A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

jó reggelt!

Timo,Lora: csak a nagyszülőkhöz megyünk hétvégére, aztán majd egy hét lesz a keresztelő előtt. Kiváncsi leszek, mert még nem aludt az utazóágyban, kiváncsi leszek, hogy jön be neki!

Bozótka: reméljük az ortopédián is minden rendben lesz!
Én is próbálkoztam már a fix 3 órás etetéseket, de nálunk sem igazán jött be. Délelőtt valamiért 3-3,5 óránként eszik, délután, főleg estefelé 2,5-3. És tényleg nagyon függ az időjárástól is!

nanica

hali!

tök jó éjszakánk volt f8-negyed7ig húzta a lóbőrt :lol: cserébe most a délelőtti alvást hanyagolja :wink: pedig tök álmos (volt egy fél órája) 10kor cicizett egyet gondoltam hátha elaszik hát nem hogy elaludt volna hanem "életre kelt" :D :D :D most itt hancúrozik :lol:
alapvetően ilyen jó időben alszik 10től egy 3/4 órát aztán f1-f3-3ig egy nagyobbat :lol: és délután f5körül újra kidől egy 3/4órára.
jó volt az a délelőtti kis alvás mert addig nyugodtan főzhettem(ha volt kedvem :oops: :lol: )
ma egy kis maradék (fagyóból elővéve) kakaspöri lesz a menü így nem kell főznöm viszont vasalnom annál inkább... :cry:

napi adag
hát nem tudom kit érdekel de közzé teszem :lol: akit nem, ugorjon!! :lol:
általában ezekben az időkben eszik +/- félóra
6:180-200g
9:120-150g
12:120-150g
15: 100-120g
18:80-100g
20: 100-150g (ebből 50g a napközben lefejt tejcsi amit cumisüvegbl kap meg,több ilyenkorra már nincs a ciciben így ezzel pótolom)

na most megyek hívnak :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Rrrrrrépa, rrrrretek, mogyorrrrró, mit sütsz kis szűcs….Na hol voltunk hétvégén???

Most, a rengeteg utazgatás után megpróbálom visszazökkenteni a gyerkőcöt, mert tegnap pl. semmit nem aludt napközben. Ő, aki de. kétszer, du. kétszer alszik, ebből legalább egy kb. 2 órás.

Látom egyre több követőnk akad, úgyhogy felvillantom a következő etapot: folyamatos éjszakai szopi, ez annyit tesz, hogy pár perc szívás után elkezd elaludni a cicin, de amint kicsúszik a szájából, kapálódzás és ébredés, így otthagyhatatlan éjszaka (cumi, nagyujj néha bejátszható).

Tegnap reggel határozottan az volt az érzésem, hogy ez a gyerek éhes (kaják után), és Ria által leírtak is ezt látszanak alátámasztani. Zita eltántorított a tejpépektől (hol lehet vajon errefelé beszerezni mást?) Nem tom, hogy a barack segítene-e a helyzeten, most első lépésben begyújtottam a turbinákat, és újra elővettem a szoptatós teát, alkoholmentes sört, és megkezdem a tejszaporítást. Ja és mint Sági visszatértem a jó öreg három órás rendszerhez (noha ez ellentmond a tejszaporításnak). Eddig működni látszik.

Szájpenész,
Van különbség a baba és a felnőtt között? Mert én kipróbáltam az elfogadott eljárást (ledörzsölés) a sajátomon (van lehetőségem a kísérletezésre bőven), és majd besz**tam a fájdalomtól, valamint életem legszétterjedtebb példányává fejlődte ki magát. A babáknak nem fáj?

Sagi, Krisy,
Köszönjük a meghívót!!!

Pann, Mazsi,
Mi júni elején voltunk esküvőn, és vacsin is. A pár öltözőjében szopiztathattam és pelenkázhattam, így 11-ig maradtunk. A Sebi a babakocsijában aludt az asztal mellett (miután több ünneplőt eláztatott a nyálával), nem ébredt fel még a menyasszonyrablással járó hacacáréra sem. Végül az apját már annyira idegesítette, hogy biztos zavarja a hangos zene (bár édesdeden aludt), hogy hazamentünk. Szóval, ha van hely egy babakocsinak, és szopinak, akkor akár vihetitek is magatokkal.

Timo,
Hurrá, újra itt!
Kánikulában jó keresztelkedni, egy kis hűvös víz a fejre kimondottan kellemes lehet.
Bravó Lillus!

Bozotka,
Gratula! Sebi az első forduló után 2 hetet pihent, de utána, mint egy kényszeres, fordult éjjel és nappal.
Pont a hétvégén hallottam a barátnőmtől, hogy náluk a „száraz” házimunka a férjé, a „vizes” a feleségé. Most találkoztam először ezzel a megosztással.
De jó, hogy rendben a csípője!

Lin,
Grétának is hajrá!

Ágiboldi,
Kösz, hogy nevesítetted a státuszomat (megszoptatott) :lol: .
De jó, van saját babanaplód! Nekem csak apa mesél mindig a bölcsis üzenőfüzetemről, amiben ez állt, minden nap: Orsika jól evett, jól aludt (igazából még mind a mai napig ez jellemez/ne, ha Sebi hagyná).

Mazsi,
Igen-igen, és arról nem beszélve, hogy lehet, hogy most pl. szoptatunk, de a következő gyerkőc még lehet tápszerfogyasztó, vagy fordítva, és akkor új értelmet nyernek az itt olvasottak, és tök jó lesz, hogy már párhuzamosan végigéltük másokkal ezt a helyzetet is.

Kami,
Annyit szorítottunk és annyit örültünk Áronnak, hogy most ne fossz meg bennünket attól, hogy lássuk, ahogy „egyenesbejön”. Arról meg nem is beszélve, hogy ő diktálta itt az iramot, így mindig tudtuk, hogy mi következik.

Lora,
Nagyon tuti a kalapos kép!

Kátya,
Bence nagyooon cuki!

Nanica,
Tarzan sokáig vezetett, de ma csak hajszárító, ringatás, egykismalac és a falióra mpmutatójának a bámulása ringatta álomba. Vissza a kezdetekhez!
Sebi viszonylag jól bírja az utazóágyat, mert színes, és lehet kaparászni a hálóját. Mi nehezebben bírjuk, mert az alvó gyereket a földig hajolva kell belecsempészni, és suhogós.

Na, most jól kireagáltam magam.

Orsi
Kép Kép
sno

Mit szólnátok egy olyan albumhoz, ahova etetős képeket tennénk fel szopi/cumisüvegtől az első rántotthúsig jelszóval, kiemelt figyelmet szentelve a spenótnak :lol: ?

Kép Sebi-shopping

Orsi
Kép Kép
sno

Még egy kép, akik utazgatnak, azoknak talán ismerős a szituáció:
Kép hurrá nyaralunk

Orsi
Kép Kép
sno

na kidőlt a f12 szopi közben /után :lol:

a szopi előtt pedig 1x ágyneműt húztam (a saját ágyában) +átöltöztettem pisi özön a Pampers pelus pedig nem bírta:twisted: :twisted: :twisted:
azután míg a legutóbbi hsz-t megírtam itt hempergett hason a nappaliban a kanapén amit azóta kárpittisztítottam a sz...rtól :evil: :evil: :evil: ja és a gyereket tetőtől talpig le kellett fürdetnem :twisted: :lol: a fürdőbe momentán gázálarccal lehet bemenni a sz..ros cuccok áztatása miatt :shock: :lol: :lol:

a történet lényege h apát küldtük el a hét elején pelust venni aki elfelejtette h milyen pelust használunk, az én telóm 1 sípoláson volt a konyhában (Barbi után szabadon :lol: ) amit hiába hívott apa 8x :shock: :shock: :shock: így aztán úgy döntött a legjobbat (és legdrágábbat) veszi meg egyszem kicsi lányának :lol: ez volt a pampers 3-s de vhogy nekünk nem jön be lsd a fentieket...és még egy fél csomag itt van :shock: nem tudom eldönteni h kicsi vagy a nagy pocaktól nem illeszkedik Leára de állandóan lóg rajta :shock:
most jól megszívtam...
hiába,nekünk Liberoék váltak be a hátsó gumírozással...
DM pelust használ vki?

esküvő
úgy döntöttem h mi is visszük magunkkal aztán meglátom h elalszik-e a nagy haccacáréban...
a gond az h mi nagyon táncoslábúak vagyunk, szóval 11kor hazamenni egy lagziból :shock: :cry: nagyon szomorú leszek
nem baj majd Lea kárpótol.... :lol:

sági
ez tök jó ! mármint h elég a szopi...

kátya
Bence nagyon kis helyes! és milyen pinduri :oops: hihetetlen h Lea is ilyen kis "törpilla" volt még 1-2 hónapja

időrend
nekünk bevált...és úgy látom most már Lea is igényli...ha kizökken vmi miatt (lsd családi hétvége) akkor teljesen szétcsúszik...
persze ez nem percre pontosan működik, ő dönti el h pontosan, előbb vagy később szeretne enni
így nyugodtan tudunk elmenni bevásárolni,intézkedni stb.
azt hiszem nem is tudnék igényszerint szopiztatni én a nagy rend ill. rendszermániás... :oops: :oops: :oops: nekem szükségem van arra h tervezhetőek legyenek a napjaim :oops: :lol:

társaság
most h lin említetted h otthon sokan vannak jöttem rá h ha nálunk van tömeg akkor nem zavarja Leát csak ne kelljen a jól megszokott kis lakásból, a játékai közül elmenni idegenek közé... :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

szegény sebiapu :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jajjelfelejtettem :oops:
sno
szerintem e felnőtteknél inkább aphta (kicsi kis fekély) nő a szájban ami tényleg nagyon fáj ha letörlöd... :shock: :shock: :shock: a piciknek nem fáj a penész!!!ez tuttti!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

SNO,
Logopédusnál voltatok a hétvégén? :roll:

KépKép
bozotka

nem is írta még ..szülinapomra kaptam egy muffinos receptkönyvet :lol: :lol: :lol: nyami nyami sós,édes,gyümölcsös,marcipános mindenféle fajta ha érdekel benneteket teszek fel recepteket...
csak kívánjatok egyet és már megy is

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nyami, nyami! Mazsi szóval hol is kezdjem?! Szeretnék csokisat, gyümiset, esetleg joghurtos gyümiset, aztán marcipánost, aztán mogyoróst és dióst. Szóval minden jöhet ami édes. :oops: :lol: (A sósak nem vonzanak!) Viccet félretéve valami joghurtos gyümis jöhetne, mert ép van otthon egy csomó joghurt, meg barack. Szóval amit ebből ki lehet hozni. :D
Ja és nagyon menő az új vonalzód! Végre kép is van Leáról! :)

Logopédus??? Sebi már beszélni is tud? Asszem lemaradtam valamiről! :oops: :lol: :lol:
lora7

SNOrsi
Nagyon is ismerős! Szegény Sebiapu! Viktor is így szokott kinézni! :) Míg ketten voltunk elég volt egy hátizsák a hétvégére kettőnknek. Most meg... Viszont mi ha viszünk babakocsit, akkor azt pakoljuk meg, Brigi meg a babaülésben jön velem. Így nem olyan nehéz. :)
lora7

Mazsi: pont ma jártam így Apával. A kiszaladt ebédidőben a Tescoba és csörgetett, hogy milyet hozzon én meg csak fél órával később vettem észre! (1 pitty töltés közben = fényjelzés, amit igen nehéz meghallani :lol: )
Mi eddig csak DM pelust használtunk és talán 2-3 alkalommal fordult eddig elő, hogy kifolyt a kaki hátul (de akkor tényleg sok volt a pelusban), illetve a pisi is csak akkor, amikor nem jól volt ráadva (félálomban pelenkázás, illetve apa kezdeti próbálkozásai :D ). Szóval nálunk bejött.

Az aphtáról pont most van a kismama újságban:

"A kisgyerekek gyakori betegsége, melyet a herpeszvírusok egyik fajátja okoz. A babák lázasak, nyűgösek, nehezen esznek, néha még a nyáluk lenyelése is fájdalmas, ezért a betegségre sokszor az hívja fel a figyelmet, hogy csurgatják a nyálukat. Először többnyire csak lázas lesz a kicsi, majd egy két nap múlva a száj nyálkahártyáján, a nyelven, sokszor a szájzugban apró hólyagok jelennek meg, amelyek hamarosan megnyílnak, és fájdalmas, pici fekélyekké alakulnak. Mivel Vírusbetegségről van szó, legfejjeg tüneti szereket, fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentőt kaphatnak a babák. A fekélyel ecsetelése szintén fájdalmas, ezért nem alkalmazzuk. Fontos, hogy a betegség ideje alatt pépeset kapjanak és kerüljük a savanyú, sós ételeket, valamint a meleg, savanyú italokat."

nanica

lora
csak most csak neked csak tőlem :lol:

NEKTARINOS muffin
4db nektarin(gondolom a sima barack is jó :lol: )
13dkg
cukor
25dkg liszt
1 narancs reszelt héja
2 és fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
1 tojás
0,8dl olaj
1,25dl frissen facsart narancslé
2dl natúr joghurt
12 szem kockacukor

180° 20-25 perc

1. barackot összeaprítani, hozzá a lisztet, narancshéjat, sütőport, szódabikarbonát
2. tojást felverni hozzá a cukrot, olajat , 75ml narancslét, joghurtot.majd összekverni a lisztes cuccal
3. 1-1 szem kockacukrot a maradék narancslébe mártani és minden muffinra tenni egyet

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Neeeeem logopédus, a nadmamánáj voltunk, aki erősen hanyagolja az R-eket és az S-eket, a többit meg "érdekesen" felcseréli lásd. fent, amikor az unokájával beszéj :?

Kösz Mazsi, tehát nem ugyanaz.

Orsi
Kép Kép
sno

Mazsi nagyon köszi. Ez jól hangzik és van is minden hozzá. Kivéve narancs, de szerintem citromhéj és 100%os narancslé is megteszi. Asszem holnap ki is próbálom. Majd beszámolok róla. :D

SNOrsi
bocsi, most már rémlik valami. Pedig már azt hittem... :lol:
lora7

Norc,
Hová tűnnek Luca képei folyton a picasaról???

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi: :D :D :D :D :D :D :D :D :D Nekünk is ugyanilyen takarónk van!!! Otthon vettük észre, hogy alul fut egy sor amin rajta van, hogy Lili :D
Kép

és itt egy evős: fish&milk a MamDrive után szabadon :D
Kép

nanica

Sziasztok!

Elég nagy gondban vagyok!
Beleestünk abba a hibába, hogy az EX olvassa a hszeket itt és folyton rajtunk csámcsog. Egy ismerősöm hallotta a boltban, hogy olyanokat magyaráz, hogy nemhogy tejet nem kap szegény gyerekem, de a tápszert is sajnálom tőle. (ez mellesleg meglátszik rajta :-)) Meg, hogy felnőtt kajával etetem, meg ilyenek. Nem tudom, mi köze hozzá, meg miért hazudozik ilyeneket rólunk...
Kedves B! ha olvasod, fogd fel, hogy nincs gyereked. Ha így folytatod, nem is lesz! Ne járj babanetre! Járj mondjuk a műköröm.hu-ra, vagy a szolicica.com-ra!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Kicsit visszavonultam, ne haragudjatok!
Jó babázást, meg ilyenek!

Nóri&Luca (aki sose kap enni...)
Vendég

Norc,
Hát ez röhely... Igyekszünk majd nagyon unalmasak lenni, és akkor hamar visszajöhetsz. Most már tényleg kezdünk átmenni brazil szappanoperába :evil: .

Nanica,
képzeld náluk az elején csaknem minden zsiráfos volt tök véletlenül. Szülés előtt 1 héttel sikerült berendezni a szobát, rendbetenni a ruhákat, és akkor vettük észre, amikor minden egymásmellé került (addig a cuccok egyrésze Pesten, másik Tbányán a padláson volt, nem volt egyszerű fejben tartani, hogy mi kell még).

Orsi
Kép Kép
sno

Pann!
Laurának is van a tarkójánál 1-1csomó mindkét oldalon. Én még nem kérdeztem rá a dokinál, mert úgy gondoltam, h nyirokcsomó. :oops: Mindenképpen írd majd meg, hogy mit mondott a doki! Szerintem semmi komoly, de azért mostmár rámfér egy megnyugtatás. :?

Bozótka!
Köszi a BCGvel kapcsoltaos információt.

K vitamin: valóban csak a teljesen anyatejes babáknak kell adni. Laura egyáltalán nem kapott K vitamint.

Mazsi!
Szerintem teljesen jól eszik a baby! :)

Valaki kérdezte, csak szita az agyam, nem tudom már ki, hogy a tápos csirkék mennyit esznek, vagyis azt, hogy hányszor.
Igen, valóban Laura csak 5x eszik egy nap, éjszaka meg alszik. Mondjuk feltételezem ez annak is az oka, hogy mindig pontosan tudom/tudtem, hogy mennyit eszik pontosan, mert a cumisüveg nem csap be, így tudom h nem lehet éhes fél óra múlva. :) Mi már elkeztüka hozzátápit, kb. 3hét alatt jutottunk el oda, hogy egy étkezésre Laura már csak gyümölcsöt kap.
Egy időben alig evett a tápszerből, alkalmanként csak 50-80grammot, azt gondoltam, h nincs kedve hozzá, enne valami rendes kaját, így belevágtam. Persze a doki is mondta már, hogy adjam neki a gyümölcsöt + a védőnővel is átbeszétem a dolgot, szóval belevágtunk 3hónaposan.
Mindenkinek: ha majd egyszer elkezdi a tényleges hozzátápit nagy nagy kitartást kívánok! Ne adjátok fel az első hét után, hogy nagyon lassan haladtok. Sok türelem kell hozzá, az biztos. Volt, hogy 30grammot 45perc alatt evett... Szóval hajrá, ha majd egyszer nekiálltok! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sági!

Petinek is a tarkója körül, szinte szimmetrikusan, két oldalon van az az elmozdítható borsószem nagyságú csomó? Nagyon illet a leírásod arra, ami Laurán van... Neki sem változik a méret, de folyamatosan ott van. Mint írtam, dokitól nem kérdeztem, betudtam nyirokcsomónak, de lehet, h a köv. oltásnál rákérdezek mégis, többünk megnyugtatásársa.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Mint látjátok, baromira összeszedett vagyok, 2 percenként eszembe jut vmi. :oops:
Nekünk is vannak barackfoltos pelusaink.... ha azonnal ki tudom mostni, Domestosba áztatni, akkor kijön, de ha elfelejtem, mert gyerekezek :) akkor ciki van.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Ja még valami! :lol: :oops:
Mi most voltunk először távol az otthontól Laurával és utazóágyban aludt. Én is nagyon izgultam, de teljesen jól elvolt benne. Először csak nézett, hogy "most mi van???" de szépen elaludt benne, nem volt semmi gond.
A fürdés viszont nagyon érdekes volt, mert egy lavórszerű valamiben fürdött... hát, el tudját képzelni, milyen keservesen nézett rám! :D Olyan aranyos volt, másnap megbecsülte magát a rendes kiskádjában, végig mosolygott. Biztos azt gondolta, "huh, mégsem ment össze ez a műanyag vacak, amibe minden este beledugnak és összevizeznek. Most megnyugodtam." :)
Nem tudom, hogy vagytok vele, de én egy csomószor elképzelem, h mire gondolhat, sőt néha az Apja kommentálja a gondolatait, mint a Nicsak ki beszélben...annyit nevetünk ezen!

Na jól eldumálgatok magammal... így járok, ha ritkán jövök... :roll:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok!

Zsírcsomó- Bercinek is van, pont ott ahol az apjának, a füle mögött.
Ennek az egyezésnek apa nagyon örült-az ő fia!

Orsi- jól feladtad a leckét, gondolkodtam, milyen R-rel kezdődő városban lehettél, és rájöttem nem tudok R-rel kezdődő várost Mo-n. Nagyon jók a képek-apa felszerelkezve -abszolut ismerős, ennél már a nyaralni megy a család c. jobb talán egy fokkal, amikor sátor, csónak, matrac, labda is gyarapítja a sort.

Sági- még a múltkori kérdésedhez akartam írni (csakhát most értem ide), hogy én egy kicsit kételkedem ebben, hogy védőnő sz. hozzátápi jele, ha a gyerek sokat akar szopizni. Mert ugyebár, háromhónaposan ugyanerre a jelenségre azt mondják, hogy növekedési ugrás, nyolc hósan meg hogy szeparációs szorongás, Szóval szerintem ezt csak úgy mondják reflexből vagy mit tudom én, hogy mégis mondjanak valamit. Amúgy meg persze semmi kifogásom a hozzátápi elkezdés ellen, Lucával én is egy ilyen védőnői tanácsra kezdtem el a hozzátápit.

Dinyuska- Etetés-ja, hát kell hozzá türelem, meg lélekjelenlét, amikor pl. egy félrement falattól öklendezni kezd, na most fullad meg a szemem előtt! Meg amikor fáj a hasa, hogy akkor vajon melyik kaja van rá rossz hatással...És elejétől kezdve eszik is Laura, tetszett neki, nem fájt a hasa?

Norc- Nagyon gáz ez a történet, elég dühös lehetsz!
(Na, de hogy már a boltban is a babanet a téma! :? )

Mazsi-Dm pelus nekünk eddig jó, néha van baleset, de mindegyikkel van nálunk néha. Leát meg sem ismertem a vonalzós képen, nahát!

Lora- Helyes a mosolya Briginek! Ja, és megállapítottam, ti voltatok előttünk ortopédián a sorban, Örsön.

Timi-gratula forgáshoz!

Kami- sajnálom!

Nanica- nálunk nem gond az idegenben alvás, lehet mivel itthon is egylégtérben alszunk, meg vendégségben is.

Kátya-aranyos a kisfiad!

Lorca- merre jársz?

Na, én meg ma tök egyedül voltam egész nap és éjjel is a kettő gyerkőccel. És eszembe jutott, hogy régen az eggyel is sík ideg voltam és nagyon méltatlannak éreztem a helyzetet, míg apa haza nem ért. Most meg, meg se kottyan, sőt épp ma írok Nektek is.
Berciről alig írok, mert valahogy nincs mit, araszolunk a nagyobbak után mozgásban, most elkezdett ő is husisodni, meg ritkán kakilni-gondolom a kettő összefügg, és már nem is sír sokat (kopp-kopp-kopp), de pl. elaltatni, azt nagyon macerás. És nem is alszik többet fél óráknál napközben.

Bocs, akit kihagytam, csak az utsó két oldalra futotta.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok Lányok! Ma nem nagyon olvastalak benneteket, Bence nagyon nyügi volt, csak ha fogtam akkor volt csendben, aludni sem nagyon akart, én most olyan fáradt vagyok megyek is aludni. Holnap remélem jobb napja lesz ennek a kis gézengúznak.
Puszi mndenkinek.

Kép
kátya84

Dinyuska, lekéstelek! :cry:
Ezek szerint nem olvasod Kicsi Lilla naplóját, pedig nagyon jópofa, ajánlom. Hát én is nagyon kivi lennék, miket gondol Roli, de szerintem nem azt, amit én gondolok, hogy gondol. :wink:

Pann,
Le a kalappal! Én már rég kidőltem volna 5 hónap nemalvástól…és napközben is! Egyáltalán hogyan van időd (meg lelki erőd) bármilyen házimunkára? Hja, az útfelbontás miatt részvétem. Nálunk a szomszéd fúr és kalapál már egy hete. Remélem, a sokatok által említett csomócskák teljesen ártalmatlanok!

Timo,
Gratula a kis “Báránynak”! A kis falusi templom meg felidézte gyerekkorom miséit (nem én tartottam). 8)
Gratuláció a forgolódáshoz is (Zsófinak és Grétának is-és Boldinak) Roli is múlt hét óta tud hátról hasra (nem kapkodta el).

Kátya (bocsi, most nem találom az igazi neved, Noémi??)
Peluscsere nálunk is Rókiék módszerével (kaki azonnali csere, pisi, ha már sok van). És Bence nagyon kis édes pirinykó!!

Zita,
Köszi a tanácsokat! Az a szentjánoskenyérmagos a N-től? Lehet azt nem receptre is kapni? Mintha nem….
(már csak azért is kérdezem, mert a mai dokilátogatásunk megint nem volt felhőtlen: mivel nem hízik annyit, amennyit a dokinő előirányzott (15dkg/hét-ő meg csak 10-t), szóval most a dokinő azt tanácsolta, h kezdjek el neki húst adni. Mondtam, h jó, MAJD. (Mivel nálunk is szinte az egész család allergiás (erre rá sem kérdezett), egyelőre én kezdtem el több húst enni és gyorsítom ezt a hozzátápi-kérdést. A részleteket kidolgozom a hugival, tetszik, ahogy ő csinálta.)
Hát elnézve a többi babát, Roli tényleg nem hasít! Sebaj! Egyre távolabbnak látom annak esélyét, hogy egyszer baywatch-vizimentő lesz. Viszont esélyes, hogy filozófus (hihetetlenül sokat töpreng, nyelvkidugva megfigyel) avagy fodrász (BORZasztóan jó frizurákat készít nekem és elragadtatással vigyorog rajta).

Május,
Nekem is kivan a hátam (de méginkább a térdizületeim-én sem hordozok). Az éneklés viszont jóóóó!!! Megkímélt a gyivi? Különben a zenei képzettség nem számít: Apa (akit ált isk-ban eltanácsoltak az énekkarból) leszorított a slágerlistáról (Kengurumama) az I am sailing-gel. (mellesleg fogalmam sincs, hogy hogyan vették fel egyáltalán az énekkarba). De nagyon örülök, h mer énekelni!!

Egészen épeszű Ágiboldi! :wink: Tényleg tök jópofák a szüleid! És nagyon tudományosak a napló megfogalmazásai, mintha egyenesen publikációra szánták volna.Szóval a ti dinasztiátokban a kifárasztásos módszer jön be. :lol: :lol:

Pelusmosás: nem gondoltam,h ilyen hamar visszaüt, hogy mindig elkapcsoltam az idióta mosópor-reklámokról! Viszont a CLRX kímélő nálam a foltokhoz is kíméletes volt.

Ria,
Kotnyeles nénit jól letorkolltátok!! Hú, a cipi, hát azt sajnálom…

Lora,
Hozzátápi ügyben osztom Mazsi (és Kátya) véleményét: ha így is szépen gyarapszik Brigi, ne szóljon bele senki! Az a kalap félelmetes!! Ugye, nem hordja senki a családból? :wink:

Nanica,
Köszi a táblát! A bezzegnetezni, nálunk is műsoron van pedig én annyit nem is…
Sági,
Az IKEÁ-ban láttam (ill. neten :oops: ) egyszínű, uncsi előkéket (fehér, talán még fehérítőzni is lehet) Péter ha rosszalkodik? (tesóméknál is)

Róki,
Érdekes az a szociológiai-elmélet! Szerintem is az lehet, h valaki szeret tanácsokat adni (talán csak mert kicsit Terézanyu) más meg nem szeret tanácsokat kapni (kéretlent én sem). (Hát ez a legfőbb gondom az anyóspajtival és asszem sokunknak)
Kladi,
Szerintem ne parázz sokat ezen a szoptatás időre-dolgon. Mi lenne, ha megpróbálnál neki adni kicsit (hacsak nem Hakapeszi) úszás előtt? Utána gondolom, biztos nagyon éhes lesz.

Orsi,
Óóó, az a susogós utazóágy!!! Amikor először használtuk, Rolinak még megvolt a kúszóreflexe és úgy kotorászott benne, mint egy kis sündisznó az avarban.
Kajálós pályázat, jó ötlet! Nekem csak olyan szopiztatós van az első hetekből, amin tisztán látszik a rossz technika-szóval azt nem. Majd spenótost. Sok türelmet a nadmamához (fia miatt megéri a befektetés)
Nóri és ex,
Nane!
Dinyuska,
A kiscsibe jobban tetszett, mint a csirke.
Bella,
(Répcelak?) Azt olvastam, h az első gyereknek azért nehezebb a dolga, mert ő tanítja meg az anyukáját anyának lenni. Szóval Lucával elvégeztétek a munka nehezét, most már Berci meg sem kottyan nektek.

Lorca,
Boldog névnapot így utólag!

........és mindenkinek jójéjt!
Vendég

Hú, Bigsis, jegyzeteltél??? :D
Még fordítok azért vagyok ébren :wink:
És félszemmel nézem a babanetet, hátha még valaki ébren van.... de nem... háát, igazatok van. És nekem még fejni is kell fúúúj :evil:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Lillus megint 2-szer kelt! :( És én már 5-kor nem tudtam visszaaludni.. :evil:

Kladi!
Örülök, hogy minden okés Zsófi csípőjével! :wink: De nem írtad, mi volt az ortopédián!

Mazsi!
Huh, ez a muffin recept tök jól hangzik! Amennyiben a főnökasszony is engedi, sütök ma is! :wink: (hallod Május? :))

Orsi!
Jó, hogy jöttél, már azt gondoltuk, hogy te is "kiregisztráltad" magad az oldalról!
Sebiapu: hihihi. Mi is a babakocsiba pakolunk, Lillus addig a kenguruban lóg rajtam. Aztán be a bébiülésbe. De így is úgy nézünk ki, mint azok a hajléktalanok, akik a b.kocsiba szereznek be minden kacatot! :D :D :D

Jók a szopis képek, nekünk nincs. És másfajta kajálós se.. egyenlőre! :)

Ágiboldi!
Remélem fejfájás abbamaradt! :)

Kata!
Ezt hogy csináltad? Mármint, hogy írtál mindenkinek? A husi csak fehérje, szerintem attól nem fog nagyon hízni. Vagy nem tudom. De pl. Norbi szerint vacsira nyugodtan mehet a husi, mert nem hízlal. Vagy a csecsemőknél másként van?
Ja, amúgy ilyen korban már a havi 10 dkg teljesen jó hízási ütem. Lillus csak 90 gr-kat hízik hetente, mégsem szólt még semmit a védőnő. Bár, holnap megyünk tanácsadásra. :roll:

Bella!
Tök jó, hogy így bírtad két gyerkőccel. Gondolom, Luca sokat "segít" neked a Berci körüli teendőkben! :D :D

Nóri!
Szerintem ez nem itt és így kellene lerendezni...

Ma elmegyünk Lillussal a CundA-ba, szétnézni. Nincs egy hosszúujju body-ja vagy nacija se. Persze, még tombol a nyár, de azért jó, ha van! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Bella,
Rábagyarmat :D

Jó reggelt!

A tegnapi nap Sebihez mérten extrém hisztis volt, és az éjszaka is. Már jó pár hete megkezdtem a fáradság miatti összeomlást, mindig azt hiszem, hogy most tetőz, de lehet, hogy még nem :evil: Szerintem a fogzás még tud dobni rajta

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok,
Zsófi csípője rendben az ortopéd szerint is :D . Még 2 hónap múlva el kell menni egy ellenőrzésre, de terpesznadrág nem kell, torna nem árt. Köszi a jókívánságokat.
Egyébként Zsófi is az utóbbi időben 90 g körül gyarapszik és most úgy döntöttem én sem aggódok ezen (bár az az igazsgág múlt héten éppen 150 g gyarapodás volt). De most egész jó a kedv.
Lorca, ennyire megbántódtál te is, hogy te sem jelentkezel? Sajnálnám, mint ahogy Kamit is.
Na, kiabál.
Majd egyszer írok mindenkinek, de Bigsistert nem fogom tudni utolérni.

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Hát ez szörnyű elromlott a gyerekem! Nappal egy angyal de éjtszaka most 4.30-tól döntött úgy hogy nem alszik már visza csak nyög, nyöszörög és hasonlók :cry: Nekem nagyon nagy az alvás igényem :cry: Úgy sajnálom magam. :lol: A kis piszok most is egy hang nélkül fekszik az ágyba és játszik! 4:30-tól mér kellet hangot kiadnia??? Na jó nen ragozom mindenkinek meg van a maga nyűgje!

Ágiboldi! Fejfájás?

Május! Kele mackó este is nyűgös volt?

Timi! A c&a az jóóóó! Én szupi hosszú újú bodykat vettem ott. Aztán jött a 40 fok :shock: Na de sebaj mert jövő hétre 22 fokot mondanak nappalra.

Na szaladok összekapom magam mert jön a barátném a kisfiával.

KépKép
csongria

újú=ujjú :oops:

KépKép
csongria

Jó reggelt,

Timi, jaj de irigylem a c&a-s programot! Én még fordítok tovább..

Ria, nem fáj!! :D Annyira megkönnyebbültem, mert ez mindig 3 napig tart. Nemtom ez is a gyógyszer hatása-e, de tegnap késő délután elmúlt és azóta is ok. Köszi mégegyszer, már intézem is a feliratást.
Amúgy elolvastam a saját migréngyógyszerem papírját, és a bevételtől számított 24! órán keresztül nem lenne szabad szoptatni.. brrr az egy egész napi fejés és budiba kiöntés. Elég rosszul hangzik, szerencsére nem kerül rá sor ha ez tényleg bejön.

Május, aludtatok??? Milyen volt az éjszaka? Úgy maradt Kele ébredősen :wink:

Orsi, Timi, mi is a babakocsiba pakolunk, Boldi rajtam lóg.. a múltkor direkt visszafordult miattunk egy nő az utcán, h belekukkoljon a bkocsiba, h két gyerekünk van-e, még meg is kérdezte. De mér nem mindegy?? :shock:

Kép
Kép
agiboldi

csongria
mély együttérzésem :cry: . mint tudjuk, minden átmegy az anyatejbe, de nem gondoltam, h a netezés is :lol: . basszus kele két napja (éjszakája) alvásproblémás. ma éjjel is folyton felébredt, de hiába akartam etetni (mint egyetlen opció), azt nem n akart. úgyh ágyba vissza, cumi, betakarás, csúnya-csúnya gondolatok elhessegetése (kevés sikerrel), bnetes sorstársak számbavétele, stb.. viszont a félhetes ilyen ébredés után még hajlandó volt 8ig visszaaludni, úgyh egész jól helyrejöttem.
tegnap du egyébként egész jól összeszedte magát, vigyorgott a vendégekkel, majd aludt még fürdés előtt félórát és aztán este is simán elaludt. csak ez az éjszaka...

snorsi
na én fellebbentem a fátylat az énekkarba-kerülésről. :lol: nálunk mindenkit felvettek, mert kevés volt a jelentkező. aztán nekem szóltak, h mi lenne, ha halkabban énekelnék? aztán ink mi lenne,ha csak tátognék? és a vége az volt, h ha úgyse énekelek, nem is muszáj járnom :lol:

ágiboldi
miért kell fejned? fordítással n ügyi vagy!!

bigsis
szia

majus3

ágiboldi
rájöttem :lol:

snorsi
és tudom ám, hol voltatok hihihii

majus3

Lilla remélem most abbahagyta a hogyan ordítsam túl a hetediken lakó kisbabát c. fejezetet, remélem elszunnyadt. Cumiról leszoktatás a műsor. Mert állandóan kiveszi, visszatenni nem tudja és rögtön bőg, ha nincs a szájába elalváskor. Most igyekszem nélküle altatni. Remélem összejön! :wink:

Ági!
Tényleg, miért kell fejned? :shock:

Május!
Bízd csak Timinénire Kelét! :lol: :lol: Biztos jön a foga! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: azért nyafis! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

bigsis
most látom, az énekkarost neked akartam! ja és a térdem is n sz.rul van, bár az nem igazán fáj, ink nem működik, pl guggolásból felállás... bár most az új, n cuki kutyusos gyógypapucsomtól sokat várok.

timo
sztm ink növekedési ugrás :twisted:

majus3

Hát a fejés egyszerű okok miatt került újra bevezetésre, kizárólag este elalvás előtt: mert előrehoztuk az altatást 8-9 körülre a régi 11 helyett, én viszont soha nem fekszem le éjfél előtt (tegnap 1), szóval mire lefeküdnék már eltelt egy csomó idő és pont szétdurrannak, amitől alig birok lefeküdni, mert ha úgy hagyom, akkor hajnalra fáj és folyik, és így legalább másnap délelőtt ezt a lefejtet kapja tápi helyett (félreértés ne essék, semmi bajom a tápival :wink: )
Na, Május, erre a megoldára jutottál? :)

Mazsi, amúgy nagyjából nézve az adatokat, tulképpen szopni Boldi is ennyiket szopik. Csak éppen ordít utána, ezért kap tápit. Ezek szerint nem is állok annyira csehül tejileg, bár a kereslet-kínálat elv nem teljesül...

Na fordítok, ennek az lesz a jele, h folyton rajta leszek a babaneten :wink: (apuka délután itthon lesz, h tudjak dolgozni :wink: )

Kép
Kép
agiboldi

Na, és Ági, megy így az alvás Boldinak?
És ha 8-9 körül fekszik le, mikor kel fel? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Bigsis!
Tápos kiscsibe...bocsi, hogy beletiportam a lelki világodba! :oops: :lol:
Skype!

Bella!
Először, mint írtam, nagyon lassan haladtunk a hozzátápival. Nálunk is voltak rémületek, de csak az alma evésnél. A barackot turmixolom, szóval az abszolút pépes. Ez a favorit. Eddig még csak barackot, almát, meggyet és banánt kapott. Barackot minden nap kap, a többi csak minimális kiegészítés a barackba, heti kb 4x. (Az alma, banán fog. Legalábbis nálunk. Így megy az erölködés! :wink: De Laura szerencsére sosem volt hasfájós.)

Kele!
Boldog 4. hónapot! Hát igen, Titeket tuti nem felejtelek el soha! :oops:

Na megyek, mert bömbi van!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Igeen, megy.
Most azok, akik 20-szor kelnek éjszaka ne figyeljenek: szóval 8-9 körül lefekszik és reggel 5-7 között valamikor ébred. :lol: Tudom, nagy áldás, mindig erre gondolok mikor napközben a folyamatos nyavalygás és nyüszítés közben a Május féle csúnya gondolatok elöntik az agyamat... mert napközben mér nem bírja magát lekötni, csendben játszhatna a világ összes hülye babacucca itt van a járókájában...

Kép
Kép
agiboldi

Húú, gyorsan visszalapozok a vonalzóhoz! Kele barátunk, boldog 4. hót! :D

Kép
Kép
agiboldi

Most csak azért jöttem, mert táncos-lábú Mazsinak nem írtam: vettél már ruhát az esküvőre? Itt a remek alkalom a beruházásra... (A szopira a többiek elláttak jótanácsokkal, nem lehet gond.)

Ágiboldi, több önfegyelmet! :wink:

(csajok, 2 ablakkal: olvasni bnet, írni word majd bemásolom ide-azért hiányoznak az ikonok)
Na, megyek, estére külföldi vendégeket várunk és most van időm főzni, amíg alszik a Bébi.
szép napot!
Vendég

ja, Kelének és Laurának is boldog 4 hót!
Vendég

Húú, Bigsis, akkor szted az is menne a két ablakban, h olvasni bnet, szerződést fordítani másik ablak :wink: :wink: hehe, csak gáz ha összekeverem...

Kép
Kép
agiboldi

Persze, de hülye vagyok, Laurának is boldog hófordulót!!!
:lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

köszi a kösziket!

ágiboldi most már húzzál el fordítani :wink: , mire du visszajövök a barátnőméktől, már azt lássam, h készen vagy!

hehe mi is készen leszünk, kele egyelőre hozza a tegnapi formáját és indulunk a vendégségbe...

majus3

Jójó, kikapcsolom :( :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Boldog hófordulót minden illetékes kispajtónak!!! :D

Bozotka,
Nálunk mindig időre etetés volt és szerencsére nem volt gond a hízással. Most egy hete álltunk vissza megint a rendszerhez, remélem most sem lesz vele gond, mármint a hízással.

Dinnyus,
Igen Petinek is úgy vannak a csomók ahogy te is írtad. Szerencsére semmi gond vele.

Bella,
Igen valószínű igazad van a fejlődési ugrással kapcsolatban, mert most már minden ok és 3 óránként eszik. :D

Kata,
Gratula a maxi hsz-hoz!!! :D

Timi,
C und A?! Az jó progi, nekem is menni kellene egy- két hosszú ujjú body-ért, mert a múltkor csak magamnak sikerült vásárolni. :oops:

Orsi,
Én jögtön tudtam, hogy a nadmamánál jájtatok!!! :lol:
Hasonlóan nézünk ki mi is egy hétvégi hazaruccanás alkalmával. :lol:

Ria,
Csak, hogy fogjuk valamire a nem alvást, biztosan a foga miatt! :lol:

Május,
Együttérzek veled a nem alvásban!!!
Már akartam kérdezni azt a múltkori csokiskekszet. Brutál finom volt. Mi a neve? Hol vetted?

Ági,
Éljen bevált a gyogyi!!!Én fejéspárti vagyok, szerintem tök jó, hogy tudsz fejni és nappal azt tudod odaadni Boldinak!

Nóri,
Sajnálom!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: