A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese,
szívesen írok még pár dologról, bár ez igazából a barátnőm esetét és véleményét fogja tükrözni, én a Péterfy szülészetén eddig csak egyszer jártam, genetikai uh-n, beljebb nem.
A barátnőm annyiban speckó eset, hogy csaszis volt (2 hónapja szült). Ami jó hír, hogy a csaszisokat sem tartják bent egy hétig, ők is 3 napig vannak. Epidurált kapnak, spinálisat itt nem szokás adni.
Ha jól rémlik, az is szokás a Péterfyben, hogy aki 1-óráig megszül, az 3 nap múlva mehet haza, a többiek a negyediken.
A csecsemős nővérekkel a barátném kevésbé volt megelégedve, ha szólt nekik, segítettek, de maguktól nem, úgyhogy érdemes szoptatásügyben időben elkapni őket.
De a szülésznők nagyon rendik, ezt többször kiemelte, az aneszteziológust is agyondicsérte, mondta, hogy egy csepp félelemérzete sem volt, annyira figyeltek rá.
Szerinte bimbóvédőt érdemes vinni, ha olyan a mellünk formája (ezt a Szent Imrés terhestanfolyamon is ajánlotta a neonatológus néni).
Ennyi jutott eszembe, a többit mind Tőled tudom a Péterfyről, Gremese! :lol:
Puszi!

Kép
Kép
irina

Gica! Gratulálok a vegyespároshoz! :lol:
A fürdőről pedig hétvégén felteszem a képet! Talán az előszoba is készen lesz addigra, csak még szekrényt kellene oda találnom, (meg persze a festés még hátravan). Jó lenne egy kis hüvi még, hogy tudjak mászkálni!!!

Anita! Azóta hogy van az epéd? Tudsz rá valamit szedni??? :(

Hajni! Csini pocó!!!

Emese! Akkor jól megfogadtad a doki tanácsát! :wink: :lol: Általában én is így működök, ha azt mondják, nem ehetek, tuti, hogy enni fogok... :shock:

Kőszegi Timi! Én is pont ezt kérdeztem a múltkor, és – már sajna nem emlékszem, kitől :oops: – azt a választ kaptam, hogy télire csak akkor vegyek már ruhát, ha meglesz a babóca, mert nem tudni még, hogy mekkora lesz. Bár én is vásárolnék már, de szerintem akkor is ki lehet majd a Vaterán fogni jó cuccokat. Úgyhogy én felfüggesztettem a dolgot.

Granda! Tuti lesz a gardrób!

Miléna! Tök jó, hogy újra otthon vagy!!! :D De azt nem értem, hogy miért az ügyeletes császároz, ha megindul a szülés??? Nincs fogadott dokid, vagy nem érne be időben???

Hűvös éjszakát kívánok... mindannyiunknak!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sense! Miért kell ennyire előre eldöntened, hogy kéred-e az EDA-t. Nálunk a szülés alatt is lehet kérni. Pláne, hogy bármelyik doki be tudja már adni a kórházunkban. Meg azt egyébként is úgy tudom, csak akkor adják be, ha legalább 2 ujjnyira ki van nyílva a méhszáj.

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigen! Csak így tovább!!!! :D :D

Granda köszi a receptet. Bár a karfiollal én eddig csak levest csináltam, ha majd otthon leszek kipróbálom!!!
Ezekszerint ilyen tuti kis kaják is illeszkednek a diétánkba :P :P (Torta rcepted nincs? :oops: :oops: )
Nem is írtad, hogy mi volt a második cukor terhelésen? Ezekszerint annyira jó hogy említésre se méltó :D
És ezt a szekrényt tényleg a párod csinálta? Ez igen!! Lehet hogy még sokminden hiányzik de egy ilyen ügyeskezű férjel nincs miért aggódnod!

Hihetetlen, hogy már itt tartunk lányok! Hogy már nst-re kezdtek járni, meg a császár idejét egyeztetitek. ÉN iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis! :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Regina:szabin lesz a dokim augusztusban... :( Más dokit nem nagyon ismerek,akit pedig ismerek szintén szabin lesz...Én a sajátomat szerettem volna,de ha már így alakult nem kezdek rohanni másik vadidegen orvos után,főleg mert utolsó munkanapján még megnéz.Ha gyors segítség kell úgyis az ügyeletes a legközelebbi aki elérhető.Minden le van írva a papírjaimon és a kiskönyvben,remélem az elég lesz neki. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mammikák!
Hajni! Szép kis ismertetőt mellékeltél a babakocsihoz :shock: tényleg nagyon speckó a kocsitok, nem semmi... NA és csini a pocikép is!

Gica! Örülök, hogy jelentkeztél, és főleg ilyen jó hírrel :lol: gratulálok, nincs is ennél izgalmasabb, mint egy Legényke, egy Leányka! :lol:
Nem vagyok gyógyszerpárti, nincs is itthon semmi, amikor már nagyon nem bírtam a fájdalmat megpróbáltam összpontosítani, és rájöttem keserűt kívánok, viszont az egyetlen keserű dolog itthon egy alkoholmentes cseh sör volt :lol: hát meghúztam, és elmúlt. Utána nem nagyon ettem csak kicsit és könnyen emészthetőt.
Egyébként általában hirtelen jön és hirtelen el is múlik a görcs, és olyan 3-4 órán keresztül tart-
Köszi Mazsola! Már jól vagyok :lol: :lol:

Fleur! Az igen! jó kis pancsi lehetett :lol:

Emese! Gratulálok, jó kis méretek, de ennyire mindent megnézett a dokid :shock: magánrendelőbe voltál?

Granda Hát elképesztően ügyes a férjed, és jól látom? üvegezett? Nagyon komoly munka lehetett.
De a Te alkotásod is biztos nagyon fincsi volt :lol:

Miléna! Hurrrrrrrrrrrrrrá! De örülök, hát csak így tovább! Egyébként rajtatok gondolkoztam ma, hogy hogyan lehet Zéti a hasadban és arra jutottam, hogy nem lehet gond, hisz a méh minden irányból nyúlik, vagyis ugyanúgy formálódik a méhed, mint a miénk, csak esetleg az egyik oldalon nehezebben. Nem?

Niki! nézted a TV-s linket?

Sense! Mi is farosak vagyunk :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szóval akkor a pontosítás kedvéért:
Anitja
nem üvegezett a gardrób, hanem az alatta lévő képen látható papírszövet-betét lesz benne, még nem tudjuk, melyik fajta...
Nyerkit
a férjem "csak" összeszereli a szekrényeket, meg pácol, de tényleg precízebb, mint sok mesterember. Az anyagszükségletet milliméterre ő számította ki és a terveket is ő készítette :)

Kép
granda

Ja és Nyerkit
Csak csütörtökön megyek (26-án) az ellenőrző vizsgálatra, úgyhogy nincs még eremény... Aztán konzultáció a dokival és négy hét múlva kezdjük a CTG-t :)

Lányok
Elkezdtem az első oldaltól újraolvasni a topikot, olyan megható :cry: :) és sajna sokan eltűntek... De akik megmaradtunk, nagy kalandokat éltünk át és sok-sok-sok vizsgálatot meg igazi anyukás aggódást :)

Kép
granda

Sziasztok!

Tegnap este én is nagyon keményedtem, sehogy sem volt jó feküdni.

Granda!
Nagyon ügyes a párod, és szép lesz a gardrób :D ! Nálunk ma voltak itt az asztalosok, még a gardróbban volt 1-2 dolog, amit be kellett fejezniük. Lehet takarítani, meg pakolni...

Irina!
Én is Peg Perego Veneziát vettem autósüléssel, pelenkázótáskával, esővédővel használtan 60.000 Ft-ért. Szerintem használtan is lehet nagyon jókat találni. Nálunk a két fiúnak is Peg Peregoja volt (azokat is használtan vettük), szerintem nagyon jó babakocsik, bírják a gyűrődést.

Hajni!
A ti Peg Peregotok milyen típus? És a hiper-szuper drága és szar babakocsitok milyen fajta volt?

Gica!
Gratula a tököshöz, és a nunishoz :D !

Miléna!
Látod milyen ügyesek vagytok! Zéti tudja a dolgát :wink: ! Tuti kihúzzátok a 36. hétig, de szerintem még tovább is :lol: !
Bocsi, de nem emlékszem miért nem szülhetsz hüvelyi úton, miért kell császározni? (Azt tudom, hogy a méheddel van/volt valami probléma...)

Ja, észrevettem, hogy a vonalzómon a visszaszámláló már egy jó ideje nem működik. Múltkor ki akartam cserélni (gyártottam a vonalzókat), de mindig azt írta ki, hogy túl hosszú aláírás, úgyhogy maradt a régi.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

haaaaaat a tegnapi nap a lelkemnek annyira jo volt: eloszor is bepakoltam a kiscsomagom, amit viszunk a korhazba a szuleshez - kozben jott a telo, h megerkezett a bababutorunk (majd rakok fol kepeket) eeeees ut elkezdtem kimosni a Linike rucikait. annyira jooooooooooo es a haloba szaradtak es olyan jol aludtam - annyira klassz. ma megyunk a butorokert, aztan kivasalom a babaruhakat.
(mosas: ezt leirom, mert hihetetlen aggodos lettem/voltam/vagyok?: eloszor is Tomival szetszedettem a mosogepet, amennyire csak tudta, aztan egy fel napig fertotlenitettuk, aztan tisztito mosas es ut kezi mosas funkcioval johettek a babaruhak :shock: )
ugy izgulok, h ma rendbe legyen minden az uh-on ...

hajagosné szabó éva: milyen terhestorna? Dvd? Es mi a pontos cime? Es hol vetted?

Miléna : veled orulunk! Pihenj sokat …

gremese: grat a meretekhez, es koszi h megosztottad velunk. Mi ma megyunk...

granada: en is gondoltam ra, h vissza fogom olvasni a forumunkat - csak most meg sok a munkam ...

szoljon majd aki elkezdi a malnalevel teat vagy m,as homeos bogyeszt

28.-rol nagy a csend ... en arra gondoltam, h mivel csakis a nick nevunket ismerjuk, így rajzoljunk egy kisviragot majd a nevunk melle hihiihihi de vmi ismertetot tuti vagy menjunk kekbe hihihihii kicsit rakkanttantam ... jah es addigra emese kellenek a szamok, h ha vki nem talalja meg a tobbieket, akkor legyen akit fol tud hivni!

Kép

Kép
mmarica

Mindenkinek további köszönet a dícséretekért, drágák vagytok!!! :):)

Nagyon klasszak az újabb fényképek!!! :):)

Irina!
Hú, szuper jó hírek ismét a Péterfyről!!! :):) Ez annyira szuper! Köszi!

Miléna!
Isteni jó ilyen nagyszerű híreket olvasni. GRATULÁLOK!!! Csak így tovább! Elképesztően ügyesek vagytok!!!! :):)

(Egy kedves barátnőm említette tegnap, hogy azon a fórumon ahol Ő szokott levelezni, egy ikres Mami a 34. betöltött héten 2.600 gramm és 2.860 gramm súlyú bébiket hozott világra... :):) )

Gica!
Én is gratulálok a pasi-csajszi pároshoz! :):)

Granda!
:):) Ez remek ötlet, tényleg beillenék simán az említett filmbe, valóban oda vagyok a retro cuccokért.. :):)

Ráadásul még a frizura kiválasztásánál is a 60-as évek divatja a legnyerőbb az összes kipróbált közül. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Jó rég nem írtam, csak olvasgatok lelkesen :oops:
Lenne egy kérdésem : voltam uh-on baba (méretei vagyis a feje alapján) 33 hetesnek felelnek meg és akkor volt kb 1800 gr. :D ,dokibá megírta a következő vérvételre a papírokat és ismét kell terheléses vércukrot csinálni,megint ihatom a glükozt :evil: nektek is kell?

Miléna!
Zéti biztos jól érzi magát odabent és biztos megvárja szept.elejét :)
Csíkok nekem Mírával az utsó hónapban jöttek elő (csak pár darab :) ),mondjuk én nem kentem semmivel,most meg az ereim látszanak át :shock: nagyon érdekesen néz ki :)

Vadvirág!
Fantasztikusan nézel ki :) Lányok neve az lesz mint a vonalzón :)
Császárral vagy természetes úton fogod Őket megszülni? Nagyok várják már Őket?

Granda!
Nagyon ügyes és precíz a párod :) Maximalista ugye :)

Emese!
küldök privit én is,lassan befejezem a melót és akkor már frissebb leszek :)

Tali mikor lesz? Szívesen elmennék megismerni Titeket :)
Élet az anyaméhben megvan dvd-n,ha kell valakinnek akkor át tudjuk írni :) Én nagyon szeretem :)

Vera

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Gremese: ma csak délelőttre megyek dolgozni, ennyi belefér? :D

Mmarica: olyan édes vagy hogy szétszedetted a pároddal a mosógépet! :D
Rebekánál én meg képes voltam az első 3 hónapban kézzel mosni a ruhácskáit. Akkor még egy régi öreg mosógépünk volt.

Viranka: lehet hogy kicsit aggódósabb a dokid, csak ki akarja zárni a cukorbetegséget. Egyébként itt szinte mindenkinek nagyobb a babója 1-2 héttel.
Tali 28-án lesz, itt fennt az oldalon van részletesebb infó róla.

Miléna: én is nagyon örülök a jó hírnek, akkor még az is előfordulhat, hogy nem lesz koraszülött Zétike? De jóóóó!!!!

Eltűntek! Jelentkezzetek!!!!

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok! Jó reggelt!
Rengeteg jó hír van itt a fórumon egyszerűen felvillanyozátok a napomat. Ami tök jó mert megint rohadtul fáj a fejem és most még ügyfél is jönn hozzám. Na mindegy.
Mmarica A terhestorna egy régebbi verzió elég kíméletes. Nekem ez azért jó mert a terhesség elején előre felvő méhlepény problémám volt (méhszáj előtt volt a méhlepény) ami ma már csak mélyen van, igy engem letíltottak a terhestornáról. Azt azért leírom hogy én jártam vizi terhestornára és baromi jó volt. Tiszta felüdülés, most meg a dög melegbe állati jó lenne, de nem lehet.
Ezt a dvd a barátnőmtől kaptam egy régebbi típusú 1990 körül felvett anyag lehet de sok infó van benne.
REndelhető: www. szakinfo.hu olveczky@freemail.hu
NÉzetek utánna ha jó akkor hajrá, még van egy kis időnk rá hogy tornázzunk.
GrandaA páromat már el is küldtem karfiolért felizgattál evvel a levessel.
MilénaBocs hogy rá kérdezek, de nekem is voltak gondjaim, lehet hogy csak privibe akarod, de mi volt a méheddel? Elejéről lemaradtam egy picit. Amúgy a lényeg az hogy most minden rendben van a 36 hétig meg tuti ki fogod bírni megpróbálok küldeni egy ki pozitív energiát. :D :D :D :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok. :)

Miléna:
derjóó, nagyon ügyesek vagytok. :)

Banita:
ezt én is így használtam vettem. Újan 200.000 ft felett lett volna.
A váz: Peg Perego caravel 22
A hordozó:Peg Perego Primo Viaggio
a mózes: pedig fogalmam sincs. :oops:
sportrészt sem tudom.
De a vázra mindegyik rögízhető, nekem ezért volt szimpatikus.
Mert picike az autóm, így ha megyünk valahova elég lesz a váz és a hordozó. Itthon itt lesz a mózes, ami télen jól fog jönni. Később pedig a sport rész.
Marcival: Maxi Cosi Speedem van, az is hordozóval.
Vendég

Sziasztok!
Timi köszönöm szépen az infokat, aranyos vagy hogy beírsz, ha szükség van. Kocsány Anikónak hívnak, és köszi még1x.
Terhestorna ajánlom mindenkinek, akinek van egy kis ideje otthon. Könnyű, de én azért jólesően elfáradok a végire :oops: . Jól átmozgatja a hátat, a melleket és a gátat is. Én a vaterán vettem 2 kazit 1500 Ft-ért. Teljesen rendben voltak. A Kállai Ildiset viszont nem ajánlom, mert minden pillanatban más tornaszer kell hozzá.

anyatej Képzeljétek, tegnap tejci jött a ciciből :D Tökre örültem neki, de meglepődtem, mert Anyunak nem volt ilyen.
Tudja vki, hogy ennek van-e vmi jelentősége a későbbiekre? Azt jelenti, hogy tuti lesz tejci?? vagy ez még korántsem biztos?

pusz

KépKép
anesz74

Sziasztok!

Hú, már nagyon-nagyon régen írtam ide, még vmikor a topic elején. De mostanában újból olvasgattalak titeket...

Velünk minden rendben van. Látom mindenki babaszoba-lázban ég, mi két hete csináltuk meg, bár még van rajta mit dolgozni... (függöny, kispolc pl. még nincs feltéve)

Kép A babaszoba (félkész állapotban)

Kép A szekrény belülről

Kép Képek a falon ( a férjem csinálta őket...)

Kép Babakocsi (Chicco trio)

Kép és egy 33 hetes pocakos fotó

Kép

Kép
falevel2

Sziasztok!

Szuperek a képek.

Granda!
Jól néz ki a gardrób.

Timi26!
Tündéri a lányod nagyon csini volt a ruhában.

Miléna !
Örülök,hogy nem kellet benn maradnod a kórházban.

Vadvirág!
Szép nagy pocakod van.

Gica!
Gratulálok a pároshoz.

Ma megyek a dokihoz biztos mehetek vérvételrere,de majd kiderül,
Kíváncsi vagyok a súlyomra is.

Szép napot.Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

A babakocsit mi is használtan vettük, újonnan elég drága lett volna...

Anesz: az, hogy mennyi tejed lesz, az csak a szülés után derül ki. Mindenesetre jó jel, ha már most jön egy-két csepp...

Pelenka:
mi mosható nadrágpelenkát fogunk használni (http://www.bambinomio.com) Van aki azt tervezi, hogy ilyet használ?

Kép

Kép
falevel2

Hajni
Jéé most vettem észre neked is Lillád van :)

Gica
Ez szuper.

Gremese
Képzeld közben valaki megjegyezte, hogy még jobb lett volna csücsökben megkötött textilzsepivel :)
Na akkor, hogy vigyorogtál volna :).
Majd legközelebb..
Elküldtem neked a számom.
Sajnálom a bacit. Ez most az uszi miatt van? De legalább a kilók miatt nem szedték le a fejed. Könnyű
azt mondani, hogy ne hízzon többet az ember.
Szép nagy Zsófi baba.

Granda
Fúú ez tényleg jól hangzik.
Heheh nem a családom csak az egyik, a férjem. A másik két láb egy nagyon jó barátunké és a barátnőjéé.
Bár néha télleg olyan mintha ők is valami távoli rokonaink lennének. :)
Ahogy olvasom hasonlítanak a férjeink. Bár az enyém amúgy is mérnök ember :).

Miléna
Ez remek hír :).

Sense
Ezek jó hírek. Tuti, hogy meg kell császározni azért mert faros? Én úgy hallottam attól még lehet természetesen szülni.
Miért kell az EDA-t ilyen hamar eldönteni? Én úgy tudtam azt csak a szülőszobán kell.

Falevél
Húú de jól álltok.

Tegnap szegény férjecském kicsit kiakadt, hogy annyi mindent kellene csinálnia, de olyan rohanásban vagyunk állandóan, hogy semmire nem jut ideje. És mi lesz a szekrényünkkel meg ilyenek. Én úgy megsajnáltam. Télleg nem egyszerű úgy, hogy minden nap 8 körül ér haza és hétvégén is megyünk valamerre.
Azért gyorsan megvígasztaltam, remélem hatásos volt. Na megígértem magamnak, hogy többet nem fogok aggodalmaskodni azon, hogy mi mikorra lesz kész, mert rossz hatással van rá.

Puszi nektek

KépKép
KépKép
fleur

Szia falevel!
Szép nagy a pocid!
Mi is gondoltunk arra, hogy mosható pelust használjunk, de aztán inkább az eldobható mellett döntöttünk. Igaz, hogy azt mondják olcsóbb a mosható (hosszú távon), de abban nem vagyok biztos hogy kevésbbé terheli a környezetet, sőt abban sem, hogy olcsóbb. Rengeteg víz és energia felhasználással jár, és sztem a bacikat a 40-60 fokos mosás nem öli ki.
Ráadásul tudom, hogy hullafáradt leszek még pelenkát is mosni (alvásigényem kb. 10 óra) - hacsak Panka nem lesz egy igazi kistündér.
De ha majd kipróbáljátok, és jók a tapasztalatok, lehet teszünk egy próbát mi is.

KépKép
anesz74

Fleur, Mazsola!

Azért kell ilyen korán eldönteni, mert az anesztes orvosnak meg kell vizsgálnia, hogy mehet-e az EDA. A szülőszobán már nem lehet dönteni. Igen. Csak akkor adják be, ha a méhszáj már 2 ujjnyira nyitott. Azt mondta a dokim,hogy mostanában az a gyakorlat, hogy első szülésnél nem vállalják a természetes szülés kockázatát faros babával.

Eszméletlenül jó éjszakám volt. egyetlen egyszer ébredtem fel. Nem is tudom, mikor volt lyen. :D

Őssejt!

Végül döntöttünk, és levetetjük. Mi a krio intézetet választottuk. Felhívtam őket vérvétel ügyben. 15 000 FT, mert nincs rajta TB támogatás. Nyilván a 300 e Ft ba már ez nem fér bele... :evil: :evil: :evil:
Ti hogy álltok az őssejt dologgal???

Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, Csajok,
hol van Gremese???

Banita, köszi a tippet, szívesen szoktam használt dolgokat venni (főleg rucikat), most csak azért ruházunk be erre a hipiszupi babakocsira, mert úgy tervezzük, hogy több babát is ki fog szolgálni. :wink:

Vadvirág, én is nagyon megörültem a péterfys jó híreknek, így sokkal nyugodtabban megyek be! ;-)

Falevél, szép pocid van, és nagyon profi a gyerekszoba. Nálunk még összeszerelésre vár egy hatalmas gardrób (nem a babának, ennyire azért nem gondolkodtunk előre... :wink:), és a babának szánt komód/pelenkázó.

Lányok, én kaptam tegnap málnalevélteát a barátnőmtől, nem tudjátok, hányadik héttől lehet elkezdeni inni?

Ha valakit érdekel, gátmasszázsolajat (Weleda) lehet a DM-ben kapni, bár elég borsos az ára (2 ezer körül). Az van ráírva, hogy a 34. héttől érdemes elkezdeni. Jut eszembe, intimtornázni sem ártana itthon...

Kép
Kép
irina

Sense,
hogy áll a lábad vizesedése???

Kép
Kép
irina

Viranka!
:):) Naná hogy ezeket a neveket kapják hivatalosan is a csajszikáink. :):)

Egészen biztosan császárral fogunk szülni és természetesen mindenki nagyon-nagyon várja már Őket. :):)

Azért ha lehetséges, írj többször mostmár! :):)

Fleur!
A textilzsepis fotót én is kimondottan várom... :):)

Ildi!
:):)

Vadvirág
Vendég

Helló!

Itt vagyok Irina! :wink: :D Édi vagy! :D

Após most ment el, méricskéltünk. A folyosóra (az ezer éves ronda járólapra) modul padlószőnyeget fogunk tenni. Ezek 50x50 cm-es négyzet alapú lapok, hőszigetelve. Darabolható, nem kell leragasztani, csak letenni. Ha valamelyik meg nagyon dzsuvás lenne, akkor csak kikapom a többi közül és jól megagyusztálom. :D
Úgyhogy mi sem ússzuk meg a felújítást, ráadásul apa még festeni is akarja a folyosót, mert kutyanyomos a fal.
Most meg ugye kizárjuk őket az alőszobába, egy baba-ajtóráccsal. Belülről babarács, kívülről kutyarács. :lol:

Köszönöm szépen mégegyszer a babaméret-dícséreteket! :oops: :)

Fleur! A gombát nem az usziból szedtem össze, hanem inkább atz én privát kismedencémből (talán), mert az csak dzsuvásodik, nincs benne semmi fertőtlenítés, belepotyog boldog-boldogtalan....
De nincs nagy gond, mert nem érzem, hogy probléma lenne, de hát ha a pisiből kimutatták.... Akkor kúrálom magam.

Egyébként képzeljétek, ezen a héten sem lesz vizitorna, tök rossz, már úgy hiányzik. :( Az oktató nyaral.... (Nem is értem, hogy gondolja, hogy a nyűár közepén nyaralni megy.... :shock: :lol: )

Falevél! Szép a babaszoba, és a pocakod is. :)

Viranka! Fleur! Megjöttek a telcsiszámok, de Viranka, te nem szerepelsz a táblán!!!! :shock:

Timi26! Nem megengedett, hogy egy 8. hónapban lévő kismama dolgozzon, mégha csak egy délelőttöt is.
Plíz dzsanáljál haza, és polcold fel a csülkeidet!!! :wink: :lol:

Anitja (epe): Igaz, nem tudom milyen az epegörcs - de pár éve a vesegyulladásom miatt megultrahangoztak, és rutinból megnézték az epehólyagomat is. Nos akkor találtak benne 3 polipot. :shock:
Pár mm-esek, azt mondták nem probléma, de egyre több embernél fordul elő. Olyan, mint a bőrön a szemölcs, ha nem nő, nem okoz problémát. Nos emiatt fél évente kell járnom UH-ra, hogy megnézzék, nem nőttek-e az én kis polipkáim. :shock: Ha elkezdenek nőni, akkor abból akár rák is lehet, és ki kell venni az egész epehólyagot. Jó mi? :lol:

Ja, és Anitja, nem a magánrendelőjében voltam, hanem a sima "SZTK" rendelésen. Mindig megnézik a vérnyomit, súlyt, méhszájat. Most meg UH is volt, amit előzőleg nem mondott, de én örültem. Mindig elmondja, hogy csinálhatok mindent, nem kell túlzottan kímélni magam. Mozogjak, és egyek sok gyümit.
Lelkiismeretes emberke.

Mmarica! A babanetes talit még nem tudom, hogy lesz, minden esetre addig elküldöm a listát azokkal a számokkal, amiket addig megkapok.
A padlószőnyeg-lapokat aznap vesszük meg, úgyhogy én bizti du. megyek, ami nem is baj, mert Anitja 13.30-ig jógát tart, és még oda is kell érnie. Úgyhogy ha a többieknek is jó, 14-15h-felé talizhatunk. Nekem van kék kismamafelsőm, én benne vagyok, hogy kékben menjünk, de természetesen várom a javaslatokat. Amúgy nekem nagyon jó az arcmemóriám, aki fotót tett már fel, azt bizti megismerem.

Na eldugulok, mert ebédet kell gyártanom. Grillezett cs.mell, grillezett gomba, padlizsán görögsalival. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nekiültem és visszaolvastam kicsit,mostanában nem nagyon tudtam reagálni,de már most nyugisabbak a körülmények.

Vadvirág:nagyon jók a képek,aranyosak a gyerekek és olyan szép nagy pocid van!!! :D Mutattam páromnak is,azt mondta többet nem mondja,hogy milyen nagy hasam van. :lol: Fantasztikus csaj vagy,olyan jól viseled a terhességet! :D

Anitja:remélem az epéd jól van már!Azt én is hallottam,hogy ezek a problémák a terhesség alatt sajnos fokozódhatnak. :(

Hajni:szupi a babakocsi és szép a pocid!

Fleur:irigykedek,nekünk nincs hová így kiülni hűsölni.Remélem majd hamarosan lesz. :D Megkérdezhetem,hogy a férjed milyen mérnök?

Gica:gratula a vegyespároshoz!

:D

Niki:amióta hallottam az esőt,várom hátha ideér...Annyi nem kell mint nálatok volt,csak hűlne már a levegő.Nem bírok aludni csak hajnalban. :?

Granda:nagyon tetszik a gardrób,ha lesz lakásunk én is hasonlót szeretnék,amibe minden belefér.Ügyes a párod! :D

Viranka:nekem nem kell menni terhelésre,csak egyszer volt.

Anesz:állítólag nincs az előtejnek köze a későbbi dolgokhoz,de ismerős kismamák mesélték akiknek volt sok előtej,hogy hamarább volt tejük szülés után.Nekem kb. 19. héttől van és néha folyamatosan csöpög.(Most is.)

Éva:a méhemnek fejlődési rendellenessége van,emiatt nem úgy tágul ahogy kellene.Kismanó szerencsére talpraesett baba és csinált helyet magának,viszont megfordulni nem tud már jó ideje.A méhem kifli alakú és úgy fekszik benne Zéti,ezért mindenképpen császár lesz.

Falevel:nagyon szép a babaszoba és a babakocsi is!

Örülök,hogy lényegében mindenkinél rendben vannak a dolgok. :D Célegyenesben vagyunk,lassan kezdődnek a további vizsgálatok és izgalmak. :D :D :D

Hízás:én 12 kg-nál tartok amit soknak találok kicsit..Én is úgy csinálok mint Gremese,mérés előtt alig eszek. :lol: Furi,mert alig van étvágyam,de gondolom a baba miatt jönnek a kilók felfelé.

Bocsi ha hosszúra sikeredtem! :oops:

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Gremese:az én számomat megkaptad?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mindig kihagyom az entert a : után. :evil:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Kismamik!

Már megint jönni szerettem volna korábban is, de attól, hogy nem kell bemennem dolgozni, sajnos itthon még kell, és küldhetem a dolgokat emailben a kollegáknak meg a főnökömnek. :cry: Mindemellett még főzőcske, lakásrendezés, és még pihenni se ártana néha.
Ma is olyan borzasztó éjszakám volt! Egész éjjel egy csomószor feszült meg keményedett a pocakom (Mindemellett Máté maratont futott odabent). Nem tudom, talán a közelgő hidegfronttól van... :roll: Jól beparáztam, de aztán eszembe jutott, hogy a múltkor azt mondta a dokim, ez normális, és egyre gyakoribb lesz. Azért aggasztó! :?

Jaj, Miléna! Annyira örülök Nektek!!!! Úgy tűnik, Te is és Zéti is érzi azt a sok pozitív energiát, amit próbálunk mindannyian sugározni Felétek! :D

Gica: gratula a Babókhoz!!!! Jó ez a vegyespáros dolog! :D

Falevel, Anesz, Viranka, Nyerkit! Jó, hogy újra itt vagytok! Most már ne is tűnjetek el, ha lehet, mert okkal fog itt mindenki aggódni!

Sense, Emese: gratulálok a jó eredményekhez!!! Így kell ezt csinálni! Sense: ne aggódj, még az utolsó pillanatban is megfordulhat! Emese: a bacikat meg úgyis sikerül kiirtani. Szerintem tuti nekem is van, de még 2 hét, míg megyek dokihoz. Kíváncsi leszek... :roll:

Granda! Nagyon szépek lesztek lakásilag! Minden elismerésem a férjedé!

Babanetes tali: remélem, akkor tényleg tudok menni. Csak ne legyen 40 fok. :!: Asszem, kék felsőm nincs, ami rámjön normálisan, de majd körülnézek... :roll:

Megpróbálok még később benézni, de délután sajna dolgoznom kell... :(

Puszi Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Miléna! Megvan a számod! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mmarica, Irina
Málnalevél-tea tapasztakatok:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... umid=84460

Mmarica
Ezzel a mosógép akcióval igazán alaposak voltatok! :D

Nyerkit

Tényleg írj sokat és a diétás nővér által említett Stevia-ból sikerült vennem itt:
http://stevia.uw.hu/

Éva
Én is a Tápainé-féle kazettára tornázok és szerintem is szupi :!:
Kép

Viranka
Valószínűleg azoknál rendel el a doki újabb terheléses vizsgálatot, akiknél korábban gond volt a vércukorral. Nekem is mennem kell ezen a héten csütörtökön. Jobb félni, mint megijedni, meg az a két szuri igazán nem a világ :D

Anesz
Nekem is volt már előtejem, sajna azt nem tudom, ez a későbbi bősáéges tejcsi előjele-e :)

Fleur
Teljesen igazad van, nem kell sürgetni szegény párunkat, ezt már én is feladtam, tkp. amíg nem vagyunk hajléktalanok, addig mindegy, hová születik a bébi :) Szeretet legyen meg egy kiságya, több talán nagyanyáinknak sem volt...

Kiskolbi

Azért pihizz is ám otthon! Most olvastam valahol várandósoknak: sose álljunk, ha le is ülhetünk, sose üljünk, ha le is fekhetünk. Nekem a jóslófájásokon szokott segíteni a pihizés.

Falevél
Ez igen, Ti aztán felkészültetek a fogadásra! :)

Kép
granda

Atya világ lányok annyit írtok, nem győzöm követni! :shock:

Miléna!
Gratulálok a szuper eredményhez, most már minden rendben lesz, pláne egy ilyen szép méretes babával.

Én pénteken megyek kontroll UH-ra, remélem most nem azt fogom hallani, hogy kicsi a babó!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Milenamoni: nagyon ügyik vagytok! Zéti tudja mi a dolga!!!! :D :D :D

Granda: én még két hétig dolgozom, aztán finito. Már tényleg elegem van egy kicsit a munkából. A pocakos fotó készül, csak hát én nem vagyok olyan ügyes mint te illetve ti. Remélem előbb utóbb belerázódom, hogy mikor Bogi megérkezik egy csomó képet tudjak róla küldeni.

Olyan jó látni a képeket, hogy mindenki felújít, rendezkedi stb. Hát nem egy lusta társaság.

Nálunk is faros még a drága! Ti mit tudtok erről, mennnyi az esély, hogy megfordul? Esetleg a tapasztalt mamik is adhatnának tanácsot, ha van valami praktika.

Andi
Kép
amona

Sziasztok!

Kiskolbi! Ha tudsz jönni a találkozóra, Dunaújvárosból mész? Ha igen, mehetnénk együtt. Nekem sajna nincs kocsim, és vezetni is évek óta nem vezettem... :( Ha nem vagyok pofátlan... :oops:

Velem semmi küli. Meleg van, és glettelik az előszobát.
És ne mutogassatok már ilyen szép babaszoba képeket, amíg én nem vagyok kész!!! :wink:

Olyan édesen mocorog Szelinám! :lol: Néha úgy kinyomja az oldalamat. Úgy élvezem!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok kismamik!
na végre egy kicsit van idöm írni is, mert mire mindent végigolvasok, jön Ábel és elkezd bömbizni, hogy menjek vele játszani :?
Most elvan még egy darabig, addig írok!

Miléna,
nagyon nagyon örülöka jó hírnek, meglátod Zéti marad még vagy két hetet és nem lesz koraszülött!!! Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!! Pihizz sokat!!

Granda,
tényleg nagyon ügyes a párod, szép a gardrób! Elöbb-utóbb meg úgyis mindennel készek lesztek, nem kell agódni, ami a legfontosabb, az úgyis a szeretet! :wink:

Fleur,
tényleg szupik a képek, jó lehetett a pancsi!

Falevél,
üdv újra itt, nagyon szép a babaszoba! :wink:

Na folyt köv csajok, mert a porontyom megint itt rág!! :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
motiot

Gremese: már meg is jöttünk a melóból. Holnap már nem megyek, helyette 2 dokinál is sorba kell ülni 1-2 órát. Az egyik az 5 éves tanácsadás a kislányomnak, a másik a táppénzes papír a házidokimnál. (eddig mindig adott időpontot, most, hogy a végét járjuk nem volt hajlandó adni. Kapja be!!!)
Egyébként a melóval nem úgy vagyok, mint más, hogy elmegyek táppénzre, oszt viszlát, a családomról van szó, mindenki ott dolgozik, és hát ugye én is kiestem, és mindig valaki szabin van. Persze most van nálunk a szezon, és marhára sajnálom őket, hogy mennyit dolgoznak, szívesen besegítek nekik, amikor tudok. Ha meglesz a babó akkor hónapokig ugye nem tudok bemenni. Így meg annyit dolgozom még amennyi jólesik. Külön nem rendelnek be, de nem is küldenek el, ha bemegyek. Nekik is jólesik a lelkiismeretességem. A kis plusz pénzről meg ne is beszéljünk, jól jön. (bocs a litániáért)

Falevel: szép a pocakod és a babakocsi készlet is jó. A mi ülcsink is ugyanez a fajta.

Az előtej nem jelent semmit, sajnos. Nekem volt, mégsem tudtam szoptatni. Most is volt a 6. hónapban, de megszűnt.

Amona: még van esély, hogy megfordul. Az én dokim szerint a 34. hétig ált. befordulnak, de tudok olyat is, akinek vajúdás alatt fordult meg a babója. Szerintem jobb a császár faros baba esetében, mert több lehet a komplikáció, a vajúdás hosszáról nem is beszélve. Szegény piciknek még csontjuk is törhet közben.

Jó lenne pontosítani, hogy hánykor talizunk szombaton, mert akkor én is úgy intézem a dolgaimat. Meg vonatot kell néznem, meg ilyenek.

Kép
Kép
timi26

Tényleg, Horcsog, te jössz?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!!

Péntek este megjöttünk a Balcsiról...bár nem mintha hiányolt volna valaki!! :( :(

Egyébként nagyon jól telt a nyaralás...tikkasztó hetet fogtunk ki.
Végül is csak a szállodában volt iszonyat meleg...viz mellett tűrhető volt!! :)

A szállodában all inklusive ellátást kaptunk...úgyhogy a mérlegre rá sem merek állni!! :oops: :oops:

Meli is jól érezte magát...bár a meleg miatt kicsit hisztisebb volt!! :?

Én is jól vagyok és remélem Mollival is minden rendben!!
Tegnap voltam vérvételen meg tüdőszűrőn...minden oké!! :D :D

Iszonyú sokat irtatok,úgyhogy esélyem sincs hozzászólni,de megpróbálok visszazökkeni...bár most is majd elalszok...úgyhogy nem igérek semmit!! :? :?

Remélem mindenki jól van!!!
Vigyázzatok magatokra!!!

ancsi26

Szia Ancsi!
Mondjuk én hiányoltalak! Aztán lehet, hogy nem adtam neki hangot... :oops:

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.
Tüdőszűrés??? Úgy tudom, hogy azt a terhesség alatt nem szabad.

Molli lesz a tesóbaba neve? Igazán szép név!

Kép
Kép
timi26

A babaszoba nem csak az én érdemem, apósomék eljöttek egy hétre hozzánk, meg a férjem is kivett szabadságot és nekiestünk a szobának... (tapétázás, festés, ablakfestés), már csak apróságok vannak hátra, de legalább már látom a végét...

Én is nagyon szeretem pakolászni a kis ruhácskákat, már kimostam az összeset, meg kivasaltam. Ma meg a babakocsinak estem neki, jól lesuvickoltam meg kimostam a huzatokat.... :D Elvileg a héten megjönnek a mosható pelusok is...

Ti összecsomagoltátok a kórházi batyut? Mikor érdemes összeállítani? Már elkezdtem összeírni, hogy mi kell, de venni még nem vettem semmit...

fekvés: Sára baba már befordult fejvégű fekvésbe, remélem most már nem fog változtatni ezen...

kilók: én most 10 kg-nál járok... ez még normálisnak számít, bár ettől függetlenül alig merek mérlegre állni... :lol:

Kép

Kép
falevel2

Nna, itt vagyok megint...

Vadvirág,
én is megmutattam apának a pocidat, valami hatalmas nagy!!! Minden elismerésem a tiéd, hogy minden gond és baj nélkül hordod!! :wink:

Timi26,
hát azért tényleg kíméld magad egy kicsit jobban, föleg,hogy a hétvégén annyit keményedtél!! Persze megértem, hogy acsaládról van szó, de azért mégis!

Ancsi,
üdv újra itthon, nem semmi hetet fogtatok ki a Balcsin, az biztos! De a vízközelben szerintem még te jártál a legjobban a lányok közül! :wink:

Húú, itt már mindenkinél mennek a babaszobarendezések, felújítások stb, én meg csak ülök itt és még semmit nem csináltam, azonkívül, hogy lehoztam a padlásról a kisruhákat és egyszer átmostam öket a foltok miatt. :oops:
Lassan nekünk is el kell majd kezdeni a bútorokat összerakni, meg az apróságokat megvenni, mert még semmit nem vettem a kórhazba vagy a babának pelust meg ilyeneket.

Tegnap voltunk babalátogatóban, pénteken született a szomszédasszonyom kislánya, ott szült ö is, ahol én szeretnék, vagyis fogok, mindjárt megnéztük a szülöszobát is, de jövö szerdán lesz információs est, akkor aztán tényleg mindent megmutatnak majd. A kislány tüneményes volt, már alig várom, hogy nekünk is megszülessen és babázhassak!!

Másodszor szülö mamik, nektek nincs néha valahol lelkiismeretfurdalásotok az elsöszülött miatt? Mármint úgy értem, hogy nem gondoltok néha arra, hogy nem jut majd annyi idö rájuk, mint eddig? Na meg,. hogy ök hogyan fogják megélnia kistesó érkezését? Nekem ez néha elöjön, de aztán megnyugszom, mert úgyis lesz idö mindenkire! :wink:

Nna, a fiam megint kezdi, ma egyszerüen megörít!!! :twisted: :twisted:

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Tüdőszűrés:én is meglepődtem,mert Melivel nem küldtek és tegnap megkérdeztem a főorvos nőt,hogy nem árt a babának??
Azt mondta a 33.hét után nem...sőt mindenkinek kötelező lenne elmenni!!!

ancsi26

Sziasztok!

Lóg az eső lába! :D :D :D

Granda: köszi, hogy aggódsz, épp most végeztem a mai dolgokkal. Sose tudom, mikor lesz újabb meló, mert mindig menet közben dől el, úgyhogy reggel rettegve nézem mindig az emailjeimet. :shock: Csak már utálok a gép előtt ülni, a laptopot meg nem szívesen tenném az ölembe, biztos nem tenne jót Máténak! :( Akárhogy is, most pihi ezerrel! :wink:

Mazsola: valszínű Újvárosból megyek én is, de nem tudok vezetni. :( Igazából fóbiám van, és nem is szeretnék jogsit... Sorry. De egyeztethetnénk egy buszt, ha már tudjuk, Bp-n a többiekkel hánykor talizunk! :)

Ancsi26: itt mindenki hiányzik, ha nem jön!!!!! Ne vedd a szívedre! Jó, hogy újra írtál, és hogy ilyen sokat sikerült pihiznetek! :)

Majd még jövök később!

Detti
KépKép
kiskolbi

Detti
KépKép
kiskolbi

Ez sem semmi!
http://www.met.hu/omsz.php

A radarképet nézzétek!

Kép
Kép
timi26

Kiskolbi!
Nekem mostanában állandóan nyitva van az időképponthu, és a hőtérképet sasolom.
Beborult az ég! :D

Keményedik a pocakom, nem tudok felállni. Megcsináltam az ebédet, bekajáltunk, majd elaludtam. Sütés alatt akkora lett a lábfejem - és olyan vörös -, hogy apa azon röhögött, mindkét oldalt kilógok a papucsból... :shock:

Ancsi! De jó, hogy itt vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D Itt tényleg mindenki hiányzik aki nem jön!

Képzeljétek, tegnap voltam ugye a terhesrendelésen. Nem volt légkondi sem a váróban, sem a rendelőben.
Az asszisztenső azt mondta, előző héten, mikor 40 fok volt, bekrepált a légkondi, annyira, hogy elkezdett fűteni :!: :shock: és még a tűzriasztó is bekapcsolt. :shock: Nagyon komoly!!!!!!!!!

Babanetes tali: Írjatok időpontokat, hogy mikor találkozzunk ott. Nekem kb. a 15h a jó.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Na, milyen volt az esotancom??? :lol: :lol: :wink:
Vendég

Köszi Niki!!!! Itt a belvárosban már szemerkél.

Andi
Kép
amona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: