A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Ti még szeditek a Magne B6-ot? Nekem múlt pénteken mondta a doki, hogy még egy hét és hagyjam abba.
Hogy mi lesz? Nekem mindig leállította a görcsöket, a napi 3x2 szem már jóbarátokká váltak. Attól tartok, hogy abbahagyom és folyamatosan fog fájni a pocakom. Szerintetek ne várjak még egy hetet a 37. hétig? Nehogy felgyorsuljanak az események.... Vagy ez azért nem lehet? Emiatt nem merem a málnalevélt teát is elkezdeni, szerintem azzal is várok a 37. hétig...

Lányok, tényleg folytatódik a dögmeleg jövőhéten... :cry:

Kép
nap12

Nap: én már múlt hét óta nem szedem a Magne B6-ot, ugyanis elfogyott, és úgy gondoltam, hogy nem veszek még egy dobozzal. Viszont a Pipolphent még 2 hétig szedem, abban is van magnézium, nekem a doki ezt írta fel a keményedésre. Eddig Ferrograd Folic nevű vas+folsav készítményt szedtem. Kedden mondtam a dokinak, hogy írjon fel azt is. El is mentünk a párommal a gyógyszertárba, erre közölte, hogy hiánycikk, menjek vissza és írassak fel mást. Visszamentem, felírta a Maltofer Fol nevű rágótablettát, ismét visszamentünk kiváltani. Majdnem elájultam amikor fizetni kellett, a 2 doboz majdnem 3 ezer forint volt. És nálam még az az érdekes, hogy amióta nem szedem a Magne B6-ot, egyszer sem görcsölt be éjszaka a vádlim. Gyorsan le is kopogom!

Kép
Kép
márkanyuka

Sabine:hátha tudsz segíteni, mint már mondtam asztmás vagyok gyógyszret szedek....Pulmicorot. Viszont, ahogy vissza emlékszem, azt mondta a tüdőgyógyászom , hogy azt nem sokára hagyjam el, mert fájás gyengítő.....A másik amit szedek, fény évben egyszre, az a Brycanil, nem tudom melyikre mondta. :oops:
Te mit tudsz erről, most nagyon bizonytalan letem és persze, mind a tüdő, mint a nőgyógyászom szabin. :cry:
ha tudsz segíts......

Csajok majd még jövök, de próbál túlélni ezt a meleget..... :roll:

Kép
kis pupu

Máranyuka, hány szem van 1 doboz maltofer folban és milyen és mennyi hatóanyag. szeretném összehasonlítani azzal, amit én szedek... gondolom, ebben vas és folsav van a neve alapján. És a magne b6 mennyit kóstál? Bocs, hogy ilyen anyagias kérdéseim vannak...

Nap, nekem szülés előtti 3 hétben nem kell csak szednem a magnéziumot. A jövő héten csak 30 fok körül lesz, szerintem az nem lesz már ilyen brutális...

Most vasalok egyet, kiötlöttem, hogy egy lenge hosszú ujjú fehér ingben megyek délután ctg-re... legalább nem ég meg a karom a mocin :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Én már nagyon kivagyok ettől a melegtől. Reggel 3/4 8-kor elsprinteltünk boltba meg postára, de már akkor rohadt meleg volt. A postán nem hazudok, ha azt mondom 20-an álltak előttem, levegő semmi, patakokban szakadt rólam a víz, de senki az égvilágon nem mondta volna, hogy te hülye magam elé engedlek. Aztán 2 nő hangosan megszólalt: engedjék már előre szegény kismamát mielőtt itt szül meg :lol: szóval végül is így jutottam a sor elejére. Kész megváltás volt kijönni onnan.

Egyébként most néztem, jövő hét szerdától mond lehülést, addig marad a 40-41 fok :cry: Csajok, mi azt hiszem kiérdemeljük a hős kismama címet.

Türelmem az már végképp elfogyott, Rékának tegnap délutántól hőemelkedése volt, fura volt hogy meleg a gyerek de ráfogtam a hőségre. Aztán, délután ment volna tesómékhoz pancsizni, előtte megmértem a hőmérsékletét 37,4 volt, úgyhogy nem engedtem el, de nem fájt semmije sem, azt hiszem az utolsó foga a ludas ami most jön ki. Hajnal 4-kor még kapott egy kis nurofent, azóta nem érzem, hogy melegebb lenne.

Viszont legalább nem vizesedik a lábam.

Kép
Kép
robcsi03

Halihó mindenkinek!!

Hajnalban megjártam a vérvételt - szép türelmesen kivártam a sorom, ahogy szoktam :D Aztán vagy három boltba voltam Carte' Dor jégkrémdesszertért, mert délután jönnek a barátnőmék. A harmadikba már majdnem belehaltam, dög meleg volt. Ezt pihentem ki egész délelőtt. :D

Dimet

Én úgy tudom orbáncfű, de nem gondolom, hogy nagy különbség lenne a kettő között.....Én sehol nem kaptam. Mázlista, hol sikerült beszerezned? :D

Nap12

Én a betöltött 36. hét után már szinte semmit nem szedek. Én is Magne B6-ból 3*2-t szedtem. Lábizomgörcseim nincsenek, viszont a pocim az fájdogál......de gondolom ez normális. Bár csak jövő hét péntektől leszek 100%-ig gyógyszermentes - ezért írtam a majdnemet, mert Spiropent leszoktató kúrán vagyok.

Dudu

Nagyon irigyellek!!!! :D Én sem mertem már semmiféle utat bevállalni......pedig milyen jó lenne pancsizni. Na majd hétvégén apával a kerti csapból :D

Ildi

Fejés - én mint bazi nagy mazsola, még csak olvastam a témában - nagyjából ugyanazt, mint amit írtak Neked. Még annyival egészíteném ki az olvasottak alapján, hogy ha nehezen indul meg a tejci, akkor szoptatás előtt néhány szívással lehet segíteni a babónak. De hangsúlyozom, nulla tapasztalat, csak olvastam!! Kéretik úgy kezelni :)

Bebi

Köszönöm a beszámolót. Igen, megnyugtattál. Mivel Babszi farfekvéses - nagyon kicsi az esélyem a természetes szülésre. Mellesleg a lelkem az csaszira van felkészítve.....Nem gondolom, hogy kevesebb lennék tőle, nem tehetek róla, hogy így alakult.....A tejjel kapcsolatban a szülésznő is azt mondta, hogy kb. a negyedik napon indul meg, egy nappal később, mint normál szülésnél......
Én igazából nem is a műtéttől, hanem az utána való lábadozástól tartok, tartottam. De valamennyi beszámolóból az jött le, hogy ha nem röhögök, tüsszentek és csuklok, akkor tulajdonképpen egész elviselhető :)

Csajok, ha már Ildi feldobta a fejés témát - van valakinek tapasztalata Avent kézi mellszívó ügyben? A szülésznő lehurrogott, hogy mekkora sz.r! Tényleg? :shock:

Na megyek, aktivizálom magam. Egy kicsit pakolászok, bár nem túl rossz a helyzet...na meg vasalnom is kellene. Ráadásul ma egy lusta dög vagyok!!!! Nem tudom mi valósul meg ezekből :) A lényeg, hogy Babszi ficánkol és boldog :D :D :D :D

mikegirl

Ági: a Maltofer Fol-ban 30 db van egy dobozban, 2x1-et kell szednem. 100 mg vasat és 0,350 mg folsavat tartalmaz tablettánként. Azt nem tudom megmondani, hogy a Magne B6 mennyibe kerül, mert már régen vettem és nem is fogok többet venni.

Kép
Kép
márkanyuka

heloka

dimet!

Milyen homeos bogyókat szedsz, azokat már most el kell kezdeni szedni? Nkem az arnica-t, meg caluophilum-ot javasoltak. Még nem vagyok szakértő a témában, de megpróbálom őket, mert nincs mellékhatása max. nem hat semmit.

Az én babóm a dög meleg elenére olyan aktív, lehet neki bejön ez a szauna-feeling. Én sem alszom túl jól, sokszor felkelek pisilni, de legalább napközben nem vagyok álmos, pedig csak 5-6 órát alszom.

az uccsó uh(36 heti)-n mik a normál értékek a babánál, csak hogy legyen összehasonlítási alapom, köszönöm

kitartás csajok! :wink:
nora80

Franciska,
köszi a tanácsot, én is valahogy így gondoltam, csak némelyek olyan lehurrogó határozottsággal tudják azt mondani, hogy márpedig mindenáron folyamatosan kell fejni, hogy gondoltam, jobb, ha tapasztalatokat gyűjtök. :)

Mikegirl,
én is bazi nagy mazsola vagyok, ezért is kérdeztem. :D Egyébként hasonlókat olvastam, mint te. Mondjuk a bevált fejési módszerekről vagy herkentyűkről én is szívesen hallanék az anyuciktól. :)

Robcsi,
ez egybevág az én tapasztalataimmal: mindig csak nők veszik észre, hogy van egy szerencsétlen, a levét épp eleresztő kismama is a színen... :roll:

italoman

Ági: most gyorsan utánanéztem itt a neten, a 30 db-os 844,-, az 50 db-ot 1.296,- forintba kerül (magne b6).

Kép
Kép
márkanyuka

Köszi lányok a hozzászolásokat! Úgy döntöttem, holnaptól 2-3 napig már csak időnként kapok be egy-egy szemet, aztán nagy levegő és elbúcsúzunk... :D El is fogy az utolsó doboz.

A magne b6, 50 szemes 1400 Ft körül van. Én is Maltofert szedek napi 2x1-et, tényleg iszonyat drága.

Robcsi, remélem Réka jobban van!

Sabine, elfelejtettem mondani, én is fekve laptopozom! :lol:

Kép
nap12

Márkanyuka: rajtam még bugyi sincs éjszaka.... :oops: :wink:

Viki: hagyd pihenni a dokit! A szülés ha beindul, azt tudni fogod! Ez még nem az! :) Amíg csak fájdogál.... amikor már fáj!!!!, na az az igazi! Amúgy az sem mindig mérvadó... nekem pontosan 5 percenként jöttek a fájások, néztem az órát, elment a nyákdugesz és utána kezdődött, hiába csináltam bármit nem múlt el... mégsem szültem csak három hét múlva.... mert aztán egyszer csak elmúlt... azt mondta a szülésznő, hogy ha csak 30-40 mp-ig tart,az még nem az igazi... amikor már majd egy percig egy-egy fájás és az a rendszeres, na akkor kell a telefonért kapkodni és felcibálni a dokit a balcsiról.... :D

Ildi: a fejéssel kapcsolatban: az a véleményem, így a negyediknél, hogy túl sok tévhit kering ez ügyben.... a legjobb a szoptatás, fejni jól szopó baba mellett FELESLEGES! Én csak azért vetemedtem (és fogok is!) rá, hogy el tudjak tenni tejcsit akkorra, ha el kell mennem és pl. nem érek haza időben, vagy vm. betegség miatt néhány napig nem szoptathatok. Erre a célra tározok be jónéhány adagot... mondjuk az a gáz, hogy az én drága gyermekeimnél megfigyeltem (főleg Enikőnél), hogy a lefejt és fagyasztott tejcsit nem volt hajlandó meginni! Borzalom volt a két-három deci kincseimet a mosdóba önteni!!!!

Robcsi:
jobbulást Rékának! Valszínű a foga lesz! Nálunk is detto ugyanez zajlott ma egy hete!

Csaszisok! A tejcsi megindulása nem attól függ műtöttek-e, vagy simán szültél!!!!!! Elmondom a frankót:
Amikor leválik a placenta, akkor indul a tudomisén hormon termelése, ami jelez agyacskádnak, hogy tejci kell a bébnek! Tehát mindenkinél a placenta leválásakor indul a tejtermelés!!!! DE! Mivel a csaszisok nem tehetik olyan gyakran cicire a babát (ellentétben a sima szülésen átesett anyukákkal), ezért később indul a tejcsi.... Ha ugyanolyan tempóban szoptathatnának, mint a sima szültek, akkor ugyanakkor indulna a tejcsi! Ennyi a magyarázat! Amúgy hülyeség, hogy a negyedik napon lövell be!!!!! Feküdt mellettem egy csaszis csajszi, akinek előbb indult a teje, mint nekem, pedig egy napon szültünk és én simán, ő meg ugye nem.... szóval már a második napon úgy jött le az őrzőből, hogy durrant cicik..... egyébként protkós volt, a prof kedvence, így kb. óránként kapta a gyereket, még éjjel is felvitték neki, szóval engem igazol..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Magne B6: én még nyomom, de csak mert óriásbébit szeretnék és nem akarom, hog még most minibaba megszülessen... :) Amúgy ha végig szeditek, akkor is megszületik a baba.... :) Szóval nem kell ezt annyira tudományosan csajok! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ildi: még egy uccsó szösszenet a fejéshez és nem osztom az észt tovább... :)
Szóval a kézi fejés mechanikusan ingerli a melledet.... a tejszívó kütyük vákumosan.... a baba egyszerre teszi mindkettőt!!! Egyébként a nagyon okosok azt mondják a kézi fejés sokkal hatásosabb, mint a gépi... nekem mondjuk nem ment a kézi.... jóllehet, a gépi sem igazán....
Mindig irigyeltem azokat a mamákat, akik 2-3 dl-eket tudtak fejni...nekem jó ha 60-70gr sikerült!
Ja és még valami!!! Ha csak 20-30 g-ot fejsz, NEHOGY AZT HIDD, HOGY NINCS ELÉG TEJED!!!!! NAGYON FONTOS! NEM ANNYI VAN, AMENNYIT FEJSZ, HANEM AMENNYIT A BABA SZOPIK! Más agyi burkokat feszeget a baba szája, mint a fejőgép mostoha tölcsére! :) Tapasztalat: babókám vígan kiszopizott akár 150 g-ot is alig két perc alatt, míg fejni két órán keresztül alig bírtam 70-et! Szóval NO PARA csajszik!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Robcsi: ja, és azt nem is említetted, hogy miközben előre csoszogtál a sorban hány férfi szem húzott karóba emiatt...... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Köszi Mandala. Na igen, a tapasztalat......de nemsokára majd nekünk is lesz :D És minden bizonnyal a második babánál nem lihegjük túl a dolgot :D :D :D

Basszus, 30 fokban porszívózni, felmosni nem semmi. Nem is kell pisilni járnom.....másképp távozik a folyadék a szervezetemből :D

Viszont ezt a rohadt meleget nem tudom jövő hét közepéig elviselni.......

mikegirl

Mikegirl: ne aggódj! Az elsőt én is agyonaggódtam! Nem születtem ilyen okosnak, hogy oszthassam az észt.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Italoman, Mikegirl!

Egyetértek Mandalával abban, amiket az előbb írt.
A kézzel való fejés nekem sem ment, pedig a kórházban nagyon erőltették.
Viszont az Avent-es kézi mellszívó nekem bejött. És ha jól emlékszem, tudtam is lefejni Bencsi szopizása mellett a fagyasztóba néhány decit, de mivel azt nem volt hajlandó megenni, nem szarakodtam tovább az egésszel. Azután kb. fél éves volt a kölyök, amikor tejköveim lettek, amitől mindig eldugult valamelyik tejcsatorna. Persze a nőgyógyász, védőnő sohasem hallott ilyesmiről... de erre vannak az interneten és telefonon is elérhető szoptatási tanácsadók! Tőlük lehet segítséget kérni. Végül is túl is lettem ezen a tejkő-témán is, de volt, hogy 2 órán át fejegettem, masszíroztam ki a tejköveket sírva egy kád meleg vízben...mire sikerült.
Remélem, hogy a csapatban mindenki nehézségek nélkül tud majd szoptatni.
Meg aztán itt leszünk egymásnak, hogy megbeszéljük, ha valami nem oké.

Más
Bilizünk. De a fiam kb. 5 percenként képes pisilni. Vagy inkább 3. Ez azért több, mint fárasztó! :)

Meleg
Iszonyat. Már a mi hűvös lakásunkban is 26 fok van. Benivel olyan nehéz reggel elindulni, hogy ma is 10 óra volt, mire sikerült kiimádkozni. Hát, másfél óra után mindkettőnkről mindenhol folyt a víz, úgyhogy hazaérve fürcsiztünk és dinnyéztünk egy nagyot.
Most mindjárt megyünk aludni. Én elvileg napközben egyáltalán nem szoktam tudni elaludni, de a héten már kétszer is sikerült...azt hiszem ma is fog menni.

Kitartás mindenkinek!
Tényleg hős kismamik vagyunk.
Aki meg még vasal is ilyenkor, az előtt külön le a kalappal!
Én kivárom vele a jövő hetet :)

Kép
Kép
pfranciska

Hát.... egyenlőre nem alszunk. Most apa küzd vele. Nálunk ez mindig min. fél órás tortúra.

Kép
Kép
pfranciska

Franciska
Akkor ezek szerint mégsem használhatatlan :D Nincs elkeserítőbb, mint amikor veszel valamit, és közlik, hogy sz.r. De örülök, hogy nem az :D

mikegirl

Franciska: tök jó ez a bili dolog... nálunk a lányommal volt így, mikor kezdte. Sztem tetszik Neki h. önálló, meg hogy még dícséretet is kap... szóval ez kafa játék... anya Te meg csak ugrálj az is nagyon buli játék... szóval mi is ezzel a gond? :) :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Képzeljétek bátyusom most telefonált,hogy keresztlányom kórházba került :cry: .Ment neki a hasa pár napja.Sógornőm el is vitte dokihoz még akkor(3-4 napja),de mivel nem szűnt neki,ma elvitte a másik körzetishes,mert az övék szabin van.Az pedig mondta,hogy ő ezzel nem tud mit csinálni,inkább vigye be a kórházba,mutassa meg ott.Bent is fogták,mert már kiszáradt :cry: .Kapja az infúziót.De azért a kedves sógornőmre is haragszom,mert miért nem ragaszkodott egy széklet vizsgálathoz?Ebben a dög melegben egy szalmonellát könnyen bekap az ember.Azért a napi 10-15 hasmenésnek van valami oka.Mindig is olyan lazán vette a dolgokat :twisted: .
Gáborom 5hónaposan "nyalt"be szalmonellát,a mai napig nem tudom mitől.Elvittem ide a gyerekorvoshoz,megmutattam a székletét,amiben vér is volt,és tudjátok mit mondott rá?Azt,hogy jön a foga :twisted: .Na én abban a pillanatban felkaptam,és vittem a szomszéd faluba,nem érdekelt mit szólnak hozzá,hogy nem odatartozunk.Ja,amúgy 11 hónaposan jött ki az első foga.
Tiszta ideg vagyok,meg melegem is van,meg úgy általában minden...Semmi se jó ebben a melegben :twisted:

Kép
Kép
huni

Kép
Nem bírom összeszedni magam............
Elmentem leszedettem körmeim és azóta meg punnyadok itt a hőségben.Nem tudom mi lenne ha nem lenne redőnyünk.Nekem ne mondja senki ,hogy új ablak annyit szigetel ,hogy nincs meleg.Leengedett redőny mellett és bezárt ablaknál van 31 fok a 3. emeleten nálunk.
Kitartás?????? nem tudom meddig van..........

Apa felhívott szombaton menjünk le balcsira Szabadi -Sóstó és fürcsikézzünk én pedig legalább lábikóm áztassam meg.Nem tudom be merjem é vállalni ezt az utat már, meg a 32 fokos pocsolyába való áztatást. :roll: annyi baci szaporodik fel ilyen hőmérsékletű vízben.Vagy nem :?:

Ma este már anyuméknál alszom ,mert a tegnapi alvás brutál volt,már ha annak lehet nevezni a 1.5 szundit.

Mondtam apának klímát akarok.Erre azt mondja nesze klíma ....májusban festettek radiátoroztunk 400000.-ért ,most ez a klíma. :twisted:

Mit fog csinálni szerencsétlen babó ebben a hőségben a lakásban?
Depi vagyok.........pedig én klíma ellenes voltam nagyon....

Kép

Kép
jucu

Huni
A kórházban most már vigyáznak a keresztlányodra. Most már tuti biztos helyen van, és meglátod, egy-kettőre felépül.
Egyébként nem árt résen lenni ..... a véres kaki és a jön a foga közötti összefüggést én sem nyaltam volna be.....hihetetlen, hogy mennyire hülyének nézik az embert :shock:
Remélem a mi gyerekdokink beválik majd, csupa jót hallottam róla, na meg szimpi is volt úgy első blikkre.

mikegirl

Jucu,mi is klíma ellenesek voltunk nagyon.Hosszabb ideig nem is bírjuk.Kocsiban van,és ha sokat utazunk,úgy hogy klímázunk megfájdul a fejünk,meg kiszárad a szemünk.Persze kocsiban bizti más.Aztán most hétvégén voltunk sógoroméknél,és olyan jó hüsi volt náluk,meg semmi bajunk nem volt,hogy én is megkörnyékeztem apát,hogy klímát akarok.És mivel ő most vett egy quadot magának :twisted: ,így az én ajándékom a klíma lett :lol: .Szombaton jönnek szerelni.De úgy érzem soha nem akar eljönni az a nap :lol:

Kép
Kép
huni

Mikegirl,ugye?Azóta ehhez a dokihoz csak akkor viszem ha egy picit meg van fázva.Azt még ki tudja kezelni.Egyéb esetekben,amire hál'Isten ritkán került sor,viszem az én dokimhoz abba a faluba ahol felnőttem.Nem állt szándékomba kikérni onnan a kartonom.Ott még aránylag normális orvosok vannak.

Kép
Kép
huni

Hazaértem ctg-ről.... magyarázza el nekem valami, hogy miért piszkálnak azzal ctg-n, hogy miért alszik a gyerek? Mondtam, h mert épp ebédeltünk és jól van lakva (egyébként én is majdnem elaludtam a vizsgálóasztalon). Aztán elküldtek, hogy ébresszem fel és menjek vissza fél óra múlva. :evil: felébredt aztán.

Másik kedvenc esetem szintén a poliklinikán, hogy ha nem itteni az állandó lakcímem, akkor NEM FOGADNAK A LABORBAN :evil: :evil:
Miazhogynem????? Bezzeg a TB-t le tudják vonni havonta, mi? Most úgy csúsztattak a kartonozóban, hogy az itteni címemet (ami tartózkodási helyként van bejelentve), írták be lakóhelynek. Végülis jóindulatúak voltak (kismama, stb.) de ez akkor is igazságtalan. Jó, hogy Egerbe nem kell mennem egy nyamvadt vérvételre (mert lakóhely szerint oda tartozom....még)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Huni, jobbulást a Keresztlányodnak!
Máranyuka és Nap, köszi a tájékoztatást!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mandala,
nagyon köszi, tudtam, hogy meg tudsz majd nyugtatni! :D Örülök, hogy tapasztalatoddal alátámasztottad azt, amit józan paraszti ésszel is igyekeztem kikalkulálni. Csak hát a sok okos, aki úgy tesz, mintha mindenhez értene, na, ők aztán tényleg tudják osztani az észt, és úgy bírják előadni magukat, hogy szerencsétlen első babásokat teljesen meg tudják félemlíteni. Mert, ugye, ha én mondok valamit, akkor simán lehurrognak azzal, hogy én ezt még nem tudhatom, nem próbáltam. Na de a te esetedben ez nem működne... :)

Franciska,
neked is még egyszer köszönöm, hogy segítettél a témában. :)

Ágnes,
ez a ctg-s piszkálás szerintem hozzáállás kérdése. Én is a héten voltam először, simán át is aludta a babó, én meg előre szóltam, hogy délelőtt jórészt szunya van mindig, úgyhogy ne is számítsanak mozgásra. Elfogadták, nem mondták, hogy rázzam fel vagy ilyesmi. Aztán valamikor majd biztos kell valami mozgást is produkálnunk, de majd megmondom, hogy akkor legyen belőle délután, úgy van esély. A legbiztosabb úgy este 10 körül lenne. :D

italoman

Helló lányok.

Na, engem ma nagyon beparáztatott az orvosom.
ctg,rendben,semmi fájás, ultrahang: Alex kábé 3500 gramm, bpd91mm, fl:72mm, ac:360mm, 2-es placenta, áramlás 0,57

Na de,a kézi vizsgálatnál közölte,hogy bő két újnyira már nyitva vagyok.Ha lennének fájásaim,akkor azt mondaná,hogy du-ra meglesz a babó.De mivel nincsen,így is meg lesz a héten.Na én erre nagyon kiváncsi vagyok!!
Viszont mióta hazajöttem,folyamatosan keményedik a hasam.Kicsit néha fájdogál is.Most már nem is tudok másra figyelni,pedig nem is olyan komoly,de mi van ha....

Sabine:A segítségedet szeretném kérni,mert van egy problémám,és ezt nem magyarázza meg a dokim.

Elküldött Haematológiai szakvizsgálatra,mert nem jó a vérképem.Tömören alacsony a trombocita számom,csak 131. De ezen kívűl is még sok minden alacsony,azokat nem küldöm,csak ha kell.
Kérdésem,mi okozhat ilyen eredményt?

Tényleg nagyon várom a válaszod és bocsi,hogy ilyenekkel nyaggatlak.
tuza edit

Huni, jobbulást a kislánynak, az infúziótól hamar rendbe fog jönni, de azért nem semmi a kedves anyuka. Az a minimum, ha hasmenése van a gyereknek, akkor önteni bele a folyadékot nehogy kiszáradjon.

NST-hez akartam már írni, vagy már írtam is :roll: hogy nekem mindig azt mondták, hogy előtte igyak egy pohár kólát, mert az után egy kicsit aktívabbak a babók.

Minket is apa ébresztett fel az előbb, alukáltunk 2 órácskát. Jaj, de jól esett :lol: (reggel 1/2 7-kor már a füvet nyírták az ablakunk alatt)

Mandala, őszintén szólva tényleg annyira szakadt rólam az izzadság, hogy nem is néztem senkire, azért az elöl álló 2 nőt megkérdeztem nem probléma-e, hogy átveszem gyorsan a csomagom, mert ha igen, akkor visszaállok fődögélni a sor végére. Hát nem voltak túl meggyőzőek, de jó magasról leszartam.

Franciska, nem jelöltél vissza az iwiw-en :wink: Egyébként szerintem is azért csinálja ezeket a gyakori pisiléseket, mert élvezi, hogy össze-vissza van dícsérgetve :lol: Mi most már kb. 3-4 hete nappal szobatiszták vagyunk, teljesen elintézi egymaga a dolgot, sokszor még a bili tartalmát is beleönti a wc-be :lol:

Fejés: Réka 23 hónapos koráig szopizott, de fejni nem sokat fejtem. Ha mentünk valahová mindenhol meg tudtam oldani, hogy szopizzon, sokkal macerásabb üvegben vinni, azt felmelegíttetni, meg a fagyasztott neki sem kellett, úgyhogy nem estem túlzásba.

Kép
Kép
robcsi03

Edit, akkor lehet, hogy te leszel az első babásunk? :)

(bár én is kalózkodtam ma a júliusiaknál és ott pont azt írta az egyik csaj, hogy neki azt mondta a dokija, hogy ebben a melegben nem akarnak kibújni a babók és egy csomó túlhordós kismamája van)

De amelyik gyerek meg akar születni, az megszületik a meleg ellenére is :roll: Szerintem.

Kép
Kép
robcsi03

Tényleg Monáról tud valaki?

Kép
Kép
robcsi03

Edit, ez nem semmi!! Én is tuti beijednék, ha ilyet szólna a dokim..

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Edit: A héten? Ezek szerint 3 napon belül szülsz! Szerintem ez tök jó hír, szépek a babó méretei is!:) Bár a meleg miatt nem irigyellek, de szerintem augusztusban is nagyon meleg lesz!:(

Ági: Éppen az jutott eszembe, amit Sabine írt a CTG-ről...ami ugye a gép és avizsgálat az NST...nyugalomban végzett vizsgálat! Nem tudom, hogy akkor minek kell kiugrania a hasdból a babának. Én holnap megyek kiváncsi leszek a dél-pestiben, hogy állnak hozzá!

Ez a mobil klíma azért nem egy szupi, csak 1 szobát hűt le.:( nálunk a házban (ha elkészül) falhűtés lesz, na az a jó találmány nem is fogyaszt és környezetkímélő ás mindenhol egyformán kellemes idő lesz, de várom már!:)

Mennem kell, mindjárt megfő a kukorica...meg lassna mi is!:(

Judit

mamiblue

Hú, Edit!
Ez elég izgalmasan hangzik!
De legalább a tágulással nagy gond nem lesz, ha már 2 ujjnyi... Sokan 1 napot szenvednek és mégsem jutnak el idáig :) Ez már majdnem a fele, ugye jól tudom?

Robcsi!
Réka ügyes csajszi! Mi egyenlőre még mindig csak néhány órát vagyunk pelus nélkül, mert egy idő után mindkettőnknek fárasztó a dolog :)
Bocs, nem tudtam, hogy te vagy az és nem jutottam el odáig, hogy utánanézzek.... férjecském formatált 1-2 hete és elvesztettem a közös e-mail címünket is. Anélkül meg béna vagyok :) Esetleg valaki el tudná küldeni?

Alvásból
nem lett semmi. Hiszti és ordítás volt, alvás nem. És közben iszonyatosan megfájdult a fejem. És úgy elmennék valahová, de 38 fokban semmi kedvem. Meg semmihez sincs... Nyűgös vagyok. Most éppen semmi sem jó. És nekem sincs semmi türelmem Benihez. Kicsit sajnálom is.

Kép
Kép
pfranciska

Franciska,
küldtem priviben az emilcímünket. :wink:

italoman

mikegirl: gödöllőn menj be az egyetemi patikába, és ott megrendelik. (barátnőmék vezetik :) ...)

homeos bogyó: én is a caumyphyllumot (lehet nem jól írom le...) kaptam. meg a cimicifugát. jaj, most nincseneke előttem, de ilyesmi:) mindkettőt felváltva kell szedni a szülés alatt. de a caumit szülés előtt 4. héttől. hetente 2 egymást követő nap 5-5-szem.
én majd elkezdem jövő héten hétfőn-kedden. meg vettem ma málnalevélteát. azt ma csinálok. mindent megpróbálok :D
de még szülni nem akarok, csak legyen könnyebb szülésem.

iszonyat meleg van. én eddig nem szenvedtem. mostmár kezdek...

juj, edit....de már lassan a 38. hétben vagy. nekem azt mondta a dokim a 37. hétig tartsuk bent a gyereket. :) utána jöhet.

éhes vagyok. alig ettem ma. szénhidrátosat nem akarok sokat enni, mert dagi vagyok ( a dokim szerint... :? ). sósat meg azért nem,hogy ne legyen magas a vérnxyomásom. akkor mit egyek???????? ah.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, kaptam szülés utánra is homeos bogyókat. tejserkentésre és egyet gátsebre.

Kép

dimet

Kellemes délutánt mindenkinek!

Mandala: rajtam csak azért van bugyi éjszaka, mert reggel át szokott jönni a Márk, és nem kell hogy lássa az én nagy muffomat. Ennek ellenére nálunk nincs szégyenlősség, mert amikor a Márk fürödni szokott a kádban, én akkor szoktam zuhanyozni, szóval nap mint nap lát meztelenül, meg hát éjszaka apát sem akarom ingerelni, szegényt már így is sajnálom, nagyon el van hanyagolva, de én arra már alkalmatlan vagyok.

Más téma: azt hiszem te írtad, hogy kaptál egy fagyigépet. Kipróbáltad már? Milyen márkájú és mennyi fagyit tud készíteni? Mi is nagyon szeretnénk venni egyet, csak még nem tudjuk, hogy mekkorát vegyünk. Amúgy most a MediaMarkt-ban a DeLonghi 9.990,- forintba kerül, csak a múltkor nem találtunk belőle egy db-ot sem, igaz hogy ez még 1 litert sem tud elkészíteni. De végülis három főnek egyszerre elég ez a mennyiség, de ha jönnek vendégek, akkor már kevés.

Holnap megyek a háziorvosomhoz, ugyanis hétfőtől táppénzen leszek, a munkahelyemen is ezt javasolták, a szülési szabi pedig a szülés napjával fog indulni. Csak az a problémám, hogy a város másik felében van a háziorvosom, még nem jelentkeztem át az itteni körzetbe, pedig ez egy saroknyira van tőlünk. Nem tudom, hogy a régi táppénzes állományba vesz, attól még át tudok-e jelentkezni az ittenihez. Na mindegy, majd megkérdezem.

Kép
Kép
márkanyuka

Edit: ez nagyon izgalmasan hangzik! Majd meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami.

Kép
Kép
márkanyuka

Mamiblue
Milyen az a falhűtés :shock: Milyen kis tudatlan vagyok.... :D

Köszi Dimet!

mikegirl

Edit
Hűha!!!!!! Már a héten ?! Ez igen!!! Tényleg te leszel az első!!! :D :D

mikegirl

Hú de izgi Edit :P :P :P

Dokim felhívtam nem ajánljamár a balcsit ,tuti szülés lenne belőle.....és röhögött.... :cry:

Kép

Kép
jucu

hello!

Mikegirl: Falban mennek a csövek meg a plafonban, és abban kering a kb.17 fokos víz, amit egy kútból jön fel! Mellesleg fűteni is így fogunk, csak akkor meg kicsit rámelegít és 35 fokos vizet keringtet!

Akkor el kéne dönteni, hogy kezdjünk-e új topoikot!
Lehet, hogy úgy kéne, hogy az újba feltenni a képeket, és csak akkor átmenni oda írni is, ha mindenki megszült!

Miért nem tudok belépni a gmailre? Én is fel szeretnék írni pár mobilt, akinek tudnék sms-t küldeni! Bár még van 26 nap?

Dimet: mi teljesen egy időben vagyunk!:) És a vonalzónk is majdnem ugyna olyan!:)

mamiblue

Jucu: Szerintem az út megviselne nagyon, főleg, hogy most mindenki aki él és mozog megy le a Balcsira!

mamiblue

jaj,aranyosak vagytok lányok,de ne izguljatok,szerintem majd mindenkit bevárok én.ezt csak ijesztegetésnek veszem.
tuza edit

kösz, Ildi.

Kép
Kép
pfranciska

mamiblue, tééényleg :)

meleg vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn.................
és éhes vagyok. ettem hideg almakompótot, de még mindig éhes vagyok.....

Kép

dimet

Sziasztok!

Hú, megint nagyon sokat termeltetek... :D
Én egész nap vasaltam, mostanra totál kivagyok... :?
Fiúk dolgoznak ügyesen, már majdnem kész a tapétázás! :D
Sikerült apánkat meggyőznöm egy komód fontosságáról, úgyhogy mindjárt indulunk, és megvesszük! Szupi lesz! :D
Nap12! Én sem szedem már a Magne B6-ot meg nekem is fel volt írta a Pipolphen. Érett terhességnél már nem szokták adni!
Robcsi! Remélem Neked lesz igazad...én azt hallottam, hogy marad ez a rohadt meleg...
Mikegirl! Mi is bevásároltunk Carte D'Or-ból, este az a jutalomfalat... :D
Huni! Sajnálom a keresztlányod, remélem mielőbb felgyógyul!
Jucu...Sajnos nekünk még nincs redőnyünk, úgyhogy el tudod képzelni! Nade jövő héten már lesz! :D
Ági! Szerenncsére nekem még nem volt ilyen gondom, pedig nekem is csak ideiglenes az a lakcím...Még jó, hogy nem küldenek ezért Egerbe!
Tuza Edit! Tyű, akkor Te leszel az első...Nem semmi! De no problem, Babóka már szép méretekkel rendelkezik! :D Drukkolok Nektek!

Rakok be egy képet Emmáról (bár anyja kicsit takarja... :wink:), aki volt olyan rendi, és lemászott a szülőcsatorna bejáratához! :D
Ez tegnapi kép, reggelre még lentebb ment! Szupi, már megy a levegővétel is simán! :D

Kép

KépKép
dincuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: