A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Túl vagyok egy maratoni vasaláson! :lol: Peti nagyon jól viselkedett úgyhogy tudtam vasalni.
Mi nem voltunk kint sem és még fürcsi sem volt, de ha most majd felébred akkor irány az új medence!!! :lol:
Vendég

Kinn még mi sem voltunk, szerintem csak 7 után megyünk le kicsit sétálni!
Ebben az időben semmihez sincs kedvem, főleg úgy, hogy Lillus egyfolytában nyafizik! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok

jó sokat írtatok míg nem voltam. Kint ragadtunk a telken. Ott jobb a klíma, ha hideg van, ha meleg van. Most is ott lennénk, de Brigi belázosodott tegnap este (38,3 levonva), és elvittem ma a dokihoz. :( Szerencsére nincs nagy baj, állítólag egy enyhe vírus. Bár nem szeretem ezeket az enyhe vírusokat, az én epeköveimre is ezt mondták először. :evil: Viszont úgy néz ki Brigi már jól van, nem lázas. Csak egy kicsit többet alszik a szokásosnál, még szopizni is kelteni kellett párszor. Bár én sem vagyok túl éhes ilyen melegben, max egy kis mandulás Magnum! Nálam ez a nyerő! :)

Engem meg aug. 29-én műtenek :(, a jó benne az, h addigra Brigi már majdnem fél éves lesz így ha nem megy utána a szopi már nem bánom annyira. Amúgy sem tudnék szoptatni a kórházban, mert első nap gyógyikat kapok, a másodikon műtenek altatásban, a harmadik nap meg elvileg mehetek haza. Csak bírjam ki addig görcs nélkül!
Hát ennyit rólunk.

Áronkának nagyon boldog 5. hót! Úgy rohan az idő! Meg minden érintettnek is boldog hófordulót!

Nóri, Ria
Van egy tök jó homeos oldal, itt egy csomó homeos gyógyír megtalálható babának és felnőttnek egyaránt:
http://www.simonmed.hu/termek.php?alkat_azon=67&oldal=0

Ja és van még egy jó oldal, itt bármilyen képről posztert készítenek, és most ingyenes próbaképet lehet csináltatni saját képről!
http://www.posztershop.hu/probanyomat.php

Mi is vettünk Kami féle medencét, Brigi nagyon élvezte! :)
Kép
Adós vagyok még anya-lánya képpel:
Kép
És 3D-s képpel. Szerintem nagyon hasonlít önmagára! :)
Kép
lora7

Lora! Nagyon meg nőtt Brigike mióta nem láttuk: :) Jobbulást Briginek! Neked meg szurkolunk a műtét miatt meg hogy ne legyen addig görcs!!! :)

Meleg meleg r...... meleg van!

KépKép
csongria

Sági! Maratoni vasalás ilyen időben! :?:

Válás: szerencsére sem az én, sem a párom családjában nem fordult még elő, így érdemben nem tudok véleményt nyílvánítani ez ügyben. Remélem mi is sokáig együtt maradunk Viktorral (kopkopkop)! Persze nálunk is vannak kisebb viták, de amúgy béke és szeretet. :)

Anya-lánya kapcsolat nálunk akkor kezdett javulni, mikor elköltöztem otthonról. Egy kicsit összeférhetetlenek voltunk. Most hogy Brigi megszületett, már igen jónak mondható a kapcsolatunk. Én is sokkal jobban tolerálom, hogy néha bele akar szólni az életembe. Tudom, h csak jót akar és úgy szeret engem, ahogy én Brigit. :)

Mi is estére tervezünk egy sétát, az előbb az ablakra sütött a nap és 47fokot mutatott a hőmérő. A lakásban "csak" 28 fok van. :evil:
lora7

Lora,
A klímával szemben jó az idő!!! :lol:
Vendég

Kami!

Van egy törvény: a fiúk az anyjukra, lányok az apjukra hasonlítanak. Többnyire! Nem tudom, miért, de így van. (a kivétel erősíti a szabályt) Anyóst is büszkeséggel tölti el, ha a fiacskáját hozzá hasonlítod majd... Persze nem akkor, amikor a dinnyemagokat potyogtatja a billentyűzetre... :-) :twisted:
Vendég

Lora!

Sajnálom kicsi Brigócát. Remélem ennyi volt csak a betegség.

Nekem Luca egész nap fájlalja a fogát, morog, néha sikít is egyet... Kivéve ha eszik, vagy ha vízben van. Amúgy kb 6-7 órát aludt át a napból. Hülye vagyok, minek osztom az észt a fogzásról, mikor az én gyerekem úgy szenved, hogy megszakad a szívem. (mondjuk tegnap elfogyott a gyógyi és csak délután tudtam adni neki, lehet tényleg ennyire jó???)
Vendég

Na, most meg igy nyomja:

Kép

Nem szeretem, mikor igy alszik, mert bar latom, hogy vesz levegot, emelkedik-sullyed, akkor is felek. Ugyhogy szepen megforditom... folebredt:

Kép

Eeeedes :D

Nori! Hat remelem Ajron nem dobalja el a dinynemagokat, majd probalom megtanitani :D Vagy majd o fog takaritani es rajon, hogy nem eri meg :)

En porszivozni akartam, de beszart a porszivo. Most moshatok fol...

Na, megyek, megetetem a hofordulost. Vegtere is 20 perce kellett volna, de hat aki atalussza a vacsiidot...

(Ja, nem is irtam, hogy hirtelen felindulasbol kikoltoztettem a nappaliba!!! Mostantol kulon szobaban alszik es letezik, es raadasul belepett a 6. honapjaba is, micsoda veletlen egybeeses!!!)
kami

Lehetek OFF? Nektek mi a kajaspecialitásotok? Amit mondjuk akkor csináltok, ha vendég jön. És monduk nem kell 12 órát kavargatni, meg 150edény hozzá... Jó lenne felfrissíteni a repertoárt. Balogh apuka olyan válogatós....

Nekem a legjobban a sajtos-tejszínes csirke jön be. Általában ismerik ezt a receptet, mert annyira egyszerű és fini, de leírom.
Felszeletelem a csirkemellet vékony szeletekre. (kb rántotthús) kis só, bors... Aztán mint a rántotthusit, bepanírozom- liszt, tojás, és nem zsemlemorzsa, hanem reszelt sajt a végén. jó sok! Ebből megy pár réteg a jénaiba majd nyakonöntöm egy 330ml-s főzőtejszínnel. Kicsit "elmancsolom", hogy jusson a husik közé (vagy eleve öntök közé kicsit) Alufoliával lefedem és irány a sütő. Amikor megpuhul, le a fóliát, tetejét (alját) aranybarnára és kész is!!!! Hidegen szendvicsbe, vagy melegítve is tök jó!!!

Mégegyszer bocsi, de ha vkit nem érdekel, ne olvassa el! :-)
Vendég

Nori!

En most mezes-mustaros csirkemellet csinaltam tejszines burgonyaval Gedeiapunak es (bar kovaszos uborkaval ette :shock: ) izlett neki. Nagyon egyszeru: mustar es mez osszekever, hus beletesz (hus elotte vagy megsoz, vagy nem; tetszes szerint vag: csikokra, szeletre, utobbi esetben kicsit klopfol), hagy atjarni amennyire ido engedi. Forro olajban kisut (nem leeget), maradek "pacle" olajba beleont, tejszin hozzaad, so-bors-rozmaring, egyformara vagott krumpli beleszor, felfoz. Hami-nyami.

Nem irtam adagokat, mert en az ilyet mindig "tetszes szerint" csinalom... A tiedet pedig most penteken csinalom meg, ugy dontottem. Ki is masoltam a receptet...
kami

Kami,
Boldog hófordulót Áronnak!

Kaja:
Én zöldségmániás vagyok. Sok zöldség, egy csirkemell, sajt, zöld fűszerek. Alufóliába vele úgy, hogy nem érjen a sajthoz.

Csirkemell tepsi aljára, rá sajt, rá krumplipüré. Sütőbe. Szép, mert ha a krumpli el van simítva, szép csíkokat tudok rá húzni villával.

Gondolom az is ki lehet találni, hogy a csirkemell és a sajt a másik kedvencem :wink:

Na eddig aludt, most jön a fürcsi. Nem bírja Szabi a meleget, egész nap alszik. :D

Kép KépKép
lorca

Van egy szupi receotem nekem is azaz Sanyi apunak mert nálunk ő főz nem enged a konyhába amikor itthon van. Na nem mintha nem tudnék főzni csak neki a hobbija.

Főzni kell egy csirkehúslevest csirke mellből sok sárga ill. fehér répával. Ha megfőt ki kell venni a répákat és a húsit, kis kockákra vágni plussz mehet bele konzerv borsó és kockára vágott csemege ubi. Majd egy mártást kell hozzá készíteni 2 főt tojás sárgája 3 nyers tojás sárgája és fokozatosan keverni gépi habverővel hozzáadagolva az olajat. Annyi olajat kell tenni hozzá amennyi mártást szeretnénk. Addig kell keverni mig már nem tud kiesni a tálból(mint a tojásfehérje hab). Akkor só-bors és összekeverni a salival...isteni. Nem olyan bonyi mint ahogy leírtam és egyszerre két fogás lesz. Ja és a husi levest mi behabarjuk 1 tejföl 1 ek liszt 1 kiskonzerv paradicsom keverékével. Igy lesz lengyel paradicsom leves! Érdemes kipróbálni :D

KépKép
csongria

sági
basszus, pont éjjel voltál eszembe (kamival együtt), h megkérlek benneteket, mint kikaközeli lakosokat, h ha mentek, vegyetek nekem légyszi medencét, mert én sehol sem látok jót, viszont a kika nekünk egy másik csillagrendszer.
gratula a vasaláshoz, igazi hős vagy a szememben!

ágiboldi
egyet se félj, kele ma 3x30 percet aludt, úgy látom, így hat rá a meleg, ill, ha kimozdul a lakásból. ma a kertben voltunk. még sose mentünk ki, mert olyan izé, h mindenki rálát, de ma ez se érdekelt, szvl piknik volt egész nap

drusza
rem, h melegkiütés és nem a víztől! kelének továbbra is utálatos dolog a hasonfekvés, de talán már csak háromnegyed tüdőből kiabál. mondjuk a fejét még mindig nem n emeli :(, kartámasz meg a fasorban sincs, de nem akarok azonnal ítélni, meglátom mi lesz egy-két hét múlva. ma reggel a kanapén hasaltattam, onnan szépen rálát a tévére (motiváció - egyébként szigorúan tilos :))

norc
n jó a homeopata futár!! kár, h terhesség alatt nem tudtam róla, a gyomorégésemre szívesen kipróbáltam volna!

majus3

Juj, nagyon jók ezek a receptek!

Nálam a ázsiai kaják jönnek be - nagyon gyorsan megvannak, és még az is szereti, aki korábban nem evett keleti kaját.

Persze az ízesítése lehet bármilyen, én csak a technikát szeretem nagyon! A husit a forró serpenyőben minimális oljon kb 4-5 percig erősen pirítom, amikor már levet ereszt akkor mehet bele a többi hozzávaló. Kicsit összerottyant és már kész is.

Az alapanyag bármi lehet, a lényeg, hogy kb egyfomára legyen darabolva, mert úgy guszta... én kb penne méretűre darabolok mindent - ez a része macerás de utánna megvan secperc alatt és csak a wok kell hozzá.
Az aktuális kedvenc a csirkemell - rostokra merőlegesen darabolva, hozzá cukkíni, kis hagyma, ananász a levével együtt, kakukkfű és fokhagyma.
Kicsit édeskés ezért én a rízs helyett inkább pirított tésztát szoktam készíteni.

Ehhez a tésztát egy EDÉNYBEN leöntöm forró vízzel(nem főzőm!), fűszerezem sóval és levekockával vagy vegetával ( a legjobb lenne leves)
Mikor a husi kész, azt kiszedem a Wokból, a wokot újramelegítem és a tésztát belemerem, kicsit lecsöpögtetve. Piritom egy kicsit, teszek hozzá szójaszószt és merek rá a tészta áztatólevéből és elforralom. Ezt addig ismétlem (max 2x) amig megfelelően puha nem lesz! Pocakosan a tésztához még raktam fél marék vékoynra darabolt káposztát és hagymát -azt mostanában már nem merem :P.

nanica

De jó csajok!
Csomó új kaja! Meg is próbálom... Azt hiszem az ázsiaival kezdem holnap...
Most jöttünk meg a sétából. Egész nap aludt. Kipurcant a melegtől. Lehet, hogy maratoni éjszakázásnak nézek elébe. Sebaj, nyár van, egyszer élünk!!!

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

azt elfelejtettem írni, hogy a pirított tésztát azt spagetti tésztából készítem, és persze sózom a husit :P

nanica

Május,
szerintem is hasonfekvés szemből motiválással a legtutibb. Úgy tud pihenni is szegény. (és tényleg, ha kint vagytok, talán több érdekes szemből-nézegetnivalója akad)
Nekünk is csak közös kertünk van, de mindig olyan szép a gyep, h senki nem mer rámenni (akkor meg minek? Kérdezhetnénk).

Mózesból kikukucskálás, hú de ismerős!! Csak Rolinak nincs ilyen karizma és sapija 8) Mi az IKEA közönségét szórakoztattuk ily módon. Tamás igen élvezi a sétáltatást: mindig mondja, hogy szuperjól lehet ismerkedni (ugye, a szentéletű?) Meg azt találgatjuk, hogy vajon mikor múlik el ez a korszak, hogy idegenek megállnak babát nézegetni?

Minden strandolót irigyelek, de én nem merném bevinni Rolit ilyen közös medencébe.

Lora,
örülök, h Brigi jobban lett, akkor most mentek is vissza a telekre? Vagy otthon is tudtok medencézni?
Timo,
nem tudtam, mi az a szájdobolás, de apa megmutatta. Lillus ügyes!!! (okés, ha találkozunk, megmutatom a hipp-hopp jön Vukot is). :lol: :lol:
Sági,
jaaaaaa, légkondis lakásban azért most is lehet vasalni (már csak lelkierő kérdése, gratu, hogy neked van! ) :wink:

Minitalisok,
várjuk azokat a képeket!!
Nanica,
ez a wok recept tök jó!!!

Nóri,
Én legutóbb kétszersült palacsintával vártam a vendégeket (ill. ha hús, akkor són sütött csirke :oops: ) Le sem merem írni a "receptet". De Karácsonyra azért mindig kiteszek magamért.

Lorca,
köszi a jótanácsokat és a bíztatást!
Vendég

mi is beiktattunk 5 körül egy xtra fürcsit, csak simán a kiskádban, de igy is nagyon élvezte.
aztán fél 8 körül séta, utánna evés és szopiba alvás.

Napközben Linus is keveset aludt, azt is sírdogálva, nyöszörögve, remélem éjjel azért jól alszik!

jóéjt!

Timo, neked meg jó reggelt! úgyis te leszel az első :P

nanica

Válás,
Még mindig kissé „megnemértettenek” érzem magam (de ettől még nem vagyok művész 8) ). Még utoljára megpróbálok rávilágítani a koncepciómra (mert nem bírom elképzelni, hogy nem értetek egyet :) ), szóval szerintem tenni kell a párkapcsolatért, mert a legjobbakban is vannak hullámvölgyek, és az általatok felhozott példák is azt mutatják, hogy a kezeletlen, eltemetett párkapcsolati problémák tragédiákhoz is vezethetnek. Ha a fő probléma valamelyik szülő természetéből fakad, azon a gyerek szempontjából nem segít a válás. Tény, hogy vannak helyzetek, amikor a gyerek érdekeit szolgálja, de nem olyan gyakran, mint ahányszor felbomlik egy család. Na, azt hiszem ezt nem tudom elmagyarázni, így írásban, úgyhogy mondjátok, hogy „jó”, hogy abba tudjam hagyni végre :D :oops: .

Kami,
Ha megnyugtat minden nap írok egy „rém” sztorit a tesóimról, mert történt velük egy s más, de élnek (ok, van egy-két heg, de semmi komoly). Csak egy gyors példa: a húgom a járókában aludt, mire az anyu újra ránézett, már az ágyon ugrált anyaszült meztelenül, egy villanykörtével a szájában (amit ő csavart ki az olvasólámpából) :shock: .

Timo,
Még nem tudom mikor megyünk haza, legkésőbb a hétvégén. Szerintem ezt a nagy hőséget még itt vészeljük át. A képek lehet, hogy csak aztán lesznek feltéve.
Nálunk is kevesebb a pisi, sajnos a kaki is (eddig 2/nap, most már az 1-nek is örülök).

Nanica,
Ilyen csúnya Sebi a képeken? :D Nekem meg Te voltál szimpatikusabb élőben. Linus így is úgyis egy szépség (remélem nem neheztelt az apukája, amikor nem láttam elsőre a hasonlóságot)!
Mindig kíváncsi voltam hogy készül a pirított tészta.

Nóri,
Anya-kérdés bonyolult. Én pl. most nem tudom elképzelni, hogy maradhattam apánál. Sokszor megbeszéltük már, és mindig megértettem, de most valahogy nem. Legvadabb rémálmaim egyike, hogy elveszik tőlem a gyerekem, és más neveli fel, és nem tehetek semmit (mert ma már nem csak az anyáknak ítélik a gyereket váláskor, és ehhez nem kell alkoholistának lenni).

Én is így tudom, de Sebi eddig tiszta apja.

Lora,
De jó az anya-lányos, és tényleg hasonlít.

Orsi
Kép Kép
sno

Jóreggelt! :)

Lillus este 8 után csak most szopizott, de már nem bírok visszaaludni! :cry: Itt hörpölöm a kávémat.. :lol:

Orsi!
Jó! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha rákattintok a www-dre, akkor nem is a legfrisebb Sebi képek jönnek be. Nem lehetne úgy csinálni, hogy azokat lássuk? :oops: :oops: :oops:

Drusza!
Azért irigyellek a piknikért! Én max a panel tövébe mehetnék le a homleszekhez! :D Sétálni se voltunk, estére totál nyüszi volt Lillus! :)
Ja, gyomorgésről már annyit akartam írni, hogy mindig te panaszkodtál a legjobban és Kele milyen kis kopirnyó lett! :lol: :lol: :lol: Ebből is látszik, hogy a népi hiedelmeknek semmi közük a valósághoz! :D

Lora!
Aug. vége még messze van, örülök, hogy addig mehet a szopi! Amúgy én most már úgy vagyok vele (paramami), hogy már nem halna éhen a gyerekem, ha nem tejcsit kapna. Szóval, kezdek nem parázni a tejcsiügyön! :)
Nagyon szép az anyás kép, Brigi tök aranyos rajta! :)
Drukk a műtéthez! :)

Én semmi extra könnyű receptet nem tudok, mert általában hajlamos vagyok a munka nehezebbik végét megfogni és tök bonyolult kajákat készíteni (ezért nem is főzök hétköznap) :oops: :oops: . Na, jó, a sütöben sült fűszeres csirkecomb nem olyan bonyolult... :oops: :oops: :oops:

Na, Roli is belépett az 5 hósak táborába! Hurrá! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

timo
látom megint fitt és üde vagy :lol: :oops: Lillus kiütései eliszkoltak már?

Húúú hát 1-el kevesebb ebből a dögmeleg napból :lol: Lea 1/49kor elaludt és f6kor ébredt :lol: :lol: :lol: én pedig először 3/4 5kor hogy mizu a gyerekkel de csak meghallgattam hogy szuszog-e a (bébiőrön át és már nem keltem fel :lol: ) aztán aludtam még egy fél órácskát.
Szopizott egyet de kivételesen nem aludt vissza most nyüszög az ágyában próbálkozunk az egyedül elalvás technikájának elsajátításával :lol:
most olyan szívszaggatóan (nem túl hangosan) szólítgat :oops: "anya gyere már légyszi naaaa!" hogy lehet ezt 15-20 percen keresztül kibírni? :oops: :oops: :shock:

hóforduló
én állandóan elfelejtek mindenkit ezen alkalomból felköszönteni...bocsika! :oops: semmi személyesség
mindenesetre most mindenkinek gratula!!!!!előre és utólag is :D

na megyek nem bírom tovább.... :oops: :oops: :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

itt vagyok :oops: kicsi fejét megsimiztem 2x és már el is aludt :lol: ezek szerint kellek neki :lol: imádom ezt a gyerkőcöt :lol:

tudom hogy úgy alszik el ahogy szoktatom de lehet hogy nekem is kell hogy bújcsizzunk? :shock: :lol: igen nekem is kell :oops: :lol:
úh róki abszolút értem hogy miért szereted a cicin altatást :lol:
Lea azt nem tolerálja de a simit igen és már az is haladás hogy nem kell dajkáljam ugye lorca? :wink:

húúú csajok megmozdult a függöny!!!!!kereszthuzat!!!!!
6 óta próbálkozom vele :lol:

receptek
ebben a melegben még nehezebb a főzés mert semmit nem kívánok így azután fogalmam sincs mit együnk ...legszívesebben gyümölcsöt fagyival és jéghideg vizet egész nap de sajna nem lehet annyi gyümit ennem amennyit szeretnék mert Lea akkor szenved

bigsis
nekem is pont ez a bajom a strandolással...mondjuk én magam sem szeretm pont emiatt a medencéket ,usziba is ezért nem jártam
nyáron meg méginkább zsufi minden medence...

a tenger az más :lol: de eddig 2x sikerült eljutnunk oda először Horvátország aztán 2005-ben nászútra Mallorcára mentünk mondván milyen csuda klassz lesz...1 hétre mentünk ebből az első és utolsó a repüléssel, utazással telt :shock: hiába csak 2 óra az út a 2. 3. 4. nap SZAKADT AZ ESŐ (Mallorcán :shock: :shock: :shock: ) úh tengerparton az 5.6 napon voltunk :lol: viszont bejártuk az egész szigetet :lol:
azt hittem a guta megüt amikor megláttam az esőt egyébként állítóla évente 4-5 napot esik ott az eső hát mi kifogtuk :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
A kiütések még megvannak, de halványodtak. Úgyhogy betudom a melegnek!
Pisis pelus még mindig nincs több, az éjszakai is száraz volt! :shock: Pedig 2 óránként szoptatom, jókedvű stb.
Most szundizik. Már megjártuk a boltot is, voltunk kicsit levegőzni. Még elviselhető odakinn.
Az összebújás nem baj, sőt! :) Most kell még kihasználni, mert később nem biztos, hogy díjazni fogja! :lol: Bár talán a lányok bújósabbak, mint a fiúk. Én is szeretek összebújni Lillussal, bár a rúgkapálásoktól elég nehéz! :D
Éjszaka 27 fokra lehűlt a lakás! Most már visszamelegedett! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Tenger! :)
Huh de jó lenne! :)
Csak visszagondolok a tavalyi 2 hét Spanyolországra és máris fáj a szívem! 8) 8)
Pont tegnap mesélte barátosném, hogy hétfőn indulnak Rhodoszra. Majd megett a sárga írígység. És ekkor Bali megkérdezte, hogy mikor házasodnak össze a barátnőmék és mikor vesznek lakást.. és rájöttem, hogy inkább a család, lakás stb., mint a szingli élet! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

néhány fotó (Picasahoz nem értek :oops: )

művészi?
Kép

apja/lánya
"hamm bekaplak!" :lol: Kép

bömbi Kép

kedvencek húúú ez nagyon nehéz :lol:
ezen még dolgozom

alvós Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

timi
Lillus sokat izzad?
a pelusokat nem tudod lemérni? lehet hogy van benne csak kevesebb...
ha jókedvű akkor tuti nincs baj

na felébredt Lea úh kajaidő :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

De hat meg 9 ora sincs es ti mar ennyit irtatok????

Hey! Barbirol ki tud valamit? Tegnap probaltam hivni, kikapcs, ill. nem vette fol - mondott volna valamit, hogy nyaralnak vagy ilyesmi, csak nem figyeltem? Kene vele beszelnem...

Orsi! Jo :D De azert: tetelezzuk fol, hogy az ember lanya nem azert megy ferjhez, hogy 8 honap utan elvaljon. Hanem mondjuk - szerelembol. Es valoban holtaiglan gondolja. Meg akkor is, ha szar az a kapcsolat - remenykedik, hogy majd a feher ruha meg a rebego unnepi szempillak mindent megvaltoztatnak. Gondolhatod, hogy kuzd a hazassagert! Meg a kapcsolatert. De ha a kuzdelem eredmeny nelkuli, es egyre tavolabb kerulnek a felek egymastol, ritkan szolnak egymashoz es akkor is durvan, netan az egyik felrelep - minek kuzdeni. Halott dolog. Ami engem illet, en nem vagyok egy felados tipus, igy eletem legnagyobb kudarca (es legjobb leckeje) ez a kapcsolat, illetve hazassag volt a ferjemmel. Isteni szerencse, hogy nem lett gyerekunk. Illetve ez mar reg nem a szerencsen mult... de ha lett volna se maradtam volna a ferjemmel. Kemeny lehet egyedul nevelni egy gyereket, de azert, hogy minden nap vegignezze-erezze, hogy anyu szomoru, mert apu megint lealazta, semmi ertelme nem lett volna.

Rovid(ebb)en: ha egy kapcsolat nem halott a gyokereiben, megeri, sot kell is erte kuzdeni. De ha halott, ahhoz kell batorsag, hogy ezt az ember folismerje, elismerje es lepjen. Na ez az amiert sokan boldogtalanok a hazassagukban: nem adnak maguknak meg egy eselyt. A mi generacionk mondjuk mar nem - de a sok valas nem is csak a fenti pelda eredmenye, hanem sokan eleve hobbibol hazasodnak, igy nem nagy kaland a valas sem...

Majus! En beszerzem neked azt a medencet, jovo heten ugyis megyek. Ha addig Sagi meg nem eloz.

Mazsi - naszut, errol jut eszembe: kepzeljetek, mi Szardinian voltunk es - ezt figyeljetek - elneztuk a napokat es 1 nappal tovabb maradtunk!!!! A szallason a kutya se szolt es mivel elore kellett befizetni a dijat, nem kertek pluszmanit se, se a szallasert, se az 1 napi kajaert... hivogattuk az otthoniakat, hogy milyen nap van es nem hittunk a fulunknek, hogy bakke, tegnap kellett volna hazamenni... Hja, a tenger varazsa...

Timo! Amugy se halt volna ehen a gyereked, ha nem tejcsit kapott volna :D Gondolom adtal volna neki tapit :D :D De en is ezen gondolkozom hogy meg egy honap es aztan elkezdhet mast is enni. Milyen izgi!!!! Idaig is eljutottunk!!!!

Aronnak uj hobbija lett: hason fekszik es a jobb tenyerevel teljes lenduletbol csapkodja a padlot: vagy a parkettet, vagy a habtapit. Mindketto igen hangos... ugy orulok, hogy minden hulyeseget folfedez maganak :shock:
kami

Kami!
Persze, hogy nem halt volna éhen. Csak úgy értettem, hogy már túl van a kritikus 4 hón és akár mással is etethetném már, mint a tej és tápszer. Na, de eszik rendesen, csak vmiért nem pisil. Vagy csak már megint túlparázom a dolgot.! :shock:
Micsoda nászút! Bezzeg, velem még sosem fordult elő pl. hogy a mekiben a mcnuggets-ben egyel több van vagy hasonló! :)

Barbival nem tudom mi van... remélem minden okés! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Ne aggodj a kevesebb pisi miatt. Figyeld magad: szerintem te is ritkabban jarsz a klora (en legalabbis hatarozottan): foldolgozod a vizet, nem pedig kiadod. Vegulis a szervezet a foloslegtol szabadul meg nem? Pann, mikor jossz mar, hogy ezt elmagyarazd nekunk??? Az en logikam szerint most, ebben a 40 fokban, joval kevesebb a folosleg.

Mi megyuk Plazaba nemsoka, menni kell DM-be meg fotoshoz...
kami

Nati megkezdte élet a pelus után szakaszát. :D Megúszta az ágy az éjszakát. :wink:

Bigsis,
Szerintem valahol a csecsemőkor végén szűnik meg a muszáj megtapini a gyereket kor. De még Natival is szoktak beszélgetni :wink:
Nekem is a són sült csirke az egyik kedvenc alap darabom :D
Rolinak meg egy pussz a buksijára hóforduló alkalmából. :lol:

SnO,
Szerintem is egyedi mércével kell mérni a kapcsolatokat, nem lehet kijelenteni vakon, hogy a gyerek érdekében el kell válni, de az ellenkezőjét sem. A tolerancia, kompromisszum nagyon fontos. Szerintem ez az a helyzet, ahol nincs jó választás. Az a helyes, ha apuci és anyuci szeretik egymást, jó anyagi körülmények között biztos munkahellyel nevelik a gyerekeket nagyszülőkkel együtt, akik szintén nagyon szeretik egymást és az unokákat is. Ezzel nem ironizálni akarok, tényleg ezt szeretném.
A házasság elég sokat változott, szerintem a mi generációnk sincs toleranciára nevelve. Az állandó versenyhelyzet, a mi gyerekünk legyen az első az oviban mentalitás, a rengeteg választási lehetőség meglehetősen gyenge alapokat biztosít a házasságnak. Régebben (nagyszüleim a századforduló után nem sokkal születtek) teljesen más volt a helyzet. Összeházasodtak, 2 évenként jöttek a gyerekek, a 12 év alatt lett 5 élő és egy baba, aki csak ígéret maradt. Vasárnap kivételével hajnaltól estig dolgoztak, nem volt folyóvíz és az áramot is 1974ben vezették be. Hívő, boldog emberek voltak, 90 fölött is derűsen. Ezt itt, a 8ker közepén nem tudom reprodukálni, pedig a nehézségek ellenére gyönyörű életük lehetett.
A mi házasságunk a gyerek érkezésével lett teljes. Mivel karrier, suli stb miatt a gyerekek későn érkeznek, túl hosszú a felnőttkor és a gyerekvállalás között a távolság. Ez sem kedvez. Én 28 évesen még el sem tudtam képzelni, hogy valaha ki akarok szállni a mókuskerékből. Túlságosan is élveztem a szabadságot, jólétet, lehetőségeket. Most látom, hogy azért ez is hiányzott, de utólag nem kell nagy ásznak lenni, hogy lássam. Robi nagyon toleráns, egy hozzám hasonló robbanékony izgága mellett se gyerek se házasság nem lenne. Ez pedig szerencse kérdése. Ha viszont én is olyan lennék, akkor szintén gáz lenne, nem lenne motor a családban. :D
Láthatod, nem csak neked központi kérdés a család :) Én is elég leállíthatatlan vagyok. Nem is terhelem tovább a szendergésbe süllyedteket. 8)
Sztorijaidat olvasva, anyukád elég edzett lehet :shock: Te is hasonló voltál?
Elég régóta csak mítosz a bíróság az anya pártján áll dolog. (apuci, tesó ügyvéd, a Népszabi írt 1-2 éve egy számomra döbbenetes statisztikát) Többnyire az van, hogy a szülők maguk között eldöntik, ebbe nem szól bele senki. Az apák, akik akarják a gyereket pedig többnyire még kérdéses esetben is lemondanak róla, a meghurcoltatás miatt. Meg a társadalmi értetlenség miatt, hogy egy apa hogyan nevelheti a lányát, mint a te esetedben. Nekem meggyőződésem, hogy Robi legalább olyan jól el tudná látni az egyedülálló szülő szerepét, mint én. Az másik kérdés, hogy ha 5 gyerek lenne, akkor sem engednék egyet sem. A Két Lotti megoldás nekem nem megfelelő. (Na, itt jön a toleranciahinyom és kompromisszumképtelenségem.)

Timocska,
Simán nyerté a reggeli kelésben :) Én épp, hogy 7 előtt vackolódtam ki. Remek volt!
Nem lehet, hogy csak nagyon keveset pisil? Ha tényleg aggódsz, tegyél be egy kis papirzsebit. Azon meglátszik a legkisebb pötty is.
Hétvégi barátnőm is Rhodoszra megy a jövő héten. Majd meg pusztul, hogy neki is legyen gyereke. Semmi irigységet nem éreztem. :roll: Pedig egy kb 10en milliós kocsi állt a feljárójukon és a lakásuk is csodaszép.

Recept: Jacket potato
Pár dög nagy krumplit lesuvickolsz, keresztben épp, hogy átvágod az egyik oldalát, azzal felfelé be a sütőbe egy órára. Lustibbak előbb a mikróba tehetik. Amikor kész, ujjak leégetése nélkül a vágás mentén szétvágni, egy kanálkával kikaparni a belsejét. Nem kell kivenni belőle. Egy kis vaj, reszelt sajt, akármi bele, só bors ízlés szerint. Egybe be a pociba. Az egyik kedvencem ebben, hogy a konyha olyan jó krumpliillatú lesz. Nem olajos sültkrumpli, hanem olyan kellemes.

Mazsi,
Én nem bírom. Ha nyüsszög, úgy ítélem meg, rosszkor tettem le. Persze Szabi tényleg ilyen, ha jókor teszem le, elkezdi dörzsölni a bal kezében a pelussal az arcát, jobb hüvelykujj a szájba. Elég felismerhető. Ha nem ezt csinálja, akkor nem altatja magát és nincs mit tenni. Kiveszem.
Az úgy alszik, ahogy szoktatod dolgot Nati példáján tanultam meg. Altatjuk változatlanul. Ebben nem látok rosszat, de a cipelgetést azt nem bírnám. Szerintem tök mindegy, mi a technika, csak megfelelő legyen két év múlva is akár.

Kép KépKép
lorca

Na, a mostani pelus érezhetően pisis volt! Hurrá!!! :lol: :lol:
Amúgy én is kevesebbet járok wc-re.

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt mindenkinek! :)
Brigi most aludt vissza, keltünk 4kor és aztán felébredt 7körül, de akkor inkább az apja miatt, mert enni csak 9kor volt hajlandó. Addig játszottunk. :)
Dööööööggggg meeeelllleeeeegggg vaaaaaan! Pedig a lakásban tegnap is max 28 fok volt. Az ablakban meg mikor odasütött a nap 48 fok :shock:
Tegnap egész nap nem volt lázas Brigi, még hőemelkedés sem. (kivéve reggel), viszont ma reggel 37,3 (levonva) de erre nem adtam most kúpot. Biztos amiatt is aluszékony volt tegnap. Valószínüleg ma este kimegyünk a telekre, csak most Gödöllőre. (Eddig Pilisszántón voltunk) Még szerencse, h van hová menni. :)
Egyébként mindenkinek köszi az együttérzést, reméljük tényleg nem lesz baj se Brigivel, se velem.
Jaj akartam mesélni, h tegnap mikor a dokinál voltunk, megkérdezték, h anyatejes-e még. Én mondtam, h igen. A védőnéni megkérdezte, h hogyhogy. Mondtam, h nem fogadtam meg amit mondott és igenis keltem Brigit éjjel. Így van tejcsi! (Mégegyszer köszi Lorca!) Azt mondta, jól tettem. Már elkönyvelt úgylátszik tápisnak. :D
lora7

Lora!
Örülök, hogy jobban van a kiscsaj! :) És boldog 4 hót neki! :D A 37,3 teljesen jó, tuti a meleg miatt is magasabb a hőjük! Nálunk 31 fok van a lakásban, Lillus épp nudizik! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lea megint egy fej simi után szunyókál az ágyában :lol: tök ügyesek vagyunk :lol:

most megyek főzőcskézni egy kis spagettit...azt még nem tudom pontosan milyen lesz majd menet közben kitalálom :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Recept:
Én tortillát szoktam készíteni, ami nagy sláger. Veszel csirke- v. pulykamellet. Felcsíkozod, hagymás alapon megpiritod tetszés szerinti zöldségekkel. Lehet tejszínesre, csípősre, paradicsomosra, szójásra csinálni, a lényeg, hogy valamilyen szósz legyen rajta (de ne tocsogós, mert elázik a tészta!). A boltban vásárolt kész törtilla lapokat megtöltöm és feltekerem. Sajtot rá és be a sütőbe míg rá nem pirul a sajt. A tortilla lapokat a Nagycsarnok pince részében levő ázsiai boltban szoktam venni, egyszerre többet és lefagyasztom. Csak mert kisközértekben nincs általában ilyen. Szeretem, mert jól variálható és egyszerű és különleges is.
lora7

Pisilés
Brigi pisil rendesen. és kakil is. Napi 2-3 mindig van. Lehet ezért is nem hízik annyira. Bár most szerintem szedett fel, kiváncsi vagyok a jövőheti méreckedésre! :lol:
Én is járok sokat. Igaz ma is már 2l-nél tartok, pedig még csak f11 van! Szerintem napi 5 liter folyadék meg van. Meg tegnap már két mandulás Magnum is megvolt, pedig csak napi 1-et szoktam. :oops: :lol: :lol:

Mazsi nekem is kéne főzni. A spagi jó lesz! Tudsz küldeni egy adagnyit fénypostán? Nyitva az ablakom! :lol:
lora7

Brigi köszöni a szülihós jókívánságot Timinek és Lillusnak is.
És egyúttal szeretnénk hasonló jókat kívánni Rolinak is az 5 hónap betöltéséhez! :lol: 8) (Eddig nem is vettem észre, h pont 1 hónap van köztük :D )
lora7

Én nem főzök. Tegnapról van cézársali, az jó lesz ebédre. Mást nemigen kívánok. Még ezt sem, inkább csak innék.
Apa úgyis csak este 9 körül jön haza, már nem vacsizik akkor. :(
Lillus múlt héten 90 gr-ot hízott.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Mi is visszajöttünk a másik nagyszülőktől. Hétfőig ott voltunk, közben voltunk kicsti bulizni is, táncoltunk, söröztünk (elég nagy társaság összejött), miközben nagyszülők vigyáztak Zsófira. Nagyon jól esett (meg jó is volt a hangulat). :P
Természetesen a deka parám elmúlt, hisz másnap már 80g-vel több volt, mint előtte. Biztos csak azért múlt el, hogy holnap újra visszajöjjön. Pl. mikor utaztunk még 5 óra után sem akart igazán enni (két korty). Viszont azután bepótolta. Úgy tűnik mostanában annyit eszik 5 körül hajnalban, hogy utána nem éhes jó sokáig, vagy ha éhes, akkor meg bántja hasát valami (ma is úgy érzem, hogy baromi keveset evett reggel 9 körül, az előbb + 2 korty, de hát ez van).
Szerencséra Zsófi igen jól bírja az autókázást. Tegnap is 4 órás utat szinte végigaludta. Mondjuk aztán ithhon nyűgös volt, de ebben a melegben nem is csoda.
Ma egyébként mi is uszodába mennénk egy barátnőmmel és a kislányával (9 hónapos), de Zsófi egyenlőre csak a saját medencéjébe gondoltam tenni).
Az utóbbi 2 napban már 1-kor is felkelt, pedig ez az elmúlt 2 hónapban már nem fordult elő. De annyira végül is nem bánom, mert gyorsan visszaludt.
Ja, és én sem kívánok senkinek soha boldog hófordulót, úgy hogy most mindenkinek: Boldog hófordulót! Briginek pont ma!

Köszi a recepteket, kipróbálok majd párat: Tortilla, meg leveses saláta, meg a csirkéseket is (bár a mézes-mustárost már én is szoktam).
Apuci kedvence a Banán-alma turmix: 2 banán, 2 alma, 1 nagy joghurt, fahéj, vanília, méz turmixba (ilyen melegben jó).
Vagy a múltkor csináltam Észt boszorkánytálat:
A krumpliból, margarinból, sóból krumpli pürét készítek, félre teszem. A gombát megtisztítom, felszeletelem, nagyon kevés olajon, vagy vajon hagymával megpárolom. Közben sózom, borsozom. Addig párolom, míg elfőli a levét. Ezután kivajazott jénai tálba teszem a krumpli pürét, rá a gombát, majd végül a reszelt sajtot. Sütőben aranysárgára sütöm a tetejét. Rövid idő alatt nagyon laktató, könnyű ételt varázsolhatunk az asztalra!

Timi,
Szerintem nálunk is kevesebb a pisi. Bár mindig pisis, de nincs annyira tele a pelus.

Na, telefon.

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Timo: hogy tudsz ilyen fürge lenni? :shock: Én jó esetben is csak 7-8 körül tudok kimászni az ágyból úgy, hogy abban már bennevolt a reggeli szopi is.

Ma pl nem tudom hogy mikor keltünk éjjel, de az tuti , hogy mindkét cici 2szer is sorra került - és csak 1 mellből szoptatok! Most várjuk az ebédszállító fiút, már itt kéne lennie - mert ha elkezdek szoptatni, nem tudok neki ajtót nyitni, és akkor nincs mit ebédelnie Linusapunak.

SnO: Sebi a képken is nagyon jóképű, de élőben sokkal cukibb. :D
A párom nem sértődött meg, sőt, örült, hogy láthatott egy a Linushoz korban közel álló babát, pedig először nem is akart jönni! Mondta is hogy hihetelten mekkora fejlettségbeli különbség volt kettőjük között, pedig az az 5 hét nem tűnik soknak!

Közben Linus rázendített, ugyhogy nem várunk a kajásfiúra, majdcsak bejut a házba valahogy!

nanica

Nanica!
Én mindig is koránkelő voltam. Szeretem a hajnalt, amikor még csendes a város, hűs levegő fujdogál, alszik a család! :) Persze, ez vidéken a legjobb! :)

Kladi!
Lillus is kevesebbet eszik mennyiségre (gondolom), viszont többször szopizik.

Timi
Kép Kép
timocska

Természetes, hogy többször szopiznak kevesebbet. Elvégre ők is szomjasak. Főleg, ha nem kapnak mást akkor kell is. Briginek én adnék vizet is, vagy van ez a mecsek bébi tea, de nem kell neki. Csak a szopi. Dehát neki mindent! :D

Bozotka, olyan turmixot mi is szoktunk csinálni! :) De nem csak alba-banán párosból, hanem mindig ami van itthon.
lora7

alba=alma :oops: :lol:
lora7

Tegnap este megkérdeztem Robit, hogy mit kezdett a szabad estéjével. Most én altattam Natit is, meg el is aludtam vele. Csak jóval éjfél után mentem át Szabihoz. Mondta, hogy a kádban elaludt. Tud élni. :twisted:

Lora,
Boldog hófordulót Britónak! :D
Az épp 37 feletti hő az ok. Nekem is ingázik a kinti hőmérséklettel a testhőmérsékletem.

Timocska,
31 :shock: ?? Nálunk meleg napokon mindig egy fokkal melegszik a lakás. Itt "csak" 27-28 van, de az már nagyon is elég nekem. Nem szeretném ha mi is elérnénk titeket. :? De lehet, hogy hétvégére meglesz.
Nem néztek el erre csüt vagy pénteken? Max 30 lesz, az pont eggyel jobb :wink:

A tegnapi sokkolós APEH bulit nem is mondtam. Miután 2x elrontottam a bevallást, kénytelen voltam bebumszlizni. Kocsi, Robi, gyerek...készültünk rá vagy egy órát. 7!!! perc alatt végeztünk onnan, hogy kiadta az automata a cetlit. A leghosszabb időt az vette igénybe, hogy keresgéltem a táskámba tett papírokat.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Hűűű, jó kis recepteket írtatok. Kipróbálom majd őket.
Egész nap kaputelefont szerelnek és mi vagyunk a házban az ügyintézők ezért folyamatosan ide csengetnek és próbálgatják a telot. Természetesen Peti alszik és csak engem zavar őt nem, szerencsére. :lol:

Május,
Ma megveszem a medencét nektek, minden este arra teszünk egy rövid sétát. (Így vettünk a múltkor egy szőnyeget, hogy lementünk a gyerekkel sétálni! :lol: )

Lora,
Briginek boldog hófordulót! De klassz, hogy ki tudtok menni a telekre, azért mégis más ott meleg!!! :D

Nanica,
Én megadtam a beléptető kódot az ebédkiszállítónak. Be tud jönni és a kaját meg a kilincsre akasztja, igaz nálunk reggel 6-kor hozza vagy 11-kor és mi megegyeztünk így a 6-ban. A mani meg a lábtörlő alatt! :lol:
Vendég

Kami,
Barbi végül jelentkezett nálad?
Vendég

Sági: a kódot nem szívesen adom ki, már így is tudja a párom egy-két haverja a tejfakasztó buli óta, és multkor igencsak megleptek, amikor már az ajtóban áltak, mert jöttek meglátogatni. Ha a kapuból felcsöngentek, akkor még lett volna idő magamravenni valamit.

Mikor kelhet az a szakács, aki reggel 6ra elkészít egy valag menüt?? :shock:

Végül meguntam a várakozást és megnéztem a lépcsőházban, és már ott volt az ebéd :evil: legalább az ajtón kopoghatott volna egyet!

Szóval 11 óta szopizik, alszik, szopizsik, alszik, szopizik és felsír a Linus - már örülnék kicsit ha szopi nélkül aludna és rendesen enne egyet! :roll:

Timo elfelejtettem írni, hogy végül nem emeltük meg a járóka alját, mert sajnos az két darabból áll, és kéne hozzá valami léc is, ami megtartja, erre a párom azt mondta, ö most nem barkácsolgat inkább hajolgassak :evil: :evil:

A minitalin felvetődött, hogy jó lenne látni melyik baba honnan indult (ez a táblázatban ugye megvan) és hol tart egy egy hófordulónál. Tudom, hogy nem hasonlítgajuk a gyerekünket máséhoz, de én úgy szeretem az excel grafikonokat :D - Nem tudom garantálni, hogy kikeresem minden hónap súly és hossz adatát, de ha jó ötletnek tarjátok, megírnátok :?:

Mi csütörtökön megyünk a 3 hós tanácsadásra, akkor lesz meg a legfrissebb adat!
Lilianna súly: 4400, 5140, 6070, ?
hossz: 53, 58, 61, ?

A sok recepten felbuzdulva írnátok reggeli tippeket is? A szalámis zsemlét már nagyon unom! :x (Róki a te tippjeidre különösen kiváncsi vagyok!)

Timo: a kávétól és a tejtől nincs semmi baja Lillusnak? Én kávét, fekete teát már a 30. terh hétől nem iszom, a tejet meg nem javasolták!
És a mák miatt a pozsonyi kiflit sem merném enni :( (Kami cáfolj !:D)

nanica

Sziasztok!

Iszonyú a hőség... Az előbb pancsiztunk a medencében hááát nem volt elragadtatva és a 38 fokos vízbe a 30 fokos lakásba is fázot reszketett. :shock: Na de most alszik hál istennek.

Nállunk van pisis pellus de iszik is folyadékot, viszont az étvágya jelentősen megcsappant a felét se eszi meg annak amit előtte. De gondolom jelezne ha éhes... :roll: Mindenesetre holnap megyünk a gyerekorvoshoz kiváncsi vagyok mit mond mert 250 gramm volt a hízás 1 hónap alatt. :( Úgy tudom kb 400-at kell. Remélem nem egy újabb vérvételt kér.

Na megyek dvd-zek egy kicsit megnézem a Csak szex más semmit. Ez az egyik kedvencem. :D

KépKép
csongria

Nanica!
Eddig nem volt baja a kávétól és tejtől. Remélem nem is lesz! :shock: Most tv-zik! :lol: :lol: Már nem tudok mit kitalálni a szórakoztatására! :roll:
Lilla: 2950, 3850, 5120, 5820, 6450. Cm: 51, 53, 57, 59, 61.

Ria!
Én is szeretem azt a filmet! :D :D
Ne izgulj, Lillus is keveset eszik szerintem. De hát meleg van és sokat is mozognak! És a 250 gr/hó szerintem jó. Bár ugye a saját tempójához kell viszonyítani.

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: