Sziasztok,
Snufi nagyon ügyi vagy, pihenj sokat. Holnap semmiképpen ne dolgozz!! rontom bontom! ÉS KIRÁLY AZ EREDMÉNY! HAJRÁ KISSNUFI! (Adjatok azért majd másik nevet is a gyermeknek ezt nehéz kimondani)
Szirom jobbulást Miksának!
Ceni, hogy vagy??? MIndjárt kibújik a magzat, ne aggódj!! TÜRELEM!

Tudom könnyű mondani
Áfi, katica jó szórakozást Szegeden.
Katica, nagyon sajnálom Petikét, azt hittem már kezd rendbe jönni. Remélem a nagy Bp-en majd kitalálnak valami jobb megoldást, mint a májátültetés.
Bettike ügyi vagy szervezésben
Voltam UH-n, nem kaptam képet, de igazán nem is lett volna jó kép, mert drága gyermek teljesen takarásban volt. Szerintem már nincs helye, és össze volt kuporodva, alig ismertem fel valamijét, pedig már jó sokszor láttam így

Meg se ismerem a saját kölköm jó mi

Na a lényeg a jobb veséje megint nagyobb picit, ezért el kell mennünk egy Urulógushoz a születése előtt, pontosabban urulógus gyerekgyógyász, de nem aggódok, mert nagyon minimális a tágulat. És kaptunk véééégre egy zárójelentést, amit majd neki meg kell mutatni, úgyhogy vannak értékeim, aminek most nagyon nagyon örülök.
Ha nem gond megosztom veletek:
BPD: 85 mm
HC: 306 mm
AC: 297 mm
FL: 64 mm
EFW: 2232 gramm
GP: 43%
A placenta elől tapadt, 2-es fázisú
Amit nem tudok mit jelent az az, hogy a magzatvízvétel eredménynél iylen volt: AFI 15.2 cm, és 46XY (egyedül az XY-t tudom, hogy kis kukis, de mi az a 46???)
Ja még valami nem világos: A köldökzsinór artéria RI: 0.61. Amit biztosan tudok, nagyon jól meg van egy skálán mutatva, hogy ennek az értéke hol jó, és teljesen középen van. Különben a BPD, HC stb eredmények mellett is van ilyen skála, ami alapján a súly gyakorlatilag tökéletes, viszont a többi érték picit kisebb, valószínűleg mivel nem lesz colos a gyermek, ahogy az apja meg az anyja sem az
Ja, és március 19-ei UH-n volt a legjobban megbecsülhető a születés dátuma, és kajakra aug 17, mint az uccsó menszeszem időpontja alapján. Ennek örülök azért, mert ez tutira csak jót jelenthet.
Még valami ha valakit érdekel, elsősorban gondolom a kismamikat, de ha bárki mást csak szóljon. Kaptam diagramot az egyes értékekről, ami azt mutatja, mi a normál érték mi az efeletti, ez alatti hétről hétre bontva, a gyermek értékei pedig beixelve az adott héten, amikor mérték. Na szóval ha gondoljátok és valakit érdekel lefényképezhetem, és elküldhetem neki, jól lehet belőle szemezgetni, hányadik héten mekkorának "kellene" lennie egy magzatnak.
Na bocs, hogy hosszú voltam, de a hétvégém pocsék volt, meg a mai nap délelőtt is, és ez a zárójelentés kicsit feldobott.
jóéjt nektek.