A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

nekem 1 bőröndöm van (ami csak akkora hogy repülőre is fel lehet vinni)és egy strand táska (ami valószínű nem is kell majd a császár miatt)

Bridzsi

Kép
esztora

huh, akkor jó...stimmel a dolog! kösziii
rucikat nem viszek én sem mert adnak, de a hazahozóst meg én hazajövőst összerakom még (vagyis már csak beleteszem vmibe) aztán kész is, azt majd apuka hozhatja...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Fele irományom elvitte a cica... :twisted: , úgyhogy kezdhetem előlről..
Szivvi:Igazi gyönyörűség a kislányod, remélem az enyém is lesz ilyen szépséges...
De MINDEN BABUCI, akiről tettek fel fotót VARÁZSLATOS, MEGISMÉTELHETETLENÜL ISTEN AJÁNDÉKA!!!
Együtt érzek -és dühöngök, -meg dobálnám én is a lángost az összes orvosos mizéria kitalálóihoz...
Pénteken voltam dokkernél (szabi előtt még megnézett az orvosom),méhszájvizsgálat eredménye: c 2111-, tehát mindenki nyitva van 1 ujjnyira, de azért jó volna még 1 hetet kihúzni, pedig Isten lássa lelkem mindenem szétszakad , meg keményedik, mint Zsuzsinak, meg Gurgikának...de Nyuszinak muszály még fejlődnie.
Csütörtökön lesz a 36 hetes uh kontroll, meg kérek Nst időpontot is megint és cak eltelik valahogy ez a 8 nap.
Mindenkinek szép napot kívánok, aki szülni szeretne, drukkolok, meg a finishben lévőknek pláne.Aki szenved, mint én is, kitartás, nemsokára már mi is babázunk... s főleg :
Isten vigyázzon minden kismamira, pocakon belüli -kívüli babucira, anyucira...
Pusszantás...

Kép
Kép
christine

[quote="mtücsi"]E írta:mtücsinikő! pü ment. Kérdés, hogy megérkezett-e?

Nem :shock: legalábbis eddig..... átküldöt mégeccer???

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Christine,Szücsi és mindenkinek : Kitartás+++++++++++++++++++++

Nálunk a klinikán vajúdni csak a klinikai hálóingben lehet, sajátban nem. Tusoláshoz pedig adnak, lepedőt (jó nagyot erősen nedvszívót, sterilet, nekem nem volt bajom vele....) Csak papucsot, viszek be magammal, meg egy kis flaskó vizet. Enni,inni egyébként nem szabad vajudás alatt az esetleges császár miatt, de nekem már a 2.-nál megengedték, hogy igyak.... most a 3.-nál meg ha megengedik ha nem akkor is fogok, főleg ilyen rohadt melegben :lol: :shock:
Utána a 2 órás megfigyelésen se lehet enni/inni elvileg....
Sőt a klinikán pl kamerázni se lehet a szülést, max néhány fénykép a szülés után a babáról.... (hogy ha bármi van, ne legyen bizonyítékod, hogy perelni tudd a klinikát :shock: -vicc-)
Most még plusszba fogok bevinni, törlőkendőt,vécépapírt, betétet, ilyesmit, mivel nagy a szegénység, és nehogy ne tudjanak adni... :shock:
Na én most el a Vilcsiért a bölcsibe...

ceniko
Szeged

Sziasztok!

most jöttem meg védőnőtől, másfél órát várattak, mert nem is volt, helyettesítették...

Üdv az újaknak!

Christine, méhszájügyileg én is így állok, de nekzek azért még húzni kéne egy kicsit! Legyél még türelmes, Nyuszinak még benn a helye!!! :)

Gurgi, az biztos, hogy nem túl kellemes a méh-dolog, de lehet hogy észre sem veszed majd, mert Samut fogod csodálni! Nem biztos hogy ezért kell EDA-t kérned, ha eddig nem szeretted volna.Szülésznő javasolta?

Nekem is 1 bőrönd + plussz 1 kistatyó, bár a bőrönd tartalmát most újrapakolom, mert csak 1 napra készülünk, és hálóinget is adnak a szabolcsban... :( sírni tudnék ezen! :cry:

Most megyek, kisebbem aludni szeretne!

KépKépKép
dikó1

SZiasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon jól esett. Hát én nem nagyon panaszkodhatok, mivel úgymond nekem semmi bajom nincs a nagy pocakomon kívül. Szerencsés vagyok ebből a szempontból, mert nem tudom mit is csinálnék a két nagylánnyal. EGyébként ők a nagycsajok: Kép
Kép
Kép

Christine
Látom te is Debrecenben fog szülni, hol a Klinikán vagya kenézyben? AZ orvosodtól nem volt túl tisztességes amit csinált. Mondjuk nekem szerencsém van a sajátommal, eddig odaért mind a két szülésemre, igaz Grétinél épp csk kesztyűt tudott húzni már jött csaj. De most is tudtam hogy ezene a héten még konferenciázik, de szombattól agusztus közepéig nem fog már elutazni.

VAjúdós pakk:
A debreceni klinikán nem engednek szinte semmit se, mindent adnak a vajúdáshoz. Nekem nincs is külön táskám erre. összesen egy hálós bugyit tettem a normál táskámba (ezt is a megfigyelés időszakára, bár akkor még elvileg nem lehet, de hát akkor már kit érdekel), meg a papucsomat a másik táska tetejére és nekem ennyi.

Na megyek mert a csajok jól elvannak, nagy a csend a gyerekszobába....

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine! Aranyosak a csajok. No, de melyik Gréti és melyik Zsani?
Egyébként pocakmanó nálunk is Gréta névre hallgat.

Kép
kissmanó

Ja, s nálunk is van már 2 csaj: Edina 6,5 éves, Adrienn meg szűk 4.

Kép
kissmanó

Küldtem Pillangónak sms-t, nincsen bekapcsolva..lehet, hogy most szül.. :shock:

Ha valami van úgyis jövök és jelentek.

Rózsa!
Vigyázz magatokra, sok puszi neked..
Pihizzél!

Dikó!
Hm..persze Samuval leszek elfoglalva..de amikor ezt csinálják őt pont öltöztetni fogják, mérni, stb..Állítólag a varrás+a küret, meg van 20 perc alatt..(nekem most az is hosszúnak tűnik)
A szülésznőm is javasolja az EDA-t.

Nadine!
Aranyosak a lányok..azok a kis göndör fürtöcskék.. :lol:

Szücsi!
Már nincsen sok vissza..de megértem a nyüglődésed..

Nekem1 nagyobb táska, 1 kisebb vajúdós strandtatyó+ 1 kisebb tatyó Samukának..
torolve_20131003125716

Zsú! Vajúdósba még. Gátmasszázsolaj, ha van; tartalék elem, Apának innivaló, nagy betét, ha esetleg nem adnak kórházit, WC papír, zsebkendő, IRATOK, gyerekruha (? ha nem adnak), nekem jóljött a textilpelus takargatni Főnit (de ugye én meztelenül kértem vissza).
A kosztól ne féljetek! Nekem legalábbis semmim nem lett koszos, pedig saját cuccban vajúdtam, és Főnit a saját kendőmbe bugyoláltam. Max ilyen vizes szerű foltok voltak, sima mosás kihozta. Aztán persze ez is lehet, hogy egyénfüggő.
Amikor meg már mindenfélék jöttek belőlem a kitolás előtt, akkor már bugyi nélkül ültem egy pelenkázó-alátét jellegű anyagon.

Szücsi! Én kb ilyen lelkiállapotban kezdtem el vajúdni! ;)

Mi megvagyunk. Ádám nagyon anyás. Ma megint 1,5-2 óránként kér enni, és nem nagyon alszik el nélkülem :roll:
Édes kis hájfej. 8)
Gátseb. Az első napkban szar volt, de egy szülés után fáklyás menet! Azt tanácsolta az egyik csecsemős, hogy ne üljek féloldalasan, hanem egyformán terheljem a két oldalt. Nekem ez bejött! Féloldalasan lehuppantam, aztán egyenesbe gördítettem magam. Tul.képpen a helyzetváltoztatás, tüsszentés, kakilás a szar, a többi bírható volt. Na, meg a méhösszehúzódások szoptatáskor... De nekem az is csak 3-4 napig volt, és nem mindig.
Kenegetni nem kentem, mert az ügyeletes nődoki nem javasolta. Szellőztettem (viva la 1ágyas), meg bioptron lámpával fényeztem. (polarizált fény, serkenti a sejtregenerálódást).
Vendég

Látom mindenki jó sok cuccost pakolt, én sem vagyok kivétel amivel kiegészíteném:

vajúdós:- szívószál, szőlőzsír, Cimicifuga (homeós bogyó, 10 percenként) a többi Zsuzsiéval megegyező; a textilpelenka a baba alá, a tiszta hálóing meg szülés után megmozsdatnak (a Jánosban) és kapsz eldobható bugyit meg betétet magadra, és gondoltam a tiszta hálóing sem árt... ne legyek már olyan trutymós zöld izébe... amikor kitolnak. Melltartót tettem be, meg melltartó betétet is ha tejcsi beindulna a tiszta hálóingre... ja meg a barátnőm küldött kézi elemes ventilátort :wink: ha dög meleg lenne, ami nagyon valószínű!

Kórházi:

hálóingek, 2 papucs,törölköző 2db, tiszt.szerek, foly.fertőtlenítős szappan,evőeszköz,pohár,konyharuha,wc.papír+nedves törlőkendő,eldobható bugyik,betétek,melltartó,váltóruha,zokni, telefon+töltő,textilpelenka,garmastan kenőcs,körömvirágkrém, aranyér kenőcs, Arnica homeós bogyó-sebgyógyító,betadine gátsebre-steril gézlap, pár db eldobható pelenka, popsitörlő, cumi, - aztán így hirtelen más nem jut eszembe... + a baba hazahozatalához a szükséges rucik.

Ez belefért egy szalma kosárba (vajúdós) és egy kicsi kézi bőröndbe + papírzacsiba a tiszt. szereknek.

Üdv az újaknak, megyek mert jön újabb barátnőm pocaknézőbe, igazából fogalmam nincs miről fogunk beszélgetni, tehát úgy járok, mint Orsi.

Hoppá! Orsi?

Gurgikám: látom mi 3-as pakkal indulunk a nagy Samu-útnak! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

A nagy betéttel csak az a bajom, hogy akkor meg kell bontanom a nagy csomagot és azt külön akartam vinni, mert már nem tudom sehova betuszkolni.

Egyébként, ez, hogy van: szülés után, a két óra lejártával raknak osztályra. Utána el lehet menni zuhizni nem? És, amíg két órát fekszünk megfigyelés alatt, addig bugyi lehet rajtunk? Mert ha nem akkor a betétnek sincs értelme.

kispiskóta

megmozsdatnak=megmosdatnak :oops: helyesírásból végeztem.... ezt a cinket!? :shock: teljesen hülyülök

Andrea
Kép
kindernay

Bori: lámpa már beizzítva... köszi a tippeket!
Zsú: két óra a megfigyelés, de én úgy tudom hogy akkor már kapsz bugyit (eldobható) ha akarsz, vagy a lábad közé raknak olyan nagy izét, ami Borinak bejött, a barátnőm meg gutaütést kapott tőle és kivetette, így maradt a betét. Tehát ártani nem árt.

Andrea
Kép
kindernay

Szerintem inkább tegyetek be mindent, ami eszetekbe jut, mert inkább legyen a táskában, mint hogy ne legyen ott... nem?

Kép
zsuzsi**

Azon kuncogok, hogy úgy parázok, hogy ki ne hagyjak valamit, mintha nem jönnének hozzám látogatni. :D

kispiskóta

Kinderke!
Jaja, 3-as tatyó+ még atinál lesz a tényfékezőgép..talán kamera..de nem a szülést kamerázza vagy ilyesmi..majd még eldöntjük..sápadt arcú tesssvérem..háháhá..naturalista doksifilm lesz..

na mán én is néztem..mozsdatni...nem baj..aranyangyalom..elnézzük ezt a kis aprógágot..huu de röhögök..vitzes kedvemben vagyok..ez már a vég nálam is..

Bori!
Egyem meg a kis hájfejűt, anyás a drága..tsók Főninek meg kis családjának
torolve_20131003125716

Basszus, most ebédeltem de éhes maradtam :(
torolve_20131003125716

Azt hiszem, elmegyek zuhanyozni,, mert totálisan izzadok mindenhol. Én nem tudom, mi van....

Kép
zsuzsi**

Gurgi: Én is egyfolytában ennék... de visszatartom magam... és gyümölcsöket zabálok kétpofára...

Kép
zsuzsi**

Zsú!
Istvánban a foltozás után nővérke jött, lemosdatott ágytálba, és rámadott egy óriás textilpelenkát. A két óra alatt ez, egy gyerekpólya méretű és jellegű pelenka volt rajtam, és ömlött a lé. Nincs az a betét, ami kibírta volna. Szerencsére adtak egy lepedőt, amibe betakarózhattam, így nem látszott. Ekkor a kitoláshoz felvett ing volt csak rajtam. A két óra (másfél) elteltével Apát elküldtem babázni, közben a nővérke tisztába rakott mégegyszer. Ekkor álltam fel először a kitolási szakasz megkezdése óta. Két kórházi betétet magamhoz fogtam (azért 2t, hogy jó vastag legyen), és ő feladott rám egy papírbugyit (saját). Visszavettem a kendőt is, és el kellett mennem pisilni (elbocsátás feltétele volt). Ezután tolókocsiba ültettek (nem lehetett lebeszélni őket erről), és elvittek a gyermekágyas osztályra. Közben persze Párocska is előkerült, és hozta a cuccainkat.
És ekkor kellett volna pénzt adni a nővérkének, ha képes lennék ilyenre, de sajnos nem. Azóta is bánom!
Szal pénz is kell a vajúdós cuccba!
Vendég

Bori: Nem néztek rád furán, ha nem tömködted a zsebüket? Mer nekem sem áll szándékomban...

Kép
zsuzsi**

Az a nagy betét nekem is bejött, és bugyi nélkül is ott maradt, mert akkora :lol: 2 órás megfigyelés után szülésznői kisérettel zuhi, lemosni a véééééért magadról :wink: , lepedőbe szárazra törölközni, majd akkor lehet húzni bugyit (én a Tena hálós eldobható apavadítót javaslom :D ) + betét (nagy még mindig)
Nekem 2 napig volt brutál vérzésem utána jobb lett.....
A méhösszehúzódások szopikor jöttek (emlőstimulálás haására) az elsővel még szódával elment, a másodikkal már könnybe lábadt szemekkel ültem :roll: , aszondják minél többedszer szülsz annál jobban fáj :shock: ...ez az úgynevezett utófájás.... Na kíváncsi vagyok... :roll:

Nekem július 12 előtt meg kéne szülnöm, mert anyukám addig tud segíteni, utána megy fel Pestre lakásfelújítani :shock: Most mondta...áááááááááááááááááááá

ceniko
Szeged

Vagy ezeket írtam a sztoriban? Szita az agyam...Igaza van Zsuzsinak. Tegyetek be mindent, legfeljebb Apa hazahozza. És a több táska azért jó, mert lent lehet hagyni a kocsban a felét, ráadásul van mibe hazaküldeni a leszerepelt egységeket.

Muszáj offolnom, és beállnom az anyós-sztorik vonalába.
Tegnap felugrottak Párocska szülei... 4,5 órát voltak itt... Grrr. :evil: Sztem nagyon illetlenség egy 2 hetes kisbabás párhoz 4,5 órát felmenni. Még a nagyszülőknek is! A megfontolás az volt, hogy mivel ők messze laknak, és csak ritkán tudnak jönni, ezért most kibírjuk. Meg főzött is anyósom. Hurrá. Utálom, ha kérés nélkül más valaki főz a konyhámban! :x Ezalatt apósom forma1-t nézett, aminek én még a hangját is utálom. Én meg gubbasztottam a kisszobában, és ciciztem. A cicizés nálunk ugyanis egy félmeztelen anyával járó 1,5-2 órás folyamat alvásokkal, ébredésekkel, beszélgetésekkel. Direkt becsuktam az ajtót, de anyósom richtig benyitott 3x, hogy majd látni akarja, ha tisztába rakom. Párom már szólt is neki, hogy nem illik benyitni ilyenkor, de rá sem hederített. :shock: Gondolom jól kibeszéltek utána engem apósommal, hogy hogy lehet 1,5 óráig szoptatni, és hogyhogy nem raktam tisztába a kölköt 4,5 órán keresztül. Amire borzalmasan egyszerű a válasz. Nagyon keveset aludt előtte Ládika, és nem akartam ébreszteni a pelusozással. A kaki (még) nem csípi ki, a köldöke kibírja, akkor minek stresszeljem, ha végre elaludt.
Meghogy ők meztelenül akarják látni a gyereket, és úgy lefotózni. Wazze, nem vásári majom ez, hanem egy autonóm lény! Mondtam, küldök képet. Az nem jó, olyan kell, amit ők csinálnak. Áááá
Aztán az ebéd. Nekünk nincs ebédlőasztalunk, és nem is lesz. Nem várunk vendégeket(!), mi pedig tálcáról eszünk, mert nekünk az jön be. Majd kész lesz a konyha augusztusban, oda le tudunk ülni KETTEN, hárman, ha akarunk. A kaja (zöldbabfőzelék, amit Ember nem szeret, rántott izék, amiket én nem ennék, hogy az alakom....) 4 személyre, 3 tálcáról elfogyasztva a dohányzóasztal körül. Annyira kínos volt, és úgy bosszantott, hogy én érzem magam kínosan, amikor elvileg én vagyok az áldozat, aki "kínkeservek között életet adott első unokájuknak" (persze nem így élem meg). Tök tipikusan Párocskával kaptunk össze, ahelyett, hogy a szülőknek mondtuk volna meg, ez így nem kóser!
Annyira mások, és már Párocska sem tudja őket jól kezelni, mert náluk a szőnyeg alá söprés volt otthon a divat.
Pedig most kéne megfogni a dolgot. És persze alapjábanvéve jót akartak ezzel az ebéddel, elvileg egy szavam sem lehetne, de a konyhánk éppnehogy alkalmas a főzésre, az életem pedig egyáltalán nem alkalmas jelenleg a fiamon kívül több ember hülyeségeinek tolerálására! Ráadásul lazannyát akartam csinálni, amit, ha egyedül lettünk volna, akkor meg tudok csinálni, mert félmeztelenül kirohangálok a 10-15 perces alvás szünetekben, és összecsapom. De így fel kellett öltöznöm még egy pohár víz miatt is...
Vendég

Zsuzsi! Ha néztek is, a markukat nem tartották (pedig lehet, jobb lett volna), és többet nem találkoztunk, mert a szülőszoba és a gyermekágy személyzete más.

Enikő! Utófájások: szódával elmegy. Háhá, de tényleg. Szar volt, de leszartam ;) Addigra az ember tudja, mi is az, amikor FÁJ a hasam.
Rosszabb lesz? :shock: Kár! De akkor már ott a kis csenevész, aki elhomályosítja az ember eszét ;)
Vendég

Gurgi, így már értem, ha szülésznő is ajánlja!!! Én csak azért mondtam, mert mikor nálunk stoőppoláshoz értek, a fiúk már apa karjában ott voltak mellettem, így elterelte a figyelmemet! mondjuk nálunk nem kanalas cucc, volt, hanem csak "kitörlés", hát az sem túl kellemes!

Enikő, én is félek az utófájásoktól...

Én már át is pakoltam a bőröndöt kisebbre! ha valami kell még vagy mégis tovább kell bennmaradni, akkor majd apa behozza4 Most van egy csini kis vajúdós tatyó, igazából csak törcsi, meg tusfürdő, na meg szőlőcuki, zsepi, mert a többi cuccot állítólag adják! nagy utazóbőröndből meg lett lett egy kicsike! :D

Andi, jó barátnőzést!

Nadine, szépek a csajok! :)

KépKépKép
dikó1

Bori: :evil: :evil: :evil:
Én senkitsenemakaroklátni legalább három hétig, csak anyukámat... De ő meg tök édi, megkérdezte, hogy jöjjön-e, csinál nekem fini húsleveset... Bori, tojd le az egészet, elmentek haza, és nem jönnek most egy darabig...

Kép
zsuzsi**

Bori :evil: sajnállak! Én is szerettem "meztelenkedni"! nem értem néhányan miért nem értik, látják, fogják a jeleket, hogy útban vannak, vagy éppen akkor nem esik jól a társaságuk!

Én is csak anyukámékat akarom majd látni, meg hugaimat, de őket is pasik nélkül! 1 barátnő van akinek engedélyezve lesz a láthatás, a többiek várjanak a sorukra! :)

KépKépKép
dikó1

Hu Bori!
Őszintén megértelek..fúú asszem én is robbantam volna..Én pont tegnap mondtam Atinak, hogy az első napokban nem igazán szeretnék senkit sem fogadni a szüleimen, tesómékon kívűl, mármint itthon..1-2 hét után jöhetnek a barinők, aztán majd szép lassan egy-két rokon és barátok persze..3-4 hét után..
Még szerencse, hogy sokan nyaralnak.hehe.

Bori + Enikőő!
Mi az, hogy szódával elmegy?? nem érteni.. :oops:

Ne röhögjetek, de szódát isztok közben vagy mi?? :P

Dikó!
Jaja, de a Péterfy amúgy is híres az EDA-s szülésekről..Itt csináltak először Mo-n EDA-t 1976-ban és itt is oktatják..

Holnap megyek NST-re..
torolve_20131003125716

Manó
Most látom hogy tényleg nem egyértelmű, mert hiába a 21 hónap korkülönbség már nagyon összenőttek. Na szóval az egyenes hajú csajszi a Zsani, a kis göndör fürtös meg a Gréti. Egyébként Zsani rám meg az én anyukámra hasonlít nagyon, mind kinézetre mind természetre, Gréti viszont tiszta apja kinézetre, a természete meg egy az egyben a férjem húgáé... még egy ilyen hisztis kis bestiát nem láttam... Remélem Petra (most harmadjára úgy néz ki a név is megvan :D, de nálunk ez egy külön sztori) inkább Zsanira fog hasonlítani, mert még egy histist kapok akkor rohasan őszülni kezdek.

Nekem a látogató kérdésben szerencsém van, mi egy telken lakunk a szüleimmel, két külön álló házban (kéznél van a bébimegörző) így a főzés gond meg van oldva, mert elvállata, sőt a két csajt is míg bent leszek. Anyósomékkal meg sógornőmékkel már több gondom lesz,de jól kezeltem már Gréti születésekor is őket. IGaz pont akkor volt az influenza járvány és rajtunk kívül mindenki elkapta, így az első 6 hétben nem nagyon mertek jönni. Mondjuk ha nekem útban voltak illedelmesen megkértem bárkit a távozásra.

Nadine
KépKépKép
nadine

Látom a sors másokat is megáldott izgalmas rokonokkal.
Én most kaptam egy mélt a Mv-i sóginőtől, hogy voltak Régenben megünnepelni az 1 éves Noémit, aki mint tudjuk, csütörtökön töltötte hivatalosan az 1et. Érdekesség: megbeszélve mennek 11 órára. Anyós telefonál, hogy indulnának (anyós, após, másik sógor, sógornő meg a 7 hónapos Ingrid). Válasz: majd csak leghamarabb 1 óra múlva, mert Noémi alszik. Hát..... 3 szobában csak lehetett volna azért vendégeknek is hely..... Na, ami ezek után jött, az még érdekesebb: két sógornő tárgyal: s akkor hol van a Noémi tortája.... válasz: hja, volt, maradt csütörtökről 1 szelet. Khmmmm, khmmmm 4 felnőttnek? Tiszta szerencse, hogy egyáltalán szándékomban sem állt menni.

Kép
kissmanó

Szódával elmegy. Nem iszunk közbe szódát :lol: Bocs de olyan jót röhögtem :) :oops: :lol: Nem hallottad még ezt a mondást :D ?
Na szal olyan "kibírható,elviselhető" a fájdalom!!!

Avagy a baba szopi közbe ugyi stimulálja a bimbót, ami hatására a szervezet oxitocynt termel, ami hatására beindul a méhösszehúzódás ( a szülés is ezen az elven alapul....)
A császárosok (gondolom nem mind, erről nemtok nyilatkozni, de amikor bent feküdtem a csaszis szobatársaim kaptak!!!) pl naponta nemtom hányszor oxitocin szurit kapnak, hogy hamarabb visszahúzódjon a méhük.
Akik simán szülnek, azoknak ez a folyamat magától megy, nyilván azért mert nincs "átvágva" a méhük... Na ez az utófájás, amikor ugyanolyan mozgással mint ahogy kijött a béb, visszamegy a méh...
És első baba után, még nem volt olyan vészes ez a fájdalom (azaz szódával elment :lol: ), mint pl a második után...
Nemrég szülte a bnőm a 3.-kat, aszonta kurvárabrutálul fájt neki az utófájás....nem volt erre felkészülve..... :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Nadine - na, akkor annak ellenére, hogy nem volt nyílvánvaló, jól tippeltem. :lol: :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!!

Tegnapiakra reaglálva: GRATULÁLOK ZSANETT!! ÉLjen a kislegény!!

Üdv Nadine!

Mindjárt visszaolvasok,de voltam ma uh-on meg NST-n. Az addig ok h az Nst-n nem történt semmi 24es volt a legnagyobb méhtevékenység :lol: De az uh ( amira több mint egy órát vártam a kórházban :twisted: ) 3200grammara hízlalta fel magát ez a kicsi lány 2240 volt 2 hete, úhogy belehúzott! Mondtam is, hogy nem várunk még 2 hetet,mert a BPD is 98 bőven elég, míg alepény III.mas!

Na mindjárt jövök újra! Ha nem lesz megint áramszünet :twisted: :twisted:
Vendég

Orsi! Nekem a 38. héten mondták a 3600g-t, amivel Ládikó végül megszületett. Nem mérvadó a súlybecslés ekkora kölköknél!

Rita! Nagyon édeset kérdeztél!!!!! Ahogy Enikő is írta, ez egy mondás. Gondolom a rosszabb alkoholokra fejlesztették ki.
Szóval fájtak az utófájások, de kb. az otthon átélt fájások erősségével, és max. 20 percenként jött egy (nekem).
Meg a gátam tolófájás szerűen fájt. De a fájdalom mértéke nagyon elenyésző volt a tolófájásokhoz képest.
Enyém barátnő 2 császárral nulla utó-oxitocinnal utófájt. Neki ennyi a szülésélmény fájás-része.

Rokonok. Nem az a baj, hogy jöttek, mert kölöknek szüksége van minden kötődésre, hiszen érző ember lesz belőle. A 4,5 óra volt a baj.
Még fiú haverunk is ugrott fel aznap, amikor megjöttünk. De ő tök udvariasan bejelentkezett, és ELMOSOGATOTT, megnézte a kölköt, elszívtak egy cigit (az erkélyen!) Párocskával, majd lelépett. És okkal jött, mert vmi intéznivalójuk volt emberrel.
Csakhát anyós már terhesség alatt azon parázott, hogy neki hogyan lesz kapcsolata a gyerekkel. Főleg a vidék-Bp kérdéskör miatt. Volt olyan is, hogy ide akart költözni, és ezt úgy adta elő, mintha én kértem volna rá. Basszus, minek költöztek el Pestről?????
Szóval valamiért befrusztrálta magát, így nekem kell okosabbnak lennem, mert ő csak szőnyegalásöprő puffogásig jut el ebben a kérdésben.
Mondjuk sejtem, hogy az zavarta őt meg, hogy én ilyen határozott vagyok, mindenről van véleményem, és ezt nem rejtem véka alá. Ő meg nem akart vitát (a hüje szőnyeg), így full félreértés hegyekben tobzódunk, és ha én nem piszkálok meg egy-egy kérdéskört, ő a tévútján tévelyeg és szívja magát.
Ha csak ő jött volna, kevésbé zavart volna. De én nem vagyok hajlandó pasik előtt szoptatni. Még apám előtt is zavarba voltam. Sztem 20 éve nem látta a cicimet ;) Ráadásul olyan hüjeségeket tud mondani a szoptatásról. A tipikus, miért nem adunk neki vizet, meg a 20 órás gyerekemre közölte, hogy biztos éhes, és apósom azzal jött 3 naposan látogatni, hogy felesége mondta, milyen kevés tejem van (miközben ezt mondta, már melltartóbetét volt rajtam...). Mondtam, ja 20 órásan csak negyed óránként 10 csepp tejet termel a cicim. Ja, extragáz... :twisted:
Na, mindegy. Elmentek, ritkán jönnek. Majd legközelebb már készülök, hogy a felugrás, ami eddig max 1 órát jelentett náluk, az mostmár egy fél napot jelent.
Vendég

Sziasztok!

Enikő!
Mikor mész első nst-re?

Kép
Kép
zsanett26

Mi van Emi_25-el?????????????????????????? Ő se jelentkezett már egy ideje.....
Küldtem neki smst de nem válaszolt... :shock:

ceniko
Szeged

Zsanett: Már voltam pénteken CTG-én. Akkor okés volt..... Pénteken megyek megint délbe. Te???

ceniko
Szeged

Mármint anyós beszél hüjeségeket a szoptatásról, nem apám!
Vendég

Most megyek szerdán a harmadik ctg-re!Az első kettő semmit nem mutatott.De már nagyon elegem van!
Nagy lányod mikor jön haza?

Kép
Kép
zsanett26

Enikő!pü elküldve mégeccer.

Utófájás ügyben max. egyetértés az előttem szólókkal. Sőt, ezt tetézi még a mellbimbó kisebesedése, de mint ahogyan a szülési fájdalmakat, ezt is túl lehet élni.

Christin! Sokat gondolkodtam, hogy megosszam-e veled a gondolataimat az orvosválasztással kapcsolatban. Az első babámnál nekem csak fogadott orvosom volt. Szülésznőt nem fogadtam, pedig már a tapasztaltabb anyukáktól korábban is hallottam, hogy a szülésnél a szülésznők segítenek a legtöbbet. Sőt, ismerőseim között is van olyan anyuka , aki a szülésznőnek sokkal többet köszönhetett, mint az orvosának. Noha az első szülésem szerencsésen alakult, másodszorra már én is szülésznőt "fogadtam". Nem bíztam abban, hogy majd másodszorra is egyedül leszek a szülőszobán és ugyanannyi figyelmet kapok. Sokkal jobb érzés volt bemenni a szülőszobára abban a tudatban, hogy várnak. Nagyobb biztonságban éreztem magunkat és ez akkor nekem nagyon sokat segített.
Tényleg! Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban?

Bori! Anyós látogatása szoptatós anyának (!)készített zöldbabfőzelékkel c. történet számomra is ismert. De mint tudjuk "a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve". ... :wink:
mtücsi

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, csak dokim. És ez vsz csak azért nem zavart, mert az a szülésznő jött be, akit amúgy választottam volna. A következőt is Erzsikével szeretném megszülni, akkor már fel fogom kérni.
De nekem csak a kitolásnál segített, és ez elég is volt. Előtte csak vizsgált, és Párom tartotta bennem a lelket. És az is így volt jó!

Ja, és enyémdoki nagyon sokat segített a kitolásnál, meg előtte is (hajnalban, amikor felvett). Nekem ő volt a lelki támaszom, nem a szülésznő. Még a kitolás közben is lelkiztünk. Azt hiszem, ez nagyon ritka egy dokinál! DE: van ilyen is!!!!
Vendég

Jaj! ( tegnap óta ezt a szót mondom ki a legtöbbször! :lol: )
Köszi Andi a hiányolást! Jó barátnőzést!

Bori: anyós.. nem semmi... Mi úgy búcsúztunk el hétvégn,mármint ő tőlem, hogy legközelebb már hálóingben fog látni.. Mondtam, hogy van köntösöm és itthon felöltözve várom majd őket!!

Lidikóka Ildivel találkoztunk egyébként a kórházban! Ott örültünk egymásnak!! Jó, hogy volt az a MOMos tali!

Jaj nem tudom mit akartam még... Köszi lányok a tippeket még a táskába! Jegyzeteltem!

:lol:
Vendég

GRATULÁLOK ZSANETT A KISFIAD MEGSZÜLETÉSE ALKALMÁBÓL!
MTÜCSI:Köszönöm a tanácsot, de én már nem fizetek senkinek.Elegem van, tudniilik az orvosom zsebében már 50.000Ft lapul a nagy semmire.Meg itt a klinikán nem is szokás szülésznőt választani, meg nem is ismerek senkit sem.Kiábrándultam az egész magyar eü-ből.
(Benne dolgozom 6 éve, életeket mentettünk az intenzíven, nekünk sem tömködte senki a zsebünket, sokszor egy köszönömöt sem kaptunk.)
Úgy vagyok vele, hogy semmi sem történik hiába,lehet Istennek ez volt az akarata és megszülök az ügyeletesnél, azt a pénzt, amit meg másnak tömködnék, inkább költöm a gyerekemre.

Kép
Kép
christine

Ma délben megszületett Pillangóék kisfia 3200 grammal és 49 cm-vel.
Nagy-nagy gratula nekik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jól vannak, császár lett a vége, mert nem tágult, 50-es fájásai voltak..3 órát vajúdott..nem volt már magzatvíz+ a lepény mészbánya volt (ezt mondta a doki) nem kockáztattak mert oxigénhiányos lett volna a baba...

A lényeg, hogy minden rendben velük!!!!!!!!

Juhéjjj
torolve_20131003125716

Bori+Enikő!
Aha értem már a szódát..de még sosem hallottam..érdekes pedig megjártam pár kocsmát...háháháháhá
torolve_20131003125716

Nadine:Gyönyörűek a lánykáid!!!
Homeopátiás bogyókból nem tudjátok melyik az, amelyik a rendszertelen fájásokat "összerendezi"?Olyantot majd veszek és viszem a szülőszobára
.A többi bigyó már megvan....
Málnalevélke teát már holnaptól iszogatom, enyim gyerkőc csak nem küldi vissza, vagy ha igen, csatlakozom Brigihez. :wink: .

Kép
Kép
christine

Pillangóéknak hatalmas nagy gratula!!!

Hát az 50-es fájás az nem sok. Legalábbis a ctg-n nekem, mikor mutatta a gép a 100-t az sem fájt egy mensis görcsnél erősebben.

Gurgi, nem szerdán mész ctg-re?

kispiskóta

Christine! Nem tanácsot akartam adni. Lehet, hogy félreértettél, pedig pont ezt szerettem volna elkerülni.
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: