A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ezen problémáim nekem is megvoltak a pelussal. A babylove miniből és a pampersből is kifolyt a cucc. Vagy alul, vagy fölül. Utánna kezdtem el használni midi méretet és egy csepp sem jön ki. Lehet az volt a baj hogy kicsi volt rá a pelus és nem takarta be a popsiját?? :shock:

Szivvi: Tömzsike nagyon kipihente magát. :D Ez a kép 1,5 óra nyügi után készült. Aztán Apa kitette a hintaágyba. És az eredmény.... :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Lidikóka: Nem tudom merre laktok, de az OBI-ban a Határ útiban tegnap vettem 2 db szőnyeget. Micimackós mindkettő. Nem nagyok, és 1199 Ft volt darabja. 2 féle mintás. Nekem nagyon tetszik. :)
Vendég

Sziasztok!

Szombaton hazjöttünk, eddig mnden rendben van. Sajnos nincs időm jönni, BEni egész nap cicin akar lenni, most még van segítségem, de nem tudom, mi lesz, ha egyedül leszek a kettővel...

Amúgy nagyon kis aranyos, nyugodt baba, alig sír, reméelm nem dfog besárgulni, mert már kicsit az.

KépKépKépKépKép
uxi

Hát csajok, alíg bírok gépközelbe kerülni... Egon sokszor megébred és hol büfi, hol hasfájás kínozza... és persze föözni és takarítani is kéne. Most végeztem a föözéssel, de közben Egonnal is kellett foglalkozni...végül megfürdettem, aztán evett. Most alszik, remélem sokáig :P

A babák nagyon édik :D
Móni! Örülök, hogy gyors szülésed volt.
Zsuzsi! Panna-királylány nagyon szép.
Annee! Andris tündérien alszik.

Emi! A kis Maja nagyon édesen tud mosolyogni :D

Hát, ez a bébiüléses kép...olvadoztam rajta... :D
Egonnál is bevált az autózás.

Emi! Èn a dokinak vettem egy két kötetes könyvet Erdélyrööl. nagyon szép, sok képpel. Majdnem 12 ezer volt. Azért kapta, mert Erdélybööl származik és sokat mesélt nekem errööl, meg hogy már nagyon régen volt és menne még.... és kapott egy képet Egonról. Timike szintén kapott két Egonról és doboz bon-bont. Nem akarta elfogadni, csak a képet, de végül elfogadta úgy, hogy a többi növérrel elosztják.
:D
Nagyon rendesek voltak mindketten.

Ildi! A mellgyulladással nagyon vigyázz. Inkább mutasd meg dokinak, nehogy baj legyen belööle.
molkata

Uxi! De jó, hogy újra itt vagy!!!!
Jó Benikézést!!!! Hozzászoktál már a kukihoz? :wink:
molkata

te a kórházban adtad neki, vagy 6 hetesnél?
na végülis mindegy én 6 hetesnél adok majd valamit, esetleg tipped nincs dokihoz?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

èn a kórházban. Nincs ötletem. De a pia jó, vagy valami szép könyv...nemtom.
molkata

Kata: Tömzsikét is gyötri a pocakfájás. DM-ben vettem Édeskömény teát. Az nagyon szupi, tegnap kikergette a bentmaradt gyötrő elemeket. :D :D
Vendég

Jelentem egész jól haladok a babakocsihoz való szoktatáshoz.Ma már csak 4x kellett kivenni a kocsiból és már másfél órája alszik.Az a titka az altatásnak,hogy mikor elkezd ásítozni akkor kell hozzá kezdeni,mert utána túlpörgeti magát és azért ordít,amit mellesleg én hasfájásnak hittem.Persze szokott az is fájni de úgy veszem észre,hogy ugyanabban az időben.reggel fél 8-8 körül.

Nekem még az a gondom,hogy Domi állandóan sírva ébred.Miért?
Nálatok nincs ilyen?

Gyönyörű az összes kisbaba!

Tegnap találkoztam egy anyukával,kérdezi,hogy a te babád átalussza az éjszakát?Mondom nem.Mert az övé(2hó),már az elejétől fogva 9-5-ig alszik.(Aha persze.)Én meg rákérdeztem,hogy csináljátok?Megtömitek?
pillangó7

Lidikóka!

A játszószönyeget a szüleimtől kapta de sima mezei Plusz áruházban vették 5 rugóért. Amúgy a brendonban vannak 7-ezertől nagyon szépek.

Pillangó!!
Aha, persze..hiszi a piszi..mi?! :lol: Őszintén szólva vannak ilyen babák, egyszerűen ilyen a bioritmusok de ez nagyon ritka.
torolve_20131003125716

ceniko! A szájpenész nálunk is elég makacs, küzdünk. Némelyik fehér pötty folt lett, míg mások meg csökkentek. Remélem, nem lesz komolyabb probléma belőle.
A szeme szépen javul.

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi! Azt olvastam, h bébeknek valamkor le kell vezetni a feszültségüket, fel kell dolgozzák a sok új dolgot, amit láttak, hallottak, az ingereket, amik érték őket. Ha semmi más baja nincs, valszeg éppen ez történik.

Nálunk szupi éjszaka volt: 8-kor fürcsi, pici hami, majd olyan fáradt volt, h magától aludt el a kiságyban... fél 4-ig!!! Fél 5-ig szopi+peluscsere, majd visszaalvás anyuval, apuval fél 8-ig. :)
Most először volt ilyen hosszú egybefüggő éjszakánk, úgy örültem neki.

kétfiús anyuka
babdorka

Annee! ès az jobb, mint a Mecsek tea? Mi azt iszuk és abban van édeskömény is.

Ildi! Èn az ilyeneket nem nagyon értem. Max 6 órét hagyom Egont aludni éjjel, mert sztem annál több még sok lenne neki. Tegnap is felébresztettem, elööször nem tetszett neki, de mikor r´jött, hogy mi következik...jól rácuppant a cicire :lol:
Nemtom, miért ébredhet sírva. Rosszat álmodik, vagy nagyon éhes vagy egyszerüüen azonnal társaságra vágyik...
molkata

Sziasztok!

Nagyon édesek ezek a babák egytől egyig :P Olyan jó képeket nézegetni :lol:

Nálunk 7óta nyügi volt, most aludt el kb 1/2órája, már kezdtem nagyon ideges lenni. Ugye a másik 2is igényelné a figyelmemet én meg le nem bírtam rakni Samut :cry: Úgfy meg elég nehéz bármit is csinálni :cry: Remélem a délutánunk jobb lesz :roll:

Féloldalassághoz nem tudok szólni, Samu csak hason hajlandó megmaradni :roll: MÁté2 :lol:

Na ennyit az idilből, megint felébredt :cry: Megpróbálom visszaaltatni

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

köszönöm a segítségeket Lányok, tök jó, hogy tudunk dumcsizni!
eldöntöttem, hogy veszek elektromos mellszívót, nem megy anélkül... a védőnő szerint a Medela nem jó, vegyek avent-et, ami dupla annyiba kerül. Aki használ ilyet, megírná, hogy mit javasol! megveszem én az aventet, csak előtte szeretnék hallani információt olyan embertől, aki használta is... asszem ez normális??? az aventes szívó 35000 FT, hijjja, izgalmas, de miután vasárnap reggel is két órát fejtem, nem bírom tovább... ha sok a tejcsi az is baj, ha nincs, az is... valaki teremtsen rendet, bár azt mondják, a hatodik hétre rendeződik a helyzet...)))

Kép
lidikoka

ha a gyerek a teraszon alszik, Ti kinn ültök mellette? én kinézek rendszeresen... a védőnő szerint ez igy nem jó??? hmm...

Kép
lidikoka

Kata: Én a Mecsek teát nem ismerem, de az édesköményes HIPP az valami mesés. Olyan híg fost teremt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ildi: Szerintem a védőboszi csak majrés, nem? Mi baja lenne kint? Nem fél napra hagyod ott, hanem ránézel rendszeresen. Én is igy szoktam. :)
Vendég

köszi Annee, megnyugtattál... asszem jól érzed...

Kép
lidikoka

Na megvolt az első sétánk :) Elmentünk a gyógyszertárba venni Mecsek teát, meg a szomszédos bababoltba még egy cumiért. Minden elvem feladva rá kell döbbennem, hogy ez a gyerekem szereti a cumit :shock: És mivel nem tudom egész nap a fenekét ringatni, ezért azt használom hangtompítónak :oops: Evvan!

Aki Mecsek teát ad ízesíti? Ha igen mivel??? Én most főztem neki egy adagot és 3 darab barna cukorból készült kockacukrot dobtam bele. Picit lett csak édes de sztem bőven jó!

Én a Hipp teáját csak később adtam a csajoknak, csecsemő korban még nem, meg sztem az nagyon cukros :oops:

Amúgy nagyon bírta a babakocsizást, végig szunyált a hordozóba, feljöttünk, azóta is alszik ( a hordozóba van, nem vettem ki, örülök, hogy végre eldugult! :roll: :oops: )!! Viszont én nagyon gyenge vagyok, azt hittem nem érünk haza,hogy nem bírok hazajönni, pedig csak néhány utcányit sétáltunk azt is egy óra alatt durván.... :shock: Aztán leesett a tantusz hogy még ma nem ettem, és talán enni kéne, remegett a kezem amikor melegítettem a húslevest... :roll: Szedem a vasat+elevitet néhány napja, hátha az a baj....

Annee: Hippesből mennyit adsz neki?
Mennyi vízhez, mennyi granulátumot?

Lidikoka: Ha sok tejed van és mellgyula gyanús vagy, én mindenképp beruháznék egy jó gépi fejőbe. Ráadásul első gyerek, lesz még több is, jól ki fogod tudni használni... :wink:
Bőven elég ha néha ránézel a teraszon alvó gyerekre,ha baja lesz úgyis jelzi :wink: Csak ne süsse közvetlenül a nap, és ne érje közvetlenül a szél. Ennyi! No para :wink:

Dorka: Dörzsölöd neki a száját rendesen? Hú enyim úgy ordít olyankor, de hát muszáj.... :cry: :x

Uxi: Üdv itthon :)

Na nyekereg, szopitájm :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ildi: Nincs mit! :D Nekem agyon jó a védőnénim, kicsit sem majrés. Nagyon szeretem. Tök jó, mert fent van az iwiwen is és akár éjjel 11-kor is kérdezhetem bármiről. Még szabadság alatt is. Olyan mint egy okos barátnő. :D De ha neki van nyűgje, akkor ő is ir. Ezen még a kollégái is ki vannak akadva. Senki más nem emilezik a kismamáivan, csak Ő! Pedig 50 fölött van. :)

Enikő: 100 ml-be 1 púpozott teáskanálnyi. De csak 1 nap 1x adok Tömzsinek.
Vendég

Ismerkedés a tesóval:
Kép

Beni:
Kép

Ma mindkét gyermekem kapott anyatejet :D .Beninek még sok, lefejtem egy kispohárnyit, mert már szét akart durranni, s Emi megitta ebéd után. Ízlett neki, végignézte azt is, ahogy fejtem, mondogatta közben, hogy anyatej.
Ma sikerült először igazán fejni, eddig annyira zsíros volt a tej, hogy alig jött ki.

Sajnos nem valószínű, hogy a két pici mellett lépést tudok tartani veletek, de majd igyekszem jönni, bocsánat, ha enm nagyon reagálok, csak írok néha. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Nagyon nagyon szép gyermekeid vannak! :D
Érthető ha nem tudsz jönni, nekem sem egyszerű 3 mellett, pedig az enyémek azért nagyobbak. Alig várom hogy elkezdődjön a suli! :twisted: :lol:
Vendég

Uxi! èdesek a gyerkööcök!!!
Nem is tudom, hogy jut idööd bármi másra. Nekem Egonnal is nehéz pihenni...

Képzeljétek, a pórszívózás megnyugtatja Egont. Nüügi volt és semmi sem használt. Végül betettem a kiságyába és lekzdtem pórszívózni. Azonnal elaludt :-) Befejztem és ébredezik.... Lehet, hogy be kell kapcsoljam neki és én pihenhetek...
:lol: :lol: :lol:
molkata

tudom elcsépelt téma, de megjött a tajkártya és kérdeznék!

az anyaságit bankszámlára kérném és olvasom, kell banki ig. hogy él a számla, na ezt tényleg kérik? mert akkor egyszerűbb lesz címre kérni!

ezek a teák amikről írtok, mire is jók? pl nekünk nagy erőlködés árán jön ki a cucc, ez megkönnyítené a dolgát?

lynia-

Pillangó! Sztem azért ébred sírva, mert már emlékszik Rád, és amikor felébred, észreveszi, h nem vagy ott, és ettől megijed.

A fiam 8 órát aludt éjjel, és akkor is csak én ébresztettem... Lám, van vmi előnye is annak, hogy nappal keveset alszik, és sokat eszik! Védőnyanyeszek aszonták, ha jó húsban van, és nincs meleg, akkor már hagyhatok egy ekkora babát aludni éjjel annyit, amennyit akar.

Ildi, nem vagyok vele a teraszon, csak 10p-ként ránézek (már, ha ennél többet alszik…). Mellgyuszira próbáltad a meleg borogatást?
Vendég

Emi!

Nálunk kérték a bankszámlát de csak bemutatásra.

11 óta alszik a drágám..előtte 5-től hébe-hóba..
Nemtom, hogy felébresszem-e. Az LLL-esek azt mondják, hogy nem kell. :roll:
Nemtom. Napközben lehet, hogy kéne.
Utána szopika lesz és elmegyünk kicsit csavarogni.
Veszünk neki forgót a kiságyára. Samu nagyon érdeklődő baba, mindenfelé nézelődik.
torolve_20131003125716

Emi! Hívd fel őket! Nekem volt igazolás, de vhol azt olvastam, elég a legutóbbi kivonat.
Vendég

Emi! Abszolúte megkönnyiti. Nekem ma azt mondta Éva (védőnő) hogy ha csak erölködik és nehezen jön a puki vagy a cucc akkor egyek K betűs kajcsit.
Azt tudom hogy a HIPP édeskömény tea kegyetlen híg fosimisit csinál. :D :D :D
Vendég

Csajok, Emi félig tápis volt, így nem tudom, hogy egy csak szoptatott babánál mikor alakul ki valami rendszerféle?
3-4 hetesen már igen, vagy hamarabb?

Össze-vissza szopik még, van, hogy félóránként, aztán 2 óra szünet, van, hogy 2 óra alatt négyszer, éjjel általában ritkábban, 4 óra is eltelhet.
De ennyit még nem bír ki a cicim , állandan szét akar durranni.
A cici mikorra lesz puhább?
Már kezd elegem lenni ebből a durranásközeli állapotból,ha kifejem sem lesz sokkal puhább...

KépKépKépKépKép
uxi

köszi mindkét kérdésre vélaszokat!!

szóval akkor gyogyitárban tudom beszerezni mindkettőt? Hipp édeskömény és Mecsek micsoda?

asszem tényleg fel kell hívnom őket, csak ez a mindent eredetiben dolog is, még a személyimet is küldhetem nekik! :?

lynia-

Emi! töölem nem kértek ilyet.
molkata

Milyen terasz?? Társasházi??

A kertes házi terasszal vigyázni kell. Egy kisbabának ugyanis ráült a fejére egy macska és hát...nem is mondom mi lett..
Na jó ez durva példa..
torolve_20131003125716

Emi! mindkettöö tea.
molkata

okés de a Mecsek simán csak Mecsek, vagy valami fajtája?

jó ez a porszívózóz dolog, többektől hallottam már! tisztára mint Dorka mosógépe! :D
lehet mi is bevetjük, habár porszívózás volt már, de nem hatott rá sehogy

lynia-

egyszerüüen Mecsek. Mecsek baba-tea. Patikában van
molkata

köszi :wink:
(csak azért kérdem, mert őgy rémlik annak több fajtája van, de lehet megmaradt a terhességkori agykapacitásom és tévedek :D )

lynia-

Emi! nálunk személyi tuti kellett élőben!

Uxi! nekünk még most sincs rendszer. vki igyekszik csinálni, vki vár, hátha lesz. nekem éccakám már van, ezért megvárom, hogy csináljon nappalt is ;)

Rita! Én is ma akarok mozgó bármit venni. Azt hittem fogunk kapni a vendégektől.... Keresgettél a neten, vagy mit veszel, hol?
Vendég

Bori!!

Valami olyasmit szeretnénk ami színes, szal minden figurának más-más színe van.
Ati ma elment a Mini Manóba de csak olyat talált, ahol tök egyformák a figurák. Az uncsi.

A Brendonban vannak jók de rohadt drágák.
Nemtom talán sima bababoltban kéne megnézni vagy az Elefániban.

Basszus nemtom, hogy felébresszem-e..mindjárt 5 órája alszik. Nehogy felcserélje a nappalt az éjszakával mert az gázos lenne.
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

Köszi Rita! Én kenguruba akartam menni, de lehet, inkább elefánihoz megyek. csak oda nehéz bejutni bébjárgánnyal (egy bababoltba!!! :evil: mindegy.) Árakat tudsz?
Én olyat akarok, amin esetleg lehet majd cserélni a figurákat, hogy ha megunja, akkor aktualizálhassam. A zene nem is lenne fontos, nálunk a mozgatás a lényeg.
Vendég

ha vesztek zenélő forgót, és van lehetőség, hallgassátok meg a zenét, amit én vettem, a zenéje idegesít, túl magas... a gyereket talán nem zavarja...
Emi. nálunk kellett banki igazolás, és mivel elcseszték a bankban, a postás hozta az anyaságit nekem...
Bori, köszi az infót, próbáltam én már mindent, hideg-meleg, zuhany, masszír, hosszú cicizés... mára jobb a helyzet, de még nem az igazi.... küzdök...
szerintetek lehet lecsót enni szoptatás alatt és szőlőt? tapasztalt anyukák, segítsetek, én egyik nélkül sem tudok meglenni...áhhh....

Kép
lidikoka

Sziasztok!
Jelentem megvagyok, tengerre nem mentünk.
More milk plusz kapszulákat húgom beszerezte, 24 óra alatt itt volt (attól számítva, hogy megnyikkantam neki). Szedem, há a hatás azért nem a Katánál tapasztaltnak a rokonya, de há gyerekem egyszer evett pénteken cumósüvegből, azóta cici. Mikor 1, mikor 2 kell egy kajoláshoz.
Nagyobb lurkók ki lesznek útálva nagyszülőkhöz, tojom az eheti uszodázásba.
Ma a vendégek is hazamentek, szóval minden adott lesz, hogy csak mi ketten.
-játszóvár apa részéről kész van, sajna a cégügyeket teljesen lehetetlen kizárnom az életemből, tudatalattimban ott van, s a legstresszesebb részéből van, sajna.

Dokó - kössz az érdeklődést, de majd 1 hónap múlva. Addig csak itt, oké?
Na, most röviden ennyi.
Klasszak a képek, csak egy baj van velük: méééééééééééééééééééééééééééééééééééég, mert nnnnneeeeeem elég.

Kép
kissmanó

Lányok!!

1 nap mennyit adtok a mecsek bébiből a babáknak????????????
torolve_20131003125716

Képek :lol: :

Kép

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

hajas Zalán béb :D

Kép
kissmanó

Lidikóka én ma lecsót ebédeltem. Holnap adom a választ a kérdésedre. :D

Uxi, pár nap és el fog múlni ez a durranás közeli állapot. Legalábbis nekem olyan két hetes volt Marci, amikor beállt a kereslet-kínálat. Még éjszaka, amikor ritkábban (azaz egyszer) eszik akkor folyik a tej, de be már nem durran (illetve egy-egy csomó szokott lenni, de nem vészes).

Nekünk is van zenélő forgónk és Marci egyenlőre még a zenéjét szereti, nézegetni még annyira nem nézegeti. De a zenéjére nem egyszer aludt már be. :D

Ma nekünk is nyügi napunk van. Általában fél óráig szokott cicizni, ma délután vagy egy órát evett, amivel nem is lenne gond, de ezalatt vagy hússzor kiköpte, úgy tett, mint aki nem éhes majd sírt, mert mégis éhes volt.

Mecsek tea: Hányszor adtok egy nap, és mikor (evés után mennyivel). Cukrozzátok?

kispiskóta

Lecsó - nálunk nem volt nyerő, Grétus pocófájást produkált utána.

Ellenben S.O.S. Kérlek szépen hamma-hamma írjátok le hogyan kell a szélcsövet használni. Ugyanis Adrikám keresztanyája a kecskeméti nagypatikában megvette az uccsó darabot, ellenben nem volt használati utasítása. Sejtem mit kell vele tenni, de azért kérném a megerősítést.
Grétukám most nagyon rángatja a lábait, meg sír a görcsikék miatt, szal ránkférne a segítség.

Kép
kissmanó

Jajj de helyes Zalán béb! :D

Manónak: Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

nagyon cukik a babás képek!

Lidikóka! nekem Aventes gépi mellszívó van én nagyon meg vagyok vele elégedve!

Kép Kép
emi_25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: