A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Kedves Andi és Viki, jó hogy jöttetek Ti is!
Anyós ügyben nekem mázlim van, ugyanis védőnő volt (már nyugdíjas), és egy szavam nem lehet rá, mert nem az a belemászós-beleszólóls típus. Ha kérem, szívesen segít, de nem mászik ránk. Sajnálom, hogy sokatok életét megkeserítik.
Dincuska, ez azt jelenti, hogy anyakönyvvezetőnél voltatok? Ha igen, akkor gratulálok!!!
Gyermekorvos-ügyben nálunk az a szitu, hogy van a faluban egy és nincs értelme máshová menni. Szóval a miénk megvan :)
Nálam ma délután volt (itthon) a védőnő, és nagyon rendes volt, pozitívan csalódtam. Azt hittem, hogy mindent végig akar nézni, de vérnyomást mért, és kb. 1 órát beszélgettünk. Fiatal, az én korosztályom, így nem volt nehéz megtalálni a közös hangot. Egyedül azt kérdezte, hogy a kórházi pakk megvan-e, de a gyerek dolgairól, vagy bútorról nem faggatózott, nem akart gyerekszobát látni, stb. Szóval korrekt volt, szülés előtt egyszer még kijön. Viszont egy fontos infót megtudtam tőle a mentővel kapcsolatban, ha valakinek esetleg szüksége lesz rá: Ha a terheskönyvbe bepecsételt a kórházhoz az orvos, és van a kórházba beutaló, akkor a mentő oda köteles vinni attól függetlenül, hogy területileg is az a kórház illetékes-e.

A mai vasalásomból nem lett semmi, de megint motoroztam egyet, és most is megyek (anyóshoz) egy kis trécselésre, ott várom be Apát.
Üdv

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mamiblue! Sajnálom, hogy még tetejében Anyósék is jönnek! Sok kitartást Hozzájuk!
Andi! Neked is üdv itt!
Agnesbogoly! Végül nem az anyakönyvvezetőnél voltunk, ott állt a sor, hanem a gyámügynél. Szerencsére ott is elintézik, és rögtön sorra is kerültünk. :D Bár minden ilyen simán menne! :D

Ez a védőnő-dolog nálam gázos. A pestinél áprilisban voltam utoljára, akkor is beszéltük, hogy lehet, hogy Szegeden szülök. Azt mondta csak a vizsgáim után menjek vissza hozzá. Azokkal júni végére végeztem csak. Azóta meg azért nem tudok elmenni, mert hétfőn van csak, akkor meg ugye mindig Szegeden vagyok vizsgálaton. :? Párom húga is védőnő, múlt héten ő is ,,kezelésbe vett", és elküldött pár vizsgálatra. Most nem tudom, mit csináljak. Átveheti a pestitől a kezelésemet a Sógornőm? Tud-e erről valaki valamit? Kis tudatlanka vagyok. :oops:

KépKép
dincuska

Sziasztok!

mamiblue, nincs választott orvosom,terhesgondozásra a Fejérvári doktorhoz járok.Barátnőm mind a három gyerekével hozzá járt,mind a hármat a dél-pestibe szülte ügyeletesnél.

Andi

Kép
f.andrea

Szia Andi és Viki üdv a csapatba!!!:)

csak gyors bekukkra jöttem nagyon soka dolgom meg depis is vagyok. Most én nyafognék nektek itt.....

Csajok mondtam , hogy összekpatam valamit, a doki felírt hüvelykúpot, de nem merem hazsnálni.... :oops: félek, hogy ártok vele a babának.....Szerintetek????

Dincus: Hol és mennyiért vetéttek a matracot?
Ja és most mi kell az apaságihoz, mert mi a jövő héten megyünk....és egyszer már megszívtuk, mégegyszer nem szretnék hiába sorba álni!!!! :? Köszike előre is

Kép
kis pupu

Bocsi csajok a sok elírásért, de rohanok egész nap....

Kép
kis pupu

Lányok,
ma végre megvettük a babakocsit, meg tegnap és ma összevásároltam egy csomó apróságot is, úgyhogy végre kezdünk alakulni. Muszáj is, mert a védőnő már javasolta, hogy készítsem össze a kórházi cuccot, biztos, ami biztos. :shock:
Ja, és ma voltunk UH-n, szerencsére minden rendben volt, a méretek alapján 35 + 2, szóval jó úton haladunk, csak maradjon is minden így. :)

Bolha,
imádnivalók ezek a képek is. Egy igazi rosszcsont hercegnő! :D

Dimet,
ez igen, ezek már méretek! :D

Mikegirl,
én mindig jókat mosolygok azon, hogy mindenki azzal fenyegetnek, óriásbébit szül, ha vitamint szed. Csak két példa a családból a közelmúltból, most egy hónapos mindkét baba. Az egyik 38. hétre császárral jött elő 4 kiló 10 dekával. A másik 37. hétre, szintén császárral, 2 kiló 30 dekával. Mindketten végig szedték az Elevitet. Na most akkor nem teljesen egyéni? :)

Mandala, Mikegirl, Bee,
egy ilyen anyóstól én is levakarnám a falat, az tuti. :shock:

Edit,
a sárkányeregetés remek ötlet. :D

Mona,
hozzánk is kijött a hét elején a védőnő. Igazából semmi különösről nem esett szó, csak megkérdezte, hogy hová kerül majd a babaágy (nekünk sincs még összerakva), meg válaszolt néhány kérdésemre, amely még időközben eszembe jutott. Szóval szerintem egyszerűen „hivatalból” ki kell jönniük, és ennyi. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy az én védőnőm jó fej.

Viki, Andrea,
üdv a csapatban! :)

Mamiblue,
jó ötlet, én amúgy is folyamatosan igyekszem megbeszélni a babával a stratégiát. :) Eddig csak annyit mondogattam neki, hogy augusztus közepe, de lehet, hogy a napot is megpróbálhatnám? Miért is ne? Végül is már azt is megértette, hogy forduljon át fejvégűbe (remélem, azt is érti, hogy most már maradjon is úgy). :D

Bee,
legutóbb nekem is volt cukor a vizeletemben, holott azelőtt soha. De a védőnő nem nagyon idegesített vele, azt kérdezte, ettem-e előző este valami édeset (merthogy reggeli pisi volt). Mondjuk tény, hogy benyomtam néhány apróbb nasit :oops:, szóval valószínűleg attól lehetett. Biztos nálad is ilyesmi van.

Robcsi,
köszi, azt hiszem, most már minden teljesen világos. :)

Kis pupu,
szerintem ha megbízható a dokid, akkor nyugodtan használd, amit felírt, mert azzal többet árthatsz a babának, ha nem kezeled ki a bajt.
Az apaságihoz nálunk a következők kellettek: mindkét személyi (lakcímkártyával, személyi számmal), kiskönyv, igazolás a dokitól, hogy mikorra várható a szülés, és hol tartasz, hajadoni igazolás az anyakönyvi hivataltól. És persze együtt kell bemennetek.

Hű, de hosszú lettem, eldugulok... :oops: :shock:

italoman

Hello!

Andi: Túlképpen még én sem beszéltem még meg az orvosommal, de nem sok esély van rá, hogy nála szüljek! Mivel 3. baba, lehet gyorsan fog jönni, meg augusztus elején szabin is lesz!

Dincuska: köszönöm, szükségem is lesz a kitartásra, mert már most balhéznak valamin...Valami nagy bűnt követhettem el, és ők a büntetés! Szerintem nyugodtan járhatsz Szegedre is a védőnőhöz, utánna meg úgyis megkérdezik, hogy hová viszed a babát, és az a szerinti illetékes védőnőhöz kerülsz!

Ági: hova kell ez a kórházas pecsét? És kitől kell a beutaló a nőgyigytól vagy a háziorvostól? Egyébként jól jött ez az info, mert soha nem lehet tudni, hátha mégis mentővel kell menni. Bár ide minimum 1 óra mire kiérnek!

Kis pupu: Szerintem használd, mert egy fertőzés koraszülést okozhat...ha esetleg vmi mellékhatása lenne, hívd a dokit...

Olyna isteni gulyást főztem ma, már alig várom, hogy férjecském hazaérjen és egyen belőle!

Eldugulok!:D

Pá:Judit

mamiblue

Kis pupu! A matracot a Novetexnél vettük 8990 ft-ért!
Itt a link:
http://www.matrac.hu/matrac-195-termek.html
A párom a neten beszélte le. Az originalt néztük, és mivel neten rendeltük meg, így lett a 10-ből 9.
De nagyon gáz, mert most hogy ideollóztam a linket, megnéztem én is még egyszer, és úgy látom elszúrta a nő... Drágább matracot adott, mert nekünk az a macis van, és oda 13.500 van írva... :oops:
Szóltam apánknak is, neki is olyan lelkiismeretfurdalása lett...főleg, hogy még ajándékot is kaptunk! :oops:
Jövő héten lehet, hogy visszamegyünk, a héten már nem tudunk, és kifizetjük a maradék összeget, ha tévedés történt.
Ettől függetlenül az original matrac is teljesen jó, szerintem ez csak abban különbözik, hogy maci mintájú. Majd látjátok.

Apaságihoz kell a hajadonsági nyilatkozatod (nekünk azt is ott intézték az önkormányzatnál), kettőtök személyije meg a kiskönyv. Nekünk csak ennyit kértek!

KépKép
dincuska

Ildikó: Egyre gondoltunk...
Sabine: Az tök jó, ha bejön párodnak a munkahely, nagyon szépek a képek, legszivesebben neugranék a tengerbe.

J.

mamiblue

Viki és Andi: üdvözlet közöttünk, gyertek sokszor.

Kis pupu: szerintem is nyugodtan használd amit a doki felírt, azzal sokkal többet árthatsz magadnak, ha nem használod. Gondolom nem akarsz korábban szülni a kelletténél. Én is túl vagyok már egy Canesten kúrán, semmi bajom.

Ma végre sikerült 2,5 órát vasalnom, már ennyivel előrébb vagyok. Bár úgy terveztem, hogy még késő délután is vasalok egy kicsit, de ebből már nem lesz semmi, ma már annyit álltam és mentem (voltunk Media Markt-ban, McDonalds-ban - ezt csak halkan mondom - és Tesco-ban). Ma még a Márknak kellene levágni a haját, holnap mennek strandra, meg jön a szaharai hőség.

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok !

Üdv az újaknak :) !

Sajnálom azt akinek sárkányeregetős anyósa van.Nekem különösebb bajom nincs vele,de néha azért kiakaszt.De amiket írtok ő ahhoz képest sehol sincs.

Néztem az időjárásjelentést :( .Nem tudom mi lesz velem jövőhéten.Ha nem vagyok pocakos úgysem bírom a meleget.Remélem átvészelem valahogy.Ráadásul szerdán kell mennem dokihoz,védőnőhöz is,abban a dög melegben.Lehet a védőnőt eltolom egy héttel.Úgyis helyettes van.

Kép
Kép
huni

Bee
Vizeletben cukor... nem nagyon jó, de egy-egy alkalommal semmi gond nincs belőle... az már kicsit necces, ha tartósan fennáll....

Robcsi
Az kap repülőjegyet, aki küldi nekem a meleget... :wink:

Kis pupu
A fertőzés többet árthat... megindíthatja a szülést, fertőzheti bébit...

Andi
Üdv a csipet-csapatban!
Vendég

Huni
Én is néztem az időjárásjelentést....
Max. 14 fok lesz...

:lol: :wink:
Vendég

Sabine,ne fájdítsd a szívemet :lol: !

Kép
Kép
huni

Sabine én már most küldöm neked a meleget a jövő héten oda fog érni BA-ba :lol:

Ne ijedjetek meg én jelölgettem az iwiw-en aki még eddig nem volt ismerősöm :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Üdv Andi és Viki!!!!

Pattogo, én is "csak" áradozni tudok a hercegnőről!!!

Ma 2,5 órát vártam a dokinál mire megvizsgált. A kórházba hívott be, mindig volt valami: császározott, utána jött egy újabb vajúdó anyuka... Rendi volt 3/4 óránként elnézést kért. Kényelmetlen volt persze ülni (elvileg csak feküdhetek), dehát majd miattam is várakozhat majd egyszer valaki, szóval elvoltam. :wink: Összeismerkedtem unalmamban boldog boldogtalannal. Babó meg kedélyesen hullámzott bent...
Most megy el két hét szabira a doki, úgyhogy remélem nem történik semmi érdekes addig míg..

Pupu szerintem nyugodtan alkalmazd, ne aggódj!

Márkanyuka, én is jól kivasaltam magam! Most meg sajog a lábam! :evil:

Meg van már, hogy ki kinek ír ha akció van? Mona, írhatok Neked?

Kép
nap12

Robcsi
Remélem, menet közben nem hűl ki... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Nap
Ha itthonról indulunk, akkor gyorsan megírom... ha befektetnek előbb, akkor apa ír...
Vendég

Sziasztok!

Nagyon sokat takarítottam ma, és még mindig vasalok :roll:
Apa már 2 napja Bécsben van, de már éjjel jön haza :lol: Ilyenkor mindig le kell foglalnom magam, vagy azon idegeskedem, hogy majd biztos akkor akar jönni a babó, mikor ő nincs itthon, vagy jól felhúzom magam, hogy nincs itthon :x de hát ebből élünk :roll: Összepakoltam már a táskába a kórházi motyót :D
Nap, persze hogy írhatsz :wink:
Bee, nekem is volt cukor a vízeletemben, emlékszem előtte nagyon sok epret ettem, aztán másnap is kellett vinnem, de akkor már figyeltem, hogy vacsira ne egyek gyümölcsöt, és akkor már nem volt benne cukor :lol: Szóval szerintem ne aggódj :wink:
Hűű, sokat nevettem az anyós próblémákon, de együtt érzek veletek :roll:
És az is tetszett, hogy nap unalmában összeismerkedett boldog-boldogtalannal :lol: Hááát, itt kacarászok egymagamban, valaki figyelne, tuti azt hinné nem vagyok normális :lol:
Úgy kipattogtam, mint anno az epertől, szerintetek lehetséges hogy a málnalevélteától? Más gyümit ma nem is ettem :roll:
Na vasalok tovább Kép

Kép
mona76

Viki, Andi: Üdv köztünk, gyertek gyakran!

Anyós: sárkányeregetés? Hmmm, meggondolandó... jó hosszú zsinegre kössük javaslom, hogy messzire szálljon...

Pattogó: merre járkálsz, kedves? Várjuk a híreket babócáról... és néma csönd... ejnye-bejnye! Ugye minden oksi?

Mamiblue: túlélted anyóspajtásékat?

Mona: Te is elég aktív vagy ma... :)

Én egész nap görcsölgetek, keményedek, szóval nem vagyok túl jól. Szerencsére apa sokat segített... bepakolta az edényeket a mosogatógépbe, és felhozta, kiteregette a ruhákat is. Aranyos, hogy segít. Én meg főztem. Hétvégére.... csirke combikat sütöttem, meg tölteléket hozzá, rakott krumplit, meg rizseshúst. Ja, és gyümölcslevest meg májgombóclevest.... a gyümileves a gyengém, tele van a fagyasztó gyümölccsel, el kell használnom, mert jön a friss, idei.... szóval minden héten főzök egy nagy fazékkal.... imádom! A májgombóc meg úgy lett, hogy kivettem a fagyasztóból a gombócokat, hogy a tálcáról bezacskózzam.... és mire eszembe jutott... már kezdett kiolvadni.. szóval vagy megfőzöm, vagy kuka... azt meg sajnáltam vóna.... de legalább nem kell főznöm hétvégén. Apukámnak is vinnem kell ebédet két napra, így legalább az is megvan... :) Ja, meg most hogy nincsenek gyerekeim, ráértem varrogatni egy kicsit.... a zoknistoppolás holnapra marad...

Jó éjt lánykák! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala, te aztán igazi konyhatündér vagy :wink: Kép

Kép
mona76

Jó reggelt :D !

Olyan jót aludtam,mint már nagyon régen nem :D .Időben el tudtam aludni,nem hánykolódtam éjfélig.Igaz,hogy éjjel fel kellett kelnem pisilni,de ahogy visszafeküdtem már aludtam is.Friss vagyok és üde :lol: .

Én ma csülköt sütök krumplival,és hagymakarikával.Nagyon imádom!

Mindig úgy várom a szombatot,mert olyankor már apa itthon van 13 órakor,most meg magy quad-ot nézni :evil: .Nem rajongok az ötletért,hogy vegyen,de mivel világ életében motorozott(akkor adta el mikor építkeztünk),ez még jobb mint a gyorsasági motor.Ebben meg lehet az is közre játszott,hogy azt mondtam neki ha cross vagy gyorsasági motort vesz,akkor az váló ok :lol: .Megszívlelte a tanácsom :lol:

Mindenkinek szép napot!Megyek visszafekszem,mert fiacskám most ténfergett át hozzám :lol: .Megszeretgetem egy kicsit.Ilyenkor reggel még hajlik az ilyenre :lol:

Kép
Kép
huni

Jó reggelt, mi is korán ébredtünk ma, mert tegnap este hétkor már ágyban voltunk :oops:
Erre a hétvégére eredetileg nászutat terveztünk, de aztán nem kerestem semmit a héten, így maradunk. Bár, ha jól belegondolok, az is felér egy nászúttal, hogy együtt reggelizünk és a Férjuram nem megy dolgozni. De elhatároztuk, hogy este elmegyünk moziba.
Nem tudom, én előre kivagyok a jövő heti várható kánikula miatt... kedden be kell mennem Pestre, ez a fő para. Remélem, nem leszek rosszul, de azt előre látom, hogy a bokáim hatalmasra fognak dagadni

Mindenkinek szép napot!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági,ha meg lesz a babó,akkor úgysem tudtok ilyen korán ágyba kerülni :D .Használjátok ki még ezt a pár hetet :wink: .Kedden pedig vigyázz magadra!

Kép
Kép
huni

Jó reggelt!

csatlakozom az előttem szólókhoz, én is ritka jól aludtam, na majd jövő héten meglesz a böjtje... :roll: 38 fok :roll:

csajok! az anyasági támogatáshoz a papirt hol kell leadni??????
a héten irta alá a dokim, de az igazolást a védőnőtől kaptam

másik kérdésem, jól emlékszem h a mg tabit már nem kell szedni az uccsó hónapban??, mintha lenne vmi ilyesmi....

előre is köszi

mindenkinek jó hétvégét!!!! Kép
nora80

Hello!

Huni: Akkor most cseréltünk, mert én meg ma éjjel nem aludtam jól! Pedig mostanában hatalmasakat alszom, ha fent vagyok hajnalba, még akkor is vissza tudok aludni! De ma...

Mandala: Tegnap még csak Pestre érkeztek meg, elvileg ma átmegy értük a férjem délután. Talán 1-2 órát még elviselek! ha délelött jöttek volna, félő, hogy egész nap itt maradnak, viszont így meg már jól beipálva jönnek majd. :evil:

Ági: Mozi...az szuper! Én szoktam vinni egy pulcsit, hogy kicsit leszigeteljem a hasam, mert nem szeretik a babók a hangosat!

mamiblue

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap városnéző körúton voltam,plusz turiztam :wink: :D
Tök jó kis cuccokat válogattam.Kereskedők hétfő szerdán mennek és akkor mindent elvisznek zsákokkal ,de most is volt mit nézegetni.Kellőképpen el is fáradtam.
Ma apa ment nekem piacra és utána együtt megyünk ,/vagy csak ő :-)/ tescóba.

Képzeljétek vasárnap van a hivatalos lomtalanítós nap , de már tegnap óta itt alszanak a c.....matracokokn. :twisted:
Este tüzet gyújtottak ,szóval mint a putri olyan a lakótelep. :oops: :evil:

Ma fini palócgulyást csinálok palacsintával/jó sokat/,meg holnapra is megfőzök rántott husit ,petrezselymes burival,és egy kisgyümilevest /az az én gyengém is/, és lehet egy kisparadicsomos husigombócot is gyártok.

Apáékat elzavarom fürdeni anyósékhoz,én oda úgysem megyek és akkor nyugalmam van.
Persze csak azután miután segített lepucolni galambszart a párkányokról meg a redőnyről :roll: :evil:
Ma még hasznosítani akarom magam ,mert sztem hétfőtől semmire nem leszek használható. :(

Üdv az újaknak! :lol:

Kép

Kép
jucu

Sziszike: megkaptam emilt.. Rád gondoltam ám! :) De lottót megint nem vettem a fenébe is! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: édes vagy... még hogy én konyhatündér? Hihihi.... akkor Jucu?!!! :)

Huni: ha választani kell, akkor tényleg inkább a négykerekűt vegye... azzal csak nem száguldozik... :) Rendes pasi, hallgat rád! Hidd el, kevés az ilyen! Inkább quad-ot nézzen, mint pucér nőket, nem igaz? :)

Agnes: Huninak tökéletesen igaza van! Télleg nem sok idő lesz ágybabújni korán ha bébike megszületik, úgyhogy használjátok ki alaposan az időt... :) A mozi nem rossz program... én is nyafogok... de hiába.... lehet, hogy meggyőzöm én is az enyémet, hogy vigyen el a Shrek 3-ra.... most hogy nincsenek porontyok... elkalandozgathatnánk egyik este... mert aztán néhány hét, és nekünk befellegzett... már ami a csavargást illeti.
A csuda, lehurrogott... azt mondta bekapcsolom a tévét este és tessék a mozi.... szép?!!! :evil:

Nora: hát, a közel 40 foktól én is tartok... nekem is mennem kell hétfőn Bpestre... A klinikára reggel fél nyolcra vérvételre, majd 9-re uh-ra és délután negyed négyre a dokim magánrendelőjébe... nem is tudom hogy csináljam... 5 órát bent ücsörögni egy gyorsétteremben nem sok kedvem van, de ha meg hazajövök, már indulhatok is vissza.... brrrrrr! Autóval még csak hagyján... de tömegközlekedéssel?! Most hogy feltúrták a fél várost, nem tudom a klinikáktól hogy jutok el a Deák térre... főleg ott parkolni... úgyhogy asszem a klinikánál hagyom a kocsit és metróval megyek a deákra... még mindig jobb, mint bumlizni.... de ha sikerül megfűzöm apát, fuvarozzon... csak annyi dolga lenne itthon... jaj, nem tom... még meggondolom.....

Mamiblue: hát, nem irigyellek! Tintás anyós, politizáló após... jaj! Apukám is folyton politizál... és nem lehet ellentmondani, mert akkor ugrik... inkább mindent ráhagyok... Sárkányeregetésen azért Te is gonodlkozz el! Vannak még szabad helyek a csapatban! :D

Jucu: nem semmi főzéseket vágsz le ám Te is! Nagyon vigyázz magadra, mert már ma is elég meleget mond! Ne állj órákat a tűzhely felett!

Nekem ma pihi van... apósék szabdalják a kerítéshez (pontosabban a nagy kertkapuhoz, ami a garázshoz vezet majd be... közel 6 m-es a fesztávja...) a vasat, mert holnap jön egy hegesztő barátunk aki összeállítja a kaput. Addigra össze kell álljon az összes anyag, hogy neki csak hegesztenie kelljen. Én meg megyek apuhoz, és viszek neki ebédet. annyi kaját főztem, hogy alig fért be a hűtőbe.... nem kis erőfeszítésbe tellett, mire mindent elpakoltam... megyek is, mert aput még a nagy meleg előtt meg akarom látogatni, meg asszem a boltba is beugrok... tejet meg ásványvizet venni...
Aztán zoknit stoppolok a teraszon.. mint egy úrinő... basszus!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Times!
Nagyon édesek a kissrácok!
De várom már, hogy a mi Csodamanónk is itt szuszogjon a babakocsiban...

Mandala!
A férjem nagymamája is Dunabogdányban lakik.

Viki! Andi!
Üdv köztünk itt a célegyenesben!

anyós: az én férjem anyukája nagyon aranyos. Nem is szoktam őt soha anyósnak nevezni, mert ehhez a szóhoz általában negatív tartalmak társulnak. Ő tudomásul veszi, hogy külön család vagyunk, soha nem szól bele semmibe, nem osztja az észt...a babával kapcsolatban is még csak annyit mondott, hogy ugye majd néha ő is tologathatja néha ebben a szupi kocsiban.
Szóval egyáltalán nem olyan, mint a fiús anyukák többsége...

Már nekem is össze van készítve külön a szülőszobai és a kórházi csomagom, de remélem még 3 hétig nem kell hozzányúlnom.

Ha minden igaz ma hozzák a babónk bútorait... már nagyon várom... holnap berendezzük a szobát.

Huni!
Az én férjecském is nagy motorrajongó, én meg írtózóm a motoroktól. Szerencsére már 2 éve nincs motorja, de az utóbbi időben ő is a quadokra van rákkattanva... hát szerintem is a motornál jobb, mert biztonságosabb...

Tegnap a környék összes gyógyszertárát és gyógynövényboltját felhívtam Weleda gátmasszázsolaj ügyben ... Szentendrén sikerült találnom... ma lemegy érte anyukám, úgyhogy este bevetjük...

Kép
mirosz

Mirosz: kicsi a világ... :)

Na, lányok log off-olok... menek apukámhoz....

De jót vihogok.... a férjembe beleszeretett a szomszéd macskája... folyton a lába alatt van, dörgölődzik, nyávog és dorombol.... Hihetetlen! Annyira helyes kis dög! Mondtam is a férjemnek, hogy jól becsülje meg, mert így senki nem dorombol..... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Márkanyuka! Ügyi vagy, hogy haladsz a vasalással, én ezt is jövő hétre hagytam, mert még kell egy pár babacucc (most vettem észre, hogy szinte mindenünk 62-es), és úgy voltam vele, hogy inkább egyben az egészet! Jó strandolást!
Robcsi! Visszajelöltelek! Megnéztem a képeket, lányocskád nagyon falat! :D
Nap12! 2,5 óra nem semmi! Nekem két óra a rekord!
Mona! Csak óvatosan azzal a takarítással!
Mandala! Hogy vagy ma? Keményedések?
Huni! Csülök...egészen megkívántam, ahogy írtad! :D
Nora! Én is úgy tudom, hogy magnéziumot ilyenkor már nem kell! Én is szedtem napi 1-et, és ha a hétfői ultrahangnál azt mondják, hogy Babó tényleg benne van a korban, akkor már én sem fogom!
Ági! A szigetelőt én is ajánlom. A héten a Die Hard4-et Emma sem nagyon értékelte! :D
Jucu! Turizni én is el akartam menni, de azt hiszem a jövő heti kánikulában nem lenne ildomos! Én sem tudom, hogy fogom bírni azt az 1000 fokot... :?

Ma megyünk haza (Kistelekre), de előbb még rendbe rakjuk itthon a lakást, apánk segít! Hétfőn pedig ultrahang! :D Úgy várom már, kíváncsi vagyok mekkora Emma babó, és hogy most vajon hány hetesnek mondanak...? :D

Mindenkinek sok pihenést a hétvégére!

KépKép
dincuska

Nóra, én úgy emlékszem, hogy a munkahely tölti ki az anyasági támogatáshoz a papírt, de azt csak akkor tudod kérni, ha megvan a gyerek TAJ-száma. A kórház szülésfelkészítőjén nálunk azt mondták, hogy érdemes kikérni a TAJ-kártya intézéséhez szükséges papírokat, és Apával elintéztetni, mert a végén rághatjuk a körmünket, hogy a postás időben meghozza-e a TAJ-kártyát, és van a szülés után valami határidő, amelyen belül az anyaságit kérni kell, utána már nem lehet.
A magnéziumot nekem a kiírt terminus előtt 3 héttel kell befejeznem.

Mamiblue, a terheskönyv első oldalán ott van, hogy melyik kórházban szülsz, a védőnő nekem azt mondta, oda kell a pecsét (nekem szerencsére van is).

Használni fog valaki közületek mosható pelenkát? Mert én ezt tervezem, be is szereztem már, épp most van első mosás alatt.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Apropó főzés. Mi ma sütögetünk a kertben. Már alig várom, kb. 1 hónapja rágom Apa fülét...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Újra itt vagyok :) .Az ebédet ugyanis csúsztatni kell apa miatt.Lesz vagy 1/2 3-om mire hazaér a quad nézésből :twisted: .Gáboromnak maradt tegnapról kaja,úhyhogy ő sem hal éhen :D .

Mirosz én addig szerettem motorozni,amíg nem lettünk család.Sokat jártunk motorostalikra is,de most már van kiért felelősséget vállalnunk,így már én sem ülnék fel rá.Sok barom van az utakon.

Mandala tényleg rendes pasi :lol: ,egy szavam nem lehet rá.CSak mostanában másról sem lehet beszélni vele,mint a quad :twisted: .Előre látom szomorú jövőm ha megveszi.Legalább 2hétig le sem lehet majd vakarni róla :twisted:

Dincuska,finom is :D .Már pácolódik :D

Kép
Kép
huni

Ági,nem tudom végülis hogy döntöttél,de Cegléden egy nő körbejár mindenkit,és intézi a taj kártyát.Remélem most is így van :?

Kép
Kép
huni

Szép napot mindenkinek!

Jucu és Mandala: le a kalappal előttetek a főzést illetően. Nálunk ma sült csirke lesz petrezselymes burgonyával és ubisalival - ez utóbbi már készen van -, valamint még maradt egyik napról zöldbabfőzelék, azt hiszem én azt fogok enni egy kis sült csirkecombbal.

Amúgy egyedül vagyok itthon, apa elvitte a gyerekeket a strandra, én pedig a főzésen kívül még mosni és vasalni szeretnék. Jó lenne ha egyszer elfogyna a vasalnivaló, de sajnos mindig újabb adagok jönnek hozzá. Olyan ez mint a mókuskerék.

Én is félek a jövő heti melegtől, hétfőn vissza kell mennem a védőnőhöz, kedden pedig 3 órára a dokihoz.

Képzeljétek olyan hülyeséget álmodtam. Az történt, hogy a babám kidugta a kezét a hasamon (olyan érdekes volt, mintha valami zsebből nyúlt volna ki) és olyan volt a keze, olyan kis vézna, mint a csirkének a lába. Erre azt mondta a férjem, hogy csak én tudok ilyen hülyeséget álmodni.

Én azt beszéltem meg apával, ha akció van, akkor majd ő megírja nektek. De remélem, ha itthonról indulunk el, akkor előtte még tudok nektek írni. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen lehet, amikor itthon kezdődik a vajúdás, ugyanis a Márkkal már bent feküdtem a kórházban, nagyon fájt a hasam és a derekam, de valahogy nem tudatosult bennem, hogy ez már a vajúdás. De most már tudom, hogy milyen érzés, mire számíthatok.

További kellemes napot és hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Használt a Rennie éjszaka :D Végre nem kinzott a nyelőcsőm. Viszont aludni továbbra sem tudok. Napok óta éjjel 2 óra felé alszom el, és 6-kor már kipattannak a szemeim. Persze délben meg már álmos vagyok, de ebben a melegben most sem tudok aludni. Mit lehet csinálni ebben a melegben? Már főztem, vasaltam, most már jöhetne valami pihi. Úgy mennék valami vizközelbe :cry: Valaki mer menni? Én most vagyok a 35. hétben, már nem merek. Vagy lehetne, csak én parázom???
horvviki

viki, nekem a védőnő anno azt mondta, hogy a renni-ből napi 16db-ot lehet bevenni :lol: csinálj vonalzót, úgy könnyen tudjuk követni egymást :wink:
én nagyon jól aludtam, éjfélkor megjött apa, beszélgettünk, aztán reggel 9-ig aludtunk.
Most én is többfélét akarok főzni, hogy a héten ne keljen a tűzhely mellett aszalódni. :roll:
Huni, annyira megkívántam tőled a csülköt, hogy vettünk mi is csont nélkül, és az lesz a holnapi menű. :lol:
Holnap 16,30-ra megyünk ctg-re :D itt mit néznek? És az úgyanaz mint az nst :oops: ?
Én is félek a hőségtől, mert ha nem lehetek kint a szabadban, tiszta zizi vagyok :roll:

Kép
mona76

Valaki segitene, hogy hogy kell a vonalzót beilleszteni alulra? Babafalva.hu-n megcsináltam, de nem tudom, hogy kell ide berakni... Köszike
horvviki

Már sikerült :D

horvviki

Sziasztok!

Motorral kapcsolatban a párom is nagy motorrajongó.Persze ezzek után én is megszerettem,aminek az lett a vége hogy tavaly vettem magamnak egy nagyobb robogot,amit néha lemegyek a pincébe és megsimogatok,mert ugye ráülni nem tudok.
Még anno párom kijelentette , hogyha neki egyszer fia lesz, elöbb fog motorozni mint járni.Na én ettöl rettegek.
Nekm ma hála istennek nem kellett főznőm,mert tegnap direkt 2 napra csináltam milánóit.Holnap meg nővéreméknél ebédelünk,mert a kislánya 1 éves,így azt is megusztam ebbe a nagy melegbe.
Vasalás nálam már megvolt,bár 3 napja azt csinálom,minden nap egy kicsit,de legalább készen van és nem maradt a jővőhétre.

További szép napot mindenkinek.
Sziasztok

Andi

Kép
f.andrea

sziasztok!

Visszatérnék egy elkőző témátokra,mert tanács kellene.
Mire is jó az a málnalevél tea?
Mert én ma vettem,de valami toroköblögetést ír,meg megfázást.
Úgyhogy most egy kicsit hülyének érzem magam.

Amúgy meg lányok örüljetek a hétfői időpontnak.Nekem csütörtökön (40 fok) kell 12-re!!!!!!! mennem ultrahang,ctg-re. :cry: már most kivagyok ettől a 28 foktól.....

motor:Hát "mi" síelünk,surfözünk, vizisízünk,szappanozunk,stb..
Minden nyáron min.egy rándulás :? Egész összel szenved,majd ha leesik az első hó,már semmi baja.Na de ha elolvad.........................
tuza edit

Hello!

Málnalevél tea: Segíti a tágulást! 36. héttől minden reggel éhgyomorra érdemes inni! Lehet ízesiteni is! 1 evőkanálnyit ír nekem, 10 percig áztatni...

Ági: Mi kb. 6 hónapos korától akarjuk majd használni a textilpelenkát, mert Matildánál is akkor kezdtük el, és csak olyan méretű van! Addig meg a dm-ben kapható majdnem teljesen lebomlót használom majd! 43 Ft körül van darabja!

Mona: Azt hiszem a ctg az vmi egyszerűbb dolog! nekem úgy rémlik még régebbről, hogy az NST-nál adnak vmi kis tollfélét és avval kell neked jelezni, ha a baba mozog, és úgy nézik a szivverését, hogy a mozgásra romlik-e. De neten biztos megvan ennek a pontos leírása is!

Csajoknak délelött mertem megmondani, hogy jön a mama...Matilda meg kijelentette, hogy akkor ő elbújik! :? Pedig nem is beszélünk róluk elöttük!

mamiblue

Szép jó reggelt!

Micsoda dolgos háziasszonyok vannak itt... :roll: :lol:
Én meg henyélek egész nap és művelem magam a tv-sorozatokkal....
Délutánra tervezünk apával egy kis sétát... csak előbb kell keresnem olyan pulcsit, kabátot, amibe beleférek...

Sábado 14/07/07 9:38 6.3º
Ez a mostani helyzet itt... :evil:
Egy picikét hideg.... még egy csomagot se kaptam.... :cry:
Vendég

CTG=cardio-tokográf (ez maga a műszer... a magzati szívhangokat és a méhösszehúzódásokat ábrázolja grafikus formában)

NST=non-stressz tesz (nyugalomban végzett vizsgálat)

Általános szóhasználatban a kettő ua.
Vendég

Nekem is sikerült a vonalzom.Hurrá.

Andi

Kép
f.andrea

Gyerekek!
Mi van pattogobolhával? Tegnap azzal köszönt el, hogy megy dokihoz Vácra és este jelent... azóta néma csend! Remélem nincs semmi gond Velük!!! Vk tud róla vmt?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sabine: Osszad az észt bééééééééééééééébi plííííííííííííííííííííííz!!!!!!! Oan okos vagy!!! Úgy szeretem, hogy mindenre tudol felelni! Istenem, nehogy megszülj idő előtt, maradj csak szépen otthon... nehogy elcsússz a hóban!!!! Vagy tudod mit? Kapaszkodj jó erősen apába..... :lol: :wink:
Csajok, imádom ezt a nőt! Annyira jó, hogy nem kell százötven internetes oldalt végig olvasni!!!!
Tudjátok: www.sabine.com.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Dincuska: köszi kérdésed, megvagyok... még egyben.... bár épp tegnap állt a zászló.... apa többször kérdezte, hogy na, akkor indulunk szülni? :) Nagggyon sz@rul voltam.... ma is keményedek, de így a 34. héten asszem az nem akkora gond. Nyomom a magne B6-ot, oszt jónapot.... egyebet úgyse nagyon tehetek.... a 34. héttől már a klinikán sem adnak infúziót h. visszatartsák.... szóval ha beindul, szülni kell és pont.

Jucu: priviben dobj rám egy telcsiszámot, légyszi..... hadd küldjem az smst..... lassan úgyis révbe érek.... ahogy érzem.....

Apa ígéretet tett, hogy első kézből kaptok fotókat Emese babáról ha megszületett. De az sms-t még a szülőszobáról (ha lesz rá módom) megírom Nektek.... apa meg ha hazament, dob fel képeket ide a topicba.... :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, én lassan-lassan átlendülök a holtponton és már inkább túllenék az egészen. Jó, persze még maradjon egy pár hetet, de lelkileg muszáj ráhangolódnunk a szülésre.... annyira bíztam a csasziban.... erre most ugyanott vagyok, mint voltam... a csuda vigye! Ráadásul az eda-t sem érzem értelmes ötletnek, mert a kitolásnál már nem adják... a klinikán ez a trend... akkó meg minek? Nekem az a gázos.... a vajúdással még csak-csak elvagyok.... a kitolás a sz@r, de nagyon....
Nem tom, lehet még futok egy kört csaszi ügyben....
Sabine, te mit gondolsz? Essek túl simán, vagy kavarjak még egy keveset? Szívem szerint csaszi.... de mindenki azt mondja orvosilag nincs indoka, akkor ne tegyem ki magam neki.... mégiscsak nagy hasi műtét, tele rizikóval.... no de kérem... a sima szülés alatt is bármi lehet.... az is rizikós sztem....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Lányok.... teleírom az oldalt... :)

A júliusi topicban kalózkodtam kicsit... babaeső van....

Ugye tudjátok, hogy a mi topicunk következik?

JUJJJJJJJJ DE IZGI!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: