A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Lányok!!!

Zsuzsi huga vagyok, jöttem mesélni! :D Igaz, Zsuzsi tudta nélkül, mert megjegyezte a gépem a jelszavát, és képtelen vagyok nem leírni, mennyire gyönyörűséges lett a keresztlányom!:)
Zsuzsikámmal nem találkoztam sajna a csaszi előtt, csak akkor értünk oda, mikor már kitolták. Nagyon fehér és fáradt volt szegényke, kicsit be tudtam menni hozzá, de csak azt tudta mondani, hogy nagyon fáj...rátettek valami homok (?) zsákot, hogy lenyomják a hasát, de eléggé szenvedett tőle. Azóta beszéltem Sógorommal, mondta, hogy Zsuzska már jobban van!Jejejejejeee :lol:
Panna baba pedig tényleg egy királylány!!!!3,2 kg, 52 cm, gyönyörű kisimult rózsaszín a bőre, kis pisze az orra, és ezerrel ásítozott, miközben az egész famíliánk az ablak mögött bőgve nézte őt! :lol: :oops: Szóval minden a legnagyobb rendben van a mamával is és a babával is!
Sajna képem még nincs a királylányról,de Sógorom biztos felrak majd párat!

Kitartást és sok örömöt a Kismamáknak és Anyukáknak! :wink: :D

Juci

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Hatalmas gratula Királylányodnak és Neked, sok tejcsikét, és mielőbbi felépülést!!!

Nálunk ma nem olyan gázos a nyűgi, szopiztunk is picit, azért hiszti van még, de nem vészes.
Tegnap viszont olyan hisztit levágott Bogi, hogy szabályosan elkékült a feje, egyáltalán nem akart szopizni, de viszont éhes volt mint a farkas, és miután kifejtem cumisüvegből befalta...
Szal nem semmi Bogi, de én már nem is idegesítem rajta magam, néha olyan jóízűket szopizik, hogy öröm nézni, néha meg olyan kis nyűgi, hogy nincs türelme szopizni, olyankor kifejem azt kész, én nem kínzom ezzel, bár lehet hülye vok, de mégegy olyan sírát nem akarok mint tegnap, szabályosan megrémültem úgy sírt, és kékült a feje, de igazábol volt honnét örökölnie, én annó dettó ilyen voltam...

Képzeljétek, ma viszont kipróbáltuk a maszírozást, és láss csodát, alszik mint a tej...
Először a lábával kezdtem, aztán jött a pocakocska, aztán be is fejeztük, mert totál lezsibbadtunk... :lol:
Azt hiszem ezt minden kajcsi után be fogom vetni, aztán már csak egy kis ringatás volt a ráadás és alvás van.

Megyek is és én is hunyok egyet...

Nyügimentes napot és éjszakát nektek!
Pussz.
Vendég

Szia Zsuzsi hugi!
Köszönjük szépen a beírást és mégegszer Sok-sok örömet a kis Pankában!

Brigi!
Szerintem ilyenkor már simán el lehet rontani a babákat.
Most olvasom a suttogót, ami abban van nekem szimpatikus.
Tuti, hogy a sok alvás miatt nem álmos.
Most 1.5 órája alszik. Nemsokára felöltözünk és lemegyünk végre sétálni, nekem is jól fog esni asszem egy kis séta.
Apa este megy haverokkal iszogatni by Samu születés.

Hencsi!
Örülök, hogy ma jobb napotok van. Szerintem pár hét és beáll a napirend vagy legalábbis vmilyen rendszer.
Én mindenképpen szeretném.
Sajnos láttam olyan barinőt, akinál nuku rendszer, ahogy esik úgy puffan..na ott szívás van ezerrel, az van amit a gyerek akar, durván Ő a főnök. Az anyuka viszont totál kész.
torolve_20131003125716

Sztem bemegyek a szülőszobára mert fájásaim vannak....
puszka mindenkinek!!!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Megy a drukk neked! Puszika
torolve_20131003125716

Helló Lányok!

Zsuzsi hugi/ Juci: köszönjük az infót, aranyos vagy hogy leírtad, jó volt olvasni, a Királylányról, és Zsuzsiról.

Gurgi: egyetértünk, szerintem is simán el lehet rontani már ilyenkor a bébiket, de tudom, ezt sokan cáfolják. Én biztos mindig szigorúnak tűnök, de én azt mondom, hogy valamelyest már ilyenkor is következetesnek kell lennünk. Én is olvastam a Suttogót, nekem is tetszett, időről időre beleolvasok újra és újra. Tudom, hogy az is csak egy ember véleménye, és mások teljesen másképp vélekednek adott dolgokról, de nekem szimpatikus ahogy leírta a nő a tapasztalatait, lehet, hogy csak azért, mert sok mindent én is úgy, de legalábbis hasonlóképp csinálnék/csináltam. Ja, és nekem is van egy ilyen pédám, lassan 3 hónapos a bébi, az elejétől fogva össze-vissza eszik, alszik, és egyebek. Na és persze rengeteget nyekereg, amit megelőzendő, állandóan kézben van. És tényleg nem soká 3 hónapos lesz. Mi lesz így?! Hát.....

Uxi: remélem azért olvasol még minket. Még hogy te fogsz utoljára szülniiiiiii?! Láttad már az én vonalzómat? :D :D Ha nem érdemes megnézni :wink: Ne mondj ilyet, hogy nem jössz, most biztosan egy kicsit rosszabb napod van, de mint tapasztalt anyuka te is tudod jól, hogy ez így van, egyszer fent, egyszer lent.
Tény, hogy most már alig vagyunk akik nem babáznak, egy kicsit kivülállónak érezheti magát az ember, de nem baj, mert telnek a napok, és minden nap közelebb kerülünk mi is a táblázat felső részéhez!!!! Nekem is vannak rosszabb napjaim, de kinek nincsenek?! Őszintén remélem, hogy meggondolod magad, és továbbra is írni fogsz nekümk. Fel a fejjel!

Hencsi: látod milyen jó, hogy kipróbáltátok a masszírozást? Mondtam én hogy hasznos :wink: :D

na léptem, megyünk vásárolni.

Jövök még.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Enikő: ez a vizsgálat jól sikerült!!!!! Drukkolok. Várjuk a jó híreket.

Pusz, Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsuzsi
Szeretettel gratulálok!!!!!! Nagyon klassz méretekkel született meg kislányod!

Mielőbbi felépülést kívánok nektek! Bár ha melletted lesz királylány, biztos villámsebesen gyógyulsz már a látványtól is!

Kép
Kép
emma1976

sziasztok!

Gratula Zsuzsinak és Pankának jó egészséget és sok tejcsit!

Enikőnek megy a drukk! Írtam neki sms-t, ha van vmi majd írok!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Tegnap hazaértünk. Az azóta született anyukáknak és babáknak nagy nagy gratula. Szüléssztori majdnem kész este szerintem átküldöm Dorkának. Most megyünk ki kicsit a levegőre...

Nadine
KépKépKép
nadine

Gratula a királylányPankának, anyájának, s az egész családnak.
Juci - kössz a beszámolót.

Enikő - nem vagyok egy fél nap, s erre mit látok? Akkor sok sikert a mai nap végére. Hátha összejön a 2007.07.27

Nadine - üdv újra köztünk.

Kép
kissmanó

Hát mit ne mondjak?
Soha többet kukoricát nem eszem míg szopi van. Annyira szenvedünk mindketten, hogy már csak nézni s hallani is gáz.
Sajna béna vagyok, s nekem csak ilyen síma mezei leírás alapján nem megy a babamasszázs, pedig Kata olyan lelkesen írta. S én úgy szeretném, főleg ma, alkalmazni.
Na, de remélem éccaka sikerül alukálni, ma már semmi extrát nem ettem (jujj, lecsót, vajon az anyám mennyi hagymát dinsztelt bele?).
Már tudom a szeletelőgépet is egykézzel kezelni, ráadásul bal kézzel.
Remélem a holnapi nap lájtos lesz, mert Adriának tartjuk a szülinapját, s a tortát még meg kell készítenem. Szal jól jönne a nyugi.

Kép
kissmanó

Na, most kinyomtatom a Kata által leírtakat, s addig olvasom, míg csak összehozok valamit. Nem bírom nézni ahogy szenved a kis drágám.

Jószakit nektek.

Kép
kissmanó

kissmanó: köszi a mail-t, azthiszem valamikor megkaptam már ezt, no de se baj, az eféle képekből soha sem elég.... no és a megható szövegről nem is beszélve... aranyos vagy, hogy gondoltál rám (is). Köszi. Jó masszírozás technika elsajátítást kívánok neked!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Én nem olvastam a suttogót, lehet, hogy kéne :?

Itt lehet képeket nézegetni :lol:
http://www.babaszoba.hu/services/albums ... alid=28514

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! Aszongya "hibás albumszám 28514"
:cry: :( :cry: :(

Kép
kissmanó

Móni :wink:

Kép
kissmanó

Na, morcos húzza a lóbőrt, én nekiláttam a tortalapot megsütni. Most még kell várjak vagy 15 percet, aztán sütőből kikap, addig remélem morcika is éhes lesz, s mehetünk a hálószobába. Ha nem, akkor marad a bébiőr, mert ő a szgépes szobában az utazóágyiban húzza.

Szép álmokat. Enikőnek meg sok sikert, eredményes éccakát (ha ugyan már nem piheni kiérdemelten a fáradalmait)

Kép
kissmanó

Manó: nem értem, én rákattintok, és bejön :roll:

Enikő: drukkhegyek mennek!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nekem akkor miért nem megmutizza?

Kép
kissmanó

Hétfőn Bömbi-Marci szülinap, ugyi?
Na, akkor megelőlegezek neki most egy külön kiadású jóéjt puszit.

Kép
kissmanó

Köszi szépen, de csütörtökön lesz a szülinapja, augusztus 2. :lol:
Nem értem miért nem működik :cry:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=28514

brigi73

Sziasztok!

Nem tudok aludni, ki kellett mennem a szokásos éjszakai járatomra, de úgy ég a gyomrom, illetve a nyelőcsövem, hogy képtelen vagyok visszaaludni. Ittam már tejet, de nincs túl sok változás.

Viszont jó hír, Kinder Andi írt tegnap este sms-t: jól vannak, ma mehetnek haza!!!!!! :D :D :D :D Majd biztosan jelentkezik képekkel is, már nagyon várom. :wink:

Brigi: én megtudtam nézni a képeket, nagyon édesek a gyermekeid! De még mindig az a kedvencem, ahol mindenki alszik :D .

Elköszönök, próbálkozom én is az alvással.
Remélem, hogy nektek jobb éjszakátok van, mint nekem.

Móni

Kép
Kép
moni1973

SZIASZTOK

ENIKŐ ÍRT SMS-T MEGSZÜLETETT ZALÁN 1.15 PERCKOR 3400 GRAMMAL ÉS 51 CM-REL HAJASBABA ÉS SÍMA SZÜLÉS VOLT!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sálálálá :lol:

Éjszaka jött az sms:

[b]Megszületett Enikőék kisfia Zalán 1.15-kor 3400 gramm és 51 cm. Hajasbaba. (sima szülés volt)
[/b]

Nagy szeretettel gratulálunk Zalán születéséhez, sok örömet a pici fiúcskában!
torolve_20131003125716

Emi 25!! :lol: :lol:

Nekünk ma jó éjszakánk volt, Samu 5 órát aludt. Nemrég evett, most alvás van.
Meg volt az első cici fejésem. Sikerélmény. X óra alatt eléggé meg tud telni.
60ml-t fejtem.

Na megyek még picit szundizni.
torolve_20131003125716

Ma nekünk is jó éjszakánk volt 10 kor szopi, a drágám annyit evett hogy 11-ig szenvedett fájt a hasa, de utána reggel 6-ig aludt :D , bár nappal elég nyügi volt. Most megint fent van, de inkább napközben legyen ébren és este aludjon!

Emi

Kép Kép
emi_25

Zsuzsi, gratulálok Panka Királykisasszonyhoz!!!! Mielőbbi felépülést, sok tejecskét kívánok!!!!

Enikő, hatalmas gratula Zalán babához! Szép méretei vannak. Sok egészséget és tejecskét kívánok!!! Ja és szívből örülök, hogy sima szülés volt.

Mi tegnap este nyolckor fürcsi után szopiztunk utoljára és negyed négykor keltünk. :lol: Úgyhogy isteni éjszakánk volt.

Rita voltatok sétálni? Lehet írtad csak átsiklottam felette.

Moni, ejnye-bejnye! Ne érezzétek kívülállónak Magatokat!!!!
Ja és a rendszerre szoktatásról és az elrontásról én is hasonlóan vélekedem. Például fürcsi időpont nálunk mióta hazajöttünk mindig ugyanakkor van, aztán cici és szunyál is.

kispiskóta

Enikő!
Nagy gratulám neked és kicsi Zalánnak, sok tejcsikét, és mielőbbi felépülést!

Nekünk is csudajó éjszakánk volt, 10kor elaludt Bogi és 3kor kelt, majd ettünk és aludtunk, és 6kor keltünk.
Végre aludtam 4 órát egyhúzóra, tök jó volt...

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
Vendég

Zsu!!

Ez igen, szép teljesítmény! Akkor nagyon jót aludhatál.
Én 2 hét óta ma éjszaka aludtam egy húzásra 5 órát.

Voltunk sétálni 3/4 órát itt hátul a parkban. Tudod ahol a posta van.
Végig aludt, mondjuk alvás közben vittük le :lol:
Most apánál van, ha elalszik végre én megyek le a piacra! Juhéjj..
Apró örömök. :D

Brigi!
Nekem sem jön be, kéri a jelszót és a usert.
:roll:

Hencsikém!
Akkor nektek is jó éjszakát volt meg Emi 25-éknek is!! sálálá

Ezek szerint van vmi a levegőben, hogy ennyit aludtak a babák és mi is..
Júliusi topikos babák összetartanak. :lol:
torolve_20131003125716

Rita, akkor lehet, hogy találkozunk, mert mi is nemsokára odaindulunk, mi Marcit is visszük. :D
Ja tegnap a hüle védőnő miatt hívtalak. Kiakasztott teljesen, de majd hívlak és szóban (ha nem zavarlak). :wink:

kispiskóta

Zsuuu!

Bocsesz, pont szoptattam..utána meg elfelejtettelek visszahívni :oops:

Na kíváncsi vagyok, hogy mit mondott.

Engem most annyira nem akasztott ki, gyorsan elintézett aztán húzott is el.
Sok hülyeséget mond, nem reagálok rá, ill. bólogatok nem mondok ellent aztán így békén hagy.
Amúgy tudod milyen ez a nő?? Bájolog, nyájas, stb..de én látom a szemében az agressziót.
torolve_20131003125716

Tábla frissítve, gratok mennek!
Viszont néztem, hogy jóval többen vagyunk a táblába, mint ahányan írogatunk ide... most vagy kőrözést kéne kiadni, vagy mi legyen velük? Mert vannak egy páran, akik már tuti megszültek... :roll:

Lányok, nektek eltűnt már a hasatokról a terhességi függőleges, barna csík?

kétfiús anyuka
babdorka

táblába = táblában (bocs :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt Lányok!

Zsuzsi! Nagy-nagy gratula Panka-királylányhoz!!!!Sok-sok tejcsit és nagyon gyors felépülést!!!
Juci! Nagyon aranyos vagy és kösz a beszámolót!

[size=18] Enikő! Isten hozta a kis Zalánt! Végre babázhatsz! Sok tejcsit és gyere minél hamarabb vissza!!![size]

Egonkámnak nagyon fáj a hasa, de az éjszakákat jól bírjuk, csak én tudok keveset aludni, mert gyakran kell felvenni később is büfire.
A dokim ajánlott egy aloeverás cseppet a hasfájásra. Meg is vettük, remélem használ.
molkata

Enikő
Isten hozta a kis névrokont ezen a világon!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!
Zsuzsikám
Isten hozta idekint Panka királylányt!! Gratulálunk, jó egészséget, sok örömet, boldogságot!!!

Enikő
Zalánt is köszöntjük a világban!!

Csajok
Én asszem egy pohár szénsavas víz miatt szívtam éjjel. :x Szegény Lilkóm annyira sírt, de nem ordítva, hanem inkább jajjgatva, panaszkodva :cry:
Tegnap 4 órákat aludt, csak enni kelt fel a rokonyoknál! A cicim úgy bedurrant, ennek eredményeképpen, hogy sírni tudtam volna, mire hazaértünk!
Ma az én nagyimhoz megyünk! 8)

Andikám
Ha ma benézel....Sok puszi a babázáshoz!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Lányok!

Nem rég ébredtem fel, bezzeg éjszaka, szinte semmit nem aludtam.

Enikő: gratulálok Zalán babád érkezéshez, jó egészséget, sok tejcit, és nagyon sok energiát kívánok neked!!!!

kispiskóta:: köszi aranyos vagy, nem is úgy értettem, csak valahogy próbáltam átérezni amit Uxi érez, és lehet, hogy nem a legmegfelelőbb kifejezést használtam.
Ügyesek vagytok, majd meglátod, hogy ha továbbra is rendszerhez szoktatod Marcit, nem lesz gond, illetve sokkal kevesebb lesz. Mert persze, én is tudom, hogy olyan nincs, hogy mindig minden szép és jó. Minden babának vannak rosszabb órái, napjai, és persze hogy nyűgös olyankor, nem úgy eszik, nem úgy alszik stb...De azért nem mindegy, hogy ez hányszor fordul elő.
:wink: no és persze az sem mindegy, hogy hasfájós a bébi, vagy sem, mert az biztosan nagyon megnehezíti a dolgot. Jó sétát nektek!

Időközben kaptam sms-t Orsitól, írta hogy semmi különös nem volt a tegnapi OTT-n . Csináltak 3x 80-as "fájást", utána pedig nst-n volt. Azt írja, hogy Zsuzsi babája nagyon kis érdeklődő.

Megyek reggelizni, korog a gyomrom.

Jó hétvégét lányok! Milyen jó lenne, ha nekem is jó hétvégém lenne.... :wink: No majd meglátjuk.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Na, ma éjszaka gondoltam egyet, újra megpróbáltam a fekveszopit, de immáron a felső (ágytól távolabbi) cicivel, ééééééééés sikerült!!! Valahogy nekünk így esik szájra.

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő! Há a telefonom bemondta az unalmasat sms írás közben, ezétt most ide írom: GRATULÁIM NEKED, NEKTEK. SOK TEJECSKÉT, NYUGIS IDŐKET, POCIFÁJÁSMENTES NAPOKAT, S EGY NAGYOBB LAKÁST MINÉL HAMARABB.

Kata - mi az az aloes csepp? Hátha itt is kapható lenne, s ha be is válna.....
Az éccaka jó sokáig fenn voltam Grétinek köszönhetően, naná ma folytatjuk ott ahol tegnap abbamaradt (mert hálisten azért éccaka aluka volt, 3 óránkénti szopikkal megtűzdelve). Mert há a lecsó sajna befigyel. Szal asszem én nem kísérletezem többet, inkább alapból amire úgy gondolom, hogy ki kéne hagyni, há nem is csipegetek belőle
Aztán a kialvatlanságomnak megvan az eredémnye. Zselatint a tortához tejben kellett volna beáztatni, naná vízbe tettem. Mehettem újat venni. Aztán az igaz, hogy tehéntúrókrémes tortára gondoltam, de szerettem volna a krém közé valami gyümölcsöt is tenni. Mikor a krém készítés közepén Grétu keservesen ordítani kezdett a pocó miatt, apa a játszóvárat építgette, anyám meg épp a kutyáknak osztotta a reggelit, há a krémet rádobtam a piskótatésztára, bevágtam az egészet a hűtőbe. S most, hogy Grétu nyomja a hunyát hason a bébjárgányban kint az árnyékban, döbb le, hogy mit tettem. Há asszem ezek után mégis jobb lett volna tortát rendelni. Most már csak azt remélem, hogy ehető lesz. Ha nem, há leszerepeltem a jányom előtt.

Lépek, még csomó dolog van, oszt nemsoká a haverok érkeződhetnek, apa aszonta nekik, hogy nem kell kivárják a délután 5 órát, jöhetnek hamarabb is. Na, paff.
Ha nem jövök ma, attól még gondolok rátok, csak há buli, vendégek, s asszem nem lesz ma sem korai lefekvés. Már ahogy én a haverokat ismerem, nem szokásuk korán hazahúzni. De sebaj, edzünk a jövő heti Trabis találkozóra, utána lagzi, szal zajlik az élet körülöttünk.

Annee - remélem fürcsizel egyet az én helyemben is a Balcsiban. Bár jobb szeretném személyesen én megejteni, na de.....

Kép
kissmanó

Dorka - szerintem mindegy alsó vagy felső (avagy király netán ász :wink: ), a lényeg, hogy valamelyik bejön. Annyira nyugis az olyan szopi, Grétu már rendesből tudja, ha a franciaágyra van pakolva, akkor zabálás jön.

Kép
kissmanó

Most látom, egyedül Panka királylányt gyúratták a csaszival rá a 2007.07.27-re. Zalán bébnek nem tecc ama dátum. Sebaj, lényeg, hogy mán nem belső munkatársa anyájának.

Kép
kissmanó

Sziasztok!Végre itthon majd irok ha lesz egy kis idöm.Benjamin nagyon aranyos IMÀDOM.Szülés nem volt egyszerü szombaton kezdötek a fájások.Hétfön születet 16:56 kor Benjamin.DE majd leírom.Mindenkinek gratulálok aki szült.Sok-sok tejcsit mindenkinek.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Hali!

GRATULÁLOK Zsuzsinak, Kinder Andinak, Cenikőnek, Hamejnek!!!!!

Remélem nem hagytam ki senkit!

Jó hétvégét Mindenkinek!

ckat
ckat

Csajok! Én kicsit elszontyolódom mostanában, amiket írtok. Hogy rendszerre szoktatás, meg ilyenek. Lehet, hogy túl engedékenynek tűnök sokak szemében, de én nem tudom nem igény szerint ellátni a fiamat. Ha felébred, max 10 perc, és üvölt, ha nincs addig cici. Ha egyszer elalszik, mondjuk egy éberen töltött nappal után, én nem fogom felébreszteni a fürdés miatt.
Eleinte ment az erőltetés, meg pont éber volt akkor, amikor szerintem fürdeni kell, de ha fél7-7 körül beájul? Előtte nem tudom még éjszakára állítani, mert 7 ágra tűz be a nap a szobájába….. És ne mondjátok, hogy fáradt, mert nagyon mosolygós, kiegyensúlyozott baba. Csak éppen napirendje nincs még. És én is jól bírom, csak az zavar, hogy mindenhonnan az jön, hogy elkényeztetem a fiamat…
Szóval, engem nagyon le tud törni, ahogy mindenki jön a suttogóval, hogy az mennyire fain cucc. (igaz, nem olvastam, így nem jogos véleményt formálnom róla) Én a saját fiamból szeretnék kiindulni, és neki megadni azt, ami jó.
És nem hiszem, hogy az idomítás (amit én csak és kizárólag üvöltő gyerekkel tudnék elérni!!!!) megfelelő egy ösztönlény számára.
uff
Vendég

Sziaszok!

Panna Királylány apukája jelentkezik most személyemben. Zsuzsi már jobban van, tegnap felkelt, és átköltöztették a szülészetre a nőgyógyászatról. Itt már együtt lehetnek a babával. A műtétet egy üveges ajtó mögül kísérhettem figyelemmel, hatalmas élmény volt. Én úgy képzeltem el, hogy egy ilyen császármetszés végig apró, finom mozdulatokkal, pontos vágásokkal folyó műtét. Ez az első 10-15 percben így is ment, de a végén a dokik nagyon komoly fizikai munkába kezdtek, tolták, nyomták a pocakot, hogy a kis résen kibújhasson a baba. Panni azonnal felsírt, majd behozták abba a szobába, ahol én voltam. Ott vizsgálták, kiszívták az orrát, száját, fürdették, pelenkázták. Gyorsan rózsaszín lett és jól reagált mindenre. Elég nagy haja van és nagyon édes. Folyamatosan beszéltem hozzá így végig nyugodt maradt. Közben figyeltem a műtét befejezését is. A végére láttam, hogy Zsuzsi már nagyon fáradt. Bevitték hozzá, a már bebugyolált babát, de be kellett érnie akkor egy gyors puszival. Utána befejeztek mindent és súlyt raktak a hasára, ami visszanyomta a hasfalat (csak jó néhány óra múlva vették le). Ez elég kellemetlen egy friss műtét után és annak helyén. Amíg nem kapott fájdalomcsillapítót, elég nagy fájdalmai voltak, hisz a gerincérzéstelenítés hatása kimegy a műtét után hamar. Előtte elmondta a doki, hogy a félreértések elkerülése végett a császármetszés egy rendes műtét, annak minden kellemetlenségével és szövődményének lehetőségével. Ez egy áldozat az anyuka részéről annak érdekében, hogy a gyermeke egy kockázatos helyzetben, egészségesen jöhessen a világra. Ma már Zsuzsi is jobban van, bár aludni nem nagyon tudott. Végezetül csatolok néhány képet is a 15 perces Királylányról.

Üdv,

Balázs

Kép Kép

Kép
zsuzsi**

Kép Kép Kép Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Bori :D
Ne szontyolódj el légyszi'!!! Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a gyermekének a legjobb. Van, aki napirenddel, van aki nélküle. Mindenki leírja, hogy ő hogy csinálja, de az nem azt jelenti, hogy az a legjobb út!!! Nálunk sincs nagy napirend, de pl. fürdetés 8 és 9 között van, baba előző kajájától függően. Az összes többi történés még a babóca kényétől kedvétől függ, de 12 naposan ez azt hiszem érthető. Majd 2-3 hónaposan remélem lesz egy - rugalmas - menetrend, de addig mi sem görcsölünk rajta

Királylány anyuka és apuka
Csodálatos ez a gyermek!!! Mekkora szemei vannak!!

Kép
Kép
emma1976

Bori: ne szontyolódj el! Én is úgy csinálom ahogy Samu igényli, egyenlőre semmi rendszer. Sőt a többi gyerekemmel is így volt. ők alakították a napirendet én meg alkalmazkodtam. Ezért is írtam Gurginak, hogy ilyen korban még nem lehet elrontani őket, de én sem olvastam a suttogót, nem tudom mit ír :roll:Csináld úgy ahogy neked/nektek a legjobb, előbb-utóbb ugyis beáll egy rendszer!

Enikő: nagy-nagy gratula, sok tejci és nagyon jó egészséget Nektek!

Balázs: köszönjük szépen a beszámolót és a képeket! Panka tényleg egy királylány, annyira szép! És mekkora szemei vannak! Gratula hozzá még egyszer!

Hemej: üdv újra itt! Benjamin is nagyon kis cukifalat!

brigi73

Szia Balázs!
Köszönjük a beszámolót, Panna nagyon édes baba a nagy kerek szemeivel. Zsuzsinak mielőbbi felépülést és sok tejcit!!

Bori!!
Azért mert bizonyos dolgokban nem egyezik a vélemenyünk, attól még szerintem is mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobb.
Az, hogy én olvasgatom a Suttogót és találok benne jó dolgokat, nem azt jelenti, hogy könyvből próbálom idomítani Samut, azért az gáz lenne de én szeretnék némi rendszert az életünkben, nem magunk miatt, hanem Samu miatt. Nem vagyok híve az ahogy esik úgy puffannak, barátnőmet látva, aki most qrva nagyot szív a gyerekével. Nyilván egy 12 napos babánál nem is lehet szigorú szabályokkal napirendet kialakítani de nem szeretnék beleesni az ördögikörbe, hogy szopi-sírás megint szopi és ez így menne órákon keresztül, a gyerek is lefárad, plusz a kis gyomra totál készen lenne.

Szal mindenki úgy csinálja ahogy neki jó.
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: