A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Nevtelen! Te Norcmorc vagy??? Nehogy elmenj!!!! Engem nem zavar, hogy a ferde nyakon kivul igazi negativum nincs, amirol irjak - kerdes, hogy masokat mennyire zavar, ha tolem mindig csak azt olvassak, ma napozok, ma forditok, ma igy vagy ugy van remek napunk. Nem vagyom vissza doolgozni, szerencsere nem is vagyunk rautalva egyelore. Szeretnek nemsokara kistesot, bar nincs segitsegem. Nekem inkabb Gedeiapus bajom van, de az meg igazabol nem ehhez a forumhoz tartozik. Neha kijon belolem, de ennyi.

Azt viszont eszreveszem, hogy az utobbi idoben nem is nagyon vannak reagalasok az iromanyaimra - legalabbis a korabbiakhoz kepest. Nyilvan mert akinek gondja van, nem irja azt, hogy "Kami, jajdejo neked" - en meg nem irom mindenkinek kulon-kulon azt, hogy "jaj de egyutterzek veled, hogy szorongsz emiatt vagy amiatt". Ezek olyan dolgok, amiket - szerintem - egy ilyen forumban nem kell kihangsulyozni. De azert szar ugy irni, hogy 10 hsz-bol 1-re reagalnak. Na. Ugyhogy arra gondoltam, hacsak nincs vmi rendkivuli eset - pl hogy leesik Ajron az agyrol, vagy kibujt az elso foga - irok egy kb heti beszamolot a jellemzokkel, dobok par kepet es inkabb szorgosan olvasgatlak benneteket. Ha ugy erzem, valakinek nagyon hasznosat vagy tamogatot vagy felviditot tudnek irni, akkor persze megirom :D Szoval nem kitorolt progi vagyok, csak hatterben futo :D

Jajj, lanyok, mi tortenik itt???? Ne legyunk mar ilyen benak! Betudom a melegnek a mai fordulatot, mindenki vegyen egy langyi furdot es higgadjon le!!! Olyan jo kis forumunk van, ne romboljuk mar le!!!
kami

Na, én itt töltögetem a képeket a picsawebre, aztán közben mik történnek :shock:
Ne máááá! Ha beindul a sértődősdi, annak nem lesz jó vége :roll: A langyi fürdő nem is rossz ötlet :wink:

Dobok pár mai képet Emmáról hátha elterelődik itt a figyelem a jó irányba :P

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Szerintem sem ér annyit az egész, hogy a jól összeszokott kis társaságunk felbomoljon!

Nóri!
Nem sértettél meg, csak nem értettem egyet a viselkedéseddel. De hát nem kötelező mindig mindenkinek mindenben egyetérteni. Ezért ne lépj ki! Az hülyeség volna!

Kami!
Én mindig reagálok rátok! :)

Barbi!
Emmának hatalmas vigyora van! :lol: :lol:

Lorca!
Most csinálom az általád írt vacsit. A tojásosat! :) Remélem jó lesz! :D :D

Na, voltunk lenn sétálni, szörnyűűű! És állítólag még a hétvégéig kitart. :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Ma
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:16-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Nekem az esett rosszul, amit priviben küldtél!!!!! Nem volt szép dolog... És még azt írtad, hogy nem a mai dologk miatt!!!! Hát akkor miért? Miért ma? Miért dobtad ki, ha annyira akartad akkor is? Miért köszönted meg, és zártuk le a dologot. Ez most úgy jött ki, hogy nem vagyok méltó arra, hogy elfogadj vmit tőlem. Sztem...
Bocs, de ezt most nem muszáj mindenkinek értenie!
Vendég

Na, jó kis Libero és Algida reklám lett.. :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Nóri!
Ha én priviben írtam, illett volna priviben is válaszolnod... szerintem. Ez nem tartozik a többiekre.

Timi
Kép Kép
timocska

A másik, hogy nem "jópofizás" ha vki megtartja a véleményét. Hangsúlyozom amit akkor gondoltam, mielőtt elmagyaráztad volna, mire gondoltál az éhenhalással kapcsban. Én csak azért írtam, hogy nekem is "zokonesett" először a dolog, mert Barbi maga alatt volt emiatt, amit teljesen meg tudok érteni. Nem a hozzászólásod miatt!!! Egyszerűen vannak dolgok, amit egy anya nehezen dolgoz fel. Nem hiszem, hogy bármi kivetnivaló is lett volna a viselkedésemben. Felnőtt emberek vagyunk. Én nem bántani akartalak. Te meg úgy megsértődtél, hogy ezt a privit küldted...
Vendég

Tudom, Timo, es amikor irtam ezt, gondoltam is magamban, "Timo nem rad gondolok" :D Nem is fontos egyebkent ez, csak az en szemszogembol, egyszeruen tudom, hogy nem kozosek a problemaink. Es meg csak nem is kivanom magamnak, hogy azok legyenek. Inkabb azt kivanom, mindenkinek gyorsan oldodjon meg, ami van: babaszorakoztatasi nehezsegek, szopigondok, mozgasproblemak, stb - kinek mi a szivugye. En kifogytam az otletekbol, mondok ezt-azt, amiket en csinalnek hasonlo helyzetekben, de amikor a legtobbre nincs is reakcio (azt az 1-2 kivetelt ki tudnam emelni), megis kb szazadjara olvasom ugyanazt a problemat, vagy mikor egy "igycsekkoldjotechnikavalszopizikeababad" linket dob be valaki ugy, hogy a legfiatalabb babank is betoltotte a 3. honapot kb, oszinten szolva ertetlenul allok ezek elott. Meg akkor is, ha tudom, a legjobb szandekkal kerult fol a pl link. Csak azt tudnam irni, "XY, egyutterzek veled" - na de azert vagyunk itt igy egyutt, mert ez termeszetes. Nem kell leirni. Akkor meg mit irjak??????? Viszont nagyon kivancsi vagyok MINDENKIRE (Norcmorc, rad is!!!!!), ugyhogy vagyok, olvasok, es jovok is - csak ritkabban. Magamhoz kepest - ami ugye nem muveszet :D
kami

Zárjuk le a dolgot! Én nem akartam vitát indítani! Sajnálom, hogy így alakult...
Vendég

Csajok! Semmi baj szerintem, ha neha kiborul a bili! Mint korabban mondtam, nem baratnok vagyunk, sokkal inkabb sorstarsak. Ez a mai napon tipusosan kirajzolodott. (Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kottethetnenek szoros baratsagok egy ilyen forumon! Remelem itt is kottetnek/kottettek!!!) Az X sorsu anyukak nem erzik at az Y sorsu anyukak bajait, es hajlamosak nem latoszogbe venni azt 1-1 velemeny megirasanal. De mivel IQ-s anyukak vagyunk MIND, meg kell tudnunk oldani! Akar priviben, akar itt (mondjuk ha a problema itt merult fol, hasznosabb itt megtargyalni, hogy esetleg a jovoben emlekezzunk a tobbiek erveire) Szoval csak nyugi, keszuljunk fol lelekben: egyre tobb ilyen "oszintesegi roham" lesz itt is - mint mindenhol mashol. Egy baratnom elore szolt, hogy viharok lesznek a babak szuletese utan - ez termeszetes. A muveszet az, ha meg tudjuk oket oldani es tullepni rajtuk, netan a javunkra forditani valahogy, ha lehet!

Uff, ahhoz kepest, hogy ritkabban jovok, mar megint beszeltem :D
kami

Kami! Rövid leszek és velős :lol: Szerintem ne gyere ritkábban! :P
Vendég

Kami!
Egyetértek veled, hogy felnőtt intelligens emberek vagyunk, oldjuk meg a problémákat.
Ja, és szerintem se gyere ritkábban! :)

Még egy mondattal visszatérek Nóri hozzád: nem azért írtam a privit, mert annyira megsértődtem. A dologgal kapcsolatban az előzőekben is privit írtam. Nem hinném, hogy amit egyszer priviben megbeszélünk, azt a fórumon kellene megválaszolni. Ez csak rád és rám tartozott. De mindegy.

Ordít a gyerekem, semmi nem jó neki!!!
:evil: :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Az esti szopi után igyál egy pohár bort! Én is azt fogok ;) Oldja a feszüccséget :lol: 8)
Kaptunk gyönyörű széééép naaaaagy vörösboros poharakat :D Az egyedüli bibi, hogy nem férnek be a konyhaszekrénybe :shock: :lol:
Vendég

Egyébként ma nálunk is "érdekes" napja volt Emmának... Volt minden a vidám gagyarászós nevetgélős verziótól a liluló fejjel ordításig :shock:
Vendég

Most megvolt a lilulós ordítás. Benyomtam egy kád vízbe, szopizott kicsit és elaludt! :)
A bor jó ötlet, csak egyedül nem túl vidító... :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami már megint megfogalmaztad, amit írni szerettem volna, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni:

"Az X sorsu anyukak nem erzik at az Y sorsu anyukak bajait, es hajlamosak nem latoszogbe venni azt 1-1 velemeny megirasanal."

Tényleg nem tudhatjuk, hogy kinek milyen napja van, mire reagál érzékenyen, mi az amit kerülnünk kell! Ha úgy vesszük sorstársként azért írogatunk a fórumba (legalábbis én), hogy örömünket, és bánatunkat megosszk mással is és az, hogy kapunk rá reakciót vagy nem, az már mellékes! Ha valamire semmi rekació nincs, legfeljebb leírom újra...

Mindig az a hasonlat jut eszembe, hogy ha kis közösségben élnénk, akár csak 50 évvel ezelőtt, akkor ezeket a beszélgetéseket személyesen, azt utcán összefutva, egymáshoz eljárva beszélnénk meg.(És ezt a talikon meg is teszitek!) És tanulnánk a kétgyerekes anyukáktól, a majdnem hat hónapos babák anyukájától stb.

Az újra felmerülő problémáknál az az igazság, hogy nincs mindig türelmem visszakeresni az akkori reagálásokat - hisz, mint most is, mindig csomo másról is írtok!Illetve nem biztos, hogy emlékszem, hogy egyszer már volt róla szó itt - hisz nekem akkor pl. épp a helyes mellretétel volt a probléma, és nem a cosmo :D
Lehet, hogy aki már túl van rajta, annak uncsi, de "az újszülöttnek minden vicc új!"

Rólunk:
Ma Linus, ha ébren volt egész nap brékelt 8) forgott körbe a hátán a játszószönyegén! leraktam 6 óránál és pár perc alatt már megtett egy negyed forulatot - és így forgott egész nap és sikongatott!

nanica

Az en kicsi Dinnye Ajronom iiiiigy tud nezni :D Meg tamaszkodni :D (Nem csoda, egesz nap ezt gyakorolja :D)

Kép Kép Kép
kami

Kami!
Csajok rettegjetek! Ha rám ilyen szemmel nézne egy pasi, tuti mindenem odaadnám neki! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

A bor helyett ettem egy kis boci jégkrémet. Az még egyedül is jó! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Írtad, hogy kiköltöztetted Ájront a nappaliba. De ott is alszik? Vagy csak nappal van ott játszani?

Timi
Kép Kép
timocska

LESZERETE AZ AGYROL A KISTV-JET!!!!! :shock: Hogy megnyalogassa. Beszarok rajta!!!!!!!

Kép Kép
kami

Ott is alszik. Persze! Az agyat koltoztettem ki - a jatszoszonyeg mar kint volt. Nagyfiu mar, ideje egyedul aludnia :D

Arra gondoltam, inkabb kepriportokat teszek fol Ajronrol. Az eletunk kepekben: Ajron tornazik. Ajron furdik. Ajron TV-t szerel. Ajron labdazik. Ilyesmi. :D :D

Mert Nanica, nagyon igazad van, hogy aszondod, mintha az utcan allnank le beszelgetni vagy egymasnal futnank ossze. De a lenyeg a beszelGETes - kulcskerdes, hogy valaszt is kapsz. Erteeeeed? En meg sokszor irok, mint a bolond (sose volt baj a beszelokemmel. nem veletlenul foglalta ossze frappansan Gedeiapu, hogy a noknek 3-tol 5-ig lehetne csak beszelniuk, az lenne a jo...), mert majd' kisurranok, annyira mondani akarom - de nem csak mondani, mert akkor Ajronnak is elmondhatnam, vagy a falnak. Szoval jo azert, ha kapsz valaszt is :D
kami

Csongria,
Gondolom, hogy milyen rosszul esett a megjegyzés. :? Engem egyszer megkérdezett az utcán egy nő, hogy mennyi idős, meg hogy hány kiló Szabi. Mindezek után annyit mondott, hogy milyen pici! Pár napig csak félárbóccal vigyorogtam. Még most is rossz rágondolni, pedig jó hónapja volt. Ráadásul agyam értelmesebb fele tudja, hogy nem akart megbántani. :oops:
Ha dietetikus barátnőd mond dolgokat bébiétkezéssel kapcsolatban, azt leírnád? Próbálok fejlődni e téren :D

Sági,
A padlizsánkrém hogy működik? Mindig csak nézem a boltban, de mivel semmit nem tudok vele kezdeni, szépen otthagyom.

Kép KépKép
lorca

És hogy viseli? Vagy te hogy viseled?

Timi
Kép Kép
timocska

Meghogy kisurranok - kiDURRANOK! :D

Timo
:
Remekul! Tegnap vegre nezhettem a "24" 6. sorozatat anelkul, hogy nemara kellett volna vennem a dirrdurrpiffpuff miatt :D Gedeiapu ilyet szolt, mikor meglatta a valtozast: "Vegre normalisan nez ki a szobank" :shock: Osztonos apuka, mi???? Ja, egyebkent Aron agya helyere a novenyek kerultek, igy nez most ki a halo "Aron-resze":

Kép
kami

A kisszeken a ventilator van elvileg, de napkozbenre athoztam ide es most Aron mint valami kejenc malac a hus szelben alszik...
kami

Kami!
Nekünk a nappali kezdett bútorraktárrá változni: járóka, pihenőszék, babakocsi stb. Lassan Lilla belakja az egész lakást, mi már csak a hálóban húzhatjuk meg magunkat! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! A világért se gyere ritkábban olyan jó olvasni meg Ájronka pofiját látni... :D

Voltunk lent egy kicsit ebben a rekkenő hőségben. Próbálunk ismerkedni a ház lakókkal...

Timo én is megvígasztaltam magam este, csak én fél liter kakaóval nállam az a number one!!! :D Jó hideg volt.

Megyek lezuhizok, Beni nyügik az ágyába biztos a meleg az oka!

KépKép
csongria

Egy pár órát nem jövök és mi történik. Ne már, szedjük már össze magunkat ha kérhetem!!! Mindenki bőszen olvassa el Kami véleményét, mert teljesen egyetértek vele. Viták voltak, vannak és lesznek is és mi itt meg is oldjuk ezeket, remélhetőleg a maitól szebben.

Kami,
Ki fogja nyomni nekünk a bolcsességet ha nem jössz? :lol:
Milyen érdekes, leírtad vagy kétszer, hogy a te hozzászólásaidra nem reagál senki. Na tessék, most mindenki veled beszélget. :lol:

Május,
Meg van medence!

Lorca,
A bolti padlizsánkrémet össze nem lehet hasonlítani a házival.
Padlizsán megsütve héjastól (én kint sütöm a szabadban és akkor jó füstös ize lesz), hagymát dinsztelni, majonézt házilag készíteni, a padlizsánt pépesre aprítani, összekeverni, só, bors....meg amit szeretnél hozzá (fokhagyma, citrom..). Röviden. De ha egyszer átjöttök csinálok neked!!!

Na nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek.
Vendég

Helló Csajok!!!

Örülök, hogy mindenki van, újra és teljes fordulaton :D ! Szerintem tök jól csoportokba lehet osztani minket: vannak a fórum háziasszonyai, van a tudományos vonal, a humor szekció, stb. Én pont ezért a sokszínűségért olvasom ezt a fórumot (meg mert nincsenek feszültségek :!: ). Ha csak boldog, gyermeküket érettségiig szoptató anyákról szólna a mese, már mennék is a "ver a férjem" topikba :lol: .

Nekem megint tejcsatorna elzáródásom volt, úgyhogy a szoptatásokat diszkrét fogcsikorgatás kísérte :evil: .

Súlyokat csak otthonról tudok ma írni.

Timo,
meg fogom változtatni majd a linket, amint vége a nyaralásnak.

Én egy naptárba írtam (eddig) a szopi időket, és mellé jegyzetelgettem a fontosabb eseményeket, de kezdek lanyhulni.

A munkámból kifolyólag én is diagramm mániás vagyok: rezsi, tankolások, terhességi súly, Sebi súly, stb. A lényeg, hogy minél rondább legyen pl. vízcsepp háttéren gyűrtpapír oszlop, stb.

Nekem azt mondták, hogy normális gyerek voltam, a tesóim pedig két anyán oszlottak el (kettő-kettő, és mindkét helyen csak az egyik volt extrém eset), de azért így is maradandó rombolást végeztek az idegrendszerükben :twisted: . Majd róluk is teszek fel képet, a hétvégén együtt voltunk mind az öten.

Kami,
Áron nézős képe szabályosan hátborzongató, tényleg nőgyilkos pillantása lesz. Néha azért hasonlít Gedeiapura (Csiniapu Csinifia). erről jut eszembe, Gedeiapu nem neheztelt, hogy kompromittáló képeket tettél fel róla, szoktad neki mondani, hogy milyen sikere volt?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Na, látom, megint jól fel lett kavarva az állóvíz. :(
Tápisok! (Mi is azok vagyunk, már az első naptól... ) Timi biztos nem rosszból írta, amit írt. Megmondom őszintén nekem fel sem tűnt. :oops: Szerintem az anyatejes mamáknak nem is áll a szájuk arra, hogy "tápi". Ja és ráadásul a tápit én tejcsinek hívom! így könnyebb! ;) Szóval nyugi!! :)
Ami sokkal idegesítőbb (szerintem), amikor akár a játszótéren egy tök idegen nyanya odajön, megnézi Laurát, majd az első kérdése: Szopik? Na ezen úgy meglepődtem, h csakis az igazat tudtam válaszolni, (pedig már 1000szer megfogadtam, h idegeneknek azt mondom, h persze) hogy NEM! Erre Ő: Mert? Azt hittem felpofozom! :evil: :evil: :evil:

Pisis Pelus: Mivel Laura tápis, így pontosan tudom mennyit eszik. Ugyan annyit, mint eddig... És a pelusok nem annyira pisisek! Szóval szoptatós mamaik: NYUGI! Nézdmááá, egyszer talán én segítek egy szoptatós maminak! ;)

Sno: Jó! :)

Nóri!
Anyával nekem mindig jó volt a kapcsolatom, sőt, nagyon jó! De a szülés után még sokkal jobb. Nem egyszer kicsit megkönnyezem, amikor elválunk. És most volt az eslő szülinapom, amikor nem kérdeztem meg: Anya , milyen volt, amikor én születtem... :) Már tudom! Csodálatos! (Na, ez most talán sértő lehetne a csaszisokank! Szóval nehogy valaki mesértődjön nekem!!!! :? )
És én is érzem, hogy mennyi szeretetet és törődést kaptam Anyától, szóval még jobban hálás vagyok neki, mint eddig.

D vitamin! Szerintem amennyire csak lehet, figyeljetek, h ezt minden nap megkapja a baba és ponosan az előírt mennyiséget (1csepp)! Ez zsírban oldódó vitamin, szóval nem ürül csak úgy ki a szervezetből, szóval nehogy túladagoljátok a duplázásokkal.

ROLI, BRIGI, ÁRON! Boldog hófordulót!!!

Lora!
Tetszik a tortilla! Nagyon szeretjük a Mexikói kaját. ;) Ez a Nagycsarnok, a Vásárcsarnok, ami a Közgáznál van?

Na most egy kicsit rólunk:
Ma voltunk Laurával vese UHn, minden ok! :)
Ezen kívül ma kapta meg a 3hós oltást, ezt is túléltük. Előtte jól kikészítette a doki, szóval nagyon sírt szegénykém. Ugynis rákérdeztem az intim tisztogatásásra, mert mert a védőnőnk, aki mellesleg egy alkoholista .... azt mondta, hogy nem szabad kitisztogatni stb. mert majd kitisztul magától. A doki mondta, hogy kötelező minden este rendesen kitisztítani!! Mindeközben észrevette, hogy már baj van, ugyanis összegyógyult a hüvelynyílása! :shock: Hát én annyira megijedtem, hogy azt el sem tudjátok képzelni!!! :cry: De a doki résen volt szerencsére! (Ez az új dokink, a régit lecseréltem hálIstenenk!) Szóval kitisztogatta és átszakította a hüvelynyílást, már be volt egy kicsit gyulladva, azt mondta, h ebből simán hashártya gyulladás lehetett volna. Hát én majdnem elájultam ott a helyszínen! Szóval megdícsért, hogy rákérdeztem a dologra.
Ja és úgy néz ki, hogy újra fogják oltani a BCG-t is! :(

Holnap megyünk csípőszűrésre! Remélem ott mindne rendben van!

Csütörtökön pedig viszem hallásvizsgálatra este. az objectív vizsgálatot altatásban csinálják, szóval izgulok! Drukkoljatok, légyszi!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

JA és a mai mérésadatok:
Súly: 6600gr
Hossz:64cm (Áhhááá, akkor ezért olyan feszesek a 62es rucik! :lol: )

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Hú Dinnyus, úgy látom átvetted a stafétát Kamitól, és most értetek izgulhatunk :cry: .

Nyáron miért kell a D vitamin, ne jut elegendőhöz a napsütésből? Vagy ez hülyeség?

Timo,
Kicseréltem inkább most, ezzel egy kis törődést szeretnék viszonozni.

Orsi
Kép Kép
sno

Dinnyus,
Ne már, ilyen van, hogy összenő a nunijuk és már kicsit be is volt gyulladva?! Annyra felháborít amikor ilyen okos védőnőkről vagy orvosokról van szó!!!
Hogy csinálják a hallásvizsgálatot ilyen piciknél? És miért altatásban?

Na most már tényleg eldugulok.
Jóccakát!
Vendég

Sági,
Én az élő növényt nézegetem. Azt nem is tudtam, hogy boltban is kapható püré változatban. Lehet, hogy furin néznének rám, ha a ház előtt sütném. De a hajléktalanok között biztos sikerem lenne :D

Dinyuska,
Elég brutálnak hangzik a dokis körötök :shock: A hüvelyprobléma nem a tisztogatásból/hiányából ered. Öntisztuló a hüvely, csak ha belemegy valami, azt kell kitörölgetni. Milyen popsikrémet használsz? A Neogranormonost pl szigorúan tilos össze-vissza kenegetni, a szokásos boraxos mehet bárhova.
A hallásvizsgálathoz pedig drukk. :( Remélem, minden rendben lesz.

Timocska,
Bútorügyileg neked is tudom ajánlani az egy bemegy, egy kijön taktikát. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sno,
A bébik mája fejletlen, ezért nem tud elég D vitamint termelni.

Én is húzok, arra várok csak, hogy legyen egy kicsit hűvösebb és ki tudjam nyitni az ablakot. Most olvastam el az előrejelzést. Aki nem akar sokkot, az ne tegye. :roll:

Kép KépKép
lorca

Hát Csajoook,
érdekes fejlemények....mintha csak egy brazil szappanoperát néznék! Tamásnak röviden összefoglaltam a történéseket, csak azzal kommentálta, hogy "Micsoda dráma!" :lol: :wink:
De tényleg! Valszeg mindenki túlérzékenykedte, pedig a közös hsz-k nekem ártatlannak tűntek. (Barbi, a bor jó ötlet!!!! :wink: )
Kami,
(reagálok :lol: ) nem éppen te írtad Bendegúz régebbi hasonló panaszára, h azért olvassuk, ha nem is mindenhez tudunk hozzászólni? :wink: Ha minden hsz-dre (és mindenkiére)reagálnék, egész nap a gép előtt ülhetnék wink: :lol: (ez most pojén) és nem lenne időm a kedvenc elfoglaltságomra, Rolira.
Ja, én már megszoktam, h nem mindig kapok reakciót, végülis vagyunk vagy 30-an, nem?

Amikre én panaszkodni szoktam, azok nem is igazi problémák, inkább csak kihívások, "a gyereknevelés szépségeinek" mondanám (amíg a gyerek nem beteg). Nekem tanulságos, h ki milyen nehézséggel áll szemben és hogyan küzd ellene.
Gondolj azokra is, akik csak olvasnak, oszt gyere, amikor tudsz.

Nóri, te is, ha sikerült megbeszélnetek a dolgokat.

A fürdőruci ha közös probléma volt, ha nem, nálam megoldódott!! Belefértem egy régibe és estére a látvánnyal is megbarátkoztam. 8) Holnap ugyanis elmerészkedünk egy strandra (egy szálloda medencéje-remélem, nem lesznek sokan...)

köszi a köszöntéseket (Briginek én is minden jót kívánok!)
jó éjt!
Vendég

Dinyuska,
izgulunk is, az összes felsorolt izé miatt (na, ez közelíti a probléma kategóriát). Majd mesélj holnap!
Vendég

Sno, Sági: egy apróság :) egy ny-nyel írom a nevem, nem kettővel :) nem vagyok én dinnye :D

Lorca: popsikrémnek gyógyszertári használunk (az a szokásos boraxos?). Remélem, most már rendben leszünk, bármitől is volt az összenövés... Egy hónap múlva ránéz a doki, akkor kiderül.

Sági: a hallásvizsgálatot azért csinálják altatásban csecsemőknél, mert az ő figyelmüket még nagyon könnyen eltereli minden más, ami körülöttük van, és ezért előfordulhat, hogy nem reagál vmi hangra, pedig hallja. Ezért kell objektív hallásvizsgálat, amihez viszont alvó csecsemő kell. Hallomásból úgy tudom, hogy ezen a vizsgálaton fejhallgató és elektródák segítségével a hallósejteket stimulálják és vizsgálják a reakciójukat. A tényekről és eredményekről majd beszámolok.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Grafikon-rajongó-Nanica, :)
Roli adatai: 3650gr 54 cm-vel indult.
4060, 5400, 5970, 6360, 6760gr (hosszadatom csak 3,5 hós korából van, 63 cm.
Én is az utókornak vezetem, talán a menyemet érdekelni fogja (jó anyós leszek, mi? Már most pedálozok neki, pedig valszeg még meg sem született) 8)
Vendég

Dinyuska,
Igen, annak kell lennie. Sárga, büdi (legalábbis nekem) és olyan a melegtől mint a kacsazsír. Mivel ezt bemehet a nuniba is baj nélkül, akkor a legjobb. A gyógyiban ezen kívül van vagy 30 féle másik, de a védőnők ezt szokták ajánlani. A kislányokat a dokiknak minden hónapban le kell ellenőrizni nuni ügyben, a hüvely összenövése viszonylag gyakori, ha előfordul, utána még inkább kell ellenőriznie. Azt te is láthatod, ha van valamilyen nem szokványos tapadás, ha igen, akkor irány a doki. Inkább nézzen bután, hogy mit akarsz, minthogy megint gyulladás legyen.

Bigsis,
Fürdőruci ügyben irigy. Én még terhesség előtt sem fértem bele a sajátomba :) Újat meg nem vettem, mondván, ekkora fenékkel úgysem megyek strandra.
Én is lecsekkoltam anyósnál bébi Robit. Már többet tudok róla és tesójáról is, mint ők magukról.

Én itt olvasgatok, ahelyett, hogy aludnék. A két gyerek aludt délután, én meg velük. Így most egy picit sem vagyok álmos. Azt hiszem, leporolom az egyik számítógépes játékomat és megyek kentaurokat gyilkolászni. Így, éjfél után már semmi entellektüel hajlandóságom nincs.

Kép KépKép
lorca

Na csak melalvás előtt gyorsan:

Kami, ne mááá, én még a sütidet is megcsináltam :D, és sztem senkit nem zavar, ha minden jól megy, én szeretemolvasni, és reménnyel tölt el, főleg ha fordítasz is.

Én viszont százszor leírom, h ordít, hiába unjátok, és választ se várok, de muszáj valakinek leírnom, ha már meg nem pofozhatom... (dehogy tenném, nehogy komolyan vegye vk)

Dinyus (1 ny-nyel :) ) nekem a védőnéni mondta, h a D vitamint adhatom úgy is, h vasárnap 7 csepp..? Bár mostmár nem hiszek a védőnénikben! :shock: írd majd mi volt a vizsgálaton

Kép
Kép
agiboldi

Szépjóreggelt! :D

Hát nálunk nem igen akar lehülni a lakás! Éjjel minden szúnyoghálós ablak/ajtó nyitva volt és még mindig 27 fok van bent! 30ról indult. Most fejtem kicsit, virágot öntöztem és azthiszem megyek vasalni. Remélem cserébe a párom hordozza a Linus popóját, szabin van, úgyhogy ki kell használnom :D

D. vitamin:
7 csepp egyszerre??? még a kettőnél is felitatok belőle, mert a betegtájékoztató szerint a túladagolás káros lehet a veséjére! (tegnap elfelejtettem beadni :roll: :oops: )

Nuni tisztogatás: most jól összezavarodtam, ugyanis nekem is azt mondta a védőnő, hogy ne tisztogassuk, mert a természetes tisztulást akadályozhatjuk vele, ha véletlenül valamit a tisztogatásnál a hüvelybe kenünk... :evil: Most akkor mossam vagy ne?! :!:

Fürdés: lehet, hogy most rám dobáltok ma követ, de én nem fürdetem a Linust minden nap (most, hogy ilyen meleg van igen)!

Újszülött korától helti kétszer volt rendes, kis/nagy kádas fürdés - egyébként meg reggel este forralt vizes vattával és néha egy kis fürdetőkrémmel töröltem át a fejét/szem, fül, orr, száj környéke, pofi, nyak/ és a hajlatokat valamint a tenyerét, kézfejét, lábikót.
Persze nem hagyom ám sz..osan a gyereket, de ha nem piszkolja össze magát nagyon akkor csak a cicamosdás jön :)
A sogornőm védőnő - ő javasolta, mivel igen érzékeny volt a Linus bőre. Elmondása szerint a bőrt védő savköpeny majd csak a 6 hó környékére "erősödik" meg rendesen, addig 2-3 nap kell hozzá, hogy helyreálljon a fürdetés után!

Kami: a délutáni képen úgy tűnt, hogy rendesen megkopott Áron haja, látszik már az új?

SnO: hihi jó kis csoportdinamikai leírást adtál! Egyébként ezek a Viták a szerepekből adódóan be vannak "programozva" a csoport életébe, e nélkül nem is fejlődhetnénk :P

Egyébként szépen alakul a tábla és a két grafikon, lehet, hogy a hét végére már összejön annyi adat, amit fel tudok majd rakni... Timo segítesz, hogy lehet a táblázatot/diagrammot ide vagy a picasara képként feltölteni?

Na mentem vasalni, mielőtt teljesen felkel a nap!

nanica

Ágiboldi,
Nem gondoltam volna, hogy lesz valaki, aki utánam vagy előttem ír ma. :D Egy másik fórumba jöttem csak kotyogni, de azért nem tudtam kihagyni a hszedet. :lol:

A melegnek megvan az előnye. Este sokáig fent vagyok, reggel korán kelek, de mivel a siserehad is kidől a hőségtől, aludhatok velük délután. Remek kombináció :D

Kép KépKép
lorca

Nanica,
Jéé, nem csak Ágiboldi előzött meg. Te is egy koránkelő vagy. :wink:
Itt sem megy 27 alá, pedig a nem szúnyoghálosakat is kinyitottam egész éjjelre. Jól össze is csipkedtek. De legalább Szabit nem csípik, engem annyira imádnak, hogy az összes rajtam randizik.

Nunis kérdés: Ez attól függ, mi a helyzet. Ha pl egy XLes trogyival van tele a pelus, akkor az mindent betakar és el kell távolítani. Tényleg óvatosan, mert a nagy tisztogatásban több mehet bele, mint egyébként volt. Akkor érdemes belenézni, hogy jutott-e a hüvely nyílásába és a szélein letörölgetni. Behatóbban nem kell, nem szabad, ahogy mondta védőnőd, a természet jobban megoldja. Ha csak mosod és felületileg letörlöd valami vizessel, attól nem lesz semmi baja. A gond főleg a krémektől lehet, azzal vigyázni kell, de ha te is a Dinyuska-féle boraxosat használod, azzal nincs gond.

A fürdetés egyéni szokás kérdése. Angliában, ahol gyerekekkel dolgoztam, pl sok kisgyerekes fürdet csak hetente egyszer. A többi az általad említett cicamosakodás. A hosszú, gyakori, mindenféle hipi-szupi fürdetős kiszárítja a bőrt, és főleg télen, fűtési szezonban az érzékenyebbeknek komoly gondot okoz. Ezt további krémek használatával szokás rontani. Szabi minden nap fürdik, az első hetek kivételével. Akkor sokszor csak amolyan tűzoltás volt, egyszerűen lehetetlen volt megoldani a két gyerekkel.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)
Itt voltam ám ma is 5-kor :!: , csak gondoltam, nem írok! :)
Egyszerűen élvezem hanalban, hogy nincs 38 fok! :) A lakás nálunk se hül le, pedig minden nyitva van. Most 29 fok van.. :( Tegnap este Lilla szobájában 33 fokot mutatott a hőmérő! :shock: :shock: :shock:

Én Lillus nuniját óvatosan kitörölgetem a törlőkendővel. Nem nyúlok bele, de azért mindig megnézem, hogy mi a helyzet.

Dinyus!
Nagyon sajnálom, hogy pici lányodnak ennyi bajt kell átélni. Azért a nunifelszakítás durva lehet, rossz belegondolni! :cry: :cry: A hallásvizsgálathoz drukkolok!

Nanica!
A picsawebre képként tudod csak feltölteni a grafikont, exel formában nem. De ha odajutsz, segítek szívesen.

Fürcsi:
mi ált. mindan nap fürdünk. A nagy melegben 2-szer is. De volt úgy is már még régebben, hogy úgy elaludt este, hogy nem volt szívünk felkelteni a fürdetés miatt.

D vitamin: én sokáig kettesével adagoltam. Kérdeztem a védőnőt, lesz-e baja tőle. Mondta, adjam nyugodtan kettesével. De mostanában, mióta a szájába csepegtetek, nem felejtem el. Pelusozás közben benyomasztom neki! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Na, jó kis migrénnel ébredtem :(

Kami! Az az első kép nagyon vadító! És tényleg egyre inkább Gedeiapusabb ;)

Timi! Nálunk is fullon van a nappali :shock: Azt a fotelt, ami most Emma szobájában van, azt később vissza akartuk hozni a nappaliba, de már nincs hova tenni :shock:

D vitamin: a csontok fejlődése miatt tényleg fontos!!! Eleinte én is állandóan elfelejtettem, de most a kiskádban (!) tartom, hogy tuti minden fürcsi előtt megkapja

Dinyuska! Jesszus :shock: Itt jönnek az anyai megérzések... Milyen jól tetted, hogy megkérdezted!!!

Bigsis! Csak nem Gödre mentek? ;)

Nuni: én is tisztogatom - arra figgyelek, hogy a hüvelybe ne kenjek bele semmit, de kívül mindig körbetörlöm: még a kórházban mondták, hogy a nagyajkak körüli részt is minden tisztába tevésnél ki kell törölni. Fürdésnél csak sima vizzel mosom át.

Na és akkor még egyszer UTOLJÁRA a tegnapiról: úgy érzem, az robbantotta ki a dolgot, hogy én leírtam, hogy engem bántott az a mondat. DE: NEM SÉRTŐDTEM MEG!!! És NEM a TEJ miatt, hanem az egyéb dolgok, amik anno nálam bejátszottak, de ezt tényleg nem részletezném. És én azért sem reagáltam elsőre, mert tudtam, hogy ez az én bajom és nem bántásnak szánta Timi és nem a tej miatt esett szarul, stb. Nem ragozom tovább, aki akarja, az már elsőre is megértette. Majd talán egyszer egy talin elmesélem a háttér sztorit...
Vendég

Barbi!
Akkor szent a béka? :D :D

Ma csak délután leszek, ha leszek, mert nem leszünk itthon. Menekülünk a melegtől! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja ja :D Azért nem is írtam először, mert sejtettem, hogy félreértés lesz!

Klímás helyre mentek vagy strandra?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: