A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Előttünk megint nekikezdtek egy építkezésnek tegnap :evil: Olyan zaj van, hogy csukott ablakok mellett is zavaró :evil: De legalább ez az utolsó telek :roll: Amik meg majd ezek elé épülnek, azoknak a zaját már ők fogják fel :twisted: Csak az idegesít, hogy itt a jó kis terasz, de nem tudjuk használni, mert akkora hangzavar van :evil: OK, most nagyon meleg is van, de azért délelőtt még szívesen kiülnék amíg árnyék van :(
Vendég

Sziasztok!

Először is boldog hófordulót Rolinak, Briginek és Lucának!

Piros pöttyök: Nekünk is kijöttek tegnap, szerintem a melegtől és szerintem nem is fog elmúlni amíg ilyen meleg van.

Tej, kávé: Én a reggeli kávém nélkül nem is tudnék felébredni, általában este lefekvés előtt szoktam tejet inni, jót tesz a pocimnak, meg a savamnak. Eddig szerencsére semmit nem vettem észre Grétán.

Nálunk rohasztó meleg van, tegnap a szobánkban 35,5 fok volt, reggelre is csak 30-ra hült le. Így ha lehet egyfolytában lent vagyunk a földszinten az előszobában, vagy a nappaliban, ott csak 30-ig melegedett tegnap.
A kisasszonyra a meleg alvásként hat. Két órákat alszik egyfolytában, éjszaka viszont rosszabul. Sokszor nyöszörög, enni is egyre hamarabb kell, ma már hn3-kor.

Kami: Ne gyere ritkábban, olyan jó olvasni az irományaidat. Nekem is sokszor nem reagáltok, de olvasni szeretek és néha leírom mi van velünk.

Méretek: szül.:3450; 4090; 4950; 5500; jövő héten lesz a négy hós.
szül.:47; 54; 60; 61,5; szintén jövőhét a négy hós.

És most az igért képek:
Nálunk fontos volr, hogy összecsukhatós legyen, ezért nem fát vettünk.
Kép

Kép

És a sportkocsi, amit azért vettünk végül, mert igaz hogy a bergont is át lehet alakítani sportkocsivá, de egyszerűen akkora dög, hogy nem fér be még a kocsiba semm és nehéz vele bárhova menni.
Kép

Kép

Még: tv-t nézek:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timocska,
Mivel Lilla az elején kiló fölött gyarapodott, neki két csepp kellett egyébként is. Vicces, hogy mennyire hasonló ütemben fejlődnek Szabival.

Barbi,
A kiskád jó ötlet. Kár, hogy Nati onnan simán levadászná. Nekem jó magasan van, eldugva. Így legalább néha megtalálom, nem kell az ágy alól kikotornom.
A mi ablakunk alatt meg az utat csinálják. Évente legalább 2x :evil: Reggel 7kor kezdtek, azonnal be kellett csukni az ablakokat, mert olyan büdös volt az a kátrányos kocsi. Nektek legalább megvan a remény, hogy jövőre már nem építkeznek. Itt tuti. Jön a metró, a házunk alatt húzzák át a vonalát. Nem biztatóak a kilátások. Már kaptunk csokit és jöttek felmérni a lakásokat a lehetséges károk megítélése miatt. Hurrá. :x

Kép KépKép
lorca

Linda,
Hú, mekkor a poci :D Jó a kocsitok, több ismerősnek is van hasonló, dícsérni szokták. Emellett tényleg nagyon könnyű.
Elég ijesztően hat a melegrekord a szobátokban :shock: Nálunk még 2vel kezdődi, küzdök is rendesen, hogy így maradjon. Szerencsére van egy mini szoba is, ahol mindig hűvös van, de oda gyerekkel nem szívesen megyek, tv, telefon, rakás kacat, stb. De a hét vége felé lehet, hogy beszorulok oda. Megyek is, kitakarítom. :roll:

Kép KépKép
lorca

Ha már egyszer úgyis magammal levelezek, akkor felteszek egy közkérdést,

:?: Valaki gondolkodott, hogy elmegy a Gekko játszóházba? Itt nyílt egy a házunktól nem messze. Van valakinek személyes tapasztalata e téren? Ismerősének?

Kép KépKép
lorca

hali sorstársak! :lol:

reggelre "jól " lehűlt a lakás...32-ről 30°C-ra :shock: :shock: :shock: de már újra 32 van :evil: :evil: :evil: Pedig mi csak az I.emeleten lakunk és nem is panelház :shock:

tegnap délután elmentünk barátnőmékhez hűsölni (ők kertes házban laknak) náluk csa 26°C van alkásban légkondi nélkül de van légkondiuk amit gyors be is kapcsolt amint 27-re melkedett a hőfok mondván felmelegedett a lakás :lol: :lol: :lol:

Lea végigaludta az éjszakát megint :lol: :lol: :lol: így megint aludtam 6 órát egyben :lol:
viszont így a 6 órai szopi után már nem hajlandó visszaaludni így elmentünk gyors a boltba +a postára de f9kor amikor hazaértünk már a gatyámból is folyt a víz :shock:
napközbenis alszik azért most már mondhatom rendszeresen ui minden szopi után 3/4 óra játék majd 3/4 óra alvás így tök jó kis rendszert alakított ki magának...

Mi napona többször is fürcsizünk de csak a gyógyszertári krémmel és a nunit is kimosom minden alkalommal.De hogy benőjjön :shock: :shock: :shock: MAMMA MIA!
Dinyus még jó hogy észrevettétek!
Szorítok a hallásvizsgálathoz!De minden rendben lesz !!!!

hát egy fél napot nem jövök és máris "áll a bál" :shock: :lol: :wink: hogy őszinte legyek elvesztettem a fonalat és foggalmam sincs ki kire miért haragszik vagyis nem haragszik :lol: én egyik hsz-t sem találtam sértőnek.úgy értem nem láttam egyikben sem olyan jellegű megjegyzést ami bki részére sértő lehet dehát ezek szerint nem olvasok elég figyelmesen :oops:
szerintem ezzel nincs baj amíg meg tudjátok/tudjuk beszélni :lol: és ezek szerint még meg tudjátok beszélni aminek naggggyon örülök mert nem szeretném ha harc lenne :lol:

kami
szerintem képtelenség mindenki hsz-re válaszolni,ahogy korábban talán írtad is hülyeséget meg minek írjon az ember...?
azt persze el lehet mondani hogy csinálnám én de már ebből is volt sértődés...

micsoda zöldövezet a hálóban :lol: :wink: nekem is volt a kisebbik virágodból egy de mint minden növény ez is kipusztult pedig én úgy szeretm őket :lol: :cry:

lin
Gréta mekkorát nőtt !!! :shock: na és a hajkoronája! :shock: :lol:
a hőségrekorodt a ti lakásotok viszi :lol: :wink:

barbus
isteni lehet az építkezés :twisted: gondolom a zajhoz "semmi " porfelhő nem társul... :shock: :lol: :wink:

Emma még mindig naggggyon édes a kis kerek buksijával és azzal a mosollyal :lol:

engem a szembeszomszéd kutyája ill +kölcsönkutyája akaszt ki ...mindent és mindenkit megugatnak ráadásul Lea szobája és a nappalink is feléjük néz a nyitott ablakokkal :twisted: :twisted: :twisted:

névtelen norcmorc
ahogy olvasgattam vissza már kezdtem kiakadni hogy miért szól bele vki névtelenül a locsifecsibe.... :shock: :lol: legalább bejelntkezne...
aztán megláttam hogy a többike beazonosítottak :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

gyarapodás
születési 4150g 52cm
1 hónap 4540g 55cm
2 hónap 5530g 58cm
3 hónap 6200g 60 cm

a védőnők szerint (de az nem netto súly) 4930---5700--6400g ők vhogy mindig többet mérnek szerintem a saját mérés pontos mert az mindig ugyanabban az időben zajlik... :lol:

a legutolsó saját netto súlymérésvasárnap volt 6760g :shock: ezért vagyok olyan kis deltás :shock: :lol:

vmit még akartam írni de elfelejtettem :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

foggalmam? már helyesen írni sem tudok...leépültem :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Súly: 3320g-?-?-7200g (uramisten!!!!!!)
Hossz: 56-?-?-68cm
Vendég

Nem akarok dicsekedni, de ma áttört az első fogunk!!!! Tudom, hogy ez annyira nem jó így 4 hónaposan, de én örülök neki!!!!!!! Talán nem szenved tovább!!
Vendég

Azért lassan alakul ám a tábla, majd még molyolok rajta. Ez csak simán a súlygörbék egymáson, nincs semmi megkülönböztetés.

Lehet, hogy még nézek majd egy két finomságot, csak elő kéne vennem a statisztika jegyzeteimet :P Kép

Norcmorc: :D :D :D :D gondolom a többi fog sem lesz egy leányálom :? , de legalább az első már megvan 8)

nanica

Dinyus,
ezer bocs a "frajdi" elírásért (remélem így ismeretlenül nem veszed célzásnak :D ), észre sem vettem, hogy így írom :oops: . Ha, meg lehet tudni, elmondod honnan jön a nicked? Mégegyszer bocs!

Kami,
Olyan árvakucu lett a szoba Áron nélkül.

Lin,
Gréta megint sokat változott: nőtt a haja, és micsoda világító kék szemei vannak!
Milyen sűrű a háló a járókán, mert ezekből meg a hálón felkapaszkodva szoktak meglógni a gyerekek.

Orsi
Kép Kép
sno

Norcmorc,
Fogzás = a rémálmom. Még nem érzek magamban kellő energiatartalékokat, arra hogy további nehézségekkel kűzdjek meg éjszakánként. Legalább egyszer-kétszer had aludjam ki magam előtte, aztán jöhet a menet. A szoptatás foggal...erre még gondolni sem merek (tudom, tudom nem annyira gáz, mint látszik).

Szóval a mi megegyezésünk Sebivel, hogy én szónélkül felkelek éjszaka etetni, de akkor cserébe még egy darabig nem növeszt fogat (úgy sem kell még semmire, pűrékkel kezdünk nem rántott hússal :D )

Nanica,
ez a diagramm nagyon érdekes lesz. Gondolom az nem tragédia, ha nem napra pontos a mért súly, ugye?

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica!

Ugy nem diszkrimináció akar lenni, hogy csak 7000g-ig szól a tábla???? :-)
Kezdek kétségbeesni, hogy lelóg róla a gyerekem.. :-(
Vendég

Norc: dehogy, csak egyenlőre ezt állítottam be felső értéknek, mert egyébként nagyon nagy lett volna az üres rész - ezért van csak a 7. hónapig is. (meg még akkor nem tudtam a te adataidat :P -sőt ha jól emlékszem Áron is már 7 kiló felett van.

SNO: persze, hogy nem gond a nem naprakészség. A mi adataink is a hóforduló utáni első csütörtök.

Mazsi: a te adataidat tetem be a táblázatba, nem a védőnénist.

Lorca: Gondolom Nati 1,5 kilós gyarapodása a második félévben a súlytartalék miatt sem volt gond.
Remélem Linus is közelít majd a többiek görbéjéhez, nem szertenék óriáskisgyermeket!

nanica

Hali!
Gyors bekukk:
Ma is napozas az erkelyen anyunak, Aron repulozik-kuszikmaszik-szorakozik a habitapin, volt mar egy furcsizese is, meg persze egy setaja.
O julius 2-an volt 7,32 kg. Es 3,6-tal szuletett feb 16-an. Hosszra olyan 68-70 korul lehet most, az utolso oltasakor mar nem mertuk, elotte 1-2 hettel volt 64 centi. 68-as bodyk mar kicsik ra.
Orsi! Ez az arvakucu szoba-dolog nagyon meghatott, ezert is a rendkivuli becsekk. Most viszont kicsekk - ki az erkelyre a muskatliim koze a verofenybe. Puszi nektek!
kami

Sziasztok!

Norcmorc,
Miért baj ha már előbújt a Luca foga?

Nanica,
Érdekes a diagramm.
Peti adatai: születés:3450, 57
04.03: 4320, nem mérték
05.11: 5560
06.08: 6250, 62
07.10: 7200, 69
Vendég

Sziasztok!

Voltunk a doktornéninél a leg melegebbe kellet menni :shock: Meg volt elégedve a sullygyarapodással az ő mérésük szerint 1 hó alatt 380 gr... Azt monta hogy hát nem lesz egy díjbirkózó... :lol: Kaptunk új tápszert ez banán ízű! Rá van irva hogy válogatós csecsemők számára ajánlott :D 6300 gr és 66 cm.

Nuni! Én is tisztogatom rendesen (persze a sajátom) :lol: . Na viccet félre téve elég rémisztő ami Dinyuskáékkal történt. Drukk a hallás vizsgálathoz...

Meleg: A kinti hőmérőnk 46,2 fokot mér :shock:

Kami nem vagy még néger barna? Én az orrom nem merem kidugni pedig van erkély. :)

KépKép
csongria

Szabi ma egész végig a gurulással szórakoztatta magát. Meg engem is, mert amikor lement a parkettára, vissza kellett tenni. :lol:

Mazsi,
Milyen jó is az a kis alvás :) Még a szomszéd kutyája sem olyan kiakasztó. Lea megszokta már az ugatást? Ha megszokják, állítólag a legidegesítőbb zaj sem zavaró nekik.
Én is úgy látom/tapasztalom, hogy szinte kivétel nélkül 1-200 különbség van a védőnő és az otthoni között. Lehet, hogy azért, mert este kaja előtt van, ott pedig ha lehet, megtömve. Legalábbis ez ránk vonatkozik.

Nanica,
Jó, hogy nem vagyunk annyira lemaradva az élbolyhoz képest. Ők még nem értek oda. :lol:
Gergő adatai fognak jól kinézni, ahogy átlő a vonalakon. :D

Norcmorc,
Gratuláció az áttöréshez.
Semmi rossz nincs abban, hogy megvan az első fog. Így legalább hamarabb be fog fejeződni a fogzás. Azt pedig, hogy mennyire szenvedi meg, nem lehet előre tudni. Natinak most jött ki az utolsó két fog, észre sem vettem, csak most, hogy teljesen kint van. Pedig a felső 1es metszőket eléggé megszenvedte, de a többit egyáltalán nem.

Kép KépKép
lorca

Hali!

Na, a migrénem nem múlt el, csak tompult kicsit :?

Nóri, miért gond, hogy kibújt Luca foga? Egyébként még van egy pár, ne örülj korán ;)

Orsi! Olyan jót mosolygok mindig amikor meglátom a kép méretet az aláírásodban :lol:

Mazsi! Jaj már ezerszer megbántam, hogy leírtam, hogy miért nem jöttem... Timi biztos nem bántásnak szánta, de félreérthető volt na! Mondhat bárki bármit, a szoptatás egy kényes kérdés! Szerintem nincs olyan anya, akit ne nyomasztana ha esetleg nem tud szoptatni. Nálam nemcsak ez volt a gond, de ezt már írtam százszor,már gondolom mennyire elegetek van belőle. Meg már magyarázkodásnak is tűnik, pedig nem annak szánom ha hiszitek ha nem, csak bosszant, hogy miért nem lehet megérteni. Hiányoltatok (ami jól esett, köszi!), ezért gondoltam leírom, hogy mi a bajom. De már bánom. Mindegy... Majd legközelebb nem teszem.
Vendég

Sági!!!

De jó, akkorák vagyunk, mint Petya!! Nekem sem tűnt úgy, hgy UFO-bébit nevelek, de messze meredekebb a vonalunk az átlagnál!

És állítólag azért nem jó, mert ha hamar kijön, nagyobb az esély a fogszúvasodásra. De mivel nem tervezem egyelőre a vattacukor és habcsók bevezetését, nem aggódom agyon magam!

Sno! A rántotthusiét sem és először "örülök" hogy nem szoptatok. Régebben azt mondtam, hogy nekem a szoptatásnál a fogak előjövetele a határ. Utána már nem szeretném. Bár eddig "csak" olyan gyerekekkel vagyok körbevéve, akik 9 hónapos létüke fogatlanok... Most már kitolódott a határ mondjuk az "odajön és kér a ciciből" pontig. És semmi bajom azokkal, akik 4-5 éves korig szoptatnak, csak nekem ez a véleményem!!! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Csajok! Nem tudom, latszik-e, hogy mit csinal Ajron :D :D :D (zsamatovkef) Lekozelebb megprobalom oldalrol is lekapni, hogy hiheto legyen... egyelore rettegek tole, milyen eros lesz mondjuk 1 evesen... Eskuszom nem adok neki tomegnovelot!!!!

Kép
kami

Barbiiiiii!

Negativ energiák távozzatok! Nekem a múltkor a hideg vizes pelenka-borogatásos alvás segített. Anyós meg gügyögött a gyereknek addig!

Sztem nem kell nagy feneket keríteni a dolognak. Kicsit puffogtam magamban, aztán rájöttem, hogy felesleges! Nekem is rosszul jött ki, hogy beledumáltam. Reggel félálomban beleolvastam és pillanatra megálltam Timi sorainál. Aztán vállat vontam, és ennyi. Nem volt értelme írni, mert annyira azért nem zavart a dolog.

Utána délután olvastam, hogy meg is magyarázta a dologot (amire igazából nem is volt szükség) Amikor meg írtad, hogy picit magadravetted, és lehet, hogy túlérzékeny vagy, én csak "melléd akartam állni", hogy nekem is felűnt a mondat, de szóra sem érdemes. Csak sztem szegény Timi úgy vette, mintha ő lenne nekem a közellenség! Pedig nem! Sőt titokban nekem nagyon szimpi volt mindig. (remélem nem olvassa, mert kezdek átmenni smúzolósba)

Remélem senki nem haragszik senkire!!!! És hidd el, Barbi hogy megért mindenki! Mindenkinek vannak nehéz időszakok az életében. Ez pedig egy nyilvános fórum, ahol nem szükséges kiteregetni a szennyest. És sose bánd, hogy őszinte voltál. Teljesen igazad van, hogy nem mondod el a teljes igazságot a fél országnak, aki olvas minket!
Vendég

Kami, de vicces a fordítva-írás... Hi-hi!!!! De amúgy is láttam. Küldhetne a lánykámnak némi kraftot a hasról hátraforduláshoz. Egyelőre még bealszik a próbálkozásba. Pedig motiválom tükörrel meg játékkal is... :lol:

Kép Kép
Vendég

Ahh, egyelore ezeket sikerult, de itt meg most lent van a terde. Viszont a sok erolkodestol bekakkantott, ugyhogy megyek, megfurdetem, ha mar ugyis trottyos, meg ido is van. Egesz nap gyakorolt, ott dibol a szonyegen... nem csoda, hogy ilyeneket tud... holnap olyan felkaru fekvotamaszokat fog nyomni agyra tett labbal, hogy Rubint Reka betojik :D

Na, szep estet mindenkinek, megyunk esti rutinra...

Pussz!

Kép Kép
kami

Ja és megint Kami! Hol vetted ezt a fajta habitapit? Nekem állatos van és mindig szétesik egy csomó darabra. Itt legalább csak egy számot kell visszanyomogatni...
Vendég

KIKA, Norcmorc! 4 rugobol megvan egy csomag (16 db). Nekunk egyelore 2 szett van, de szeretnek 3-at is, vagy meg 4-et is, mivel eleg nagy a szoba alapterulete. Na, mosma telleg megyek!!!!
kami

Nóri! Nem akarok én nagy feneket keríteni neki (ez most jól hangzik tőlem, mi? :D ), csak ahogy vki más is írta, aki nem érintett a problémában, az esetleg észre sem veszi, vagy nem tudja átérezni, csak attól még nem kell "leszólni" a másikat!
Én nem haragszom senkire, tényleg zárjuk le! Csak ha már itt mindenki elmondhatja a véleményét, akkor engedtessék meg nekem is ;)
Na, eldugulok...

Timi! Merre jártatok? Hova menekültetek végül a meleg elől?
Vendég

Hát igen, az Auchanban csak 500Ft volt 10db. Fene gondolta, hogy ebbl is több minőség van!!!!
Vendég

Barbi!

Sajnálom a migrénedet! Van egy jó gyógyszerem rá!!! Ha legközelebb talizunk adok belőlle próbáld ki ha jó fel kell iratni receptre. Szuper jó, por és 15 perc alatt hat! :) Kitartás!

KépKép
csongria

Nóri!

Én is Auchanosat vettem és a hátulján összeragasztottam vastagabb celluxal és így nem esik darabjaira... :wink:

KépKép
csongria

Ma egy kicsit nekem is zsong a fejem. Natinál elkezdődött a miért korszak. A nevezetes vasárnapi Anya, miért megyünk az Auchanba? óta kb 500 hasonló kérdése volt. A bugyi és az éjszakai kelések után ez a harmadik leghúzósabb dolog, amivel eddig találkoztunk. Most, hogy érint, megfigyeltem, hogy a legtöbb autó az út mentén azért áll meg, mert egy totyogónak pisilni kell. Ezt már több Bp-Agárd-Bp úton is megtapasztaltam. Fejlődik a megfigyelőképesség :D

Nanica,
Hát tartalék az volt Natin. Meg nem mentem fél-egy éves kor között dokihoz, nem volt, aki felhívja rá a figyelmemet. Mérleget meg csak Szabinak vettünk, ott beparáztatott a nőgyógyi a 8. hónap körül.
Amint abbahagyta a vészes hízását, azonnal átváltott a mozgásba és abba húzott bele. Ott is volt mibe :wink: Lehet, hogy nálatok is ez várható. Előbb hízik, azután nekiindul és teper. Azt mondjuk nem hinném, hogy Szabi is egyedül fog ülni 3 hét múlva. Nem úgy néz ki a dolog. Még a mászásban is visszafelé fejlődik. Eddig szép ütemesen tolta előre a popsiját a hasa alá húzott lábain. Most valami szerencsétlenkedve összekulcsolja a feneke mögött. És csodálkozik, hogy alig halad! :lol: A jó hír viszont, hogy Nati ma rendesen produkálta az alkaron támaszkodást hason. Szabitól leste el. Eddig nem csinált ilyent.

Norcmorc,
Korai fog nem hajlamosít fogbajokra. Annyi, hogy előbb kezdődik az esetleges romlás. Ha összehasonlítjuk egy másik babával, akinek a szülinapja körül jöttek ki a fogai, természetes, hogy mondjuk 15 hónaposan nagy a különbség, de ez idővel kiegyenlítődik. Születéskor már amúgy is megvan mindegyik, a gének döntik el, hogy mikor jönnek. Ha nektek jó fogaitok vannak, akkor nem kell nagyon félteni. Ami legjobban tönkreteszi, az az édes teákkal, gyümölcslevekkel teli cumisüveg. A metszőfogak romlásáért felnőttkorban is az édes italok a felelősek. A hátsó fogakat pedig a ragadós kaják, mint pl karamella gyilkolja. Még a sima víz is árt a fogaknak, ha állandóan szopogatja üvegből, de ahhoz szerintem igencsak pechesnek kell lenni.

Kami,
Jó erőben van Áron.

Csongria,
Sebaj, majd pille súllyal indulnak Szabival együtt :D
Én is megnéztem kint a hőmérsékletet. Aztán gyorsan becsuktam, nem akarom beengedni azt az extra 13 fokot.

Timocska,
Van olyan tabli, amin mindenki rajta van, aki egyáltalán idedugta az orrát a babanetre?

Kép KépKép
lorca

Kép
Fürdőzés
Kép
tipikus Szabi
Kép
Ez meg a bónusz. Már az előbb is ezért jöttem.

Kép KépKép
lorca

Lorca!

A lányom tátott szájjal nézi a fiad! Néha még énekel is neki!Kár, hogy most még agyonnyomná szegényt... :-)
Vendég

Norcmorc,
Lehet, hogy agyonnyomná. :D De ahhoz először utól kéne érnie! Szabi iszony gyorsan tud menekülni. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Kami,
Ez a habtapi is olyan büdös műanyag szagú, mint a miénk (Interspar 1500/10db állatos), mert akkor nem csodálom, hogy Áron így eltartja magát, nem akar nagy felületen érintkezni vele :D . Gratula az úttörőnknek!

Barbi,
Lehet, hogy lecserélem a nick-kemet és 600x449-ként fogok futni :wink: , még eredeti is lenne.

Mi is vettünk már sport babakocsit, mert az öröklött az egy csatahajó (de jó), és a szegény Corsat ízekre kell szedni, hogy beférjen. Pierre Cardin-t néztem, mert hemzseg az utakon, de végül Hauck-ot vettünk, esernyős, 6,5kg, és majdnem vízszintesig dönthető (ha lehetne változtatni a tolási irányt, teljesen jó lenne újszülött kortól).

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica,
Van egy tök jó turi a fagyizótól egy pár üzletnyire, keddenként van árucsere, és olyan kislány cuccok vannak, hogy majd lepisiltem a lábszáramat (persze fiú nem volt :evil: ). Ha még nem voltál, mindenképp ajánlom.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno!

Nekem is corsám van, de én úgy vettem az autót, hogy belepróbáltam a babakocsit. Aztán mégis lecseréltem a babakocsit 3kerekűrl 4-re...
Kép Kép

Csak közben a 3 kerekű ára 70ezerrel!!!!!!!!! több lett, így drágábban adhattam el, mint amennyiért vettük. A 4 kerekű eleve sokkal olcsóbb és még 10% kedvezményt is kaptam! Szóval elég jól jártam! :-)
Vendég

Norc: boldog hófordulót Lucának! Jól olvastam, hogy 3 hósan volt 7200?? :shock:

Tényleg, ha valakinek valamilyen adatát rosszul írtam fel, szóljatok!

Roli adatát is javítottam! Percentiles tábla nekem a kiskönyvben van, majd megnézem, ott olvasható e - és szétszedem lány-fiúra is!

Ime a javított, lehet, hogy így jobban látható:

Kép

nanica

Nóri,
Nekem is ezek voltak a favorit babakocsijaim, de többek között az itteni tapasztalt kismamákra hallgatva nem öltünk pénzt babakocsiba (jah, aki drágábban el tudja adni :P ), hanem egy kölcsönkapottal kezdtünk és most vettük a sportot. De az utcán mindig irigyen megbámulom ezt a típust. Mi nem volt jó a háromkerekűvel, a mérete?

Orsi
Kép Kép
sno

Ja, hülye vagyok, azt írtad, hogy a méret ok volt :oops: .

Orsi
Kép Kép
sno

Ria, érdekel a migréngyógyszered, ne felejtsem már el majd!!! Persze szoptatás végeztével, mert gondolom addig nem lehet... nekem van egy nagyon durva gyógyi, ami működik is (bár mellékhatásként elszorul a torkom, ami gyanús, h nem tesz jót mert nyelni se tudok nagyon, viszont a fejfájást elmulasztja, így nem merem bevallani a dokiknak). Szóval az jó is, csak az a baja, h kizárólag neurológus írhatja fel, senki más a világon, és 4 szem van benne, tehát elvileg kéthetente járhatnék receptért stb. Most épp nem is fáj gyakran, de gondolom a szopi után visszatér...
Barbi, fejfájásügyben együttérzésem!!!!

Most nem reagálok többet, mert ha nem megyek zuhanyozni akkor beelőznek :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Húúú, Norcmorc, mennyibe kerülhet egy babakocsi, aminek 70 ezerrel emelhető az ára... :D ne mondd meg! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Dehát itt van velünk a kiskönyv meg tudom adni a súlyokat, juhéjj!

születés:3920
1 hó: 4450
2 hó: 5800
3 hó: 6700
4 hó: 7550

Na lássuk Godzi, hogy szerepel :lol: !

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Köszi szépen a drukkot, nagyon aranyosak vagytok! Már én is izgulok, főleg az altatás miatt! Mindenféle rémképeim vannak már ezzel kapcsolatban... :?

A csípőszűrésen minden rendeben volt, 90/90 fokot kapott, szóval még ultrahangra sem kellett mennünk! :D

Olvastam, hogy sokan vennétek már sport babakocsit. Az egyik barátnőm árul egy vadi új Pierre Cardin sport babakocsit, lábzsákkal, sötétkék/világoskék színű. Teljesen új, még gyári csomagolásban van! Ha valakit érdekel írjon privit!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Jo reggelt! Koran keltem es problemam is van! Na de szepen sorjaban:

Dinyuska: nekunk mar volt egy altatasunk (MRI) es hat ugyan nem vidam dolog, de utolag az mondom, nincs miert aggodni. Szoval fel a fejjel, nekunk anyuknak sokkal rosszabb ez, mint a babaknak... Az jusson eszedbe, hogy epp az altatas miatt lesz megbizhato a vizsgalat es nem kell ismetelni. En erre gondoltam, mikor bent volt a poronty, en meg kint...

Nanica: az a baj ezzel a tablaval, hogy kozel ugyanabban az intervallumban van vagy 20 baba es pici az itteni felulet, szoval tudom, hogy nincs mas megoldas, mint ez a dugo ott... csak megis olyan furi... es a babak fele font sincs meg... igazi muveszet lesz kivalogatni oket...

Na es a problemam: kikoltoztettuk ugye Aront a nappaliba - es ejszaka tok nehezen alszik el. Immaron nem az idoponttal van baj, az ugy nez ki visszaall a fel 10- 10-es idore, hanem maga az elalvas hosszu es siros. Nem tudom eldonteni, hogy fogfajos vagy anyas problema ez, ami teny: beteszem a kisagyba felalomban, hogy majd elalszik, ehelyett mikor tavoznek, elkezd nyoszorogni es sirni. Visszamegyek, a sotetben is latom, hogy mosolyog es persze elhallgat. Nyulkal utanam a kezevel. (Sagi, Agiboldi, ismeros? :D) Adok neki puszit meg simihegyek - lehunyja a szemet, kiosonok - jon a siras. Ha ott vagyok, megnyugszik. Ha elmegyek es rajon, arvakucukent nyuszit. Jajj!! Az is lehet, hogy fel egyedul? Megszokta, hogy ott vagyunk? Na, mindegy, ez a musor 2 napja megy, a meleg is lehet az oka.

Hat nalunk ez a fennforgas. Remelem hamar elmulik, egyebkent tok szepen alszik ejjel, 2x kel, csendben alszik, nem eberen, ahogy regen, a mi szobankban, szoval ez a resze pipa. Az elalvas is remelem hogy gyorsan kialakul ebben a szobaban. Majd helyzetjelentek es persze varom az otleteket / tapasztalatokat.

Meleg van! Mar most! De ha sietve elkuldom ezt a hsz-t, talan mai elso is lehetek!
kami

A júliusi Baba Patikában egy elég érdekes cikk van a nevelés/szigor témában. Ingyenes a gyógyikban.

Nanica,
Nem tudom, mennyire macerás váltogatni a hátteret? Mert az eredetiben jó volt a zöld, de így zöld háttérben egy kicsit beleolvad Szabibabi csík. Tudom, hogy nem lehet annyi színre szétszedni, hogy mindenkinek ideális legyen, de úgy kevésbé diszkriminatív :D
A fiú lány szétszedés meg határozottan közelíti majd Szabit a többiekhez. Úgyis a lányok a nagyobbak. :D
Nekem nagyon tetszik a táblicsku! :D

Dinyuska,
Semilyen uh-ra nem mentetek? Vagy csak az extra csípő maradt ki.

Na, megint beállt az ablak alá a büdösítő kocsi :evil: Sebaj, már úgyis be kell csukni az ablakokat. Azt hiszem, a szúnyogok kimúltak a melegtől vagy a légszennyezettségtől. :D Így végül tök jó éjszakánk volt.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Emma ma fél 5kor úgy döntött, hogy indulhat a nap :evil: Én csak puffogtam az ágyban, hogy még aludni sem lehet, amíg az apja szó nélkül fölkelt és megetette :oops: Aztán megpróbálta visszatenni a kiságyba, de jött a csukott szemmel nyöszörgés :evil: Esküszöm roszabb mint a sírás!!! Mindegy, csapkodva felkeltem és kiviharoztam a WCre, amíg az apja kivette a kiságyból és mire magamhoz tértem, már édesen gagyarásztak a nappaliban :oops: :D Ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy más is van, aki nehezen viseli a korán kelést (ugye Ágiboldi, Május? :D ) :lol:
Azért a korán kelésnek is megvan az előnye: legalább Gáborral jutott egymásra is kis időnk reggel, ami egyébként nem jellemző :( Mindketten addig alszunk, ameddig hagynak, úgyhogy reggelente általában az utolsó utáni percben kelünk és kapkodunk :?

Kami! Ilyet Emma is szokott csinálni - talán meséltem is az egyik talin, hogy mindig akkor köpte ki a cumit, amikor átléptem a küszöböt :twisted: -, csak ő a nappali alvásoknál. Én általában 5-6 kör után megelégelem a dolgot (akármilyen szépen is néz rám :lol: ), és hagyom egy kicsit nyekeregni: ált. fél perc kell neki, hogy elaludjon. Szerintem Áronnak csak új a helyzet, még nem szokta meg, hogy nem motozol mellette :P Szerintem hamar meg fogja szokni! ;) Nálunk egyébként az a legújabb, hogy nem is kell Emmának a cumi, elég ha csak a nyusziját a kezébe adom, magához szorítja (esetleg nyalogatja kicsit a fülét :lol: ) és úgy alszik el :P Itt egy kép:

Kép

Ja, és a fekvőtámasz nagggyon durva! :shock: Így kezdenek el úgy igazából kúszni, úgyhogy készülj ;)

Ma jön anyukám, én meg 3 nap után végre kimozdulok (már ha a szemét-levitelt nem annak számoljuk...) :D Marha jó progim lesz: tápszer receptért menni, aztán gyógyszertár, DM, ABC... De legalább emberek közé megyek kicsit :D
Vendég

Ja! Ria, köszi, érdekelne mindenképpen az a migrén gyógyi!! Tegnap annyira fájt este a fejem, hogy arccal feküdtem a párnára, mert úgy is zavart a lámpa fénye, hogy csukva volt a szemem :shock: Gábor azt mondta, hogy attól félt, nehogy megfulladjak :roll:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: