A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kami, szupi hogy igy eltudtok aludni biztos hogy szokatlan volt neki a hely :wink:

Ágiboldi 7260-a :?: :shock: Irigy irigy vagyok :)

KépKép
csongria

Sziasztok! :)

Én is itt vagyok, csak próbáljuk túlélni a meleget! :evil: :evil: Mikor lesz már vége?

Ria!
Klassz az új vonalzód! :) Lillus is csuron vizes állandóan, úgy izzad szegényke! :(

Dinyus!
Örülök, hogy minden rendben van veletek! Szóval éjszakások voltatok! :wink:

D-vitamin: én is csak egy cseppet adok neki! Ágiboldi: én közvetlenül a szájába cseppentek, nem kanalazunk! :lol: :lol:

Ágiboldi!
Na, szóval izmosodik a fiad! :) Jó húsban van, mit ne mondjak! Most már Lillus utol se éri! :)

Mazsi!
Nálunk is hasonló a klíma és éjszaka sem hülünk le. Teljes szélcsend volt! :cry: :cry: :cry: :cry:

Nyekereg Lilla, mennem kell.

Timi
Kép Kép
timocska

Ja igen D-vitamin én két cseppet adok de minden másnap. Mert elfelejtem :oops:

Olyan büszke vagyok a fiamra 160 gr-ot evet a tápszerből ilyen ember emlékezetek óta nem volt. Úgy örülök :D

KépKép
csongria

Ria, hát a hízás a Nestlének köszönhető, imádja a tápszert.. :wink: És bejön a banános Beninek?

Timi, én is próbáltam már a szájába, de nem találtam bele :shock: Nagyon nem. Ment pl. a fülébe is...

Kép
Kép
agiboldi

Hát most azért adok neki nappal is hogy leteszteljük hogy édemes e ezt venni, mert a DM-be most akciós 999 ft és tök édi dobozkát is adnak hozzá ajándékba. A patikába 2200 ft receptre, még jó hogy nem volt belőle. :D

KépKép
csongria

sziasztok!
Barbi kilépéséhez csak annyit, hogy biztos jó oka volt rá. Persze hiányozni fog.
Lorca utolsó bekezdéséhez (a többi is jó :) ): szerintem is jobb nem beleszólni mások konfliktusaiba (én már párszor beleszaladtam, de nem fogok többször).

Dinyuska,
már e-mailben örvendtem. :lol: :lol:

Nanica,
nagyon érdekes a grafikon! (végül én is találtam percentiles grafokonokat, bár az én kiskönyvemben csak hosszra vonatkozóak vannak.) Ja, amúgy nem nagyon figyelem, én is inkább a diagram miatt, mert Excel-elvonási tüneteim vannak.
Ria,
a strandtól én a vízminőség miatt aggódtam eleinte, ezért kerestem egy kis strandot. Ami miatt ma nem mentünk, az az UV sugárzás és a Lorca által említett ózon-izé (Ok, hogy Roli bőrét sikerült megvédenem-a sajátom árán, de ezekből a láthatatlan sugárzásokból elég volt ez a 2 nap.)

Vitamin:
A nőgyógyászom mondta a kontrollon, hogy az elevittől több páciense hízott a szoptatás alatt, AKKOR MÉG úgy gondoltam, h rámfér, de most már csak néha kapok be 1-1 szemet.
D-vit: Roli engedelmesen tátja a száját. A K vitamin miatt viszont megutálta a kanalazást :cry:

Kami,
jók a képek, mint mindig!

Évi, Kriszy jó, h újra felbukkantatok!
Róki és Pann még mindig Balcsiznak? De jó nekik!

Mobil klímát mi is majdnem vettünk hirtelen felindulásból, de lebeszéltem Tamást és inkább csak leköltöztettük babát a nappaliba (az is már tetőtér), mert a felső szint 34 fokos :cry: :cry:

Jó hűsölést, akárhogy is (nyitott hűtő előtt?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:34-kor.
Vendég

Bigsis: Szupik a képek hát a füvezős nem semmi. Melyik strandon voltatok és hány fokos volt a víz amibe Rolt betetted?

KépKép
csongria

Ria,
Talán egy fokkal jobban alszik Peti. Azért így is ritka, hogy átalussza az éjszakát. Azért 1x- 2x kajcsizik éjjel. Nem baj, egyen!

Ági,
Mire képes plussz 60 kajcsi!?
Ja, kipróbáltam a szilikonpárna nélkül a fejést, az úgy mocskosul fáj, megértem, hogy nem szeretsz fejni.

Na én megint vasaltam. Tisztára nem vagyok normális. Ahogy száradnak kint a ruhák én úgy vasalom. :oops:
Vendég

Kata!
Nagyon jók a képek! Szerintem azért élvezte Roli is! :) Füvezés: :D :D :D :D

Ria!
Hogy van az, hogy vmit a patikában recepre lehet venni, máshol meg recept nélkül? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Gyere hozzám is vasalni! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Kata,
Jók a képek! A kis füves! :lol:
Én is akarok strandolni, de nincs miben. :oops: Hol lehet maxi felsőt venni ahol nem a 42-es a legnagyobb, főleg, hogy az ciciben kicsi, de amúgy forog a hátamon. :evil:
Vendég

Timo látod ezt nem tudom hogy ha lehet recept nélkül is kapni akkor miért irták fel. Gondolom a védőnő nem volt elég tájékozott hogy tudja :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Ez pokol!

D-vitamin: Napi egy csepp, persze, ha nem felejetem el.

Én nem szedek semmilyen vitamint, pedig mondta a dokim, hogy a szoptatás alatt nem árt. Csak valahogy a szülés óta elfelejetettem.

Mi most úgy állunk kajcsi ügyben, hogy például a tápszerből megeszik 120-165 között, viszont ha szopizunk, akkor maximum a 100. Nem nagyon értem. Már kapott cumisüvegből is tejcsit, hogy talál előjöntt a cumizavar, de nem úgy se kellett neki több.

Viszont mi pár napja elkezdtük a hozzátáplálást, egy kis gyümölcslével. Ha már lassan tápszeres lesz, ne kelljen sokáig tápszert kapnija, ha szokjon hozzá a különböző ízekhez. Ezt is olvastam, hogy a tápszeres babáknál, már lehet kezdeni 4 hónapos koruktól.

Lorca: És sajnos hiába kell a kisasszony már lassan egy hete éjjel is enni, sajnos nem gyarapszik a tejcsim.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Ria! Azért írják fel, mert úgy olcsóbb!!!! Nekünk a HA tápszert csak patikában lehet venni. Recept nélkül 2500 egy doboz, recepttel 2000. Nincs nagy különbség, de ha úgyis iratok popsikrémet, miért ne. Ugyanez a helyzet a tejpépekkel, csak azt árulhatják máshol is, így nagyobb a erseny, ergo alacsonyabb az ár. Meg nagyobb lehet az eltérés is!

Nóri
Vendég

Sági!
Én már vettem úgy fehérneműt, hogy összevariálták az alsót a felsővel. Szerintem boltfüggő! :shock:

Lin!
És milyen gyümivel kezdtetek? Alma? Hogy ízlik Grétának?

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!

A III-as popsikrém állítólag fullszuper aranyérre!! (ha jól emlékszem Neked akartam ezt írni)
Megyek iszom egy jéghideg "lájtkólát" a 24fokos lakásban, majd lemegyek a kozmetikába gőzöltetni a 42fokba!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Sági!

Calzedonia akciósak a frucik! És már van 5-s méret is! És lehet variálni! Végre rájöttek. Mire hozzánőtt a seggem a mellemhez!!!! :-) Eddig a bnőmmel vettünk közösen. Nekem 2-es seggem volt 4-es cicihez, neki fordítva...
Vendég

Timi: almával kezdtünk és már kapot egy kis összibarackot is, mert a most érik. Izlet mind a kettő neki. Azért se baj, ha kap egy is rostott, mert még mindig küzdünka a szoruással és hátha a gyümik segítenek neki.

Tényleg Kami ti hogy álltok a kakilással?

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi: almával kezdtünk és már kapot egy kis összibarackot is, mert a most érik. Izlet mind a kettő neki. Azért se baj, ha kap egy is rostott, mert még mindig küzdünka a szoruással és hátha a gyümik segítenek neki.

Tényleg Kami ti hogy álltok a kakilással?

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin mi is szorultunk csak tápisan a gyümik sokat segitettek rajta. És legalább már nem olyan büdös. :lol:

KépKép
csongria

Sági!
A mobil klímát azért gondoltam, mert költözni szeretnék (végre). Meg gondoltam azt nem kell külön szerelészni, csak bekapcsolni. Meg nekem az is jó volna, ha egy szoba hűvös lenne.

Strand- mi a Paskálra járunk. Sok zöld, sok fa, árnyék, el lehet bújni szopizni. De holnap lehet a Rómaira megyünk.
Bigsis-Hol voltatok? nem titok?
Fürdőruha- van ahol lehet csak melltartót venni, külön ugyebár. Nekem egyberészes adidas van, még a Luca utáni időkből maradt, később nagy lett, most megint jó. :cry:

Kladi-Oltás után én inkább nem vinném ki. Oltástól megemelkedik a hője, még plussz. Tényleg ti már 4 hósak vagytok!

Ágiboldi- még nem is mondtam milyen ügyes vagy, hogy elintézted ezt a munka ügyet. Mikor kapod majd az első alkalmi munkát, tudod már?

Ria- nem hipoallergén tápit kaptok? Nem akartad, vagy a dokinéni nem mondta?

Bella

Kép

Kép
bella2

Kami!
Odaadtad a banánt Áronnak? Hogy fogadta?

Lillus tegnap 6-szor kakilt! :shock: Ebből egyszer ugye a pihenőszékbe! :evil: :evil: Nem tudom miért ilyen sokat, mert amúgy már csak kétnaponta szokott. Ja, és nem híg volt, hanem majonézes... :oops: :oops:

Lin!
És csak a levét adod neki?
Én most tettem el barackot a fagyiba! :lol: :lol: :lol:

Bella!
Merre költöztök? Családi ház vagy lakás? És mikor? (mi is épp lakásvadászásban vagyunk)

Timi
Kép Kép
timocska

Fürdőruha
Triuumph 90D :oops: tegnap vettem és annyira büszke voltam magamra, hogy fürdőruhába mertem bújni, erre hazajön a férjem és megkérdezi -modernebb nem volt? erre én: -anyádat

Sanálom ezt a Brigi dolgot kezdem úgy érezni, hogy valamit nem tudok és úgy kotnyeleskedem mindenesetre eztán nem feszegetem.

D-vitamin, tudtommal a napfénnyel is képződik így talán nem olyan gáz, ha nyáron néha megfeledkezik róla az ember.

b.lin
Bocs, ha belekottyintok, de szerintem amíg elfogadja addig kapjon tápszert, mert benne van minden ami kell, jobban nem tudnád neki összeállítani a napi vitamin adagját. Én úgy csináltam, hogy mikor nagyobb lett Benőke akkor reggeli, vacsi tápszer napközben meg minden más gyümi, fözelék, zöldség stb.

Kép
Kép
bendegúz30

Hozzátápi:
Én valahogy úgy gondolom, hogy ami 4 hósan allergiát okoz az allergiát okoz 6 hósan is és jól meg kell válogatni, hogy mivel kezded pl. elvileg a banán nem jó mert nehezen emészthető, de az alma és az őszi az jó erre a célra és persze csak fokozatosan elöszőr gyümi majd jöhetnek a zöldségek.

Kép
Kép
bendegúz30

először :oops:

Kép
Kép
bendegúz30

Na Boldi úgy döntött, h le vagyok én sz.va. Gondolom ez ismétlődni fog 16 éves kora körül, most viszont elég konkrétan tette, folyt végig a combomon le a talpamig... és büde :shock:

Bella, igen igen, erre is jó ez a fórum, meggyőztetek, illetve megerősítettetek, azért halasztottam a munkakezdést. Úgy megkönnyebbültem. Így persze kevesebb lesz a pénz, illetve ha megy a maszek, akkor hátha nem. Még nem kaptam fordítást, mert előbb a számítógépet fel kellett készíteni, mert egy fordítás-támogató szoftvert használok a munkahelyemen, és anélkül már nem szívesen dolgozok. Kb most fogok majd szólni a régi forrásaimnak, h valami laza határidővel kipróbálhatnának.

Ja, és kipróbáltuk a szobában a nyári fürcsit kevés de meleg vízzel a kiskádban, és úgy jártunk mint Ria, utálta. :( Hiába, a gyerek rám ütött e téren, és se nagyon szeretek fürdőzni.. kivéve a tengert :D

Kép
Kép
agiboldi

Bendi: Nem Brigi hanem Barbi: :)

Bella! Azt mondod hogy jó a Paskál? Előszőr oda akrtunk menni de lebeszéltek róle mert hogy kicsik még a fák és nincs árnyék. Ez a 5. tápszerünk legalább és nem nagyon akarta eddig egyiket sem megenni azért gondolták hogy térjünk át a nem HA-ra hátha jobban izlik neki.

KépKép
csongria

Kösz :oops: Egésznap a Brigi barátnőmmel vagyok :lol:

Kép
Kép
bendegúz30

De jó neked hogy nem vagy egyedül.

KépKép
csongria

Túl vagyunk az oltáson. Délre kellett menni és pont most úgy elaludt, hogy ébresztenem kellett. 10 óta aludt (hogy ez máskor nem sikerül). Viszont az oltáson meg sem nyikkant és azóta is relatív jó volt a kedve, el is aludt ismét. Néztem a homlokát, de nem hiszem, hogy lázas lenne. Ja, és most már az orvos szerint is egy csepp D-vitamin elég (ez miért nem mondta eddig? Na, mindegy). BCG-nek, továbbra sincs nyoma.
Jövő héten nem leszünk, megyünk Agárdra társasággal( :D ).

Bella,
Szerintem elmegyünka strandra, mert ott sokkal jobban érzi magát és ha meg véletlen nagyon meleg lesz a homloka, akkor 10 perc alatt itthon vagyunk.

Sági,
Mi a Kondorosi uszodába járunk. Ott van árnyék és nekünk közel van (pici a kinti medence és tömve, de úgysem ezért megyünk). Tehát Zsófi egyenlőre csak a kismedencéjében (sponsored by Kami) fürdik. Fürdőruhát pedig külön vettem felsőt, meg alsót a Dechatlon-ban. Nem egy extra, de megteszi, tiszta fekete (mondjuk elég sok fajta van és majdnem mindegyiket külön árulják).

Amúgy ha kedve van valakinek társulni stradoláshoz, esetleg el is tudok menni a Móriczra, vagy Kosztolányira értük (mondjuk jövő hét utáni héten).

Akkor tápszert símán is lehet kapni a patikában? (jó tudni, ha valami baj érne hirtelen, akor nem hal éhen a gyerek?). Jól értem?

Ria,
Paskálon én is voltam egyszer (Belláékkel), bár még gyerek nélkül, de szerintem jó. Elég nagy terület, biztos van valami árnyék.

KépKép
bozotka

Norci! Nekem nincs aranyerem, de azert koszi :D Hatha lesz majd egyszer :D

Ma nincs napirend! Aron nagyonsokat aludt! Kimaradt a 3 oras etetes, de egyelore nincs nyafi... vizet issza mint a gep...
kami

Lin! koszi szepen, jol kakilok :D (Na jo, csak vicc volt, de illett az aranyerhez :D)
Szoval Ajron mosma szinte minden nap kaksizik, ugyhogy nincs gond. Tegnap mndjuk pont nem, es meg ma sem, de betudom annak, hogy keveset szopizik, am annal tobb vizet iszik. Es amit szopizik is valszeg folhasznal mindent.
kami

Jaja, Timo, megkapta Ajron a banant az elobb, kb 2 ujjnyi vastag karikat, es hogy hogy izlett neki? Ime a link :D

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... UMl8IMxPbl
kami

Ria-
Paskál-Attól függ! Kisgyerekes családnak ideális. Nagy zöld terület, ott mindig van hely bőven letelepedni, zuhanyok több helyen, homokozók-3 db. És tiszta, eddig az volt.
De- úszni nem lehet, csak egy kis és egy nagy medence. Nekünk a Luca miatt ideális, Bercit sem zavarja, a szülők igényei már rég megszüntek.

Timi-költözés, még nem tudom. Sajnos, nagyon megszoktam ezt a fránya méregdrága Zuglót, ez bonyolítja az ügyet.

Ági- valójában azért beszéltünk le a munkáról, hogy nehogy elmaradj a fórumból, most már bevallhatom. :D

Kami-Ideális anyagcserédhez gratulálok- :lol:

Bella

Kép

Kép
bella2

Kami nem semmi a kiskrapek! Az tény hogy nagyon izlik neki a banán. És immár tapasztalatból mondhatom gyönyörüen eszik kanálból. Született tehetség! :D Egy csomószór ugy tünik a kamera állásból mintha mindjárt felpattanna Áron!!! :lol:

Bella de van fa a Paskálon?Mert mindenképpen árnyékba szeretnék menni. Az uszásról már rég lemondtam. :lol:

KépKép
csongria

Na a helyesírási hibákért bocs nem olvastam vissza rögtön küldtem. :oops:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Én is kicsit megszeppenve jöttem ma - és már megilyedtem, hogy nem lesz kedvenc fórumom. Örülök, hogy ma belendültetek :roll: !

Kami: a muskátlis képek illetve a virágborogatós nagyon jó! Azthiszem tényleg résen kell lenned, ha megindul!
Akartam is már kérdezni, hogy te mióta adsz Áronnak vizet (emlékszem az üvegmegfogós képekre :D) és milyet? Csapi vagy Ávíz?

Lorca: akvárium világítást jó hogy említetted tegnap, gyorsan le is kapcsoltam. Kezdő akvarista vagyok - ilyen alap dolgok még nem ugranak be kapsából :oops: :oops: . Már azon gondolkodtam, hogy dobok be nekik egy két jégkockát különben halászlé lesz belőle

folyt. köv. szól a kisfőnök (10 percet aludt :()

nanica

Csongria, koszonom, ez toled, mint tapasztalt etetos anyukatol jol esik :D Kartamaszbol csinal keztamaszokat, ezert van, hogy neha folemelkedik. Hogy kozelebb legyen a "tuzhelyhez", tudod, meg hogy jobban lasson. nagyon kis kivancsi! De visszanezve nekem az tetszik, hogy azert neha belesandit a kameraba :D

Nanica, en mar eleg regota adok neki vizet. par honapos koratol. Eleinte csapvizet forraltam, de aztan atalltam a Jana babavizere, amit nem forralok. Ma mar minimum napi 125 ml (kicsi cumisuveg) az adagja, de az elmult 1-2 napban joval tobbet iszik!!! Ma mar 1x utantoltottem a cumisuveget...
kami

sziasztok

most direkt senki hozzászólására nem fogok reagálni (azt a következőben, ha ezt elküldtem :) ), hanem megírom azt, amit már dinyuska első megbántódásánál akartam, csak én is úgy voltam vele, h majd a felek elrendezik maguk(ban/tól), és sztm így is volt. de aztán amikor tegnap láttam, h a hőmérőzős topikban is (én ott kezdtem) felcsaptak az indulatok, akkor azt gondoltam, h ez tuti a melegtől van :), de akárh is, a véleményemet ezzel kapcsolatban nem viszem a sírba, szvl íme, nyugodtan ugorja, aki már eltelt a témával, gondolom sok új nem lesz benne úgyse :D .

fogalmam sincs, barbi miért döntött így, de én rettenetesen sajnálom. nekem ő az elejétől az egyik kedvencem volt (van még pár, egy kezemen meg se tudom számolni, próbáltam :lol: ) és mikor náluk volt a tali is szuperül éreztem magam, és rókiéktól hazafelé is annyira örültem, h ismerem őt. ennek ellenére nyilván nem fogom győzködni, h jöjjön vissza, pedig n n szeretném, ugyanúgy, mint h senkinek sem mondom, h kopj le haver (pedig van, h ezt is szeretném :twisted: ). a fórumozás önkéntes dolog, bár lehet, h nem való mindenkinek. (jelzem, h törölte a regisztrációját,privit is bajosan írhatnék...)

ugyanakkor azt is gondolom, h alapból nem az a fő csapásirány,h jajj, ne bántsunk meg senkit, mert így nem lehet szívből, őszintén, szabadon írni. az alap az, h ne bántódjunk meg hirtelen, ne vegyünk magunkra egy-egy megjegyzést. én legalábbis hiszem (remélem?), h itt csak jószándékú, segíteni akaró hozzászólások vannak, amolyan véd és daccszövetség. ha vlmit mégis magamra veszek (basszus és most nem tudok példát, pedig emlékszem, h volt már nekem is ilyen, amikor napokig járt az agyam, h most mi van), akkor sztm az a dolog inkább engem bánt, belül, nem más akart "beszólni". ha mégis nem hagy nyugodni, akkor visszakérdezek, h h is van ez és tisztázódik így v úgy, de rágódni, haragot tartani hülyeség. az élet ehhez rövid, a probléma meg túl sok :lol:

reagálások
képtelenség olyan szinten tartani, mint a terhesség idején. kevesebben is voltunk, az idő is több volt. most, ha kelének van két nyűgösebb napja, szinte esélytelen vagyok még visszaolvasni is, nemh reagálni. (ez persze nem azt jelenti, h kevesebbet írjon bárki!!!) de amire nem írok az is foglalkoztat, éjjel pl amikor nem alszom, egy csomót gondolok rátok/babákra. és az is tény, h a gondokra könnyebb reagálni, mint az általános, ma x baba ennyi gr, és h y hányszor nézett fel a kiságyból.
az meg sztm hülyeség, h mindenki csak ahhoz szóljon hozzá, amihez "ért", ilyen alapon szinte meg se szólalhatnék a fórum egyik legfiatalabb babája anyukájaként. minden vélemény segít vlmilyen szinten, bár kétségtelen a tudományosan v. tapasztalati úton megalapozott vlmivel többet, mint a józan paraszti.

utálnám, ha kikopnának a tagok a fórumból, nekem n sokat jelent ez a közösség :oops: (barbi, gyere vissza!!)

én is UFF.

majus3

sziasztok :)

ágiboldi
boldi gravíroztatja már az ő érdekeit képviselő szakszervezet dísztábláját? :)
kanálból a d-vitamint, ugyanmár :wink: add be neki, amikor tátott szájjal ordít, ha jól tudom, van néha ilyen (gonoszvigyor)

bende30
én is az ikeás székre pályázom, unokahugoméknak is az van, és azt mondta, teljesen megfelel a célnak

bella
egy hauck is lehet sz.r??? én totál hauck függő vagyok (bár még semmink sincs, de akkor lehet, h nem is erőltetem)
hol van a paskál strand??? baromi jól hangzik!

dinyuska
szuper, h okés laura hallása. konkétan miből állt a vizsgálat??

mazsi
34 fok???? itt 28 van, de én mára teljesen kidőltem, eddig még úgy-ah tartottam magam. nem tudom, mi lesz még szerdáig..

klíma
nekünk ugyan nincs, de sztm mobilt nem érdemes venni, ah legalábbis én láttam, a "rendeset" se bonyolult felszerelni és nem is rettenetesen drága. sztm ha már vlmit csinálunk, csináljuk rendesen (nem megbántódni mobilklímások, de én pl csodálkoztam, h már 30ezerért is van fali)

kami
áron vlmi csúcs. nem tudom, mi lesz veletek, ha elindul, de sztm egy percre se veheted le majd róla a szemed :wink: simán lehetne vlmi játék/ruha/bébiétel/akármibármi reklámarca a tvben
és amikor a kólalájtot írod én is mindig iszom, pedig nálam tiltólistán van a koffein miatt (kiszorította a vörösbor :oops: )
ja és n köszi a medencevásárlási segítséget, ságival leboltoltuk.

ria
irány a strand!!!
tökjó beni sapis képe
basszus szép nagy a különbség a receptes és a dm-es kaja között

bigsis
gondolok rád sokat, amikor nincs időm netezni :wink:
füvezéses kép :lol: megmutatom apának is

sági
a ruhákkal én is így vagyok, bár nekem derékban is szűkek brühühü. mégegyszer n köszi a medencét!!!

majus3

Kamiii!

Jó, hogy hozod a formád és nem sértődsz meg a hülyeségemen. Még jó, hogy odabiggyesztettem, hogy nem tudom, Neked szól-e... Jó lett volna nélküle. Néztél volna rám,hülyére. Sebaj! Akkor mostantól minden szembejövőnek elmondom! Hátha valaki örül neki!!!! :-)
Ájron tényleg szépen eszik, de ha lehet a spenótot ne hasonfekve add neki!!!!!

Lorca!!

Nálatok mi a tapasztalat, hogy jöttek sorban a fogai Natinak? Mármint most azt akartam kérdezni, hogy az első után mennyi idővel a többi. Gondolom itt már nem telnek el hónapok! Vagy de??? :oops: :oops:
Vendég

Kedves Mindenki!

Én ugyan nemrég kezdtem ide irkálni, és abszolut nem érzem magam teljes jógú tagnak... Ez egy jól kialakult közösség, aki egy éve beszéli meg egymással örömét, bánatát...stb. Nekem többekközött azért is jó, hogy néha jöhetek, mert viszonylag fiatal vagyok, és egyik barátnőmnek sem volt előttem gyereke. Egynek van, de ő meg annyi idős, mint az enyém... Anyám viszonylag régen szült, tesóimnak sincs babó... Így jól esik néha megtárgyalni mással a problémákat...stb. Ettől viszont még senki nem lesz a barátnőm! Most ne sértődjetek meg!!!! Lehet, hogy lesz, de egyelőre ez más... Nagyon nagyok a csoporton belül a különbségek, mind korban, földrajzilag, társadalmilag...stb. Ez nagyban megnehezíti a kommunikációt.
Pl: valaki keres járókát. Én mondom, hogy itt-meg ott van olcsó, Xezer. Aztán lehet, ogy neki szarul esik, hogy nem tud annyit kifizetni rá... Igazából mindenen meg lehet sértődni.
Én is megsértődhetnék azon, amit Bende írt, hogy könyörögni kellett, VALAKINEK hogy visszajöjjön! (Kami ismét hárított, örök hála :-)) Nekem ugyan senki. Nem is azért volt. Kicsit hirtelen felindulásból. Aztán másnapra elmúlt. Túltettem magam rajta!

Barbi pedig ha valaki észrevette nem csak az "incidens" miatt törölte magát, hiszen nem is aznap történt. Igazából leírta, hogy miért. Csak el kell olvasni. Én megértem. Nem könyörgök neki. Ha akar visszajön. Ha nem, nem! Remélem most nem utál meg ezért senki! A fórum ugyanúgy fog folytatódni Barbi nélkül is. Pár hónap múlva ugyan ritkulnak az írások, amikor már minden gyere egyik mindent, beáll a napirendje... Majd jó lesz arról is olvasni kinek lesz először pozitiv a tesztje a 2. (3.) babóval. Ki nyithatja majd a 2008-2009 babák téli-tavaszi-nyári-őszi topicjait. Bevallom, én kíváncsi vagyok! De addig is remélem sikerül békességben megmaradni, tisztelni a mások véleményét és nem összeveszni.

Sok jó dolgot kaptam tőletek. A fórum miatt döntöttem úgy, hogy nem kezdem még el a hozzátápit 3,5 hónapos korában. Kivárom az 5 hónapot. És igenis büszke vagyok azokra a mamikra, akik fincsi házi/üveges bébikajákkal etetik a kicsinyüket, mert én aztán már tudom, hogy a kajafolt SEMMIVEL nem jön ki az imádott, cuki rucikból, pelenkából. Sokkal nagyobb macera, ha útközben kell etetni... :-)

Remélem nem árt meg a közösségnek egy-egy ilyen röpke vita. Szerintem dögunalom lenne az élet, ha mindenkinek egyforma gondolkodásmódja lenne. Engem mindenki véleménye érdekel. Legfeljebb nemtartom be. De meghallgatom, ha már Ti is "kénytelenek" vagytok meghallgatni az én problémáimat, örömeimet. Mert igenis jólesik, ha az embernek azt mondják, milyen szépen tudja "így" tartani a kisujját a gyereke!

Na de abbahagyom, mert apa fürdet, és nekem ilyenkor több dolgom van, mint Neki... De azért szeretem!!!!

XXXXXXXX

Nóri
Vendég

gyere egyik=gyerek eszik ???
Vendég

Norcimorci! Megegyszer, hol is vetted azt a strandmozest es mennyiert es mekkora az a joszag? Gondolkozom valami strandcuccon es az nagyon bejott nekem!
kami

Hát az Auchanban. 3990 pénz. Jó nagy. Imádom! Sztem legalább 90cm a hossza kinyitva. Babus bőven belefér. Szellőzik, véd a fénytől...stb. Holnap megnézem Neked,van-e még!!!!
És Kami! csak. h tudd: csípem a búrádat!!! :-)
Vendég

halihó!

csak megenyhül a légkör... :lol: hiába van 34 fok azért ez a fagyos hangulat nem igazán jött be :lol: :wink:

megint egydül vagyunk Leával... :cry: apa házavató bulin van, déltől pedig vizsgázott Gyöngyösön szóval hiába volt itthon mégsincs itthon :cry:

Leát a változatosság kedvéért egész nap nem kellett altatni hanem most az esti kajánál :shock: eddig ez volt az egyetlen stabil pont amikor elaludt egyedül...
persze a szomszéd kutya most is bezavart...
lorca alpállásban nem zavarja csak amikor ilyen kis nyüszi és félálomban van még :twisted: na mindegy végül elaludt...

mobilklíma
mint mondtam nem sokat hűt és ISSSZONYÚ HANGOS!!!!(miután a hűtő rész is bent van szemben a norm klímával aminél a kültériben zörög ez a sz...r.ha legalább lehűtené olyan 26-27 °C-ra a lakást :cry:

timo
ti már biztos aszalt timo és Lilla vagytok :shock: :lol: :wink:
linnek legalább van egy kis menekülési útvonala de a 10.ről? :shock:

strand
nem tudom h van lelkierőtök kimenni ilyen forróságban amikor árnyékban is 40°C :shock: minden elismerés persze lehet h ti teszitek jól

majus
kele hogy halad a kartámasszal?
egyébként most ebben a melegben Lea is lustibb és még jobban utálja a hason fekvést...
inkább az oldalrafordulárt és a 180°ban körbefordulást gyakorolja :lol:

kami
úgy látom neked sem lesz meg sokáig aza virágod :lol: :wink:

ria
jó ez sapis fotó :lol:

fürdőruci
még nekem sincs de be kell ruháznom egyre...bár nekem is az a gondom h a régi alsó jó csak a felső kicsi :shock: ráadásul a jobb mellem kb fele akkora mint a bal :shock: most komolyan csajok nagyon durva a különbség :oops:
a múltkor barátnőm itt rötyögött rajtam :D

bendegúz
én megkértem apát a múltkor h dícsérgessen már mert elég ha én szarul érzem magam a nagy popó felemás cici stb miatt
de neki tetszik h van mit fogni :shock: :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Fórum-dráma,
Én is az újak lelkiismeretfurdalásával figyelem, de remélem nem miattunk! Májussal értek egyet: bármiről beszélni, semmit magunkra venni.

Fürdővíz,
Sebi a hideget preferálja (nem rám ütött, én is forrázom magam), pl. ma is csináltunk neki egy langyi vizet, és ordított, úgyhogy egész hűvösben fürdött, tök nyugisan.

Bella,
Lehet benne valami, hogy megreked a levegő a kocsiban, de ezen típusok közül melyikben nem? Nálatok végül melyik típus lett jó?

Bozotka,
Tényleg jól esik, ha az embernek válaszolnak, vagy megemlítik egy hsz-ben:D .
Amíg a Fehérvári úton laktunk, mi is a Kondorosiba jártunk, lemenő napban úszni a kinti medencében nagyon tuti.

Dinyuska,
Úgy megörültem, amikor írtad, hogy te altattad a babót és nem az orvosok. Jó, hogy minden ok!

Bigsis,
Nem elég, hogy Roli füvezik, de ráadásul klu-klux-klan tag is??? :lol:

Kami,
Ez a gyerek rendesen eszik, őrület!
Tegnap mi is dinnyét ettünk, és Sebi nagyon ráindult, az apja forszírozta, hogy adjunk neki, de én dinnyét sehol nem láttam a kezdő gyümik között hozzátáplálásnál. Az anya azt mondja, hogy nem véletlenül, de már nem emlékszik, hogy miért nem jó. Tudja valaki?

D-vit,
Most, hogy már tudom, hogy miért kell, egy kicsit igyekszem odafigyelni. De nekünk nem mondtak 2 cseppet x kg fölött.

Fürdőruha,
Most vehetnék egy számmal nagyobbat, de jövőre meg egy számmal kisebb kellene mellben, mint a mostani, úgyhogy hordom a tavalyit. Úgy vettem észre, hogy hiába vagyok hófehér, deréktalan, punyi hasú, de (relatíve!) nagy a mellem, így többen megnéznek, mint fénykoromban (pedig ilyen testalkattal ki sem mertem volna menni a strandra, most is necces, bár ahhoz képest hogy szültem, szerintem teljesen ok).

Sebi 3 napja kényszeresen hasra fordul: most már fekveszopi közben is.

Orsi
Kép Kép
sno

Ria!
Persze, sok fa van! Normális fák. (Nem kicsik, merthogy írod, hogy ismerősöd mondta.)

Kami és Nóri-
Szellőzik az a babamózes? Az fontos, hogy amibe rakod azt jól járja a levegő. Én földre nem szívesen rakom, kemény meg hangyák. (Nálunk babakocsi vált be, méghozzá sportváltozatban.)

Mazsi- én sem magam miatt megyek a strandra, de a nagytesó megzizzen itthon, meg én is tőle, ha nem futja le a köreit.

Május- Hát remélem ez a Hauck jó lesz még később, de eddig csak bosszúság. Paskál-Zugló Bosnyák tér mögött.
Igazad van, nem lehet patikamérlegre rakni a szavakat, mert akkor felszínes lesz az egész és még úgy is simán megsértődhet valaki, akire nem is gondolsz...

Dinyuska-Hogy lehet úgy vizsgálni a hallást altatásban, hogy ne ébredjen fel? Örülök, hogy minden okés.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella,
A légkondit, amitől nem fáj a fejem és nem betegszem meg pár nap alatt, még nem forgalmazzák. Nekünk csak egy ventillátor van, de még az is csak a másik szobában.
Most hogy áll Luca ovi dolga? Meddig van szünet? Nati ma csak 4 órát volt lent, a meleg miatt. Délutánra így is kellett barátnőt hívni neki. Hogy lehet ezt egyedül csinálni?!

Ágiboldi,
Vigyázz, teljesen elhízik Boldi! :D Nagyon elhúzott tőlünk :D
Az orrába szokott D-vitamint kapni Szabi is, de a fülébe még nem sikerült. :lol:

Kami,
Akkor inkább mégiscsak botanikus lesz Áron?

Bozotka,
Milyen volt az oltás? Elég rosszak a tapasztalataim, sajna Szabi rosszul viseli. Remélem, ti megúsztátok. :wink:
A D-vitaminból nem hinném, hogy több kéne 5 kg felett. A kalcium beépítéséhez kell, ennek az igénye meg nem kiló, hanem gyarapodásfüggő. Ezért kell a nagyon gyorsan növekvő babáknak dupla adag. De azért kérdezz rá, hogy miért, hátha van érve is.

Dinyuska,
Ha gyerek és orvosi dolog, nem tudsz olyan mélységbe menni, hogy engem ne érdekeljen. Nálam ez alapprogram. Nagyon tetszik a doki hozzáállása, hogy hajlandó volt megvárni, hogy magától elaludjon. Nagyobb kockázattal el is altathatta volna. Rendes volt. :)
De legalább utánanéztam a dolognak és egy nagyon jó részét fedeztem fel a Wikipeidanak. Ahogy én magamnak lefordítottam, ez szerintem az, amit nekünk alapban csináltak a SOTEn és a Péterfyben(ott nem láttam, csak benne volt a záróban) is. Azt hittem, mindenkinek kötelező.

Mazsi,
Akkor sem bírja a légkondi, hogy ha egy pici helyiségbe rakod? Mondjuk a wcnél nagyobb jó lenne, hátha az megy neki. A 29 fokot már emberinek tartom. Csak kezdődjön kettessel.
Az akvárium szellőztetőjével alszom elég régóta. Lehet, hogy annál is hangosabb a mobil klíma? Ja, és éjjel Oli (teknőc) dobálni szokta a kavicsokat.
A múltkor nacivásárlás kapcsán elejtettem Robinak, hogy szomorú vagyok, mert picik a nacik, azaz nagy hátsóm van. Ilyenkor jön ugye a drágám, nem is, meg ugyan már, én így is szeretlek. Erre a kis drága mit mond?? Szerintem is. :evil: Azt hiszem, nem őt kell kérdezni, ha önbizalomépítő túrán vagyok. :lol:

Sági,
Azért annak ellenére, hogy nem bírom a klímát, még irigykedek rátok. 8) Főleg, ha a teregetésre gondolok. Tegnap nagy bölcsen a nagyszobában dobtam szét a ruhákat, hogy ott jó gyorsan szárad és egyszerűbb felrakni, leszedni. Én zseni, csináltam a forró sivatagból meleg trópust. :twisted:

Csongria,
Szabi rájött, hogy meleg van. És elég hangosan adja tudtomra. :D

Bigsister,
A K-vitamin még mindenimádó Natinak sem tetszett. Tényleg elég rossz íze van. Remélem azért nem fogja végleg megutálni a kanalat az első rossz tapasztalat után. :shock: :P
A nyitott hűtő klímát Robi is szereti. Én azért annyira nem, hogy előtte ácsorog. :twisted:

Linda,
Sajnálom, hogy nem volt siker. Ami az egyik babának/mamának bejön, nem biztos, hogy működik a másiknál. :(
A szorulásgodokra a barack mellett a szilva a legjobb. Csak nagyon óvatosan, mert ha mégsem jó, akkor fáj a pocija.

Nanica,
Nekünk direkt mindent bíró halaink vannak. Amolyan természetes szelekció, ők maradtak. Vagy negyvenen, ha a miniket is beleszámítom. (Nem diszkriminálok a kicsikkel szemben, csak meg szokták enni őket) Ha szereted a piros halakat vagy zöld növényeket és az a fél nap utazás ebben a friss időben jól jön, szivesen megoszom veled őket. :D

Norcmorc,
Az első kettő Natinakk 5,5 hónaposan jött (átlagos), pár napos különbséggel. Pár havonta jöttek többnyire párosával. 13 hósan meg 6 egyszerre, úgy lett 12. Most, 25 hósan fejezte be(átlagos), az utolsó négy rágóval két hónap alatt. A legextrémebb, amit a játszin láttam, hogy egyetlen alsó foggal szaladgált a kisfiú vagy egy évig. Most talán 3, amikor legutoljára láttam, szépen megvolt a fogsor.

Orsi,
A dinnye dolgot nem tudom. Tényleg nem egy kezdő, de passz, miért. Főleg, hogy nem is primőr vagy külföldi.
A két csepp vitamint nekem is csak Szabinál mondta a doki, pedig Nati még gyorsabban is gyarapodott. Pont lakásfelújításuk volt, két hónapig nem is láttam, addig a semmire-se-jó védőnő jött. Néha.

Kép KépKép
lorca

folyt. köv.

hihi lenyomtam egy 6 órás műszakot :D

Boztka

a BCG mennyire "nem látszik"? van még esély, hogy javuljon?
Azért kérdezem, mert Linusnak is csak egy pici rózsaszín folt van a szúrás helyén, és a göb már nem is érződik.

Mazsi:
a mellek aránya nálam is hasonló. Az egyik alapból nagyobb volt, a másik meg a mellgyulladás miatt még mindig kevesebbet termel igy tele is joval kisebb mint a másik üresen.
Remélem majd a szopi vége után helyreáll az arány.

Dinyuska: örömmel olvastam, hogy a dokik a természetes altatást választották. A diagramban megnéztelek a kezdő adat jó, de a többi még nincs meg, ha elküldöd beteszem Laura adatait is.

Fürdőruha méret: Én most nőttem bele a fürdőruháimba :D Linusapunka tetszik is, már mondta, hogy sajnálni fogja a szopi idő végét!

Orsi: :D elképzeltem Sebit, ahogy a fekveszopi közben hasra akar fordulni... Linusnál az erőteljes, hirtelen oldalrafordulás csücsörítéssel egyértelműen az éhség jele :D Mostanában csak fekveszopival hajlandó rendesen enni.

Kami: köszi a víz infót. Azt hiszem itt olvastam, hogy az óbudai babavize felforralva lepedékes lett - egyrészt zért is kérdeztem, hogy mivel itatod Áront.

Másrészt az ok pedig az volt, hogy nem sikerült a mai vérvétel ezért kaptunk egy újra táblát hétfőre, azzal a megkötéssel, hogy minél több folyadékot próbáljak a Linusba tuszkolni.

4x szúrták meg és kb 2 csepp jött ki belőle, mindez 3/4 óra küzdéssel. Megszúrták mind a két karját, a kézfejét sőt még a fején is néztek egy vénát! Mindegyiknél igen erősen lefogták - a karján és az arcán is lettek pici bevérzéses pontok, és a fején lévő szúrás kivételével az összes bekékült :( :evil: :cry: :cry: Rettenetes volt hallgatni! És a legrosszabb az, hogy nem sikerült és hétfőn újra ezen kell átmennie, kedden meg oltás :( :(

Egyenlőre nem adtam neki semmit, csak lefejt tejcsit az Infacol adagolójával. Szopizni a meleg miatt nem szeret sokáig, viszont csepegtetve ma összesen + 70grammot megkapott.

A pelusai viszont így is szárazabbak az átlagosnál!

Timi, ti hogy áltok a pisis pelusokkal? Nem semmi lehetett a sorozat kakis pelus - majdnem, mint az újszülötteknél :D
Kaki a Linusnál is van rendesen, de az nem több, mint szokott.

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: