A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Aniko! Hat pont ez az, itt meg a felnott boltokban is van babacucc, szinte mindegyikben. Azt sem tudod, merre kapkodj. Egyebkent, amikor jonnek a szuleid hatalmas learazasok lesznek, mar most elkezdodott.

Anitja! Otthon szules... Biztos vagyok benne, hogy fel lehet ra keszulni, nagy tudatossaggal. En nem tudnek, nem vagyok eleg meditativ hozza. Nem vagyok aggodos tipus, de azt a reszt megsem tudnam kiiktatni az agyambol, hogy "es mi lesz, ha..." Szoval az otthon szules biztos nagyon szep dolog, csak komplikacio ne legyen..

Nekem sajnos az elso szulesem miatt annyi rossz emlekem van, hogy erzestelenites nelkul el sem tudom ezt a szulest kepzelni, sot, valoszinuleg csaszarmetszessel fogok szulni. Szerencsere itt akkor is bent lehet apuka, es a babat sem viszik el toled.
Vendég

Anitja! Bocsi az időpontért. :oops:

Otthon szülés: Anitja Te nagyon bátor vagy, hogy esetleg otthon akarsz szülni, le a kalappal. Tudod én nem mernék, vagyis inkább eszem ágában sem jutna itthon szülni. Az ember lánya hiába biztos magában, jöhet közbe bármi.
A dúla nem szakorvos, ő "csak" egy segítő, aki inkább lelki szempontból támogat inkább a szülésnél (persze fizikálisan is).
De annyi minden közbejöhet. Mi van akkor, ha téraránytalanság lép fel. Hiába vagyok biztos magamban, ha egyszerűen nem jön ki a gyerek. Olyankor mit csinál a dúla?????? Vagy fel van tekeredve a köldökzsinór - ami előre nem látható -, és emiatt nem tud kijönni a baba, mert megrövidült a zsinór. Vagy ki hallgatja a baba szívhangját? Mi van, ha esik, és sürgős beavatkozásra van szükség?
Persze, tudom, nagyanyáink csak úgy potyogtatták ki itthon a gyerekeket (nagymamám a világháború alatt úgy szülte meg második lányát, hogy nagypapámat irányította tükörből, és ketten megcsinálták).
De ma más a helyzet. Régen nem volt annyi rákos, mert nem volt ekkora légszennyezés. Régen nagyon sokan belehaltak a szülésbe, mert nem volt annyira fejlett az orvostudomány.
Ráadásul olvastam egy cikket az otthonszülésről, ahol professzorok írták, hogy nem zárkóznak el előle, mindenki eldöntheti hol és hogyan akar szülni, de nem felejtsük el, hogy a felkészült szakemberekkel és műszerekkel felszerelt kórháznál nincs biztonságosabb.
A másik prof azt mondta - amiről gondolom Geréb Ágnes nem beszél -, hogy szörnyű azokat az édesanyákat látni, akiket sokkos állapotban visznek s.o.s. kórházba, mert az otthonszülésnél komplikáció lépett fel, és még a baba bent van.....
Tudom, sokan szültek otthon, sikeresen, nem feltételnül kell állandóan komplikációnak lennie, sőt....
De én a világ minden kincséért nem szülnék otthon.
Anitja! Ezzel nem eltántorítani akarlak, csak a véleményemet írtam le.
Egyébként van itt egy Szabolcsos topik, szerintem kukkants bele.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok
Rossz a netünk :x Most is a tesómtól írok

Vásárlás
Nekem a balesetem ebben segített, hiszen internetről szinte mindent remekül bevásároltam, csak érte kellett menni :D
Beszerzési források voltak a www.bababolt.hu, www.kekpanda.hu és a Brendon.
Pakolgatni azonban még nem tudok, az előttünk álló költözés miatt... Anyukámék elkeseredettebbek, mint én, hogy hová érkezik az unokájuk :) Én meg azt mondom, hogy mindegy hová, a legfontosabbat, a szeretetet úgyis megkapja :)

Előtej
Nekem is van! Kb. két napja észleltem először, furcsa, de számomra azt jelzi, jól működnek a dolgok

Papás szülés
Én a férjemre bíztam, be akar-e jönni, ha közben rosszul lenne, akkor sem keseredem el :) Egyelőre úgy néz ki, szeretne jelen lenni, aztán majd meglátjuk, hogy rendezi a jó ég...

Kép
granda

Emese! Nekem is hasonlo a velemenyem az otthonszulesrol. Nagyanyaink, anyaink hogy orultek volna ilyen lehetosegnek, amikor a modern technikai hatternek koszonhetoen szinte teljes mertekben ki lehet szulni a komplikaciokat mar terhesseg idejen! A modern ultrahang technikanak koszonhetoen mar teljes joggal elvarjuk, hogy biztosak lehetunk abban, hogy egeszseges gyermeket hordunk a szivunk alatt. (Ez csak nemreg ota van igy..nem is olyan reg, csak a szulesnel derultek ki tragediak..)
Az meg a legszuperebb dolog, hogy a vilagon a legfontosabb dolog, a gyermekunk szuletese ma mar szinte 100%-os biztonsagban zajlik..En nem mondanek le errol a biztonsagrol semmi penzert.
Vendég

Sziasztok!

Granda: ezek szerint nem vagyok egyedül, aki költözés előtt áll! :oops: A mi szüleink is nagyon aggódnak (sőt, mi is), de valahogy érzem, mire Máté megérkezik, minden készen lesz (és talán a párom is kap új munkát...jogászsors?...). És igazad van, a Piciknek most az a legfontosabb, hogy szerető szülők és nyugalom vegye őket körül. Ebből nálunk se lesz hiány! :D

Otthonszülés: Anitja, bárhogy is döntesz, az a legfontosabb, hogy Te nyugodt legyél! Mellesleg, ha lenne valami előre is jósolható gixer, akkor úgysem engednék az otthonszülést. Sok dologra viszont nem lehet felkészülni. Én biztos nem vállalnám itthon, de sok baba jött világra a nappaliban, fürdőben, stb. (tévében is láttam ilyen szülést, fantasztikus volt! :lol: )

Gremese: eddig előreláthatólag hány ember ér rá a talira 28-án? És ki tervezi, hogy Apástól érkezik? Nálunk szerintem szívesen eljönne (itt szokott kuksolni, miközben pötyögök Nektek), de nem fogok kilógni a sorból, ha egyedül (illetve Babóval) jöttök. Niki! Hiányozni fogsz, majd gondolunk Rád, aztán leírjuk, mi volt!

Aniko80: ez a köntösös tipp jó, asszem elnézek jövő héten a Skálába. :roll: Még nem találtam jó köntöst én sem.

Mennem kell, vár a sövénynyírás... :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Jaj, meg annyit, Anitja en is csak a velemenyemet irtam le, mindenki donteset tiszteletben tartom!! :) Sot, nagyon batornak tartalak!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Babanetes tali: Én szerintem egyedül mennék. Párom nem bír sokáig egy helyben ülni... :wink:

Otthon szülés: Én se merném bevállalni. De Anita! Lehet, hogy nagyszerű élményed lesz! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Babanetes találkozó: Idáig 8-an jelezték, hogy szeretnének jönni: Mazsola7, Amona, Anitja, Irina, Kiskolbi, Mmarica, Timi26 (de ő feltételes), Gremese.
Én sem hozom apát, ő sem bír sokáig egy helyben maradni, meg már a könyökén jön ki a sok kismama-szülés-baba téma. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok. :)

Gyors elköszönés, hajnalban indulunk és még pakolnom kell.
Vigyázzatok Magatokra.

Szép hetet Nektek. :)

bye-bye. :wink:

ui: 15-én jövünk. :)
Vendég

Sziasztok. :)

Gyors elköszönés, hajnalban indulunk és még pakolnom kell.
Vigyázzatok Magatokra.

Szép hetet Nektek. :)

bye-bye. :wink:

ui: 15-én jövünk. :)
Vendég

Sziasztok Mammikák!
Hajni! Jó utat, és nagyon sok pihenést kívánok Nektek!

Emese, Niki! Azért nem vagyok ám agytalan kismama :lol: tudom mit csinálok, sajnos Geréb Ágit sokan támadják, én tegnap megismertem Őt, nem volt kábítás, sőőőőőt azt mondta: mindenki ott szüljön ahol akar... Neki nem célja toborozni a Kismamákat, a Kismamák keresik meg Őt - ugyanis, az Ágiék nem azt támogatják, hogy egyedül szülj otthon, hanem a lehető legnagyobb segítséggel, szakorvosi felügyelet mellett, és szabadon, a legbiztonságosabb környezetben szülj. Nem dúlával, hanem Bábával szülnek az Anyák otthon! Ez fontos! A dúla asszonytárs, segítő, a Bába meg szakember, szülész tulajdonképpen. Ági egyébként szülész, nőgyógyász orvos, és bármi komplikáció lép ott a rohamkocsi és bevisznek kórházba, egyébként meg műszerekkel vezetik a szülést, folyamatosan figyelve a Baba és a Mama állapotát. Csak egy két adat, amit tegnap mondott: kb. 3000 otthonszülést vezetett le, abból 10-20% végződik kórházban, és legtöbbször az Anya elgyengülése, fájáskiesése, energiacsökkenés miatt. Ilyenkor irány a kórház, és oxitocinnal segítenek. Nagyon ritka a komplikáció, mivel szülés előtt (Talán a 37.hét után) Ági még végez egy komoly vizsgálatot, amelyben Ő már látja, hogy véghezvihető-e az otthoni szülés.
A másik ami nagyon megütötte a fülem, hogy ebbeől a 3000 otthonszülésből 7x!!!!!! vágtak edddig gátat :shock:
Azt ugye tudjátok, hogy a kórházakban 80%-ban gátmetszést végeznek.
NNNNNA. Ennyi. Bocsi ha hosszú lett, de ezek érdekes dolgok, érdemes elgondolkozni, hol is tart a magyar egészségügy.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Anitja : én bátornak tartalak. Amennyire magam ismerem én nem lennék képes rá. Igaz utálom a kórházakat de nekem kell a biztonság, hogy minden rendben legyen.
Én bíztatlak ha van hozzá erőd.

Gremese : én is olyan kádat vettem mint a tietek és állványt is vettem hozzá. Persze kimentem csepelre, hogy ott veszem meg de nekü csak pink színű volt amit az én kicsi fiamnak nem igazán akartam megvenni. Így rákerestem a neten és a Mini Manóba vettem a kád az 2.390,- az állvány 2.990,- volt.

Képzeljétek ma jól összevesztem a párommal.
Tegnap megbeszéltük, hogy elmegyünk megvenni a tegnap mutatott babakocsit erre ma elkezdte mondani, hogy minek még megvenni ráér az még.
Na nekem sem kellett több jól lehordtam, hogy nem arra kérem, hogy menjünk nézelödni hanem célirányossan megvenni.
Tudni kell, hogy a párom mindenféle vásárlást utál.
Na ezen jól összekaptunk és alig akart egésznap beszélgetni velem jó durcis volt.

Erre most meg bújuk, hogy adjak neki puszit meg, hogy ő imád enegm meg a kicsit de értsem meg, hogy ő nem bírja ezt a vásárolgatást. Én meg jól megmondtam neki, hogy akkor csinálhattuk volna, hogy én bemegyek kifizetem ő meg csak kihozza. Na jól elszégyelte magát és bocsánatot kért.

Úgy imádom az akaratos fejét de így szeretem ahogy van.

Na jól kibeszéltem lépek is majd este leszek még.

Kép .
20200310173350

Még egy link annak aki szobrászkodni akar.

http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... mid=712121
20200310173350

Mmarica!

Köszi szépen a kelengyelistát! Már nagyban tanulmányozom... :)
Aztán jöhet a nagy menet és beszerzünk mindent, ami kell!
Azért jó, hogy már szinte mindent beszereztetek, ugye?
Egyébként én is észrevettem, hogy egyes dolgok a brendonban olcsóbbnak tűnnek, mint az ilyen - olyan babadiszkontnak kikiáltott helyeken... :?

Miléna!
Örülök, hogy rendben lezajlott nálatok is a nagybevásárlás! Most jöhet a megérdemelt pihenés! :)
Hogy ilyen szeles, frontos idő van én is többet keményedek ezért igyekszem inkább vizszintesben lenni. Úgyhogy egyenlőre csak a netet bújom.

Granda!
Ezek szerint Te a netes vásárlók közé tartozol! Én a szopipárnát rendeltem neten keresztül és lehet, hogy ugyaninnen rendelek ágyneműket is a gyerkőcöknek!

Anitja!
Húha, micsoda lavinát indítottál az otthonszüléses elképzeléseddel... :wink: Azért, ha orvos vezeti le a dolgot, mindjárt más a helyzet, de én a két gyermeket biztosan nem szülném otthon... Persze lehet, hogy ikreknél a hozzáértők sem javasolnák az otthonszülést...

Mazsola!
NÉztem a mai babavilágot a tv2-n és ott az porszívós orrszívót magasztalták. Nem tudom, de ha a védőnéni szerint ez a mellszívós is hatékony, meg lehet próbálkozni vele. Mondjuk lényegesen olcsóbb ez a tipusu mellszívó, mint a többi...

Hajni!
Kellemes pihenést!

Emese!
Bár nálunk Apa úgy tűnik a szülésre nem mer bemerészkedni, de a vajúdáshoz visszük a javasolt cuccokat! :wink:
Még egy kérdés a Péterffyhez kapcsolódóan: hány ágyasak a szülészeten a kórtermek? Hallottam, hogy vannak 3 ágyasak és 1 és 2 ágyas alapítványiak, amik fizetősek. Tudsz valamit ezekről a dolgokról?

Na, megyek eszem egy kis dinnyét, mert megkívántam. Mostanában állandóan dinnyét eszem. Bocs, Granda és a többi diétázó...

Kellemes hétvégét mindenkinek

Gica

Kép
gica1

Anitja
A második gyereknél én is elgondolkodom az otthonszülésen és szerintem sokkal természetesebb, bensőségesebb, csodálatosabb, stb. lehet, mint kórházban. Így az első gyereknél még bátortalan vagyok hozzá....És jó messze is van az első kórház :)
Nagyon drukkolok Neked, hogy összejöjjön, az otthonszülés illeszkedik a Rólad kialakított képbe!

Timi (koszegi)-összeveszés
Aki sosem veszekszik a párjával, az hazudik :D
De hát utána jön az édes kibékülés...

Kép
granda

sziasztok!

apás szülés:
a párom mindenképpen ott szeretne lenni. én is így szeretném. abban azért nem vagyok 100%-ig biztos, hogy pontos elképzelései vannak egy szülésről... na majd kiderül, hogy hozza az ég.

otthon szülés:
én abszolút pártolom, csak gyáva vagyok. azt pedig el sem tudnám képzelni, hogy apa beleegyezzen

internet vásárlás
regisztráltam a vaterán és a teszveszen is. kissé rákattantam nagy hirtelen a licitálásra :shock:

további jó hétvégét mindenkiek!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kőszegi Timi! Na! Nálunk ugyanezen megy a vita. Ugyebár most csináljuk a fürdőt, aztán mertem mondani a páromnak, hogy utána - ha kész - menjünk Pestre megvenni a kiságyat, amit kinéztem. Erre közli, hogy jó, majd augusztusban. Persze, aztán meg kapkodjunk! Még annyi minden be kell szerezni... Tök szar, hogy ezért harcolni kell. Most pont nagyon kibuktam. :cry: :cry: :cry:

Regina
KépKép
mazsola7

Lányok!
Azt hiszem nincs olyan férfi a világon, aki ezt a kiságy-vásárlás dolgot örömmel fogadná. Egyszerűen nem így vannak összerakva. Ezen a vitán már mi is túl vagyunk. Mostanra megértettem, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli őket, egyszerűen csak ilyenek. Én úgy oldom meg, hogy olyankor megyünk be egy-egy bababoltba, amikor amúgy is van valami intéznivaló és "nem kell ilyen korán" babás cuccokat venni. Na és persze már mindent kinéztem, előre :lol:

Gremese!
Azt hiszem én is megyek a babanetes találkozóra!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Nálunk 5 éve a párom szerezte a kiságyat. Meglepi volt. Nem voltam még csak 4 hónapos terhes, ő meg csencselt valamit, és kapott érte egy kiságyat és egy etetőszéket. Kapásból spóroltunk legalább 20000 Ft-ot. És még nekem is tetszett. Szóval ügyes volt és büszke is volt magára nagyon.

Most is mondta, hogy bízzam csak rá a kisfia ruhatárát. Vett is neki egy Forma1-es sapit, ami kb 2 éves korában lesz jó rá... :D

Nálunk a porszívós orrszívó vált be. Az elektromos is jó, csak arra nem volt keretünk.

Hajni: jó utat, vigyázz magatokra!

Kép
Kép
timi26

Anitja!
Bár én teljesen pozitívan gondolkodom, mindig előtérbe helyezem a természetes dolgokat, az otthon szülés kérdés esetében mégis a kórházat választom már 5. alkalommal.

Én úgy emlékszem hogy Geréb Ági lánya is otthon szült, pedig ikreket várt...

Pedig ilyen esetben a legtöbb orvos ragaszkodik a biztonságos császármetszéshez, hiszen a gemini terhesség és szülés eleve több lehetséges komplikációt hordozhat magában.

(E-mail kapcsolatban maradtunk a régi orvosommal, aki még a mostani várandósság elején arra kért, hogy nyugtassam meg, ugye nem akarok otthon szülni véletlen sem...)

Hiába van ott a legjobb nőgyógyász és a szülésznő, ha netán azonnali beavatkozásra lenne szükség (és ezt sajnos nem lehet 100%-osan tudni előre, bármennyire is fejlett a terhesgondozás, akármilyen pozitívan készülünk is a szülésre) akár 1-2 percen is múlhat a bébi és a mami egészsége.

Tegyük fel hogy a legideálisabb napszakban, éjjel kell beszáguldani a kórházba amikor már nincs forgalom az utakon, úgy hogy a ház előtt áll a kocsi.

Mindent beleszámolva mire a műtőasztalra kerül a kismama, már legalább 30 perc eltelik és ez már túl sok idő...

Nyilván mindenki azt gondolja hogy a statisztikák alapján nem lehet az ezerből pont az az egy, akivel balszerencse történhet és ez tulajdonképpen így helyes. :):)

De ettől függetlenül azt gondolom manapság szerencsére már valóban gyönyörű (István Kórházban pl. 2004 végén teljes felújítás volt - IKEA stílus) hangulatos, kellemes, alternatív szülőszobák várják szeretettel a Mamikat, Papikat és Pocaklakókat a legtöbb bababarát kórházban, ahol igyekszenek cseppet sem zavarni a családias légkört, sőt mindent megtesznek hogy mindenki igazán otthonosan érezhesse magát - csak megfelelő orvost és szülésznőt kell választani.

És lehet vinni saját dúlát is ha valaki ettől érzi magát biztonságban...

Márk Marcellt 2005-ben ilyen helyen szültem, ráadásul átélhettem azt a fantasztikus élményt hogy magam segítettem világra. :):)

Gremese!
Azt hiszem még régebben Te írtad hogy mostmár arra is lehetőség adódik, hogy a szülést követő 2 óra múlva a mamik hazatérhessenek a bébikkel.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam a 10 éves érettségi találkozómon, ahol tíz éve nem is láttuk egymást. Érdekes volt, ahogy szépen bukkantak fel a gyerekek hol élőben, hol fényképről.
Grilleztünk, tök jó volt. :)

Anitja! Abban biztos lehetsz, ha az otthonszülést választod, érted fogunk a leginkább szorítani! :)

Vadvirág! Amit én írtam korábban, az az volt, hogy a Péterfyben saját felelősségre 48 óra múlva haza lehet menni. A legutolsó előadáson meg azt mondták, hogy 3 nap múlva már hazaküldenek. (Ha minden rendben van, nincs értelme tovább bent maradni).

Gica! A Péterfyben 2-3 ágyas kórtermek, és 1-2 ágyas alapítványi szobák vannak. Az alapítványi csak abban különbözik a kórtermitől, hogy van benne TV (talán mikró is), és van közvetlen füriszobája. Amúgy a közös wc és fürdő a folyosó végén van, oda el kell gyalogolni.
Alapítványiba úgy lehet kerülni, hogy ha bemész szülni, akkor jelzed, hogy ilyen szobába akarsz menni, és ha van hely, akkor ok. Én a sima kórtermibe megyek majd, nem akarok még külön fizetni, a három napot ki lehet bírni.

Sense! Szupi, hogy neked is van kedves jönni a talira! :)

Vásárlás: Hát igen! Mindenkinek, akinek hímnemű párja van (jobb esetben :shock: ), arra számítania kell, hogy nem fog órákat bogarászni a polcok között.
Tudok egy ellenpéldát, az előző barátom (hát ő szinte mindent fordítva csinált, mint a normális férfi, és normális ember), képes volt szöszögni. Egy Tesco-s bevásárlás (csak a sorok közötti menetelés) 2-3 (!) :shock: óra volt. A végén már megf.szoltam, gondolhatjátok.
Na de édesdrága apa nem bírja ezt, vele mindig célirányosan kell haladni. Én már ezt megszoktam, és nincs gond. A bababútorral meg az a helyzet, hogy én az interneten néztem ki, megmutattam neki a képet, és nagyon tetszett. Nekünk borzasztó egyforma az ízlésünk. Egyik nap mondtam neki, hogy elmegyek, megnézem élőben. Szupi volt, majd megszerveztem az egyik napot úgy, hogy mikor éppen mentünk valahova, bementünk ebbe a boltba, hogy lássa élőben. Ilyen nagy dolgot nem veszek meg nélküle. Bementünk, 5 perc, minden oké, és én a neten este meg is rendeltem.
A kelengyét meg kb 3-4 hónapja folyamatosan vásárolgatom, abba nem szól bele, csak pislog, hogy miket hozok haza. És ez így nagyon jól működik.
El kell fogadni, hogy ők férfiból vannak, és máshogy állnak pl. a vásárláshoz, mint mi nők. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kedves Anitja!

nem tudom azert irtad-e be ide, h megvitassuk a temat, es nem is szoktak/szeretem masokat befolyasolni a velemenyemmel, hiszen a te dontesed. egy biztos en azert sem!!!! vallalnam, mert ha bmi baj lenne, es azert nem tudnanak segiteni, mert nem a megfelelo helyen vagyok, en azt sohasem bocsatanam meg magamnak. akkora csoda, h ki tudjuk hordani a terhesseget; es a szuletes kozben olyan sok a kockazati tenyezo, h ne seruljon sem a baba sem a mama, h a XXI. sz.-ban meg kell adnunk mindent a tudomany mai allasanak megfeleloen. (mar arrol nem is beszelve, h a hazunk, sohasem lesz olyan higenikus, mint egy muto-de ezt tudnam meg sorolni). jah es amit a Gereb mondott a gatmetszesrol: en azt tudom -anyukak javicscsatok ki, ha nem igy van - ha olyan a baba - csontosabb fej, nagyobb meret - igenis szukseg van a metszesre, minth repedjen/szakadjon stb. a SOTE-n azt mondtak, h gatvedelemmel inditanak, de 1-1,5 cm vagast szukseg eseten vegeznek...
en igy latom es gondolom, de az is lehet, h ennel sokkal pozitivabban kellene hozzaallni. en csak arra kerlek, h halgass meg mas orvos velemenyet is!

Kép

Kép
mmarica

Korábban volt szó az EDA-ról. Találtam egy régebbi Anyák Lapját, amiben ez a téma, bemásolok nektek egy kis részt.

Miért jó az EDA?
Kevés anyai és magzati kockázattal kell számolniuk a szülésben résztvevőknek.
Nagyon hatékony fájdalommentességet nyújt.
A fájdalomérzettel együtt csökken a szorongás, a félelem, javul a méh keringése.
Hosszú időn keresztül biztosítható a kínok csillapítása, s ez sem mellékes, hiszen a szülés több óráig is eltarthat.
A nem "megszenvedett" szülés kevésbé kimerítő az anya és újszülöttje számára, így a kettejük közti kapcsolatfelvétel testileg és lelkileg is kiegyensúlyozottabban folyhat.
Nagyon előnyös az epidurális érzéstelenítés, ha az anya fizikális terhelhetősége mérsékelt, ha bizonyos fokú szembetegségekben, szív- vagy tüdőbetegségben, magas vérnyomásban, továbbá terhességi toxémiában szenved.
Minden olyan világrahozatalnál előnyös, ahol a magzat fokozott védelme a szempont, ilyen pl. a koraszülés. A szülőcsatorna szöveteinek ellazulása által a születendő kisbaba esélyeit jelentősen javíthatjuk.
Vannak olyan esetek, mikor a szülés idejét lerövidíti, noha ennek gyakran épp az ellenkezőjét tapasztaljuk.
Ellazulnak és érzéketlenek lesznek a gát szövetei, ezért ritkábban szükséges gátmetszés alkalmazása. Amennyiben mégis el kell végezni, a varrásnál nagyobb hatásfokú az epidurál, mint a helyi érzéstelenítés.
Császármetszésnél is alkalmazható.

Mi az EDA hátránya?

Gyakorta előfordul a szülés lelassulása, a kitolási szak megnyúlása, amiatt sokszor alkalmazunk infúzióban oxitocint, mely rendezi a méhösszehúzódások hatékonyságát. Mindent egybevetve: az epidurális érzéstelenítés növelheti a szülésbefejező műtétek (császár, vákuum, fogó) gyakoriságát.
Alkalmazása többnyire ágyhoz kötöttséggel jár (bár a kismama mozgásképességét nem veszíti el). Az újabb módszereknek és gyógyszerkombinációknak köszönhetően azonban már létezik a "sétáló EDA", amikor a kanül behelyezése után röviddel fel is kelhet.
A legújabb kutatások megerősítették azt a korábbi elképzelést, hogy a vajúdás, illetve a szülés alatt használt fájdalomcsillapítók és érzéstelenítők kedvezőtlenül hatnak a szoptatás megkezdésére, késleltetik az első szoptatást. Az újszülött a szervezetébe bejutott gyógyszerektől álmos, kába, ritmusa koordináltalan, gyenge.

Milyen veszélyei, szövődményei vannak az EDA-nak?

A leggyakoribb szövődmény az anya vérnyomásának esése, melynek következtében a magzat oxigénellátása romlik.
A várandósnál előfordulhat remegés, szédülés, hányinger, viszketés, vizelettartási zavar, hátfájás, a szakszerűtlen beadásnál 36-48 óra múlva kínzó fejfájás.
Az alkalmazott gyógyszerek nagy része átjut a lepényen.

Privát vélemény: Az EDA előnyei között több, inkább kismamát, mint babát segítő tényező szerepel. A hátrányai és veszélyei pedig inkább a babát érintik. Mindezek tükrében inkább én szenvedjek, mint a babám károsodjon, így én most úgy gondolom, hogy az EDA nélküli szülést választom.
Én kibírom, de ha a babámba gyógyszerek jutnak, esetleg oxigénhiányos lesz, azt sose bocsájtanám meg magamnak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mivel én császáros leszek EDA-val fogok szülni.Ott ugyan más a helyzet,mert a babát hamar kiveszik és a károsodás esélye nem nagyon áll fenn.Ha simán szülnék biztos nem kérném.Mellékhatásként a remegést eddig minden ismerősöm említette szinte aki így szült.
Fejfájás:a kórházban azt mondták akkor fordul elő,ha valaki nem tartja be a szigorú fekvést a műtét után.Ráadásul olyan fejfájás,amit semmivel nem tudnak csillapítani. :shock:

Császárt altatásban is lehet kérni.Van akinél mindenképpen szükséges,de az más.Én biztos nem kérem.A dokinak állítólag 2 perce van kiemelni a babát,hogy elkerülje a károsodást.Ráadásul a babát megviseli mindenképpen.

Más téma:mi porszívós orrszívót vettünk.Nem túl drasztikus az??Tudom,hogy legkisebb fokozaton kell a porszívót használni vele,de olyan furi... :roll: Várom a tapasztalatokat!!!!!!!

Tegnap minden a helyére került végre. :D :D :D
Pelenkázó,kiságy,babaholmik.Már csak mosni kell.Vettünk hordozót is.Világos és sötétkék színe van.Olyan jó nézegetni a sok babaholmit.
:wink:

Tegnap kicsit elfáradtam,pedig nagyrészt a fotelből navigáltam.
Ma pihi van és séta délután. :) Holnap pedig jön a védőnő.

Úgy sajnálom,hogy nem tudok a talira elmenni. :cry: Ha nem így lennék és utazhatnék biztosan elmennék.Remélem majd lesz egyszer gyerkőcös tali is! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Granda küldtem privit

Timi
Kép
Kép
nyerkit

bocsi egy kis privat

A hvg Goldenblokk versenye ma éjfélig tart. Mindössze egy e-mail cím kell a szavazáshoz. A MedIQ hálás lenne egy-egy szavazatért. :)
http://hvg.hu/goldenblogvote.aspx

A legalsó, Újblog kategóriába került.

Előre is köszönöm a tesóm nevében ...!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok !

Mindenkinek szép napot ebbe a melegbe.
Én nagyon nem kívántam jobb volt nekünk az a kicsit hüvöskés idő.

Képzeljétek a tegnapi vita után ma apa elvitt és megvettük törpi babakocsiját.

Kép álom kocsi

Ebbe a gyönyörűségben fogom tolni az én drágámat.

Ami a legjobb, hogy ezt a babakocsit a Brendonba néztem ki pénteken és oda volt írva ha megveszem akkor kapok 25.000 hűségpontot.
Na megvettem és nézem a számlát és csak 3.600 pontot írtak fel a kártyámra.
Én persze rögtön reklamáltam mire jött az áruház vezető ő elment és kb 15 percig eltünt. Én utána mentem megnézni, hogy hol van már. Mire közölte, hogy erre már nem jár semmi extra pont persze normális volt és ezerszer bocsánatot kért. Na több se kellett nekem mondtam neki, hogy ez a vásárló megtévesztése és én csak azért jöttem ide megvenni ezt mert kaptam volna a plussz pontokat mert máshol van olcsóbban is ez a kocsi és kérek valami kárpótlást vagy valami fájdalom ajándékot.
Mondta a csaj, hogy utána kérdez és holnap felhív. Na kiváncsi leszek mi lesz a vége. Ha nem kapom meg a pontokat akkor lehet feljelentem őket vásárlók megtévesztése címen. Ja és mondanom sem kell, hogy az eladók is azt mondták, hogy igen erre kell kapjak plusz pontokat.

Szóval nagy az öröm a kocsi miatt de apa örjöng, hogy mennyire szemetek megveszel valamit valami rávan írva és ha reklamálsz akkor már rögtön nincs semmi.

Apás szülés : nálunk én nem erőltetem. Ha beakar jönni akkor én annak nagyon fogok örülni. Egyenlőre úgy néz ki, hogy bejön de addig még változhat a véleménye.

Érzéstelenítés : én azt hiszem , hogy fogok kérni alapból utálom a fájdalmat. Igaz van tetoválásom az nem fájt de úgy érzem egy szülés az komolyabb fájdalom így én kérni fogom.

Gremese : szeretnék én is menni a találkozóra de lehet, hogy azon a hétvégén lesz a nagynéném szülinapi kerti partyja így nem 100 %.

Lányok annyira boldog vagyok már csak apróságot kell venni és megvan minden.

Mindenkinek szép napot . Kép .
20200310173350

t.koszegi: vagany a babakocsi - igazi ordogfiokanak valo. :D
a vasarlasotokhoz: ilyen helyzetben nagyon nagyon kemenyen kell kiallni az igazatokert. megvan az, h hol olvastad, h +pont jar erte? ha holnap nem hivnak (es nem akarjak a +pontot, vagy azzal egyenerteku vmit, persze csak ami hasznos, nem vmi hutyuseget), akkor mond azt, h itt a babakocsi, itt laktok johetnek erte 1 oran belul, fizessek vissza az arat, amennyiben nem maris mesz es feljelented oket a fogyasztovedelemnel. es nagyon sajnalod, h eddig olyan jo velemennyel voltal az uzletukrol es ennek igy meg kellett valtozni miattuk, mert atvertek es megtevesztettek. ( a 25 000 pont az azt jelenti, h 25 000 ft-ot levasarolhacccc - az azert nagyon sok penz, ne hagyd magad!)
amugy en is mostanaban pont ezen gondolkodom, h 5-8 het es talalkozunk Linikevel. Most nincs a pszichoanalitikusom (baba-mama kapcsanaliózises Hidas dr.), de alig varom azt h, menjek hozza, mert ez a gondolati sikon valo erintkezes is hihetetlen joooooooo!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Talán van köztetek,aki emlékszik még rám,amikor indult ez a topic én is közétek tartoztam. :wink: Aztán sajnos hamar búcsút kellett mondanom a topictól,mert elhalt a baba,és februárban átestem egy műszeres befejezésen.Most ismét babát várok,félve,de nagyon optimistán és februárban,ha a Jóisten is úgy akarja a műszeres befejezés évfordulóján szülök majd.Továbbra is olvasom a topicot és csendben kisérem figyelemmmel a sorsotokat és drukkolok nektek.Amiért most arra szántam magam,hogy írok,az a szüléssel kapcsolatos élményem,és elsősorban Anitjának szól.

Anitja!

Talán nem veszed tolakodásnak és elhiszed,hogy nem okoskodásból,vagy itélkezésből ragadok tollat,csupán úgy érzem a döntésed szempontjából fontos hallanod információkat.Ez is egy ilyen lesz,kérlek olvasd el és gondold át.A kisfiam 1997. decemberében szültem.Nagyon vártam a szülést,nem volt bennem félelem a fájdalomtól,vagy komplikációtól.Büszke voltam rá,hogy természetes módon adhatok életet a gyermekemnek.Bennem nem merült fel sosem az otthonszülés gondolata,így választott orvossal,szülésznővel és apával vártam a nagy napot.Nagyon készültem mentálisan és fizikálisan is.Jó kondiban voltam,fiatalon és bátran.Azonban a szülés nem úgy zajlott,ahogy gondoltam és szerettem volna.Sajnos komplikációk léptek fel és a kitolási szakaszban egyszercsak romlott a szívhang.Császározni már nem volt lehetőség,másodperceken múlt,hogy élve születik e majd meg a fiam.Rohantak körém a dokik és sajnos vákum lett a vége,de fiam él és egészséges.Ha én akkor otthon vajúdok nem is merek beleogndolni,mi történhetett volna.Senki sem tudta előre,nem volt hibás senki,de így alakult és nekem azért lehet ma egy gyönyörű nagy fiam,mert azonnali beavatkozást tudtak tenni a szülésemnél.Azóta sajnos volt vetélésem is és ezáltal még erősebb bennem a vágy,hogy újra átélhessem a szülést,talán most sikerül úgy ahogy akkor nem,ki tudja miért.Dúlával és apával készülök most a szülésre.Fájdalomcsillapítás és egyéb művi beavatkozásoktól mentesen.Szeretném háborítatlanul és csendesen világrahozni a babaámat.Bízok magamban és benne,csakúgy mint 10 éve is tettem,de az előzmények tükrében azt hiszem a legnagyobb biztonságot az jelenti,hogy csak egy ajtót kell kinyitni,ha baj van,nem akkor elindulni a kórházba.Nem riogatásként írtam ezt le,csak mert meg szerettem volna osztani veled,hiszen a vléleményalkotás fontos alapköve sok sok külömböző vélemény megismerése.Szerintem ma már lehetősége van az embereknek a kórházban elvonulni és otthonosan háborítatlanul szülni.Mind inkább igénye van erre a nőknek.De hidd el, a szülés alatt olyan más állapotban van egy anya,hogy nem a hely a legfontosabb,hanem az,hogy kik vesznek körül és hogy lehetőséget kapj a saját ritmusod megtalálásához.Ez független attól,hol is vagyunk.Viszont a biztonság mindennél fontosabb.

Bocsánat amiért kisregényemmel megtöltöttem a topicotokat,további boldog pocakos perceket ,könnyű szép szülést és egészséges gyönyörű babákat kívánok nektek.

Eszter
anubias

Sziasztok!

Anubias: én ugyn később csatlakoztam a topikhoz, nem találkoztunk, de örömmel olvastam soraidat. Gartulálok az újabb babához és nagyon vigyázz magatokra. Ha van kedved, írhatnál néha, hogy vagytok, hogyan telik a várandósság. Gondolom a többiek is szívesen vennék.

Timi (Kőszegi): gratula a babakocsihoz, tényleg jó választás, gondolom a Brendon kompenzálni fogja a kellemetlenséget, hiszen nem mindegy a hírnevüknek sem...

Miléna: császár után 6 óra, amit szigorúan be kell tartani, én betartottam, és megúsztam a mellékhatásokat. Azért jó ha viszel be olyan szívószálat, amit lehet hajlítani, mert speciel én nagyon sokat ittam szülés után, és fekve úgy könnyebb. Mondjuk én spinális érzéstelenítéssel szültem. Úgy tudom altatással akkor szoktak császározni, ha sürgős beavatkozásra van szükség és nincs idő az érzéstelenítő bekötésére. Nekem rosszul esne, ha álmomban kéne szülnöm és nem láthatnám az újszülött babámat rögtön.

Az otthon szülésről csak annyit, hogy én sem merném bevállalni (bár én leginkább az infúziótól tartok, úgy tudom, az otthonszülésnél az sincs), a férjem meg hallani sem akar róla. Szerinte felelőtlenség. Persze ez az ő véleménye.

Holnap megyek vércukor ellenőrzésre. Kedden lesz eredmény. Drukkoljatok!!!

Pussz!!!

Kép
Kép
timi26

Nyerkit
Válaszoltam priviben

Kép
granda

Timi (T.Kőszegi)
Nagyon szuper a babakocsi, tetszik nekem is! :):)

Eszter!
Szívből GRATULÁLOK a Pocaklakóhoz! :):)

Miléna!
Az orrszívó-porszívó tényleg remek találmány, mindegyik gyerkőcnél ezt használtuk és természetesen most is ezt alkalmazzuk majd az ikreknél is ha alkalomadtán szükséges lesz.

100 %-osan eltávolítja az összes váladékot az orrból, még ami a legmélyebben van azt is...

Félelmetesnek tűnik, a kicsik utálják, gyűlölik, ordítanak, vergődnek, stb. de szerintem mindegyik orrszívó közül ez a leghatékonyabb - és ez a lényeg. :):)

Anitja!
Én is biztos vagyok abban, hogy mindenki kizárólag segítő szándékkal írta le a véleményét az otthon szüléssel kapcsolatosan, hiszen több szem többet lát, esetleg más megvilágítás is felmerül, olyasmi amire esetleg eddig még nem gondoltál...

Ahány ember, annyiféle gondolat és egy dologra így létezhet rengeteg variáció többféle megvilágításban.

Végül úgyis kettőtöké a döntés, mondhat bárki bármit. :):) Akárhogy is lesz én szívből DRUKKOLOK! :):)

Vadvirág
Vendég

Amiről a mama lemarad.... :)
Alul, a videót tessék megnézni.

http://www.babazo.hu/9honap/20070530azelet.html

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: te már nagyon készülsz... :D Én nem látom, csak a hangokat hallom.

Ja, igen az orrszívóról: nálunk is a porszívós jött be. Pillanatok alatt kiszív mindent. Persze nálunk is volt tiltakozás ellene, de olyan 1-1,5 éves korában rájött, hogy nem akarok rosszat neki és már magától kérte, amikor meg volt fázva a szentem. Egyébként nyugodtan ki lehet próbálni (én is kipróbáltam), nincs nagy vákuumja, csak a porszívó hangja, ami ijesztő lehet.

Kép
Kép
timi26

Timi26! Nekem is csak többedszerre sikerüt megnéznem. Próbáld többször újraindítani, illetve frissíteni az oldalt!

KTimi! Nagyon szuper a babakocsi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
Nagyon drágák vagytok (igazi BARÁTNŐK!!!!), ne haragudjatok, hogy így felkavartam a kedélyeket. Még sokminden fog történni, mejd meglátjuk, mindenesetre a kórházi folyósón nem karok szülni 15kismamával egyszerre, ez az elsődleges szempontom, ha nem találok Gergőnek és nekem megfelelő kórházat maradunk inkább itthon. Én jelenleg olyan helyre tartozok ami további 4!!!! kórház szülészetét próbálja ellátni! Keresgélek, aztán mejdmeglátjuk mit találunk. A héten beszélek erről az orvosommal is.

Anubias! Köszönöm, hogy írtál, és nagyon örülök, hogy ismét Babát vársz. Mi nem találkoztunk annak idején, úgyhogy nem tudhatod, hogy nekem is volt előző terhességem, pont tavaly szeptember 1.-én volt a műtétem, sajnos nekem is elhalt terhesség volt, és nagyon megrázott. De szerencsére most Gergő nagyon masszívan megkapaszkodott, és nagyon ügyes Kisfiú már most! :lol: Én nagyon bízom Benne! :lol: Hiába az Apja is tökéletes :lol: :lol: :lol: Egyébként Ő nagyon toleráns, teljesen rámbízza a döntést, akárhogy lesz, mellettem lesz. Nem befolyásol a döntésemben egyáltalán.

KőszegiTimi! Nagyon vagány a babkocsi, gratulálok, ügyesen választottál. És ne hagyd magad!!! Ami jár az jár :lol:

Képzeljétek milyen ügyes Apukám van, csinált egy bölcsőtalpat a mózeshez, így van most egy bölcsőnk is már :lol: Nagyon örülök neki, íme:
Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Mindenkinek köszi a dicséretet remélem törpi is élvezni fogja az ő kicsi járgányát.
A kártérítést meg nem hagyom. Ha kivolt írva akkor adják. Nyeljék be ők ezt most az ő hibájuk, hogy kint hagyták a táblát nem ?

Anubias : gartulálok az új jövevényhez. Nagyon vigyázz magatokra és kérünk infókat majd rólatok.

Emese : édese videókat találsz.

Lányok annyira boldog vagyok, hogy már csak az apróságok vannak hátra a vásárló listámon.

Én már nagyon várom, hogy kezemben tartsam az én kicsi törpimet.

Mindenkinek kellemes estét holnap jelentkezem, hogy mit mondtak kártérítés ügyben.

Kép .
20200310173350

Anitja!
Tényleg nagyon ügyes az Apukád, gyönyörű lett, biztosan fog tetszeni a babácskának is. :):) Szerencsés hogy ilyen ezermester Nagypapija van, biztosan még rengeteg jópofa dolgot csinál majd Neki, aztán később meg már együtt is barkácsolhatnak. :):)

Vadvirág
Vendég

Anitja!
De jó ez a bölcsőtalp!!! Milyen jó ötlet! :lol:
Én nagyon drukkolok Neked, ha otthon szülsz!!! Biztosan nagy élmény lesz! :D

Ha minden igaz, hétvégére, de legkésőbb jövő hét elejére készen lesz a fürdő. Holnap megvesszük a csempét meg a járólapot. (Képzeljétek, most a konyhában mosok... :shock: )És a párom megígérte, hogy utána meg is vesszük a bababútorokat! :D Csak várjam meg, míg kész a fürdő! :D :D :D De asszem én is rendelni fogok, mint Emese!!! És úgy döntöttem, hogy lesz még egy polcos szekrény is ugyanabból a bútorcsaládból, mint az átalakítható kiságy. Aztán ha lesz 3 szobás lakás egyszer, akkor a gyerekszobába fogok tudni még ebből a típusú bútorból rendelni hozzá! Tök jó! :lol:

Ma megyünk a dokibácsihoz. Szerintem holnap el is küld UH-ra, mert már esedékes. Majd még jelenkezem.

Szép napot Mindenkinek!!!
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Kismamik!

Csütörtök óta nem voltam gépközelben...Ti pedig termeltetek rendesen :D ! Még nem is értem a visszaolvasás végére, de igyekszem :oops: !
Mazsola!
Hát, együtt tudok érezni veled fürdőszoba-átalakítás ügyben :lol: ! Mi is építkezünk, most az anyóséknál lakunk, de elkezdek pakolni, mert Babukával hazaköltözünk az én szüleimhez, aztán újabb költözés: karácsonyra már a sajátunkba. Hát, nem könnyű... :cry: . Kész lesz a házunk is nagyjából szeptemberre, de friss betonozás, friss festés-mázolás meg minden...szerintem nem tesz jót egy újszülöttnek...úgyhogy marad a háromszoros költözés :roll: . Kimostam most a hűtőt, aztán bedobozolom a könyvespolcokat. Csak keményedik a pocim, most tartok egy kis pihit.

Anitja!
Nagyon édes ez a bölcsőtalp :lol: ! Babókád biztos nagyra értékeli majd!

KTimi!
Nagyon szuper a babakocsi! A kártérítésből meg ne engedj!

Úgy irigylem azokat a kismamikat, akik már a vásárlás nagy részével megvannak!!! Én meg olyan béna vagyok, még egy csomó minden hiányzik :evil: . De egyszerűen nincs időm mindenre. Csakhát úgy nyomaszt a dolog...Bár a hétvégén vettem 3 csomag tetrapelust a tescoban, úgyhogy törpikének van már helye bőven, ahova bukhat, böfizhet bőven :lol: :lol:
puszi nektek!!!!
kispocc

sziasztok!
hát úgy néz ki, hogy mi is belefogunk valami átalakítás félébe! eddig hármasban laktunk anyummal. most pedig az az elhatározás született, hogy átalakítjuk úgy a házat, hogy kapjunk 2 db különbejáratú lakást. és mindezt persze addig, amíg Pötty meg nem születik. valószínűleg nem lesz egyszerű. ma beszerzek mindent, ami Babónak még szükséges, és aztán tiszta erővel építkezek.
szép napot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na, bedobozoltam a könyveket..., most szusszanok picit. :lol:
[/b]Sense!Akkor hajrá!!! :lol: Még van egy kis idő az átalakításhoz! Egyébként én is a külön bejáratot tartom előnyösnek és kényelmesebbnek! Nem is azért, mert az ember nem szeret a szülőkkel lakni, de külön egészségesebb :lol: . Nekünk itt az anyósoméknál is külön tetőtéri bejáratunk van, de van belső lépcső is :shock: :shock: :shock: :lol: . Nincs különösebb gáz velük, de azért várjuk már a különköltözést...
Na puszi!

Jaj, Lányok! Az apás szüléshez mi mindent kell apukának a kórházi csomagba készíteni? Az én férjem egyelőre elszánt :lol: , majd meglátjuk, hogy bent mi marad a bátorságból... :lol: Ha közben kimegy, akkor sem fogok rá haragudni :lol:
kispocc

nem tudom, miért írtam vastag betűkkel :oops: :lol: :lol:
kispocc

Anitja! Állítólag 2 hónap alatt kész lesz a Máv, szóval szerintem szeptemberre átadják, bár augusztust ígértek. én nagyon bízom benne hogy már ott szülhetek. Ha az otthon szülést választod, sok sok drukk hozzá és hosszú élménybeszámolót, nagyon kíváncsi vagyok rá, de én nem merném. Valószínüleg azért mert Eszter nem sírt fel rögtön és vitték is ellátni, alig láthattam, de ehhez kell hogy kórházban legyünk. szerencsére nem lett semmi, fél óra múlva már hozták is vissza.
szuper jó ez a bölcsőtalp! én is én is :) nem kellene bevinni a kiságyat magunk mellé, mert ilyen mózes van, de földre nem akarom, jobbat pedig még nem találtam ki hozzá.

kispocc! ha mész majd szülésfelkészítőre, ott álltalában elmondják mit kell csomagolni. kórház függő. van ahol kell venni egy ruha csomagot, van ahol adnak mikor bementek. ezen kívül szendvicset és vizet szoktak mondani, mert ha te nem is ehetsz, legalább ő egyen és ne dőljön ki :) Én párom is nagyon félt a szüléstől, nem akart bejönni, mert ő nem bírja a vért stb. De nem bánta meg hogy bent maradt. Édesen könnyezett a végén. most ki nem hagyná!

Anubias! gratulálok a babához és problémamentes szép várandósságot kívánok!

judis

Kispocc Mazsola
Üdv a felújítósok táborában :D Nálunk a hétvégén még egy ujjnyira állt a mindent belepő fehér por, még takarítani sem lehetett, először fel kellett porszívózni :) Nagyon rendes szüleim vannak, ők csinálták a férjemmel, nekem csak a főzés maradt...

Kispocc
Én úgy tudom, az apás szüléshez az apucinak egy váltás ruha meg külön papucs kell, és hogy éhen ne haljon szegény, enni-innivalóról sem árt gondoskodni. Sokan kezükbe nyomnak egy vizes szivacsot, hogy azzal törölgessék a mamát, én biztos, hogy viszek ilyet, mert a lábműtétemnél is nagyon jól esett, mikor hidegvizes kendővel törölte a számat a férjem.(Hja, micsoda extrák!!!)

Anitja
Ez a bölcső fenomenális! Egyedi és tökéletesen méretre szabott, szóval telitalálat :)

Pénteken UH! Már úgy várom, bár ez csak a kórházi "kétperces" fajta.

Kép
granda

Granda, Judis!
Köszönjük a papás-szüléses tanácsokat! :lol:

Lányok, a ti babáitok is csuklanak? Mert az én Kismackóm csomószor csuklik. Erre a férjem azt mondta, igyak vizet :lol: :lol: :lol: , meg hogy ijesszük meg kicsit :lol: ..szegényke...Kérdeztem is a védőnőt, hogy normális-e ez a dolog a csuklással. Erre ő azt mondta, hogy teljesen rendjén van ez így, mert már gyakorolja a légzőmozdulatokat a Kismanó, és néha benyel egy kis magzatvizecskét :lol: Most is csuklott ebéd után egy percig... :lol:
kispocc

Kispocc! A csuklás teljesen normális, az anyém is csinálja - szegénykém. Néha elég sokáig, és rendesen megemelkedik a pocakom. Ha egy jó ideje tart, elkezd rugdosni is, mert már nagyon zavarja. Ilíenkor simogatom a pocakom, beszélgetek vele, de amikor apa simizi, akkor abbahagyja. Edzi a rekeszizmát.

Mit vigyen apa a kórházba? Csatlakozom az előttem szólókhoz, kórházanként eltérő lehet. Ahová én megyek, oda kell váltónadrág és váltópóló, de javaslom az eszi, iszit, meg a fényképezőt/videót. :wink:

Képzeljétek, kicsi lányom a tegnapi nappal elérte a bordáimat. Érdekes érzés volt, helyezkednem kellett az ágyban, hogy jó legyen. Érzem, hogy folyamatosan nő, és ez szuper. Ma végre eljutottam fodrászhoz, két óra ücsörgés után a virsli lábujjaim hurkákká dagadtak, nem beszélve az ujjaimról. Nagyon nehéz volt vezetni, fájtak az izületeim.

Felújítás: Hát lányok kitartást a felújítóknak, nem semmi ilyenkor csinálni. Nem terhesen is fárasztó, de így... Kitartás! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Délelőtt voltam dokinál, minden rendben. Csütörtökön kórházi 30. heti UH! Bár nagyon én sem ujjongok, mert a monitort se fogom látni... :( (Ezért is voltunk 1 hete 4D-n. :) )

Kispocc! Én nem érzem, hogy csuklana, de ez még nem jelenti azt, hogy nem szokott. Biztos szokott, de nem tudom megkülönböztetni a rugdosástól, helyezkedéstől... :oops: :shock:

Tegnap kicsit nyomott a hasam alja, erre a párom beszólt, hogy „na, megyünk szülni?”. Mondom, NEM! Még korán van. Erre ő: „Dehogy, mégcsak fél 10..” :shock: :lol:

Egyébként már nem idegeskedek a fürdőfelújítás miatt. Rájöttem, hogy tök felesleges, mert a párom úgyis minden elintéz! A kis ügyes! Kép :lol:

Ha kimosott a gép (a konyhában :shock: ), megyek úszni, meg árnyékban napozni. Nagyon meleg van!

Pussz Mindenkinek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Timi:nagyon szuper a babakocsi! :D

Anita:olyan jó ötlet a bölcsőtalp és még jól is mutat! :D

Tegnap apa megnézte gremese videóját.Kijelentette,hogy mindenképpen bemegy a fürdetésre. :D :D :D Ugye a császárra itt nem lehet...Eddig is akart,de valamiért mégis gondolkozott rajta.Szerintem lebeszélni sem lehetne ezután. :D Itt a papának zsilipruhát kell kiváltani hozzá,csak papucsot kell vinni.

Szerencsére nálunk nincs semmi átalakítás vagy építkezés.Még egy nagy takarítás van kinézőben ha anyukám megérkezik jövőhéten.
Kitartás a dolgos kismamáknak!

Csuklás:Zéti örökké csuklik,engem is zavart amíg meg nem nyugtattak.Ha elkezdi alig hagyja abba.Azt hiszem van,hogy megijed (pl. hangosabb zajtól).Olyankor érzem ahogy összerezzen aztán rögtön jön a csuklás. :shock: A végén olyan mintha mérges lenne mert nem múlik el,iszonyat erővel és sebességgel rugdos. :lol: Amikor abbahagyja a csuklást sem érzem már.

Gremese:nekem manó feje már kb. 2-3 hete a bordámnál van.Néha nagyon nyom,olyankor ülni nem jó.Fekve sem mindegy hogyan helyezkedek. :roll: Ha nekem így nyomja,nem tudom neki nem fáj-e?Kérdeztem a dokitól okozhat-e ez bajt nála,csak mosolygott. :oops: Azt mondta ha fájna neki akkor kicsit másképp fordulna.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Anubias

Örülök,hogy hallok rólad!!!!Gratulálok a kisbabához,nagyon vigyázzatok magatokra!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: