A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Azt hiszem, ebben a melegben a ventilátor már nem sokat segít... Ráadásul akkor jó, ha rámfújja a levegőt, de a szemem nem bírja sokáig, teljesen kiszárad... :(
Egyébként én sem vagyok nagyon izzados, de nem sokra megyek vele. Úgy ég a talpam, hogy majd megőrülök. Tegnap csak úgy tudtam elaludni, hogy betekertem vizes törölközővel a lábfejemet... :shock:
Ééééés! A héten beszereltetjük a légkondit! :D Itt volt a csőszerelő megnézni, hogy holnap miket hozzon a fürdőhöz, hogy felszerelje a zuhanyt meg a bojlert, aztán rákérdezett, hogy nincs-e melegünk, mert légkondit is beszerel. Párom ráharapott egyből. Úgyhogy hétvégére már hüvi lesz a lakásban! De jó!!! :lol:

Irina! Köszi, jó vicc volt... Zuhanyozzak sűrűn... De hol? :shock: (csak viccelek ám!) :wink:

Hajni! A múltkor engem is megijesztett Anyukám, ugyanis tök ideges voltam egész nap (akkor írtam is, hogy magam alatt vagyok). Mutattam Anyunak, hogy beizzadtam, erre tök rámijesztett, hogy nem a magzatvíz folyt el??? :shock: Persze nem az volt. Szóval szerintem nyugi, nem lesz semmi gond! De jó, ha minél hamarabb tudsz beszélni a dokiddal, hogy megnyugtasson!!!

Éva! Üdv itt nálunk! Gyere sűrűn! :)

Szelina is elkezdett rugdosni. Meg tegnap este úgy felnyomta a gyomromat, hogy levegőt alig kaptam... :shock: Remélem, nem fogja mindig ezt tenni velem. Majd beszélgetek vele! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Anesz! Neked is üdv itt nálunk!

Vadvirág! Gratu a csajszikhoz!!! De jó!! :lol: :lol:
Képzeld, a srácnak - aki csempézni a fürdőnket – a felesége is ikreket vár, ott is két kislány lesz. Valszeg hétvégén megindítják a szülést, a 37. héten van, és sima szülés lesz.

Na, majd holnap folytatom, nem jutottam a végére az olvasással... :oops: Már álmos a szemem.

Szép estét!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Klasszak az újabb fotók! :):)

Nagyon szépen köszönjük mindannyiotoknak a gratulákat, édesek vagytok, nagyon jó volt olvasni ahogy velünk együtt örültök!!! :):)

Hajni!
Tökéletes a pocakod! :):)

Niki, Móni!
Nagyon koncentráltunk a csajszikra és én még le is rajzoltam Őket már a legelején egy-egy A/4-es papírra, ráírtam a nevüket és ki is ragasztottam az ajtó fölé... :):) Na és persze kértük az égiek segítségét is, meg bíztunk Önmagunkban is. :):)

Ildi!
Igen, 4 csajszi és 2 pasi... :):)

Timi (Nyekrit)
Jól emlékszel, egészen biztosan így is lesz, egy ilyen jókedvű, vidám, pozitív gondolkodású, energikus, tervekkel teli, nagyszerű csapatnál másként elképzelni sem lehet. :):)

Manófalvi!
:):) Én csak hittem az Angyalokban... :):)

Mmarica!
Gratulálok a házhoz, ez fantasztikus! :):)

Éva!
Hála Istennek mindegyik gyerkőc a legtermészetesebb módon költözött a pocakomba. :):)

Regi!
Húha, szívből drukkolok Nekik! :):) Majd légyszíves írd meg a híreket ha megtudsz valamit Róluk...

Mi a ventilátorok, árnyékolók mellett ma már a virág spriccniket is bevetettük. :):)

Timi! (26)
Rendben, akkor max. 2 naponta... :):)

Gremese!
Bizony-bizony készíthetik a rózsaszín karszalagokat a Péterfyben. HURRÁ! :):)

Granda!
Köszönöm a gif-et. :):)

Múltkor akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy a legfrissebb fotó esetleg már az új lakás erkélyén készült-e?

Vadvirág
Vendég

Hajni
Egy bombázó kismama vagy néha betegen...de tök jó karban

Vadvirág
Sajna még nem lakunk az új lakásban, u.is az összes bútorunkat bükkből csináltattuk úgy, hogy a férjem rakja össze és pácolja tölgyre. Ő meg egy tök precíz, mondhatnám kukacos pasi :) De nagyon remélem, hogy aug. elejére lefut a dolog, mert a mostani lakást aug. 15-re odaígértem a húgomnak, aki átmeneti időre ideköltözne, mert a már megvett lakására vár... :D

Kép
granda

Sziasztok KisMamik!

Na már pár napja olvasgatlak titeket, de most jött el az idő hogy írjak is valamit! Kisbocsánat, de egyelőre nem írok külön külön mindenkihez mert kicsit lelassultam így nap végére, és bár olvastam a hozzászólásokat azt hiszem újra végig kéne menjek rajtuk, hogy emlékezzek ki is mit is irt... de majd ígérem fogok.. Én szeptember 12-re vagyok kiírva, úgyhogy közeledik közeledik.... ma szülséfelkészítőn a relaxáció és légzés című "fejezet" ről volt szó a Jánosban.. Ilyenkor előadások után az izgalmam mindig kicsit fokozódik....

Lányok én kb. 29 héten voltam a dokimnál, aki azt mondta ha nincs semmi különösebb ok, panasz elég lesz majd a 36. héten a Jánosba CTGre mennem.. Ha bármi van hívjam nyugodtan, de nem kell amagánrendelőjébe mennem.. Szerintetek nem lenne mégis fontos egy ultrahang előtte, hogy biztos a kicsi muki jól fejlődik? a pocakom hatalmas:) Én aggódom csak túl ezt a dolgot vagy menjek el előtte??? előtte havonta jártam, de hát mivel magándoki már így is annyi pénz ment el...
a vonalzót én sem tudom, hogy kell oda varázsolni... Valaki tud segíteni?

Hát kitartások nektek, nekünk pocakosaoknak ebben a melegben... Azt hiszem most megyek és veszek egy hűsítően fincsi zuhanyt.. majd ágyba bújok, elfáradtam ma...
Jó éjszakát nektek!
[/img]
pola

Pola
A koránkelők nevében is üdv a csapatban :D

A vonalzóhoz segítségül beollózom Neked azt, amit tegnap Évának üzentem:

Egy hosszú izét ír ki a gép, ha kész vagy a vonalzóval, kb. ilyet:
http://www.TickerFactory.com/

Na most ezt nem oda kell beollózni, ahol levelezel velünk, hanem felmész a topik tetejére, ott a társalgás ablak mellett találsz egy olyat, hogy "segédletek". Legördülsz a "prpfil" menübe és ott az "aláírás" ablakba kell beollózni ezt a szép hosszúságot.

Az újonnan jelentkezőknél pedig várni szoktuk az élménybeszámolót a terhesség eddigi örömeiről-fájdalmairól, szülés helyszínéről, stb + egy pocakfotót :!: :)

Kép
granda

timi26: azert, mert a munkamat keptelenseg abbahagyni, max csokkenteni lehet es szept-oktober a lenyeg. Liniket pedig mindennel jobban varjuk – es babazni szeretnenk!
Ugy gondoltam annyira meg en sem vagyok ugyes, h bevallaljak egy koltozest mindezek melle… (es a tulaj is orult, h hagytunk ennyi kikoltozest)

pola: udv itt. en is aggodos vagyok es nekem is azt mondta a dokim a 29 heten, h majd 34 hetesen menjek uh es ut hozza, de egy orokkevalosagnak tunik. hetfon emaileztunk es tartja magat ehhez, bar en mar mennek most azonnal!!!!!!!!!! :shock:

koszonom a hazgratulaciokat nagyon jo, h itt mindenki orul egymas boldogsaganak

DE AZTAN NEHOGY BELESSUNK ABBA A HIBABA A SZULETES UTAN, H ELKEZDODIK A VERSENY!!!!! 8) Nekem van 1-2 ismerosom, ahol ugyanakkor szulettek a gyerekek par nap elteressel es ok ad rivalizalnak! szornyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu amugy meg tudom, h itt mindnenki tok jo fej es kedves ...

talalka: menjunk kekbe hihihihihihihi

Kép

Kép
mmarica

Jó reggelt Kismamik!

Pola: üdvözlet neked is. Írj sokat magatokról! Tudjátok a nemét?
Szerintem, ha nagyon aggódsz, ugorj el a körzetileg hozzátok tartozó kórházba, és csináltass egy UH-t.

Mmarica: akkor most már értem. Végül is a baba mellet hamar elrepül az a pár hónap, és akkor költözhettek. Milyen munkád van, amit nem lehet csak úgy abbahagyni?
Az eddigi tapasztalatok alapján, szerintem szó sem kesz itt semmilyen versenyről. Itt mindenki nagyon kedves és átérzi a másik pillanatnyi problémáját, és aki tud az segít. Nem lesz ez másként babázás közben sem. Ugyanúgy , mint ahogy a terhesség is más mindegyikünknek más-más babáink is lesznek, ez nem jelent rögtön versenyhelyzetet. Lényeg, hogy mindenkinek korának és súlyának megfelelően fejlődjön a picije, és biztos, hogy ebben is egymás segítségére leszünk!

Pusssz! Megyek főzni. (paradicsomleves, túrógombi, vacsira lecsó lesz) Aztán irány a doki + UH!

Kép
Kép
timi26

Ja, és még annyit, hogy én pl. amióta betöltöttem a 7. hónapot azon izgulok, hogy mindenki gond nélkül betöltse, mert utána már nem lehet nagy baj.
És Vadvirágéknak és Gicáéknak meg külön örülök, mert annyi problémás ikerterhesség van és ők eddig probléma nélkül viselik, büszke vagyok rájuk!!!

Kép
Kép
timi26

Üdv MINDENKINEK!
Az éjszaka a pocaklakóm gyakorlatilag egyfolytába rugdalózott így nem volt már választásom csak az hogy a hálószobából átköltöztem a saját szobájába és itt nyugodott meg a kicsim.
POLAHa vannak olyanok akik a gyerekeken keresztül rivalizálnak akkor ők az életben is rivalizálnak. Én hetek óta figyelem ezt a fórumot és nyugodt szívvel mondhatom hogy a legjobb helyen vagyunk. Néha beszoktam kukkantani az augusztusiba csak kíváncsiságból hogy ott mi a helyzet. Képet sajnos még mindig nem tudok feltölteni mert a férjem tegnap nem volt egy fotográfus állapotába. :cry:

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert még a "hűvösben" el akarok intézni egy csomó dolgot.

Vadvirág: gratulálok a csajszikhoz!

Üdv. az újaknak, örülök, hogy jöttetek, írjatok sokat!

Nagyon szépek az új pocakfotók és uh képek, bocs, hogy név szerint nem emelek kis senkit!

Mmarica: gratulálok a házhoz!

Mi jól vagyunk, pörgök ezerrel. Hétfőn strandoltunk, szuper jó volt, kedden egész nap ügyintéztem, be is dagadt a lábam rendesen, meg még ma is folytatom. Nagyon-nagyon esküvőszezon van és rengeteg dolgom! Hétvégén 3 esküvőm lesz, de még nem tudom hogy leszek egyszerre 3 helyen. Na majd megoldom! :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!

Hajni! A párod nem szokta mondani, hogy milyen szexi kismami vagy? :D Tőlem lehet, hogy furcsán hangzana... :)

Mmarica! Én leteszem neked a nagyesküt, hogy itt nem lesz rivalizálás. Itt annyira jófej, segítőkész és empatikus társaság gyűlt össze.
És én már most elárulom, bárkinek születik meg a babája/babái, bármilyen sorrendben, és itt fogok bőgni a laptopom felett. :oops:

Pola! Üdvözlet! :D
Ha a dokid úgy látja, hogy nem kell hamarabb menned, mint a 36. hét, akkor ne aggódj. Ő végigkíséri az egész terhességedet, tudja, mikor kell menned. Az én dokim kb. 6 hetente lát, mindig hozzáteszi, hogy egészséges terhesség, én is az vagyok, nem szükséges 4 hetente mennem, addig is csak nagyobb-és nagyobb lesz a baba. Ha meg nagyon paragocsi vagy, menj el 4D-re (tudom, pénz, de) a 30-40 hét között készülnek a legjobb felvételek. Ezt nekem az a szonográfus mondta (Győrfi Mátyás - nála voltunk 4D-n, akinek a fotói itt a Babanetet is láthatók. (Hétről-hétre hogyan fejlődik a baba).

https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=31

Mazsola! Tök jó, hogy nemsokára kész lesz a füritek! És még a légkondi is.... Neked lesz itt a legjobb dógod! :wink: :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt mindenkinek.

Pola - Üdv neked. A dokid biztosan tudja mit csinál. Ha rendesen fejlődik a baba, és te is jól érzed magad nem lehet semmi baj!! Persze én is izgulnék.... :roll:

Egyébként nemtom ti hogy látjátok, de én azért többet vártam volna a fogadott dokimtól. Szimpatikus ember, és bízom sokévi tapasztalatában, de valahogy nem érzem, hogy annyira odafigyelne rám a havi gondozáson. Ha én nem kérdezek, nem mond semmit. és nem ő az első akinél jártam!
Persze lehet, hogy csak én vagyok érzékenyebb és fújom fel a dolgot, de ennyi pénzért több felvilágosítást várnék.

Marica - irigyellek! de szeretnék én is kertesházat. Remélem sok örömötök lesz benne.

timi - már most éhes vagyok! micsoda menü! különösen a túrógomboc indított be.

Mostanában örökké édességet ennék. persze csak a sós után :shock:

KépKép
anesz74

ha megengeditek egy kép kicsi Panniról. Itt volt 26 hetes, és 910 g.
Vigyorgott amikor meghallotta Apa hangját. Első látásra szerelem volt hihiih

Olyan jó nézegetni a Ti lurkóitokat is! Mennyire mások már most!

Kép

KépKép
anesz74

Granda!
Szuper jól fognak kinézni a bútorok - egyediek és különlegesek lesznek - és egészen biztosan örömmel fogjátok használni.

Nagyszerű hogy ilyen ügyes, precíz és van is kedve csinálni. :):)

A végén még aug. 20-án költöztök és tűzijátékkal ünnepelhetitek a nagy napot...

Timi! (26)
Oh, köszönjük szépen, édes vagy!

Mi is nagyon büszkék vagyunk mindannyiotokra, igazán fantasztikusan csinálja mindenki!!!! :):)

(Szerintem sem lesz szó semmiféle versenyről.)

Pola!
Üdvözlet tőlünk is. :):)

Esetleg egy 4D-s babamozi...

Dehát úgyis minden a lehető legnagyobb rendben van!!! :):) Bízz magatokban és az orvosotokban...

Vadvirág
Vendég

Na, a paradicsomlevesnek lőttek, lejárt az összes sűrített konzervem. :( Nem baj, majd csinálok barackturmixot leves helyett.
Mert az fix, hogy nem mozdulok ki emiatt. Legalább egy órát venne igénybe, mire összecuccolnám a gyereket, kocsival kiállni, de ha már a városban vagyunk ezt is azt is elintézni. Na neeem! Inkább a turmix.

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt mamikák, :wink:

Pola,
üdv közöttünk neked is! Írj egy kicsit majd azért magatokról, na meg képet is várunk! :wink:
Nem tudom, hogy ez a jó pár hét kihagyás a dokidnál normális-e, de ha a lányok azt mondják, hogy igen, akkor biztosan így is van.
Itt nálunk az utolsó trimesztertöl kéthetente kell menni terhesgondozásra, minden alkalommal van már ctg, meg uh is, ha indokolt, nekem a múltkor nem csinált, mert mindent rendben talált kézi vizsgálat után. :wink: Szóval nemtom, hogy itt lihegik-e egy kicsit túl, de nekem ez így nagyon jó, hiszen kéthetente hallom a szívecskéjét, meg ahoyg mocorog és jó esetben látom is öt, hogy rendben fejlödik.

Marica,
gratulálok én is a házhoz, nagyon jó érzés lehet kertesháztulajdonosnak lenni! Mi itt csak albérletben vagyunk sajnos, itt még lakást venni is iszonyat drága, nemhogy házat! :shock: Na meg úgy vagyunk vele, hogy ki tudja, hova vet még minket az élet? :wink:

Anikó,
te pedig akkor leszel szíves háromfelé szakadni és minden esküvön ottlenni!! :wink:
Szegényke, kitartás ebben a melegben! :wink:

Timi,
túrógombóc nem ér, ezt már egyzser megbeszéltük, vagy neeeem??? :wink: :lol: :lol:
Én nem tudom, hogy ma mit fogok fözni, igazából el kéne mennem boltba, de itt szakad az esö és jó hüvös is van az eddigiekhez képest, nincs kedvem megázni! :lol:
Itt állok az ablaknál és csodálattal nézem az esöt!! :lol: :lol: Ollyan jó, hogy végre lehült a levegö!! Szerintem a fiam is ezt a változást érezte tegnap, mert nem lehetett lelöni sem és iszonyú rossz volt. Mára megjavult! :wink:

Hát csajok, nekem is az az érzésem, hogy itt nem lesz semmiféle rivalizálás, olyan jó kis csapat gyült itt össze.
Bevallom, Ábel topikjába, mikor aktuális volt, nem is írtam, miután megszületett a gyerköc, mert abszolút nem figyelt senki a másikra, csak a saját dolgait fújta, ha reagáltam valamire, vagy lérdésem volt, senki, de tényleg senki nem is méltatta, úgyhogy úgy láttam, ez nem az a csapat, ahol megértenek, nem is éreztem jól magam, így nem írtam többet. Nagyon xarul esett a dolog, de vannak ilyen kismamik is, sajnos. :cry: Tisztelet az egy-két kivételnek, akik azóta is jelentkeznek néha priviben.
Itt nagyon nagyon remélem, hogy nem ez lesz, de nem is így ismertem meg a csapatot! :wink:

Na lassan elindulok valami élelembeszerzö körútra, mert azért enni is kéne valamit legalább afiúknak. Én elvagyok dinnyén is! :lol:

Majd még bekukk, most már lesz idöm rendesen!

KépKép
KépKép
motiot

Ja, még akartam írni, hogy Hajni, nagyon nagyon csinos vagy és nem kicsit a pocakod egyáltalán, pont jó!!!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Jo reggelt mindenkinek!!

Udv az ujaknak tolunk is, olyan jo, hogy minel tobben vagyunk!! :D

Pola! Ne aggodj az uh miatt, a kicsit mar lecsekkoltak tobbszor, akkor gondolom alaposan megneztek, hogy minden rendben van-e. Itt Angliaban, es olvastam, hogy a tobbi nyugati orszagban is, valamint Amerikaban csak 2 uh van a 9 honap alatt, amit ki tudnak szurni uh-gal, arra eleg. Ha minden rendben van veled, akkor nincs miert aggodnod!!

Emese! Medence uzemel? Jo lenne egy ujabb fotot feldobnod a nagy furdozesedrol :D
En mostanaban minden reggel napsutesre ebredek, na mondom kimegyek kicsit suttetni magam, olyan hulla sapadt vagyok mar mint egy verbeli angol. Aztan ahogy kigondoltam, a nap mar el is tunt :evil:

Szep napot nektek!

Niki
Vendég

Sziasztok, Kismamik!

Jaj, Regina, bocsáss meg, abból indultam ki, hogy már senki sem dolgozik (de nem tudom, miért gondoltam így) -- aki igen, az számomra igazi hős! :-)

Pola, szia a csapatban, okvetlenül küldj képet!!!

Anesz, Panka lányotok gyönyörű, gratulálok!

Jaj, Lányok, tegnap a Szent Imrében voltam terheselőadáson (nem ott szülök, csak az enyémben nincs nyáron tanfolyam), egy vízben szüléses videót is megnéztünk többek között, hát a végén mindenkinek potyogott a könnye... Csodás volt.
Sok kispapi is volt, ami nekem nagyon tetszett. Jövő héten újraindul a tanfolyam, akit érdekel, keddenként 18 órától vannak a Szent Imre Kórház F épületében az 1. emeleten (a Dr. Zellner Pál teremben). A jövő keddi téma a "Vizsgálóeljárások a várandósság és a szülés alatt" lesz.

Kép
Kép
irina

Motiot! Na igen, ez a turogomboc a mi erzekeny pontunk!! :)

Rivalizalasrol: valoban nagyon meg tudnak valtozni az anyukak egy ujszolott babaval, gondoljunk csak arra, sok csaladban problemat okoz, hogy az apukat is elhanyagoljak :? :shock: Neha bekukkantok a majusi babakhoz gyonyorkodni, hat ok nagyon nagyon jofejek es osszetartoak! Biztos vagyok benne, hogy mi is ilyenek leszunk! :D :D
Vendég

Sziasztok!!!

Na, végre 1 hét után idefértem a gép elé. Bár tegnap lett volna már időm, erre bedöglött a net egy vírus miatt, meg kellett várnom a férjemet, mert hát én csak idegeskedni tudok ilyenkor, megoldani nem tudom a problémát :lol: .
Visszaolvastam, és közben annyi minden eszemben volt - de elfelejtettem a felét. Nagyon gáz a memóriám... :roll:

Pocikaképek nagyon édesek!!!! :lol: Tegyetek fel minél többet!!

Hajni!
Nagyon csinos a pocid, egyáltalán nem kicsi! És örülök, hogy megnyugodtál a toxóval kapcsolatban!!A magzatvíz miatt én is megriadtam egyszer köhögés miatt, mert egy hangyát nedves lett a bugyim :oops: . Azt hittem, magzatvíz, de nem folyt többet, így megnyugodtam... :lol:

Kőszegi Timi!!
Igenis Te is tegyél fel képet!!Ugyanolyan gyönyörű kismama vagy, mint bármelyikünk! Amúgy az a rászáradt fehér kis izé tutira előtej! Én már 2 hónapja tapasztaltam ezt, azóta megnövekedett a mennyisége, gyakran melltartóbetétet használok, van, hogy egy babaökölnyi tejszerűség folyik ki egyszerre!!De ennek örülni kell! :lol: :lol:

Vadvirág!!
Ezer puszi és gratuláció Nektek és a pocilakó Kiscsajoknak!!! :wink: :lol: :lol:

Üdv az újaknak!! :lol:

Pola!
Én is aggódóbb vagyok szerintem az átlagnál...Bízom a dokimban persze. De a 26. héten voltunk utoljára, és akkor azt mondta, a 32. héten jöjjünk legközelebb. Jövő hét szerdáig kell csak kibírnom, de már tűkön ülök... :roll: :lol: :lol:

Tegnap éjjel kb. 10szer voltam pisilni :shock: . Na, nem is ez a baj. Hanem drága aktív kisfiam ilyenkor mindig felkel velem és dübörög. Most meg se moccant. Jól van, hadd aludjon, gondoltam. De a reggeli ébresztője is elmaradt. És elkezdtem keltegetni, kopogtam neki, szólítgattam - semmi. Persze nekiálltam a bőgésnek. Mert ez szokatlan, Kismedvém mindig aktívkodik. Sztetoszkóppal el is kaptam, meghallgattam a szívverését, ekkor nyugodtam csak meg...zakatolt a drága! És 9kor fel is ébredt!!Azóta alig aludt :lol: :lol:

Lányok, mindenkinek kitartást a hőségben!!! :lol:
Megyek, megeszem a tízóraira szánt 20 szénhidrátomat :lol: :lol: !
puszi!
kispocc

Ezt lehagytam:
Hajni,
a pocid tökéletes! :wink:

Kép
Kép
irina

Az ebéd letudva, végül is tojásleves lett a turmix helyett. Mondjuk én nem szeretem, de Rebeka nagyon, így kedveztem beki egy kicsit. Már egy adagot be is vágott.

Motiot, Niki: elnézést kérek, elfelejtettem... :oops: Annyira szívesen küldenék nektek belőle fénypostán!!! (Hátha valaki a napokban feltatlálja, és akkor csinálok nektek külün-külön és elküldöm!!! :D )

Kispocc: nem kell izgulni, nekik is melegük van odabent, és ne feledjük, egyre kisebb helyük van mocorogni. Enyém leginkább este kezdi a műsort, mint már említettem, eléggé fáj is. De a lényeg hogy mocorog. Alig várom már az estét, akkor láthatjuk is egy picit UH-n!

Megyek, kiteregetek, aztán pihizek, mert folyik rólam a víz.

Pusza

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Éva, igen mi Kméten leszünk. Nálunk Apa sokat utazik, így nem mertem bevállalni egy távolabbi szülészetet. :wink: Ill a dokimmal is elégedett vagyok! :)

Granda, nem félek egyelőre a fájdalomtól, mert tuti fájni fog. :D Csak az egészet, ahogy elképzeltem, olyan fura... Még emésztem a látottakat... :roll:
A szeméremcsont-fájdalom akkor normális? Az jó. :D

Mmarica, GRATULÁLUNK A HÁZHOZ!!!!!!!!!! Akkor nem unatkoztok a következő fél évben! :lol: De csuda jó lesz Nektek!

Hajni, csini a pocid! És hogy kicsi lenne?????? Ne viccelj! :D Pont akkora, amekkorának kell lennie! :D

Vadvirág, én is megbeszéltem az Angyalokkal, de lehet, Apa angyalkája erősebb volt... a múltkor 51%-ra fiút mondtak, és 49%-ra lányt. De mindegy, csak mindene meglegyen, és ott, ahol kell... :lol:

Üdv Pola! Biztos mindenki mást ír majd, de ha növekszik rendesen a pocakod, és rugdos a babó, akkor minden rendben lehet. Ha valami miatt kételyed merül fel, akkor meg elmész a dokihoz. :D
És mesélj egy kicsit magadról-magatokról!!! :)

Anesz, szerintem a doki nem mindig tudja pontosan, hogy éppen annak a kismamának milyen is a terhessége, .... stb.Szerintem kérdezz bátran, mert ő nem emlékezhet mindenkire személy szerint, hogy kivel mit beszéltek már át, és milyen kételyek merültek fel. A múltkor nekem a dokim tanácsolta, hogy írjam össze a kérdéseimet, amik csak úgy a hetek során felmerülnek bennem - megjegyzem, néha buta kérdéseim is vannak :roll: - és a terhesgondozáson megbeszéljük. És mindig készségesen válaszol. De kérdezni KELL! :)
És Panka nagyon édes a képen! :D

Motiot, az esőből most küldhetnél egy kicsit... :lol:
TÚRÓGOMBÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓC!!! Nyam-nyam, imádom! :lol: :lol:

Szerintem sem lesz itt rivalizálás. Mindenki más, a babák is mások lesznek, és féltékenykedés nélkül tudjuk átélni a másik örömét, és bánatát. Ez a babák születése után sem változik, hisz mindenki leírja a tapasztalatát, véleményét, és aki tud, az segít. Úgy hogy jó kis csapat ez, és JÓ IDE TARTOZNI! :D :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok. :)

Jaj csajok, köszi a dícséretet, de minden vagyok csak sexy nem. :cry: :oops: :roll:

Emese:
apa a bálna jelzővel szokott inkább illetni. :lol: :lol: :lol:

Újaknak üdv. :)

Táblát holnap rakok, aki szeretne javítattni szóljon.
Csak légyszi emeljétek ki szinessel. :oops:
Timi, Vadvirág: Nektek javítottam.

Na, megyek főzni. Ilyen melegeben :evil: :evil:
Vendég

Szia Irina! A Szt. Imrei szülésfelkészitőről érdeklődnék, mivel én ott szülök most kik voltak az előadók és egy picit hogy miről beszéltek. Bocsos picit önös vagyok de nagyon érdekel, mert lehet hogy nem tudok eljutni oda.
Köszi előre is. :) :) :) :) :) :) :?: :) :) :) :)

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Pola!
Üdv itt köztünk.
Én a 3. babámat várom de attol függetlenül van bennem aggodalom amikor hosszabb ideig nem mozdul.

Marica!
Gratulálok a házhoz.

Motiot!
Kérünk esőt!!!

Hajni!
Szép formáspocakod van szerintem se kicsi,pont jó.

Anesz!
Formás csajod van.

Timi26!
Túrógombocot ide a" szomszédba" is küldhetnél
szeretjük mi is.

Talán ma már én is tudok tenni képet majd később kiderül.

Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hajni!Júli 24 doki.köszi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!!

Na, én már direkt reggel 8kor megfőztem: gyümölcsmártást és hozzá pirított darát. Van még töltött paprika is maradék. Reggel is meleg volt a főzéshez, szegény gyerekem nem győzött kopogni a tűzhely közelében... :D

Lányok, el vagyok keseredve!! :roll: Most hívtam az SZTK-t és kórházat, hogy van-e, vagy lesz-e valami szülésfelkészítő, szívesen mennék. Dehát majd szeptemberben lesz, előtte meg februárban volt... :evil: :evil: :evil: Hát, köszönöm szépen. Szóval itt Veszprém megyében nincs lehetőség erre sem. :evil: Félek, hogy lemaradok fontos dolgokról, aztán mire a szülésre kerül sor, tök tudatlanul állok majd csak, mint a szamár :evil: :evil: . A fene egye meg... :twisted: :twisted:
Szétesik a fejem, Nektek nem fáj? Talán a meleg okozza...
Na puszkó
kispocc

Kedves Éva,
szívesen írok róla (plusz ajánlom ezt: http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... 1c9f797b42)
Én egy kis kiadványt szereztem be, amikor arra jártam.
Az a jó, hogy a Szent Imrében folyamatos (!) a szülésre felkészítés, most ért véget a 9 előadásos tanfolyam, de jövő héten kezdődik elölről. Leírom Neked, mik és mikor lesznek (a helyszínt egy korábbi hsz-emben leírtam):
1. Vizsgálóeljárások a várandósság és a szülés alatt (07. 24.)
2. Intim torna (07. 31.)
3. A várandósság, a szülés és a gyermekágy pszichológiája (08. 07.)
4. Várandósság - zene - születés - tánc (08. 14.)
5. Szülés, együttszülés, alternatív szülés (08. 21.)
6. Fájdalomcsillapító eljárások (08. 28.)
7. Az újszülött, baba-mama szobák (rooming-in), a szoptatás (09. 04.)
8. Kommunikáció az újszülöttel (09. 11.)
9. Összefoglalás, videófilmek vetítése (09. 18.)

Én azért mentem el a 7.-re és a 9.-re (a 8.-ra nem tudtam), mert szept. 5-re vagyok kiírva. ;-)

Kép
Kép
irina

Irina köszi az összes infót. :D

Kép
hajagosné szabó éva

Irina még egy kérdés be kellett előtte jelentkezni vagy csak odamentél és kész. Évi 8)

Kép
hajagosné szabó éva

Évi,
elég odamenni, a tanfolyam is ingyenes.
Vannak előtte ott fizetős kismamatanfolyamok is, de ezekről nem tudok semmit.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Megint nem sikerült írnom napok óta, csak mire végigolvasok mindent, utána nem marad már időm rá.

Kispocc: te hol fogsz szülni? Én Veszprémben lakom, és szülni is itt fogok a kórházban.
És mint írtam, itt nem lehet választott orvosnál szülni, hanem az ügyeletes szülésznő és orvos lesz benn.

Egy kényesebb kérdés: Ilyenkor szerintetek kell (és mennyit ?) fizetni, ha nem választott dokinál szülsz, hanem a kijelölt kórházban az ügyeletesnél? :roll: Egyáltalán szülés előtt vagy után? Mert mi van ha olyan sokáig eltart a szülés, hogy közben ügyeletesváltás lesz? (azért ezt nem szeretném :? )

Szeméremcsont nekem is fáj, néha sétálás közben is. És séta közben van hogy úgy nyom lenn a bébi ( Timi/Anna :D ) hogy alig tudok menni, aztán feljebb kúszik, olyankor jobb.

Sajnálom, akinek olyan meleg van a lakásban, nálunk 25 fok van, így nagyon jól viselem, igaz szinte egész nap itthon vagyok, nem nagyon mozdulok ki a hőségbe.

Jöv. héten megyünk a Balcsira 1 hétre :D

Kép
bfagi

Bfagi!!
Én is Veszprémben fogok szülni! És én dr. Jósa Elemérhez járok - szülni meg, majd aki épp ügyeletes lesz :? . Én nem tudom, mennyit és hogyan kéne adnunk "zsebpénzt". Szerintem csak szülés után...de tényleg nem tudom. Kár, hogy nem lehet fogadott orvosunk... :roll: . Na de ez van...Akkor lehet, hogy találkozunk majd a kórházban :lol: :lol: :lol: !Te kihez jársz dokihoz?
kispocc

Kispocc, Bfagi,
bocs, hogy beleszólok, de hogyhogy nem lehet választott orvosotok? Szabad orvosválasztás van az egész országban, nem? :? Hacsak nem az adott kórház szülészei deklarálták, hogy ők nem vállalnak magánban kismamákat... Szóval nem értem...

Kép
Kép
irina

Niki!
Íme az újabb (mai) pancsolós fotók! :D

Kép
Kép
Kép Nekem így kipúposodik a köldököm. :-)

Kép
Kép
Kép
gremese

Lassan eltűnik a lenti világ.... :shock:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Pola üdv a csapatban!

Anesz aranyos Pannikád! :D

Úgy irigykedek az aktív kismamikra! :roll: Én ma délig a wc-re alig bírtam kimenni... :oops: Ha lakást kellene felújítani vagy csak főzni,nem tudom mi lenne velem.Pedig alapjáraton nagyon pörgős vagyok,remélem ez szülés után visszaáll.Úgy szégyenlem néha magam,biztos úgy tűnik lusta vagyok. :oops: De ma még azt hittem abba is belehalok,hogy páromnak feltálaltam az ebédet.

Most meg itt ülök és bőgök...
Azt hiszem délután összekészítem a kórházi holmikat.Elkezdett a vérnyomásom ingadozni. :cry: Valószínűleg az okozza a mai fitt állapotomat.150/50 jelenleg. :shock:
Most kicsit jobban érzem magam,manó is sokat mocorog.Remélem lesz erőm délután párommal megtenni egy kicsi bevásárló utat,pár dolog még kell a kórházba majd.

Ha holnapig nem javul a dolog,visszamegyek csomagostól a dokihoz.Így is már csak 1 hetem lenne itthon.Nagyon szeretném kibírni.

Olyan jó olvasni amiket írtok!Reagálni nem nagyon tudok rá,napok óta nagyon tompa vagyok.Lehet hülyeség,de úgy érzem hamarosan szülni fogok...Teljesen olyan dolgokat veszek észre magamon,mint azokon a kismamikon a kórházban akik aztán megszültek.Ha nálam beindulna valami,rögtön megcsászároznának.Lehet a dokim jól mondta:ha 34. hetet elérjük az nagyon jó,de a 36. már egyenesen szuper és szülhetünk.A 34. holnap kezdődik...Hát nem tudom...Tapasztalt anyukák!Meg lehet azt érezni tényleg ha közel a szülés?A hasam is valahogy más mint eddig...

:roll:

Bocsánat,hogy ennyire negatívra sikerültem. :( Az vigasztal,hogy a lakásban minden rendben van anyukámnak köszönhetően.Ha be is kell mennem már így nyugodtabb leszek.

Sok puszi mindenkinek,ha valami történik apa jelzi!De remélem még én írok pár napig legalább. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Emese!!!! :D :D :D :D Neeeeeeeeeeeeeeeee, bepisilek a rohogestol!!! :D :D

Az a felszabadult pancsolas a medenceben...kiraly!! Haaat, most mar csak a virsli-ujjaid latszanak felulrol!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gremese:szép a pocid!Az én köldököm nem jött ki teljesen,a pocim olyan szélesebb és előrenézőbb lett inkább mostanában.Én is akarok ilyen medencét! :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Milena!! Fel a fejjel! Igazandibol nincs semmi baj, hat miert sirsz?? Nem tudom, megnyugtat-e, de nagyon-nagyon nehezen mozgok en is, teljesen kesz vannak az izuleteim. Kimozdulni sem nagyon tudok, mert bar szeretnek, de rogton bekemenyedik a hasam, olyankor lepni sem tudok, szegeny parom araszolgat velem a hosszu labaival, es a 46-os cipojevel.. :D

Szegyellni magad??? Ne viccelj mar!!!! Szerintem pihizz sokat, es inkabb maradj otthon!! A korhazba beersz 5 perc alatt, ha valami tortenne!! Inkabb lazulj el, azzal teszel a legtobbet!!

Bar Zeti mar szep fejlett baba, azert csak maradjon meg bent egy picit!!!
Vendég

Miléna: a héten én is a lustábbik énemet vettem elő, csak azt csinálom meg, amit muszáj. Lehet a meleg teszi. Meg hát most már tényleg csak pár hét van hátra. Ilyenkor a babának az a legjobb ha sokat pihizünk.
Már csak egy picit kéne kibírnia Zétinek, de már most sem lehet semmi baja, csak annyi esetleg, hogy nem lesz óriásbébi. De bízd magad a dokidra. Ha azt mondta, hogy jó a 34 hét, (gondolom már látott 1-2 korábban született bébit), akkor nyugodj meg. Mindenki szurkol neked!!!
Azért írj még sokat ha tudsz. Sok ++++++++

Kép
Kép
timi26

Miléna!!!
Figyelj csak, ne légy elkeseredve! Lehet, hogy egyáltalán nem a szülés következik még, hanem "csak" ezt a szélsőséges időt érzed...Éjszaka olyan migrénem volt, azt hittem beledöglök és a hasam is fájt már meg a derekam nekem is. És a kedélyállapotunkat is befolyásolja ám ez az időjárás!!Én tegnap egész délelőtt itthon ordítottam egyedül, rámtört a depresszió és fájt minden mozdulat. Ma délelőttre megjavultam, úgyhogy FEL A FEJJEL!!!NEM LESZ SEMMI BAJ! :wink: :lol: :lol: Kismedvémmel küldjük Nektek a pozitív energiákat+++++++++++++++++++++++++ :lol: :lol: !!

Irina!!
Hát ez úgy van, hogy az egész országra vonatkozó törvényeket felülbírálta a Veszprémi Kamara, így ez az ország egyetlen megyéje, ahol NEM LEHET ORVOST VÁLASZTANI!!Szerintem volt pár bal++++ orvos, akiket senki nem akart választani sosem - (vajon miért?? :lol: ), és az lett a vége, hogy nálunk csak az ügyeletes dokinál szülhetünk. Azt mondta a dokim, ez nem is fog változni, így van már kb. 3 vagy 4 éve... :twisted:
Úgyhogy majd imádkozom, hogy Kismedvém akkor akciózzon, mikor az én dokim lesz ügyis. Ja, és csak a 2 ügyeletes doki tartózkodhat akkor a szülészeten, a másikak a lábukat se tehetik be, nehogy mégis a saját orvosoddal szülhess...Na de már túltettem magam ezen :lol: :lol: , mi mást tehetnék...

Gremese!
Énnekem is ilyen a pocikám!! :lol: Mintha csak az enyémet fotóztad volna le! :lol: Így kijön a köldököm és a csík is így fut!! :wink:
kispocc

Kispocc,
hát őszintén sajnálom (és mélységesen meg vagyok döbbenve + fel vagyok háborodva ezen az önkényességen!!!), de őszintén azt mondom, hogy biztos nagyon jó kezekben lesztek az ügyeleteseknél, a szülésznők 99%-ban úgyis mindig az épp ügyeletesek köréből kerülnek ki, és ők lesznek Veletek végig! Teljesen igazad van, kész helyzeten nem érdemes idegesíteni magatokat!

Miléna, vannak "szülés előtt vagyok" tünetek, de egyetértek a többiekkel, a meleg is hathat Rád és Zétire így... A lényeg, hogy próbálj meg minél kevesebbet aggódni (én beszélek, amikor fél hete már az óriásbabám miatt idegeskedem, hogy miként fog is megszületni... de próbálok tudatosan pozitív maradni. :wink: ).
Itt mindenki gondol Rátok, és nagyon örülünk, ha Te leszel az első Anyuka itt! Sok puszi és sok sikert!

Gremese,
isteniek a pociképeitek (a többes szám már mindig mindenkinek természetesen a baba miatt dukál ;-))! Képzeld, mi a medencét egy fél este alatt sem tudtuk felfújni, úgyhogy belefáradva félbehagytuk. Talán jövő őszre tudunk is bele vizet rakni! :lol:

Kép
Kép
irina

És a belassulásról csak annyit, hogy max. 15-20 perces bevásárlásra vagyok képes. Ennyi. Én, az örök rohangáló, kilométereket a városban just for fun lesétáló, most egész nap csak ülök. Sebaj, külön kihívás, hogy vajon mennyi babaholmit tudok levadászni talp- és derékfájás nélkül. ;-)
Csajok, ráadásul mindenki elismeréssel adózik (és fog a jövőben is adózni) nekünk, hogy ekkora kánikulában hordtuk ki a babócákat. Úgyhogy kéremszépen mi most hősök vagyunk! :lol:

Kép
Kép
irina

Köszönöm szépen lányok Mindenkinek. Nekem is nagyon tetszik a kiscsaj.
:wink:

Móni! KITARTÁS. Ne lepődj meg, hogy sírsz. Én is szoktam pityőzni, csak úgy. Néha rám jön, ok nélkül. Már nem is gondolkodok rajta mért lehet. Kicsit érzékenyebbek vagyunk mostanság. Ha babó mocorog, nincsen semmi baj.

Gremese az én köldököm is ugyanígy kiáll, pedig azelőtt befelé nézett. a legjobb mikor pont ott dugja ki valamilyét Panka, és kőkemény lesz az egész. és linea negrám is van. kb 1,5 hónapja jött elő.

fura dolgok ezek.....

KépKép
anesz74

Veszprémiek
Én is csupán szabad akarat szempontjából tartom felháborítnak a kórház eljárását, hiszen ténylegesen valószínűleg jó kezekben lesztek. De azt hiszem, Motiot írta, hogy náluk ez az egész országban így van, eszi, nem eszi, nem kap mást...

Migrén
Azt nem mondom, hogy örülök, hogy másnál is jelentkezett ez a kedves fejfájás, de megnyugodtam, u.is én most éjjel rettentően aludtam, olya, mintha vizes lufi lenne a fejem és csak töltenék egyre belé a folyadékot :shock: Megmértem a vérnyomásom, a béka s*gge alatt van

Pakolás-főzés
Nálam is megy rendesen... Próbálom a jó oldalát nézni: állva komolyan mondom, jobban bírom ezt a Szaharát, mint fekve...

Gremese

Az biztos, hogy a legjobb fotókat Te szállítod :)

Kedves diétások

Ti bírtok enni? Nekem erőltető minden falat, most sok a 180g szénhidrát :)

Miléna
Mindenkinél vannak mélypontok, Neked meg egy nehezebb terhesség jutott, úgyhogy nagyon jól viseled! Ezért cserébe egy tökéletesen könnyű második várandósság vár!
Kép

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: