A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Anita3! Nagyon édi Dorka a képeken! És milyen ügyes!!!

Kép
ppetra

Sziasztok!
Mi is vagyunk csak nagyon meleg van, meg sok a munka.
Nyaralni sem tudom mikor jutunk el. Az biztos, hogy lemegyunk aug. 20. körül Rakacára, de hogy a nyáron lesz e még esélyünk egy jó pihire...nem tudni
A meleget mi sem birjuk tulzottan. a tetőtéri lakásban meg amugy sincs tul hideg. Na de jövöhéten rendelem a klimát, mert ez elviselhetetlen. kb a lakásban is 30 fok körül van!Dodo egész nap pucéran.

Jolka, nagyon jók lettek a képek! És csini vagy! Szép a teső "szobája is".! :lol: Jó kerek! Ilyet még nem láttam, teszek egy képet!
Kép
Ez az egyik barátnőm 33 hetes pocija! és mikor megmutatta a képet azt hittem elájulok. Pont időben kapta elő a férje a gépet! :D

na ennyi csaka kép miatt jöttem. A nyaralóknak jó pihenést.
Kellemes napokat mindenkinek.

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok

Petra!
Köszi a tippet. Mi is gondolkoztunk a tornapályán, de nem tudtuk, hogy ki lehet-e menni oda grillezni. De akkor megyünk. :) Hajrá tesó!!!
Bence ,ott is alszik az anyósodék? Nem volt gond, még sosem? VAgyis nem sírt utánad?

Timi!
Komoly? Ez a barátnődről készült? Mert ez a kép már rég itt kering a neten, egymásnak küldözgetik a kismamik. :) Szuper kép!
Jövő héttől lesz légkondi? remélhetőleg akkor már hűvösebb lesz. Nem lenne elég egy mobil l.kondi? Olcsóbb is, és ez is csak egy helyiséget tud hűten. De Ti tudjátok, nálam kizárt, hogy legyen, én anno kidobattam. Most meg izadunk...:D

TEgnap voltam dokinál. Minden ok a tesóval. De még mindig faros. Dokim szerint is jobb lenne a spontán szülés, tehát, szerencsére nem azok a dokik közé tartozik, aki inkább császározna.
Méreteink: Bpd: 80mm Tad: 80mm kb: 2kg a tesó, tehát nagy baba. Eddig.
CSak összehasonlításkép Manó: 28.héten: BPd: 73mm kb: 1291gr
33.héten: Bpd: 86mm kb: 2325gr TEhát nagyon hasonlók a méretek. Manó sem volt óriás bébi. :)

Szép napot mindenkinek!

Holnap mi lagziba megyünk, ha már nem lennék, akkor Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Timi!
Szuper ez a kép!!!! Naggggyon tetszik! :D
A klíma sokat számít. most nálunk is megy egész nap, így semmi gondunk nincs a nagy meleggel. Tavaly ilyenkor amikor apa újította nekünk a lakást még nem volt beszerelve és ugyanannyi volt bent a hőmérséklet mint kint :shock: .
Ha tetőteres a lakás érdemes a lépcsőfeljáró tetejébe szerelni onnan behűti az egész lakást ha elég nagy teljesítményűt vesztek a lakáshoz. Anyáéknál is így van megoldva és elég is egy beltéri egység. Na a mi nem egészen 60 nm-es lakásunkat pláne lehűti egy :D

Jolka! Miért dobattad ki?
A Tesó még meg is fordulhat, nem? De az jó hogy a dokid nem favorizálja a csaszit még ilyen esetben sem!!! Most tényleg szép nagy baba, megnéztem Dorka 31 hetesen 1730 gr volt :) De szerintem folyamatosan alámértek uh-on mert a 39. héten is 2700 gr-nak írta az uh, aztán két hét múlva 3570 gr-mal született :D
Szóval ez tényleg cak becslés, de legalább téged nem ilyesztgetnek majd azzal hogy nehogy koraszülött nek számítson majd a súlya miatt...

Tegnap a dokinénink nem tudott mit mondani Dorka lábán levő foltokra, csak azt h próbáljuk meg Canestennel kenegetni két hétig, ha semmi változás akkor írt fel egy ekcémára :shock: való kencét.
Én inkább elvinném a gyerekbőrgyógyászatra, de nem veszik fel a telefont hogy időpontot kérjek :x

Délután megyünk a tóra :lol: addig össze kellene kapnom a lakást kicsit, bár egész jó állapotban van, végülis egész héten csak estére jártunk haza :D
Jó hétvégét mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

jajj, de tudok! természetesen iJesztgetni :oops: :oops: :oops:

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Szia Anita!

Kit ijesztgetsz?
:)

Canesten: Hát nekem nem jött be, most használom, mert a hónomalja kipálott, semmit sem segít rajta. :) A baba hintőpor a legjobb.

Légkondi azért ment, mert régi tipus volt, ugyan szuperül működött, de volt hangja. Így amikor nyílászárót cseréltünk, ment ez is.

Kellemes napot nektek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Vagyunk mi is szoktam olvasni de nincs energiám irni ez a meleg kezd egy kicsit megviselni. :shock: :shock: Amúgy a három gyerekes hét ma letellik jól érzik magukat, sokat fürdenek a medencében a környék tőlük vizhangzik, de még nem szólt senki. :roll: :roll:

Timi
ez a kép tényleg csúúúcs én még ilyet nem láttam, hihetettlen, a gyerek kitapossa a belét az anyjának, nem lehetett valami jó érzés.de az tény hogy nem mindennapi foto.

Nyaralóknak jó nyaralást és kitartás mindenkinek a hőséghez!!!!!!

Most csak ennyi mert főzök :shock:

sziasztok Tündi. Kép Kép

Kép
Kép
kispaszuly

ááááááááááááááááááááááááááááááá
elúszott az előző hsz-om....
ááááááááááááááááááááááááááááááá
zsuzsimano

na, mégegyszer.....

Petra!
Nagyon édes Bence, tetszett a páromnak is a hatalmas kék szeme :lol:

Anita!
Milyen ügyes csaj Dorka, hogy már lépeget :D mi egyelőre még csak 4kézlábazunk, térdelünk, néha felállunk, naaa, meg egyedül felül Tomi :D
Lépcsőhöz vegyetek sztem kisajtót. Mi a Praktikerben vettük, negyed annyi, ment egy bababoltban és a célnak megfelel. (ott van, ahol a laminált padlókhoz a szegélyléc) ha kell küldök képet róla...
nyaralás jó lehetett, mi a jövő héten megyünk, már alig várom...
ilyen strandos élményem nekem is volt, Mezőkövesden. 3 év alatti gyerek nem mehetett be, Kristóf meg egy hónap múlva töltötte a 3-at, kizavarta a nő, h DE még nem töltötte be...

Jolka!
Sztem sem kell még amiatt félned, h nagy lesz a tesó...a doki sztem is nagyon tisztességes, nekem nem akart infúziót sem bekötni, hogy biztos megy az majd természetes úton is, nem kell sürgetni semmit....
Mi a tóra jártunk a héten 4 után, ott azért nem szed össze az amber mindenfélét, mint egy átlagos strandon, ráadásul a tóban jobban elveszlik a tömeg

Timi!
Már akkor keringett ez a kép, amikor Kristófot vártam... :? kérdezz rá, hogy biztosan ők készítették-e...bocs, nem kötekedésnek szántam...

Egyébként Tomi elég nehezen viseli a meleget, napközben is le kell zuhanyozni, mert állandóan vizes a kis haja. Tegnap este fél 10-kor is végrevágtam a szobája ablakát(akkor volt 29 fok bent), úgy volt, míg mi el nem mentünk aludni...

Szép napot mindenkinek:
Zsuzsi
zsuzsimano

jujjj, még egy...

Anita, vagy valaki!
Van két felesleges Huggies úszópelus kuponom. Ha kéritek, szóljatok priviben
zsuzsimano

Sziasztok!!

Ma nagyon jó napunk volt. A tiszánál voltunk. Ez így önmagában nem nagy szenzáció, de azt hozzá kell tennem, hogy Dodo nem igazán szerette (máig) a vizet. De ma.....mintha vízben nQtt volna fel. Szaladt a kezemet fogva mindig bele a vízbe. Élvezte, hogy úsztatom, kapálózott a lábával. Mint egy igazi kis hab"fiú". nagyon örültem neki, hiszen a héten még anyukáméknál sem volt hajlandó bele jönni a medencébe! És mi is nagyon jól éreztük magunkat!
Aképpel kapcsolatban jól átvágtak ezek szerint. A barátnöm Kecelen él. Most várja elsö babáját. e-mailen szoktunk értekezni, és a héten küldte ezt a képet! De ezek szerint akkor megvezettek!!! :lol: :oops: :roll: Ettöl függetlenül ez tényleg hihetetlen!
Zsuzsi, egyébként nem vettem kötekedésnek :D ! Nálunk sem bírja Dodo a meleget. Két óránként a kádban hüsöl.

Szép estét!!!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok,

most csak bejelentkezem, újra itthon :) Picit korábban érkeztünk, mert Botika sajnos benyelt vmit. Nagyon fosikázik :( Nagyon sokat volt pelus nélkül, és óriási meglepetésemre, szól pisinél, kakinál, sőt volt, hogy 3 órát aludt pelus nélkül, és kibírta, meg, az autóba se pisilt be, csak mikor kivettük :shock:
Lényeg, hogy most annyira fosizik, hogy kénytelen vagyok folyton pelusozni, de a pisi, kaki teljesen véresre marta a bőrét. A Balcsi meg már csaknem forr, nem tettem bele már tegnap sem, így hazajöttünk. Azért jó volt. Majd hozok képeket, meg visszaolvasok alaposabban.

Nem győzzük a klímát nyomatni, 32,5 fok volt a lakásban, mielőtt após beindította nekünk érkezés előtt. :roll:

Pussz!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Az előző hozzászólásomnál nem reagáltam a Dorkát illető dicséretekre :oops: :oops: :oops: szóval: köszönjük szépen mindenkinek!

Anita! Szegény Boti! Jobbulást neki minnél hamarabb!!! De naggggyon ügyi, hogy így elindult a szobatisztaság felé!!! Ha elmúlik ez a fosi akkor biztos itthon is tudjátok majd folytatni a pellus nélküli létet!

Zsuzsi! Az egyik kupont szivesen elfogadom, írd meg priviben mikor alkalmas és elugrunk érte. A rácson elgondolkodtunk , de mivel ha anyáéknál vagyunk legalább ketten ugrálnak Dorka körül, kizárt hogy észrevétlenül felmásszon :) Más lenne ha itthon lenne lépcső akkor tuti vennénk mi is rácsot. De azért köszi a tippet.
Tomi is nagyon ügyi, hogy felül, Dorkának még csak négykézlábról vagy állásból megy az ülés :) egyébként azt hittem hogy a négykézláb nálunk kimarad, mert olyan jól és gyorsan megközelített mindent kúszva :) de nem :lol:
Akkor Meőkövesdre se megyünk strandra :? A tavat én is jobban szeretem mint a strandot, szerintem még a gyerekmedence is jobb.

Most megyek. Jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Timi!
Okés, örülök, h nem vetted sértésnek:) szupi, h Domi élvezte a vizet:)

Anita!
Botinak jobbulást, út a szobatisztaság felé: gratulálok, ügyes gyerkőc :)

Anita!
Tudom a számod, jelentkezem :wink: jaa, és ne vedd fenyegetésnek :lol:

Jóccakát mindenkinek:
Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok! Ma délután hazaértünk a nyaralásból, naggyon jó volt, holnap majd visszaolvasok és élménybeszámolok! Lehet, hogy még egyszer megyünk idén. :)

Jó éjt, Annamari

Ádimama

Sziasztok!

Üdv. itthon a hazaérkezőknek. :)

Anita, Annamari, várjuk a képeket!

Anita!
Jobbulást Botinak! Hogy van már a nagyfiú?
Ügyes, hogy szól, ha jön a pisi... Nálunk csak már a balesett után szól. :)

Ma már Tündéék is jönnek haza.

Találkoztattok egymással a Balcsin?

Zsuzsi, Annamari, Anita3!
25.én vonalhúzás. Gondolok mindenkire, de tuti befutók vagytok a felvételin. :)

Hétvégén mi lagziba voltunk. Hát ...dög meleg volt. Pagonyba volt a sátorba az esküvő és a polgári szertartás is. A templomi, pedig Leveleken. Még jó, hogy a kocsiban van légkondi, amúgy megpusztultunk volna. Este 10 körül jött egy kisszellő, onnantól minden elviselhető volt. Rég ittam ennyit, meg is lett az eredménye. Bedagadt a bokám, meg mindenem, mivel szinte semmi sem távozott. De azóta minden ok, a pihenés és a dinnye helyre hozott. Manókám pedig Mutiék volt, életében először ott aludt nélkülünk. Már előtte való héten tök ideg voltam, hogy fogja bírni. De nem is hiányoztunk neki. Boldog gyerek volt végig, legalább ebben a forróságban kint volt az udvaron. Most már én is itt vagyok Anyuék, ma talán megyünk haza.

Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Csak egy szóra ugrottam be, most indulunk nyaralni Szarvasra! Mindenkit puszilunk, vigyázzatok magatokra!
Petra és Bence

Kép
ppetra

Petra!
Jó utat nektek!
Vigyázzatok egymásra, és kellemes pihenést!!! Várunk vissza beneteket!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Petra! Jó pihenést nektek!

Ponthatárok: én nem izgulok, inkább kíváncsi vagyok a ponthatárokra hogy megint annyira el lesznek e szállva mint tavaly voltak. Részemről még mindig dilemma hogy elkezdem e szeptemberben ha felvesznek.
Annamari tudom hova jelentkezett, Zsuzsi, Te hová? Már a multkor is kérdezni akartam. Persze csak ha nem titok.

Megyek is lassan, mert ma van a 2. házassági évfordulónk :D. Torta és pezsi a hűtőben, gyerek alszik, várom apát haza :) Még kicsit ki kellene pofoznom a fejem, bár nem sokat tehetek :) meg talán nem kinyúlt pólóban kellene várni az uramat :)

Szép délutánt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Anita! Gratulálok Nektek, jó ünneplést!

Megérkeztünk Szarvasra, itt lakik az öcsém barátnője, most náluk vagyunk látogatóban. Nagyon jó a szállás, itt is nagyon meleg van, de a víz mellett elviselhető.

Sziasztok: Petra

Kép
ppetra

Anita!
Mi is sok boldog házassági évfordulót kívánunk!!!
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Petra!
Örülök, hgogy jól érzitek magatokat. :) Bencének is tetszik? Biztos jó neki egy kis újdonság.
Legyetek jók. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Se képek, se élménybeszámolók. :( Tudom, hogy ilynekor sok a meló, de azért várom őket. :)

Anita!
Hogy sikerült a tegnapi este?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

SZiasztok

Petra jó ihenést kívánunk.

Anita
Bolgog házassági évfordulót nektek

Mi is most 20.-án ünnepeltük a 11.dik évfordulónkat de még nem buliztunk mert holnap meg a szülinapom van 32. :roll: és várom a meglepit, de lehet az lesz a meglepi, h nem lesz meglepi :roll:

na még később jövök ma voltunk Dáviddal a 18-hós oltáson.
szép napot mindenkinek Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Szia Tündi!

Hogy viselte a Dávid a szurit?

Nektek is sok boldog házassági évfordulót kívánok!!!

Előre sok boldog szülinapot!!!!

Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jolka, és a többiek is, ne haragudjatok, hogy nem írok. Egyszerűen úgy érzem semmire nincs időm. Botit megint nem lehet fél percre sem egyedül hagyni, életveszélyes dolgokat művel ezzel az ágyról ágyra ugrálgatással, székre, asztalra mászással... de jól tudjátok, nem kell ragozni.
Ha meg alszik, itt a rengeteg házimunka. (pedig hányszor megfogadtam, h minden délután aludni fogok vele, ha levizsgáztam) Estére meg összeesek, olyan hulla vagyok, na meg örülök, ha itthon van apa is :)

Már a múlt heti dolgokra nem nagyon írnék, egyedül a Timi képére, hogy ezt bizony már én is láttam, még mikor pocakos sem voltam Botival. Sajnálom :(

Nekünk jól sikerült a nyaralás, bár tény, hogy ez már sokkal másabb, mint "édeskettesben" :)
Félpanzión voltunk, ami ebben a dög melegben szinte bőven elég volt, kétszer ebédeltünk férjjel, de azt is csak a varázsa miatt, kihasználva, hogy sógoromék is abban a szállodában voltak, így átvittük a bébiőrt nekik addig :)
Még Boti is szinte csak reggelizett, meg vacsizott. Na, meg a reggeli, esti rizstejcsi. Napközben csak ivott, max egy kis barit evett. De így is nyomta rendesen az alvást, általában két és fél, három órákat. Amíg ő aludt, mi is általában aludtunk férjjel, meg, amint már írtam, volt, hogy ebédelni mentünk. (Persze vittünk B-nek is kaját, nem hagytuk ki teljesen a buliból, de nem kérte, bébikaja már abszolút nem játszott, hiába vittem.)
Voltunk B.szemesen ilyen babás élményfürdőben is. A Balcsi partján van, a szabadstrandon. 3 medence: egy úszó, egy kis csúszdás, meg a bébiknek egy három részből álló (tehát így össz 5 medence mégis). Na, itt baromi jól elvolt Boti. Még jobban, mint a Balcsiban. Ott egy picit zavarta, hogy nem tud szabadon ki-be járkálni, mint a tengerparton. Természetesen a Balcsiban is egyedül pancsizott (ott voltunk azért mellette), mert ő már annyia tud úszni karúszóval, hogy nem is szabad fogni :roll: Még önfejűbb, mint eddig, de nagyon imádni való az akaratossága. Sokat változott az elmúlt időben, nagyfiúsodott, szinte már beszélgetünk :)
Szombatra szelesebb időt jósoltak a Balcsira, ezért kirándulni indultunk Tihanyba. Felért egy öngyilkossági kísérlettel olyan forróság volt, de végül nem bántuk meg. Szántód 3 km-re van B.földvártól, a komp pedig kb 5 perc alatt átvitt Tihanyba.
A vízparton amúgy sokkal elviselhetőbb volt a meleg, nem éreztük hőségnek, de lehet azért is, mert déltől olyan fél 4-4-ig a klímás szállodaszobában voltunk. Most két napja csak pihegünk itthon.
Képeket már felraktam, csak még kicsinyíteni kell.

Ma egyébként extra nyafis B, egész délelőtt nyivákolt. Jön az utolsó 4 foga, valszeg ez is bejátszik a hasmenésbe is. Bár nem kizárt, hogy vmi front hat rá, mert én sem vagyok a toppon.

Házassági évfordulókhoz szívből gratulálok, további sok-sok boldogságot Nektek! (Nekünk egy hét múlva lesz a 3. :D)

Tündi, előre is Isten éltessen sokáig, ha esetleg addig már nem tudnék jönni.
Dávidnak boldog másfeledik szülinapot, így két nap késéssel. Tényleg írj a szuriról, mert nekünk jövő hónapban lesz aktuális. És a gyerkőcökről is írj! Gondolom, nem telnek unalmasan a napjaid :lol:

Felvételizőknek sok sikert! Zsuzsi nagyon titokzatos volt, én sem tudtam, hogy jelentkezett :wink:

Ágiék, Dóráék is most nyaralnak?

Akkor mikor lesz mamatali kb????

Remélem, vmicskét ledolgoztam a restanciámból. :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jajjj, Petra, kellemes pihenést Nektek is!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Anita!

Jó volt olvasni a beszámolót. Köszi.

Ma nálunk is extra hisztis nap van. MÉg Muiték vagyunk. Manó ki-be járkált a lakásba. Semmi sem volt jó. Végre alszik, így most haladok, de gép elé ragadok mindig. :evil:

Mamitali!
Lesz, csak várjuk meg a többi anyucit is. Én még kb. két hónapig ráérek. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!
Tündi! Nektek is sok boldogságot és boldog szülinapot Neked!
Kép

A tegnap este köszönöm jól telt :) Vacsi, tortaevés, gyereklefektetés, aztán megnézegettük az esküvői képeket az albumban is, meg a digitálisakat is a gépen, nosztalgiáztunk és közben megittunk egy üveg pezsgőt :) :oops: (azért a gyámhivatalt rám ne küldjétek, legközelebb már csak reggel szopizott Dorka :) )
Szóval szép esténk volt, a dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy pont tegnap estére jött meg a mensim szülés óta először... egy napot még várhatott volna :oops: :wink:

Voltunk Dorkával bőrgyógyászaton a foltos kis lába miatt. Azt mondta a doktornő, hogy nem kell aggódjak, ártalmatlan elváltozás. Alapból száraz a bőre a kis lábán születése óta, és valszeg megsérült ezáltal a természetes savköpenye a bőrének és bakteriális eredetű fertőzés okozza a foltokat. Nem fertőz, írt rá krémet, meg testápolót. Azt is mondta, hogy eddig is ilyen volt csak azért vettük most észre mert most barnult le annyira, hogy látható legyen a különbség. Azért kicsit megnyugodtam, mert allergiára is gondoltam már.

Anita! Örülök, hogy azért jól éreztétek magatokat! Boti igazi nagyfiú már! Kistesó? :D Dorka is lökdösi le magáról a kezünket a vízben ha rajta van a karúszó :shock: , bár ő még előszeretettel iszik is úszás közben :?

Megyek is mert felkelt a kisfőnök!
Sziasztok!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Zsuzsi!

Hátha bekukkantasz még:
Kristófnak boldog névnapot kívánunk! (remélem, hogy nincs több Kristóf nap :) )

Kép
Jól emlékszem ugye, hogy szereti spongya bob-ot. Ha nem azért remélem tetszik neki a kép :oops:

Dorka és

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Házassági évfordulósoknak sok évet még :D sok boldogságot, örömet a picikben!!!

Tündinek boldog szülinapot is :D

Anita!
Köszi szépen, aranyos vagy, hogy gondoltál ránk, de márciusban tartjuk :roll:

Aniták!
Nem nagy cucc a jelentkezésem, titkárságvezető szakra adtam be, azt hiszem, hogy nagyon hasznos dolgokat tanulhatok majd, amik érdekelnek is :D (remélem sikerül)

Mi hajnalban indulunk nyaralni, kíváncsi vagyok, hogy fgja Tomi bírni az utat...majd beszámolok:)
Ágiék csütörtökön indulnak majd.

Jó éjt mindenkinek:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok Lányok!

Megint én :oops:
Beadatta valaki közületek a bárányhimlő elleni oltást?
Dorka a múlt hét csütörtökön kapta, lehet ma attól láza??? Semmi más baja nincs csak lázas :shock: :shock:
Megyek is!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Na ideértem végre. :) Az az igazság, hogy se időm, se kedvem nem volt az elmúlt napokban a gép elé ülni, de most rávettem magam.

A Balcsi szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat. A szállás nem volt egy leányálom, interneten keresztül jobbnak tűnt. Elég lepukkant volt a ház, szerintem a takarításba se rokkantak bele, és olyan meleg volt, hogy nem bírtunk megmaradni bent.
A 2. éjszakától Ádámmal kint aludtam az erkélyen a szélfogó sátorban, ami pirkadatig tökéletes is volt, de akkor megrohantak a szúnyogok, és onnantól kezdve azzal voltam elfoglalva, hogy kinyírjam őket. Szóval nem sokat aludtam, de nem is azért mentünk. És ráadásul a tulajék a szomszédban voltak, és elég gyakran átjöttek valami mondvacsinált dolog miatt, ez baromira idegesített. Mintha felügyeltek volna... Még jó, hogy kevés időt töltöttünk ott.
Egyetlen előnye a háznak az volt, hogy kb 5 percre volt gyalog a strandtól.
Egy ismerős házaspárral és a 2 gyrekükkel voltunk (7 és 8 éves fiúk), Ádám nagyon jól elvolt velük. Hozta a formáját, nagyon sokat mulattunk rajta. :) A víz bejött neki, ha nem a strandon voltunk, akkor a kismedencéjében pancsizott. Minden nap kellett neki palacsintát (pacsajaját :D) venni, hihetetlenül szereti.
Az úszógumijába nem volt hajlandó beleülni, úgyhogy ha még megyünk idén nyaralni, be kell szereznem egy karúszót vagy valami kismellényt.
Szombaton a nagy szél miatt reggel nem strandoltunk, inkább átmentük hajóval Badacsonyba. Megebédeltünk és sétálgattunk. Ádám 1,5 órát aludt a babakocsiban, ilyen már régen történt.
A hajón egy 8-9 év körüli kislány szórakoztatta, úgy elvoltak, mint a szerelmesek. :)
Jó lenne, ha még tudnánk menni, ez a 4 nap nem volt valami sok...
Na, befejezem, még jövök a képekkel.

Az ünneplőknek sok boldogságot, a nyaralóknak pedig jó pihenést(?) kívánok!!! :)

Annamari

Ádimama

És a képek:

persze, hogy ott is volt mit fúrni... :)
Kép

...és felszerelni
Kép

pancsi
Kép

vigyor
Kép

esti séta
Kép

strandolás előtt (vagy után...)
Kép

hajón
Kép

Ádimama

Sziasztok,

Mi is itthon. Jó volt nagyon ez a 10 nap, de túlzás lenne azt állítanom, h. kipihentük magunkat. Maradjunk annyiban kikapcsolódtunk. A mi szállásunk talán még az interneten látottakat is felülmúlta, nagyon jó volt. A tulaj nőröl már nem mondhatom el ugyanezt. Bár nem zavart bennünket és amugy sem lakott velünk, de többek között azon, h. kitakaritva kellett átadnunk a házat (azóta többeket megkérdeztem, ilyet nem kérhet, hiszen fizetünk neki a házért és nem takaritani mentünk) ezen eléggé felhúztam magam és volt egy ocsmány húzása .... utána próbálta jóvátenni, de ..... azért valszeg visszamegyünk még, mert tényleg kevés ilyen szép új házat lehet olcsón Lellén kifogni. Abban már biztos vagyok, h. pár évig még nem megyünk gyerekkel szállodába. Gyerekek imádták a nagy kertet, arról nem is beszélve hogy éjszaka kiülni a terszra is igazi felüdülés volt.
Megtudtam, h. Lelle tavaly óta ilyen felkapott, mióta azzal a bizonyos tengerpartinak titulált homokkal van a strandja leszórva. Bár az érzés valóban tengerparti és kisgyerekkel jobbat elképzelni sem tudok, de a bennszülöttektől megtudtuk, h. a balatoni föveny az, amit kikapartatott tavaly a helyi polgármester, h. ezzel növelje a város népszerűségét. Hát nagyon bejött. Mivel szabadstrandon is voltunk Lellén, Bogláron ezért van összehasonlitási alapom, h. ha nem akartuk az egész strandolást azzal tölteni, h. gyerekek után rohnagálunk mentünk a Napfény strandra, ahol a gyerkek kedvükre épithettek várat, dagonyázhattak és a viz bokáig ért, tehát nem kellett a sarkukban lennünk minden lépésnél. Délelőttönként a kismedencét feltöltöttük vizzel és ott ment a pancsolás, de a Balatonon utolsó nap kivételével szinte mindig csak este 7-9-ig strandoltunk velük. Talán kétszer 'már' 6-kor lementünk, de akkor is még forróság volt. Furcsa volt ez a késői strandolás, de a 40 fokot nem mertük kipróbálni gyerekesetöl. Olyat viszont csináltunk, h. valaki beáldozta magát és örizte a gyerekek délutáni álmát, mig a többiek strandoltak. Na meg annyi 'szabadságot' sikerült kitalálni az utolsó 3 estére, h. gyerekeket megfürdettük, vacsi és be a babakocsiba, ahol kb. egy óra séta után alvás, mi meg nyugodtan beülhettünk valahova vacsorázni. Ez volt a nap fénypontja. Reggelig meg fel sem keltek.
Szombat este Földváron voltunk, de nem sikerült Anitáékat megpillantanom, bár nagyon figyeltem, de ha jól olvastam már akkor ott se voltatok? Anna Mária Villat is szemrevételeztük. Hiába Földvár Z. szivecsücske de nekem mivel a parton nincs normális füves hely, ezért nem jön be, kisgyerekkel meg pláne. Vagy rosszul gondolom? Amugy Zalus is itta a Balatont, de ettől neki csak megszünt a szorulása.
Tihanyt mi nem vállaltuk be. Barátnőmék pénteken elmentek, de a forróság miatt nem volt benne sok élvezet. Mi passzív nyaralók vagyunk, de el tudtam volna képzelni én is egy Badacsonyi hajóutat. Azon azért főtt volna a fejem, h. Zalánnal el merjek-e indulni, de a hőség megoldotta a dilemmámat. Annamari ti hol voltatok? És ha majd találkozunk kiváncsi leszek, h. a nem túl szép házért mennyit kértek tőletek.
Ott is nagy meleg volt és néha bosszus voltam, h. ennyire korlátozva vagyunk a hőség miatt, de tegnap rájöttem itthon sem lett volna egyszerű elviselni. Egyetlen ablakot hagytunk csak nyitva és szauna volt tegnap estig a lakás. Olvasom, h. többen is könnyen vettétek, akkor lehet velem van a baj, mert tegnap itthon az az egyetlen nap kiakasztott. Igaz főztem, mostam, takaritottam, de estére ki is akadtam.

Tudnék még regélni, de van bőven melóm itthon és a routerünk megint tönkre akar menni (kb. 2 hónapja cserélték). Remélem a hsz. még azért elmegy. Mikor elmentünk itthonról még semmi baja sem volt. Mire hazajöttünk a laptop-on már nem jött be a net és itt az asztalin is fél óra mire bejön egy oldal. :evil:
Fogok képeket is mutatni, de előtte le kell kicsinyiteni, amire most nincs időm.

SZép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolókat. Köszi, hogy megosztotáttok velünk.

CSajok még mindig várom a tippeket, hogy hova lehetne menni a hétvégn a haverokkal. Tornapályán való sütéshez kell engedélyt kérni valakitől? Vagy még minidg tűzrakási tilalom van?

NÁlunk minden ok. Manó tegnap délután nem aludt, így már 18kor aludt a kocsiba, itthon pedig folytatta egészen reggel 6-ig. Nem rossz, de jobb a napi rutin. Egyelőre a sok mászkálás miatt borul.

Annamari!
Nagyon helyes Ádi a képeken. Rólatok nem készült? :)

Gondolom tegnap a 3 felvételizőnk valamilyen úton kapott értesítőt az eredményről. Remélem mindenkinek sikerült, miért ne sikerült volna, hisz nagyon jó pontokat vitettek.
Anita! Szerintem kezd el az idén a sulit. Dorka már egész nagy, de ha a kartok tesót jobb most elkezdeni. Míg, kicsivel több időd van. :)

Petra!
REmélem szarvasról már pocaklakóval jöttök haza.

Most egy kicsit boszankodok. Hajléktalanok itt vertek sátrat az ablak alatt. Esténkét szépen megágyaznak, tegnap a kidobott dinnyémet ették vacsira. :? Legalább friss volt. Mostanra beágyaztak, és még rendett is raktak. De még 6kor írtó kupi volt az éjszaka után. :evil: Ha jön a hideg megoldódik a probléma, de akkor is, miért jó ez a városnak?

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!!
Szégyen milyen rég nem voltam, de ebben a melegben próbáltunk programot szevezni magunknak állandóan. v. ittvolt vki, vagy mi mentünk! :D persze medencés+gyerekes barátokhoz! :lol:
Mi is beszereztünk egy medencét, tök jó mert akár 3felnőtt isbelefér ha nagyon akar!!
Délutánonként pedig amikor peti aludt ritkábban ültem itt, mert idefenn eléggé nagy volt a hőség(szegény P. meg itt alszik), hanem kinn napoztam, így végre nem vagyok penészvirág....
én minden nyáron csoki voltam m, de mita peti megvan nem igazán napoztam...
Terhesen még képes voltam naphosszat feküdni délen át is a medencepparton maikor nyaraltunk!

A most nyaralóknak szép napokat, akik már hazajötek azoknak jó mosást, vasalást, meg pihenést! :?

ezt a pocakból kidudordó lábacskás fotót én is láttam már rég, sőt a múltkor képeslapon is ...
peti legújabb szava: JÓ
mindenre monja jo, jo, jo....
ha sír vmiért és próbáljuk vigasztalni akkor is mondja jo... cuki

most meg még alszzik :shock: biztosan jobban esik neki h. lehűlt a evegő. mondjuk a kánikulában sem panaszkodahattuk az alvására. most jut eszembe, h. tegnap du nagyon keveset aludt, talán most azt pótolja...

szép napot mindenkinek!
MI azt hiszem ma kimegyüka játszótérre

Kép
dora1980

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést mindenkinek.

rakok egy pár képet az elmúlt napokból.

dóri és a barátnő, Kép

Apa és Dávid Kép

Kép

még van egy pár csak a gépen van.

szép napot, majd jövök.Tündi

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok,

Annamari, Tünde, jó volt olvasni a ti élményeiteket is!

Tünde, mi még aug. végén megyünk a Balcsira, többek között Zamárdiba egy esküvőre. Már előtte le akarunk menni, ezért lehet érdekelne a szállásotok. Nagyon szimpi nekünk is Lelle, bár most nem jött ki rá a lépés. Ja, hogy miért Földváron voltunk, még azzal is tartozom. Mondtam, majd személyesen inkább. Egy kedves ismerősünk felajánlását nem lehetett visszautasítani. Ha magunk megyünk és intézzük, valszeg nem ide mentünk volna :wink: Nem azért, mert nem volt jó, csak a "bababarátság" hiányzott, amit persze férj nem igazán ért mai napig, na mindegy... Pedig lehetne összehasonlítási alapja Karos Spa-val, ahol tavaly voltunk. De összességében, a körülmények figyelembevételével szuper volt itt is!

A szálloda strandja azért nekünk is szép füves volt, bár a sétányon végig sétálva nekem is elég kopárnak tűnt a többi rész.

Anita, Boti kapott bari elleni oltást, de nem volt lázas, meg semmilyen tünetet nem produkált. Hogy van Dorka?
Hajrá suli! MIndenképp vágj bele sztem is, aztán majd meglátod, hogy bírod. Mondjuk tapasztalatom szerint, annyira már nem lesz abban a korban Dorka, hogy simán mehetsz, mert kicsi, sőőőőt, vizsgaidőszakban már szaladni fog.... De én belevágnék :wink:

Annamari, Ádám nagyon helyes a képeken! Nem csodálkozom, hogy nyúltatok rajta, a múltkori "bemutatója" alapján :D

Remélem én is, hogy mindhárom felvételizőnknek kedvezőek a ponthatárok!

Ja, én a képeket lehet a képtárunkba tölteném. Most hirtelen annyi hülyeséget hallottam, hogy nem szívesen teszem ide fel a képeket, remélem, nem baj.

Jolka, te biztos olvastál pl. egyet a másik topicomban... :?

Szép napot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tündi, klasszak a képek!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Tündi!

Nagyon tetszenek a képek.
Manó is ilyen medencét kapott most Apuéktól, csak létra és takaró fólia nincs hozzá. :( De jó ötlet, megmondom Papcinak létrát mindenképpne szerezen be hozzá. :)
Manó egyelőre, nem szeret benne lenni egyedül, csak ha ott vagyunk mellette.
Ti milyen sűrűn engeditek le a vizet? Mert apa munkatársa most a fülébe ültette a bogarat, hogy 3-4 naponta kell, mert fertőzést kaphat a gyerek, még annak ellenére is, ha megy a tisztító berendezés. Lehetséges ez? Azért rengeteg víz kell bele, egy vagyon lenne nyáron állandóna leengedni, majd újra tölteni. Szerinted?

Volt meglepi a szülinapodon?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita!
Nem olvastam én. :) De most már kiváncsi lettem, megyek is. Remélem nem valami visszaélés a gyerkőc képeivel, mert ettől tartottam eddig is nagyon. :? Pl. ezért nem megy pucis kép Manóról.
Ok, akkor a képtárba megnézzük a képeket.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vmi olyasmi... én is azért nem tettem fel soha csupi képet... :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita!
Megnéztem, szerencsére már nem él a blog. De tényleg durva, hogy vannak ilyen emberek. Na ez egy másik para. Volt is egy film róla. Na ekkor mondta, anyu, hogy még mi is járhatunk így. De nem gondoltam volna, hogy magyaroszágon is visszaélnek más gyerekének a fotóival. Brrrr... REmélem nem talákozok ezzel a nővel.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Akkor most már semmi féle adtot nem oszthatunk meg, mert egy beteg nő, magáénak mondja a gyerekünket. Így is annyit cenzurázunk, hogy lassan nem tudunk mit írni egymásnak. 1 éve nem gondoltam volna, hogy ide jutunk. Többet kell akkkor személyesen talizni. :wink:
Ha ezt Apának elmesélem, letílt egy életre a babanetről. :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita!
Írtam volna a msn-re is, de a behajtanit. táblád kint van. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja, kész horror :( És így meg még durvább, hogy ismerem az Anyákat, Babákat... Azért se volt nagyon kedvem írni.

Zárt topic kellene, csajok! Úgy sem jön egy új kismami sem már egy ideje... :(

Szóval a lényeg, hogy van egy elmebeteg nőszemély, állítólag 20 év körüli. Már rengeteg babás fórumról kitiltották. MÁs gyerekeit tünteti fel sajátjaként, szüléstörténeteket sajátjaként ír le...ilyesmi. Ez utóbbi, legdurvább húzása az volt, hogy egy blogot kezdett írni, melyben általam ismert babákból alkotott magának egyet: kettő kisfiú becenevének összemosása(nem hétköznapi becenevekről van szó) egy harmadiknak meg a fényképe, mintha az övé lenne....ááááá.... a hátam borsózik még mindig.
Szóval mindig is tudtam, hogy rengeteg beteg állat él köztünk, de ez most nagyon mélyen érintett, mert az egyik Anyuci és kisfia igen közel áll hozzám :( , picit el vette a kedvem a történet a fórumozástól!

Bocsi, nem akartam senkit elijeszteni, csak tudjunk róla, hogy ilyen van :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jolka, ja és bocsi, elvileg takarítok, csak férjnek küldtem át pár képet, azért vagyok msn-n, csak elfoglaltban :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

na alig tudtam belépni.

Jolka Anita

mi van a kép visszaéléssel? ne riogasatok! volt valami ilyesmi irjatok már egy pár sort erről, légyszi.

Jolka!

a MEGLEPI AZ VOLT HOGY A KEDVES URAM ELFELEJTETTE.
na úgy látszik ehez kell hozászoknom, már nem én vagyok neki az első.a gyerekekét tudja. este 11-kor megbeszéltük h elvisz szombaton vacsizni, kárpótlásúl, megbocsátotam neki. :roll:
a medencével kapcsoltban, mi is leengetük már vagy kétszer de csak azért mert bezöldűlt a víz. pedig rendszeresen tesszük bele az algaölőt és a klortabletát, de valszeg azért zöldűl mert meg kell lenie az aránynak h mennyi víz mennyi algaölő és mennyi klortabletta, kell bele. nekünk nincs teljesen tele engedve és így nehéz ezeket az értékeket kiszámítani.Szerintem se tudjuk igy házilag olyan profin karban tartani a medence vízminőségét mint egy uszodában, ott vannak műszerek amik folyamatosan ellenőrzik a minőségét meg vesznek vízmintát és nézik a kórokozókat. legalábis gondolom én. :roll: az biztos h sok víz kell bele, mi tavaly vettük ezt a medencét és még mi sem tapasztaltuk ki h lehet normálisan fenttartani a vízminőségét műszerek híányában. A medence mérete 4,65m átmérő és 91cm magas a takarófólia alura felüre a létra és a vízforgató az hozzá volt.egy kicsivel több mint 10000ezer liter víz férne bele.

Tünde!
örülök h jól sikerült a nyaralás. Lakásvásárlás?

Annamari!

a te kisfiad is mindig szerel egy kis ezermester, nagyon aranyos amilyen szakszerüen fogja a szerszámokat az valami csúcs h rá áll a keze. :lol:

na most megyek mert még most főzök, :oops: :oops: de majd még benézek és irok.

Kép
Kép
kispaszuly

Anita jolka

egy kérdés fel vehetlek benetteket msn-re? ha igen akkor jelezetek.

Kép
Kép
kispaszuly

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: