A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Jó reggelt!

Steffi, elbénáztam, még egyszer el kellett küldenem az üzenetet, tegnap nem ment el, csak most vettem észre. (telefonszám.)

Veronikusz, a szaggatott ezüst csík... Tudtam, hogy nem illik bele a képbe. Tényleg. De a Tescoban még nem jártunk, azért ott még rálesek. Igazából nekem is jól jönne egy ilyesmi lábbeli.

Ma Melinda ismét végigaludta az éjszakát, és csak reggel fél hétkor kelt. Lehet, hogy ténylega függönnyel volt baj, és a kelő nappal ébredt? Hm.

Kép

Kép

Kép
memme

jó reggelt-jó reggelt!

szuper éjszakánk volt, martin 2x ébredt 2kor aztán 3kor nyöszörgött egy kicsit, de aludt is tovább, aztán 4kor meg sírva ébredt, nem értettem mi lelte, mindegy megnyugtattam és fél 7ig aludtunk. ami a nagy eredmény, hogy hosszú idő óta először aludt úgy este, hogy fél óra, óra múlva nem ébredt sírva, hanem szépen aludt!!!! úgy örülök. tegnap voltam templomban, többek között ezért is imádkoztam...

remélem mindenki más is jól van!

gyuzso!
szerinem is nyugodtan rárakhatod a játszószószőnyire! ismerkedjen, nézelődjön.

cukipofa!
nem mondod, hogy átfordult? wow! ez igen, nagyon, ügyes, erős kisfiad van!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

egyre több a jól alvó baba! ez igazán remek hír.
Mikolt épp most tért vissza arra, hogy este 9-től csak hajnali 1/2 1-ig alszik. előtte aludt 3-ig, na de majd csak visszatér az eredeti felállásra is előbb utóbb.

Kép
Kép
Kép
manóka28

memme!
hurrááá! örülök nektek! ja képzeld a párom kecskeméten járt főiskolára és 2 éve voltunk egy esküvön a református templomban és utána valami buli is volt a város határán, nem tudom a nevét...
te akarod majd tudni a baba nemét?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Memme!
aranyos vagy hogy így kutatod nekünk a papucsot, arról nem is beszéve hogy meg se köszöntem, hogy meg akartál hívni ebédre. :D :D :D Drága vagy. A lányok különben nekem nem jelentenek "gondot" :lol: mászkálás szempontjából. Voltam már velük egyedül Újfehértón is (Nyíregyháza mellett). Nem is álltunk meg csak mikor Kata elaludt és az ő (ajándékba kapott) ülését csak két kézzel tudom megdönteni, hogy kényelmesebben tudjon aludni. Szofié már megy menet közben is (Römer King).

Különben meg had dicsekedjek egy kicsit:
Kedvenc TEFAL vasalóm a többszöri lerántástól életveszélyes lett, ezért kinéztem a neten egy másik TEFAL-t. Ez a vasaló a Média Marktban 17 ezer, az Electroworld-ben 16 ezer volt és én mégis megkaptam az Electropworldben 13-ért. :D :D :D Ha a web-oldalukon kitölt az ember egy megrendelést és bejelöli, hogy hol, melyik boltban akarja átvenni, akkor kap egy visszaigazoló mail-t és azzal 3 óra múlva már át is veheti a NETEN SZEREPLŐ ÁRON. :D Én speciel még egy 60 ezres mosógépnél is örülnél 3-4 ezer forintos spórolásnak. (márcsak a tudat miatt is) Bár szerintem az érték növekedésével biztos a megtakarítás is nagyobb. :D Kívánok nektek is sikeres vásárlást!!!!

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Steffi! Hurrá.

Eszembe jutott, mi mindent megéreznek a gyerkők. Bene csak anyukám kezében sírt kiskorában. Nem véletlenül. ugyanis nekem voltak komoly konfliktusaim anyuval. Amikor ezt észrevettem, gyorsan próbáltam rendberakni magamban a dolgot, hiszen ezt nem szenvedheti meg a gyerek. :(

Ja, Steffi! A Satuk féle Fűzfői dolog nem érdekel? Az elég olcsó. Balaton, nyugis hely, meg minden?

mtunde

Sziasztok!

Kati, Dani baba nagyon erős, ha hátról már hasra fordul! Gratu neki! :-)

Ma nagyon jó éjszakánk volt, ill. lett volna, mert Ádám 21-4-ig aludt. Viszont én már 1-kor kukorékoltam, mert éreztem, hogy ismét dől be a bűz a házunkba. Péteri Pesttől 20 km-re lévő kistelepülés, nincs ezzel semmi gond, viszont ennek a térségnek (Monor és környéke) nincs szemétégetője, ezért szemétbányába hordják a szemetet hetente egyszer. Na, ez a bánya tőlünk kb 500 m-re található. Még talán ezzel sem lenne gond, mert nem zavar egyáltalán, bár a XXI- században azért ez elég durva, hogy 5m-es magasságban fél km2-en ott tornyosul a háztartási hulladék.
Igen ám, csak a múlt pénteken vagy magától begyulladt, vagy felgyújtották. 12-20 óráig 5 tűzoltó oltotta (fiam és a barátja élvezte a legjobban, mert előttünk lévő tűzcsapról is töltötték a kocsikat, s egy idő után már ők is segítettek). Viszont nem sikerült az oltás, mert hát ennyi szemetet nem lehet csak úgy elfolytani. Képzeljétek, ez a bánya azóta füstölög. Amikor fúj a szél, akkor általában nincs probléma, mert szerencsére nem felénk fújja, de ha szélcsend van, vagy ritkán, de megfordul a szélirány... szóval majdnem minden este olyan füst volt a falun, mintha köd lenne. Büdös szemét bűz, hiába csukunk ablakot, nem sokat ér.
Ma hajnalban is erre ébredtem, rohantam körbe csukni az ablakokat, utána meg az ágyban dühöngtem, hogy ez már elviselhetetlen, s szegény gyerekeknek is ezt kell szívniuk. Mi minden lehet ebben a füstben...
Reggel beszéltem a jegyzővel, semmit nem tudnak csinálni, hordják rá a földet és kész. Ha hívjuk a tűzoltókat, már vállat rántanak, h nincs értelme kijönni, s nem is teszik meg.
Úgy döntöttem, hogy amikor ma megyek Monorra, bejelentem az ÁNTSZ-nél, ill. írok majd drága Fodor Gábor környezetvédelni miniszterünknek is egy szösszenetet erről.
Nagyon magamon kívül vagyok a dühtől. Igaz, évente egyszer fordul elő ez 1-2 napig, de most már egy hete... s ma viszik az újabb adag szemetet. Mi lesz itt a hétvégén, ha a 35 fokban már megint nem nyithatunk ablakot???

Na bocs, hosszú voltam, de tényleg forrongok magamban... most már nem csak magamban... :-)

Szép napot mindenkinek!!!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
megértem a mérgedet :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vali!
Atya ég! Hát ez nagyon kemény! Én is megértelek, ez irtozat!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vali!

Ez tényleg nagyon durva!! Ez megérne egy műsort a Fókuszban vagy valahol... ott is szokott ilyen téma lenni, nem???
Vagy majd szólunk Györgyinek... :D :D
De tényleg nem lehet annyiban hagyni,,, pláne tényleg lakott településről van szó!!! Felháborító!!! :evil: :evil:
Nagyon együttérzek veled/veletek... tényleg hátha Fodor Gábor bácsi vagy a Greenpeace??? tenne vmit?? :lol:
Mindenesetre nem szabad annyiban hagyni!
Gondolom a többi lakó is egyetért veled!Össze kéne fognotok!

Hétvégén tényleg jön megint a kánikula, jövőhétre 38-39 fokot mondanak. Azt hiszem mi is megyünk apósomhoz a balcsira...
Talán könnyebben átvészeljük, mint itthon... Bár a nagy melegben ott sem leszünk kint...
Nem akarok leégést,napszúrást, sem Encinek, sem magamnak. :D
Vendég

Tünde!
persze érdekel a satuk féle. leírod a paramétereket?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

SZiasztok Csajok!!!

Csak gyorsan benézek, mert az öcsém valahogy befogott valami net-et, mert elhozta a laptop-ját. :lol:

Sajnos képtelenség visszaolvasni!
Velünk minden ok, ma már nagyon tuti idő van, remélem így is marad. Jázmin egy tündér, szóval szuper. Pedig féltem, hgoy itt kénytelenek vagyunk egy szobában aludni és hogy fogok majd aludni, de minden flottul megy, már nem ébredek fel, ha mozdul egyet. Amúgy neki tényleg mindegy úgy tűnik, mert ugyanúgy leteszem este 7-kor és fél 8-ig nyomja a drága. Pedig brutálisan néz ki az ínye, szerintem pillanatok alatt ki jön a foga mostmár. Ja szerintem ide is lehet jönni, ha valaki akar, Lelle legjobb strandja, parti ház, nagy kert, nagyon jó. 2500 ft. egy éjszaka.

NA most megyek enni valamit a strandon. :lol: :lol: Nem fájdítom a szíveteket, remélem mindenki jól van. Sok puszi, ha tudok jövök még!!

Kép
gyorgyi33

Köszke Memme. Izgatottan várom a friss híreket.

Ja, és meg egy kérdés: szerintetek ezután magánrendlőbe kell járni tehesgondozásra? mintha valam olyant hallottam volna, hogy a Kútvölgyiben megszünt a nőgyógyászat. Vagy ha a doki (Vida) marad a kórházba, akkor oda is lehet járni hozza?
fanetta

Sziasztok!

Megint jó rég voltam :oops: de hát Réka mellett egyre kevesebb szabad percem van!

MInden baba gyönyörű. Ne haragudjatok, hogy nem sorolom fel, nem szeretnék senkit kihagyni.

Vali,
Nem semmi amit leírtál. Tényleg nagyon elszomorító, hogy a XXI-szdban van ilyen. A polgármester sem tud semmit csinálni?????

Gabi,
Gratulálok az AFP-hez. A vonalzódon a gólya rohamos léptekkel halad a 40 felé! :lol: :lol:

Steffi,
Az interneten tudsz keresni nagyon jó szálláshelyeket! Mi is ott találtunk egy szupi nyaralót a Balcsin. Örülök, hogy az éjszakáitok javulnak!!!!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy Tóth dokinak hol van a magánrendelője??? Vagy a rendelőintézetben is rendel??? Előre is köszi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Cukipofa, éljen a kis hasrafordulós. :)

Steffi :) , hurrá, jó lenne ha így tovább...

Vali, én is őrjöngenék. :twisted: Mindenképpen próbálj valamit, bár az a tapasztalatunk, hogy állam bácsi mindenre jó, csak arra nem, hogy amikor nekünk van szükségünk az ő segítségére tehetetlen, de meg kell próbálni. Az én orrom ráadásul még alapállapotban is érzékenyebb az átlagnál - a rosszullétig tudok lenni egy parfümtől vagy akármitől -, és ezt ami nálatok megy, úgy hívják, hog ybitrokháborítás. Az önkormányzatnál intézik. Többféle lehetőség van az eljárásra. Addig intézd, amíg bűz van, ki kell mennie egy tisztelt hivatalnoknak, aki megálapítja a birtokháborítás tényét, nevezetesen, hogy a lakásodban bűz van, amit az a szenny-telep okoz. Hajrá.

Györgyi, sikeres fogzást...

Veronikusz, ha tudsz vezetni és esetleg kínoz az unalom, papucs-ürügy nélkül is látogathatóak vagyunk...

Ez pesze mindenkinek szól.

Van autónk, és mennék boldogan, de nekem nincs jogosítványom, kicsit röghöz vagyunk így kötve.

DE: hétfőn megyünk kedvenc szülészetünkre, apja visz, de ő dolgozna is, azaz menne tovább, most Pest környékén dolgoz. Ilyenkor Melindát is visszük, mert nincs kire bízni. Ezt sokszor úgy oldottuk meg, hogy a barátnőmnél lógtam délutánig, de ő most nyaral. Az jutott eszembe, hogy esetleg meglátogathatnánk valakit...

Fanetta
, én mindig a kórházba megyek hozzá, de én kecskeméti vagyok és a kötelező vizsgálatokat is a Kútvölgyiben intézzük egyben. De mindent vele érdemes és lehet megbeszélni. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Hogy tudni akarom-e a nemét? Igen, talán. Inkább az van, hogy bujkál bennem az ördög: nem akarom viszont közölni azokkal a kedves családtagokkal, akik minden egyes találkozáskor mohón kérdezik, hogy "Na, fiú lesz-e vagy lány" (még akkor is, ha már ezerszer elmondtuk, hogy talán majd a 20 hét felé derül ki), szóval ezt sosem felejtik el megkérdezni, de egyébként édes mindegy nekik, élek-halok-e. Amikor szóvá tette, csak zavartan heherésztek.
Tudom, hogy kár ilyenekkel mérgezni magát az embernek, de tényleg olyan érzésem volt, hogy a párom szülei számára egy edény vagyok, aki kihordja az unokáikat. A párom nagynénje és nagymamija pl. mindig érdeklődve kérdezi, hogy hogy vagyok/unk. Apróság, annyit tud számítani.

Kép

Kép

Kép
memme

memme!
írok neked privit!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Hát igen, én is meglepődtem amikor átfordúlt, de szerintem ez azért volt, mert ő kizárolag hason szeret aludni és amikor nagyon fáradt akkor amúgy is próbálkozoztt átnyomni magát...aztán csak összejött neki :D

Ma este megyek be a kútvölgyibe 6 hetes kontrollra...majd megkérdem, hogy jelenleg mi a szitu és a legjobb, hogy egyedűl megyek...GYEREKEK nélkűl...sztem jót fog nekem tenni egy kis magányos séta :D apa meg végre egyedűl lehet gyermekeivel...

Vali!
Hát ez eszméletlen...én még attól is idegbajt kapok amikor az alattunklakó bagózik az ablakban és felszáll a füst hozzánk...de EZ...nagyon durva, nekem is rögtön a fókusz jutott az eszembe :D

Ja és képzeljétek ma éjszaka Dani fél10-től aludt 4ig és után már csak reggel ébredt negyed7-kor...remélem haladunk az egész éjszakás alvások felé :D

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Vica! küldtem privit...
de amúgy Tóth doki címe:
http://www.tovarosiorvosok.hu/index.html
a rendelőben is rendel, de azt nem tudom mikor? én mindig magánba mentem, mert a rendelőben millióan vannak, azt meg nem győzöm kivárni, pláne Encivel... :cry:

Cukorfalat! neked is írtam, megkaptad??

mindenkinek szép napot!!!
Vendég

Sziasztok!

Vali! Ez borzalmas. Nagyon remélem, hogy a melegben ne érezzétek, és hamar meg is szűnjön a bűzforrás. Iszonyat lehet. :(

Memme! Végülis az is megoldás, hogy te majd tudod a nemét, de letagadod :) Ez az érzés ismerős. Nekem saját anyukám adta elő, hogy hordozótestnek nézett. A férjemmel mindig ezen viccelődtünk, és próbáltuk humorral elütni a csalódottságomat. Ő mindig csak a pocaklakó felől érdeklődött. Most már halad. Már azt kérdezi, hogy vagyunk! :)
Igaz, ezt akkor utána én is megmondtam neki egyszer.

Steffi! Satuk száma nálam van, őt kell hívni. Egyszer ide írta, hogy fűzfőn ad ki anyukája egy konyha nélküli nyaralót. (megjegyzem, ez nekem külön tetzsett, véletlenül se kelljen főzni! :))

Ja, és a mai nap változása életünkben. Beszigorítottam. Mindig is dohogtam, ha rosszul evő, csak nasizó gyerekeket láttam, mindig tökéletesen meg tudtam magyarázni az okát, hogy a szülk hol rontották el. Hát én is elrontottam. Persze Bene is válogat és nem ezsik, de erre én is rátettem... Amikor rosszul voltam, ide lett neki téve a tévé elő keksz, rágincsa, stb. Csak hagyjon meghalni :) Most a hasmenés alatt bármit adtam neki, amit kért, csak nehogy lefogyjon...
Az eredmény: főtt kaja nuku. Ma nem volt mese, nincs ebéd, akkor mehet aludni. Hisztizett, azt aludt. Keksz eltéve, du joghurt, és most főzök neki vacsira zöldborsófőzeléket, mert azt nagyon szereti. (bár tegnap az imádott paradicsomlevesét sem ette)

Szerintetek az a baj, hogy rendelünk kaját? Nekem nagyon ízletesnek tűnik, eddig ő is ette. Térjek vissza a főzésre??? Most már talán van rá energiám, bár a délutáni alvásaim bánni fogják :(

Vagy mindegy mit szigorítok, ez van, és fogagjam el?
Kriszta???

mtunde

Hahó!

Köszi az együttérzést. Sztori úgy halad, hogy szóltam ugye reggel a jegyzőnek, aki biztos szólt a polgmesternek, mert 3 perc különbséggel felhívtak kicsit később, hogy kint volt a polgmester, és 3 helyen füstölt, amit ma biztos, hogy befednek földdel, tehát tutti vége lesz a problémának. Erre kiváncsi vagyok nagyon. Így hát ÁNTSZ-t kihagytam, levél íródik, ha mégis bűzölgünk este.
Tudjátok az a bibi kicsit a történetben, hogy az egészségügyi bizottság tagja vagyok, s ha nagyon pattogok akkor az önkori alatt vágom a fát, amit az emberek miatt nem szeretnék. Viszont a bizottsági tagság miatt is kötelességem szerintem lépnem, de egyelőre akkor háborgok a falakon belül, majd ha nincs eredmény megyek tovább.

Vica, pont egy év van a gyermekeink között! :-)

Györgyi nem irigykedünk... ááááááá, neeeeem! :-)

Tünde, ismerős a helyzet, szerintem maradj csak kemény, mert hamar rászoknak a jóra ezek a gyerekek, s nem lehet könnyen visszaszoktatni őket. Nálunk is édesség mánia van, zöldséget és gyümi egyáltalán nem eszik Ákos. A főttétellel is hadilábon állunk. Legszívesebben tejbegríz és mákostészta menne csak...
Nálunk az édességgel tudom megfogni. Ha nincs pl. paradicsom, vagy nem eszik rendesen, nincs édesség sem. Tudod mennyi télapó csokink van még? :-) Egyszerűen neki csinálok rosszat, ha engedem, hogy azt egyet emit ő szeretne.

Hali

Kép
Kép
Kép
v30

Ja, 2 hós oltást megkaptuk, jó sokat vártunk, de Ádám egy hős volt, picci vinnyogás a szúráskor, majd csend és nevetés a doktor nénire. Remélem nem lesz lázas...

Kép
Kép
Kép
v30

Vali, én is így gondolom. Így is eszik túrór rudit uszira, meg joghurtot, meg néha nasit is. Nála még az a gond, hogy ezek a feltételek nem érthetőek neki: Ha megeszed, akkor kapsz...
Meg ilyenkor nem is adott nasit akar helyette, csak azt nem, amit én adok :)

De maradok következetes, és kemény. Ilyenkor látni, milyen rossz, ha 1-2 hónapig hagyja az ember elfajulni a dolgokat.

Vica! Ezek szerint Tóth dokit választod?

mtunde

Tünde,
a mindenit a kis zsiványnak. :!: De szerintem is legyél inkább kicsit szigorú. Vagy nem is tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Melinda nagynéha kap egy babapiskótát, remélem nem lesz vele gond. Jobb lenne gyümölcs, szétmállik még a kezében. Úgyhogy azt kézből adom.
De milyen ismerős szitu: "hagyjon meghalni..." Voltam meg vagyok néha én is így, csak hát nekem azért nem lehet szavam, mert Melinda kisebb, végülis sokáig tűrte becsülettel, hogy ki volt csapva a szőnyegre én meg hevertem mellette.

Nem akarom letagadni, mert akkor a férjem előtt is kéne, az meg úgy nem oké. Esetleg hozzátenném, hogy van más újság is, ha érdekel valakit... De nem. Én nem élezem a helyzetet, csak ha besokallok, szólok.

Steffi, megy még privi.

Kép

Kép

Kép
memme

Szerintem a babaipskóta nem gáz. Az lett a gázos, amikor a reggeli teje mellé elkezdtem adni neki az én jóreggelt kekszemből. Még ez is ok lett volna, csak ez odáig fajult, hogy egy tálkába kiraktam kekszet, amit aztán szép lassan délelőtt majszolt. A tízórai eltűnt... Ha nem voltunk itthon, ebédre jó esetben megéhezett. Ha hamarabb, kellett neki egy kifli vagy vaalmi, naná, hogy nincs ebéd. és így tovább.

Bene is jól tűrte a dolgot... És éljen Thomas a gőzmozdony. Azt nézi mindig :)

mtunde

No, heverésztünk egyet a füvön. Vagyis szerettem volna heverészni, dehát ugye...Ott az afránya cica, aki ne akarja hagyni, hogy játsszon az én kislányom a farkával és nem átall mindig egy kicsit arébb menni... Ott a fű, lehet tépkedni... Úgyhogy debütált földevésileg is ma ez a nő, most elaludt a szőnyegen, amint letettem.

Tünde,, édes gyümölcs? Esetleg.

Ja, Veronikusz, éljen, hogy jól vásároltál. :)

Vali, és éljen a kis hős. Egyébként mi úgy jártunk az első oltás után, hogy adoktornő a lalkemre kötötte, hogy adjak be egy fél germicidet ha hazaére. Úgy elfelejtettem, mint a huzat. De semmi baj nem volt. A barátnőm adott a kislányának és szegény megsínylette, mert mostmár tudja: nem keresztbe, hanem hosszába kellett volna vágni a kúpot. Csak tipp, ha esetleg mégis szükség van rá.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

:oops:
Én mindig hosszában eltöröm a kúpot :roll:
Na, mostantól már tudom a tutit. :)

mtunde

Gabi,
Köszi a címet. Én is azért kértem a magán elérhetőségét, mert Rékával már nehezebb a várakozás. Én eddig Budaörsre jártam Hegedűshöz, de már nem vállal szülést. Viszont ott is rendel Tóth doki, de gondolom ott is ezren várakoznak. Próba szerencse.

Tünde,
HÁt még nem bizti, hogy Ő lesz a befutó, közte és Mészáros doki között vacilálok. BÁr mostanában megint sűrűbben olvaslak Benneteket és látom, hogy most nagyon sokan járnak Tóth dokihoz és csak jókat írtok róla. LÁtom, viszont Te átmentél a MÁV kórházba??? Ez végleges????

Én is beszigorítottam. Nálunk a szopival voltak problémák. Napközben nem kellett a cici viszont éjjel nem lehetet leszedni róla, kb. 5-6x keltünk. Aztán 1 hete meguntam és azt mondtam, hogy nincs tovább, csak vizet kap. Azóta végig alussza az éjszakát, max. 1x ébred. Szóval úgy tűnik hatásos voltam. Ami a túró rudit illeti, a férjem elkövette azt a hibát, hogy minden ebéd után adott neki egyet. Csak az a bibi, hogy rafkós a kiscsaj, ugyanis mostanában nem eszi meg az ebédet de mégis rohan a hűtőhöz. Ha kell, ha nem ott áll a hűtő előtt és addig síkit amíg megnem kapja. Persze Apuci jót derül rajta, én már nem annyira.

Vali,
Igen, én is észrevettem, hogy egy napon születtek a gyerköcök csak Réka 1 évvel korábban. Ami a bűzt illeti, nem lehet aláírást gyűjteni?????

vica10

Tünde!
Jó, hogy tőlem kérsz tanácsot evésügyileg, mert mi aztán mindent elrontottunk, amit lehet. Kezdődött azzal, hogy anyós nem bírta kivárni a gyerek tempóját (Ancsa! Nem kell mindent elmondani a védőnőnek! :D ), én meg mint első gyerekes mindent elhittem neki, aztán az lett a vége, hogy a gyerek semmit nem volt hajlandó megenni, amit meg én kitaláltam (húsos barack) és szívesen ette, azt meg lefitymálta. Aztán gondoltam, majd a bölcsi, de erős akaratú leányzó Panna, aztán ott sem eszik. Én délelőtt általában fél tíz körül berekesztem a próbálkozást, ha olzan nap van, hogy nem eszik, aztán ebéd tájban próbálkozom újra. És mostanában szemérmetlenül megzsarolom a nasival. (De őt már lehet, mert tudja) Ami vagy bejön, vagy nem. ha bejön, akkor is általában hosszas ordítás után. Ha meg nem, akkor van, hogy éhesen megy aludni. (Tegnap pl. azt mondtam neki, vagy eszik, vagy aludni megy, ez a választék. Azítán aludni ment :cry: Szívem szakad tőle.) Muszáj következetesnek lenni, de ezt már írtam, hogy nagyon nehezen megy. És tudod, amikor elnyikkantja magát, hohgy kér túró rudit, hát persze, hogy az ember néha ugrik, mert végre eszik valamit a gyerek! Ja, és ezért van még reggel-este mindig hamma (ami cumisüvegből tej), mert nem merem elhagyni, hátha aznap nem fog enni a bölcsiben megint, holott, tudom, hogy rosszat csinálok, mert a tej pont leköti a savat.Itthon könnebb, ha egész nap én etetem, de így, hogy bölcsi van, nem merem elengedni tej nélkül. Szóval nagyon nehéz eldönteni, miben és mennyire legyek szigorú. És mindig azt gondolo, az elején kellett volna máshogy csinálni.
Próbáltam összeszedni a gondolataimat, mert kicsit szét vagyok esve valamiért, azért is nem nagyon írok, csak olvaslak Benneteket.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Heni-Beni nagyon édes, tényleg iszonyat gyönyörű szempárral lett megáldva a fiúcska! :D

Gabi, boxerka is cukiii, na de Encike még inkább!! :D Ilyen jóban vannak?? De jóó!

Steffi, juhé, juhé és vivát, reméljük lesz még folytatása ennek a pozitív irányú fejlődésnek!! :D

Kati, hát ez hihetetlen, Danitok tényleg kis vasgyúró már most! :)

Györgyi, örülök, h ilyen jó a nyaralás, mi 26tól 29ig megyünk Füredre (Veronikusz, mi is lehet, h Annabellába, de még nem tuti), de azért rendesen irigykedünk a hosszú kikapcsolódásotokra, kitartást a fogzáshoz, remélem hamarosan előbukkan Jázmin fogacskája!!

Ancsa, voltunk tegnap úszáson és képzeld, Dani iszonyat pancsolt, még sose csinált ilyet, úgy látszik, h nagyon hiányzott neki a víz, plusz még eleresztett pár mosolyt is, nagyon csodálkoztunk rajta, jövő héten megint megyünk, csak még nem tudom mikor, de mindenképp du., ti már bejelentkeztetek?

Memme, örülök, h nálatok is van fejlődés alvás-ügyben!

Veronikusz, lányok nagyon édesek a képeken, tényleg, mint két tojás! Pótnagyszülők jelentkeztek azóta? Húúú, azt a Nők lapjás nőcikét ki kellene nyírni!!!! Vagy legalábbis feltenni a telszámával egy erotikus hirdetést, ezen még nem gondolkoztál? :wink:

Vali, ez a bűz sztori nagyon durva, hihetetlen, hogy mik történnek, mindenképp próbálj elérni szerintem valamilyen médiumot, attól általában be szoktak rezelni és tesznek valamit a probléma megoldása érdekében!

Gyuzsó
, Dani már 2-3 hónaposan nagy játszószőnyeges volt, kezdetben csak nézegette a sok szines, logó micsodát, meg örült, ha én megcsörgettem neki, aztán egyszer csak nyúlkált érte, most meg már leszaggatja őket egy perc alatt :D

Látom, ez az evés téma nem egyszerű, jó, hogy figyelmeztettetek, próbálok én is akkor következetes maradni, amennyire erőmből telik rá.

Dani Agárdon jól viselkedett, csak az alvás nem volt annyira zökkenőmentes, persze azóta itthon mindkét éjjelt egy keléssel átaludta, nagyon kis zsivány, ragaszkodik a saját ágyához :D képeket majd vas. rakok fel, tegnap meg nagyszabású vendégség volt nálunk, de nagyon jól sikerült, Danca jól mutatkozott be a nagyközönség előtt, szokásos kisangyalka, ha nem velem van egyedül otthon :roll:

Most megyek pakolászni, magára hagyom a családomat egy félnapra és leruccanok ma du. a balcsira szülinapot ünnepelni barátnőkkel, holnap hajnalban jövök haza, persze férjem ma is, holnap is dolgozik, szóval anyukám lesz ügyeletben Dani mellett, eddig 7 órát volt max. külön tőlem, izgulok, nem is kicsit... :oops: :roll:

Hopp, Danca felébredt, kellemes hétvégét mindenkinek!!

Ja, Masni, köszi a leírást az autósülésről, mentettem a fejemben! :D [/b]

KépKép
barimami

Barbi!
nagyon jó bulizást! Irigyellek. :D Bocs, de nem láttam. :oops: Neked van szülinapod? Mert akkor Istenke éltessen sokáig!!!! Sok boldogságot!!! :D

4 új levél jött, de azok teljes mértékben felejthetők, meg ők csak pót-NAGYIK.
A mi favoritunk a Bettiék. Náluk vasárnap voltunk. :D Majd felhívom őket, de ők most felújításba kezdenek.

kellemes hétvégét!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta,
Kitartás... Mi egy csónakban evezünk!! Azonban talán annyival vagyok szerencsésebb, hogy RÉka nagyon sokat eszik, viszont a súlyán ez nem látszik meg! :cry: :cry:

vica10

Sziasztok!

Jó rég nem voltam, lementünk a telkünkre Fótra, de olyan hirtelen, hogy még elköszönni sem volt időm... :oops: Még jövő héten is lent leszünk, csak ma feljöttünk, visszük Lénát úszni. Meg mosunk néhányat...

Gyorsan visszaolvastam a rengeteget, amit írtatok, de lyukas az agyam, ezért nem emlékszem mindenre...
Az biztos, hogy az összes baba gyönyörű a képeken!
És Gyuzsó, örülök, hogy bejön a kendő!

Meg annak is, hogy a pocakosoknak elmúltak (nagyjából) a rosszullétek!

Anyós témában nekünk szerencsénk van (nagyjából), most csak majd azt kell megbeszélni az összes nagyszülővel/dédszülővel, hogy állítsák le a folyamatos ajándékvásárlást. Rengeteg játék, ruha, van aki minden találkozáskor ad valamit, és nem találkozunk ritkán. Nem akarom, hogy Léna megszokja, hogy bármit megkap. Most még tudom, hogy nem érti, de asszem idejében le kell állítani a dolgot.

Kaja: glutént mi is kenyérrel kezdtük, most már nagyon bejön neki, vacsira rendszesen vajas-sajtos kenyeret kap paradicsommal. Nasira én is figyelek, mert én nagyon az vagyok, próbálok előtte kevesebbet. Ha muszáj, akkor kölesgolyót vagy gyümölcsöt kap.
Túrót nagyon szeretni, mi is a spar-os biotúrót szoktuk venni, múltkor nem kaptam és vettem vmi mást, hát ég és föld a különbség, egyáltalán nem volt krémes a másik... Nem is ette Léna.

Lassan nekünk is aktuális az új autósülés, próbálom megjegyezni, hogy miket ajánlotok...

És majd mi is megyünk a Balatonra, Alsóörsön találtam nyaralót. 4 család megy együtt, mindenhol léna korú a baba, úgyhogy jó nagy házat kerestem. De sikerült, remélem jó lesz! De majd csak augusztus végén.
Steffi! Én a balaton.hu oldalon kerestem szállást, rengeteg van, de tényleg, a végén már káprázott a szemem. Meg van olyan is, hogy balatoniszallas.lap.hu

Veronikusz, remélem hamar megjelenik a jó hirdetés, és én is nézem a papucsot!:wink:

Vali! Remélem elmúlik a bűz, és nem lesz ilyen többet!

Na, most jó hosszú lettem, de most megint nem leszek 1 hétig. Bocs, ha valakit kihagytam!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok,

csak jelentem, hogy a Briginek tegnap estefelé megszületett a kisfia, Kristóf. 4000 gramm, 58 centi, 36 fej a paraméterei. A szülésélményéről majd őt kérdezzétek.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Ja, és csütrötök éjjel a Cukorfalat-Brigi is megszült . Hirtelen elfolyt a vize, de majd biztos mesél.
Rita
nováky_rita

Brigik!
Nagy-nagy gratula mindkettőtöknek! Remélem, mindenki jól van. Újabb két baba! Hurrá!!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Jaj és Cancan!
Köszi a képet!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Brigik!
NAGY-NAGY GRATULA!!!!!!! :D

Zsófi!
köszi és jó pihenést!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Rita! köszönjük a híreket! Brigiért már kezdtem aggódni,mert már több napja eltűnt... :D
Cukorfalat tegnap még volt, elvileg... de lehet,hogy a privimet már ő sem kapta meg.. :D
nagyon gratulálok mind a kettőtöknek!!!! jó babázást!! :D

Vica! Csak nem jön nálatok is a kistesó???? :D :D
Remélem örülhetek itt halkan.... :D
Tóth dokit csak ajánlani tudom neked!!! :D :D
De gondolom mindenki így van a saját orvosával....
Bármire vagy kiváncsi kérdezz nyugodtan vele kapcs-ban.
Vendég

Hahó!

Gratu kedves Brigi anyuk! Kristóf óriásbébi lett, remélem minden rendben volt! Cukorfalatnak is összejött szerencsére a kedvenc kórházunk, nagyon jók ezek a hírek!
Köszi Rita az infót! :-)

Hófehérke Dóri, Veletek mi van? Te következel, vagy már túl is vagy??? :-)

Szép estét! Hali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Brigiknek gratula!!!

Vica, igen, a MÁV tuti. Én is Tóth dokihoz mentem volna, vagy Mészihez, vagy Vidához. De most Benével mindegyikőjük rendelése messze van, kórházban várni nincs idő.

Másrészt én még mindig szkeptikus vagyok a Kútvölygi megmaradását illetően, és nem akartam utolsó pillanatban váltani. Azt gondolom, nem döntöttem rossszul, biztonságban érzem magam, és a babót, a doki égé sé föld az előző dokimhoz képest, és tökéletesen felveszi a versenyt a Kútvölgyis sztrádokikkal is. A kórház közelebb van, lesz újszülöttintenzív (most építik), stb. Mivel bkv-sok vagyunk, a közelség is számít...

mtunde

Rita, csak annyit írj lécci, hogy Cukorfalatékkal ugye minden rendben, mert ha jól emlékszem augusztusra vol kiírva... :?

Köszi

Kép
Kép
Kép
v30

Brigiknek nagy gratula!!!!!!!! várjuk majd a képeket.
kedves Rita, köszönjük az infókat.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok Lányok!

képzeljétek el mi történt tegnap! Voltunk az Electroworld-ben és egyszer csak hallom, hogy Szofi nyöszörög. (ott volt közvetlenül mögöttem, de mióta elindult, nem hajlandó megülni a babakocsiban, MERT NEKI FEL KELL FEDEZNIE MINDENT :D ) Szóval megfordulok és a Szofin fekszik egy kislány teljes testével. Ahogy levettem róla (csak annyit mondtam neki, hogy: "ilyet nem szabad csinálni") és felállítottam Szofit, az teljes erejéből nekilökte Szofit a vas-állványnak. Olyan gyorsan történt és Szofi olyan közel állt hozzá ill. a kislányhoz, hogy már nem tudtam felkapni. Rögtön felvettem és vigasztaltam, de úgy belém bújt, hogy nem is láttam, hanem úgy szóltak, hogy vérzik a gyerek. :(((((((((((( Tiszta vér volt a szája. Az én vállamról nem is beszélve. Felrepedt belül a kis szája. Be is dagadt. Pedig olyan aranyosnak nézett ki a kislány. Az anyja meg jött oda szégyelkezve, hogy ne haragudjunk. Nem mondtam neki semmit. Tudom, hogy van ilyen, de akkor kicsit figyeljen jobban a lányára. (főleg ha tudja, hogy szokott ilyet csinálni a gyereke). Ne engedje túl messze és nézze mit csinál. Azt se tudta, hogy hol van, csak a sírást hallotta. De a kislány nővére (kb 3 éves) aranyos volt. Mondta, hogy ő csak 2 éves. :) Szegény férjem rohant el vele a mosdóra, lemosni a vért. :cry: :oops: nekem rögtön elment a kedvem minden féle vásárlástól :oops:

még valalmi. Nekem most éjjel annyi rémálmom volt :oops: :cry: hol azt álmodtam, hogy Szofi mellőlem leesett az ágyról, hol azt hogy kint maradt evés után a tejes cumisüveg a nappaliban és megromlik. ???? valami front van? vagy szimplám meghülyültem??? :lol: :lol: :lol:

aki teheti ma menjen hűsölni, pancsolni!! aki nem, annak hűvös szobát kívánok! Szép napot!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Nagy gratulaaaa Briginek és Briginek!!!
Juhé!!!
Köszönjük Rita a jóhíreket!!

Vali,
remélem mostanra betemették már a füstölgő bűzforrásokat!!

Veronikusz,
Úristen.. Vagány kiscsaj Szofi, hogy nekimerészkedik a világnak egyedül!! Szegénykét nagyon sajnáljuk a kiscattant szájacska miatt. El tudom képzelni, milyen bújós lehetett ezután!!
Szerintem az álmaid a lekiismereted miatt vannak. nem tudtál estig napirendre térni afelett, hogy "nem vigyáztam rá eléggé" és újraélted a traumát.. De ez csak tipp..

zsófi, györgyi
szép időt (az lesz állítólag) és nagyon jó pihenést nektek!!! :lol:

Dóri???

Lányok, akiknek van/lesz kertje jövőre: Tavaly hoztunk biopiacról (Párizs/Róma) gyűjtött paradicsommagokat, idén pocakkal palántáztam, most Manóval kacsozom..
Folytontermőnek néz ki, iszonyú nagyra nő 2 féle van: kerek fürtös és hosszúkás fürtös. nem hibrid, szerencsére, ilyen volt az eredeti is.. :)
Szóval, ha mag kell valakinek jövő évi palántázáshoz, csak szóljon bátran!!

Szép napot, kellemes hűsölést a pancsizóknak!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Mi a benti hűsölést választottuk, amint Dani nincs a szobában, nyomom be a légkondit! :roll:

Veronikusz, jaj, szegény Szofi, még ma is fájlalja a száját? :( Ne aggódj, nem az én szülinapomra mentem, hanem az egyik legjobb barátnőmére!

Tényleg jó idő lett nagyon, remélem nyaralók élvezik a meleget, napsütést, persze csak mértékkel :?

Brigiiik, gratulaaa!!!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Jó régen írtam nektek.
Sajnos most is rohanok,Merciről tudtok valamit?
Mi éjszaka csak egyszer kelünk fel,napközben öszvisz 4szer alszik persze akkor se sokat.
Sokat fogdossa a lábát és úgy csinál minha kis autó lenne. :lol: :lol: :lol:
Apjával jókat kacagnak, úgy hogy elmondhatom vidámak vagyunk és jó az étvágyunk is. 8)
Mindenkinek szép napot
V

valentina

Sziasztok!

Brigiknek én is szívből gratulálok!

ÖRülök, hogy végül Cukorfalatnak is sikerült a Kútvölgyiben szülnie!!!

Gabi,
Még nem jön a kistesó, de ami késik az nem múlik! :D Ricsi már nagyon szeretné ha jönne, ugyhogy most gőzerővel dokit keresek, mert nem akarok úgy oda menni pl. Tóth dokihoz, hogy terhes vagyok, de csak látásból ismerem... Szóval lassan mi is bele fogunk a babaprojektbe :lol: :lol: Neked a labort hol csinálják????

Tünde,
ÖRülök, hogy végül találtál egy jó dokit!! HÁt igen, én is néztem, hogy Tóth dokinak a magánrendelője hát nem kis túlzással de Tőlünk a város másik felén van. De hát van jogsim, igaz nem vezetek :lol: de van egy sofőrőm, aki bárhova elvisz :lol: :lol:

Veronikusz,
Éjjel nekem is rémálmaim voltak! :cry:

Aki teheti, menjen víz közelbe csak ott lehet ezt a meleget kibírni!

vica10

Sziasztok!
Garutula az ujszölött piciknek és mamáknak. A képek a nagyinál készültek Kecskeméten remélem sikerül feltenni.Nem tudom feltenni a képeket tul nagyok. valaki tudja hogy lehet kicsinyitenni!!! Elöre is köszönöm
V[/img]

valentina

Sziasztok,

Cukorfalat_Brigivel és a kis Petivel minden rendben van, kicsit apró, de nem nagyon...teljesen egészséges!
Veronikusz: ilyenkorra legyen mindig nálad /jaj, nem ilyen kioktató anyósként mondom/ arnica és aconitum. Az arnicat azonnal megkaphatja a baba és utána pedig mindkettőtöknek aconitum az ijedtségre.
Szerintem ez a két alapszer, aminek a váltópelenka mellett bent kell lennie a hátizsákban.
Szeretettel üdvözlök mindenkit a kánikulában: Rita
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: