegy, ez nem érdekel annyira. A gyerkők annál jobban. Lorci 37,7, Beni 38,7, Zsófit most mérem. :? És az én hasam is fájdogál. Persze lehet, csak az idegesség, meg hogy nem nagyon ettem ma normálisan. Szerintem megvárom, míg ők jobban lesznek, és csak utána esek le a talpamról. Így szokott lenni, pszichésen védem magam, és amikor már nincs rám szükség, akkor legyengülök. És akkor a legnehezebb, mert egészséges gyerkők mellett pihenni?! De már csak ilyen gondjaim lennének. Ezt a csöndet, gyerekek!!! Este 7 óta?! Délután mindhárman aludtak. Oké, hogy a pici, de a 9 és 6 éves? Akiket este 11-kor kell lelőni?
zsugyu

Szrek! Irul-pirul. :oops: BOLDOG NÉVNAPOT NAGYÁBELNEK IS!!! aki tényleg nagyon laza az új frizkójával (is) :lol:
Vérző térd. :( Puszi rájuk.
Örülök, hogy tetszik a cd. :lol: Én még csak az aranyalbumot írtam ki szóval a többi még felfedezésre vár. :wink:

Baba-mamabarát: no kb. 3x olvastam Kismamát, s az egyikben úgy emléxem ez volt. De valszínű el-olvashattam, s a SztIstván lehetett. Sebaj! Akkor is SzTImrébe megyek legközelebb is. :lol: Unless dokim megvalósítja a szülésházat. 8)

Neet! A mai napig nem vagyok egy parkolóördög, s örülök, hogy visszanyerted a kedved. :lol: belejössz, mint halak a tátogásba :lol:
Anyuszag: azt hittem csak én vagyok lütty, hogy mióta ded van azóta csak izzadásgátlok.

Votív! Mi elutazunk, de azért mi ez a hellinger féle családfelállítás?

Zsugyu! +++++++++

Vica! jobban?

Köszönöm mindenkinek avatarom dícséretét :lol: . De ugye a mi modelljeinkkel könnnyű

S azért én is idedobom mégegyszer a névnapos okosom (lányosanyuknak is):
http://www.elib.hu/00000/00056/html/196.htm

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsugyu!

attól tartok, ez most az egész családon végig fog söpörni (ne így legyen!) Nálunk a dédi, apafej és én is elkaptuk Isti után. Pedig folyamatosan fertőtlenítettem...
De a jó hír, hogy a nagyokat nem fogja megviselni, a picikéd pedig hamar jobban lesz!
Ne tarts visszaeséstől! A legfontosabb, hogy a folyadékbevitelt normalizáljátok. Tehát hányást mielőbb megszünteti, folyadékot visszapótolni. A hasmenést nem kell megfogni, azzal legalább kimegy belőle a baci.
Foly. pótláshoz a víz kevés, inkább legyen gyönge fekete tea egy icipici sóval. És/vagy Sodioral, Normolyt vagy Humana Elektrolyt - ezek segítenek visszapótolni az elvesztett ásv. anyagokat is. Nálunk hamar segítet az energiaital is, Gatorade vagy Powerade (csak koff.mentes legyen).
Igyon kis adagokat, akár szívószállal kortyonként, de sűrűn, így kevésbé terheli meg a pocakját.
És csodaszer a kipezsgetett, hideg kóla, ez nyugtatja is a gyomrot. De lehet még jégkockát szopogatni is, a lényeg hogy ne meleget igyon.
Szűnni nem akaró hányásra Daedalonetta hányáscsillapító kúpot lehet venni gyógyszertárban.
De az már a jobbik eset, ha csak alul jön ki. (Kiszáradáshoz több napon át mindkét irányba jönnie kell a dolgoknak, és tulképp nincs/alig van folyadék, ami fel is szívódik. Az enyhe kiszáradás is nagyon erős jeleket tud produkálni: acetonos lehelet, teljes erőtlenség/mozdulni se bír, aluszékonyság, sötét karikás szemek... - de idáig nem fogtok eljutni az biztos, és még ezt is egy infúzió helyre tudja rakni vészhelyzetben.

Nálunk a kiszáradáshoz konkrétan az vezetett, hogy a dokink teljesen félrekezelte Istit, először antibigyót kapott a dokitól (rota VÍRUSRA, ugye, khmkhm), aki hozzá még kamillás beöntést írt elő :shock: és mikor rátelefonáltam, hogy nem javul a gyerek, akkor is azt mondta, nincs semmi gond, ne vigyem be, és mikor másnap már nem kérdeztem meg csak bevittem a totál legyengült gyerkőt, akkor már csak a kórházba tudott küldeni :?
nálatok ilyesmi nem fordulhat elő, úgyhogy ne aggódj cseppet sem!!!

Kajával az a "szabály", hogy bármit ehet, amit megkíván! :) de különösen jó az élőflórás natúrjoghurt, meg egy kis Normaflore vagy Protexin Restore, hogy helyrerakja a "legyalult" bélflóráját szegénykének.
Próbáld kínálgatni, tegyél ki elé sós kekszet vagy ropit (már ha egyáltalán eszik ilyesmit), mert erre jó sokat fog inni!
Ha esetleg tápoltok, van spéci kímélős táp ilyenkorra, Milupa HN25.
És ajánlom a HIPP ORS200-ast is, ez patikában kapható répalé rizsnyákkal és sok ásv. anyaggal (répa kicsit fogja is a hasat)

és lázat is csillapítsatok sztem. reméljük, benn is marad a lázcsillapító.

homeopátiás szerek közül arsenicum album a hányásra, gyomorfájásra, belladonna lázcsillapításra, podophyllum hasmenésre, mindegyik közepes potenciál (12 v 15) és a gyerekeknek 2x3 (ill. lázcsillapító mehet óránként is, míg meg nem mozdul lefelé)
Gyógyuljatok!!! és bármi van, hívj fel nyugodtan, priviben átküldöm a számom.
pusszancs

votiv 8)
votiv

Mindenkinek köszönöm kedves sorait a cici-nem cici kérdésben. Az egyes emberkéknek adott válaszaim alapján nagyon ellentmondásos leszek, úgyhogy éppen ezért valszeg fel is hagyok egyenlőre a dologgal.
Ami megtévesztő lehetett, én nem akarom le/elválasztani, ahogy írtam is, csupán az éjjeleket szeretném kicsit helyre rázni. Nagyon szeretek szoptatni, nagy kincs, hogy tudok is még. Álmomban nem gondoltam a kezdeti nehézségek után, hogy közel egy évesen még lesz tejecske. Igaz, már a fél fogára sem lenne elég, ha ezzel kellene jól laknia, de valamennyi akad.

Szrek :) Ábel nagyon macsó :D

Fibi :) köszi linket :) más névnap nincs, viszont most már tudom, hogy ha Zsanci is úgy akarja, csaphatunk egy közös bulájt Merse és Máté tiszteletére. :D És nem a kevesebb cici a lényeg, hanem valahogy el kellene érnem, hogy az éjszakai felkeléseknél ne kérje a cicit. Az esti elalvásnál oké lenne, csak kérdés, vajon megérti-e, hogy akkor lehet, de éjszaka nem??? Cikk nagyon jó, köszönöm. Ez az ébren ágyba tétel elgondolkodtató! Mostanában magától csinálja azt, hogy szopizik, aztán egyszercsak elfordul és az alvásba már egyedül merül el. Gondolom, itt ennél a pontnál kellene az ágyába tennem, hogy ott aludjon el….., hmmmm, megpróbálom holnap, ha nem felejtem.
Drukk az átminősítéshez!!

Recca :) igen, igazad van. Sokat gondolkodtam tegnap még mielőtt elaludtam és rájöttem, hogy még én sem vagyok „érett” arra, hogy elengedjem. Imádom, ahogy ott szuszmákol mellettem az esti szopi idején, ahogy odafordul felém, ahogy – újabban – megsimizi a kezemet. Egyébként igyekszem, hogy egyébként a saját ágyában aludjon, de van, amikor belealszom én is az éjjeli szopiba és néhány órára ott ragad, de próbálom megoldani azt, hogy reggel a saját ágyában ébredjen, hogy tudja, az az ő helye.

Votiv :) igen, fájdalmas volt, NEKEM különösen, jól érezted. Mindig nagyon jókat írsz és ráérzel a dolgokra, nem hiába, na, a tapasztalat :wink: Ez az idézet nagyon jó, gyorsan el is mentettem :D

Szóval, mindent egybe vetve, nekem az a jó, hogy ha odabújik hozzám és szuszog és gyömöszöl és és és … az én önzőségem a ludas, tudom jól, de én most így nagyon jól érzem magam. CSAK már nagyon fáradt vagyok. Majdnem fél éve éjjelente többször kelek, sokat fent is vagyok, nehezen alszom vissza. Ez van, eleinte nagyon elkényeztetett a Picurkám az éjjeli egyszeri keléssel és nyugodt alvásokkal. Na, ennyit a panaszból, csak jól esett leírni :D

Deni :) dolgosan telt az extra nap. Most már kész a terasz, kópé nem tud kimenni onnan, így egy kicsit én is nyugodtabb vagyok. Pihiztünk, beszélgettünk, jót ettünk. Nagyon hamar elszaladt.

Neet :) ott van neki a víz, de nem kell neki, pedig szomjas, mert rájöttem, hogy legtöbbször emiatt kel fel. Nagy erőltetésre hajlandó bevenni a szájába, és akkor nagyokat húz belőle. Éjjel egyébként mostanában nem úgy tejelek :lol: , mint rég. Ez számomra tök furcsa. De az éjszakai vízivás terén is látok már javulást, nagyon lassút.
Hűűű, Te meg mész tanítgatni…, mekkorákat?
Eszci szövege haláli :D

Nuk :) nálunk mostanában szopi közben, vagy egyéb nyugalomban töltendő fél óra alatt a szájban (enyém, Tied, övé, páromé, tök mindegy) turkálás a trendi. Már jobban tudja, hány fogam van – az épet és a tömöttet is beleértve -, mint én :lol:

Curse :) én is próbálom mindig jól lakatni, de nálunk úgy fest ettől független az éjjeli felkelés. A múltkor esernyő kocsiról érdeklődtél. Mi is most vettünk – érdekes, egy csomó dologra egyidőben gondolunk :wink: – egy ABC Design típusút és sztem tök jó. Nincs horror ára és nagyon jó. Ha gondolod, és még nem döntöttél, akkor szívesen küldök róla fotót.
Kajáláshoz gratula és további sok dekát kívánok :D

Zsugyu :) sok erőt és kitartást a rotához. Drukk, hogy minél hamarabb kilábaljatok belőle.

Én most ennyi voltam, megyek eldőlni, mert a kevésbé jó éjszaka mellé még köszöntött a nyári mikulás is és totál le vagyok lassulva.

Jó éjt mindenkinek, Macsnak sok-sok nyugalmat és drukkot a hátralévő időre, betegeknek gyógyulást,

Vica

Kép
Kép
vica94

Votiv, bár nekünk most már nem kell, jegyzeteltem a sok praktikát! :)

Vica, miért jobb,ha nem kér éjjel cicit? Számomra az a legegyszerűbb megoldás, ha megszoptatom, és már alszunk is tovább. Ha nagyon elalszunk, akkor ott marad, de elvileg visszateszem az ágyába. Ez múködött a nagynál is, úgy 2 éves koráig (vagy még egy kicsit tovább). Gondolod, hogy ha nem lesz éjjel szopi, akkor kevesebbet fog kelni?

Zsu, gyógyuljatok!

Mindenkinek jó éjszakát, én L aludni. :)
rídonli#

Tinu, milyen meglepetés? mesélj :P

Zsugyu, még neked: én is úgy tudtam, hogy 2-2,5 éves korig az ember átesik a rotán, akár úgy is, hogy nem is tud róla. Ehhez képest mi felnőttek is ugyanazokat a tüneteket produkáltuk, úgyhogy talán vmi más törzs lehetett :roll:
van egy jellegzetes svanykás-büdi szaga a rotás kakinak, és kis fonalkák vanak benne

Barbi!
http://www.hellingerintezet.hu/h-csaladfelallitas.html

votiv 8)
votiv

Votiv,
és a most csütörtöki a te családfelállitáod lenne???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv: hát mikor olvasom a neten, hogy valaki ilyen-olyan terapeuta és lehet hozzá fordulni családi, meg más pszichés problémákkal és akkor kiderül, hogy még csak nem is pszichológus. :shock: És tudom, hogy néha nem csak kóklerségről van szó, mert van egy pár módszer, amely nem követeli meg a pszichológus diplomát (pl. a családterápia, meg a pszichodráma is, autogén tréning), de jó lenne, ha mindenki tisztában lenne a korlátaival és csak olyasmit vállalna, amit becsülettel kezelni is tud. Pl. találkoztam olyan pszichodramatistákkal, akiknek halvány lila gőzük nem volt az Ödipusz-kompexusról, vagy a csoportdinamikáról. :shock: Lehet, hogy csak én vagyok kényes erre, vagy ez szakmai sovinizmus, de személy szerint soha nem mennék el lelki dolgokkal, megfejtenivalókkal olyanhoz, aki nem pszichológus. De most már kioffoltam magam. :P

Kép
Kép
tinu

Sziasztok Kismamák!

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kit tudnátok nekem ajánlani a Szt. Imrében választott szülésznőnek. Kicsit el vagyok kettyenve, mert eddig úgy gondoltam nincs is szükség arra, hogy külön felkérjek valakit, de állítólag annyira túlterhelt most az osztály, hogy az ügyeletes szülésznőknek alig van idejük egy-egy anyukára. Így tanácsos lenne fogadni egyett. Viszon kicsit el vagyok késve vele, már nem nagyon vállalnak ilyenkor. Október közepén fogok szülni várhatóan.

Tudom, biztos sok info van erről a topikban, és elnézést is kérek, hogy ha még egyszer meg kell ismételni valamit, de olyan hatalmas ez a fórum, hogy egyszerűen nem tudom átrágni magam. Meg aztán egyre inkább úgy érzem, hogy sürget az idő.

Nagyon köszönöm előre is. Ha valaki gondolja a nori@hoventa.hu e-mail címemre is írhat nevet, telefonszámot (árat), tapasztalatot.

Még egyszer köszi szépen
Nóri
enorcsi

Vica,
bocsánat, ha pongyolán fogalmaztam tegnap, asszem emiatt félreérthetö voltam kicsit. Értem én, hogy nem akarod leválasztani Mátét. A kevesebb cicit arra irtam, hogy éjjel szopi helyett másképp szeretnéd visszaaltatni, szoval egyre gondoltunk :) Igazábol nem is mertem tanácsot adni, mert én 2 évig csináltam, amit most Te. Éjjel sok ébredés, cici és visszaalvás. És nagyon sokszor zombi voltam, és elhatároztam h nem csinálom tovább, bekeményitek, aztán mégis ez folytatódott.... Egyszerü is volt mellette feküdni, és csak felhuzni a polom, ha sir, meg lágyszivü is vagyok :wink: És nem mondom, hogy megbántam, de azt sem hogy ha Ábelnél is elkezdödik, akkor ugyanezt fogom csinálni... még nem tudom. És csak azt akartam sugallni tegnap, hogy ha Te erös és elszánt vagy a változásra, akkor csináld lelkifuri nélkül (könnyü mondani, tudom...), de ha még bizonytalan vagy, és ez fájdalmas Neked, akkor egyetértek Reccával, lehet h nem érett meg a helyzet és/vagy Te a dologra. Bocs, hogy tulragoztam :oops:

KépKép
fibi

Zsu, rota :( soksok +++++ nektek!

Fibi, ezt a linket elrettenteskent v kovetesre erdemeskent tetted be? :lol:

Zsan, B-nek akkor volt zold a kakija, amikor nagyon kuzdott a fogaval
tejhabosito :( nehez is nelkule, megertem en ezt ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Tinu, én viszont egyáltalán nem ragaszkodom a pszich(ológus vagy ihiáter) féle lelki segítséghez :)
Németo-ban például a Hellinger-módszert is csinálhatják a szociológustól kezdve az orvoson át a term.gyógyászig, bárki, aki alkalmas és megfelel a követelményeknek - mert azért van komoly képzés és vizsgáztatás is.
Nekem rengeteget tudott segíteni természetgyógyász, masszőz vagy akár prána nadi is. A bölcsesség, az empátia és a gyógyítás képessége egyáltalán nem diplomafüggő - spirituális vezetőt az ember nem ez alapján választ vagy fogad el, legyen az Jézus, Mohamed, a Dalai Láma, Rudolf Steiner, vagy egy géplakatosból lett guru... (Jézus is ács volt)

Viszont a hagyományos "lélekorvoslás" nálam fityiszt se ért. Talán azért mert én is tanultam az egyetemen 2 évet (+még pár kurzust a Kossuth klubban), és mikor velem foglalkoztak, mindig úgy éreztem, hogy "túljárok az eszükön", mert ismerem a módszereket, és magamban kiröhögöm azt, aki ha pozitív önszuggeszcióval akar nálam elérni bármit is :P a Rivotriltól meg rohamosan kezdtem elhülyülni, de sikerült még időben lejönni róla :P
De ha spirituális oldalról közelítem meg a lelki egészséget, az élet nagy misztikumai kellőképp lenyűgöznek és eszembe se jut megkérdőjelezni őket :) (ráadásul az egészségre sem károsak :wink:)

votiv 8)
votiv

Votiv: hát ha te levetted azokat bizonyos "módszereket", akkor talán nem a legmegfelelőbb psziknél jártál. :wink: Én soha életemben nem adtam senkinek pozitív szuggesztiót. :o Szerintem nem erről szól alapvetően a pszichoterápia. Na mindegy, nem akarom védeni a mundér becsületét, mert nagyon sok pszi van és alapjában véve az sem garancia, ha valakinek van diplomája, csak nagyobb az esély rá, hogy mégiscsak ért hozzá. :roll: De én nem is spirituális vezetőről beszélek. A pszichoterápia nem a spirituális fejlődésről szól. Az más tészta.

Kép
Kép
tinu

Votiv még - Tényleg zárójel: ugye tudod, hogy ha valaki pszichoterapeuta (nem egyenlő a pszichológussal), akkor az hány év tanulással jár? 5 év egyetem, 4 év szakképzés után kell még a pszichoterapeuta-képzést megcsinálni és a vizsgát letenni. Gondolod, hogy egy gyorstalpaló tanfolyam, vagy akármi egyenlő lehet ezzel?
És még egy dolog: én is úgy gondoltam a dolgokat, mint te, mielőtt lediplomáztam. Aztán elkezdtem dolgozni és rájöttem, hogy marhára nem elég, ha kedves vagyok, empatikus stb., ha nem tanulom meg felismerni, megérteni és kezelni pl. az indulatáttétel jelenségét. Ez szakmai tudás és nem csak egyéni karizma kérdése. Máskülönben az illető megmarad a kedves jó barátnővel való mély beszélgetés szintjén.
És ígérem, többet nem írok erről. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
tinu

Nóri, simán időben vagy még! :)
meglehet, hogy a legmenőbb szülésznők már foglaltak épp akkor, de ettől még lehet nagyon jókat találni!

szülésznőknek mostanában 20-50 körül "illik adni", eddig egyről hallottam aki előre mondott árat, a többieknek annyit adsz, amennyit gondolsz/amennyire meg vagy velük elégedve.

Inkább az alapján válassz, hogy milyen típust szeretnél, és aztán szűkítsd a kört, hogy ki ér rá akkor.

itt egy picit már ápdételésre szoruló táblázat (én pl hathetes terhes vagyok rajta, bár még nem tudok róla :shock:), hogy ki kinél szült innen:
http://babanet.extra.hu/tabla1.htm
hátha ez is segít.

Sokan kedvelik Kecskeméti Verát, Váradiné Icát (Ő a főmádám is), aztán akik "alternatívabbak", nagyon értenek homeopátiához-aromaterápiához: Molnár Gabi, Fantha Zsuzsa, Nyulas Jolán. Nyugodt szívvel választhatod Czakker Juditot, Mészáros Erzsébetet (Picúr), Kondor Katát, Vastagné Évát, vagy Csizmadia Erikát, de Újvári Borit is dícsérik sokan, pedig ő aztán katonás :lol:
Annyira sok jó szülésznő van a SztImrében, hogy csak személyes szimpátia alapján lehet a "legjobbat" kiválasztani :)
A gátvédelem meg a természetes szüléskísérés általában az alap. Ha ezen felül van kívánságod még, megpróbálunk segíteni, és annak megfelelően ajánlani.
és ki lakik a pocakodban? :)

votiv 8)
votiv

Nagyon szépen köszönöm kimerítő válaszodat. kicsit "megnyugodtam", hogy nem olyan vészes a helyzet, remélem még van v.ki szabadon. Igazad lehet a személyes találkában, pont holnap du. lesz egy kismamaklub, ahol lehet a szülésznőkkel találkozni, remélem találok olyat, aki rámér és szimpatikus is.

Megkérdezhetem, hogy Te kinél szültél? Esetleg priviben megadod a számát a biztonság kedvéért (ha mégsem jutok el a holnap találkára).
Köszi még egyszer a jó tanácsokat!
NÓri
enorcsi

Kedves mindenki!! :D

úgy látom ez az egyetlen aktív Szent Imrés topic
a 38. hétben vagyunk és az imrében szülünk
egy kérdésem lenne mindannyiotokhoz:
Ismeri valaki Gazdácska Csillát?????
ő egy csecsemős az osztáyon van valakinek infója róla???
ha csak privi akkor panka123@freemail.hu
előre is köszönöm
panka
panka123

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: