A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Mennyire nagyon vizes???
Mert az sem mindegy. Különben az magzatvíz-szivárgást jelenthet. De még így sem kell aggódni, mert mindenkinek más a hüvelyváladéka. Ilyenkor természetes valamennyi. Majd mutasd meg a dokidnak, ha mész legközelebb vagy a védőnőnek, hogy megnyugodj.

büngyike

Hali!

Jelentem bevágtam 4 kukoricát vacsira, meg egy kis koviubit. Nem tudom ez, hogy passzol össze, de jól esett.

ma próbáltam egy kicsit visszafogni magam kajaügyben, mert holnap reggel megyek UH-ra szerdán meg a védőnénihez.

Sheepy: teljesen igazad van az A1-el kapcsolatban, én sem szerettem oda járni.
És a védőnénik nálunk tényleg nagyon jó fejek. Ha szerdán megyek meg is kérdezem, hogy mikor indul a szülésfelkészítő tanfolyam, majd mehetünk együtt :D

Büngyi-Cuki: nekem is vizesebb mostanában a betétem, és néha kicsit "szaga" is van, ez mi lehet??? remélem semmi gáz.
A vizeletemben volt múltkor baktérium, de a doki azt mondta, hogy az mindenkiében van, és ha nem csíp vagy viszket nem kell foglalkozni vele.

Anyóst emlegetve: ma telefonát, hogy szeretne meglátogatni, ha nem zavar. Hát nem rendes? Előre bejelentkezik és kérdez!!
majd csütörtökön vagy pénteken jön fel, és azt mondta, hogy nem akar zavarni max 1 órára jönne, mert már szeretné látni a pocimat.
Jól van nevelve :D

Na jó éjt mindenkinek, holnap UH után jövök

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Szép éjszakát neked is Masika! És mindenkinek! A babáknak is ;)

Nekem holnap nézik a vizeletemet. Váladékom van, de nincs szaga, akkor úgy tudom nem baj.
Neked Masi, nem tudom mi lehet! Tudod, hogy nincs két egyforma szervezet. :roll:

Kérünk szép fotókat az Uh-ról. Én megpróbálom felvenni a telefonommal a szívhangot, hogy Apuci is hallhassa.

Na, szép álmokat :)

büngyike

Na, még Cukinak: Akkor ne aggódj, ez tuti nem magzatvíz. Az orgazmusnál lehet, hogy most másképp reagálsz ;) Ilyenkor produkálnak ám a hormonok, ne aggódj.

Én eddig ahány szakkönyvet- szaklapot vagy weboldalt olvastam, ott mindig minden adat egy-két hét csúszással ide-oda szerepelt, úgyhogy lehet variálni.
Én mindig annak hiszek, amelyik szimatikusabb :)

büngyike

Na, tényleg szép álmokat! :idea:

büngyike

tetovalas a homlokra 65 kg !! nagyon tetszik cuki ! :) Milyen jo, hogy te ilyen megerto vagy a vedonovel, en az elejen felmertem, hogy semmi ujat nem tud mondani ( majd talan, ha meglesz a gyerek), igy nem rablom sem az o, sem az en idomet. CUKI< A BABENET LEGJOBB HIRE, hogy vegre nem szeretnel csaszart ! :) de orulok ! (az mas, ha vkinek kell, mert eletmentesrol van szo)
huvelyvaladek: en ugy tudom, hogy ha nincs szaga, akkor ok. Amit a cuk. irt az org. utan, az nem veletlenul G-pont orgazmus ? mert akkor van/lehet ilyen, szinte kilovelles a huvelybol. Ha az, akkor megfogatad az isten labat :) orulj neki !

bungy, meglepi lesz a bebi neme. edi az embered.

shepp/masi koszi az infot, sajnalom, hogy ilyen hely, mondjuk en majd a robert karoly krt on neznem meg, mivel viszont nincs mas-sajnos ez marad csak.

Lanyok, asszonyok: TENYLEG elmegy az ember teje, ha sportol? (ovatosan sportol - bar az nem tudom, h milyen) Neeee !
uszas is jo otlet amugy. Shepy , te hova mesz majd ?
bogyogyorgyi

lányok!
most vettünk a vaterán babakocsit ,úgy örülök: Kép Kép Kép
na ,milyen ,vélemenyeket várok!!!ne kíméljetek!!!!!
mit gondoltok mennyi???
geosel.klara

Sziasztok!!

Volttunk a dokinál, és már jól fekszik és 997gramm!! Még mindíg kislány! :D Képzeljétek csak 60kg vagyok! Tök örülök!! Akkor " csak" 7kg!!Jobb, mint a 10... :shock:
Vigyázzatok a frontokkal, nekem fáj a fejem általában, nektek nem??
Vendég

már csak bébihordozó kell,mert az nincs hozzá.egyébként nem mózeskosaras ,hanem lábzsákos
geosel.klara

adrinalin:grat,az már majdnem 1 kg,húúú az tök jó!!!!!!!!
geosel.klara

hello :D

nalam mostanaban nincs sport, mert faradt vagyok es alig van időm :cry: de hianyzik nagyon!

a vacsi soska, csirke es rizs volt, eletem első soskaja,jelentem fincsi lett nagyon.
nalam is ugy van, hogy tisztasagi betet nelkül ki sem tudok mozdulni a lakasbol :roll: de a vizeletemben nincs semmi szerencsere. szerdan uh, meglatjukmeg mindig lany e Mini :D
remelem minden ok lesz, bar amennyire mozgolodik a pocimban, ugy tünik jol erzi magat a babusom :D
Missi, szoritok neked!
Klari, szep a babamobil :D az arat nehez megsaccolni, en is kb 30ra tippelnek.
story: allok ma a 7es buszon uton hazafele a melobol..persze 1000 ember..egyszer csak jön egy edes kislany es megfogja a kezemet, mert ő at akarja nekem adni a helyet..es odahuzott a helyere, es mutatta, hogy üljek le. hat majdnem elsirtam magamat, olyan edi volt :wink:

na csajszik, ideje lefeküdni..pusszancs nektek 8)
Vendég

en mar megint nem alszom :( de itt a net + olvasni fogok. 4: 48 van! segitseg !

evu , ez aranyos lehetett a buszon
cuki, ki az a s. doki ?

klara, szerintem 34-40 kozott volt, jol nez ki ! en is imadom a vaterat, kisagyat kene ott loni

Adri, gratulalok ! es a 7 kg az tok normalis mostanra.

Remelem ti melyen alszotok, szep almokat
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt az időjárásváltozást? Én tök nyomott vagyok, a babucink szerencsére élénken rugkapál a pocakban.

Hüvelyváladék téma nálam örök para. a 15. héttől olyan vizesszerű nem szagos valami jön belőlem változó mennyiségben (kis tisztasági betét is elég), de tesztcsík szerint nem magzatvíz és a dokim minden alkalommal (azaz havonta) elküldi tenyésztésre és teljesen jó, baci és gomba és minden mentes. Valószínű ezt a hormonok okozzák.

Masi, mi a babánkat Kristóf-nak fogjuk hívni, ha lesz időd kiegészíted a táblát?

A1, én évekig jártam oda, hát tényleg elég vegyes a társaság, de én szerettem, meg az is jó, hogy a gyerek tök közel van az Anyjához a megörzőben és a tükörből is tudod fél szemmel figyelni. Én szerintem, ha már nagyobb lesz, akkor fogok eljárni tornázni, addig meg majd otthon megoldom....

Védőnő nálunk tök rendes és a kilókat nem azért méri, hogy majd jól lecsesszen, ha túl sok, hanem a mi, a baba egészsége miatt. Én majd pénteken megyek, már várom, mert a picurka szívhangját is meghallgatjuk majd.

Kórházi szülés: én most olvastam ki a Leboyer: gyengéd szülés c. könyvét, ez igazából szülészeknek szól, na meg kismamáknak és ott felsorolja, hogy milyen komplikációk is lehetnek, és hát van olyan, amit csak császárral lehet megúszni. Persze azt írja Leboyer, hogy egy jó bába vagy szülész egy csomó dolgot meg tud oldani maga is, de mondjuk a téraránytalanságot (nagyobb a pici feje, mint a medence) azt nem. Nagyon érdekes a könyv, leírja a szülést, de nem a fájdalmat (igazából a fájdalmat, amit az Anya megél egy orgazmushoz hasonlítja), hanem hogy milyen szakaszok vannak és a baba mit csinál a születésekor...

Na megyek dolgozni.
Sziasztok, Csilla
csim

Sziasztok :) !

Már egy ideje olvasgatlak Titeket, és most a munkám is kevesebb, tudok írogatni, szóval szeretnék csatlakozni, ha lehet :)!

Én október közepére várom a babánkat, aki fiú lesz, ez már biztos 8) !

Egyébként még dolgozom, és augusztus végéig fogok is, de mivel főként itthonról tehetem, aug-ban meg két hét szabi lesz, ezért nem olyan vészes a dolog.

A többit meg majd szépen fokozatosan, annyi mindenről beszélgettek, hogy lehetetlen mindenről írni elsőre, de majd igyekszem behozni a lemaradásokat, hogy megismerjük egymást :)!
kalloni

Sziasztok!

Fú csajok, ti aztán jól el vagytok látva szomszédokkal...
Erről az jut eszembe, hogy 16 éves koromig egy panelben laktunk, ahol alattunk 2-vel egy szellemi fogyatékos srác lakott, na ő ....
Reggel 8-tól estig billeget egyik lábáról a másikra és egy időben - úgy 2-3 éven át egész nap - de tényleg - artikulálatlan ö hangot adott ki úgy percenként 2-3-at (kb a billegés ritmusára) ... a végén az ember teljesen megszokta... :shock:
De azóta egy szavam se lehet... és még anyósom is egy tündér, azt hiszem mázlista vagyok! 8)

Adri, szeptemberben melózni? Te azért ezt még gondold át, vagy a melóhekyről indulsz majd a kórházba? :shock:
Ja és a 7 kg - főleg a te kezdősúlyoddal - nagyon okés!!

Masi, megtennéd, hogy felteszed újra a fotót a járgányról? Vagy tudod, hogy kb mikor raktad fel, hogy megkeressem?

Szerintem is mindenki ott szüljön, ahol akar... Én mondjuk egy kórházban nagyobb biztonságban érzem magam, de nálam az volt a fontos, hogy maga a szülőszoba és a kórterem legyen barátságos - "otthonos" - és mégis legyen ott a biztonsági háttér.

UH-soknak drukk, főleg Missinek!

Jutta

KépKép
jutta

szia Mindenkinek!
itt vagyok, jól vagyok, holnaptól dolgozom, most csak bejöttem a céghez, hogy megnézzelek Benneteket!
nagyon jó volt otthon, csak ettünk egy hétig!
most visszaolvasok egy kicsit
millió puszi
ja!
valaki csak annyit írjon nekem, hogy minden rendben mindenkivel! (mármint ha tényleg így van!)

Ágica
Kép
ágica_26

Hát csajok..hiába a sok drukk,mert ma nem uh-ozott meg minket a doki! :cry: Direkt rákérdeztem h "Dr.úr nem uh-oz meg??"(mivel megvizsgálni perxe megvizsgált)Erre Ő:"miért"?Hát mondom mert látni szeretném..miért ,miért.. :) :? De azt mondta h majd 2 hét mulva!Megígéri!Szóval még mindig várhatunk 2 hetet Nyünyivel!!Jó igaz ma tömegnyomor volt nála,de akkoris..!Na de nem idegeskedem! :)
Ráadásul ugye kellett volna mennem 24 hetes vércukor vizsg.ra,amit multkor egy szóval sem mondott..én meg ugye,sejtettem h lesz vmikor már,de azt hittem nem most!Szóval jól bereggeliztem :D Úgyh most a héten vmelyik reggel mehetek a laborba :?

De végre hűvösebb van!És esik :? Feljebb is ment a pulzusom! :) Most már 80as.Eddig 70 volt!A vérnyomásom szokásos...100 és 120 között van mindig!Most épp 110 volt!Néha tul alacsony!Érzem is!! :?

És vmitől reggel óta émelygek!!Mondtam reggel a páromnak!És hozzátettem,hogy talán terhes vagyok?? :) :)

Na szép napot!!

Missfried
Kép
missfried

Jaa és volt mázsálás!! 82 kg vagyok! :? :? :shock: :shock:

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok !

Az előbb már írtam egy csomót, de rámjött a tüsszögés ( 5-6 x) és megnyomhattam közben valamit, mert elszállt az egész :-(

Bogyó : Jó korán keltél, biztos a vacak idő a ludas ! Én is hánykolódtam egész éjszaka, alig vártam ,hogy reggel legyen úgyhogy délutánra jó nagy alvás van tervbe véve .

Evu : Aranyos lehetett ez a buszos kaland, azért zárójelben jegyzem meg : tipikus ,hogy nem a buta felnőttek veszik észre magukat:-(.
Néha elolvasom a Jánosos topikot is ,de mostanában annyi a babaáldás :lol: ,hogy a kórházzal kapcs. nem leszek okosabb
Nem emlékszem ,hogy jársz -e már szülésfelkészítőre ?
Ha szept. közepéig nem dől el ,hogy lessz-e szülés a Margitban , ugye majd kérhetek priviben infókat ?

Klári : Tetszik a kocsi. A hordozó rá csatlakoztatható majd , vagy teljesen külön dolog lesz ?
Árra nem tippelek, szabad a gazda :D

Kalloni : Szia , üdv közöttünk :-).
Melyik kórházban fogsz szülni ? És ha nem titok , merre felé laksz Bp-en ? Grat. a kisfiúhoz ! Első baba lesz ?

Csim szép neve lesz a kisfiadnak ! Szent Kristóf nagy "haverom" volt , amíg vitorláztam :wink:

Szoptatás / sport : Csütörtökön azért még erről is kifaggatom a védőnőt, de amit még sok helyen írnak ,az a tejsav termelés megugrása a szervezetben,amitől rossz ízű lesz a babának az anyatej . + tejtől csöpögő cicikkel nem lehet kellemes a mozgás , ha csak nincs szuper melltartó. Ismerősök kifejezetten fájdalmasnak tartották a tartós mozgást a mellek feszülése miatt. Olyan lehet, mint nekünk az elején volt . Emlékeztek még ? Brrrrrr......

Kép
sheepy

Missi : Miközben írtam , Te is megjöttél !
Azért ne legyél szomorú, bár igazán bekapcsolhatta volna a dokid a gépet 1-2 percre.
4D-re mikor mentek ?
Nálatok nem a 26. héten csinálják a cukros vizsgálatot ???

A vérnyomásod tök jó, vagy magasabb szokott lenni ? Én az elején 145/110-el kerültem táppénzre , de szerencsére a 3. hónap véglétől lement 110/70-80-ra , ami teljesen jó a doki szerint, bár a terhesség végénél figyelni kell majd ,hogy nem megy -e vissza .
Ezért sokszor én is émelygést , szédülést érzek , főleg reggelente, mert ugyebár a magasabbat szoktam meg.
Ha felkelek egyből kaja kell a számba , és utána minden ok .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Klára! Jó a babakocsi! Én is olyan 30 körülre tippelek. A kerekek kimondottan jók, szerintem a legideálisabb a nagy kerék! Bolygósítható?

Ma reggel én is megjártam a védőnőt, szintén 7 kilónál tartok! Azt mondja, hogy normális. Remélem is, emrt én soknak tartom, de ha ő nem, akkor minden rendben :)
Van fotó a pocakomról itt: http://terhessegem.blog.hu/2007/07/10/pocak_a_27_heten

Kalloni, üdv köztünk!

Ágica! örülök, hogy jó volt pihenni kicsit, hiányoztál :)

Missi, sajnálom, hogy nem láthattad Nyünyidet :( Majd 2 hét múlva. Nem korai a cukor a 24. héten? Nekem a 26. héten csinálták.... De nem tudom mi a normális.
Ma megkérdeztem a végőnőt, azt mondta, hogy a 3. trimesztert a 26. héttől számítják! Na, ennyi ellentmondó információt :roll:

Megyek, tegnap ellustultam a porszívózást :oops:

Puszi!

büngyike

Csajok feladom!
Elolvastam 5 oldalt, de most kihagyok, és az uccsót nézem meg! A valamiről lemaradtam és olyat kérdezek, bocsi!

Evarga!
Mennyi magnéziumot szedtél? Nekem is mondta a védőnéni, hogy túlzásba ne vigyem…
Bajai halászlé Szegeden??????? Én szegedi halászléhívő vagyok! Bigottul!
Ezek szerint nem csak én fogadom kétkedve a védőnő tanácsait…azt aláírom, hogy a tapasztalat beszélhet belőlük, de szerintem lehet hagyni a kismamát kísérletezni. És nem a világ túlsó végére rakod a babát…a fotelágy jó ötlet amúgy!

Sheepy!
Mi lett az eredménye a toxonak? Milyen széles a fejvédő? 20cm-nél ne legyen magasabb, mert azt olvastam, hogy lezárja a levegő áramlását! A párom halászhálót akar kifeszíteni, mert akkor nem dugja ki semmijét a baba, és levegőt is kap…szépek leszünk mondhatom…
Nekem is számolj be az ablakcseréről! Anyának a hónap végén csinálják. Tényleg púrhabban illesztik be?

Missy!
Én is együtt lakom majd a babával, párom megy a nappaliba. Sokat dolgozik, hagy aludjon!
Mi időnkét zanzibárt hallgatunk. Muszáj szeretnie…

Bogyó!
De a rizshez lehet adni joghurtot, vagy kevés gyümit? Az irányfények mellett szoptatni is lehet, de figyelj arra, ha túl nagy a fény, leáll a pihenő fázisban termelődő hormonok termelése! Nálad és a babánál is. Szóval csak óvatosan! De én is valami ilyesmiben gondolkodom.
Minden nap csalántea? Nem sok az egy kicsit? Nagyon vigyázz ám!

Cuki!
Nagypapáddal megértelek, én is imádtam édesanyám apukáját, pedig 12 voltam, amikor elment. Cigizni nem cigizett amikor én ott voltam, de köpni gond nélkül…olyan otthagyósan. És elnéztem neki, annyira szerettem. Néha kinthagyta az üvegszemét a fürdőben…anya kiabált, és kuncogtam, papa meg szégyellte magát…régi szép idők
A 2000 az a méhnyak hosszúságát jelenti?
Köszönöm, hogy válaszoltál helyettem! Megy a privi!
Nyugi, az én babám sem aktivizálta magát 3 napig! Aztán bepótolta! Te jó ég! Éhen ne halj itt nekünk! Akkor ki törődi Pankababával?

Geri!
És Te melyik halászlét szereted?

Jutta!
Pihizz sokat 4össze tud záródni a méhszáj? Az lebegjen a szemed előtt, hogy a nyitott ajtón is csak az megy ki, akinek dolga van! Időjárás: ha van protkód odafent, akkor tényleg szólhatnál egy-két szót a 25fok érdekében…

Csim!
Asszem „lakmusz?” papírnak nevezik, amiről Cuki beszél. Általános iskolai kémia tanár bizti meg tudja mondani, hol lehet kapni.

Ciripke!
Írsz nekem a Sejtbankról priviben, hogy hogy intéztétek? Mi is azt néztük ki!

Okr!
Milyen eredméyned lett rossz, hogy erre következtettek?

Szia Rita! Üdv közünk! Gratula a fiúcskához!

Klári!
Hihi édi a csajszi! Istenem! Az a szép gyerekkór! szívesen fetrengenék én is mellette! De hát a társadalmi elvárások…

Olyan jó olvasni, hogy mindenkinek milyen szépen mozog a picije!

Ágica
Kép
ágica_26

Sheepy: II.ker. és Jánosban fogok szülni. Nekem ott a szuperaranyos dokim, és semmi pénzért nem mennék máshová :)!
Még nem járunk felkészítőre, úgy tudom, hat alkalom van keddenként azt hiszem 18.00-tól, de bármikor be lehet kapcsolódni, mert körforgásos rendszer van, vagy hogy is mondjam.
Egyébként meg: www.golyahaz.hu - nem túl informatív, de legalább valami.
És igen, első baba, bár volt egy méhenkívüli is... de az után csak annál nagyobb öröm :)!

Sosem értettem, hogy a dokik mit spórolnak annyit az UH-gal... A mamáknak olyan sokat jelent, nekik meg igazán egy-két perc csak... Bár lekopogom, az enyém mindig megnéz UH-gal és képet is kapunk :).

Ja, és a vérnyomások/pulzusok miatt ne aggódjatok! Ahogy haladunk előre akár összevissza is ugrálhat, ami lehet ugyan kellemetlen, de csak a nagyon tartós nagyon magas lehet gond. (Egyik barátnőmnek 180-ig is felment többször is a 9.hónapban... és mégse lett semmi.)

Klári: milyen típusú a kocsi? És elárulod majd egyszer, hogy mennyi volt :wink: ?

És láttam, hogy már nagyban megy a beszerzés... nektek a használt dolgokról (bármiről) mi a véleményetek?
kalloni

Kalloni, üdv :D

ki a dokid? en is Janosos vagyok :D
Missi, sajnalom en is az uh-t, mi holnap este megyünk :D remelem nem lesz gond.
Büngyi, tök jo a 7 kg :D
Sheepy, persze, ha kell info, nyomom.A Janosos topik most tenyleg bababan gazdag :lol:

csajszik, melozom, de figyelek..majd irok is

pusszancs
Vendég

Ha valakit kihagytam, elnézést!

Isteni volt otthon! Anya olyan finomakat főzött minden nap! Volt grillcsirke, halászlé, sülthal rántotthal, sültkrumpli, lecsó, túrógombóc..stb. ha meg cukrászdába mentünk, én párolt zöldséget ettem…nézett is a pincér…
Ma lett volna terheléses vizsgálatom, de csak egyszer szúrtak meg, hogy leellenőrizzék a cukromat, és 5 után mondják meg, hogy mehetek-e holnap a rendesre. Ha most túl magas, akkor nem csinálnak terhelést, ha jó, akkor holnap 2x szúrnak. 3 szuri 2 kézbe…bűűű

Virágom-Virágom készül kirúgni a ház oldalát. Hiába mondom neki, hogy nem kell olyan irgalmatlanul rúgdosni, mert bekeményedek, és az se neki se nekem nem jó, nem hallgat a szép szóra… Szegeden az első napokban alig mozgott. Szerintem meg volt illetődve. Aztán rájött, hogy jó helyen van, finomakat ehet, és sokat pihenhet, és akkor bepótolt mindent! Még most is pótolja…múlthétvégén szekrény szereltünk ám! bizti írtam, hogy megvettük! Nagyon szép lett! Ma hazafelé veszek elemet a fényképezőgépembe, és rakok fel holnap képet. És magamról is! Ha a páromra várnék, a gyerek gimis ballagásáról se lenne még kép….

Nem tudom meddig dolgozom, 3-4 napja fáj a miómám. Nem vészes, csak feszül. Csütön megyek dokihoz. Szivem szerint még augban is dolgoznék, ha nincs semmi pöci. És akkor legalább írni is tudok. A párom munkahelyén most elég gáz, és nem szeretné, ha bemennék netezni, mert csak irigykednének a többiek, és még nagyobb zűr lenne. Szóval marad vagy a cég vagy egy kávézó. Azért milyen vicces! A kollégái ki vannak bukva, hogy gyereket szülök neki! El sem tudom képzelni…pedig a zömének van gyereke, némelyik nem is akár milyen, mert tehetséges, okos szép gyerekek….össze tenném a két kezemet, ha nekem is ilyenek lennének…erre ki vannak bukva…én is ilyen leszek?????

Cuki! A szám a Te modilod? Én bizti írok! Márha nem hordom túl, akár okt. 21-ig!

Ágica
Kép
ágica_26

Kalloni!
szióka, mi még nem találkoztunk!
használt dolgok: csak egy példa: ismerősnél kutya van a lakásban, elszaporodott a szemölcs a testén, és a kissrácnak vesemedence gyulladása volt. ha kapunk valamit, mit csináljak? moshatok domestossal...mi a jobb a gyereknek?...persze csíramentesen megóvni felesleges, mert csak olyan allergiás lesz mint én... és a 100ezres babakocsit 30ért megkapni is jó, aláírom!
kiságyon, ruhán, pelekázófeltéten nem érdemes spórolni, de amikor majd csak 10000ért kapnék valami rucit a babának a 10. boltban, valszeg én is másképp fogok gondolkodni... állítólag sok a még papír cimkével rendelkező ruha a használtak között is! sokan megveszik, nem használják...szóval nem tudom...fogalmam sincs mi az ideális megoldás.
amúgy erről mi a véleméynetek? mennyire kell vagy nem kell óvni a gyereket a koszttól? mennyire lehet használt dolgokat venni?
Kallóninak nagyon jó a kérdésfelvetése! ezt még át sem beszéltük! (ugye nem maradtam le semmiről?)

Ágica
Kép
ágica_26

holnap jövök!

Ágica
Kép
ágica_26

Sheepy, ez a tüsszentéses dolog .. :) :shock: Én is szoktam így járni,hogy elszáll minden!Csak nekem a gépem szokott néha magától leállni! :? :shock:

Na..fogtam magam és bejelentkeztem bosszúságomban 4D-re!Pécsre. :D Pont a szülinapomra lesz időpont!Itt legalább nem kell várni hónapokig!Július 23.-án megyünk este fél7 re!26 hetes leszek akkor!20perces vizsgálat-20 perces dvd,4 db fénykép,teljes "lelet"a babyről,15000 :) :o Az jó ár??De mindegy,mert örök emlék marad!És már nagyon nagyon izgulok!!Remélem minden rendben lesz odabennT!!!!!Szóval ez most teljesen felvillanyoz!! :idea: :idea: :!:

A cukorvizsgálat nálunk 24.héten van!És megismétlik asszem a 32.hétben is!Már "alig várom" :?

Kalloni, Szia!Welcome :) De jó,kis pöcsösöd lesz :) (A lányok is ugyanolyan édik,szóval nem azért mondom :wink: )

Missfried
Kép
missfried

Ágica, nekem csak rövidebb és nem kinyílt a méhszájam, olyasmi mint Cukinál! Tehát csak pihizni kell, semmi gond!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Jutta

KépKép
jutta

Ágica!

Én csak onnan fogadok el használt dolgokat, ahol megbízom a körülményekben. Venni nem szívesen veszek, mert nem mindenkinek egyforma az igénye tisztaság, tisztántartás hasonlók terén. Valhaogy nekem soha nem volt szerencsém ilyen helyzetekben, de ettől még nem ítélem el, csak ha megtehetem újat veszek.
Mondjuk, egy babaágynak örülnék :) De nem kapunk, nincs kitől, így megveszem, és a többit is, mert sajnos nem árasztanak el a gyerekes barátnők.
Tudjátok, az is rossz, ha agyonhipózva neveled fel a gyereket egy steril környezetben, és az is, ha mocsokban nő fel.
Meg kell találni a középutat :roll:

büngyike

Sziasztok!

Én használt cuccokat tesótól és barátoktól kapok, azokban így meg is bízok!

Venni nem vennék, de ez az én véleményem, és nem mérvadó.
Elvileg, ha mosod - vasalod akkor fertőtleníted is.

De én tényleg baomi sok cuccot kapok, tehát ilyen szempontból mázlista vagyok!

Jutta

KépKép
jutta

Na, Missi! Olyan élményben lesz részed, hogy az egy csúcs szülinapi ajándék :!:

Épp főzőcskézek, fincsi zöldbabfőzelék lesz szójavirslivel és kovászos uborkával.... nyami

büngyike

Hali!

Megvolt az UH, tuti biztire puncis babónk van!
Már 1kg és 15dkg. Olyan édi volt rugkapált és a szájába vette a lábát. Sajna nem kaptam róla képet, mert csak fekete fehér lett volna (az a hagyományos pici) és még fizetni is kellett volna érte. Így nem kértem, majd nemsokára úgyis megyünk 4Dre.

Sheepy: Jánosban tegnap bébibumm volt, mondta a doki reggel a Margitban, hogy 12 szülés volt az éjszaka, köszönhetően a frontnak. Holnap megyek védőnénihez, majd megérdeklődöm a tanfolyamot.

sajna még mindíg fennáll a császár, most még azt is mondták, hogy a lepény a hátsó falon tapad, mélyen és nem érett. Ez nekem kínai, de elég ijesztően hangzik.

Jutta: sajna letöröltem már a gépről, a kocsi meg anyuéknál van, de szedek le a netről neked egyet.

Kalloni: üdv köztünk, végre mégegy "kukis" anyuka, többségben vannak a lányos mamik.

csim: beírom a táblába és felteszem újra.

Én sem aludtam, fél 5kor ébredtem és utánna csak forgolódtam.

Na pusza majd jövök.

masi

Kép
masika

Kép

Jutta! Ilyen a kocsi, csak narancssárga-szürke színben

Csim: megy a tábla is.
1184071098.59.xls

Kép
masika

na,megjöttem cuki terhelésröl ,eredmény jó lett .
babakocsi:hihetetlen 15 ezer+2 ezer postaköltség ,állítólag csak pár karc van rajta , de ha megérkezik a héten küldön fényképet,meg leírom ,hogy bejön e vagy vissza kell küldeni :D babahordozót külön szeretnék majd venni.egyébként herlag márka(német)
kalloni :üdv közöttünk,növeled a fiúk számát :D
na majd próbálok visszaolvasni , és jövök majd,vigyázzatok magatokra ,
nálunk egész nap esik az eső(hál isten) már kellett.jobban is érzem magam :P
geosel.klara

És a nyitott méhszáj az végülis miből is derül ki??Ha megvizsgál a doki,ugye azt is nézi..!?? :?: Mert ma ugye megvizsgált,de nem mondott semmit,csak annyit h:"jo" :D És kész is voltam!!

Azt hiszem számolni fogom a napokat a 4D-ig!!Még 12 :? Olyan soknak tűnik :D Jó,jó nem türelmetlenkedem!!De annyi minden lesz még addig..!!Fodrász..,meghozzák a babaágyat..(remélem)..,cukor-vérvizsgálat..,megyünk 2 helyre is babanézőbe..,egy lakodlom is(hát jelenleg semmi kedvem hozzá..!)...,aztán csak eljön a 23.a!!

Missfried
Kép
missfried

Hű, Büngyi... látom, jól szétszedtek a nlcafén... :shock: :cry: Hogy miért jó ez a f*kázás... már elnézést... :?: :?: :?:

Egyébként - ha már felvetettem - a használtakkal én is úgy vagyok, hogy a legtöbbet (mármint ruhát), tudom honnan kapom, rokonoktól, barátnőktől - azzal semmi bajom.
Mondjuk internetről nem vennék, de bababörzén, ahol szintén van némi személyes kapcsolat az eladóval, onnan nem gáz szerintem. Úgyis mosom-vasalom, nem marad benne semmi.

Viszont pl babakocsit vsz használtat fogunk venni, nagyon jókat lehet kifogni, szinte hibátlan, kicsit használt darabokat. De mivel elég konkrét elképzelésem van, ezért gyakran kell böngészni az apróhirdetéseket... de sztem megéri, meg amúgyis élvezem :) . Még időnk is van, meg azok a súlyos tízezresek is nyomnak a latba, bevallom... :wink:

De egy rakás dolog úgyis új lesz, ami "személyes" használatú, fogyóeszköz.

Amúgy nem vagyok nagyon tisztaságmániás (azért takarítok :wink: !!), de nem nagyon féltem a babát némi "természetességtől"...
kalloni

Missi: kitartás :)! Ezektől a programoktól csak egyre gyorsabban telik majd az idő 23-áig!
kalloni

Klára! Gratulálok! A én cukrom csütörtökre derül ki. Szorítok, hogy jó legyen a babakocsi, habár a fotó alapján teljesen korrekt állapotban van.

Missi! Hamarosan eljön az a nap, ne aggódj. Én most nagyon várom a csütörtököt, remélem jó kis mozi lesz és nem fog fintorogni, mint legutóbb.

Kalloni! Szia :) Kicsi a világ, épp meg akartam írni, hogy indítottam topicot, emrt aggódtam, hogy a sportülésem nem dönthető és nem gond-e... Tapasztalatokra voltam kíváncsi. Erre nekemesett kb. 3 futóbolond.
Nem értem, én sem fikázom azokat, akik milliókat költenek plasztikai műtétekre, ilyen-olyan felesleges dolgokra, akkor miért kell engem bántani? Ráadásul egy babafórumon, ahol azért kicsivel több empátiát vár el az ember.

Masika! Köszi a táblázatot, látom Heléna is bekerült :D

büngyike

Na kocsik:

Én eddig nagyjából neten ezt a 4 modellt találtam!Ami sport is,újszülötteknek is jó,lábzsákot is adnak hozzá és olcsó is(20-30000-ig)-(A színek vegyesek..)
Kép Kép Kép Kép

De úgy döntöttünk,ezt nem neten rendeljük,hanem majd személyesen elmegyünk Pécsre és nézünk vmi hasonlót hasonló áron!!Jaa meg elvileg Anyucikámék fizetik(vagy adnak bele legalábbis)De ennél drágábbat nem akarunk venni! :roll:

Missfried
Kép
missfried

Nekem ez a narancssárga tetszik a legjobban :)

büngyike

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Masika, köszi a képet! Missi a tieid is jók!
ezeket lehet 180 fokig dönteni, és lehet hozzájuk pluszban kiságyat venni? Ha igen akkor hol lelhetőek fel? :lol: 8)

Missi, ne izgulj, ha alul bekukkantott és azt mondta jó, akkor rendben vagy! de elvileg aleleteden is rajta van. Ha találsz egy C:3000-t akkor az azt jelenti, hogy teljesen zárt a méhszájad és 3 cm vastag, ami tökéletes!! Ha nem írt rá ilyet, de megnézett és nem mondott semmit, akkor is ez lehet!!!

No már sajnálom, hogy mondtam nektek hogy nekem nem teljesen ok-s, mert azóta mindenki ezzen parázik.
Amúgy nekem C:2000 , a vége (sok nulla) a fontosabb, azt jelenti, hogy teljesen zárt, csak rövidebb - véknyabb. Cukinak sokkal régebb óta ilyen és neki sincs kutya baja se, sőt...
lehet, hogy úgy kikíméljük magunkat, hogy majd úgy kell a gyerkőcöket kitessékelni mert tálhordjuk őket! :-D
Tényleg ne parázzatok ezen, ha léttogatjátok a dokit és ő mindent rendben talál, akkor nincs szökségetek ilyen "hasznos" infókra, mint amit én itten szépen közzétettem mindenféle végzettség nélkül!! 8) :oops:

Jutta

KépKép
jutta

látom az összes ö-t, ü-t, é-t, á-t elütöttem, bocsi!! :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Cukika,itt van az oldal,ahol van ez is,vmi pikolo :
http://www.bambino.hu/index.php?m=2fukcios

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Végre végigolvastam mindent, bár lehet, sok mindent már el is felejtettem.. :D

Rita, Kalloni üdv itt! Gyertek gyakran!
Rita, merre laksz Szegeden?

Ágica, jó, hogy újra vagy Te is! :) Miért csodálkoznak a párod kollégái, nem értem?
Én mindkét halászlét szeretem, őszintén szólva, hacsak lehet, tésztával eszem, de a szegedi alapleves halászlé kicsit finomabb, mint a bajai talán. Na nem szép, hogy ilyet írok bajai lévén, de szegedi alapleves halászlé bajai tésztával, így a legjobb. :D :D (de külön-külön is mindkettő fincsi).

Klára, jó a babakocsi és nagyon olcsón megúsztad akkor. Kislányod nagyon aranyos, klassz, hogy rendben van a cukrod neked is. :)

Missi, sajnálom, hogy nem volt UH, de a 4D majd biztosan kárpótol. Tényleg nem tűnsz 82 kg-nak.

Nekünk vannak használt babaruháink, még 11-12 éve vettük, némelyik nagyon jó minőség. Alapos kimosás után én nem félek tőlük. Bár mostanában már babaruhát csak újonnan vennék, már van elég használt. A nagyoknak néha még veszek egy-két darab játszóruhát, ha találok. Amúgy az isis cuccaik jó része butikból valók. Ha az ember megteheti, vegyen új dolgokat, persze az a legjobb, viszont erőn felül sem érdemes vásárolni. Úgyis alaposan lemossuk, lefertőtlenítjük a kapott cuccokat. Szal amiatt nem érdemes napi 16 órát dolgozni, hogy szuper cuccaink legyenek, szvsz.

Anyós téma, én megvagyok anyóssal, most is itt vagyunk náluk, vannak dolgok, amiben teljesen különbözünk, de megtanultam ezzel együtt elfogadni. Amúgy rendes, segítőkész, néha vannak összezördüléseink is, de mi már ismerjük egymást, tudjuk, kinek mi a bogara. :?

Éjjeli lámpa szóba került. Az elején még kellhet időnként, de csak nagyon kis fényűt használjunk, vagy kicsit le kell takarni. Az első pár hétben még éjjel is bekakilhatnak a babák, meg előfordul, hogy fáj a hasuk és masszírozni kell. De amint lehet, lámpa nélkül lenne jó megoldani az éjjeli szopikat, hogy ő is érzékelje, most más a helyzet, mint nappal. És éjjel nincs babusgatás, beszélgetés, ebből is érzi, hogy most aludni kell. Én már úgy csináltam Bencinél, hogy ha hajnalban kakált be, már megvártam vele a reggelt, mert így kevésbé volt fárasztó, meg baba is hamarabb visszaaludt. Úgyis mindig bekenjük majd popsikrémmel a bőrüket, meg az anyatejes kaki nem mar úgy, mint a többi, szóval szvsz 2-3 óra után már nem kell tisztába tenni, csak majd reggel(6 körül). Akkor már mi is pihentebbek vagyunk. De ezt majd úgyis mindenki kitapasztalja maga. Csak szómenésem van, bocsi. :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Cuki, én is kiváltottam a Felicitas csomagot végül is, nekem nem volt benne Kismamaújság! Az enyém nagyon friss csomagolású volt, 2007. júliusi, két nappal korábban hozták le Pestről. Lehet ezentúl már nem lesz benne újság. A többi úgy nézem, ugyan olyan.

Jutta, persze, a 2000-es méhnyak nem vészes. Meg már úgyis a 28. hetet töltötted, nem fog ez rohamosan rosszabbodni, biztosan.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Most csak röviden... Cuki! De a loolához is van mózes, nem? Méghozzá nagyon guszta, ha jól emlékszem :). Vagy úgyis vesztek azt is?
kalloni

Sziasztok !

Gerika : Köszi az infót ,és ha valami téma felmerül még, írhatnál ilyen okosságokat , mint ez a lámpás dolog.
Lehet ,hogy az előtéri világítás is elegendő lesz , és nem kell külön éjjeli fény a szobába? ( 1 kislámpa van a háló és a gyerekszoba közötti előszoba részben , aminek állítható a fénye ).

Missi: Nálunk 10 e ft volt a 4D-s vizsgálat, de ha 15-öt kértek volna érte ,akkor is kifizetem , mert annyira meghatódtam .
Szép szülinapi ajándék lesz az egyszer biztos :D .

Jutta : azért kell a megerősítés, még ha nem vagy szakképzett akkor is :wink:
Az én dokim sem magyarázza túl a dolgokat, kb. akkor jöttem rá , mi az a macskakaparás a kiskönyvben, mikor Cuki leírta, hogy az övé fele olyan vastag lett.

Kalloni: egyébként még dolgozol vagy már otthon töltöd a hátralevő időt ?

Evu : János kh-ról most írtak a lányok a topikban élménybeszámolót , és egyáltalán nem olyan rémes így első olvasatra , mint ahogy mondják .
Persze megértem a Margitos exdokikat is ,hogy meg vannak haragudva a világra, és az tényleg híresen szuper szülészet volt, de sztem sötétebben festik le a Ti helyzeteteket , mint amien valójában .
Azért ez némileg megnyugtatott, mert ha szept. végén kiderül,hogy mégiscsak a Jánosban kell szülnöm legalább nem lesz zsákbamacska.
Végülis Apával mi is ott láttuk meg a napvilágot ,úgyhogy nem lesz tragédia ,ha Dani fiunk is így tesz .
Na és anyósék is örülhetnének, mert Budakeszin laknak, és onnan ez van a legközelebb látogatni :-).

Ágica Üdv újra a fedélzeten !!!!! Már nagyon hiányoztál, úgyhogy léci mindenképp keress megoldást a netezésre ,jó ?

Jelentem a rácsvédőnk 21 cm széles ! A halászháló nem is rosz ötlet , akár szabadalmaztathatjátok is , ha beválik :-).
Csak ne hogy megint le legyél szólva érte , mint a védőnős esetben
, de Ránk akkor is számíthatsz !
Persze ha hamarosan nem raksz fel képeket ,lehet ,hogy még meggondoljuk magunkat :wink: :wink:

Kép
sheepy

Pff... elszállott az előző.

Szóval Sheepy, igen, dolgozom még aug végéig, tovább egy percet sem :).

És örülök, hogy nem dermedtél meg a Jánostól, sztem se vészes, sőt, nővérem két gyereke is ott született, és minden jó volt :).

Én meg azon gondolkozom, hogy szeretnék varrni egy rácsvédőt... még csak gondolati szinten... de a végén még megvalósítom... :)
kalloni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: