A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Fú Mazsi! Hűtőtakarítás! Kb. két hete túlestem rajta és párom azt hitte új hűtőt vettem. :shock: :oops: :lol: Elég látványos tud lenni az üvegpolcokon a takarítás! :)

Ria, de jó nektek! Nálunk az évforduló (csak megismerkedési van) még nagyon messze van! Pedig jó volna már egy kis romantika, a kakis-pisis pelusok után! :lol:
De péntek estére kimenőt kaptam egy csaj bulira. Már várom! Igaz nem romantika, de legalább egy kis változatosság! :)

Látom ezt a talitémát nagyon feszegetitek. Hát akkor én is leírom amit gondolok.
Szerintem itt nem a tali tényével van a gond, hanem miért titkos. Mert titkos, ha itt a fórumon senki nem említette! Pedig mindenki leírja, hogy jött az anyósa, kollegája stb. De érdekes módon azt nem, hogy itt a fórumról a csajok meglátogattak, vagy hogy voltunk a XY-nál. Eddig voltak fotók, most néma csend, ahogy Róki is írta. Szerintem azért egy pici tüske mindenkiben van ezzel kapcsolatban. Ahogy asszem Nanica írta, egy kicsit irigyek vagyunk. Ezt szerintem ti is megérthetitek, akik hivatalosak voltak a találkára. De egyet értek abban is, hogy erre jó megoldás nincsen és ezért nem is foglalkoztam annyira a témával.
A zárt fórum témáját tekintve meg még Barbi feszegette, hogy őt zavarják az olvasók. Érdekes módon, Barbi csak az újak miatt léphetett ki innen (és esetleg az olvasók miatt), mert a régiekkel hajlandó találkozni. Ugye Kamiról meg tudjuk, hogy miért lépett ki, vagy legalábbis ő adott elfogadható magyarázatot. Ezzel sem foglalkoztam, mert ugyan nem örülök egyiknek sem hogy kilépett, de ez van. És személy szerint nem érzem hibásnak magam egyik esetben sem és szeretném ha visszajönnének.
Hogy befejezzem a mondandóm én nem azért jöttem fórumozni, hogy találkozgassunk, hanem hogy hasonszőrű emberekkel beszélgessek a problémáinkról, mert jó megosztani a gondokat másokkal, akik meg is értenek és mert megzakkannék itthon a babával folyton egyedül. Mert a család és barátok ugye dolgoznak ilyenkor. MIóta fórumozok azóta már több tali is volt. Rókihoz ugyan elmentem, dehát én is kíváncsi vagyok ám rátok! De a fő célom a fórumozás veletek, ezért is szeretném ha ez a fórum megmaradna. Persze ha hívtok, szívesen találkozom veletek.
Még annyit, hogy természetes, hogy vannak régiek és újak is. De azért remélem egyszer mi is leszünk régiek.

Ui.: ezzel természetesen nem szeretnék senkit megbántani, remélem senkivel nem voltam bántó.
lora7

Lora!
Fényképek azért nincsenek, mert szinte csak Barbi és Kami fényképezett, mint tudjuk, ők meg már nem írnak ide. A blogba írtam, hogy a gépem le volt merülve, én egy árva képet sem csináltam. A többiek se szerintem. De ha igen, az ő döntésük, hogy megosztják-e a többiekkel vagy sem.
Barbi most küldte egy emailben a képeket. Én szívesen felteszem, ha gondoljátok.

Timi
Kép Kép
timocska

norc (pann! még mindig röhögök a nomen est omen-en :lol: )
mééér törlöd mindig a nickedet? így folyton újra kell regisztrálnod...
sztm meg lehet bántódni azon, ha nem hívnak meg vlhova, de ezt számonkérni??? n egyszerűen reagáltál erre a problémára, timot így lehordani mindenfélének?! és ha meghív a talira, akkor nem savanyúuborka? mindenesetre az általad emlegetett B. most biztos röhög a markába...

tali
ha egyszer én is szervezek, tuti, h nem fogok mindenkit meghívni. sajnos nálunk is képtelenség ennyi embert/babát kényelmesen vendégül látni. így viszont sztm tök természetes, h priviben intézzük az ilyet, nyilván ez a topikban off lenne. azt meg, h más módon nyilvánosságra jut (pl. lillus blogja) azt röhejes számonkérni. ez nem sunnyogás, ezt sztm csak így lehet intézni. de norc (v bárki) is nyugodtan hívhatott volna magához vendégeket, azokat akiket ő jónak lát....

lorca
jó, h újra tudsz írni! terhességpara izgi. nekem is szokott lenni olyan érzésem, mintha terhes lennék, de igyekszem nem gondolni rá. persze nekem könnyebb, mert én szedem a cerazettet.
szabi hozzátápijával kapcs. kérdezem, h akkor mégis van az az eset amikor a szopi már nem elég a babának? képek n arik, tényleg tök más, amikor egy babának van tesója

nanica
linusapu megjegyzése n vicces :lol:

lora
szervezd meg a nagytalit, légyszi!!

róki
egyetértek veled, én sem pártolom a zárt fórumot, és sztm is írhat ide bárki, akinek "2007 tavaszi" a babája. más kérdés, h főleg az olyanoktól, akik régóta olvasnak, elvárnám, h csak akkor csatlakozzanak, ha tényleg akarnak írni, vlmint ha el tudják fogadni a fórum (sztm már kialakult) stílusát.

csongria
liveshow :)
nem is írtam, h azóta is a te módszereddel vágjuk kele körmét és minden okés!

majus3

A Sági féle találkára én sem emlékszem. De egyetértek az akciós-nagymamával és a gyeses-kismamikkal.
Meg Riával, mert nálunk is másfél szoba van, ahol a fél a Brigié a másik meg a mi háló, nappali és dolgozó szobánk egyben. Itt sem férnek el túl sokan.

Még szerencse, hogy Brigi épp a délelőtti hosszú alvását végzi. Így kotnyeleskedhetek ide. Szerintem maradjon meg egy békés oázisnak ez a fórum a csúnya nagyvilágban! Olyan jó lenne!

Egyébként szerintem most is minden rendben van a fórumon. Nem hiszem, hogy ezek a problémák olyan nagyok lennének, hogy felnőtt emberek ne tudjanak túllépni rajta.

Asszem most megint eszem egy magnumot. Még szerencse, hogy bevásároltam belőle. Az mindig segít! :lol:
lora7

Timi én szeretném! De nehogy magadra vegyél mindent, mert te voltál a házigazda!

Május
Én szívesen megszervezem. Hétvége vagy hétköznap legyen inkább? Ezt főleg Mazsitól és Lintől kérdezem! Meg persze Nanicától, hátha van megoldás! A baj csak az, hogy erősen időjárás függő is a Liget. Szóval nekem aug. 16-ig bármikor jó. (Persze utána is, csak akkor én nem tudok menni mert végre nyaralni megyünk! :D, utána meg műtenek. Már nagyon cidrizek tőle! :( )
lora7

Lora, azt hiszem az, h nem említi senki ezeket a talikat pont amiatt van, mert furcsán jönne ki. Nem kürtölhetem világgá, h tali lesz nálunk, már alig várom, finom sütit sütök, de ne hari már, mert nem hívlak ám meg benneteket. Ugyanis NEM FÉRTEK BE... ha Timinek vagy Ságinak vagy Riának vagy nekem hatalmas 100valahány négyzetméteres kertes házunk lenne, óriási babatalikat hirdetnénk, aztán legfeljebb ha valaki nem szimpi azzal nem beszélget aki nem akar. Az újakkal nincs baj, ahogy Róki írja, az elfogadásuk azon múlik gondolom, h milyenek (lásd Norcmorc tegnapi stílusa nekem nem jött be), ezért nem is kell zárt fórum. Viszont fizikailag megduplázták a létszámot, ezért a talik kérdése bonyolódott.
És ha annyira titkos lett volna biztos Lillus se említi..
Kóstoltad már a mézes magnumot? Jaj, naggyon fincsi, pedig nem is szeretem a mézet. Olyan íze van mint a toblerne csokinak... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Nekem a 4 fős minitalinál semmi rossz érzésem nem volt, az egy légkonditali volt, ha jól sejtem.
Igaza van Ágiboldinak, hogy lehet ezt áthidalni? Mindenesetre jó, hogy beszélünk róla, így belőlem már elpárolgott minden rossz érzés.

Sági,
Köszi a kanál specifikációt!

Timo,
Tuti lesz jobb, elvégre rajtunk múlik! De ha mégsem, akkor az utolsó ember, aki kilép a topikból, oltsa el a lámpát! (Na jó, ez sz*r vicc volt).
Ok, de el ne indítsátok nélkülem, addig mindenki tartsa vissza a peteérését (na jó most már tényleg leállok, biztos a feszültség miatt van)!
Gondoljuk!

Ágiboldi,
Mit várunk magunktól, én speciel 5 hónapja nem aludtam 4 óránál többet egyhuzamban (a gyerek igen, de ugye nem egyszerre fekszünk), ez egy vallatási eszköz, ha engem kérdeznének, én már mindent bevallanék. Már/még vezetni sem merek, ólomból vannak a reflexeim, a személyiség torzító hatásáról ne is beszéljünk.
Kaptunk néhány hormon fröccsöt, erről nem is érdemes többet írni. Drasztikus életmódváltás, stb. De ezt rajtunk kívül úgysem fogja senki igazán átérezni (vagy mert nem élte át, vagy már régen volt, stb.), ezért tudjuk olyan jól kisírni magunkat egymás vállán itt.

Én tegnap a végkimerülés szélén megfőztem egy krumplifőzeléket apáéknál, Sebivel a nyakamban (ERGO), speciel erre marha büszke vagyok (tök finom lett). Többek közt azért is mert nem tudok főzni, és abban az állapotban, úgy hogy nem láttam előre rendesen, részemről ez emberfeletti teljesítmény volt.

Ria,
Újabb kérdés, mi a varázskörömvágás titka, annyit dicsérik?

Orsi
Kép Kép
sno

Lora, lora,
én is vidéki vagyok, megint lemaradtam a felsorolásból (de nem sértődtem meg :lol: )

Orsi
Kép Kép
sno

Hogy számol a vonalzóm? Sebi holnap lesz 5 hónapos. Vagy hülye vagyok?

Orsi
Kép Kép
sno

:lol: Orsi, úgy olvastam először, h "nem élte túl"... freudi félreolvasás :lol:
A krumplifőzeléket átérzem, nekem tök sikerült ugyanilyen esélyekkel...

Kép
Kép
agiboldi

Akkor holnap majd 5 hónapot jelez, most csak 4 hét 2 nap mert a naptári dátum szerint bevárja a fordulót (néhány hónapja már megküzdöttem ezzel a kérdéssel :wink: )

Kép
Kép
agiboldi

tényleg, azok meg végképp nem tudnak velünk együttérzeni! :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Húúúúú :oops: :oops: :oops:
Orsi bocsi! Téged eddig budapestinek hittelek. Nemtom miért, mert most hogy mondod emlékszem hogy Tatabányai vagy. (Meg mostmár látom is a neved alatt! :D ) Válaszolni azért nem válaszoltál! Szóval hétvége vagy hétköznap?

Egyébként szerintem is jó, hogy beszéltünk róla. Így most jobb. :D

Ágiboldi
Kóstoltam a mézeset is, de nálam a mandulás a nyerő valamiért. Pedig utálom utána a mandulát kibányászni a fogaim közül! Azért a mézes is jöhet! :lol: :lol: :lol:
lora7

Rájöttem Orsi miért maradtál ki! A táblát néztem, hogy ki hol szült, nehogy kihagyjak valakit! És te Bpen szültél. Így ha szülni betudtál jönni, akkor talán találkozóra is menni fog! :lol: :lol: :lol: (csak viccelek!)
lora7

VAgy te azóta költöztél ki? Valami rémlik! VAgy nem? :oops: :idea: :oops: :oops:
lora7

Sno! A körömágás úgy zajlik hogy a Beni az ölembe ül. Arra felé néz mint én(rem érthető). Úgy vágom a körmét mintha a sajátom volna. Na ezt jól meg asszondtam. :D

Tényleg jó lenne ha minden rendbe jönne a fórumon...Tudjátok nekem ti jelentettétek az ÉLETET szó szerint amikor ide be léptem. :)

KépKép
csongria

Jégkrémet akarok most rögtön!!!! Csak az a kár hogy nincs itthon :cry: :cry: :cry: De dinnye van!!! :D :D :D

KépKép
csongria

Kösz, Ágiboldi, remélem nem foganak visszasorolni "kezdő felhasználónak"! :oops:

Lora,
Igen, a kórházba még a VIII-ból mentünk, de onnan már Tbányára jöttünk (csak haladó költözködőknek ajánlom).
A hétvégét favorizálom, mert szükségünk lesz apa segítségére is a feljutásban.

Orsi
Kép Kép
sno

Köszi, Ria. Erről jut eszembe, hogy a sajátomat is le kell vágjam (ilyenkor én üljek az ő ölébe? :lol: ).
Hol vannak a banánthajrakenő képek???

Lora,
na ezért nem sértődtem meg, gondoltam, hogy nem direkt. De azt azért nem sejtettem, hogy ennyire körültekintő vagy :D

Orsi
Kép Kép
sno

Most volt itt a védnő! Megosztom veletek a tanácsai! Előszőr is az aggódoknak akik még nem forognak! Fél éves kor körül illik elkezdeni forgolódni! Ennyi idős babának mint a miénk "már" nem illene felkelni enni éjtszaka. Tehát át kéne aludnia az éjtszakát. Számunkra az volt a javaslat hogy fürcsi előtt kináljam meg az ebédből meg maradt főzelékkel és fürcsi után jöhet a tápi és abból annyit egyen amennyi jól esik neki! A szopisok számára nem tudom mi a jó megoldás!
Sági neked viszont tudom esetleg ajánlani hogy fürcsi elött adj neki tejpépet majd ha az leüllepedet utánna szoptasd meg! Háha nem kel annyit éjtszaka :roll: A többi tanácsa a hozzátápiról szólt nem untatlak vele titeket!

KépKép
csongria

A védőnő nálunk azt mondta, hogy ha három hónapos kora körülig nem alussza át az éjszakát, akkor még jó sokáig fog ébredni.

Orsi
Kép Kép
sno

Ria, érdekel minket a hozzátápi is!

Kép
Kép
agiboldi

Sno! De jó akkor még egy ideig nem fogok egyhuzamba sokat aludni! De azért megpróbálom a főzelékes dolgot hátha be jön!

KépKép
csongria

Adhatok már neki minden féle főzeléket a száraz hüvelyeseken és a k betüsökön kívül. Adhatok neki egy kicsi húsikát. A főzibe mehet egy kicsi olaj is. A glutén tartalmú dolgokat kerüljem még. legalább 2 hónapig. A bébi ételek nagy része átvágás nagyon meg kell nézni mi van ráírva. 6 hótól lévő pépekben már van glutén azt nem adhatom és még az üvegesekben is. Hu most szaladnom kell elkések a dokitól!

KépKép
csongria

Sno, sorstárs! Ha vmi praktika, trükk, varázsige, sárkányfog, aranyhaj, gumibogyószörp, bármi a tudomásodra jut, amivel legalább egy 5 órás alvást el lehetne érni, ne felejts el AZONNAL értesíteni! Előre is köszi! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most magamraaggatom a gyermeket és megnézetem a csomiját + ha már arra járunk, megkapja az első Meningococcus oltását is. :( Szegény.
Vendég

Tessék, itt van egy-két kép.
Az előző 4-es tali is benne van a blogban, júli 18-án volt.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap voltunk a Minimanóban, mert szombaton megyünk az egyik barátnőmhöz babalátogatóba. Vettem egy alma-barack bébiételt. Gondoltam, kipróbáljuk. De Lillus nem díjazta, kábé majd kihányta azt a mukusznyi adagot, ami a szájába adtam. De az apja megette! :lol: :lol: :lol:

Lora!
Nekem a tali mindegy, ráérő anyuka vagyok! :) Viszont aug.22-től nyaralunk! :D
A magnum nekem nem jön be, túl nagy.. :oops:

Orsi!
Én kivi vagyok a peteérésemre. Meg arra is, hogy mikor fog megjönni. :shock: (na, nem mintha várnám...) És küldhetnél egy kis főzit, nyitom az ablakot! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ria!
Lillus most is 2x kelt fel! :( 2-kor és már fél 5-kor újra! :shock: :shock: Nemsokára megyünk mi is tanácsadásra, kiváncsi vagyok hol állunk, mert 3 hete voltunk utoljára.

Timi
Kép Kép
timocska

Pann és főleg Gergőbaba! Részvétem az oltás miatt. De egy ilyen nagy fiúnak már meg se fog kottyanni! :D

Hát ez az alvás dolog elég érdekes. Brigi átaludta az éjszakát kb. 3 hónapos koráig. Azóta nem. Akkor most mi van? És főleg mi lesz?

Tündériek a babók mint mindig. Azért is jó, ha felrakjátok a képeket, mert pl. Keléről igen kevés képet látni amúgy. Pedig kis tündér mindegyik! De fura Áronkát látni! Azért hiányzik a kis dilinyós! (Persze jó értelemben dilinyós!)

Na megyek, mert Brigike felébredt a délelötti alvásából. Én persze ahelyett, hogy f10től aludtam volna vele, itt irogatok, jégkrémet zabálok, meg azért beraktam egy mosást is! :oops: :lol: :lol:
lora7

Timo
Az egész doboz Boci jégkrém nem nagy? :lol: :lol: :lol:
lora7

Timi, naaagy a Magnum?? Erre felkaptam a fejem a fordításból.. akarod mondani KICSI, nem? Nekem 2 is becsúszna, csak önfegyelmet gyakorlok.

Kép
Kép
agiboldi

Lehet, hogy meglepő, de lejöttem a Boci jégkrémről... :oops: egy doboznyi itt figyel a frigóban, de nem kell... engem is megdöbbent! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és a Boci aero sem nyerő már.. persze, ha van, akkor okés, de kizárólag este 10-kor nem rohanok el a teszkóba, hogy muszáj ennem! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na akkor valld be, h mi van helyettük! :wink: :wink:

Kép
Kép
agiboldi

na hali!
látom már nem téma, de azért én is röviden összefoglalom az un. titkos talival kapcsolatos érzéseimet: Nekem is marha szarul esett, még ha meg is értem a szempontjaid, Timo. Lora és Róki egészen jól leírták azt, amit én is gondolok ezzel kapcsolatosan, szóval nem szaporítom tovább a szót.
Hozzánk sem férnénk be ennyien, szóval jó megoldás a szabadtéri tali lehetne. És ott tényleg el lehetne kerülni azt, aki esetleg nem szimpatikus (adott esetben akár engem is).
Hajrá Lora! ....és akinek még rendezvényszervezés a szakmája. Nekem itt az építkezés, más megbízást most nem vállalok.

Norcmorcon viszont már nem lepődtem meg... :roll:
Vendég

Pann,
Én a ringatva altatással és a hordozással is veled voltam, az első remény foszlánynál szólni fogok.
Mindjárt felhívom a boltot, hogy meghozták-e a rizs/kölespépemet, ezzel fogom kezdeni a kísérletet.
Nem akarom én átaludni az éjszakát, ma pl. már egy 4 órás alvás után is sokkal kipihentebbnek éreztem magam, legyen mondjuk egy 3-as, meg egy 6-os kelés, szerintem ez korrekt ajánlat. :wink:

Az Anyaság/Szoptatás topik is a hozzátápit tárgyalja, akit érdekelnek további információk.

Timo,
Még nekem sem jött meg, és ennek úgy örülök, már csak egy szopisztrájk hiányozna :roll: .
Főzit, hol van már az?! Egyébként a készítésének a titka, hogy 5 évente csak egyszer szabad. Ágiboldi a tökfőzelék készítésnek nálad mennyi a „felezési ideje”? Ma már a túrostészta napja van ill. lesz. Rá kéne állnom a leves készítésre, úgy szeretem.
lejöttem a Boci jégkrémről” :lol: :lol: :lol:
Lillus vonalzó képe nagyon jó, szeretek ránézni. Nálunk is aktuális már a csere, hogy kell? Újra csinálom az egészet? (ez megint kezdő felhasználós kérdés :oops: )

Kele pólója állati!

Orsi
Kép Kép
sno

"felezési ideje"? Főzéssel kapcsolatban könnyű zavarba hozni... ez is valami szakkifejezés minta rántás? :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Huh, jó sokat írtatok!
Tegnap délután kidőltem a csatasorból, (SNO, Pann füleket befogni) már este fél 10kor aludtam a Linussal, de felkelt 1kor, fél 4kor fél 6kor és fél nyockor végleg ( ezt mind evéssel!)
Ha az én gyerekemnek át kéne aludnia az éjszakát azthiszem éhenmaradna! (bár születése óta mindig csak egyszer kellt, pár hete ált át a kettő ill. 3szori kelésre...)

Most megint felébredt, )10 perce aludt el... eddig olvastam, most megnézem mi van vele...

Ha holnapig nem jövök, megint kidőltem 8)

nanica

Megjöttünk a tanácsadásról, minden okés velünk. 64 cm Lillus.

Timi
Kép Kép
timocska

visszaaludt :)

A talival, fórum zárással kapcsolatban mindent megírtatok, amit szerettem volna. Örülök, hogy megbeszéljük, mert Barbi és főleg Kami távozásánál nagyon csöndben volt mindnenki, s akkor maradt egy kis "rossz szájízem".

A nagy tali nekem aug.-ban tuti nem jó. Nekünk is a hétvége lenne a jobb a szükséges segítség miatt. Aug.-ban lesz egy keresztelő, előtte meg egy hét nagyizás. (egyébként ekkora létszámnál már nem csak a létszám okoz gondot, hanem az időpont megtalálása is nehézkes!) Olyat ami mindenkinek tökéletes, nehéz lesz találni...

Megint nyekereg :(

nanica

Még egy mondattal visszatérek a talira, aztán többet se. Most "mindenki" engem cseszeget, mert én voltam a házigazda. De rajtam kívül még 8 ember volt jelen. És senki sem ellenkezett, amikor priviben ment a taliról az egyezkedés! Közösen beszéltük meg, hogy legyen így. Senki nem vetette fel, hogy beszéljünk róla nyilvánosan.
Én ezzel a hozzáfűznivalóval lezártnak tekintem a témát. Remélem mindenki túl tud rajta lépni, ha meg nem, akkor sajnálom.

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi,
főzési szakkifejezés tőlem??? Az én krumplifőzelékem "felezési ideje" 5, ami annyit jelent, hogy öt évenként vettem (eddig) a bátorságot, hogy újra elkészítsem. Mivel aszem te is új vagy a "szakmában" (konyhatündér), gondoltam te sem csinálod a tökéletes tökfőzelékedet minden héten 8). Tényleg hogy állsz a főzni tanulással (Te kértél annakidején főzési tippeket a többiektől, ugye?)

Nagy tali,
ha az augusztus kiesik, akkor fedett helyről is érdemes gondolkodnunk. Nincs valahol Budapesten olyan játszóház, ami erre alkalmas lenne? Itt nálunk a szuper játszóhoz tartozik egy kisház, benti játékokkal, gondolom, akkor ez máshol is előfordulhat.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi, velem épp ellenkező a helyzet :wink: mivel csak tökfőzeléket tudok csinálni, mikor először sikerült, akkor gyors egymásutánban csináltam 3-4-szer... és aztán most évekig nem lesz semmi, túúdom, túdom, h minden főzeléket egyformán kell, de nem hiszem..

Pann, mi volt a dudorral?

Na, végre elaludt, fordíthatok.

Kép
Kép
agiboldi

Hát fedett helyet sajnos nem nagyon tudok. :( De ha esetleg szeptemberben lenne a tali, még lehet kint. Emlékeim szerint a szeptember az utóbbi években nyári hónapnak számított. Egyébként igen időjárás-függő a szabadtér. VAgy esetleg tud valaki Bp-en valami fedett játszószerűséget?

De azért még várom a lehetséges időpontokat. A most hétvége túl gyors volna? Egyébként mit szólnátok apukás találkozóhoz? Vagy legalábbis akinek kedve van! (Aztán lehet, hogy csak én mennék apuci nélkül, ahogy páromat ismerem! :lol: )
lora7

A Pólusban van egy játszóház: http://www.polus.com/hu/uzleteink/kolyokpark_17642

De a www.jatszohaz.lap.hu -n több is van.

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Kérdezted a vonalzót. Hát igen, újra kell csinálnod az egészet! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

timo
1.én már megint nem értem miért megy a " sértődés" :shock: szerintem semmi kivetnivaló nincs abban h így találkoztatok ne legyen rossz érzésed miatta!!!!!!!!!

2.ha timo titkolni akarta volna a talit gondolom kicsi lillával egyeztetett volna h ne járjon el az ő szája sem vagy? :wink: :lol: (de ezt is megjegyezte már vki)

szóval nincs semmi gond!!!!!!

tali
nekem a hétköznap szimpibb mert a kis családom mindig hétvégén szeretné egyszem unokájátt látni DE ALKALMAZKODOM!!!!ha a többség hétvégén jönne akkor hétvége :lol:

a kocsink most bemndta az unalmast (két hete hoztuk el a szervízből.... :shock: :evil: ) úh ez és a jövőhét nekünk tuti nem :cry:

nanica gondolkoztam h titeket is el tudunk vinni ha Kőrösig elhoz vki benneteket aztán rájöttem h a 3 gyerekülés mellé még 3 felnőtt nem fér el hacsak vki a csomagtartót be nem vállalja :shock: :lol: :wink: szóval nem megy ...
:cry:

most mennem kell

jajj pann mizu a csomóval?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Éppen nagy vasalásban vagyok, a jó időt kihasználva 4 adagot is mostam. Meg vagyok hibbanva! Közben gondolkodtam ezen a hányszor eszik a baba, átalussza-e az éjszakát stb kérdésen.
Leírom a véleményemet nektek, hátha segít, bár lehet, hogy teljesen más véleményeket vallunk... :? Mindegy, megkísérlem, remélem nem lesz sértődés. (azért vicces, h ezt elég sokan odaírjuk, pedig, ha minden igaz, azért vagyunk itt, h saját tapasztalatból megpróbáljunk segíteni... :) )

NA, azért gondoltam, hogy írok erről, mert pont most hallottam a játszón egy anyukától, hogy 1,5éves kislányát még mindig szoptatja. Éjszaka is!!! :shock: Egyszerűen nem tudja, de inkább szerintem nem akarja leszoktatni a ciciről.
SZERINTEM (és ez minden mondatban ott van, amit most írok. :) )az igény szerinti szoptatást is ésszel kell kezelni. Az első pár hónapban, mindenképpen egyet értek ezzel, de egy idő után rá kell szoktatni a babát az úgynevezett napi rutinra. Ha lassan fél évesen is felkel enni 2-3szor is éjszaka, nem vagyok benne biztos, hogy tényleg éhes, ha pedig mégis, akkor talán a tejcsi nem elég tápláló neki. (Mondom, szerintem, józan ésszel gondolkodva!) Ha felkel a baba mondjuk nappal, lehet, hogy nem is éhes csak éppen játszani akar, ha sírdogál az is csak azért van talán, mert unatkozik. Ezért én nagyon sokszor "játszom" Laurával napközben, legalább 2*1órát, pl. tornázunk, mondókát mondok neki, hasamra fektetem, nézegetjük a játékait, meg mit tudom én, szóval lefoglalom. Ilyenkor rögtön abbahagyja a nyavíkolást. Aztán elfárad, megint nyüszít, kap egy cumit és akkor elszundít egy kicsit. (én kb. 4óránként etetek, napi 5x. Este 10-11 körül van az utolsó etetés, és akkor elszik reggel fél7-fél8ig). Amikor első jelét adta a kiscsaj, h át bírja aludni az éjszakát, akkor elkezdem rászoktatni. Mikor felkelt az éjjel nem etettem meg rögtön, adtam neki vizet (tudom sokatoknál az innivaló is a ciciből jön), vagy cumit, megpróbáltam visszaaltatni. Ha nem ment, és 20perc múlva is ment a "hiszti" akkor természetesen kapott enni. Így kb. 3hét alatt leszokott az éjszakai etvésről. A másik (bár lehet, hogy ez lejárt lemez), nem nagyon hangoskodtam éjszaka soha, minimális fényt gyújtottam, nem is nagyon sokat beszéltem hozzá, nem volt peluscsere, kivétel, ha tarkóig kakis volt :), szóval szoktattam, ahhoz, hogy éjszaka van. Nappal persze ment a játék, hangos beszéd, fény, minden. Állítólag ez kell az idegrendszerének, hogy megszokja, hogy váltakozik a nappal és az éjszaka. Persze én is sokat dilemmáztam a leszoktatás alatt, az éjszaka közepén, hogy most adjak neki, ne adjak, éhes lehet, nem éhes vagy mi van. Mondjuk arra is gondoltam, h nem fog éhen halni az biztos. :) Szerintem egy kicsit azért kell terelni is a babákat afelé, hogy átaludják az éjszakát.
Szóval esetleg próbáljatok meg nem rögtön cicit adni neki...vagy ez apasztja a tejet, mi? :S Na mindegy, nem vagyok annyira képben a tisztán szopis neveléssel, de ha már kapnak a gyerkőcök hozzátápit ill. néhányan tápszert is, szerintem próbálkozhattok. Hátha!

Pann!
Mi újsága dokinál?

Minden hozzátápi téma érdekel különben. Lassan elkezdem a főzelékeket is adni Laurának, csak nem is tudom, hogy kezdjem... :?

Na, megyek vasalok tovább.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Tali: Tényleg jó lenne találkozni, nekem igazából mindegy, hogy mikor. Egyedül agusztus 23-26-ig nem leszünk itthon.

Mazsi: Nekem úgy is jó, ha Nanica nem tud kocsival jönni, hogy ti mentek ketten én meg tudok külön kocsival menni. Csak esetleg annyi, hogy együtt menjünk.

Lorca: Nagyon tetszenek a képek a gyerkőcökről, tényleg nagyon hasonlítanak.

Kicsi tali: Engem igazából nem izgat a külön tali, én úgy se tudok menni.

Sági: Nálunk például a banán-alma jött be nagyon.

Ria: Nekünk most lesz a hétvégén a házasági évfordulónk, az első, így kicsit még járatlanok vagyunk benne. Még nem tudom pontosan mit csinálunk.

Rólunk: Nálunk is elég szar éjszakáink vannak. A mostani például, úgy zajlott. f11-ig ráztam a segétt mire elaludt (eddig félkilenckor evés és utána rögtön alvás), aztán kelés 1-2-f4-f6-f7 végleg. Ebből csak a f4-es és a f7-es(pici) volt evés, a többi már ugye tudok hasról hátra fordulni és ha megfordul, akkor félálomban van és elkezd dumálni. Mikor visszafordítom, meg vagy 10 percig nyomja ki a seggét, elég nehéz így visszaaltatni.

Ja! Boldog hófordulót, akiről lemaradtam!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: