A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Peti köszöni a jókívánságokat!!!
Ma nálunk is csajos nap volt, Szabolcs Petizett. Fürcsire értem haza, gyors kaja, alvás.

Mazsi,
Hello újra itt. Jó, hogy minden ok a tejcsivel!!! Igen, még én is csak szoptatok és elég gyakran fejek is. :D

Pann,
Jó nyaralást!!! :D

Jó éjszakát mindenkinek!!!
Vendég

Az új szerzemény!!!! Telefonnal csináltam a képet...

Jó éjt! Kép
Vendég

Húú, de sokat írtatok!
Nóri, király a járóka! Főleg a játékkavalkád, Boldi el is veszne benne.. :D

Barbi, deee, betettem a címemet, az Összes névjegyet ha kinyitod ott vagyok biza. Na majd ellenőrzöm mégegyszer :)

Jaj, elfelejtettem miket akartam írni. Igen, nekünk idejött az OTP-s nő és megkötöttük, túl bonyolult, nemtom elmagyarázni, de jobb mint a startszámla, vm tőkefedezeti kötvény, talán Generáció, van rajta biztosítás, h ha a szülővel történik vm, akkor a bank átvállalja, és még egy biztosítás is, aminek a fent említett okok miatt nem Boldi a kedvezményezettje, hanem a párom (mert gyerek tényleg nem nyúlhatna hozzá amíg nagykorú nem lesz). Nekem ez szimpi volt, és vállaltuk, h az állam által adotton kívül havi 8 ezret befizetünk (minimális válallás). És ez nem olyan mint a start, tehát hamarabb is ki lehet venni, és nem kell igazolni, h mire költjük. És az adóból is leírható. Naa. Ennyit értettem belőle.

Barbi, a sétálós képen nem látszik a fodrászolt hajad :lol: :lol: :cry:
Ja, én odaadnám az elefántot, sztem nekünk kiállóbbak is vannak, pl. chicco rágóka 3 nagy műanyag kulcs. Meg a játszószőnyeg lógói is olyanok mint az Emma elefántja, tuti, h nem szúrja kia szemét, és tényleg azt az ujjával is megteheti... főleg ahogy én vágom a körmét... :roll:

Voltunk a Brendonban, Boldi kenguruban, nagyon jól viselkedett, vettünk neki 68-as ruhákat, mert reggel szortíroztam, és az ÖSSZES rugiját kinőtte, és a hosszúujjú body-k 90%-át..

Képzeljétek, Boldi énekel!!!! Komolyan! Ha én elkezdem énekelni a VUK-ot (tanácsotok alapján :) ), akkor azonnal ő is rákezd a foilyamatos lalalázásra, és ha abbahagyom ő is. Kipróbáltam vagy 5-ször :lol:
Meg is jegyezte az apja, h "tejóég, tőled fog énekelni tanulni??" szó ami szó, nem jeleskedem..

Kép
Kép
agiboldi

Ja igen, gondolod, h a kétcicizéstől fájhat a hasa? Én ezt már olyan sok helyen olvastam, h megcáfolták. és hát mi születéstől kétcicizünk. No, fáj is a hasa gyakran, de nem hiszem, h attól.
Inkább az egész sárgadinnyétől, amit legurítottam éhgyomorra? :wink:

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
szerintem Lea nyűgösebb a kétcicizésnél ha éjjel nincs fent akkor délelőtt (3 kajcsi 6-9-12) 1 cici elég és tök jól van
aztán lehet hogy csak bebeszélem maganak vagy az állandó fordítgatástól (egyik ciciről a másikra) akad ki :shock:

sárgadinnyéről jut eszembe...
ma esett le hogy itt a dinnye szezon :lol: :lol: :lol: imádom a dinnyét (egy 10kg-os dinnye "elpusztítása" nekem fél nap alatt simán :oops: de lehet enni? a sok mag (még ha ki is kanalazom) meg egyebek miatt? pocakfájósok?

na most már tényleg elmegyek alucikálni
jó éjt!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt! :)

Lillus ma is kétszer kelt: fél 1 és fél 4. Ja, meg persze 7-kor! :evil: Bezzeg Orsi Sebije tuti átszuszikálta az éjszakát! :lol:

Jó sokat írtatok. Tegnap, mire visszaolvastam, már megint nem tudtam írni, mert jött az esti nyüszi. Na, de majd most. Bízom benne, hogy Lillus kibír még vagy 20 percet csukott szemmel! :D Aztán elviszem a piacra! :)

Pann!
Jó pihit nektek! (irigy-irigy)! Aztán ne hagyd magad, Ádám is vegye ki részét Gergőből! :lol:

Mazsi!
Akkor kézfogás Leával! :) És mi is csak szopizunk, napjában 8-9 alkalommal! :shock: :shock: :shock:
Én simán eszek dinnyét, nem láttam bármi változást Lillusnál. Ráadásul sok folyadék is van benne, úgyhogy szerintem még jó is! :)

Ágiboldi!
Nagyon édi lehet Boldi éneklés közben! Majd hétfőn megmutatjátok nekünk is, addig gyakoroljatok bőszen! :D

Nóri!
Szuper a járóka! Remélem Luca is élvezni fogja és akkor hűde jó lesz neked! :)

Lorca!
Én paramami vagyok, úgyhogy a szoba veszélyhelyzet felmérése megtörtént, aggasztó a helyzet! :( Kell a járóka! :D :D

Barbi!
Nyugodtan add oda neki a rágókát! Nekünk is van vmi hasonló, csak az csiga és két szarvacskája is van. De eddig még nem lett gond, edzettek a kölykök! :)
Tényleg, milyen az új hajad? :)

Folyt.köv.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Nézve a kendős képet, már akartam kérdezni, csak rövid az eszem: hová teszed Emma lábáb? Mert mi csak úgy lógatjuk és a vízszintes izét nem is húzzuk fel.

Kami!
Na, akkor vége a boldog békeidőknek, mikor csak úgy ott lehetett hagyni az ágy közepén a gyerkőcöt! :) Vigyázzatok nagyon, én egyszer fejreestem (látszik is! :oops: ) az ágyról! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Pann! Jó pihit :D

Köszi a tanácsokat, ma reggel már meg is kapta - nagyon örült neki :D Én meg akkor paramami lettem :roll: :shock: :lol:

Timi! Beraktam a lábát békába a nagy szél miatt... Aztán persze iszonyat melege lett szegénynek :oops: Még egy bizonyíték paramamivá válásomról :roll: :oops:

Neeem! Ágiboldi! Nem vagy ott a címlistában! De a többiek se, csak Orsi :twisted:

Frizkó: hosszabb volt ám ennél a séróm, na meg nem így állt kibontva, hanem leginkább sehogy :? Most meg egy kis formát adott neki a csaj, hogy ne csak összefogva tudjam hordani :) Majd hétfőn megmutizom :D

Nanica! Képzeld, elfogyott a nagyobb járóka abban a boltban :cry: És nem is bizti hogy lesz :cry: A babaholmiolcsón telefonját meg a nagymama vette fel tegnap :shock: Mondom hogy mit szeretnék, erre közli, hogy ő a nagymama és nem tud segíteni :shock: mondom OK, de az üzlet oldalán ez a telószám van megadva... Mire ő: na jó, de a család most nyaral :shock: wazze micsoda vérbeli kereskedők... elmennek nyaralni, a céges telefont meg nem kikapcsolják, hanem a nagyira bízzák :lol:

Itt a nyár közepe, én meg még azt se tudom, hogy hova megyünk nyaralni :roll: Mindenkinél van már konkrétum?
Vendég

Barbi!!!
Most nézd meg a címlistát! Te eddig csak a gyakori címzettek listáját nézted! Most áttettem mindenkit oda, mert nem volt egyértelmű nekem sem először, miért nincs ott a címem, amikor beírtam!!! :-)
Vendég

Mazsi,
Mi is csak szopizunk.
Egyszer csináljunk egy nagytalit a vidék részvételével, csak kérdés, hogy hol és hogy.

Timo,
Sebi köszöni a bizalmat, de nem szolgálta meg :evil: Éjfélkor azaz éjfélkor kelt már megint. Kezd érlelődni az első komoly anya-fia beszélgetés :D .

Barbi,
nálunk Laci most kezdi a szabiját (5-kor már ő kelt fel a gyerekhez, nekem ez az igazi nyaralás :P ), és a keddi 4 hós oltás után irány Baja (anyuék), kb. 1 hétig. Plusz még aug. utolsó hetében szeretnénk valahol elkölteni az utazási csekkünket, addigra Sebi is már nagy fiú lesz, valami bababarát pancsis helyre gondolnék.

Megpróbáltam feltenni az avatar képet a gmail névjegybe is, de nem teljes a siker. Furcsa látni az igazi neveket, írjatok nick-et a megjegyzésbe, hogy tuti legyen a beazonosítás :oops: .

Orsi
Kép Kép
sno

Köszi Nóri, akkor ez a megoldás Barbi :D ottvagyok mégis :lol:

A mi lakásunk katasztrofális a biztonság szempontjából. Régi pesti klasszikus lakás, tehát pl. a nappaliban 1 azaz egyetlen egy darab konnektor van. Képzelhetitek hány darab hosszabbító kell ahhoz, h egy 21. századi lakás működjön!!! A számítógép, tv, video, dvd, vonalas és mobiltelefonok töltői, lámpák, állólámpák, cd lejátszó stb. Egy huzalrengetegben lakunk, mint a liánok lógnak, kúsznak, csüggenek. És a hosszabítók összes lyukába ha rakunk konnektorvédőt, még akkor is ott van, h esetleg az egész hosszabbítót kihúzza, elrágja, meg mittomén mire képesek ezek.. Úgyhogy tuti, h lesz járókánk, én már ki is néztem a legolcsóbbat a Brendonban, 10 ezer Ft és kész, ennél nem vagyok hajlandó többet költeni erre.

Mindjárt megyek a fodrászhoz! :D Remélem ezt már nem mondja le..

Kép
Kép
agiboldi

Most néztem Nóri a tornát amit felraktál, megelégedve tapasztaltam, h ezeket csináltatják velünk a babatornán. Nézted, Május? :)

Kép
Kép
agiboldi

Jo reggelt.

Aron ejfel elott nem hajlando elaludni! En nem tudom, mi lett vele, de ejfelig jatszik, mintha nappal lenne. (Ja, es emellett napkozben is kevesebbet alszik, mint azelott...) Aztan szopizik es altalaban bealszik (ha nem, pl tegnap este, cumit nyomok a szajaba es azt szopizza tovabb). Kivancsi vagyok mi fog meg valtozni jorol rosszra...

"Nagy viharok": mivel sokan vagyunk, sokfelek vagyunk. Van aki kevesbe magara vevos, meg akkor is, ha valami erinti es van, aki igenis az, kulonosen olyan temakban, amik valamiert erzekenyen erintik (mint pl nekem ez az egesz torticollis-mizeria vagy masoknak hogy nem tudnak szoptatni, pedig nagyon szeretnenek, tapszerezes, van egy par ilyen tema). Egyetlen modja van annak, hogy ne bantsunk meg senkit: az OVATOS fogalmazas. Mindig fogalmazzunk nagyon korultekintoen mert hiaba jovunk nap mint nap csetelni, azert inkabb sorstarsak vagyunk, mint szoros baratok. Szerintem. Es fokent amirol nincs tapasztalatunk (pl szopiztatoknak tejhiany, tapszer, vagy egeszseges gyermeku anyukaknak torticollis, stb), inkabb ne tegyunk ugy, mintha arrol is tudnank velemenyt formalni, mert egyertelmu, hogy nem tudunk. Segiteni probalhatunk, de ilyen temakban szerintem csakis ezzel a cellal szoljunk hozza, nem pedig a "szerintem tulzas elvarni" kezdetu velemenyezo cellal. (Most nem ujjal mutogatni akarok, de mivel engem ez erintett, ezt jegyeztem meg.)

Ha fentieket betartjuk, ha nem is zarunk ki minden vihart, de legalabb egy lepest megtettunk a csokkentesuk erdekeben. Szoval: gondolkodjunk, mielott irunk, please. Szerintem.
kami

Hello...

Azért jöttem, hogy szóljak, mostantól hétfőig nem biztos hogy gép elé tudok kerülni, mert David is megérkezett, és gyerekmentes időkben neki kell a computer hogy dolgozzon. :? Tehát ha valaki a tali előtt engem nagyon el akar érni, akkor keressen mobilon, a számom ott van abban a talis emailben a közös címünkön...

Mindenkinek kellemes hétvégét! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hát nem egyszerű a napunk... Apa festi Beni szobáját, jó nagy a felfordulás. Valahogy én azt gondoltam ez olyan egyszerű lesz... Beni pedig nagyon nyügi. Úgy befossot hogy teljesen át kellett öltöztetnem pedig ő relative keménye kakil. :roll: Az egyik kezével pedig tiszta erejével tépi az alsó ínyét. Ez lenne a fogzás? Hát nem tudom mindenesetre bekentem neki Dentinoxal. Hát úgy tűnik egyszerre fáj a fogunk... Az enyém ha lehet még jobban fáj mielőtt elmentem volna a fogorvoshoz :(

Pann jó nyaralást :D

Barbi! Nekem is nőt a lábam a kis 38-as 39 lett :( Pedig pont terhesség előtt vettem egy szupi cipőt jó drágán...Hát e van

Petinek utólagos boldog hófordulót!!!

Kik jönnek a Róki féle talira???

KépKép
csongria

Ria!
Részvétem a fogfájás és a festés miatt! Mindkettő szörnyű! :roll: :lol:
Mi megyünk a talira! Azt hiszem Barbi, Május, Boldiági is jönnek. Kamit és Ságit nem tudom. Lorca és Pann nem jön.

Majd hétfőn újra átvizsgáljuk Beni ínyét. Jön Zita is (neki is már van gyerkőce), ő biztos látja, amit látni kell! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mi nem megyunk, mert kivetelesen 3-kor lesz a torna delutan... de a fotokat kivancsian varom!!!
kami

Sziasztok!

Most találtam rátok, bár az én babám kisebb, mint itt az átlag, még nincs 3 hónapos sem.

Azért írok, mert láttam itt pár szép Ergo-t és rugalmas kendőt is, nagyon jók a képek. A hordozásos kérdéseket látva írok pár dolgot, ami hasznos lehet mindenkinek.

6 kilós babát is lehet egész nyugodtan elöl vinni Ergoban és kendőben is, viszont ilyenkor már a gátra nehezedik elég nagy nyomás, ezért mondják, hogy akkor már inkább csípőn, vagy háton. Elöl inkább rövidebb sétákra. Hosszabb távra mehet hátra a baba.
Ergo-t inkább a totyogók hordozására találták ki, az ilyen pinduroknak még mindenképp jobb a kendő, főleg azért, mert kendőben a legszorosabb a kontaktus. (persze ez nem szentírás)

Én magam inkább kendős vagyok, és a kicsit 6 hetes kora óta órákat viszem a hátamon, mert így tudok pl. főzni, mosni, játszani a 2 évessel, a kendő nélkül nem tudom elképzelni, mit tennék a kicsivel, miközben a nagy után megyek. Óriásiakat szunyál rajtam.
Kép

Fel-le vétel: pár nap alatt bele lehet jönni. Én egy nap alatt kábé 15-ször feldobom a hátamra a babát, föleg mert pisiltetek is, ez fél óránkénti le-fel vételt minimum jelent.

Szuper, hogy hordozzátok a babákat! Tényleg gyertek nyugodtan a hordozókendős topicba, ha van kérdés. Páran újjáélesztettük a szopis topicot is, ha van kérdés, ott is mindig jár valaki!

Üdv:Livi

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Sziasztok,
Na visszajöttünk és apuci el is ment Doors maradék koncertre, így aztán most ketten vagyunk. Mivel a másik alszik, nekem marad a babanet. Nehéz volt mérleg nélkül egy egész hét, mindig paráztam, hogy vajon eszik-e eleget (150 g gyarapodás).
Feltöltöttem képeket az 2007tavasziak oldalra.

Cicin sírás,
Most is van még, de mostanra az a kialakult véleményem, hogy hasfájás az oka (illetve levegőnyelés). Úgy döntöttem elvetem a cumizavar problémát (úgyis a végén mindig adok cumit).

Mazsi,
Én is kizárólag szoptatok.

KépKép
bozotka

Ma csak fél 3-kor kelt Lillus, és 7-kor! :D :D

Ma elviekben jó idő lesz. Mit csináltok?

Sági!
Te jössz holnap Rókiékhoz?

Kladi!
150 gr gyarapodás teljesen jó. Lillus múlt héten csak 90 gr-ot hízott, mégsem aggódom. Megnéztem a képeket, nagyon édi Zsófi! :)
A cumi nálunk is játszik, alváshoz adom neki, mikor már nincs kedvem állandóan ciciztetni! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap elmentünk kendőben sétálni, de rájöttem, hogy Lilla majd megőrül attól, ha nem kalimpálhat szabadon a kezével. Ezért kábé 10 perc után hazajöttünk és a kendőt felcseréltük a babakocsira! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Most csak a képeket dobom fel gyorsan, mert nálunk most nagy ebéd van. Áprilisban van apukám és tesóm névnapja majd másnap egyik ismerősünk névnapja, hogy ne egyiknap itt másik nap ott ünnepeljünk így úgy szoktuk megoldani, hogy ilyenkor (amikor jó idő van) egyben valamelyik helyen tartunk egy közös bulit.

Na a képek:

Alvós:
Kép

Fürcsis:
Kép

Tipikus:
Na mi van?
Kép

Anya-lánya:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Csajok, mit is kell csinálni a koszmóval? Azt hittem megúsztuk, de nem, most azonosítottam a fején... Szóval bekenem olajjal vastagon (de hogy akadályozom meg, h a szemébe menjen?), és aztán megmosom, és utána fésűvel vakargatom le?
Írjon aki már koszmózott! :D

Kladi, cicin sírásnál én si arra jutottam, h hasfájás, mert szinte mindig van puki is olyankor. Mondjuk azt nem tudom, h a cumisüvegtől mért nem fáj a hasa, de én már a beletörődés fázisában vagyok.. De szerintem se cumizavar. Vannak napok, amikor simán szopizik mellből békésen..

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és én is tettem fel a közösbe képeket Boldiról, a tipikusba és a művészibe. Bár nem annyira művészi, inkább csak belevakuztam a szemébe :?

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
koszmóügyben (bár kelének nem volt olyan hajkoronája mint boldinak) nekünk legjobban apa másod/harmadnapos borostája jött be, ha ölbe vette kelét és mentek pár kört a szobában, egész szépen levakarta :D
de a hivatalos módszer szerint egyébként jól csinálod, beolajozod (mondjuk vattapamaccsal átitatod) fürdés előtt 3 órával, majd kis puhakefés vakarászás fürdésnél.

holnap hánykor talizzunk a metrónál?

képfeltöltés
én képtelen :) vagyok rá. pedig már letöltöttem a picsawebet is, át is rakta az összes fotónkat :? de a képtárba még mindig nem bírom bebűvészkedni. az internetbiztonsági izét is átállítottam.
pedig a tegnapi óóóóóóriásordításnál csináltam fotót a bömbis mappába is :wink:

majus3

Hali!

Ági! Koszmo! Nekünk ne lett volna?! :lol: Mi semmiből nem tudunk ki maradni :lol: Szuper jól csinálod próbáld meg a hajtővére tenni és fésüvel el fésülni....Mi sapit tettünk a fejére fürcsiig hogy ne legyen olajos minden. És Neogranormon sampont kellet vennünk és azzal hetente egyszer mossuk a hajkoronáját! :lol:

Én se tudom a képtárat használni mert béna vagyok de nagyon...

KépKép
csongria

Ágiboldi,
Egyébként már én is beletörődtem a cicin sírásba, de a tegnapi békés nap és békés altatás nap után ma katasztófa nap van (már éjszaka is többször felébredt és sírt, pedig nem szokott). :evil: Asszem kezdek rájönni, hogy a lányom nem bírja a meleget. Az elmúlt két hét teljesen OK volt. Vagy csak túl gyorsan habzsol?Szerencsére most lementek apával sétálni (ma már másodszor). Nem tudom még mi lesz ma.
Koszmó nekünk eddig még kevés volt. Babaszappannal mostunk hajat jó alaposan és fésülködtünk és elég jól elmúlt.
Phd-n jót mosolyogtam.

Képtár,
Nekem régebben működött a Picasa, de most az nekem sem. De a manuális feltöltés megy. Mit üzen? Valami Activex vezérlőt kell telepíteni.
Esetleg próbáld meg: Eszközök\Internet beállítások\Biztonság\Megbízható helyek\Helyek-ben beállítani:
http://picasaweb.google.com

Tali,
Nem tudom még mindig hogy megyek-e, mert lehet, hogy jönnek vendégek.

KépKép
bozotka

Sziasztok,
Úgy tűnik tudok menni talira, szerintem autóval, úgy hogy el is tudok vinni valakit. Budán a XI. ker.-ben lakok, még nem tudom merre megyek, de ha van jelentkező alkalmazkodok (nekem is jó, mert csak hátra tudom tenni Zsófit, mert elöl nem lehet kikapcsolni a légzsákot).
Kladi

KépKép
bozotka

Sikerült épen visszaérnünk Agárdról, senki nem ordított az úton hazafelé. Most először voltunk úgy egész hétvégén, hogy szüleim is lent voltak. Ekkora öngólt nem mostanában fogok rúgni.

Bozotka,
A légzsákot nem akarjátok kikapcsolni? Egy márkaszervízben nem lehet gond. Még jó darabig utazhat Zsófi elől.

Timocska,
Úgy nem próbáltad a kendőt, hogy a derekáig van benne és onnan lóg kifelé? Szabi is csak így tűri, aztán amikor elalszik, akkor húzom rá a fejére is a kendőt.

Szia Livi,
üdvözlet a topicban. A pisiltetés miatt miért kell levenni? A picit pisilteted?

Mazsi,
Csak cici. A többi mind túl macerás nekem. Már most feláll a hajam a pancsolás gondolatától is. Két kávéskanál kaja, fél óra pepecselés. :lol:
Sajna sokan gondolják, hogy egy wc ideális hely az etetésre. :evil: Rossz kedvemben biztos megkérdezném az illetőt, aki oda vezetett, hogy ön is itt szokott ebédelni?!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megjöttünk az esküvő-nyaralós hétvégénkről..Egy kép, amit imádok róla!!!
És egy anya-lányás!!!!
És mi is jövünk talira!!!!

Kép Kép
Vendég

Köszi a koszmós (Cosmo) tippeket! Vicces vagyok? :lol: 8)
Mindjárt kipróbáljuk.

Kladi, ma nekünk is minden alkalommal megy a hiszti...

Május, 3/4 12-kor a Ferenc krt? Mert 12 körül kéne odaérni, inkább utána sikerüljön gondolom, mint előbb :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Laurának sem nagyon ment először az "ülésbe húzás". Meg is ijedtem, amikor a doki 7 hetesen kipróbálta (én nem nagyon mertem otthon, mert amikor elkeztem húzni, teljesen hátracsuklott a feje), hogy nincs-e valami komoly baja (paramami módjára :) ) , mert a doki csak annyit mondott, hogy "húú, ezt nem csinálja, majd meglátjuk mit csinál 2 hét múlva". Aztán akkor sem csinálta, de a dokink még mindig nem mondott semmi értelmeset, csak annyit, h nem csinálja... Aztán elkeztem gyakorloni vele és nagyon sokat tettem hasra. Az elején nagyon sokat sírt, mert egyáltalán nem tudott mit kezdeni magával, nem bírta megemelni a fejét, szóval csak kb. 1-2percig hagytam úgy, naponta többször. Aztán odaraktam a kedvenc színes játékait a feje elé, hogy meg kelljen emelni a buksit, ha látni akarja.
Ja, és Laura általában úgy alszik hason, hogy jobbra néz. Biztos úgy kényelmes neki. :) Ezért direkt megfordítottam a fejét balra és akkor kénytelen volt átfordítani jobbra, hogy kényelmes legyen neki. Na, szóval én ilyen cseleket vetettem be. 2-3 hét múlva már tök jól tartotta a fejét, most meg kimondottan élvezi és az ülésbe húzást is nagyon ügyesen megcsinálja, egy kicsit sem marad átul a feje, sem amikor felhúzom,sem amikor visszaengedem...
Én is felhívtam egy gyógytornászt, már be is jelentkeztünk (Dévény Anna féle), aztán Anya lebeszélt róla, mondta, h várjunk még egy kicsit. Nem bántam meg, hogy hallgattam rá. :lol:

Valaki írta, sajna nem emlékszem ki :oops: , hogy vannak valmai tornagyakorlatok. Megkephatom őket? Nagyon köszi!

Fényképek: Múltkor írtam, h lehetne 4D képeket felrakni, hogy lássuk, mennyire hasonlít az akkori pocaklakó a babához... de nem reagáltatok... lehet, h nem volt jó ötlet...

Norcmorc!
Luca baba több, mint vagány! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Szia dinyuska!

a tornát elküldtem emailben a közösre. Ha nincs hozzáférésed, küldj priviben mailcímet!

:-)
Vendég

Már túl rég reggel van, nekem meg nincs kedvem semmit sem csinálni. Nati f3ig nem hogy óránként, hanem minden felet azzal töltött, hogy szórakoztatott minket. Onnan nem tudom, mert apa kapta meg a megtisztelő feladatot. Szabi meg jó szokásához híven ma nem hagyta, hogy szundikáljak, amíg ő dünnyög egy kicsit.
Az oltás is itt van a nyakamon. Nagyon utálom. Ilyenkor jönnek elő az agyamban a CTG eredmények, meg a többi mizéria és várom, hogy mit mond dokinéni. Jó lenne ezen már túllenni.
Na, Nati már megint fent van, megyek is...

Kép KépKép
lorca

Kész az ebéd, mosás pörög, Nati alszik. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy ha éjjel nem alszik, akkor majd nappal. Végülis jó így is, bármennyire is szeretnék aludni néha, azért egy kis reggeli pihi is jót tesz. Bár lehet, hogy inkább takarítgatni kéne, egy kicsit hiányzik a lakásnak a hétvége, amikor jobban ráérek nem csak a napi suvickot megcsinálni.

Pár gyöngyszem Natitól, mielőtt még elfelejtem
Apa: Te Szasza, majd kiugrasz a bőrödből!
Nati: Apaaaaaa! Tegyed vissza!

Nati nézegeti Szabit, aki ezt nem viseli túl jól. Kicsit aktívabban csinálta.
Nati: Jaj, Szasza, eltörött a méhecske!

Kép KépKép
lorca

JÓ REGGELT!

Nagyon jó az összes kép.

Lora: Két hete voltunk dokinál akkor volt 5,5 kg, szerintem még egy kicsit mindig alatta vagyunk.

Kaki: Ugye voltak gondok nálunk is. Bejött a hűvös és majdnem minden nap kakiltunk, most ahogy jön megint a meleg megint nem akarunk. Arra gondoltunk, hogy a melegben a szervezete mindent felhasznál és azért nem kakilunk olyan sűrűn.

Tejcsi: Azóta se sikerült gyarapítan. Volt egy pár nap amikor ismét kellt éjszaka egyszer, de most ismét visszaálltunk a reggeli kellésre. Ma is hn6-kor kellt. Így délutánig bírja a tejcsi akkor kap egyszer tápit és utána estig megint termelődik annyi, hogy elég legyen.
Csináltam úgy is, hogy mértem a délutáni evést és ha kevesett tudott két mellből kiszívni akkor adtam neki még tápszert, de úgy nem evett annyit. Ciciből evett 40-50-60 tápszerből meg maximum volt a 40, amikor meg csak tápszert kapott arra az egy étkezésre, akkor meg megevett 130-at is. Valahogy cici után nem nagyon akarja elfogadni a cumisüveget.

Tegnapi napunk nagyon jól sikerült. Kint sütögetünk és a lányom is elkelt. Volt egy másfél éves kisfiú, akit a nagy melegben levetkőztettek, úgy hogy a pelust is levették. Előfordult, hogy pisilt játszás közben és egyik alkalommal, ahogy aludt kint Gréta a hordozóban a széken a kissrác körbepisilte. Megjelölte, hogy az az ő területe.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lillus csak 3-kor kelt! :D És 6-kor végleg! Most bezzeg húzza újra a lóbőrt! :evil:

Lorca!
Nekünk holnap lesz oltás! :(
Szabinak antisírós puszikat küldünk! :)

Lin!
Nem tudom milyen összefüggés lehet a kaki és a meleg között.
:shock: Lehet, hogy Grétának nagyobb megerőltetés melegben kakilni? :roll:
Sajnálom a tejcsi dolgot, de lényeg, hogy még van és ez a fontos! Az, hogy kap kiegészítést, ne bánd! Látod Boldi már hónapok óta így eszik és hogy kigömbölyödött! És a tejcsi se lett kevesebb Áginak! (Ági, javíts ki, ha tévedek).

Tegnap délután séta közben megismerkedtem egy anyukával, aztán beszélgetés közben kiderült, hogy ide irkál ő is a babanetre. :lol: :lol: Neki 6 hetes a kislánya! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi Timi a bíztatást, csak egy kicsit szar, hogy nekem nem megy. Tegnap is a másfél éves kisfiúnak az anyukája egyfolytában azt hajtogatta, hogy mindenféle képpen fél éves koráig szoptasam és próbáljam termelni a tejet, mert az a jó. Azt nem érti meg, hogy nem mindenkinek van olyan sokáig teje. Ők most próbálnak leszokni a ciciről, de neki amúgy is rengeteg teje volt, dugig volt a fagyasztójuk.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Gondolom, hogy sz.r lehet, de azért ne vedd nagyon a lelkedre, mert még a maradék tejcsi is megcsappan! Te is tudod, nagyon "majmolják" mostanság a szoptatást, hogy csakis az lehet jó anyuka, aki min. 1 éves korig szoptat! Ez badarság! Vki nem attól lesz jó anya és nem attól lesz jó anya-gyerek kapcsolat, mert szoptatott vagy tápizott! Legalábbis én azt gondolom! Persze, hogy az anyatej a legjobb! De hát neked van még és erre gondolj! Fel a fejjel, ne keseregj! :)

Vmelyik este akartam alkoholmentes sört inni, kipróbálni, hogy tényleg tejdömping lesz-e utána! De egy pohár után felfordult a gyomrom és nem mertem többet inni! ÚÚÚÚtálom a sört! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt! :D
Jaj, én meg úúúgy imádom a sört :) de inkább csak az alkoholost :) Vicces volt, a múltkor a sok alkoholmentes után ittam egy kis üveges amerikai Budweisert, aminek alacsonyabb az alkoholtartalma, de annyira erősn alkoholosnak éreztem, tökre elszoktam tőle :shock:

Lin, Timinek igaza van, én nagyon örülök ennek a tápis pótlás módszernek, nem aggódom, h éhenhal, szépen hízik, és így is kétszer annyi anyatejet eszik, szóval annak is megkapja az áldásos hatását. És tényleg nem csökkent a tejem. Tegnap este hamarabb bealudt, és az egyik mellemből nem evett. Hetek óta nem fejtem, de most nagyon feszült, gondoltam kipróbálom (bár sose jön semmi, csak összepiszkolom a fejőt), és, lássatok csodát, egy mellből kb 2 perc alatt kizúdult 100 ml, ráadásul este! Tudom, h van akinek ez természetes, de én eddig max 10-20 ml-ket fejtem egy mellből.

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és egy nagyon fontos info: tegnap Lillus a hátáról az oldalára fordult. És ma is megismételte! :lol: :lol: Elindulunk a fejlődés útján! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Na, tök szupi, hogy ennyi tejcsi jött le! Nekem is max. 10 ml. :(

Tegnap megmértük Lillát, 6450 gramm. Az elmúlt héten 160 gr-ot hízott! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lin, és sztem ne úgy fogd fel, h nekünk nem megy. Gréta is már lassan 4 hónapos, tehát igenis megy. Az én esetemben nyilván ha tényleg teljes életcélnak tekinteném és minden lehetséges módszerrel éjjel-nappal tejet szaporítanék akkor több is lehetne talán (lásd Mazsi) , de nálam kialakult egy reális kompromisszum, sok mindent megteszek a tejért, talán nem mindent (soha nem fogok éjszaka felkelni fejni, az tuti), és elégedett vagyok. Talán ha éjszaka is felkelnék, és mindig fejnék egész nap akkor nem kéne ez a kis tápi se, de az meg már nekem nem megy, ismerem magam, ingerlékeny lennék, stb, jó ez így.
Na megyek mert ébredezik, és feszül a mellem is :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Húúú, Lillus ugye megmutatod délután a fordulási tudományt? :D
Boldi továbbra is gőzerővel hízik, tegnap este 6730! :o

Kép
Kép
agiboldi

Ha nem bánjátok én is megyek ma a talira. Előtte meglátogatom a kollegáimat is. :)

Mazsi
, valszeg rám gondoltál mint új tápis, de nem! Csak kétszer evett tápit (kapni többször, csak utálta), összesen 90g-ot. Lorcának köszönhetően már erre nincs szükség, sőt tegnap újra került a fagyiba is! :D Ezúton is köszi a tippet Lorca, ha jól emlékszem szerdán keltem először Brigihez éjjel, és két nap múlva már nem kellett tápi. És tegnap először este is elég volt 1cici este. Emellett persze fejek is minden szopi után, kiv. éjjel.
Szóval én is csak szoptatok. :D

Ágiboldi
egyetértek sör témában. Már úgy innék büntetlenül egy jó kis alkoholos sört! De most sajnos az epeköveim miatt sem merek, még menteset sem. :(

Lin tényleg ne bánd a tápit. Én is mikor Briginek adtam először utáltam, aztán már megbékéltem, mert Briginek jobb volt úgy. Aztán Lorca tanácsa nekem bejött, de csak azért próbáltam ki, h nehogy ne tegyek meg mindent a tejcsiért. Bízni már nem bíztam benne.
lora7

Sziasztok!

Lin! Ne hidd, hgy rossz anya vagy... Én inkább azt kérdőjelezném meg, aki "éhezteti" a gyereket, mert nem elég a teje és tápit nem akar adni!!!! Vicces, hogy a "bőtejű" 4 éves korig szoptató hölgyek milyen rosszindulatú megjegyzéseket tudnak tenni! Mintha az olyan könnyű lenne!!!! Nekünk még pénzbe is kerül, ráadásul nem kevésbe! Ez az egyik véglet, a másik a kapart szalonna :twisted: Én meg maradok inkább az arany középúton! :-)
Vendég

Nóri!
Pont most olvastam vhol, hogy egy nő 5 évesen is szoptatta napi 3-szor a lányát! Nekem ez már kissé bizarr! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, nekem is bizarr. Valaki ruhában, cipőben 5 évesen odamegy hozzád, elbeszélgetsz vele, aztán fogja és szopik a melledből... :shock: de a kismama magazinok tele vannak ilyen hősnőkkel

Kép
Kép
agiboldi

És utána elmondja az oviban, hogy ő még ciczik! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: