Sziasztok,
Mi is itthon. Jó volt nagyon ez a 10 nap, de túlzás lenne azt állítanom, h. kipihentük magunkat. Maradjunk annyiban kikapcsolódtunk. A mi szállásunk talán még az interneten látottakat is felülmúlta, nagyon jó volt. A tulaj nőröl már nem mondhatom el ugyanezt. Bár nem zavart bennünket és amugy sem lakott velünk, de többek között azon, h. kitakaritva kellett átadnunk a házat (azóta többeket megkérdeztem, ilyet nem kérhet, hiszen fizetünk neki a házért és nem takaritani mentünk) ezen eléggé felhúztam magam és volt egy ocsmány húzása .... utána próbálta jóvátenni, de ..... azért valszeg visszamegyünk még, mert tényleg kevés ilyen szép új házat lehet olcsón Lellén kifogni. Abban már biztos vagyok, h. pár évig még nem megyünk gyerekkel szállodába. Gyerekek imádták a nagy kertet, arról nem is beszélve hogy éjszaka kiülni a terszra is igazi felüdülés volt.
Megtudtam, h. Lelle tavaly óta ilyen felkapott, mióta azzal a bizonyos tengerpartinak titulált homokkal van a strandja leszórva. Bár az érzés valóban tengerparti és kisgyerekkel jobbat elképzelni sem tudok, de a bennszülöttektől megtudtuk, h. a balatoni föveny az, amit kikapartatott tavaly a helyi polgármester, h. ezzel növelje a város népszerűségét. Hát nagyon bejött. Mivel szabadstrandon is voltunk Lellén, Bogláron ezért van összehasonlitási alapom, h. ha nem akartuk az egész strandolást azzal tölteni, h. gyerekek után rohnagálunk mentünk a Napfény strandra, ahol a gyerkek kedvükre épithettek várat, dagonyázhattak és a viz bokáig ért, tehát nem kellett a sarkukban lennünk minden lépésnél. Délelőttönként a kismedencét feltöltöttük vizzel és ott ment a pancsolás, de a Balatonon utolsó nap kivételével szinte mindig csak este 7-9-ig strandoltunk velük. Talán kétszer 'már' 6-kor lementünk, de akkor is még forróság volt. Furcsa volt ez a késői strandolás, de a 40 fokot nem mertük kipróbálni gyerekesetöl. Olyat viszont csináltunk, h. valaki beáldozta magát és örizte a gyerekek délutáni álmát, mig a többiek strandoltak. Na meg annyi 'szabadságot' sikerült kitalálni az utolsó 3 estére, h. gyerekeket megfürdettük, vacsi és be a babakocsiba, ahol kb. egy óra séta után alvás, mi meg nyugodtan beülhettünk valahova vacsorázni. Ez volt a nap fénypontja. Reggelig meg fel sem keltek.
Szombat este Földváron voltunk, de nem sikerült Anitáékat megpillantanom, bár nagyon figyeltem, de ha jól olvastam már akkor ott se voltatok? Anna Mária Villat is szemrevételeztük. Hiába Földvár Z. szivecsücske de nekem mivel a parton nincs normális füves hely, ezért nem jön be, kisgyerekkel meg pláne. Vagy rosszul gondolom? Amugy Zalus is itta a Balatont, de ettől neki csak megszünt a szorulása.
Tihanyt mi nem vállaltuk be. Barátnőmék pénteken elmentek, de a forróság miatt nem volt benne sok élvezet. Mi passzív nyaralók vagyunk, de el tudtam volna képzelni én is egy Badacsonyi hajóutat. Azon azért főtt volna a fejem, h. Zalánnal el merjek-e indulni, de a hőség megoldotta a dilemmámat. Annamari ti hol voltatok? És ha majd találkozunk kiváncsi leszek, h. a nem túl szép házért mennyit kértek tőletek.
Ott is nagy meleg volt és néha bosszus voltam, h. ennyire korlátozva vagyunk a hőség miatt, de tegnap rájöttem itthon sem lett volna egyszerű elviselni. Egyetlen ablakot hagytunk csak nyitva és szauna volt tegnap estig a lakás. Olvasom, h. többen is könnyen vettétek, akkor lehet velem van a baj, mert tegnap itthon az az egyetlen nap kiakasztott. Igaz főztem, mostam, takaritottam, de estére ki is akadtam.
Tudnék még regélni, de van bőven melóm itthon és a routerünk megint tönkre akar menni (kb. 2 hónapja cserélték). Remélem a hsz. még azért elmegy. Mikor elmentünk itthonról még semmi baja sem volt. Mire hazajöttünk a laptop-on már nem jött be a net és itt az asztalin is fél óra mire bejön egy oldal.
Fogok képeket is mutatni, de előtte le kell kicsinyiteni, amire most nincs időm.
SZép napot mindenkinek.
Tünde