A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina!

Tk jó ez az ökoszolálatos oldal. Rengeteg jó praktika van benne!!!

Silka!
Én is ez az Anitát néztem ki magamnak első lépésben.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina! Tényleg ecetet használsz? Már hallottam, hogy jó. Mennyit teszel bele a mosógépbe? Nem marad olyan szaga a ruháknak? :? (na, már válaszoltál is... :wink: )

Marica! Én is megdumáltam a rokonsággal, hogy max. 1x jönnek be a kórházba, akkor is egyszerre, és nem külön-külön (az lenne ám a fárasztó :shock: !).

Nekem ma este a hátam fáj, de nagyon. Lehet, hogy sokat takarítottam :shock: . Szokott néha fájni így estére, de szerencsére reggelre kialszom. (Nagyon jó matracos ágyam van! :D ) Asszem most kezdődik az "itt fáj - ott fáj" időszakunk... :cry:
És a hasam is nagyon feszül! Emese! Szerintem nekem is most nagyott nőtt... :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Hasnövekedés:
Hát eddig azokat a ruháimat rodtam, amik képesek voltak bizonyos tágulásra. Pár napja nehezebben öltözöm. Nem igazán van mit felvennem... Na de most ruházzak be nagypocis felsőkre erre a röpke 50 napra!? 8)
És igen. Szerintem napról napra nagyobb. Meg a cicim is. De lehet hogy csak a hasam közeledik a cicim felé, és nem fordítva!!!! (legyen inkább így! :wink: )

És mindemelett kissé fájogat, meg nyillalgat. Ez eddig nem volt. Picit ijesztő, ugyanakkor izgalmas, mert ez már az utójáték kezdete lehet! Bár mondom!!! Van még 50 nap. És nem kevesebb. Ha lehet. :wink: :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Helló Lányok!

Végre előkerültem! És mikről maradtam le!!!! :D Illetve köszi, Miléna és Zéti, hogy mégse maradtam le, bár remélem, azért hamarosan lesznek újabb fejlemények! Próbálok csatlakozni a vuduzókhoz, hátha segít valamit! :wink:

Szóval végre felköltöztünk Budakeszire! Nem volt kis meló, jól el is fáradtunk, még úgy is, hogy a szüleink is segítettek rengeteget. Alig győztem visszafogni magam, mert aztán jöttek a keményedések ezerrel. De végre sínen vannak a dolgok, a babaszoba is majdnem kész. Még egy adag babaruha van vasalni, meg pelenkafőzőmosás + vasalás. Készül a kórházi tatyó is, megvettünk mindent, már csak be kell dobálni. Fészekrakás a köbön! :roll:

Kedden megyek dokihoz, és nagyon izgulok. Mondta, kell időpontot kérni NST-re is, úgyhogy vagy az is lesz kedden, vagy még egyszer mennem kell a héten. Akárhogy is, majd mesélek. Egy tappancs, két tappancs, majd meglássuk! :)

Jóslófájások nem igazán tudom, vannak-e. Naponta kb 2-3x érzek összahúzódást, de nem fájdalmas. Asszem Máté még nem akar kijönni. Nem is baj. Én is szeptemberi szülésre készülök, bár már január óta az motoszkál bennem, hogy augusztus 28. lesz a Nagy Nap. Nem tudom, miért... :roll:

Jaaj, ez olyan furi! Nem voltam pár napig, és rájöttem, hogy NAGYON HIÁNYOZTATOK!!!! Azt hiszem, a héten be kell vezettetnünk a netet a lakásba, mert meg fogok őrülni! :shock:

Gremese: az én legszbb álmom Mátéval kapcs eddig az volt, mikor szülés közben mondta a dokim, hogy nyúljak le, mert kint van a buksija, és akkor odanyúltam és megsimogattam (nem a dokit, hanem Mátét, persze), és annyira boldog voltam, hogy mindjárt most is elkezdek pityeregni!!! :cry: :D Tuti végig fogom zokogni Máté születését a boldogságtól...

Jövök még holnap, mára sajnos csak ilyen végigolvasás meg helyzetjelentés tellett. Bocsika.

Detti

Ui: Ábelnek megy a pozitív energy!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Ez a telepátia vagy a vudu.... Épp most akartam írni, hogy hol a túróban vagy?! :shock:
De itten vagy!!! :D
TE IS HIÁNYOZTÁL!!!!!

Örülök, h sikeresen átköltöztetek. Nem csodálom, hogy állandóan pakolnál, én sem bírok magammal..... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

De jó, hogy sokan itt vagyunk!!! ;-)

Csajok, ez a pakolásmánia tényleg súlyos (egy sor apró dolog nincs még meg, de én is összeraktam a kórházis kistatyót, persze egybe bele sem fér minden...), mondhatni kismamiknál járványszerűen terjed! :wink:

Okvetlenül írjon mindenki az NST-jéről, vizsgálatairól!!!

Mazsola, a párral ezelőtti egyik hozzászólásomban belinkeltem egy oldalt, ott azt hiszem, az adagolásról is szó esik. Igen kevés ecet kell, a 20%-osból szerintem vagy negyed deci.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák!
Jelentem az indiai mosódióval kimostam a Babarucikat. Bár nem voltak koszosak, és 95fokon mostam mindent, és én öblítőnek citromlé és illóolaj (levendula) keverékét használtam, és minden az erkélyen száradt a napon, úgyhogy enyhe levendula és friss illatú minden.
Én most a mosószappan és a mosószóda mellett döntöttem a továbbiakban.
Ezt is érdemes átnézni :wink: : http://zoldfelulet.hu/eletmod.php?a=11&id=31

Emese! Az illatmentes tusfürdő szerintem is jó ötlet.

Kiskolbi! Örülök, hogy sikerült átköltözni :lol: Budakeszi jó kis hely, egy időben jártam a nagy CBA fölötti fitness stúdióba jógát oktatni :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaaaaj, Emese, mingyá' elpirulok!!! :oops: Vudu vagy nem vudu, hatott! :wink:

Pakolási lázam hagyján, mert azt legalább élvezem, és hasznosnak tartom (addig kell kihasználni, míg van...). Viszont még nem érkezett meg a kinyitható kanapénk, amit megrendeltünk, így most matracokon alszunk. El tudjátok Ti azt képzelni, mekkora mutatvány onnan elöl hordott, növekvő potrohhal feltápászkodni? :shock: :shock: :shock: Ráadásul éjszakánként többször is?! :shock: Egyszer fel kéne venni videóra. Tuti bekerülnék vele a Fókuszba vagy a Naplóba! :roll:

Apropó: mikor lesz a tévépremiered, Emese? :?:

Hű, de feszít a pocim! Vajon ez a mai zabálás, vagy Máté turbózza magát nagyon? Kidurranok, mint a Kisgömböc! :lol:

Irina: az ecet szagát utána nem lehet érezni a rucikon? Mert az a helyzet, hogy attól nagyon rosszul tudok lenni. Mindig is gyűlöltem a szagát. :?

Na, menek. Ágyba dugom Mátét! Jóéjt, kevés pisilést és fájogatást Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Anitja! Ez a múltidő marad is? Nem tervezed folytatni? :D :wink: Káááááár.... :( de az a tervezett baba-mama jóga még mindig birizgálja a fantáziámat ám! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Találtam egy fotót a neten az említett ruhadarabról:

Kép

Kiskolbi, üdv újra itt!!!! Maximálisan megértem mit érzel a matracon alvásnál. Kb 5 hete voltunk utoljára a szülőknél a hétvégi házban. Ott is olyan vendégágy van, amit a földre kell kihúzni, ilyen matrac jellegű. Pokoli volt éjjelente 3x, 4x fölkelni pipilni. A 2. pipi után már azt mondtam, hogy inkább egy pelenka, mint a fölkúszás. És mi csak 3 éjszakát voltunk ott. :shock: Mikor jön az ágyatok?

Rám konkrétan már csak 1 gatyó jó, de nem vagyok hajlandó a fennmaradó időre újabb cuccot venni.

silka
silka

Anitja, köszi az infót! Nem történt semmi a ruhácskákkal 95 fokon (csak mert az általam vettek zöme max. 60-on mosható)?

Kiskolbi: nem, nincs ecetszaguk utána, tényleg! Én is utálom az ecetszagot, de addig kibírom, amíg beletöltöm a mosógépbe vagy a vízbe. Elpárolog a szaga.
Matracról feltápászkodás: el sem tudom képzelni, pokoli nehéz lehetett (talán ha négykézlábra állással kombinálja az ember -- na, nem is gondolok bele...).

Silka, én is pont ilyen hasszorítós bugyit vettem, de nem tudom, belemegyek-e...

Mindenkinek nagyon jó éjszakát!

Kép
Kép
irina

Találtam fotókat a várandósság alatt hordható (Anita márkájú) hastartóról és a szülést követően alkalmazható haskötőről - ami nem bugyis...

http://www.teszvesz.hu/item218545688_an ... html#photo

(Nekem még nem volt egyik fajta sem és most sem szeretnék.)

Vadvirág
Vendég

Kiskolbi! Örölök, hogy átköltöztetek! :D

Egyébként én is állandóan pakolok meg takarítok, aztán csodálkozom, hogy elfáradok… :shock: És most még rájöttem, hogy át kell pakolnom a szekrényeket, mert nem igazán van hely… :?

Irina! Köszi az infót! Ki fogom próbálni.

Képzeljétek, alig kaptam fizetést. 17 napot nem számoltak el (tehát egy fillért se kaptam ezekre a napokra!), mert nem tudtam leadni a táppénzes papírt, mivel azt csak 2 hetente kapom, viszont a bérelszámoláshoz ezeket a jelenlévi ívvel együtt már hónap közepén kell leadni. Kicsit mérges lettem! :evil: Még szerencse, hogy a páromnak most fizetnek rendesen a cégek, mert elég nagy gázban lennénk… :roll:

Ruha: A nadrág még csak-csak rámjön, de a felsők nekem is kezdenek „összemenni”... :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok! Bocs csajok csak gyors kérdés erejéig? Mert megint ugye rohanok. Valaki beszélt már személyesen a választott szülésznőjével? Nekem a héten kellenne, és érdekelne hogy még is hogy kezdtétek mit kérdeztetek stb. ( Helló szülünk együtt?) Állítólag a dokim szerint mindent el fog mondani a homeos dolgokról mert ez az ő szakterülete. Hát rohadtul kiváncsi vagyok. :) :) :)

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Mazsola: én szorgalmasan leadom minden két hétben a táppénzes papíromat, mégi, már 5! hete nem kaptam semmit. Kezdek mérges lenni, mert sorban jönnek a szülinapok, névnapok, lassan a szülés is. Így marha nehéz mindent időben beszerezni.

Sikerült görkorit találnunk a Decatlon honlapján. Designes, szép és az ára sem vészes. És vésőfelszerelést is lehet venni hozzá. Így össz. 15-20000 ft-ból megússzuk. Apa holnap veszi meg, majd megmutatom, ha megkapta a kiscsaj. (Már előre elképzeltem, milyen aranyos lesz benne. ) Persze rózsaszínű!

Anyukám rendesen ki is akadt, hogy miket veszünk a gyereknek. (Ő még a széltől is óvott minket). Mondta, hogy majd milyen sűrűn fogunk járni a balesetibe...Optimista, mi???
Közöltem vele, hogy inkább lenne büszke az unokájára, hogy ennyire szeret sportolni (tornázik, táncol, bordásfala és trapéz is van neki), ahelyett, hogy a számítógép előtt eszi a chipset!!!

Na megyek, kicsit bemegyünk dolgozni, most a másik tesóm van szabin.

Puszika!

Anitja: a 95 fok nem túlzás egy kicsit?

Kép
Kép
timi26

Irina,
én is eléggé szkeptikus voltam, mikor a nő megmutatta a megfelelő méretet. Kb a hasam közepét takarja most odafogva. Nagyobbat akartam venni, de azt mondta nagyon jól tágulnak. Majd meglátjuk :lol:

Anitja,
erre a 95 fokra én is rá akartam kérdezni. Az mi ruhácskáink 70 %-ára 40 fok van írva, a maradékra 60, vagy 30 :shock: Én mindent 40 fokban mostam, nem mertem melegebben.

silka
silka

Sziasztok!

Apasági nyilatkozat: Ma felhívtam a hivatalt, hogyan kell elintézni ezt a dolgot. Be kell mennem az okmányirodába "hajadonságot igazoló" igazolásért, majd Apával, terhes kiskönnyvel, meg mindenféle papírral át kell menni a Gyámhivatalba, ahol felvesznek egy jegyzőkönyvet, és végre meglesz a papír.
Hát én azt hittem, ez nem olyan nagy dolog..... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Voltunk babaholmit venni :D :D
Kicsit tulzásba is vittem a mászkálást.Utána alig bírtam állni és szinte semmit se aludtam. Sajnos már tényleg nem úgy van mint korábban.
De megvan a pelenkázonk. :D :D

Hasszorítós bugyik: ti konkrétan mekkora méretet vesztek? A terhesség elötti méretet vagy annal nagyobbat? Félek hogy a régi méret nagyon szorítaná a hasamat, mert akkor még nem húzodott vissza a méh se és emiatt kényelmetlen lenne.

Párom lelkes volt és fotózott.Így dobok egy szombati képet :D

Kép 33+4

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Éva, nekem a dokim ajánlott szülésznőt, megadta a mobilszámát, azon felhívtam, és belevágtam a közepébe, hogy szerettem volna szülésznőt felfogadni a szülésemhez és őt ajánlotta XY. Anyagiakról még nem esett szó, majd legközelebb puhatolózom. (Én egyébként azért választottam szülésznőt, mert tudom, hogy szüléskor ők vannak velünk a legtöbbet, és amúgy is adtam volna pénzt az aktuális szülésznőnek -- ezért úgy voltam vele, hogy akkor már célszerű felfogadni valakit, aki erre hajlandó és akit kimondottan ajánlanak az embernek.)

Vadvirág, köszi a képet a hastartóról és haskötőről (az elsőt majdnem megvettem, de az csak a terhesség alatt jó). A másodikról mint típusról nem is volt tudomásom. Hát majd meglátjuk, beválik-e a bugyi.

Silka, Nyerkit: nekem a terhesség előtti méretet ajánlotta az eladó (a Brendonban voltam, nagyon kedves volt és nagyon hozzáértőnek tűnt), úgyhogy azt vettem meg.
Nyerkit, szépséges a pocifotód! ;-)

Kép
Kép
irina

Gyerekek, ez a friss házassági ak-i kivonat meg apasági nyilatkozat dolog egy vicc szerintem... ha ott van az apuka, a nevére kívánja venni a babát, akkor mi a csudának kellenek ezek a papírok? Most ha viszek egy 256 napos (300-ig jó) házassági ak. kivonatot, attól még elindíthattam időközben egy válást...

Timi26, ó, ezt a széltől óvást én is ismerem, görkorit szerintem én sose kaphattam volna (viszont stikában görkoriztam egy másnál nyaralás alkalmával gyerekként, nagyon élveztem, le is jött a plezúr mindkét térdemről). Jó, hogy Ti nem így álltok hozzá. :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Kismamik!

Nyerkit: rég láttalak! Szépen nő a pocakod! :D

Matrac: igen, Irina, valami négykézlábra-állás is van benne, meg gurulás, felnyomás, sarokraülés, és még ki tudja mi minden. :? Attól is függ, Máté épp hol tartózkodik, és hogy mennyire kemény a pocim. Az ágy még minimum 2 hét míg megérkezik :evil: (bár én még naívan bízok egy korábbi időpontban :oops: ), és lehet, hogy addigra már a pécsi klinikán leszek, és épp szülni készülök...

Rucik: a felsőim nekem is összementek hosszában. Nacival még elvagyok, van 2, ami rámjön. De próbálok inkább valami hosszú ruhát felvenni, ha az idő is engedi, mert az legalább lengedez, és nincs derékrésze.

Hasszorító bugyi: hááát, ebben nem is gondolkoztam. :roll: Miután alig van rajtam súlytöbblet, gondolom, azonnal minden lemegy. Tudom, a poci bőre megnyúlik, de talán elkerülhetem ezt a szexi csodát. Vagy nem? :oops:

Mazsola: mikor látunk képet a fürdőről? A bankba meg menj be, és verd az asztalt!!! Vagy rabolj bankot... :twisted: igaz, nem lenne jó dutyiban szülni.... :roll:

Szülésznő: holnap utánakérdezek a dokimnál ennek is, aztán majd megosztom Veletek, mit hallottam. Hátha valami hasznos infó...

Szép napot, majd még bekukkantok! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Bár már szabadságon vagyok azért bejöttem megnézni a hétvégi termést.Mondhatom nem semmi.

A tusfürdővel kapcsolatban azt olvastam, hogy az illatmenetes a legjobb, mert a babucinak meg kell szoknia a mama illatát.

Még valami fontos. Kérdezzetek rá a lakóhelyeteken az önkormányzatnál, hogy adnak-e valami juttatást a baba születésekor. A tesóm a XI. kerületben 85.000,-Ft-ot kapott. Ez alanyi jogon járt nekik.

Andi
Kép
amona

Granda
Húú ez nagyon jól hangzik. Franciaországba én is szeretnék eljutni, ez az egyik álmom. Mondjuk engem nem kifejezetten a Riviéra érdekel, hanem Párizs és a vidék. Amúgy nekem a tavalyi elmaradt nyaralás óta (már be volt fizetve, totál beleéltem magam) Korfu a nagy álom :).
Na akkor haladtok a lakáskával :).

Gremese
Kösz. Szerintem az olajat én is megpróbálom.
Én még nem szülök, csak szeptemberben :).
Nagy pocak: deeeee estére mindig nagyobb, úgy érzem le akar szakadni, de örülök neki, hogy picúr ilyen szépen növöget :).

Banita
Ilyenkor a türelem a legfontosabb, egyszer úgyis kész lesz :). Örülök, hogy az Ikea feldobott.

Miléna
Jéézus, de izgi!!!!

Motiot
Mihamarabbi gyógyulást Ábelnek!

Hát Lili is folyamatosan rendezkedik odabennt :). Már vagy 6x átrendezte a lakosztályát :). És most már minden rezdülését érzem, mert szép nagy :). Akárcsak a pocim. A férjem egy hétig nem látott és azt mondta jelentősen nőtt.

Palacsintát nekem is küldjetek..nemmááá most megint kénytelen leszek sütni???

Sense
:(

Minél jobban telik az idő annál jobban el tudom képzelni, hogy az utolsó hónapban már nagyon is szeretném, ha előbújna a pocakomból. Főleg, hogy most elkezdődött a nem alszom jól állapot. Sok pisi és forgolódás, itt szúr, ott izé meg néha még Lilla is felébred és megnézi megvannak e még a falak a kis házikójában :). De ez így is van jól.

Vadvirág
Most én is az Istvánban szülök :). Amúgy én tudtam, hogy bárki jöhet látogatási időben a kórterembe.

Én annak a híve vagyok, hogy többágyas szobában legyek, legalább esélyem legyen valakivel beszélgetni. Amúgy a barátném, aki májusban szült tök édi volt, mert mondta, hogy amint megszültem rögtön szóljak és jön segíteni szoptatni tanulni, mert a kórházban senkinek nem lesz ideje ránk külön. Annyira jól esett. :).
Amúgy én csak max a szűk családi kör látogatását szeretném azt hiszem. A többiek majd 6 hét után otthonunkban, ha már összeszedtük magunkat :).

Mosópor: mi Amway SA8 Baby mosóport használunk. Nagyon szupi, csak 2,5 kg-os, semmi adalékanyagot nem tartalmaz és ráadásul vagy 110 mosásra elegendő. Az a mi ruháinknál (a normál mosóport is használom) több, mint 1 évnyi mosást jelent. Szóval nekem nagyon bejött :). Öblítőt a baby dolgokhoz nem használtam, mert azt hallottam nem szabad.

Kiskolbi
Gratula a költözéshez.

Hajagosné Éva
Én már beszéltem a szülésznőmmel. De nekem egyszerű volt, mert az orvosommal mindig ő dolgozik együtt és én is őt szerettem volna :). A privi rendelésén is mindig ő segédkezik és a múltkor mikor dokinál voltam megkérdeztem ezt hogyan szokás. És kb annyi volt, hogy hát így :) mondjam neki most.

Timi
Ugyan már miért járnátok a balesetire. Anyud nem túl +. A picúrok meg esnek kelnek, aztán semmi bajuk nem lesz :).

Nyekrit
Csiniii.

Tényleg szerintetek is 300 napnál nemrégebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? Ez szerintem is durva.

Hazaértem Egerből a szüleimtől, kigyakoroltam magam a 4 éves öcsémmel. Hát fárasztó volt, de csak azért, mert rettentő hisztis és akaratos. Most még kiélvezem ezt a 6 hét nyugalmat :).
De azért voltak aranyos húzásai is, amikor a pocakomat simogatta, meg az összes kisautóját Lilikének akarta adni :). Meg ilyesmi..Amúgy az ovónéniknek is elpletyózta, hogy unokánk lesz :).

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

Hasleszorító bugyi

Nincs tapasztalatom, hasznos-e vagy sem, Anyukámék annak idején még valami vizes kötéssel oldották meg a problémát – már akinek volt. A bugyi biztosan kényelmesebb meg modernebb, de én is csak a szülés után veszek, ha egyáltalán… Súlyom u.is hetek óta a diéta hatására +9 kilónál dekkol…

Kiskolbi

Emlékeim szerint Neked tényleg nem lesz szükséged hasleszorító bugyira szülés után, legfeljebb hízókúrára…

Nyerkit
Látom, a diéta megtette hatását (kitisztult a szervezetünk, mi?) Csak úgy ragyogsz!

Apaságisok
Tudom, a procedúra bonyolultbak tűnik, de a magyar családjogi rendszer úgy van kitalálva, hogy a gyerek semmiképp ne maradjon apa nélkül. S mivel a későbbiekben az apaság vélelmének megdöntése hosszadalmas eljárás, ezért követelik meg az apaság bejegyzésekor a szigorú feltételeket. Sok országban így van.

Kép
granda

Fleur
Ha tényleg Párizs érdekel, írj majd priviben akár később, akár most (többször is ott voltam ösztöndíjas) :D

Kép
granda

Granda, köszi az apaságival kapcsolatos magyarázatot! Nekem elvi síkon csak az a bajom vele, hogyha ott a szülés után a lelkes apuka, aki a nevére akarja venni a babát és elismeri, hogy az apja, na akkor minek kell az ilyen meg az olyan igazoló papír? Mi a férjemmel 2 éve házasodtunk össze, de az már "régi" ebben a rendszerben, így új anyakönyvi kivonatot kellett kérni (anyámék idejében még ez nem volt). Az anyakönyvvezető a válásra hivatkozott, hogy azért a 300 nap -- de most komolyan, ha viszek egy 280 napos kivonatot a szüléshez (ami oké), attól én még közben válhatok, nem?
Mindegy, egyébként nem annyira fontos :wink:, csak nekem túlbürokratizáltnak tűnik a dolog. Az viszont tényleg nagyon fontos, hogy a babának legyen hivatalosan is apja és ezt ismerje is el.

Kép
Kép
irina

Irina

Na még egy komment, és eldugulok: az élet váratlan helyzeteket produkál, írok néhány példát, mit vizsgálhatnak a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat megtétele előtt (ezért nem mehet pikpakk):

1. Annak vizsgálata, hogy nem kell-e más férfit a gyermek apjának tekinteni (pl. a gyermek apjának kell tekinteni: akinek az anyával fennálló házassága van, ill. akivel az anya a gyermek születését megelőző 300 napon belül házasságban volt).

2. A nyilatkozó apa és a gyermek között legalább 16 év különbség van-e?

3. Méhmagzat esetén szakorvosi bizonyítvány.

4. A nyilatkozattévők nagykorúak-e?

5. Ha az elismerő apa kiskorú: törvényes képviselőjének hozzájárulása is kell - városi gyámhivatal pótolhatja.

6. Méhmagzat elismerésénél, ha az anya kiskorú, a méhmagzat részére gondnokot kell rendelni (az anya lakóhelye szerint illetékes városi gyámhivatal részéről).

Kép
granda

Granda! Köszi! Azt hiszem szépen csöndben elintézem ezeket a papírokat. :shock:
Egyébként teljesen logikus, hogy miért van erre szükség - most, hogy leírtad nekünk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda, értem, köszi, és most én dugulok el! :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Granda: nekem is van egy kérdésem az apaságival kapcsolatban.
Ha pl. én különélnék a férjemtől, de nem válnánk el, viszont másik pasitól gyereket várnék, ugye automatikusan a FÉRJ nevére kerül a gyerek, nem? Pedig akkor biztosan nem vinnék be friss házasságit!!! Akkor most, hogy tényleg a férj az apa minek kell frisset csináltatni. Ha így is úgy is a férj nevére kerül a gyerek. (remélem ki tudod bogozni, amit mondani akarok!)

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Minden rendben, méhszáj zárt. Ééééés!!! Elmúlt a bacim végre! :lol: Teljesen negatív lett a keneteredményem. El sem hiszem. Hurrááááááá! :lol: :lol: :lol:
Most szabira megy az orvosom, csak szeptember elején lesz újra. Úgyhogy addig semmiképpen nem szülhetek még! :?
Ja! Közölte a súlyomra (+11 kg), hogy SOK, és már csak 1-et hízhatok… :shock: Na, persze! De nem izgat. Dumáltam egy kismamival, nálam 1 héttel idősebb a terhessége +16-nál jár, és tök látszik rajta, hogy nem hízott máshova, csak a pocakjára. Az viszont hatalmas neki! Képzeljétek, már akkora a kisfiú a hasában, hogy akár meg is születhetne! :)

Szülésznő: Én választanék, de nem ismerem őket. Egyet ajánlottak, de sose láttam még, így meg nem akarom megkérni, mert lehet, hogy nem is lenne nekem szimpi. :? Úgyhogy az eredeti tervemmel ellentétben lehet, hogy a véletlenre bízom. De a védőnőktől tudom, hogy tizenvalahányan vannak, és ügyes, normális mindegyik. Bár a dokitól ezt most megint elfelejtettem megkérdezni. :oops: Majd 4 hét múlva! :roll:

Timi26!Attól még, hogy óvunk egy gyereket, bármi történhet. Így viszont edzett lesz, és nem lesz lusta sem! Én mindenképpen Veled értek egyet. Persze aggódni majd én is biztosan fogok… :roll:

Apasági: Én úgy tudom, hogy elég csak az anyakönyvvezetőhöz mennünk. Azt is ajánlották, mert a Gyámhivatalnál általában sokat kell várni. Mindenesetre ma kikértem az orvosi igazolást is (hogy terhes vagyok… mintha nem látszana :wink: ). (Persze, tudom, ez a hivatalos szükséges része.)

Irina! Sőt, igazából a házasság sem jelenti, azt, hogy a férjé a gyerek… :roll:
Egyik kolléganőmnek kellett harcolnia, mert a teherbeesése előtt nemtom mennyivel még házas volt, de már ezer éve másik pasival. Hát majdnem a volt férj nevére került a gyerek. Na, hát én ezt se nagyon értettem. :roll: (Szóval kb. az a szitu, mint amit Timi26 írt.)

Granda! Köszönjük az ezzel kapcsolatos infókat! Persze Te egészében látod ezt a dolgot. Mi meg csak „értetlenkedünk” itt. :wink:
Ez kb. olyan, mint mikor az ügyfél nem érti, hogy miért nem kap hitelt, ha se lakása, se munkahelye, se lakhelye, de azért milyen magasak a hitelkamatok… :shock:

Nyerkit! Csini vagy! És szép a sziklakert! :D

Kiskolbi! Hiába verem én itt a bankban az asztalt. A bérszámfejtést egy külsős cég csinálja... Pesten… :shock: Túltettem magam rajta. És meg tudjuk szerencsére másképp oldani. Majd szeptemberben kifizetik. :roll:

Amona! Kapunk egyszeri juttatást, ez biztos! A védőnőm mondta már régebben. Az összeget sajna elfelejtettem… :oops:

Granda! Ügyi vagy a diétával! Én sajnos nem bírom rávenni magam. Odafigyelek, de nem olyan mértékben, ahogy kellene… :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Timi (26)

Ha pl. 3 éve külön élnél a férjedtől- és mástól várnál gyermeket, akkor is a válásig (ill + 300 nap) a férj a hivatalos apa. Ő kerül a kivonatba. Tehát a vérszerintinek kellene (vagy az anyának, vagy a gyereknek) ún. apaság vélelmének megdöntése iránti pert indítani, hogy az anyakönyvet javítsák.

Akinek még nem volt férje vagy a válás óta több, mint 300 nap telt el, kell a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat. Ez utóbbit pótolja házasoknál a házassági anyakönyvi kivonat (tehát automaikusan, a törvény erejénél fogva az apa=férj). :D

Higgyétek el, láttam én már cifrákat könnyűvérű anyukáknál vagy bosszúálló apukáknál :? Felnőttek NAGYON ROSSZ játéka.

Kép
granda

Könnyűvérű Anyuka értsd: nem az együttélősdi, hanem 5-6 lehetséges apajelölt.....

Kép
granda

Mazsola,
örülök, hogy minden oké! :-)
A "11 kg = sok" (a 34. héten) orvosi kijelentéssel viszont nem tudok, de azt hiszem, nem is akarok mit kezdeni...

Kép
Kép
irina

Granda, Timi26! Akkor álljon itt a példa: Anyukám elvált a anno, apukámmal nem házasodtak össze, én meg úton voltam.
Megszülettem. Először a volt férj nevét kaptam, majd anyukámét.
Fél évesen én voltam a felperes azért, hogy megkapjam az igazi nevemet. Állítólag nagyon cukin kúsztam-másztam a bíró előtt az asztalon. :oops:
Végül megkaptam apukám nevét. Harmadjára.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, Mazsola, én úgy értettem azt a juttatást, amiről Amona írt, hogy az a szokásos, alanyi jogon járó egyszeri anyasági segélyen KÍVÜLI juttatás volt a barátnője esetében (az anyasági ugyanis nincs ennyi, kevesebb). Hát, én nagyon örülnék, ha még adna az önkormányzat juttatást, majd rákérdezek, de szülés után.

Kép
Kép
irina

Kilók: Nekem is a t.köm ki van ezzel. Én +12 kilónál járok, és ne hízzak én se többet....... :shock:
Könyörgöm! A 12 kiló teljesen normális! Annyi kell is. A baba, meg a cucc...... Jaj, ezek az orvosok. Sokszor azt hiszem, manöken-kismamikat akarnak.

A vizitorna-oktatóm mesélte múltkor, volt olyan kismamija (táncos lány), aki 50 kilóról indította mindkét terhességét, és 84 :!: kilóval ment szülni. Se cukor, se semmi, és mindkét alkalommal visszafogyott.
Tudom, ez extrém eset, de ha nem indokolt a diéta, miért ne hízhatnánk akár 16 vagy 20 kilót? Úgyis lemegy, ha meg marad kis felesleg, az vagy jól áll, vagy úgyis lefogyózza a kismama.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!
Ja! erről a másik összegről nem hallottam... Utána kéne járni. :roll:
Kilók: Már tudtam előre, hogy a dokim allergiás rájuk! Hallottam hírét, de nem izgat különösebben. Fel voltam erre készülve, már vártam, mikor mondja... :wink: Ettől függetlenül nagyon korrekt és alapos dokinak tartom. :D

Egyébként nem hiszem, hogy a dokijaink a szülés utáni súlyfeleslegünk miatt aggódnak... :shock: Biztosan van valami oka, ami esetleg a szülésre vagy a babára rossz hatással lehet... Ki tudja!? :roll:

Húúú! Emese! Nem semmi! Na, a kolléganőmék is így voltak, de valahogy sikerült úgy elintézniük a szülés előtt, hogy már az apuka nevét kapta rögtön a baba. De részleteket sajna nem tudok. :oops: Ráadásul ott a "kedves" volt férj, el sem akart válni. Bár nem értem, hogy mit akart ezzel elérni, a kolléganőm, már rég nem volt az övé, a papír meg mit számít??? :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Akkor mutatom a fürdőt (nem túl nagy, így csak részleteket tudtam fényképezni):
a mosdó és az átfestett kád: Kép Kép
Járólap és csempe: Kép Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Kilók
Gremese, Mazsola

Ti mindketten jól néztek ki (ahogy egyébként a szeptemberiek között mindenki) :D szerintem sem kell parázni a kilók miatt. Csak ma két ellentétes sztorit hallottam: egyik kolléganőm 9. hónapban hetente 1 kilót hízott, a tesóm a 9. hónapban a baba súlya alatt fogyott... :lol:

Ahogy Vadvirág írta korábban, tök jól meg van szerkesztve a női test és a végén még büszkék is lehetünk magunkra, hogy Apuci mellett ugyanúgy feszítünk - de már egy (v. több) gyerekkel a hátunk mögött! :D

Számomra az egyik legszánalmasabb nő egy távoli ismerősöm, aki egy gyereket szült, azt is kvázi utálta, mert "elrontotta az alakját", a lánya egy depressziós, ideges kis lény lett :?

Kép
granda

Mazsola
Minden ragyog és még a szőnyeg is tökéletesen stimmel :D
Gratula

Kép
granda

Mazsola, ez egy nagyon szép fürdőszoba, gratula!!!

Juttatások: várjuk meg, ha Amona bekukkant, mit mond erre. Én eddig nem is tudtam, hogy lehet pluszjuttatás (nagyon jó volna, ha lenne), csak az anyaságiról, a tgyásról és a gyedről (gyesről) tudtam, ezek ugye járnak, van, ami alanyi jogon is, csak sosem automatikusan, hanem igényelni kell.

Granda, egyetértek Veled és Vadvirággal: csodás a női test. Az összes (!) már szült barátnőm ragyogó formában van, pedig egyik sem volt előtte sem fitneszkirálynő, sem a teste rabja, különösebben nem is csináltak semmit. Visszaalakultak. Kivétel nélkül!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Bocsi,hogy kicsit eltüntem most is csak egy gyorsra jöttem.
Jól vagyunk csak épp festjük a szobánkat és nincs sok időm.

Mennem is kell azért megpróbálok holnap is jönni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Granda: hát ez nagyon kacifántos! Szerencsére nem vagyunk ilyen helyzetben!

Mazsola: nagyon szép a fürdő, a bútor csak nem a Bianca sorozatból van? Ilyet árulunk mi is. A csempét sajna nem ismerem fel ilyen messziről... :oops:

Az én dokimat nem érdeklik a kilók, csak a vérkép legyen jó, vizelet, vérnyomás, és persze az UH és a CTG. Neki ez bőven elég. Kérdeztem tőle, hogy ugye megszűnt a kórház, nincs meg az ottani védőnőm, hogy járjak-e itthon gondozásra. Azt mondta felesleges, most már úgyis minden héten találkozunk.
Persze az itteni védőnőm ragaszkodik a heti mérlegeléshez, hiába mondtam neki, hogy nem kell. Holnap is kéne mennem a doki előtt, hát majd jól nem megyek. Aztán jelentsen fel, ha nem tetszik neki. Egyébként jó fej, csak odavan a szerinte kötelező dolgokért... :evil:

Kép
Kép
timi26

Milénáról tudtok valamit? Azt mondta a férje, hogy ma döntenek, mi lesz velük! Nagyon izgulok már!!!

Kép
Kép
timi26

Csajok!

Nem tudom ennek a juttatásnak mi a neve. Az önkormányzaton múlik, hogy ad vagy sem és ha igen akkor mennyit. Amint írtam a Tesóm kb. 85.000,-Ft-ot kapott. Csak az anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát kellett bemutatni és már utalták is a pénzt. Ez a XI. kerben volt.

Én a VI. kerületben lakom és csak 20.000,-Ft-o adnak, és azt is mindenféle feltételhez kötik.

Fel kell hívni a lakóhely szerinti önkormányzatot és ott a szociális osztályt kérni. Ők tudnak segíteni.

Nem tudom mikor lezsek újra gépközelben, de igyekszem.

Andi
Kép
amona

Klasszak az újabb fotók!!! :):)

Fleur!
Nekünk nagyon tetszett az István Kórház, teljesen elgédettek voltunk mindennel - és gyönyörű a szülőszoba is. :):)

Szerintem Nektek is csupa-csupa klassz élményben lesz részetek!!! :):)

Mind a 4 alkalommal azt tapasztaltam, hogy tényleg mindenkinek csak a legszűkebb családja jött be látogatni - férj, nagyobb testvérek, nagymamik és nagypapik és persze Ők sem egyszerre egy időben - akik mind-mind csendesek, kulturáltak, tapintatosak, egészségesek voltak mindannyian és általában a szobatársakhoz is volt mindig egy-egy kedves szavuk. :):)

Ráadásul abban a kórházban nem csak az alapítványi szobákban van bent tiszta WC és zuhanyzó, hanem a három ágyas normál (nem fizetős) szobákban is - én mindig ilyenbe kerültem. :):)

Az pedig szuper hogy lesz segítséged az első pillanattól a szoptatásban és egyebekben, mert a csecsemős nővérkéknek tényleg nagyon sok dolguk van.

Vadvirág
Vendég

Horcsog, majd írd meg, milyen lett a szoba (képet is rakj fel!)!

Timi26: az én dokim is így áll a súlydologhoz (hogy nem érdekli ;-)), sok védőnő tényleg elveszik a protokollban és ezer éve elavult elképzeléseket hangoztat (tisztelet a kivételnek).

MILÉNA, MILÉNA, MILÉNA?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Én is vagyok, olvasgatok, csak írni már nem mindig jut időm. :(
Hétvégén összepakoltunk, így a héten/jövő héten nekiállunk a szobának. :)

Szülésznő:
én Marcival kb 31 hetesen hívtam fel. Megmondtam, h xy vagyok és szülésznőt szeretnék választani, őt ajánlották. Vállal e ebben és ebben az időpontban szülést. Megbeszéltünk egy találkát és onnét ment minden a maga útján. :)
Most meg olyan 25 hetesen felhívtam, h újra babát várok. :)

Hasszorítóbugyi:
Marcinál nem volt, most én is szeretnék. :wink:

Miléna:
nagyon drukkolok. :)

Mazsola:
szép lett a fürdő.

Csajok:
szombaton leszállt a hasam. Én korainak érzem. :shock: :shock: :shock: Vagy másodiknál ez normális??

Na, megyek Marcizok. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Már régen írtam, de folyamatosan figyelemmel kísérem a topikot, majdnem mindennap olvaslak titeket, persze mostanában főleg Miléna és Zéti miatt. De most ezen kívül is van néhány téma, amihez hozzászólnék.

Apaság vélelmének megdöntése: Sajnos közelről érintett vagyok a már említett apaság vélelem megdöntése kapcsán. Férjemmel tavaly július óta külön élünk, a válásunk azonban leghamarabb november végén lesz kimondva. Így a szeptemberben születő babám e „zseniális hazai törvény” miatt a férjem nevére lesz anyakönyvezve, hiába szakadt már meg az életközösségünk réges-rég. Mihelyt megszületik a kicsi, elindítjuk az eljárást, az újszülött lesz a felperes, eseti gondnok képviseletében (ahogy Te is az voltál anno, Gremese), a férjem pedig az alperes. Remélhetőleg hamar lezajlik a per, és kisfiam mihamarabb az édesapja nevét viselheti. Sajnos méhmagzatra nem indítható meg, legalábbis a gyámhivatali ügyintéző erről tájékoztatott, ugyanis szükséges a születési anyakönyvi kivonat is.
Bocsi lányok, ha valakit untattam ezzel!

Extra pénz szüléskor: Nem lehet, hogy a XI. kerületben ez az extra pénz a Babakötvény? Bár, tavaly én is hallottam valami olyasmit, hogy Budaörsön is jár az újszülöttek után külön támogatás alanyi jogon. Jó lesz utána érdeklődni.

Kilók: Pont ma voltam védőnőnél, +8,5-9 kg az eddigi súlygyarapodás a 35. héten. Meg lettem dicsérve. J Érdekes, pedig a pocim óriási. J Amennyire én tudom, az orvosok csak arra figyelnek, hogy rövid idő alatt ne legyen hirtelen, nagymértékű súlygyarapodás, mivel az a toxémia gyanújele lehet.

Kórtermi látogatás: Amikor Alexa született, a kispapák bejöhettek a gyerekágyas folyosóra. Volt, aki egész nap ott volt, a friss kismamák pedig esetenként átvérzett hálóingben, betéttel a kezükben csoszogtak ki a mellékhelységbe, idegen férfiak szeme láttára. Nagyon király volt! L Sőt, az egyik szobatárs párja a szobába is be akart jönni, és igen csúnyán nézett, mikor holmi szoptatásra hivatkozva megkértem, ugyan fáradjon már ki!

Amúgy jól vagyunk, bár már egyre gyakoribb a rosszullétek, főleg este. Nagyon keményedik és görcsöl a hasam, alul minden fáj, olyan érzés, mintha az alsó fertály fokozatosan „menne szét”. Néha alig bírok felkelni, megmozdulni.
Jövő hét labor, ctg, és kenetvizsgálat, és lehet, hogy ultrahang is lesz.

Hajni, kérlek javítsd a táblát, ugyanis apuci akaratának „meghajolva” nem Attila lesz a kisfiunk, hanem Gergő. Köszi szépen!

Mindenkinek kitartást, és szép napot kívánok!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: