A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese,

majd elfelejtettem, de végül mégsem: átküldtem a számomat priviben.

silka
silka

Lányok!

Eszembe jutott vmi a szombati babanetes talival kapcsolatban: mi lenne, ha megbeszélnénk, h találkozunk valahol. És akkor nem a kertben kellene egymást keresgélni 500 másik ember között. Bocsi, de amilyen jól én felismerek embereket, kb 2 méterről tudnálak beazonosítani Titeket :lol: :lol: (a névkiírásról már nem is beszélve, ami 50 centiről menne :lol: )
Pl. 1 utcával arrébb van egy Penny és annak a parkolójában megbeszélhetnénk egy gyülekezőt valamikorra. Így, aki kocsival jön, is könnyen parkírozhat.
Vélemény?

silka
silka

Sziasztok!

Emese!

Jókat röhögtem :) csendben mert még alszanak a fiatalok :)
A táblába ismét kérem felvételemet HAjnitól :)

Niki,Motiot!
Köszönjük a lehűlést :) Itt fújt a szél aztán a csúnya felhők is eltüntek de legalább lehűlt :) Szinte fázom :)

Vadvirág!
Nem semmi ahogy visszaalakultál :)

Miléna!
Mi van veletek? Ugye tudtál pihenni éjszaka? Már csak 3 hetet kell Zétinek benn maradnia :)

Juba!
Szia :)

Silka!
Imrébe fogsz szülnio,ki a dokid akit nem szeretnél?Szülésznőd van?
Mírát ott szültem,a dokim szabin szülésznőm az volt az ügyeletes doki meg tök rendes volt :) Szülésznőt válassz szerintem az biztos pont lesz :) nekem akkor ez bejött :) Doki esetleg Barna Péter (Míra nála született)

Hajni!
Táblába beírsz :oops:
Viranka Vera/31 hét/szept 25/fiú/Uzsoki/Míra 3 éves/nagylabor

Tali:nekem is jó a 15 óra meg a kék színű felső meg Penny is(azt lehet villamosról látni?)

vera

KépKép
viranka

Isteni klasszak az újabb fotók!!! :):)

Niki!
Teljesen egyetértek veled tesó kérdésben, szerintem is csodás ajándék minden újabb bébi az egész családnak. :):)

És ahogy Apucit is tudjuk ugyanúgy szeretni (sőt talán még jobban) ahogy a bébik születése előtt, úgy a későbbiekben érkező bébiket és a már kint lévőeket is éppen így - a természet ezt is remekül kitalálta, simán össze lehet egyeztetni, a szeretet kifogyhatatlan hála Istennek. :):)

Gremese!
Mi a Kismama Magazinban olvastuk még sok évvel ezelőtt, hogy jó ötlet lehet ha az újonnan érkező bébi(k) hoz(nak) ajándékot a már kint lévő gyerkőcöknek. :):)

Nálunk tökéletesen bevált a módszer, akkor adjuk át az ajit, amikor hazaérkeztünk a babákkal a kórházból és azt mondjuk hogy ezt Tőlük kapták, mert szeretik Őket.

Természetesen most is már mindenki elmondta Pálmának és Larának hogy mit is szeretne... :):)

Amikor a teszt után az orvos is megerősítette hogy bébiket várunk és minden OK velük, akkor azonnal elmondtuk a gyerkőcöknek és hatalmas öröm fogadta a bejelentést.

Azonnal elkezdtek mindenféle terveket szövögetni, egymás szavába vágtak hogy milyen szuper lesz és hogy mi mindent fognak együtt csinálni, stb. :):)

Aztán ugye napi téma lett hogy mekkorák már a babák (megnéztük vonalzón is) meg hogy mikor milyen méretű lesz a pocak, együtt mentünk vásárolni baba cuccokat, együtt nézegettük az interneten az UH-s oldalakat.

Amikor már nagyobb lett a pocak, elkezdték önmaguktól simogatni a csajszikat és mivel mondtam hogy már hallják a külvilágot, mindenfélét mondanak is nekik, ami éppen eszükbe jut. :):)

Na és persze mostmár állandóan azt kérdezik hogy mikor születnek meg végre. :):)

Minél több gyerkőc van, annál jobban eljátszanak egymással - és egyre kevésbé mi leszünk a kizárólagos szórakoztató személy...

És természetesen nem is biztos hogy a mennyiség a legfontosabb, sokkal inkább a minőség szerintem. :):)

Az étkezések, fürdetések, altatások, meseolvasások, rajzolás, virág locsolás, séták, játszóterezés, stb. mind-mind program önmagában is amit pl. mi együtt csinálunk.

A mellett, hogy közben mindenfélét megtanulnak, jókat beszélgetünk, nevetgélünk és a legkisebbek rengeteget tanulnak a nagyobbaktól, akik örömmel tanítgatják a még picit ügyetlenebbeket.

Igazából nekik teljesen természetes hogy egy csapat vagyunk, segítünk egymásnak ha a másik igényli és hogy általában együtt jövünk-megyünk. :):)

Pl. tegnap Attila levitte Jázmint a 3 éves oltira és Márk teljesen elszomorodott, hogy Ő miért nem mehet... Már hozta a plüss kutyusát és vette elő a szandiját és amikor Ők kiléptek az ajtón, óriási könnyeket kezdett hullatni amiért mégsem vitték magukkal.

Persze Dávid is akart menni és kérleltek hogy mi is kísérjük el Őket, stb.

Egyik alkalommal pedig megkérdeztük Őket, hogy mit szólnának ahhoz, ha Jázmin és Dávid külön szobába költözne - próbáltuk csábítani Őket azzal hogy az IKEA-ban választhatnak mindenféle új dolgot, pl. játékot, szőnyeget, függönyt, szekrényt, színes dobozokat, éjjeli lámpát, stb. - mert az mennyire jó lenne.

De egyértelműen mindketten azt mondták hogy Ők bizony maradnak - legalább is egyelőre egészen biztosan... :):)

Szóval azt gondolom hogy a Mamin és a Papin rengeteg múlik ez ügyben.

Folyamatosan (naponta többször is akár) éreztetni, tudatni kell mennyire klassz a nagy család, hogy mindig mindenben számíthatunk egymásra, sokszor elmondani, hogy milyen nagyon és egyformán imádjuk mindannyiukat és hogy hálásak vagyunk hogy minket választottak, valamint persze állandóan dícsérni, bíztatni Őket, hogy okosak, ügyesek, nagyszerűek, szépek, egészségesek, stb. :):)

És a legjobb, hogy egy idő után annyira tudatosodott bennük mindez, hogy Ők is elkezdték mondani egymásnak, nekünk.

Sokszor látjuk hogy pl. mese nézés közben átölelik egymást, vagy kockavár építés közben puszit adnak a másiknak, vagy ha látják hogy egyiküknek nem megy valami, odamennek és kedvesen megkérdezik hogy segíthetnek-e. :):)

Juba!
Üdvözlet tőlünk is!

Miléna!
Ne aggódj, egészen biztosan tudni fogod ha eljött a nagy nap, nem fogsz gondolkodni egy percig sem, azonnal egyértelmű lesz. :):)

Nálunk mindig úgy volt, hogy amikor minden nap úgy feküdtünk le hogy hátha ma, akkor persze nem történt semmi és aznap amikor meg egyáltalán nem is gondoltunk rá, akkor meg egyszercsak eljött a pillanat. :):)

Motiot!
:):) Ezek a férfiak! :):) Attila is mindig ezt mondja... :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág! Tőletek aztán lehet tanulni! :lol:

Kiskolbi! Neked csak a 15 óra jó? Mert az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha előtte elmennénk Anitja jógaórájára? Rámférne egy kis mozgás. A fürdő miatt hetek óta nem tornáztam... :(
Igazad van, a vonat elég ritkán jár, de majd azért megnézem. Meg hogy ahova megyünk melyikhez van közelebb...

Regina
KépKép
mazsola7

Jó reggelt!

Nem hiszem el! 23!!! fok van a lakásban!!!

Vadvirág: ti igazi mintacsalád vagytok. Én meg sajnos mostanában elég gyakran veszekszem a gyerkőcömmel. Sajnos elvárásai vannak, de hogy maga körül rendet tartson... Van hogy egész nap ezen veszekszünk és akkor sem hajlandó rendet tenni. Pedig nem nagy dolgok, nem nagytakarítást kérek tőle, higyjétek el. Az sem érdekli, hogy én már nem tudok mindig mindent megcsinálni. Valószínű túl hosszú már neki ez a babavárás, az elején sokkal segítőkészebb volt. Lehet hogy már belefáradt kicsit?
Bízom benne, hogy ha megszületik a tesó, minden más lesz!!!!

Már mindenki bemutatta a babaruciait, én is teszek fel párat, de előbb egy olyan képet, ami 8 nappal Rebi születése után készült:

Kép Rebi születése után 8 nappal

Kép Az új szerzemények:

Kép

Kép

Kép

Na megyek sorba állni a háziorvosomhoz meg a védőnőhöz!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Vadvirág! Olyan szépen leírtad ezt a testvéri szeretet leg lényegesebb jellemzőit hogy elsírtam magam. ( mi a tesómmal ennyire jó tesók vagyunk) Úgyhogy nagyon komolyan mondom látszik hogy eszméletlen jó emberek vagytok ami a mai világba ritka. Gratula az emberséghez.
Niki Holnap küldök fejes képet is. Apásat is ha birok.
Csajok Most lépek mert végre jó idő van és egy csomó halaszthatatlan ügy amit most tudok elintézni.
Csók!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt mindenkinek,

remélem jól aludtatok a hüvösben! :wink:

Vadvirág,
tényleg csak csodálni tudlak, ahogy a családodról beszél és ahogyan a gyerekeiteket nevelitek! Remélem nekünk is sikerül valami ilyesmit megvalósítani! :wink:

Sense,
csini nagyon a pocid, szép kismama vagy nagyon!

Silka,
neked mennek a drukkok, hogy végre találj egy dokit!
Majd tudósíts minket!

Miléna,
mi újság? Hogy vagytok? Remélem minden rendben van, írj!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Jó reggel Lányok!

Alig aludtam az éjjel, mert a szembeszomszéd két kutyája őrjöngött megállás nélkül. De ma átmegyek és elbeszélgetek a gazdáikkal! :evil:

Miléna!!!! Hol vagy? Mi van? Tessék azonnal írni nekünk!!!!!!

Sense! Te is szupi csinka kismami vagy, örülök, hogy tettél fel fotót. :)

Silka! Kitartás! Egyébként én is jó ötletnek tartom a szülésznő választást a te esetedben, az sokkal biztosabb pontnak tűnik most, mint a doki. Egy ügyeletes meg úgyis lesz ott.

Babanetes tali: Én is jó ötletnek tartom az előtte való találkozást, jó a Penny.

Vadvirág! Olyan jó olvasni téged! Még még!!!! :D Ilyen családot rajzolni sem lehet! :wink:

Képzeljétek, ma APEH-ba kell mennem, mert visszadobták a bevallásomat azért, mert nincs aláírva. :shock: Hát én nem tudom.... Még nem álltam sorban APEH-ban, de nem is fűzök hozzá nagy reményeket. Nemakajoooom!!!!!

Timi26! Te is szuperul néztél ki a szülés után, ez igen. (Akkor van még remény! :D ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
JAj Sense! De aranyos vagy! NAgyon édi ez a kép rólad :lol:

Juba! Drukkolok, hogy ne legyen gond, a csuklást egyébként én sem tudtam, hogy az, itt a Lányok mondták el, hogy milyen érzés, azóta be tudom azonosítani.

Csatlakozom a testvérkérdéshez: épp a napokban hallottam egy mondatot ami nagyon megérintett: " Három gyermekünk van, mindig abban a tudatban neveltük őket, hogy ha mi már nem leszünk, Ők legyenek egymásnak a Család"
Szerintem sok múlik a szülőn, milyen testvérek lesznek. A Nővéremmel mi tulajdonképpen "csak" féltestvérek vagyunk, de jobban szeretjük egymást mint sok édestestvér. Mindig kiálltunk egymás mellett, ahol tudunk, segítünk egymáson.

Timi! Nagyon szép rucik! És Te, hát ez tényleg csoda, én tegnap a barátnőmön csodálkoztam, hatalmas pocija volt a Kisfiával, és mégis 1 hónappal a szülés után semmi nem látszott rajta, csodálatosan regenerálódik a szervezet.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Lányok! Akinek faros a Babukája: nem tapasztaltatok gyomorfájást, ahogy nyom a Drága, alig aludtam az éjjel. És ez már nem epe (legalább is remélem) mert olyan mintha nem férne el valami belül, ha meg eszem, még rosszabb :(
A köldököm felett olyan 10cm-rel szépen ki tudom tapizni a kis buksiját, és reagál is rá :lol:
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Lányok! Akinek faros a Babukája: nem tapasztaltatok gyomorfájást, ahogy nyom a Drága, alig aludtam az éjjel. És ez már nem epe (legalább is remélem) mert olyan mintha nem férne el valami belül, ha meg eszem, még rosszabb :(
A köldököm felett olyan 10cm-rel szépen ki tudom tapizni a kis buksiját, és reagál is rá :lol:
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ó-Ó, bocsi 2x ment el :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Lányok!

Itt is 23 fok van, megőrülök, annyira jó! ;-)

Granda, nagyon köszi a málnalevélteáról szóló topik címét! Elolvastam, és szerintem elkezdem inni a 36. héten, de persze előtte még a dokimat megkérdezem.

Gremese: isteni volt a négyesikres, nevetőbabás videó -- ezt az előnevetést mi is ki fogjuk próbálni, férjem lesz a nagy előnevettető, mi meg utánakacagunk! :lol:

Csajok, nekem is jó szombaton a Penny parkolója, de engem a férjem hoz (mert nem tudok vezetni). Tényleg, jön kispapa? (Bár a férjem bárhol elvan, nem ijedt meg, hogy egy csomó kismama között kell lennie..., de majd meglátjuk, lehet, hogy addig mást találunk ki neki ;-)).

Niki, édesek vagytok!

Sense: szép pocikép, gratulálok!

Juba, üdv a csapatban! Jössz szombaton?

Vadvirág, Timi26: isteniek ezek az átalakulások, teljesen kioltjátok a paráimat! ;-)

Miléna, nem tudom, mi van Veled és Zétivel a jelen pillanatban, de remélem, minden oké! Nekem a védőnéni annyit mondott a jóslófájásokról, hogy azok nem rendszeresek (míg a szülésiekhez órát lehet igazítani), és ez alapján lehet megkülönböztetni az éles helyzettől.
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Csajok, a szóban forgó Penny merrefelé van (nem vagyok ismerős arra, csak a két stadiont ismerem)?
Ja és: a 15 óra oké, többiek?

Kép
Kép
irina

Meg is jártuk a dokikat. A háziorvosomnál csaltunk egy kicsit, mert odatelefonáltattam anyival, hogy készítésk ki a papírt, mert én nem vagyok hajlandó várni. Úgyhogy össz. 2 percet voltunk ott. De jó!!!

A talira nekem is jó a 15h, ugye nem baj ha a porpntyomat is viszem? Nem tudom hová tenni, meg úgy tudom gyerekprogramok is lesznek. Én sem tudom hol a Penny???

Irina: a kórház után tényleg leadtam minden terhesség alatt felszedett kilómat. Ott csesztem el, hogy utána fog.gátlót szedtem és nem vigyáztam a kilókra. Na majd most odafigyelek jobban! :D

Kép
Kép
timi26

Timi26: úgy tudom, még a szoptatás lehet ilyen kilóadó időszak (van persze, aki épp fogy alatta, de én legalább 3 kismamát tudok, aki hízott tőle, nem is keveset).
Lányok, ez a hízás amúgy is teljesen befolyásolhatatlannak tűnik nekem (kivéve, ha diétán vagyunk), úgy értem, én végig ugyannyira (nem) figyeltem oda a saját evésemre (vagyis ettem, ami jólesett), és minden hónapban teljesen eltérő mennyiség jött fel rám (0-tól 3,5 kilóig). Erre varrjunk gombot! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!!

Nagyonnagyon édesek a pociképek! Nagyon csinosak vagytok!

Most nem lesz időm mindent végigolvasni sajnos :oops: , de pótolni fogom :lol: !!
Miléna! Mi újság? Jól vagytok?
Én ma megyek dokihoz, annyira izgulok...Nem is tudom miért, de minden uh. előtt parázok picit, meg persze nagyonnagyon várom is :lol: ! Majd beszámolok!!
Sok puszi Nektek!
kispocc

Ja! Egyébként az egyik ismerősöm tavalyelőtt szült. 7 kiló jött fel rá a babavárás alatt, úgyhogy soványabb volt szülés után, mint előtte :lol: . Aztán jött a szopiztatás, és felkúszott 15 kilócska... :shock: Hát, ezek a fránya hormonok :lol: !
kispocc

Sziasztok!!

Hu, orommel hallom, hogy "hideg" van! :) Itt is felhos napra ebredtunk, mindjart elkezd esni, dehat ez nem nagy szo itt.. :cry:

Sense, nagyon csinos vagy a kepen!!

Anitja! Nekem kb. 1 honapja van gondom gyomor-ugyileg, amiota nagyobb a baba. Nem tudok sokat enni, hamar telitettseg-erzetem van, sokszor a torkomban erzem a vacsorat.. :?
Ja, es minden este a Rennie-vel megyek aludni.. :wink:

Milyen jo, hogy igy a vegere elojottek a regi kismamik is!! Jo sokan vagyunk mar! :D

Ugy irigyellek titeket a tali miatt, mindjart foglalok egy last minute-et!!! :wink: :)
Vendég

Szerintem, ha mindenki lebabázott, úgyis kitalálunk valami diétát amit szopi mellett lehet alkalmazni. Kollektív könnyebben fog menni. (Milyen muris lenne, ha az egész topik mindig ugyanolyan kajákat enne! :D :D

Elviszem anyámat az okmányirodába, délután jövök!

Miléna, addig jelentkezz kérlek!!!

Kép
Kép
timi26

Niki
Nagyon helyes pár vagytok és ebből biztosan gyönyörű gyerek lesz!

Anitja
Örülök, hogy minden rendben az epéddel, én úgy tudom, ebben az időszakban a gyomorégés és a belek nyomása épp a kis lakótárs miatt teljesen normális.
A mi kislányunk kezdettől fogva fejvégű és négyszögletes pocakot produkál :lol: , mostanában reggelente ezen szórakozunk a férjemmel.

Juba
Kép

Sense, Timi
Jól néztek ki!

Vadvirág
Mi is hárman vagyunk testvérek - s mivel lányok - a rivalizálás szót nem ismerem. Szüleink hasonló szellemben neveltek bennünket és állíthatom, hogy tökéletes szeretetben nőttünk fel, Apu-Anyu biztos, megingathattalan támasz, amit igazából csak nagykorúságunk idején kezdtünk felfogni. Rengeteg sztori, kaland, közös élmény fűz össze minket, ugyanakkor teljes önállóságot kaptunk és remélem, én is tudom majd hasonlóan nevelni gyermekeim...
Kb. így nézhettek ki-így nézhettünk ki:
Kép

Kép
granda

Koszonjuk lanyok a dicsereteket, igazan aranyosak vagytok!! :D

Granda, mindenki azt gondolja, hogy szep babank lesz, es a meglevo 3 lanyunk is igazan csinos, igy tenyleg nagy az elvaras szegeny babuka fele...de mi akkor is imadni fogjuk, ha veletlenul csunyacska lesz.. :D
Nagyon uper kis csalad lehettek, es ilyen hatterrel biztos vagyok benne, hogy a ti kislanyotok is nagyon boldog ember lesz!! :wink: :D

Milena, remelem, minden rendben!!
Vendég

uper=szuper
Vendég

Sziasztok!

Juba!
Üdv itt köztünk.

Nagyon jók a képek.

Marica!
Egy álom a mózes csini.

Timi26!
Aranyosak a ruhácskák.
A talira sajnos nemtudok menni mert most hétvégére össze jött pár dolog.

Niki!
Aranyosak vagytok így együtt.

Anitja!
Bár az én lánykám nem faros,de az én gyomrom is rendesen szokott fájni és viszketni is.

Miléna!
Légyszi jelentkezz.Hogy vagytok?

Mi négyen vagyunk testvérek,de sose tettek külömbséget köztünk mindig egyformán kaptunk mindenből.
És én is így csinálok mindent.
Nem teszek külömbséget a fiúk között elvégre mind kettő az enyém.

Emese!
Én is elég rosszul aludtam.Ugy látszik se igy se ugy nem jó.

Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kispocc, Silka,
én is a szopi alatt híztam Ábelnél, de mondjuk az az én saram volt szerintem. A kórházból szuper vékonyan jöttem ki, talán ha 3 kiló maradt rajtam a szülés elötti súlyhoz képest, aztán amíg rendben ment a szopi, addig olvadtak a kilók szinte naponta látványosan, aztán a hathetes kontrollnál a nögyógyi felírta a minitablettát, ami aztán úgy bekavart, hogy a tejem szinte azonnal elapadt. Na onnantól ment a zabálás, amit bárhol hallottam tejcsinálási kajaként, azt én mind kipróbáltam. Éjjeli zabálások, rengeteg szénhidrát, méz dióval, tészták stb. Aztán az lett a vége, hogy tejem sem maradt sok, hozzátápi kellett, aztán Ábel fokozatosan ráállt a cumisüvegre, én meg magamra kaptam röpke pár hét alatt vagy 8 kilót! :shock: :shock:
Szóval szerintem még a tablettát is nagyon meg kell gondolni, hiszen ilyenkor olyan érzékeny a szervezetünk, meg anyiféle hormon dolgozik, nehogy bezavarjon. Én tuti, hogy nem fogok most szedni semmit, míg szoptatok, majd csak megoldjuk valahogy a fogamzásgátlást! :wink:

Én sajnos egyke vagyok, anyukám nem esett már utánnam teherbe, elöttem is volt 4 vetélése, pedig nagyon szerettek volna nekem kistesót, de nem így jött össze. Na ezért szeretnék én minimum két gyereket, hogy késöbb számíthassanak egymásra, mert nekem senkim nincs a szüleimen kívül :cry: . Na persze ott a párom családja, ök is szuperek, de azért mindig hiányzott a testvér.

Miléna,
plíííz!!! Jelentkezz!!! Annyira aggódunk ám értetek!!!

KépKép
KépKép
motiot

Niki,
én is mennék a talira szívesen!
Na nem baj, mi majd félúton összehozunk egy saját "magántalit", ahol mindkettönknek jó! Na, miccólsz??? :wink: :lol: :lol:
Mondjuk Hamburg? :wink: :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok! Megjöttünk a cukorterhelésrőr majd postázzák az eredményt,gondolom az egekbe lesz :cry: Irina! Sajnos nekem nem jó a szombati tali mert messze lakunk.Nagyon irigykedek rátok bizti jó buli lesz,majd meséljetek róla légyszi! Anitja! Köszi,hogy drukkolsz nekünk nagyon jól esik! Vadvirág! Én is annyira szeretném ha ilyen édes babócáim lennének mint nektek persze ez azért nevelés kérdése is gratulálok hozzá(juk). Kispocc!Mi is Veszprémbe fogunk szülni ha minden igaz egy nappal vagyunk lemaradva tőletek.

KépKép
juba

Motiot! Nagyon jo otlet!! :D Meg az is elofordulhat, hogy egyszer otthon futunk ossze!! En sokat tervezek menni a babaval haza, szegeny szuleimet nem akarom kirekeszteni az unokazasbol!
Vendég

Sziasztok!

Szerencsére még egyben vagyunk!!!
Éjfél körül a görcsölgetés elmúlt,csak a keményedés maradt meg.

Ma szinte csak alszok és helyezkedek,ha felkelek a derekam újra kezdi... :shock: Kicsit úgy érzem magam mint akin átment az úthenger.

Nem tudom hová tenni a dolgot,majd kiderül egyszer...Éjszaka már a hasam is elkezdett menni,szerencsére elmúlt magától. :? Úgyhogy teljes készültségben voltunk.

Majd meglátjuk újrakezdi-e.Étvágyam nagyon nincs,csak húz az ágy.Azt megnyugtatónak találom,hogy manó sokat mocorog mert úgy tudom szülés előtt már nem nagyon szoktak. :roll:

Üdv Juba!

Szuperek a képek!Elolvastam amit írtatok,de nem nagyon van energiám hozzászólni. :oops: :oops:

Estefelé majd jelentkezek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Niki,
okés, akkor ezt megbeszéltük!!! :lol:

Csajok, szerintetek mi lehet Milénával??

KépKép
KépKép
motiot

Milena, orulok, hogy megvagy!! Csak fel a fejjel, mert most mar semmi baj nem lehet!! :wink:
Vendég

Miléna,
akkor minden rendben, megnyugodtunk! :wink:
Tényleg pihizz sokat, ne is figyelj másra, csak magatokra!
Zétike még egy darabig biztosan bent marad, beszéld meg vele! :wink:

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok. :)

Mi is megvagyunk, csak reggel tesco ( máá nem volt mit ennünk, nem volt wc papír, fogkrém.- Jaj de utálok vásárolni. ) utána meló, most kaja és védőnő ( ezéé csak lightos kaja, majd utána bezabálok.) :roll:

Miléna:
dejóó, nagyon ügyesek vagytok. Betöltött 34. hét. :)

Viranka:
felveszlek, holnap rakom a táblát. :)
ÉS ne hari, ha már kérted, nem vettem észre. :oops:

Újaknak üdv. :)

pocik szépek, rucik is. :)
Vendég

Hello Lányok,

Viranka, korábban már írtam, hogy sok dolog összejött, és emiatt szeretnék váltani. Ha csak az egyikkel lenne gond, nem hezitálnék. A kórház a város másik végén van és nem lehet együtt vajúdni, csak szülni, az én férjem meg pont a vajúdás alatt szeretett volna velem lenni. És még ezer apróság. Nem Barna a dokim.

Penny-s találkozó. A Hős utca - Hungária krt kereszteződésnél van egy benzinkút (azt hiszem OMV) és mellette van a Penny is. Ha a Penny nem, a benzinkút egyértelműen látszik a Hungáriáról. Villamos-ügyileg nem vagyok annyira tájékozott, de a link alapján úgy tűnik, hogy a Stadionok után pont itt van a következő megálló.
http://vgyuri.hu/wap/bkv/bkv.php#v1
És mellékelem a térképet is.

Kép

silka
silka

Aki kocsival jön az Árpád híd felől, a benzinkút előtt van a Hős utca, itt kell jobbra kanyarodni (lámpánál), majd balra a parkolóba.

silka
silka

Gremese!
Ha jól emlékszem, Te rendeltél a szopiparna.hu oldalról ágyneműt. Csak huzatot adtak vagy magát a kispárnát, paplant is? (Bár ennyi pénzért csodálnám...)

Kép
granda

Megjöttünk: vásárolni is voltunk. Vettem köntöst meg papucsot, már nem sok kell és kész a kórházi cuccos.

Lányok, nekem elkezdett lefelé vándorolni a hasam. Ugye ez még nem jelent semmit???? Vagyis attól még hogy lejjebb ment kibírunk még 3 hetet, ugye?
Rebekánál nem volt ilyen, ő végig fennt volt, nem ment lejjebb, mondjuk ő faros volt.

Kép
Kép
timi26

Köszönjük szépen mindenkinek, édesek vagytok!!! :):)

Egészen biztosan midannyian nagyszerű édesanyák lesztek - és már most is mindegyikőtök az, pedig a bébik még "csak" a pocakban vannak egyelőre!!! :):) Imádni fognak benneteket és nagyon elégedettek lesznek veletek az tuti!!! :):)

Timi! (26)
Hú, gyönyörű vagy azon a fotón (is)! :):)

A rucik meg persze egytől-egyig aranyosak.

Én az esetleges konfliktust általában egy kreatív cselezéssel oldom meg. :):)

Valami egyszerű, könnyen, gyorsan, azonnal teljesíthető (szinte jelentéktelen) ígéret, vagy figyelem elterelés, stb.

Mondjuk nekem igazán könnyű a dolgom, hiszen mint már régebben említettem, pl. a virág locsolásnál is szinte versengenek a gyerkőcök egymással, hogy ki érjen ki hamarabb az erkélyre - 3 különféle színű virág spriccnijük van... :):)

A játékok elpakolásánál is három különböző színű áttetsző, görgős hatalmas IKEA-s műnyag dobozba lehet összeszedni a rengeteg játékot, ami nap mint nap ellepi a szobát...

Ez is jó móka nekik, ki lesz a gyorsabb, aztán meg ki lesz az 1. aki rend rakás után bejut a kádba hogy elkezdhessük a zuhanyzást - mindenkinek más-más színű csúszásgátló gumi brekkencse van, amit Ők helyeznek el sorrendben és persze a szivacsok is különböző formájúak és színűek. :):)

Szóval ha már nagyobb lesz a kistesó - mondjuk 1,5 éves - akkor valószínűleg nálatok is sokkal egyszerűbb lesz mindez. :):)

Szerintem kérni sem kell hogy ebben-abban segítsenek, egyszerre fognak rohanni mindketten, amikor észreveszik hogy valamibe belekezdesz - legyen az bármi. :):)

(Néha pl. a gyorsaság kedvéért már titokban csinálnék csokis muffint, de valaki egészen biztosan észreveszi, aztán rohan utána a másik kettő gyerkőc is és máris egy muffin-gyártó üzemegység lép életbe. :):)

Rakosgatják a papír kapszlikat a sütőformába (mindenki ugyanannyit természetesen) lelkesen és lendületesen megtöltögetik a masszával és a végén elégedetten esszük meg, mert hát mégis így lesz a legfinomabb - még akkor is ha a konyha meg Ők is tiszta máz lesz a végén... :):)

Mindig oda kell adnom a porszívót is amikor már készen vagyok és a mosógépbe is segítenek bepakolni amiket átadok a szennyesből, aztán elindítják a programot, a ruha teregetésnél is felteszik a toronyszárítóra a nedves cuccokat (persze utána én megint szedem le és kiteregetem újra :):) ) a mosogatógépből meg kipakolunk együtt - és nagyon meg lennének sértődve ha nemet mondanék bármire is.)

Vadvirág
Vendég

Granda! Igen, rendeltem ágyneműt és szopipárnát is. Az ágynemű paplan és párna része nem lehúzható, egyben van a "töltelékkel", egyben kell mosni. Nagyon jó minőséget kaptam, én meg vagyok elégedve vele.

Silka! Megvan a telcsiszámod! :D És köszi a térképet!!!!

Timi26! Persze, hozzad Rebit, tök jó lesz! :D

Szopi-kilók: Én abban bízom, hogy szülés után a felesleges fentmaradó kilók a szopi alatt leugrálnak. A babával úgy is mozogni kell majd, értem ezalatt azt, hogy nem tespedhetek akár naphosszat a kanapén, mint most, mert pelenkázni kell, meg fürcsi, meg vinni ide-oda, meg ringatni, meg séta, meg stb.... :D

Ma voltam APEH-ban, mert az adóbevallásomról hiányzot valami. Felkészültem iszivel, hátha sokat kell várni.
Mikor megérkeztem, aki rámnézett - és széken ült -, gyorsan lesütötte a szemét, hogy ő nem látta azt, hogy egy terhes kismama ülőhelyet keres. Ha láttátok volna őket. Egyszerre vagy 20 ember nézte a földet. :evil:
Már fordultam volna meg, hogy megyek, és támasztom a falat, mikor egy tündibündi 20 év körüli srác felpattant, és átadta a helyét. Mondjuk ő már akkor megmarkolta a táskáját, hogy feláll, mikor meglátott. Szépen meg is köszöntem.
De a többiek... :evil:
Fél órát vártam, behívtak, kb. 1,5 percig tartott az egész és mondta a nőci, hogy behívtak volna soron kívül, csak az a kolléganő, aki beszedte a papírokat, nem vette észre, hogy pocakos vagyok. :shock:
Mindegy, összességében nem volt rossz élmény.

Most csináltam rizseshúst, kicsit szétfőtt a jizsaaaaaaa...... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!
Mi az OTP-ben voltunk valamelyik nap. Az ügyintézéshez be kellett fizetnem 5000 Ft-ot. Erre új sorszámot kellett húznom, egy másik ablakhoz. Gondoltam oké, érthető. De amikor 3 db ügyintéző próbált megoldani valamit az asztal felett, majd azt hallottam, hogy melyiket mikorra rendelte be az orvos, akkor egy kicsit mérges lettem. Persze látták, hogy ott állok, pocakkal, rajtam kívül nem is volt más!! Nem érdekelte őket. Akkor odamentem és mondtam nekik, hogy nem érdekel az egészségi állapotuk, viszont befizethetném-e a szükséges összeget.
Még nekik nem tetszett!!! :evil: :evil: :evil:
Ja! És a legdurvább: nálunk az OTP 15 órakor zár!!!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szeptember 25-re vagyunk kiírva Pöttyel. Tehát ma töltöm be a hetedik (!!!!) hónapot! JUHÉJJJJ! Már csak 2 rövidke hónap és itt lesz velünk!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vadvirág,
a segédkezés nálunk is így zajlik, mintha csak én írtam volna! Na persze nálunk még nem ennyi gyerköccel, "csak" Ábel segít, de ö ugyanilyen aranyosan segít mindenben, megsértödne, ha nem segíthetne a mosogatógépnél, mosásnál, fözésnél! Olyan aranyosak ilyenkor! :wink:

Timi,
hát én nem tudom, hogy az mit jelent, hogy lejjebb van a pocid, mindenesetre második vagy többedik terhességnél a szakirodalom szerint csak a szülés elött közvetlenül száll le a pocak. Nemtom! Nekem sem szállt le szerintem Ábelnél, csak mikor már elfolyt a magzatvíz. Szóval szerintem ezt tökre nem lehet így megmondani! :wink: Ne izgulj, bent marad még Viktorka egy jó darabig!

Emese,
rizseshús jól hangzik, asszem én is bevállalok holnap egy adaggal! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Sense: ne hari, de rosszul számolod. Az utsó mensid első napjától kell számolni a betöltött hónapokat, a terhesség ált. 40 hétig tart, vagyis 9 hónap+1 hétig. Tehát tájékoztatlak, hogy már egy hete betöltötted a 7. hónapot. (Bocsi, nem akarok okoskosni).

én meg pénteken töltöm a 8. hónapot.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Miléna : örülök, hogy minden rendben van nálatok. zéti már msot nagyon okos és tudja mit kell csináljon. Pihenj sokat és megy a pozitív energia nektek.

Vadvirág : isteni kis családod van. Édesek lehetnek azok a törpék nálatok.

Gremese : te mindig jókat főzől.

Én is csinálnék azt de apa most tisztító kúrán van és 40 napig nem eszik húst. Így inkább nem főzők olyat amibe van husi. Én eszem a szüleimnél akik két emelettel lejebb laknak ott van husis kaja is.

Juba : üdv kis csapatunkban. Írj magadról és kérünk képet is.

Timi : édesek a rucik.

Én holnap megyek a szokásos heti vérvételemre. Igaz most nincs a dokim mert szabin van de azt hiszem beugrok egy uh-ra. Kiváncsi vagyok mekkora a törpi.
Ja és augusztus 9-én elkezdjük a CTG-t.
Úgy elszaladt az idő. Nem rég még itt álltunk a párommal és vártuk, hogy hány csík jelenik meg a teszten most meg azon izgulok, hogy mennem kell CTG-re.
Rohan az idő de rendesen. Már várom, hogy kezemben tartsam a kis szarost de van még ideje növekedni így nem is siettetem az időt.

Na jó hosszú lettem. Lépek kicsit aztán este jövök még.
:D :D :D :D :D :D :D :D
20200310173350

Sziasztok !

Rakok egy képet ma készült. Igaz kicsit homályos de van rajta fejem is. A hajam az gáz tegnap mostam meg este és nem szárítottam be csak lefeküdtem alukálni. Pénteken megyek fodrászhoz akkor lesz jó sárós kép is.

Kép Majdnem 31 hetes pocak.
20200310173350

Timi! Csinos vagy, es nem gaz a hajad egyaltalan...ez a mikulas zavart csak meg egy kicsit...biztos, hogy most keszult a kep? :D
Vendég

Ma délután készült a kép csak a kanapé tetjén végig párnák vannak. A mikulásos párnát azt anyukámtól kaptam idén. Nagyon szeretem mert nagyon kényelmes.
20200310173350

Küldök még egy képet a párnáimról amik nei is párnák de én mindig annak használom.

Kép .
20200310173350

Ja és még egy kép. Ezt a tasómtól kaptam. Annyira aranyos.

Kép .
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: