Mütyür! Már félálomban írtam, rövidíteni akartam. Bocs!
PAPÍROK. Szóval nekünk a kórházban jött egy adminisztrátor, felvett egy csomó adatot, amiket elküldött a kórház kerületének önkormányzatához, azaz az istván kórház miatt a IX. kerületnek. Azt mondták, 10 nap után lehet átvenni a szül.akvit. Egy hét múlva felhívtuk őket, nincs-e készen, Apa átveheti-e meghatalmazás nélkül. Készen volt, átveheti. Édesapa elballagott, azért vitt meghatalmazást, és legnagyobb meglepetésünkre nem csak szül.akvit, hanem lakcímkártyát is csináltak a gyereknek.
Ezután OEP-hez TAJ kártyáért, formanyomi, sorbanállás, TAJ-kártya beszerezve.
Ezután OEP másik ajtó, TGYÁS-hoz bemutatni, hogy kölök megszületett (mert én a szülés előttről indítottam), ide tényleg kellett meghatalmazás (mivel az én nevemre kérjük), és ide küldtem minden okmányomat is, hátha kell nekik. Szül.akvira rápecsételték, hogy igényeltünk tgyás-t. Lóvé persze még sehol, hiszen csak május 20tól igényelem...
Aztán Államkincstár, meghatalmazással, Bori szem.ig, taj, adókártya, Ádám taj, lakcím, szül.akvi, orvosi igazolás, hogy jártam terhesgondozásra (!), formanyomik, sorbanállás, újabb pecsétek, hogy igényeltünk családit, anyaságit.
Valahová kellett az is, hogy kórházban született Béb. Szóval az összes kórházi papírt is vitte Édesapa. De a honlapokon jól rajta van, pontosan mi kell. Azok hiányában is befogadják, de hiánypótolni kell, és a legtöbb esetben csak személyesen lehet hiánypótolni, ami ugyebár újabb sorbanállás.
Nekem mondjuk furcsa, hogy meghatalmazottnak odaadhatom a személyimet, és ő azt felmutathatja...

De legalább nem kellett nekem elmászni odáig!
Receptek gyerek TAJ nélkül: gyerek név + 8 + anya TAJ.
DE ha a házidoki írja fel a hazaérkezés
után, akkor az jó későn lesz! Alkohol, popsikenőcs, géz, sebhintőpor egyből kell. Fürdető sem árt, de anélkül elvagytok. Ráadásul a sebhintőport nálunk spec készítik, így az még egy nap, mire adják. Szóval nekem jól jött, hogy előre megvettem recept nélkül! (bepanthennel, sebhintőporral, lázmérővel együtt volt 3e, ezeket még ki sem nyitottam)
Manó! Tessék szépen letenni a lantot, és Grétára figyelni. Ez ugyanis elkezdődött!!! Szivárgó vizzel nem játszunk, mert bajunk lehet (ha más nem, cyberfriends haragja minimum

). Erre vártál, hát tessék átélni szívvel-lélekkel! Irgum-burgum.
És sok erőt kívánok!
Na, ne halljunk rólad most egy darabig!
Zsuzsi! Anyósomnak az ubiorr volt az uccsó jel! Pár nap után megszületett Párocska!