A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

csak gyors bejelentkezem...nem tűntünk el (csak egy kicsit :wink: ) tegnap szülinapos voltam :lol: :lol: :lol: ma pedig mindjárt megyünk anyósékhoz és a német vendégekhez úh majd talán holnap írogatok nektek is!

addig is szép napot! és nem veszekedni!!!!!! :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Csongira, a vedono szerint errol van szo, beletrafaltal!!!

Lorca! Beszeltuk valamelyik nap ezt a kutyazast es mondtad, hogy lesz elore-hatra himbalozas. Na, van is, es kozben egy lendulettel maga ala rantja a labat "terdeloulesbe", a kovetkezovel meg a kezet elorebb, ergo halad. A kepeken is ezt csinalja. Akkor innentol a kuszas le van tojva es maszasra fog gyurni? Olyasmit csinal, mint a tegnapi kobras kepen a kisfiu (mert tul.keppen emiatt tettem fol a linket, nem a "poen" miatt, ami szerintem is remiszto, de az indiaiak ugy tunik jol szorakoznak az ilyesmin...) Natinal ez hogy volt? Es bakke, ezt ennyire gyorsan megtanulja???? 4 napja allt eloszor 4kezlabra!!!!

8 honapos labraallas, nem semmi. Gabor portugal fonokenek a gyereke 6 honaposan (!!!!!) allt fol! Vannak ilyen kulonlegessegek, az biztos...
kami

Sziasztok Lányok!

Mi is megvagyunk még csak tegnap a szüleimnél voltunk és meg volt az első strandolásunk is, igaz Dávid még nem fürdőt csak belelógattam a lábát a vízbe, de nem nagyon tudta hova tenni a dolgokat. :lol:
Olyan sokat irtatok, hogy nem biztos, hogy mindenre tudok reagálni.

Kami: Áron egyszerüen szuper és ahogy már négykézlábra áll szerintem nem sok idő kell neki és elindul, de ő tényleg nagyon fejlett baba. :lol:

Jobbulást az összes beteg babának és sok gyógypuszi nekik.

Orvos: Nálunk a doktornéni mindig házhoz jön én még egyszer nem vittem be a Dávidot a rendelőbe, itthon megcsinál mindent oltás, méreckedés, súlymérés stb. Sőt ha bármi kérdésem van akkor azt nyugodtan feltehetem neki. Én mindig kérdezem, hogy mennyivel tartozom de mindig azt mondja amit gondolok. Én 2000,-ot szoktam neki adni.

Hát az éjszakánk az nekünk se volt falami fenomenális, úgyanis ma keltünk fél kettőkor, majd fél ötkor, majd fél nyolckor. Pedig nem szokott ennyiszer kelni, csak általában egyszer 3-4 óra körül. Sőt tegnap előtt 5 kor kelt előszőr. Nem tudom, hogy ez most mi volt lehet, hogy a hideg front zavarta meg. :?
A Suttogót én is elolvastam, de a Dáviddal azt követni lehetetlen kiváncsi lennék, ha a csajszi idejött volna (bár már nem tud mert úgye meghalt) mit tudot volna kihozni a gyerekből. :?:

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Ja és a harmadik műszakot mi is szoktuk nézni ezért volt marha jó hogy mire ágyba került fél éjfélkor és a gyerek fél kettőkor keltett. :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Nanica: Szegény Linus, hogy koktél kel fogysztania, de reméljük 1-2 hónap és rendbe jön minden. Ja és a fűggőány szuper, milyen találékony vagy. :lol: :lol:

Kami láttom nálatok Cunami söpört végig, de Áron ez nem igazán zavarta a képekből itélve.

Lorca: a játszóteres szitu nem semmi, de tényleg megérdemelt a nagyi.

Lorca, Május azt hiszem én sem fogom magam hagyni és beruházok egy medencére jövöre. :twisted: :twisted:

Bébikomp nekünk biztos nem lesz, mert állítolag hátráltatja a járást, tehát azok a gyerekek akik ilyet használnak később fognak elindulni maguktól.

Pann milyen szép helyen voltatok és Gergő milyen nagy már és tündéri baba. :lol:

Lora7 Brigi kis huncut kislány. :lol: Abban a medencében tündéri és hogy élvezi. Na a lábrágásról ne is beszéljek, hogy ott milyen huncut. A fiúk biztos oda lesznek érte. :lol: :lol:

krisy79

Norc,
Azt hiszem, akkor elbaltáztam, mert én az önkéntest írtam be (mentségemre legyen mondva, nekem a munkahelyi az önkéntes). Meddig kell ezt leadni? Ha minden nap foglalkozom vele pár órát, talán szeptemberig kitöltöm, nem? :roll:
Segítesz egy kicsit még?
Tehát, akkor:
- a kötelező nyugdíjpénztár kell (az nekem is ING), eredeti belépési nyilatkozatot kell beküldeni?
- 4. pont: a gyerekgondozási díjat 2007/09/03 (féléves kor)-tól igénylem, igaz?
- a TGYÁS folyosító szerve a cégem, ugye?
- Mit nyilatkozom adóelőleg megállapításához?
- OEP honlapján lehet letölteni ilyen nyomatatványt? Két példányban adtad le?

- a fiznélkszabi pedig 2007/09/03 (kerek féléves kortól) -2009/03/03 (kerek két éves korig)
- mi volt az indoklás a papírodon?

Ki hinné, hogy egy multinál viszonylag gondolkodós feladatkörben voltam?! :oops:

A vasalást nem adom, nálam a luxus házimunka kategóriában van, ezért nem hagyom abba a babaruha vasalást (a sajátjainkat nem vasalom, kiv. ingek).

Lorca,
A játszin ketten szoktunk lenni Sebivel (esetleg néhány nyugdíjas), aki ha alszik, akkor én ott a padon ebédelek és olvasok.
Harry Potternél arra várni, hogy a többiek kiolvassák?! Ha nem az élbolyban olvasom ki, akkor tuti megkérdezik tőlem „Gondoltad volna, hogy iksz ipszilon fog meghalni, őrület nem?” „Anyád!” :evil:

Nincs képed a motorról?

Május,
Nekem már a nagyanyám is szűz volt. :lol:

Együttalvás: a legnagyobb problémám vele, hogy nem tudom letenni a kezem, mivel a gyerek a hónom alatt van. Ja, és már kétszer betakartam a fejét, a második után költöztettem a kiságyába. Szóval nem kényelmes, és így a két szopi közötti időben sem tudok rendesen aludni (aludni szopi alatt is tudok, de nem az igazi).

Nanica,
Mennyire jó a nyugágy és a nyugágyas képek!!! Linus tündéri. :D

Kami,
Az első lehányásnál gondoltam végig a habtapi tisztítását, akkor csak egy 7db-os pillangót érintett az ügy, azóta mindent. Egyelőre pelussal törölgetem még frissiben, de vicces lesz a lemosás. :x

Mazsi,
Boooldog, boooldog, boooldog születésnapot! Kííííívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!

Krisy,
Meghalt már a Suttogós nő? A honlapja alapján azt hittem él. Mondjuk az életrajzát nem olvastam.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno: Igen, a negyvenes évei közepén 2004-ben halt meg melanómiában.

krisy79

:cry:

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Az már teljesen egyértelmű, hogy nemhogy több, de még kevesebb időm van ideülni most hogy vendégünk van. Elnézést. :( Csak bejelentkezem, hogy élünk és minden rendben van...

A lányok most velünk alszanak a hálóban. Zsuzsa kiságyát átköltöztettük, Szilvi pedig köztünk alszik a nagy ágyon, bár az ő bölcsője is bent van, de nem nagyon kisérletezek a belerakással ha Zsuzsa is a szobában van, mert elég valószínű, hogy felébred mire lekecmergek vele az ágyról és átrakom a bölcsőbe. Úgyhogy inkább alszik köztünk (és lerúgja az apját).

Egyébként úgy tűnik, tetszik nekik az új felállás, tök jól elalszanak a hangzavarban amit David meg a fia a nappaliban rendeznek, meg amit egymásnak rendez a két lány. Szilvi szeret sikongatni, Zsuzsa meg állandóan beszélget(ne), az ablak meg mindig nyitva van hogy járjon a levegő, és hát Újpest Központra nézünk, elég nagy a hangzavar. De alszanak a lányok, úgyhogy tök jó. Zsuzsának szerintem kifejezetten tetszik hogy nem egyedül alszik a másik szobában hanem velünk.

A programokat is tök jól bírták eddig. Még egy 2 órás buszos városnézésre is elmentünk velük, hát nagyon büszke vagyok hogy mindannyian tűléltük. Úgy tűnik, kezdenek összenőni. Szilvi eddig is mélységes áhítattal figyelte Zsuzsa minden mozdulatát, de mostanában Zsuzsán is látom, hogy kedz nyitni a húga felé. Egymás mellett ülve a kocsiban rárakja a kezét a lábára,vagy megsimogatja, vagy odamegy hozzá és úgy csinál mintha fel akarná venni (de nem emelgeti) hogy mutassa nekem, hogy hozzam Vivit is. A múltkor rápakolt a fejére egy építőkockát, aztán jót mulatott rajta. Szilvi meg csak nézett ki a fejéből.

Továbbra is mindkettő nagyon jó hangulatú, gondolom ez köszönhető annak is, hogy mi is lazábbak vagyunk, jókedvűbbek, ha nem is kipihentebbek ilyen alvásfelállás mellett (bár nem panaszkodom, mert egész jól alszunk).

Jövő héten megyünk le a Balatonra, kiváncsi vagyok az milyen lesz. A srác egyébként nem sok vizet zavar, általában az apjával ökörködnek, amúgy csendes, inkább visszahúzódó. Bátran próbálgatja a magyar kosztot.

Csatolok egy pár képet, aztán megpróbálok valamennyire visszaolvasni amíg a lányok alszanak...

A büszke apuka három csemetéjével:

Kép

A városnéző buszon:

Kép

Ahol Zsuzsa így szórakoztatta magát:

Kép

A piacon megcsodáltak minket (David nagyon utálja az ilyen kotnyeleskedő öreg néniket, ez asszem látszik is az arcán):

Kép

Testvérek (avagy "már megint miért nyavalyogsz??")

Kép

Apuka a legkisebbikkel:

Kép

Délutáni alvás a hőségben:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ertelmileg igen fejlett kisfiam elenken erdeklodik a noi lelek irant. Alabb az Evszakok c. magazint "lapozgatja"...

Kép Kép Kép

Az elobb pedig ismet megtalalta a viragot:

Kép Kép
kami

Viragra latom rafer egy zuhany, viszem is!!!!!
kami

Lányok, ez kemény... 10 oldal lemaradásom van...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami Áron a dzsungelharcos :lol: :lol: :lol:

krisy79

Roki tök jó, hogy a lányok már így kezdenek "barátkozni" egymással. :lol: :lol:
Nem féltek, hogy ráfekszetek Szilvire? Nagyon jók a képek, de a néniket nem lehet kivédeni, nekik ez reflex, hogyha kisbabát láttnak akkor ahoz oda kell menni. :roll: Egyébként én sem vagyok oda az ilyen szitukért. :?

krisy79

Minitali képek fent vannak a picasa-n a Minitalik albumban :shock:

Orsi
Kép Kép
sno

Hellóka! Brigi végre alszik. Rájöttem, hogy ahogy én sem, Brigi sem bírja a széllel járó frontokat. Tegnap és ma is egy cseppet hisztis. :( Amúgy minden rendben nálunk.

Kami: azért vigyázz, nehogy mérgező növény legyen! Én nem értek hozzá, úh. a sajátjaimat megnéztem és sajna van köztük mérgező is. :(

Róki!
Nem semmi kis családod van! Szépek vagytok így együtt. :D Csak meg ne szokják a lányok, hogy újra veletek alszanak!

Minden GYEDes figyelmébe:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
"A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja."

Teszek egy ma készült képet is fel! Olyan kis huncut vigyora van itt! :lol: :lol: :lol:
Kép
lora7

MEgnéztem a minitalis képeket! Nagyon jók lettek! :lol:
Nanica tök édi a fehérsapis bújós kép! :D Meg persze mindegyik! Az apukákról nincsen? Kíváncsi természet vagyok! :D
lora7

Ja és SNOrsi! A TGYÁS nem fél évig, csak 168 napig tart. Ezután kell kérni a GYEDet!
lora7

Na, akkor mindenkinek egy kis lista a mergezo gyakori disznovenyekrol:

Flamingóvirág, primula, ciklámen, nárcisz, buzogányvirágok, leander, fikuszok, filodentron, kroton, mikulásvirág, gyöngyvirág, borostyán, földibodza, hóbogyó, difendachia, fagyal, tiszafa, ricinus.

Info:
http://www.phoenix.hu/hu/27992text.php

Az Aronos kepen madarfeszekpafrany vagy mi a szosz (Asplenium nidus) van, az nem mergezo (eddig is ugy tudtam). Kulonben mar reg nem mehetne a kozelebe Aron. De azert erre tenyleg figyelni kell!!!!
kami

Gondoltam Kami azért, hogy nem vagy felelőtlen! Csak tényleg fogalmam sincs ezekről. :oops: És köszi a linket is. Nekem fikuszom van ami mérgező! :D
lora7

Sno!

TGYÁS valóban 168 nap... Nekem 09.01-től kell igényelni. De!
Ha vkinek az hamar elment táppénzre (mint én) és jobban jött ki, akér 28nappal a szülés előttről is kezdődhet a TGYÁS!
Viszont! Fizu nélküli szabi ideje a gyerek születésének napja - +3év!!!!!
Nekem 2007.03.18-2010.03.18. Fura így látni...
A GYED-et kizizető hely esetén a céged, nem kifizető hely esetén a körzetileg illetékes Államháztartási Hivataloknál kell igényelni! Az is fizeti.
Nekem a belépési nyilatkozatot (ING) A cég mellékeli , így nem hinném, hogy az eredeti kell. Sőt, az összes fénymásolatot ő mellékeli, csak az EREDETI anykönyvi kivonat kell,hogy lepecsételjék!
Adóelőleget fizu esetén tudom, hogy nem szoktam kérni. Ha kéred, és az egyéb juttatásokkal (jutalom...stb) meghaladja a keretet, vissza kell fizetni!!! Bár nem tudom, mi jár GYED alatt olyan sok. úgyis maximalizálva van! Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha mondjuk a céged úgy dönt, hogy ad 3.000.000Ft jutalmat, amíg GYED-en vagy (de jó lenne) azzal túlléped a keretet, és köv. évben vissza kellene fizetni az adójóváírást!?
Vendég

Kami!

Anyám virágos! Fikuszt száműztem a lépcsőházba. Lett helyette járóka... :-)
Vendég

:lol: :lol: :lol: 3.000.000 Ft. jutalom!? :lol: :lol: :lol: Asszem ez a veszély nem fenyeget! :evil:
lora7

Na engem sem.... :-)
Vendég

En lehet h kapok 3 millat a cegtol :D

(A, csak vicceltem...)
kami

Én valószínű kapok 3 millát. Kb 2 éves részletben!!! 8)
Vendég

sziasztok!

Kami: majdnem az összes szobanövényemet felsoroltad :( csak azt nem tudom hova száműzöm őket!

képzeld, elkeztem nevetni, mikor megláttam Áron kiságyból kidugott tappancsát, s a Linus is elkezdett kacagni, pedig nem is látta a képet! (szopizott közben, s máskor ilyen esetben csak néz rám, hogy ez mi volt!) :lol:

tgyás-gyed: jó hogy emlegetitek, nekem is kéne folgalkozm vele, de még nem vitt rá a lélek!

Tegnap megkapta a Linus az első koktélt, de pár óra múlva visszajött egy része :( Ma meg fáj a hasa tőle :( mire kinőttük a hasfájást itt ez az újabb!!! :evil:

Köszi Orsi mégegyszer a képeket! Én balga elfeljtettem gépet vinni. :roll:

Linusapu a háttérbe vonult, de majd keresek róla apjalánya képet...
Most megyünk vásárolni - majd elalvás után jövök ( Hősök :))

nanica

Mindenkinek köszi a GYED-es segítséget, ha ezek után megkapom, kaptok részesedést! :lol: Már csak egy üres nyomtatványt kell szereznem és újrakezdeni :?

Róki,
Szilvi a testvéres képen hatalmas! Nem semmi lesz ez a két csaj együtt. Szerintem nagyon jó jel, hogy Zsuzsa megsimogatja Szilvit, lehet hogy mégis nagyon be fog jönni ez az időzítés!

Hát, igen az apák. Nem tudtuk, hogy jön Linusapu, Sebiapu így diszkréten otthon maradt. De a képeken még Linusapu is szerényen félrehúzódott. Ilyenek ezek a férfiak nem szeretnek a középpontba furakodni...Na persze :twisted: . Pedig tök jó lett volna, ha ők is megosztják tapasztalataikat.
Egy apás fórumot láttam itt eddig, de az sem működik, igaz? Pedig mekkora segítség lenne egy kicsit belelátni, hogy ők ezt hogy élik meg.

Sebi ma délelőtt "Gergő napot" tartott: Egyfolytában Gergőt láttam benne :o . Régebben "Emma napok" voltak, és néha Kele is "benéz" hozzánk.
De úgy látom, hogy hasonlóságialanyként Gergő vezet sok gyereknél.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Most hogy nézem a vonalzós képeset tényleg Kelét látom benne! :lol:

KépKép
csongria

Kami, írtam privit!

Nanica:
Szegény Linus, nem csodálom, h utálja a koktélt. C vitamint én is adtam múltkor Briginek és már annak is szörnyű íze van, hát még más vackokkal keverve! :(

SnOrsi
Majd küldjük a bankszámlaszámunkat a részesedés miatt! :lol: :lol: :lol:
lora7

Sági,
Jó, hogy megjelentek a pöttyök, akkor egy db egyszer elkapható betegség kipipálva. A többi ellen meg amúgy is oltást kap. :D

Ágiboldi,
Így jár, aki fickándozik éjszaka és 40 fokban paplannal alszik! :twisted: De legalább a hajnali fekve szopi megy, az pont elég a túléléshez. Egyébként egyáltalán nem ritka, hogy anyuci ráfekszik babucira. Extrém eseteket mellőzöm, de tesóm is megcsinálta. Férj szólt neki, mert Tamo keze beszorult alá és azt próbálta nagy hévvel kiszabadítani. Sógort ismerve egy ideig csak csendesen röhögött, mire kiszabadította. Nagyon tetszett neki, hogy a hátán fekszik és mint egy teknős kalimpál.

Csongria,
Ha a gyerkőc a hajára keni a kaját, az nem zavar. De ha az enyémre, a falra, a konyhaajtóra és a konyhaszekrényre, nomeg a padlóra mindenhová, az már igen. Nati ezt ráadásul spenóttal csinálta. :evil: :lol:

Norcmorc,
A komppal pont az a baj, hogy simán belepakolják a 6 hónapos piciket. (Persze szeretik ők, ahogy én is szeretem a McD kaját kólával és a bugyuta számítógépes játékaimat. Csakhogy az egyiktől dagadt, a másiktól vak leszek és fáj a fejem.) Ha meg már szereti, ki tartja be, hogy max napi pár percet lehet bene a kisbaba és folyamatosan figyel rá? Pláne, hogy ordít, amikor ki akarják emelni. A motort akkor használja, amikor már ő képes rá és ő dönti el, hogy ráül-e vagy sem. A járni tanuló bébiknek is jó, ők előlről szokták tologatni. A kompban nem kell egyensúlyozni, amíg a mocin igen. Persze ezzel is vannak balesetek, de legalább haszna is van. De azt mégsem kérhetjük szegénykétől, hogy feküdjön hanyatt, amíg nem jár biztonságosan.
Olyan komp nincs, ami a negatív szintkülönbségnél blokkol. Még nem találták fel az antigravitációs bébifelszerelést. Egy futó ember sebességét is elérheti könnyedén és le a lépcsőn. Ez persze a kirívó eset. De egy hat hónapos babának nem is kell felborulnia, hogy súlyosan sérüljön. A testükhöz képest nagy a fejük és szerencsétlen esetben elég, ha a bútornak nekimegy és előrecsapódik.

Kami,
Jó, hogy nincs semmi gond Áronnal! Szerintem lőttek a kúszásnak. Minek, ha van jobb? :lol: Az a magasabb rendű, már nem gerincvelői beidegződés. Natinál a kutyázás is kimaradt. :wink: Ő a megül(5,5)-forog(6)-mászik(8)-felül(10)-feláll szabadon(10) variációt választotta. Agyilag vszínűleg ő is előrébb volt, mert ha kész volt rá, döbb gyorsan megtanult mindent. Csak ki kellett bekkelni az elejét. :lol: Ő meg türelmesen kivárta.
Áron olyan lehet, mint játszis Tádé. 6 héttel idősebb Szabinál és veszettül frusztrálja, hogy még mindig nem tud mászni, pedig látja tesóját és már menne. De hiába áll négykézláb és nyújtogatja a lábait, valahogy nem halad. :D Anyja szerint gyorsabban tanul mozogni, mint tesó. (ez megszokott kistesóknál) Már előre aggódik, Kes 10 hónaposan járt. :wink: Döbbenetes volt, ahogy a teljesen csecsemő alkatú Michlein baba járt. Felállásban, akit tudok mint döbbenetet, egy Gabriella baba, ő kb 7 hónapos volt. Neki is van egy nagytesója, aki szintén nagyon ügyi.

Orsi,
Csinálok egy képet, egyet sem találtam :wink: Csak videón van, de azt nem tudom lekicsinyíteni és feltenni. :evil:
Együttalváskor nem kell mellette lenni. Én sokszor hátat fordítok és az ágy másik szélén alszom. Melyik kezedet nem tudod a elpakolni? Alsó a fejem alatt, felső meg mehet keresztbe Szabin. Nem vagyok egy karcsúság, de azzal nem nyomom agyon. Nati ha elfordultam, követni szokott és teljesen rámcuppant. "Ellene" az volt a technika, hogy átdobtam a hátamon a takarót és ici-picire húztam össze magam. Szabi a múlkor valami gömbölyded formát próbált találni. Én meg arra ébredtem, hogy valaki megpróbálja lerágni rólam a bugyit. :D

Róki,
Jó, hogy működik az apa-fia dolog :) Meg hogy egyáltalán kijöttök a sráccal és hogy ő meg nyitott az itteni dolgokra.
A felemelést ne is említsd. :oops: Nati nemrég odament Szabihoz, megfogta a bodyját alul felül, felemelte és felállt. Nem tett volna olyan jót neki, ha leejti a fejére olyan 20on centiről. Pedig én csak olyan 2m-re voltam és az első jelre ugrottam is.
Az alsó képen mindketten alszanak a kocsiban? Családi idill :D

Norcmorc,
Azért a Gyeden felül lehet más bevétel is, mondjuk ha megörökölsz egy ismeretlen nagybácsitól egy rózsadombi villát és eladod, azután is adózni kell. Stb. Két év alatt nincs meg a 3 milla a Gyedből. :?

Kép KépKép
lorca

Na hol vagytok? Mindenki elfoglalt?

Lorca! Még ilyen dolgok várnak rám :?: :shock: Bár ha belegondolok én 3 évesen a lecsót kentem a falra. :lol: Megkérezték hogy szeretem-e én mondtam igen majd az első falatnál pfujj ki a számból és a falra :lol: Ja és mellesleg nagyon rossz kislány voltam mindent szétszedtem és ha az utcára mentünk az első pocsolyába beleestem. Na a gyerek apja se volt jobb 8 évesen leégette a fél arcát. A benzines kannába beledobott egy gyufát majd felé hajolt és meg nézte miért nem ég. Pont akkor lobbant a láng. :shock: Hát ha magunkból indulok ki jajjjjj nekünk!!!!

Holnap megyünk ortopédiára szoritsatok nagyon! Beni jobb láfeje egyre ferdébb befelé áll és van egy csont kiállása is ami mindig lilás színű :cry: Barátosném az ortopéiai klinikán anesztes asszisztens ő visz be minket. Azt mondja hogy az ilyen lábacskákat meg szokták operálni vagy be gipszelik. :shock: Hát nem tudom melyikkel járnánk jobban ebbe a melegbe. Állitólag nem altatják el a babákat csak helyi érzételenítésben csinálják, de a Benit elaltatnák. Hát nem tudom hogy ezt azért mondta mert fáj az érzéstelenítésben???? Olyan hülye vagyok megint a legrosszabra gondolok :oops: lehet hogy nincs is semmi, nem is olyan ferde!!!

Sági! Szerinted mi a jobb ha elaltatják vagy ha nem?

Nóri! Nektek vérzet az íny amikor áttört a fogacska? Előző nap láttál valami különöset az ínyén? Tényleg azóta nőt nagyságra vagy még picike?

Pann merre vagy tessék írni és még képeket!

KépKép
csongria

csak röviden:

a tegnapi vastalanítás után a mai adag is visszajött! :( Nem tudom, hogy valamelyik összetevő nem tetszik neki, vagy a koktél egyben nem jött be.

Holnap megpróbálom nem egyszere adni, hanem pl fél óra eltéréssel. Hátha nem jön vissza!

Együttalvás/fekveszopi:
én elég régóta csinálom, mert a nagy születési súly miatt sokszor elfáradt a karom. Most is van úgy, hogy mire befejezi a szopit már zsibbad a kezem!

Van úgy, hogy V betűt formázunk a Linussal, mert úgy rugkapál, hogy a sebemet találja el sokszor. Csak attól félek, hogy a nem helyes mellretétel miatt előbb utóbb újra kisebesedik a bimbóm :( (Lorca - nálatok nem volt ilyen gond, amikor Natival bűvészkedtél?)

nanica

Csongria: szorítunk holnap!
Ki vette észre, hogy más az egyik lábikója?

Ma én voltam rossz anya! :cry: Szopiszünetben fel akartam kellni valamiért a fotelból, és a Linus egyik lábikója a fotel fa karfája alatt maradt és én felállatm! Szegénykém nagyon sírt! és pár percig piros folt volt a bőrén, majd picit lila :((( Nagyon sírtam én is! Hogy lehetek ilyen béna!!!! :cry: :cry:

nanica

Ria,
Az altatás azért jobb, mert nem fog emlékezni semmire, nem látja, hogy mennyi idegen ember sürög-forog körülötte, nem hallja az idegen hangokat...Viszont az érzéstelenítés azért jó, mert akkor egy ideig még nem fáj a beavatkozás helye!!!De reméljük semmi ilyenre nem lesz szükségetek. Ha esetleg mégis akkor ha már ott van a barátnőd akkor kérdezz rá, hogy mennyire fáj a babóknak utána és ha lehetséges akkor kombinálhatnák a kettőt, az a legjobb, mert ha esetleg egy kicsit megébred akkor sem fáj neki.
Na de azt sem tudom milyen műtétről, milyen kaliberű altatásról lenne szó, úgyhogy inkább hallgatok. Majd megbeszéljük!

Jó éjszakát!!!
Vendég

Sági! Köszi majd holnap irok!

Nanica! Már a kötelező szűrésen észre vette drn de akkor fele ennyire se volt ferde. Tornáztatni kellet. Augusztusra tudtak legközelebbi időpontot adni. :evil: Pedig május végén telefonáltam. De egy 2 hete rosszabb a lábacskája és pont itt járt a barátnőm és mondta hogy szerez időpontot és már holnap vihetjük.

KépKép
csongria

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy ígértem a jelentkezést, de olyan kellemes meglepetés ért, anyuék eljöttek hozzánk és a hét végéig maradni fognak. Annyira örültem, végre aludtam egy keveset is délután olyan jól esett, hogy azt el sem tudom mondani.
Néhány adat rólam, amit kértetek:
A szüleim most Szegeden élnek, de Budapesten laktunk, viszont elegük lett a nagyvárosból és visszaköltöztek Szegedre. Amikor elmentek egy darabig a tesóméknál laktunk, de ott is érkezett a baba ezért maradt az albérlet, amíg nem találtunk lakást. Elképzeléseink voltak, szerettem volna kertet, de Bp-en elég drága egy kertesház, ezért döntöttünk a vidéki vásárlás mellett. A vidék lehet, hogy kicsit túlzás volt, de Szigetszentmiklósra költöztünk, és nem a centrumba. Sajnos nekem nincs autóm, ha valahová el szeretnék jutni kétszer is meggondolom.
Én egyébként a Kútvölgyi klinikán szültem.
Sajnos ma nem nagyon tudtalak olvasni benneteket és képeket is ígértem. Bocsi.
Még egy kérdés, anyu egyik barátnője említette, hogy létezik vmi pelenkafutár szolgálat, ti hallottatok róla???? Nem lehet rossz ha házhoz szállítanak és persze jó áron. Kérdés milyen minőségű a pelenka.
Na tényleg befejezem jó éjt mindenkinek.

Kép
kátya84

Kami,
Pont én papoltam pár napja arról, hogy ha valami bántót ír valaki, akkor inkább szólni kell mint puffogni. Csak ezért írom.

Ha a Te fiad "le van maradva" fizikailag, akkor az én lányom fizikailag És szellemileg is le van maradva????? (Nóri)

Meg mindenki mase, Nori (te)

Nekem ez azért egy kicsit sok. Csak leírnám, hogy miért, aztán már tudom felejteni a témát.
A babák más ütemben, már sorrendben, mindenképpen máshogy fejlődnek. Akár az első fogtulajdonossal is kezdhetném. Vannak kiemelkedő babák, akik jobbak, mint a többiek, de nincsenek olyanok, akik mindenben jobbak, mint a többiek. Nekem pedig zavaróak az olyan hszek, mint a "ti kölkeitek" - ezt még Pannak írtad egyszer, hasonló témában.
A születési, indulási súly nem nagy támpont a későbbiekre. Ezért nem számít, hogy Áron olyan 5 centivel rövidebb volt, mint Kisplútó Esztere vagy hogy volt vagy fél kiló közte és Lili között. A gyarapodás inkább, abban szerintem Gergő vezet, aki a születésihez képest lassan 5 kilót hozott. Abszolút értékben szerintem Sebi vagy Luca sem semmi szerintem. Izomzat tekintetében is különböző típusú babák vannak, Áron nagyon erős, amolyan súlyemelő izomzatú. A másik pólus, Brigi, aki inkább hajlékony meg inkább egy úszóéra hasonlít. Itt kinek-kinek az ízlése dominál, mivel Szabi is a hajlékonyabb baba, nekem (minden szentnek magafelé alapon...) inább az jön be. A forgásban is az elsők között volt, pláne, mivel jóval idősebb a többi babánál. Már elfelejtettem, melyik kislány volt a legfiatlalbb, amikor összejött a rendes forgás, így nem tudok hivatkozni. Az, hogy Szabi előbb kúszott, az abból eredhet, hogy Áron más irányt vett. A kartámaszban, amit kb 3 hszenként említesz, Peti előzte meg egy hónappal. Az oda-vissza forgásban Emma kicsit gyorsabb volt, de Szabi is előbb fordult hátra és kb ugyan akkor hasra. Az ülés még egy jelentős "lépés" a fejlődés szempontjából, mivel akkor szabadul fel a kéz és lát rendesen térben. Itt még egy baba sem tart, mivel túl fiatalok, de itt Nati 5,5 hónapja valószínűleg hamarabb eljött. Áron szép baba, de melyik nem?! Nagyon szeretem, ahogy Lilla ártatlanul csücsörít vagy ahogy Boldi rácsodálkozik a világra vagy éppen Gergő szép vonalú szája vagy éppen Bozótka féle bozontok is nagyon tetszenek. Szilvi mindig is különleges marad számomra, nem azért, mert olyan ügyesen fordult hasról hátra már az elejétől fogva, hanem teljesen szubjektív okokból, azért, mert aznap született, mint Szabi és mert neki is van egy hasonló nővére, mint Nati.
Ezzel nem azt mondom, hogy Áron nem egy különleges egyéniség vagy hogy nem fejlődik nagyon is gyorsan. Mert akkor meg én lennék túlságosan elfogult. De mindenkinek a saját babája az, aki a legcsodálatosabb, ezért az olyan általánosítás, hogy van az én fiam és a lemaradt többiek nemigazán szimpi.
Na, most hogy leírtam, szépen helyreraktam a lelkivilágomat.

Kép KépKép
lorca

Kátya,
Egyik barátnőm rendel futárral pelenkákat. Ő meg van vele elégedve, de én még nem láttam, milyenek. Azt hiszem, elég nagy tételben kell rendelni, ha ráveszed magad, minimum vagy 100 db. Ha belevágsz, érdekel a téma, nagy pelenkafogyasztók vagyunk, immáron harmadik éve.

Nanica,
Ne keseredj el! Erre a kis balesetre jellemző az, hogy csak az nem téved, aki nem dolgozik. Senki nem bántaná szándékosan a babáját, de már sokunkkal előfordult hasonló baleset. Nálam egy körömvágás Natinál. Szabi csak azért úszta meg, mert nem első baba.
Szopiügyileg eléggé meg tud edződni a mellbimbó, csak az elején olyan érzékeny. Egy rossz mellre tétel nekem már fel sem tűnik. Ha azt veszem, hogy Szabit sokszor csúcsforgalomban szoptatom két babaülés közé szorulva, kicsavarodva, miközben Robi rodeózik, hol beletapos a fékbe, hol a gázba és eközben Natival játszom, feltételezhető, nem a nagykönyv szerint járok el.
Fekve szopinál Szabi hanyatt van, 90 fokban fordul a feje oldalra, ez sem okoz problémát. Rugdosni meg nem hagyom magam én sem (mert akkor azzal szórakozik szopi helyett), pedig még műtéti sebem sincs.

Csongria,
Robi is, én is viszonlag békés gyerekek voltunk. Tesóm és férje viszont égedelem. Tamo is elég veszettül indult, pár évig, amíg nem volt Nati, képes volt szüleimet, szüleit és engem, azaz öt embert leamortizálni. Úgyhogy lehet valami abban, hogy visszakapod, amit szüleid szenvedtek el. :twisted: Most 8 éves és teljesen kezelhető és aranyos. Úgyhogy csak meg kell várni a következő évtizedet és minden rendeződhet. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca! Remelem nem gondolod, hogy ez KOMOLY volt!!!! Mellesleg utana jott a komoly resz is, addig a duhtol mar biztos nem jutottal el. Ezen mar en is csak rohogni tudok, mikor a doki igy nyilatkozik a gyerekrol, ez a megjegyzes annak szolt - ugy tunik, csak te vetted magadra (Nori ugyanis nem) - es erdekes modon te voltal az egyetlen akkor is, amikor azt gondoltad, tulzasba viszem, hogy Arontol tokeletes mozgast "varok el". Az mar biztos, hogy valamiert szivugyed a mozgas, szoktal engem "oktatgatni" e teren itt is, provoben is. Csak azt nem tudom, miert.

Na mindegy.
kami

KEZtamaszt emlegetem, Lorca, nem a kart (ahhoz kepest, hogy 3 hetente emlegetem, nem eloszor kevered) es - ha ez megnyugtat - a mai napig nem szabalyosan csinalja. Nem szimmetrikusan. Szoval ha azt vesszuk, meg mindig nem tudja! Igy jo?

Kihagytad azt a tenyt (mar megint), hogy eleg jo kis hatrannyal indult Aron. Ahhoz kepest, hogy mind a vedono, mind a gyerekorvos meg voltak rola gyozodve, hogy nem nagyon fog mozogni egyaltalan, sot kesobb meg a neurologus is biztos volt benne, hogy ilyen laza csipovel nem fog forogni, egesz jo iramban halad. Amikor en Aronrol irok, ez a viszonyitasi alap, nem pedig a tobbi baba. Csak te ezt szereted elfelejteni!!!! Mindig "egeszsegesnek" kezeed, talan mert annak latszik, DE NEM AZ! Valahogy mindig is az volt az erzesem, te azt gondolod, hogy en fenyezem a gyerekemet. Egyreszt - ha fenyeznem se hiszem hogy ne lenne ra annyi okom, mint barki masnak. Masreszt probald elkepzelni a sajat gyerekedet eltorzult tartassal, vallara szorult fejjel, hogy meg az ujjadat se tudod betenni - hidd el, te is orulni fogsz, ha csak a kezet is mozditja!

Szeretem az ilyen Lorcas reggeleket :) Miert erzem ugy, hogy nem ez volt az utolso? Mert - termeszetesen - tovabbra is lesznek mozgos kepeink, videoink es "fenyezes", hogy eppen mit csinal...
kami

"Neeeem, a neurologus eleve a "nemnormalis" babakhoz viszonyitja Aront, akik hozza kerulnek, o eleg sok ilyen "koraven" babaval talalkozik es ezalapjan mondta, amit mondott. Az atlag, normal, egeszseges, vidam baba tipus, ahova a ti babaitok is tartoznak, itt nem osszehasonlitasi alap."

Hogy ne kelljen visszaolvasnod, Lorca... ez a simley face utan jon, amit szinten nem vettel eszre :D :D
kami

Komolyan mondom, el vagyok kepedve, hogy a fenti mondat utan Lorca te meg nekiallsz veszekedni! Tobbszor is elolvastam es nem ertem. Ennel jobban pedig nem tudnam kifejezni, hogy a ti babaitok egeszsegesek, vidamak, "normalisak" es nem kepeznek osszehasonlitasi alapot Aronnal. Ha te meg ezek utan is kepes voltal megszulni a fenti babankent kifejtos regenyedet, hogy ki miben jo, akkor nem tudom, benned mi jatszodhat le, de kezdem ugy erezni, nem is annyira Aron bosszanthat, hanem talan a Szabi fejlodesevel nem vagy megelegedve es ram, mint nagypofajura vetited ki. Hogy mi jatszodhat le benend valojaban, talan Roki ertheti. Most inkabb puzzled vagyok veled kapcsolatban, mint duhos, ha oszinte akarok lenni.
kami

Jaj lányok... :( :shock:

Pann! Merre jársz? Brigivel NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk! :lol: :lol: :lol:
lora7

Orsi,
nálam az a trükk vált be az ellen, h a takarót a fejére húzzam hajnali szopi után, h jóval lejjebb csúszok nála (a fejem a derekánál kb), így ha magamat nyakig betakarom álmomban akkor is ok - hehe és így a Lorca féle fenékkóstlgatást is megúszom. De jót röhögtem Szabin :lol: :lol:

Lora, mikor C vitamint adtam nátha miatt, a Cebion csepp fincsi szerintem.

A "vitába" pedig nem szólok bele..

Kép
Kép
agiboldi

Én sem....

Kép
Kép
bendegúz30

Ágiboldi!
Én is azt a Cebion cseppet adtam neki. Én nem kóstoltam, de a többiből kiindulva...! Szerintem mondjuk semmi babacucc nem finom. Beleértve az anyatejet is. :lol: Még jó, hogy nekik ilyen fura ízlésük van, bár Brigi tegnap a túrórudit kinézte a számból, persze nem kapott! Az csak anyáé! :twisted: :lol: :lol: :lol:
lora7

ágiboldi: mi is a cebion cseppet kaptuk...

Megyek megkérdezem a szomszédasszonyt, az ő babája is vérszegény, hogy ő hogy viselte!

nanica

Hol vannak a többiek? Ugye nincs csoportos sztrájk?
lora7

Nanica,
Ezzel a vitamin, vas, stb. mennyiséggel gyakorlatilag megkezdted Linus hozzátáplálását. :?
Az ilyen sztoriknál nem tudom eldönteni, hogy a babát vagy az anyát sajnálom-e jobban. Az ijedség, a lelkiismeret-furdalás…

Lora,
Lehet, hogy csak a jövőhónapban tudok utalni, mert szerintem augusztusról lemaradtam (hja, aki azt hiszi, hogy szeptemberig szól a TGYÁS-a :roll: ).

Lorca,
A felső kezemet nem tudom kényelmesen elhelyezni (a gyereken átvetés sem működött), elfordulni meg apa miatt nem tudok. De már amúgy sem költöztetném vissza a szülői ágyba. A szopimatracunk meg 1 személyes ott sincs sok menekülési útvonal. Mindegy megy ez így is.

Ria,
Felvettünk benneteket Benivel az „akikért aggódunk” listára :cry: . Sajnálom, hogy egyáltalán ilyenünk van.

Ágiboldi,
Én is így csináltam, a két fejbetakarás akkor következett be, amikor elaludtam szopi közben és álmomban betakaróztam. :?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi, na pont ettől tartok én is, és az a vicces, h állítólag ha már alszom, és valamitől picit felébredek, akkor azt szoktam zagyválni félálomban a takaró alatt Boldit keresve, h hol van, pedig az ágyában durmol. Ezt hónapokig minden este eljátszottam, mostmár talán nem parázok annyira, mert mégiscsak lassan 7 és fél kiló.. És akkor mondja apuka, h az ágyában alszik erre megnyugszom, és alszom tovább, ámde a múltkor folytattam a félálomban gagyarászást, h ok, Boldi az ágyában, de hol a másik gyerek (milyen másik?), és ismét benéztem a takaró alá. Pedig este sose fekszik mellettem... Asszem az lehet az oka, h átázok a tejtől, és a meleg nedves cuccot érzékelem..

Ria, szólj ha kiderült. Én úgy bele tudom magam lovallni az aggódásba, a múltkor agyban én már a szemműtétnél tartottam, pedig szerencsére semmi.

Nanica, nálunk is volt már pár csonkításos körömvágás :( de nem sírt szerencsére, viszont egyszer majdnem belekaptam a szemébe, attól szörnyen megijedtünk és sírtunk nagyon mind a ketten.

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: