A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!
Most biztosan lesznek, akik megköveznek, dehát sebaj! :?
Ez a babasúly dolog szerintem pont olyan, mint amikor a pocakmérettel és a felszedett kilókkal zaklatnak minket!
Kismamik!
Ezt ti mindannyian utáltátok! Nem!? Szerintem pontosan ennyire nem számít az sem, hogy a baba x hetesen hány grammot nyom. Szerintem sem jól, sem rosszul nem kellene éreznie magát senkinek, attól, hogy nagy vagy éppen kicsi babó van a hasában. Bizonyos tartományon belül, egészségileg semmi jelentősége (és megkockáztatnám, esztétikailag sincs). Akkor meg minek stresszeljük magunkat / egymást :!: :?:
Hát erről ennyit. Bocs a kifakadásért :oops:

Nekem a felkelés mellett még a pedikür és a szőrtelenítés is gondot okoz már. Bizonyos részeit már így is apa intézi :shock: . De akkor mi lesz később? Hisz még 2 és fél hónap elvileg hátra van! Ja! És elkezdett fájogatni a hátam / derekam. Nem finom érzés :roll:

Legyetek jók és jól
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: én ugyanezt akartam írni, csak másképp fogalmaztam. A szőrtelenítés nekem is gondot okoz, már nagyon idegesít, főleg, mikor nagyon meleg van. De apukával sehogy sem tudjuk összehozni. Vagy nincs itthon, vagy a csemete nem akar elaludni időben. Mert ugye azért előtte mégsem kéne ilyesmivel foglalkozni.

Kép
Kép
timi26

Sense! Tényleg a pedikűr nekem is gond, de még el tudok úgy helyezkedni, hogy nagynehezen sikerül. :roll: A szőrtelenítést inkább hagyjuk. Én nem adtam fel (egyelőre!), hogy ne szőrtelenítsem a fazonomat. Most már tükröt használok, de így is gáz... A múltkor folyt a vér... :oops: :twisted:

Babasúly: Én nem tudom. A 4D-n direkt megkérdeztem, de azt mondta a szonográfus csaj, hogy "ilyenkor általában 1300 g-osak"... :shock: Na, most ebből fogalmam sincs... Mindenesetre a méretei alapján pont időben vagyunk! De ez sem számít igazán. FŐ AZ EGÉSZSÉG!!! :)

Holnap megyek sima kórházi UH-ra! Szerintem ott töltöm az egész délelőttöt. Asszem viszek hideg élelmet! :wink:

Ja! Én nem diétázom, de ráálltam a 2 óránkénti evésre. Sokkal jobb így!!! Általában gyümit, joghurtot eszek, vagy tejet iszok. Ebédre, és vacsira eszem rendes kajcsit, de kb. fél adagot csak! Már másfél kiló vissza is ment, így most +10-nél tartok. Ezt el tudom fogadni! 8)

Regina
KépKép
mazsola7

Silka!

Sok Boldog Névnapot Kívánunk!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Egy délelöttöt nem vagyok és annyit írtok, hogy győzze az ember fia olvasni.
De tök jó , hogy ilyen jó csapat gyűlt össze.

Silka : Nagyon sok boldog névnapot kívánunk neked !!!
Kép .

Gyerekorvos témához nem tudok hozzá szólni mert én csak jövőhét pénteken megyek a védőnénihez és majd nála rákérdezek.

Na ma voltam vásárolni. SIkerült egy két jó dolgot vennem.
Ami nagyon jó az a Gabi babahintőpor isteni baba illata van.
Vettem még tejgyűjtőt, hajkefét meg ollót.

Ti milyen pelenkázó feltétet veszetk ? Ezzel tök bajba vagyok.

Granda : köszi a privát üzenetet lehet, hogy azért írok egy levelet.

Én már előre félek a jövőhéttől. Jön a dög meleg. NEM KELL !!!! Jó ez ami most van.

Mindenki aki augusztusba fog szülni az így is a mi csapatunk tagja marad.

Lépek mert kicsit fáj a fejem. :(

Mindenkinek kellemes estét lehet, hogy még késöbb azért vissza nézek.
20200310173350

Silka

Boldog névnapot Kép

Sense
Hát-és derékfájásra én elkezdtem kismamamasszőr után nyomozni (mert ez is egy spéci szakma), hát mondhatom, megkérik az árát! Az ÁTLAG egy órára 5000 ft, de olvastam 8000-es tarifáról is... Viszont a leírások alapján igazi relaxálásra alkalmas, nyugtató, pihentető és méregtelenítő kezelés, szerintem a hátat 2-3 napra rendbe hozza. Majd ha kipróbáltam, beszámolok róla.

Kép
granda

Granda!

Húú! Ez elég durván hangzik. Mármint az ár. Múlt héten én is felhívtam egy környékbeli masszőrt. (2500Ft /45 perc) De sajnos ő még soha nem masszírozott kismamát, és el sem tudta képzelni, hogy milyen formában lehet... De úgy érezte, hogy meg tudja oldani majd :!: Én meg úgy éreztem, hogy nem, úgyhogy mondtam neki, hogy inkább nem mennék. Megsértődött ! :shock:
Van egy másik telefonszámom is. Most megpróbálom azt. Nézegettem (most ahogy írtad) képeket a neten kismama -maszázsról. Oldaltfekve csinálják. Tényleg ki kellene próbálni!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja: elfelejtettem az előbb írni, hogy én a cukor ellenőrzésnél teljes vérképet kértem. Ha már egyszer úgyis szúrnak, legyünk túl ezen is. Szerencsére minden rendben van. A baktériumról szólj a dokidnak, főleg ha tényleg otthonszülést tervezel, addigra ki kellene kezeltetni.
Jaj, annyira féltelek, azért gondold át újra. Én is kibírom a Szabolcsot, addig meg még hátha átköltöznek...

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Anikó aranyos a kép! :D :D

Képzeljétek délutánra úgy helyrejöttem,hogy kitaláltam menjünk el sétálni ebben a kellemes időben.Mondtam apának,hogy kicsit lefárasztom magam mert egész nap pihiztem.Olyan jól sikerült,hogy nem bírtam hazajönni. :shock: Nem mentünk sokat,csak manó elkezdett helyezkedni és alig bírtam menni,valamit úgy nyomott...Apa beterelt egy kávézóba és hazajött a kocsiért. :oops: Mire visszaért már semmi bajom nem volt. :oops:
Vett nekem friss péksütit és most pihizek az ágyban. :wink:

Babasúly:engem egy dolog miatt érdekelt eddig,az pedig a koraszülés.Mivel nálam eddig is megvolt a veszélye,szorítottam,hogy ügyesen gyarapodjon.Súlyhoz van kötve a hazamenetel a babánál,nem szeretném hetekre otthagyni a kórházban emiatt... :cry: Minden nap bejárhatnék,de akkor is...Itt 2100-2400 között van a hazaengedési határ.Amikor mondta a doki múlt héten,hogy 2 kg-nál járunk kb....Hatalmas kő esett le a szívemről!

Szőrtelenítés:nálam ez a probléma mostanában kezdődött.Eddig csak a fazon gond,de apa besegít tükörrel.Pontosabban tartani a tükröt. :wink: Amíg egyedül próbáltam ezt a módszert,nálam is vérezgetés lett a vége. :roll: A kórházban visszatérő téma volt a szőrtelenítés,legtöbben nem foglalkoznak vele nagyon szülés előtt.Előkészítésnél úgyis borotválnak.Hát én valahogy nem bírom ki...

:roll:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

A masszázsról:egyik kismama szerette volna,de nem javasolták.Vigyázni kell az idegvégződésekkel,nehogy a szülés meginduljon tőle.Bár ha vannak külön erre specializálódott masszőrök,csak értik a dolgukat...

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hozzaszolva a masszazs dologhoz, a parom sportmasszazst tanult, igy batran engedem magam, fokepp, mert annyit szenvedtem mindenfele fajdalmakkal a terhesseg alatt (vall, kar, hat, lab, szoval minden lehetseges) Amikor megmasszirozott, csodakat muvelt, a fajdalom azonnal elmult. VISZONT: Tenyleg jol meg kell gondolni, kihez mentek: bizonyos pontokat a testen terhesseg alatt tilos masszirozni!!

Silka! BOLDOG NEVNAPOT TOLUNK IS!!!!

Szortelenites: Tegnap nalam is folyt a ver... :D
Vendég

Babasúly: (Sense!): Remélem senki nem vette pánikolásnak azt, amit írtam. Mivel se evéssel, se semmivel nem befolyásolható a baba súlya (én pláne nem akarom befolyásolni, de gondolom senki sem), a baba akkora lesz, amekkora lesz. Ahogy a génjeiben meg van írva. Mikor a 4D-n azt mondták 29 hetesen, hogy 1714 g, a doki csak mosolygott, és mondta, ez teljesen normális, hiszen a szülők sem kicsik, egészséges, szépen fejlődik.
Másnap az orvosom 1660 g-ot mért, mondta, hogy 2 héttel idősebb a súlya alapján, de semmi gond, hiszen szép nagyok a szülők. :D Annyit mondott, hogy ne számítsunk 3500 g alatti babára, inkább 4 kilósra, mert mi a nagyobb súlyú babák vonalát követjük. Teljesen normális. Nekem mindegy, csak a feje férjen ki! :wink:

A vizitornán volt egy lány, aki vasággyal és pocakkal kb. 40 kiló, kis vékony, és kisebb a pocakja, mint most a mienké. 38-dik hétben jár, és most 2100 g-os a babája. Nos, mivel a babák a végén heti 200 g-ot híznak, így neki nagy valósznűséggel 2500 g-os babája lesz.

Amúgy meg 500 g-ot (!) tévedhet a méricskélés, úgyhogy erre sem kell "adni", az a gyerek akkora lesz, amekkorának lennie kell, és amíg a doki azt mondja, hogy minden rendben, addíg minden rendben! :D

(Lehet, hogy nem is fogjuk használni az 56-os rucikat :lol: ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Feldobok egy tegnap keszult pocakfotot, en meg azt hiszem nem is mutattam egyet se.. :oops:

Kép 32. het
Vendég

Niki! Te is nagyon csini kismami vagy!!!! :D Végre látunk! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Koszi Emese! Bar en is, mint altalaban mindenki, mindig elegedetlen vagyok magammal, de azt hiszem ebbol a terhessegbol egesz jol kijovok, ahhoz kepest, hogy lassan 36 vagyok... :? Bar a karom... elmehetnek hentesnek vele.. :D
Vendég

Niki! Gratulálok! Egyáltalán nem látszik rajtad, hogy már van egy 15! éves lányod! Sok fiatal irigykedhetne rád!!!

Kép
Kép
timi26

Jaj, Timi, de aranyos vagy! Koszonom! :D :D
Vendég

Gremese: én nem is veszek 56-os rucikat... :D Mert hát a súly mellett ott van a hossz is. Amint írtad, hogy ti magasak vagytok, biztosan szép hosszú babátok lesz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Mi sem vagyunk kisnövésűek. Én 173, párom 186 cm magas, de azért a biztonság kedvéért vettem 3 db 56-os body-t (800Ft-ért, leárazva), meg amit kaptunk ruhákat, annak a nagy része 56-os. Úgyhogy ebben a méretben már biztosan nem veszek semmit. Inkább 62-68-asokat nézegetek a vaterán is. Olyan cuki ruhák vannak! :lol: Még ugyan nem vásároltam. Előbb össze akarom válogatni, amiket kaptunk, hogy lássam, mi hiányzik. (De előbb meg kell várnom a fürdőt... :evil: Ne tudjátok meg, hogy most hogy néz ki!!! Lehet, hogy teszek majd fel képet.)
És egyáltalán, milyen gyorsan nőnek majd a babák??? A melegebb pulcsikat nadrágokat Ti milyen méretben veszitek??? :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Ma reggeli pocakkép:
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Mazsola: a méret babánként változó. Szerintem egyenlőre bőven elég 68-is bevásárolni. Rebeka nagy baba volt, de 2,5 hónaposan kezdte a 68-as méretet. Amikor meg már megyszületett fogod látni, hogy mikor mire van szükség. Pl.: a tesóm kislány 2 éves és 92-es rucikat hord, na az és lányom mér 1 évesen kinőtte azokat. Szóval nagyon változó. Hosszútávra már csak a babával érdemes vásárolni.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Kismamik!

Először is: Anikó, Niki és Regina!Nagyon csinosak a pocakok :D ! Niki, igazán gratulálok, tényleg nem mondanám meg, hogy egy 15 éves kislány anyukája vagy már!!Nagyon jól nézel ki :D !!

Anitja!
Majd írd meg, mit mondtak a dokinál! Nekem ugyanis ez volt a helyzet, mint Nálad, és kaptam egy gyógyszert, amit be kellett szednem a bacik ellen. :cry: Persze lehet, hogy neked ez teljesen ártalmatlan baci, majd a doki megmondja. Amúgy én rákérdeztem direkt, és az orvosom megnyugtatott, hogy ez a babát nem zavarja, egyáltalán nem befolyásolja, semmi baj nem lesz. Én is csináltattam teljes vérképet, és nekem a vörösvérsejtem 119 lett(120tól jó :D ), de azért biztos ami biztos kaptam vasat. Amúgy én semmi kiegészítő vitamint és bogyót nem szedtem még...

Jajjj! Most hallgatom a sláger rádión a híreket. Jövő héten akár 38, 39 fok is lehet :shock: :shock: !

Silka!BOLDOG NÉVNAOT!!!! :lol:

Mosás: én Persil Sensitive folyékony mosóporral mosok, meg Silan Sensitive öblítővel, és meg vagyok elégedve :lol: . Már kimostam a tetrapelusokat, majd most vasalok.

Regina!
Nekem már többen is javasolták, hogy várjuk meg a téli cuccok beszerzésével a Babát, és most csak a legszükségesebb ruhákat szerezzük be előre. Overált, vastag ruhácskát én is majd Macikámmal veszem már meg.
Ja! És azt hallottam, hogy az újszülöttet csak sima vízben fürdessük, ne tegyünk még bele habfürdőt meg ilyesmit. Erről mi a véleményetek?

Granda!
Én is megnéztem a recepteket :shock: , NYAMIIII! Én holnap megyek vissza a diabetológiára, jajjj, annyira izgulok :roll: , kíváncsi vagyok, mit mondanak. Lassan egy hónapja diétázom, először lement szépen 2 kiló, de most megint 58 vagyok(50 kilóval kezdtem) :cry: , de szerintem a Baba hízott, nem is én :lol: . Engem a nőgyógyászom is folyton azzal idegesít, hogy ne szedjek fel a cukor miatt újabb kilót, majd csak az utolsó hónapban. Dehát ez szerintem hülyeség, hát a Babóka nő a pocimban :D ...
Nekem is tuti diétáznom kell a szülésig :roll: , na, sebaj... :wink: !

Megyek, folytatom a dobozolást és vasalok is...szép napot Nektek!
kispocc

Sziasztok!

Köszönöm a dícséretet, nagyon jól esett! :oops:

Miléna, Niki, Mazsola! Nagyon csinik vagytok! Olyan jó látni mások nagy pocakját!!!

Nálunk Marci tuti haránt fekvéses, mindig csak a két oldalomon érzem hogy rúg. De van még ideje megfordulni!

Ma töltöttük a 30. hetet! Annyira jó! Holnap meg megyünk 4D-re, már nagyon izgatott vagyok!

Hát a jövő heti nagy meleget nem várom! Intézzetek el mindent még a héten, hogy jövő héten ki se kelljen bújni a hűvös szobából!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Kukucs :)
Kép
Nagyon lemaradtam, bocsi lányok, hogy így eltuntem, de ez volt az utolsó munkahónapom és negyedév zárás volt, ami egyben félév zárás is. Nagyon kivoltam azt sem tudtam fiú vagyok e vaqy lány. Mindig csak aludni estem haza. De ennek a gázos időszaknak végre vége, hátam mögött egy hét nyaralás és most már itt leszek köztetek. :) Hurrá
Kép

Na próbálok visszaolvasni. Nem ígérem, hogy nagyon részletes leszek, rengeteget írtatok, képzelhetitek én mennyit fogok most :).

Mindjárt jövök, pusza!

KépKép
KépKép
fleur

A pocakok csodásak :)
Kép

Hajni
Gratu a 2. szülinaphoz.

Minden szülinaposnak és névnaposnak, akinek az elmúlt idoszakban nem kívántam semmi szépet, most így
utólag:

Kép

és

Kép

Kép

Vitamin: Én nem szedek kismami vitamint csak a Nutrilite család vitaminjait. Az tuti, hogy sem
engem sem a babát nem hízlalja túl. Nehéz is lenne, mert csak növényi koncentrátumok vannak benne :)

Pocakméret: ÁÁ mindenki mindig mást mond, a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy melyik idoszakban
mekkorának kell lennie a pocaknak :) csak mondanak valamit és végig sem gondolják mit és miért :).
Én is mint Granda kaptam már ezt is azt is :).

A vércukros vérvételen is túl vagyok és minden ok volt. Nekem is a kellemesebb tej+ zsömle verzió jutott.

Niki
Akkor ezek szerint nem igaz amit hallottam, hogy Angliában a kismamik csak 3 héttel szülés elott
mehetnek pihizni. Meddig maradhatsz otthon a picivel? Errol sem túl jókat hallottam.
Én is olvasom a Suttogó titakit és szerintem is nagyon jó. Meg van egy másik könyv is, amit a háziorvosom
ajánlott és szintén nagyon jó. Az a címe, hogy Lelki köldökzsinór.

Granda
A sárga ruhácska tényleg nagyon édi.
Szuperül néz ki a babakocsi.
Nekem nagyon tetsztettek a képek a cikkben én is buzdítom apát, hogy csináljunk csupasz pocis képeket :)
Szerintem egy kismama is lehet szexis. Na főleg mivel nap mint nap elmondják én így is érzem :)

Anikó
Én jókat hallottam a pihenoszékrol, azoktól akik vettek, mondjuk mi nem akartunk venni.

Álmok: Nekem szerencsére nincsenek rémálmaim. Azért tudok mindenféle zöldségeket összeálmondni.

Hajni
Igen Lilla a név.
Hova ment a kisfiad nyaralni?
Aztaa mekkora gyönyörű szemei és pillái vannak a kicsi fiadnak :)Gyönyörűűűű.

Timi
Ezt a hogy bírod a nyarat ilyen nagy pocakkal és jajj még most jön a java dumákat én is nagyon utálom.
És minden második embertol megszoktam kapni. Én meg azt szoktam mondani szuperul, mert nem kell 2 kg
ruhát magamra húznom.

Munka: Én június végéig dolgoztam és most pihi és nyugodt készülodés.

Silka
Nekem is kihívást jelent már egy cipofelhúzás is :) csak úgy megy, hogy a lábam ülve oldalra fordítom.
Aztán meg a pici párom felhúz. Ha meg nincs otthon akkor négykézláb és úgy állok fel :). De hát
ez ezzel jár.

Miléna
Kitartás, biztos, hogy Zéti bent marad, amíg kell neki.
Hát akkor továbbra is szorítok és hihetetlen, de akkor 5 hét múlva te már babázol, elsőként köztünk.

Gremese
Én is kikaptam egy kullancsot egy hete, nyaralás közben. Átérzem a helyzeted én 1 órán keresztül bogtem.
De azt mondta a háziorvosom, ha nem pirosodik be a helye és nem kezd el noni (ez a Lyme kór jele) akkor nem lesz
baj. Kérdeztem tole mi a helyzet az agyhártyagyulladással azt mondta azt 1 millióból 1 kullancs hordozza.
Szóval nyugi.
Ezt az alul nyomást Lili is csinálja. És mostanában képzeld, emiatt kb fél óránként pisi van. :) Ezek a csajok már csak ilyenek. Neked is van ez?

A Suttogó címu könyv lehúzásához annyit szólénék, hogy szerintem semmit nem szabad így leírni. Mindenki más és mindenkinek
más jön be. Könnyu negatív, lehúzó véleményeket írogatni, keresni és találni az Interneten bármilyen téméban.
Szerintem meg minden kismama azt vegye ki bármelyik könyvbol, ami neki bejön. Semmihez sem kell beton szilárdan ragaszkodni.

Súly: Nekem pont mondta a védonom tegnap, hogy ez mindenkinél egyedi és ha az ember nem eszik mindent össze vissza, akkor is nagyban terhességi hormonok befolyásolják a súlygyarapodást. Neki pl 4 gyerek van az elsonél 16 kg-t, a másik 3 nál pedig 20 kg felett szedett fel.
Én is már simán túl vagyok a +8 kg-on. Azt mondta ne aggódjak, mert nem látszik és a +8 kg-nál szinte senki nem áll meg.
Nekem azt mondta innen még kb. +4-5 kg-ra számítsak szülésig. Szóval csajok no para. És letojni ki mit mond.
Azt kell gondolni: Hogy minket ez nem érdekel csak az számít, hogy anya és baba jól érzi e magát.

Vadvirág
Még mindig imádom olvasni, amiket írsz. Nagyon tetszik ez a pozitív beállítottság. Én is úgy érzem, hogy teljes összhangban
vagyunk a párommal, most már csak nekünk is csatlakozni kell a nagycsaládosok táborába :). Remélem 3.ig meg sem állunk.
Jól esett, hogy hiányoltál :)

Gica
Én abban a kórházban voltam szülésfelkészíton, ahol szülni fogok. Nekem pont szerencsém volt, mert az utolsó sorozatot kifogtam a nyári szünet elott. A következo már csak szeptemberben lesz, az meg ugye már nem jó.

Szabi:Én most a HR tanácsára pont 1 hónapot szabin vagyok, aztán táppénz, és utánna kezdjük a TGYÁS-t.

Babakád:Mi állványos babakádat vettünk, amin a pelenkázó is rajta van, meg elfér egy két cucc a kosár részében.
Nálunk kicsi a hely és pelenkázó már nem férne el, ezért döntöttünk emellett.
Ilyen:
Kép

Csajszik, lakik valaki Miklós közelében vagy ha nem az sem baj. Volna kedvem talizgatni, most, hogy így itthon vagyok.
Szóljon, aki benne van. :)

Mocorgás: Nálunk Lili akkor kezd igazán aktivizálódni, amikor én pihibe vonulok. Akkor rugdal és két oldalról nyomja a ház falát :) rendesen érezni a kis kezét és lábát.

Sense
Epidurális érzéstelenítást, én nem szeretnék, hacsak nem annyira borzasztó, mert utálom, ha a gerincemet piszkálják.
Még nincs egy éve, hogy volt egy gerincműtétem...ezért gondolom érthető. De amikor erről volt előadás a szülésfelkészítőn, elmondták, hogy
vannak előnyei és hátrányai is....szerintem úgyis csak ott tudod majd eldönteni :) kéred vagy nem.

EDA és császár azért írok erről, mert látom többen tévhitben vagytok az EDA-val kapcsolatban.
A kettő nem ugyanaz. Az EDA amit szülésnél adnak, műtétnél pedig spinális érzéstelenítést. Más az anyag összetétele, amit
beadnak. Az EDA-nal nem veszted el teljesen az érzékelést, viszont onnantól fekvés, mert Mo.-on nincs mászkálós EDA és
utánna is feküdni kell egy darabig. A spinálisnál deréktől lefelé semmit nem érzel.

Babanetes tali, sajnos nekem nem jó a júl 28.-a :(((úgy sajnálom.

Sex: Kép
Nálunk is a két nővel a téme :) látom a pasik erre gerjednek. Általában vagy ő vagy én vagyok fáradt már estére, de hétvégére bepótoljuk.
Nekünk már sikerült a poci kímélő pózokat megtalálni. :)

Mi is apával szülünk :) naná, hogy bejön..azt azért nem mondom, hogy nincs betojva picit, pedig nem is neki kell :)
De inkább ő azt nem bírja nézni, hogy én szenvedek és talán nekem ez is több tartást ad majd, hogy miatta sem fogok szenvedni. Milyen kis
derűlátó vagyok :).

Anitja
Nagyon klassz a bölcső :)

Mosás
én babamosóport vettem tuti ami fix és azzal mosok, öblítő nélkül.

Szőrtelenítés: én kozmetikushoz járok és gyantázunk mindent. Nagyon kényelmes így és mivel most már nem erős a szőrzet nem is váj és több mint 1 hónapig tart.

Még személyes élmény és néhány további kép, aztán eldugolok. Valahol be kell pótolni azt az egy hónapot??!! :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Vettem mózeskosarat. :D Nem Pierre Cardin, mert az nem volt, hanem Top Rider, és nagyon klassz. Ebbe teszem majd babukát.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,

én sem voltam tegnap, de egyszerüen nem tudtam ideülni és írni, annyira xarul voltam. Egész nap légszomjam volt, jó nagy levegöket kellett vennem, hogy ne ájuljak el, a babót nagyon féltettem, nehogy oxigénhiányos állapotba kerüljön, ezért pociba lélegeztem. Aztán zsibbadt a karom, meg a lábam, mint ájulás elött, meg szédültem. Biztos a frontok a hibásak! :twisted:
A pocim is keményedik tegnap óta.
Apa este tényleg megijedt, be akart vinni a kórházba, de aztán szépen lassan elmúlt a dolog. Tényleg ijesztö volt.

Hétfön a dokinál elbaltázták a vércukormérést, majd csak két hét múlva lesz. :cry: Akkor már a 32. héten leszek, nem késö az egy kicsit már olyankor?
Na mindegy, addig próbálok kicsit odafigyelni az édességre meg a szénhidrátra.

Regina, te nagyon ügyi vagy, hogy 1,5 kilót sikerült visszaküzdened, lehet, hogy én is hasonlóképp fogok enni, egyébként is jobb a többször kevesebbet, mert már nekem is nagyon nyomja a gyomromat Áron, ha kicsit többet eszem, akkor majd szétdurran a pocim.

Sense, mi is nagyon boldog névnapot kívánunk neked!!

Hajni, Anikó, Regina, csini a pocitok és mind nagyon szép kismmik vagytok!

Húú, a hátam meg a derekam nekem is nagyon fáj mostanában, apa szokta néha kicsit megmasszírozni, de nem sokat segít, annyira rosz. Majd elmúlik ez is, mint minden más nyavalya, ha megszületik a babó! :wink:

Pocakos felkelés nálam is hasonlóan zajlik, mint nálatok, tök vicces, mikor kínlódok, mint egy hátára esett bogár! :lol: :lol:

Tegnap este elöszedtem a padlásról Ábel ruháit, most egyszer átmosom öket fertötlenítövel, aztán meg rendesen babamosószerrel, hogy szép puha és illatos legyen mind. Nekünk elég sok 56-os rucink van, söt egy pár 50-es is van, mert Ábel 48 cm-rel született, most sem számítok óriásbébre, szerintem fogjuk öket használni. Aztán meg már olyan gyorsan nönek, hogy csak na! Annyira jó volt elöszedni a régi kisrucikat, mindegyikre jól emlékszem még.

Fürdetés: igen, az elején tiszta vízben kell fürdetni a babákat, itt egy pár csepp tiszta olívaolajat vagy anyatejet javasolnak még beletenni, jót tesznek a baba börének. Mi Ábelnél is tettünk mindig pár csepp anyatejet, máskor meg olajat a vízbe. De tényleg csak pár cseppet.

Szörtelenítés: nálam is eég gáz a dolog, de még azért megoldom valahogy. A pedikür is megy még, mert teljesen ki tudom nyújtani a lábamat, nem kell behajlítanom a térdem, így még megy a dolog. De meddig? :wink:
Fazonigazítást meg vakon oldom meg, apa nem meri elvállalni, nehogy valamit lenyessen :lol: :lol: Parázik a lelkem :lol:

Granda,
nem tennél fel megint egy diétásnaplót? :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Emese,
szép a mozes nagyon! Nekünk is hasonló van, csak fiús színben, nekem nagyon bejött anno, jól be lehetett bugyolálni a babát és még szerette is, mert jól körül volt véve, mint a pociban!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Fleur: már épp kezdtelek hiányolni, de úgy látom bepótoltál mindent.

Gremese: tuti a mózeskosár, csak azt nem tudom, hogy ezeket hogyan lehet az autóban biztonságosan rögzíteni. Én ezért félek ettől a fajtától.

Mazsola: ari a pocakod. Rajtad sem látszik, hogy túlsúlyos lennél.

Anikó: gratula a 30. betöltött héthez. Innen már tényleg nincs sok hátra!!!

Lányok: újabb problémám van. Viktorka már a 2. éjszaka nyújtógyakorlatokat végez a pocakomban. Ami azt jelenti, hogy egész éjszaka nyújtogatja a lábait és a mellem alatt majd kilyukasztja a hasamat. Tegnap már sírtam is, annyira fájt. Tudom, hogy ennek nincs ellenszere, csak attól félek, nehogy kilyukassza a burkot!!! (egyébként a napokban vettünk Rebekának plafonról lelógatható húzódzkodót, lehet, hogy megirigyelte???)

Megyek, pihenek egy kicsit, ki kell pihennem ezt a két éjszakát, mert szerintem ma is ez vár rám.

Remélem, aki távol van, az a kellemes idő miatti vásárlást intézi, és mindenki jól van!!!

Jövő héten végig itthon leszünk, ki sem dugom az orromat.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Emese!
Nagyon jó ez a mózeskosár! Mi Graco babakocsit vettünk, aminek tartozéka egy mózes is. Biztos szeretik majd a picurkák!

Én egyébként az autóba vettem babahordozót/autósülést, és ebben szállítom majd a kisfiamat :lol: . ..

Timi26!
Én is jártam már így a Babómmal! Néha egész fent dönget, máskor meg, mint valami bordaszétfeszítő...beszúrja a lábát a bal bordám alá, és indul a tánci :roll: :lol: :lol: . Ilyenkor néha csillagokat látok :lol: :lol: . A védőnőm azt mondta erre, nincs semmi gáz, csak aktív nagyon a baba és erős. Ha fáj, az a dolgom, hogy bírjam, hadd fájjon :wink: :lol: . Persze én se amiatt aggódtam, mert fáj, hanem hogy nehogy baj legyen a Mackókámmal odabent!

Jaj, én már annyira várom, hogy a karomban tartsam és végre megpusziljam :lol: ! Már csak 10 hét :lol: !! Visszakapja tőlem a sok dögönyözést és gyömöszkölést!! :lol: Na jó, a rugdosást persze nem akarom visszaadni :lol: :lol: !

Fleur!
Nagyon praktikus ez a kis állvány!És jól is néz ki! :lol:
kispocc

Köszönöm a mózeskosár-dícséreteket! :)
Talán annyira nem látszik a képen, de piros-vajszínű, nagyon klassz.
Timi! Ezt nem lehet rögzíteni a kocsiban, nem is szabályos mózeskosárban szállítani a babát. Nrkünk erre a célra van olyan babahordozónk, amit autóba is lehet rögzíteni. Pl. ha visszük valahova, a hordozóban utazik, és ha megérkeztünk, a mózesben tud pihenni. A kiságyba is ebben rakom be, hogy kényelmesen bekupacolva érezze magát, akárcsak a picikában. :)
Ebben tudom kint is altatni, meg a lakásban bárhova vinni, ha anyuhoz kell felvinni, csak felkapom. Szerintem nagyon praktikus.
És ne ilyedj meg, Viktorka biztos nem repeszt burkot, ez a szülés biznisz jól meg van konstruálva! :wink:
Én babukám csak most jelentkezik a bordám tájékán, de azt is nagyon finoman, nem fáj egyáltalán.
Timi, szerintem tedd oda a kezed, és tárgyald meg vele, hogy menjen arrébb.
Ha engem Zsófi nyom, vagy én, vagy apa beszéli meg vele a dolgokat, és rendes kislány módjára arrébb úszik! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Picikában=Pocikában :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Próbáltam pihenni, de nem nagyon sikerült. Amint lefeküdtem, babó elkezdte a nyújtózkodást. Mire sikerült egy tíz percre elaludnom, iszonyat parfümszagra ébredtem. Ugynis itt van a kislányom barátnője, elcsenték az egyik nem szeretett parfümömet és kifújták. lyan pacsuliszag van hogy nem lehet megmaradni a szobájában. Hihetetlen mikre nem tudnak vetemedni!!!
A délutáni alvásról ennyit. Talán majd este.

Gremese: akkor mindjárt más ha van hordozótok is. Lehet, hogy nekünk is be kéne ruházni egy mózesre? Annyi jót írtok róla, nekünk sosem volt még. Na, majd még meggondolom.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már nagyon szeretnék szülésközelben lenni. Az olyan izgi, amikor mindenórás vagy és úgy fekszel le esténként, hogy talán majd ma...
Lehet, hogy ez a rugdosás az oka, de már nagyon szeretném ha kint lenne a manó!!! (persze csak időben).
Na midegy, tényleg már csak pár hét van addig. Azt meg féllábon is.

Motiot: nem késő a cukor 32 hetesen, de azért jó ha vigyázol addig is. A terhesség előrehaladtával ugyanis egyre magasabb lehet a cukorszint.

Szerintem nekem most a babóm hízott, mert kb 2 kilótsikerült magamra szednem az elmúlt hetekben. Azt hiszem 15-16 kilónál fogunk megállni. Nem bánom, csak ne piszkáljanak miatta. Majd leadom...

Kép
Kép
timi26

Fleur
Örülök, hogy jelentkeztél :) és hogy minden rendben

Motiot

A régi naplót el tudom küldeni, de a 2. cukorvizsgálat óta nem írom a diétás étkezéseket, mert némileg beletanultam, no meg kezdenek sűrűsödni az események a lakás körül és nem volt annyira türelmem az internethez...

Mindenkinek kitartás, akinek itt szúr-ott nyom, bölcsen fogjátok fel, hogy már nincs sok hátra. Én nem akarom elkiabálni, de nekünk most a legjobb... Van energiám, igazából nem fáj sehol :oops: és a lakást leszámítva hipernyugodt is lennék. Tudom (sejtem), hogy most jön a neheze, de ez a 7. hónap nekem tényleg csodás volt! És holnap UH nálunk is!

Kép
granda

Timi
De nem vesztem el :).
Szerintem nem tudja a burkot kirepeszteni a nyújtózkodással, nyugi. Erős az. Arra van tervezve, hogy
a 9 hónapot kibírja :).

Gremese
Szuper a mózeskosár.

Motiot
Gyere gyorsan helyre. Hát igen amúgy meg jönnek a nyűgösebb időszakok, hátfájás és ilyen kedves dolgok.
Jó babaruci mosást :) én is most csinálom azokkal, amiket kaptam :).

Na egy kis élménybeszámoló még a múlt heti nyaralásról:
Pécsen voltunk és nagyon jól éreztük magunkat. Voltunk várost nézni, túrázni, fallabdázni..szóval
mentünk állandóan. Komolyan vettük, hogy ez már az utolsó nyaralásunk kettesben egy darabig :).
Persze a picurral is jó lesz csak más.

Na majd ha letöltjük teszek fel egy-két képet is.
De addig is egy kép a 27. hétről egy másik topiktaliról:

Kép

Azótá már nőtt majd meglátjátok :)

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok,

Lányok csinik vagytok! 1-2 nap kimarad és már el is vesztem a fonalat. Mi jól vagyunk, csak a gyomrom lettnagyon pici, vagy Emma nem hagy enni, nem is kívánom a kaját. Az elmúlt 2 hónapban nem híztam, viszont a pocim nőtt. Többnyire csak gyümölcsöt kívánok. a mocorgás ha lehet egyre sürübb. állandóbb.

A baba szoba kész! Már csak pelust, popsitörlő... ilyen apróságok beszerzése van hátra. Türelmetlenül várjuk a kiscsajt.

Még 2 hónap!!!!
Szombaton lagziba megyünk, kíváncsi vagyok hogy fogjuk bírni, mert az ülés hosszú távon nem tetszik a babának és állni, járkálni sem bírok egész este, még szerencse hogy az ifjú párnak lesz egy szobája, majd felkéreszkedek ledölni néha egy kicsit, mert a buli már 3 kor elkezdődik.

legyek jók!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: biztosan fogod bírni, én 29 hetesen voltam a tesómék lagzijában. Egész délután fényképeztem, volt hogy el is felejtettem, hogy terhes vagyok, még táncoltunk is. Igaz csak tízig voltunk, de nagyon jól éreztük magunkat.
Húú tényleg, ígértem nektek képeket is. Na majd este ügyködött. Olyan szép volt a kislányom. Büszke vagyok rá!!!
Bár épp most vesztünk össze, mert kiborított egy egész doboz tejet, és még csak nem is szólt. Az egész konyha úszott a tejben. Szörnyű, hogy néha miket tud művelni! De azért imádom!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Mindenki nagyon csinos én már nem is merek feltenni képet mert testem kezdi felvenni a bálan formát.
Igaz mindenki azt mondja milyen jól nézek ki.
Én eddig a terhesség alatt összesen 1 kg plusznál tartok. Igaz van tartalékom bőven amit szerintem a baba elkezdett felélni és azért nem híztam.
Nekem még semmi extra fájás nem jelentkezet. Egyedül a reggeli felkelés esik nehezemre de azon kívül minden oké.

Lányok nem tudom ki, hogy van vele de nekem napok óta így délután elkezd égni a gyomrom. Néha már elviselhetetlen és akkor jön Reni és segít. Ha nem annyira gázos akkor nem veszek be csak ha már nagyon nem bírom.

Gremese : a mózes szuper. Tutti jól fogja benne érezni magát a kis csaj.

Nekünk kemény mózes van a babakocsi tartozéka. Ahoz lehet venni külön bekötő szettet és akkor azt lehet rögzíteni a kocsi hátsó üléssorán.
Igaz olyat még nem vettünk de majd utána nézek mennyi egy ilyen és ha érdemes akkor beruházunk egy olyanra.

Végre darabokra szedtem a babakocsit. Álom szép és már annyira várom, hogy használjam.
Remélem törpe is szeretni fogja.

Tegnap annyira fájt a fejem, hogy 9.kor lefeküdtem és fél 7-kor keletet a párom, hogy nem megyek ma dolgozni ?
Annyira jól kipihentem magam. Lehet ma is korán ágyba bújok és majd meglátjuk mi lesz.

Képzeljétek ma voltam a Tescoba és vettem egy farmer kabátot törpinek 3500 ft-ről 999 ft-ra volt leértékelve.

Na lépek majd késöbb leszek még. :D

Mindenkinek kellemes estét.
20200310173350

Sziasztok!

Csinik a pocakos képek.
Szuper a mozes és a kád is.

Tegnap és ma is vettem bodykat a csajszinak,így mostmár van
minden fajtából.
Még rugikat kell vennem és egyenlőre meg lesz minden.

Timi26!
Nálam is ugyan az a helyzet mint nálad tud rendesen fájni mikor rendesen bele lendül a kapálozásba és mostanság egyre sűrűbben.
Meg plusz a gyomrom környéke is szokot fájni.

Szép estét
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Teljesen kivagyok a fürdő miatt. Nincs olyan csempe raktáron, ami tetszik, szombaton meg jönne a burkoló... A wc használhatatlan... Nem is sorolom tovább...
Persze én már egy hete könyörgök, hogy nézzük ki a csempét meg a szanitereket, de nem... :evil: :cry:
Most nem is tudlak Titeket olvasni. Majd jövök, ha lenyugodtam!

Puszi Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Mazsola nyugi, majd találtok másmilyet ami tetszik.
Persze sajnos értem miről beszélsz ami a könyörgést illeti. :?

Na a doki azt mondta a reggeli utáni cukromra amit sajnos sejtettem.Nevezetesen,hogy csökkentsem a reggeli szénhidrát mennyiséget. Ha nem jönnék többet éhenhaltam :D

Most jöttünk meg a 4d-ről.Picuri megmakacsolta magát és belebújt a lepénybe így a fejéről készült képek elég homályosak. (pedig még lépcsőt is másztam háromszor) A kezét meg a lábát viszont lelkesen mutogatta.
Íme:
Kép

ÉÉÉÉÉÉÉÉS lányos mamák rettegjetek:
Kép

:shock: :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok

Hadd írjak valamit a (velem együtt) aggódóknak, idegeskedőknek - kicsit példabeszéd.
A családunk teljesen el van havazva, a nagyobbik húgomék festenek, a kisebb húgom új városba költözik és Anyukámék teljes kerítéscsere kellős közepén vannak (miközben mindenki dolgozik). Ahogy Mazsola, ma én is beparáztam a lakásunk állapota miatt, nagyon az új fészekben várnám már a kicsit, de ez hetekig még nem megy. Őrlődtem, aztán gondolat-terelésként elkezdtem dobozolni (kb. mint Tóthék :) ) Ruháimat is válogattam, majd Anyukámmal beszéltem telefonon, hogy kihez jusson a használtruha és ekkor következett a megvilágosodás-féle. Mamám közölte, hogy egy régi szomszédunk családja egészségileg teljesen tönkrement, a férfi mindkét lábát amputálták, az asszony teljesen lebénult, most tanítják járni, mint egy kisgyereket, a 10 és 14 éves gyerekei!Anyagilag taccs a család, az érzelmeket le sem kell írnom. A gondozásba a nő testvére tud néha-néha besegíteni, aki egyedül neveli két gyerekét. Hát én majdnem elsírtam magam ennek hallatán és döbbenten hallottam, hogy milyen emberi sorsok vannak, amihez képest az n gondom csak lágy fuvallat. Most más színben látom a világot és hálás vagyok a szerencsémért...

Remélem, nem haragudtok a személyes történetért, de nekem erőt adott. Na megyek a filozófikus hangulatommal :)

Kép
granda

Mégiscsak elolvastam, amit írtatok!
Közben hallgattam egy kis Tankcsapdát :twisted: . Így kiengedtem egy kis gőzt.
Persze, én is igyekeztem a lehető legtovább nyugodt maradni, de ma nagyon durván elszakadt a cérna. De már kezd nem érdekelni az egész. Mondtam a páromnak, hogy válasszon ő csempét... Persze ő most azon parázik, hogy aztán meg majd hallgathatja. Közöltem vele, hogy ez már az ő problémája... :wink: Így járt.
Csak legyen kész minél hamarabb, és akkor folytatom végre a babával kapcsolatos cuccok beszerzését, rendbetételét. Most ez érdekel jobban!

További szép estét Nektek!

Regina
KépKép
mazsola7

Nyerkit

Hol voltatok 4D-n?
Nem fogsz éhenhalni :D Vegyél jó kis Canderel csokit meg ostyát, meg őszibarackot! Én tök jól elvagyok vele... Meg tudod, a sok víz, víz, víz

Kép
granda

Hello Lányok,

Végre sikerült újra babanet közelbe férnem!!! :lol: :lol: Már egy jó ideje sz.rakodott a net nálunk, de napok óta teljesen megadta magát… Tegnap este végre 5 percre sikerült a kapcsolat, de mire babanetet olvastam volna, ismét eltűnt. :cry: Bízom benne, hogy most sikerül.
Lányok, köszi a köszöntést, aranyosak vagytok! :wink:
Igyekszem én is visszaolvasni a lemaradást.

A héten voltam dokinál, a méretek a következők:
BPD: 83
OFD: 96
FL: 57 (szegény kislányom sem lesz gazella lábú :( :D
HC: 282
AC: 297
A súlya pedig a különböző értékekből átlagolva 2050 gramm.

A fostos augmentin duo-t végigszedtem a bacira, remélem kinyírta őket és nem szedtem össze jó kis candidát. (bár adagoltam rendesen a kaukázusi kefírt)

Csinik a pocik, Niki, előtted pedig külön le a kalappal! Apropó, a háttérben lévő padlószőnyeges lépcsőtől totál elfogott az „angliába utaznék most rögtön” feeling. Annyira tipikus és én annyira bírom!

Fleur, örülök, hogy ismét köztünk vagy! Komolyan mondod, hogy múlt héten még fallabdáztál? Nem semmi kondid lehet… én már kezdem felvenni a nyugdíjas tempót.

Kőszegi Timi, nem tudom hogy csináltad ezt a +1 kg-t, de nagyon ügyi vagy. Sajnos a tartalékokkal indulás nálam kevés volt ehhez.

Egyébként, a második vércukor mérés óta sajnos elkanászodtam, ami a kaját illeti. Össze-vissza eszek mindent, lekvárt bödönből, kenyeret, stb. Nem lesz ez így jó. De olyan éhes vagyok egész nap... Ti hogy álltok az étvággyal?

Még egy dolog: pár napja iszonyatosan fáj a köldököm és környéke, érintésre tök érzékeny. Olyan, mint amikor totál leég az ember bőre. Ki nem fordult, de majdnem teljesen lapos. Valakinél hasonló tünetek?

silka
silka

Mazsola: ha nem laknátok olyan messze, felajánlottam volna hogy nézzetek be hozzánk. Csempeboltunk van. :oops:
Nem tudom, hogy vam időtök, de Pesten tudok 1-2 csempeboltot (raktárat, ahol szép csempék vannak. És raktáron is). Ha érdekel írok privit. Bár szombatig elég kevés az idő.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Hát látom, máshol is vannak felújítási problémák. Nálunk is hasonló a helyzet :( Erkélyt akarunk beépíteni, mert nem férne el máshogy a picur. Csakhogy a nyílászárók nem készültek el időre, most meg apa húzza az időt a beépítéssel. Miután én teljesen magam alá kerültem, hogy nem lesz kész időben, meg azért mégse aug. közepén bontsanak itt nekem :shock: , akkor én már nyugiban szeretnék lenni, összekapta magát :D így hétfőn nekiállnak a beépítésnek, remélem gyorsan meg is lesz. Mert aztán még takarítás, és addig a baba bútorok sincsenek, mivel nem férnének be, így addig babaruhákat sem tudok mosni :x
De apa ezt a láncolatot nem vette figyelembe, de most összekapta magát :P hogy én megnyugodjak

Babakocsi témában még mindig nem jutottam elöbbre. Mostmár annyi fajtát néztem, hogy már végképp keverem őket, és már annyi különbséget sem látok, mint az elején :?

Vettem én is a gyógyszertárban Tena betéte. Hogy az milyen hatalmas :shock: és vettem hozzá két álós bugyit is a kórházba.

Tényleg, a babónak való cuccot a gyerekorvos írja fel, vagy a védőnő? És miután megszületett a bébi, vagy már előtte?

Kép
bfagi

hálós bugyi ( nem álós) :lol:

Kép
bfagi

Szép jó estét!
Csoda, hogy ilyenkor még fent vagyok, pláne, hogy netezek.
Éppen előbb nyavalyogtam kicsit apának, hogy fájnak az ujjaim.... Egy üdítős üveg kupakjának a lecsavarása fájdalommal jár.... De én tűrök, és tisztában vagyok, hogy ez csak rosszabb lesz, de nem érdekel, a babóért mindent.

Bfagi! Nekem a gyógyszertárban mondták, hogy a baba megszületése után minden szükséges dolgot felír a gyerekorvos, és akkor lehet apát szalajtani a cuccokért.

Nyerkit! Hm.... Klassz kis szerszám! :shock: :lol: Zsófikámnak majd megmutatom. :D

Étvágy: Nekem csak a 4. hónapban volt nagy, mikor be kellett pótolni a rosszullétek okozta hiányosságokat. Azóta nem vagyok kifejezetten éhes, vagyis állandóan éhes, inkább csak a szemem kívánja. Elég sokat bírok enni egyszerre, a gyomromat még csak most kezdi nyomni, egyelőre maximálisan elviselhető.

Egyre inkább olyan vagyok az ágyból felkelésnél, mint a partra vetett bálna, vergődök egy sort - általában fájdalma közepette-, mire fel bírok állni. De ez sem baj! :wink: :)

KTimi! Szerintem kihagytál egy számjegyet. Nem létezik, hogy 1 kilót híztál..... :) Én már +11 kg-nál tartok! Juhéjjjjjj! És nem zavar, szopiztatni is kell valamiből! :wink:

Légzésfigyelő: Csajok! Én eldöntöttem, hogy a babám egészségesen fejlődik, és fog is fejlődni, szépen fogja venni a levegőt, ott leszek/leszünk mellette, és nem lesz semmi gond.
Azonban ma monda nekem a volt kolléganőm, hogy harmadik babája élete a légzésfigyelőnek köszönhető. Éppen fejt elektromossal a konyhában, és egy pillanatra leállította a gépet, mikor meghallotta, hogy eszeveszetten sípol a gép. Berohant, a gyereknek beesett karikás volt a szeme, és lila a feje. Nem vett levegőt! Erre felkapta, megrázta, és minden rendben volt. Elképesztő!
Persze nem hiába találták ki a légzésfigyelőt, de ha ott vagyunk mellette, szerintem mindent észreveszünk, ha vesz levegőt, ha nem, ha szopogatja az ujját ha nem, ha sóhajt, ha nem....

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom a dicsereteket, igazan jol esett! :D Es en is gratulalok, mindenki olyan csinos!!

Fleur! En pecsi vagyok, ugy elfogott a honvagy, amikor irtad, hogy ott nyaraltatok!! En sajna legkozelebb csak a bebivel megyek oktober 6-an. Mar megvan a baba repulojegye is :D Az utlevelet mar par naposan meg kell csinaltatnunk :)

Silka! Ez a padloszonyeges lepcso tenyleg tipikusan angol, es nagyon erdekes tud lenni kivulallokent, de naponta szazszor megmaszni mar nem olyan jo, valamint porszivozni kifejezetten utalatos dolog :twisted: Egyebkent az angolok orulten szeretik a padloszonyeget, nalunk meg a furdoben is az van.. :?

Motiot! Emlekszel, amikor irtam, hogy elajultam es be kellett mennem a korhazba? Na, nekem ugyanezek a tunetek voltak elotte, mint neked, es azota is sokszor jelentkezik, szerencsere azota ajulasig nem fajult. Kiderult, hogy ez egy tipikus szindroma terhesseg alatt, (a nevet elfelejtettem), par varandos nonel elofordul. Olyankor van, amikor a baba rossz helyen fekszik, valami fo eret nyom. Igazabol nem annyira veszes, mint amennyire kellemetlen tud lenni.

Nyerkit! Azert abbol a homalyos pofi-fotobol is rakj fel! Bar elhiszem, hogy buszke vagy a masikra! :wink: Nem is kellett volna odairniuk, hogy "kisfiu"...eleg egyertelmu... :D

Jo ejszakat mindenkinek!
Niki
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: