A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsú! Hmmmmmmmmmm.
Aktuális Marcilak - há nem játszadozik ez a gyerek, teljes öszkomfort van mán neki odabenn. Hisz jó nagy a kuckória kívülről.
A többi kép is csodás, jó helyre születik az a Marci gyerek is.

Kép
kissmanó

Kinderke!
Én kimaradtam a szórásból. Szijamijauuuuuuu! :lol:
Örülök, hogy megvagyhadnagy! Pihengessél csak..

Zsuuu!
Várjuk a képet Marcika ágyáról..Hejhóóóóóóó

A leves fő, (csirkegyulyás)kész, túrós csúsza lészen a második fogás..cukrosan..én majd lájtosra veszem..höhöhö..

Emi!
Lencselevest imádom! Nem lehet azt nagyon elrontani..huu nyamika, jó kis ötletek adtok kaja ügyileg (is)
No lángosnak híre-hamva..
Holnap majd a Római parton benyomatok egy adaggal..
torolve_20131003125716

Drága vagy, csak utólag vettem észre, hogy nylonnal fényképeztem (egyenlőre mindn be van burkolva ne porosodjon). :oops:

Jó az avatarod!!! :lol: Azt kérdezni szerettem volna, hogy Pannára lesz anyakönyvezve is?

kispiskóta

Nálunk menü: töltött gomba, párolt zöldséggel.

kispiskóta

Há ha van nylonja, akkor minek levenni? Hogy porosodjon? Igazad van, tartsd rajta.
Fotót nylon nélkül meg kapunk fiúcskásan, ugyi?

Kép
kissmanó

Manó én is ettől félek (mármint, hogy jó nagy helyről ki nem jön), de próbálom neki mondani, hogy az összkomfort itt kinn is megmarad. :lol: Pont 106 cm-es. Csak a csíkok ne lennének. Mikor gurgi meglátta, így nézett :shock: :shock: :shock: :D

kispiskóta

Biza, hogy kaptok, úgy mint Szivvi Lilkójáról, vagy Bori Ádámjáról. :D De Gréturól is kérünk majd!

kispiskóta

Hááááj!

Na én feltakarítottam, felporszívóztam a szobákat, felmostam, vécét, konyhát, fürdőt, előszobát...szakadt rólam a víz, és mint egy mozgássérült csiga :evil: utálom magam, amiért lassított felvétel vagyok :x

Zöldborsófőzelék kész, husit még nem sütöm, majd frissibe ha apánk hazajön a munkából, vagy ha Pöndi felkel az alvásból. Letettem ugyanis aludni, mert már kikészített :shock: Lényegében reggel óta ordííííííííííííííííííííííííííííít,nyekereg, tapadt rám mint a második hó,áhhh kész vagyok tőle! Olyan gyanús volt könnyes szemek,orrfolyás, köhécselés, enyhe náthás tünetek :cry: . Bekukkoltam a szájába és felfedeztem egy új fogacskát, méghozzá leghátsó rágó egyik csücsökje..... Asszem ez lehet a rosszkedv,sírás forrása. Most belőttem neki egy adag Nurofent, hogy jobban tudjon aludni és én se őrüljek meg a nyekergésétől.....! :shock:
Ez a fogzás szörnyűűűűű, asszem felmondok! :shock: :lol:

Éjszaka is alig aludtam, Dani kicsit megnyomkolászott, de nem volt az igazi, fájt minden porcikám,még este felhívtam ismerősömet aki gyógymasszőr, hogy csináljon már valamit ma velem, de ilyenkor nem szabad :cry: :shock: Majd a gyermekágy után.... hát wazze, nekem most fáj a derekam :cry: :evil: :x
No mindegy ez ilyen...

Aki a terhességre azt mondja, hogy az nem "terhesség" hanem "álldott állapot", azt pofánverem :twisted: :twisted: :twisted:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú nagyon szép a Marci lak :) Meg a kiegészítők is :wink: Nekem is ilyen csíkos a pocakom, de még a Bogival jöttek ki (szülés előtt kb 2 nappal :evil: ) azóta újabb nem jött ki.....legalábbis egyelőre.. :roll:

Manó: Akkor ma front lehet, ha a kölkeink ilyen eszementen az agyunkra mennek. Én már bőgtem is, mert annyira kiidegelt :oops: :evil: És csak 1 purdém van, a nagy kint van mamáéknál Szabadkán..... Ha ő is itt idegelne, asszem felkötném magam... :shock:

ceniko
Szeged

Bori
Asszem mi is nekivágunk lassan a sétának, én már mennék, de apja félti a kicsi lánykáját. Mondjuk itt most nagyon tré idő van..Sajna a gyerek egy szempontból tiszta anyja, nem bírja elviselni magán a sapkát :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú
Nagyon szépen megcsináltátok a szobát!! Jó helye lesz Marcinak! Jó a bébjárgány is :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsu!!
Nagyon szép Marcika ágyikója, cuki..tetszik a pihiszék..(hm..én is-én is)
Nahh, azért ne túlozzunk hascsíkilag..Jól van nah, néztem :shock: az igaz mert valóságban még nem láttam ilyet..de tudod majd szépen elhalványul..
Töltött gombacsek..nyamika, az diétás hoho.
Kész a ebéd nálunk is!

Enikőőőő!
Gyere és Üsss... Kép
torolve_20131003125716

heeeelp

miért nem kel meg a lángos?????????????????

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Istenem ez a kis Villner Lilkó mennyire cukorfalat baba..kész vagyok..Nagyonnagyon édes, nem túlzok..
torolve_20131003125716

Megzabálom Lilkót, hu de meggyúrnám :lol:

Bori!
Pillangónál azért lesz szülésindításá mert IV-es érettségű a lepény és kevés a gyerekvíz../ati nagyija így mondja: gyerekvíz/ :)
torolve_20131003125716

Emi!
Nem kel a lángos, mióta keleszted??
torolve_20131003125716

lassan 1 órája, de felet ír!
és meleget is csináltam neki!
hencsi írta, neki is a hűtőben nőtt meg! :shock: most mi a tökömet csináljak veleee? sírás meg is volt!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gurgi: megyek hol laksz??? :twisted: :twisted: :lol: :lol:

Valaki lőjje már át nekem is lécci azta hírös lángos recipét...plííííz :D

Megyek és nyomok magamba, valami kaját. Még nemtom mit ennék.... ott szoktam állni a hűtő előtt és azon agyalok mit ennék. Általában Nutellás kenyér lesz a vége :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Mi ihletet kaptunk csuszára :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, ugyanaz a hordozó. :lol: :lol: :lol:

Szerintem nyugodtan vihetitek sétálni Lilkót. Én is beállok gurgi mögé a sorba a dögönnyel. :D

Most újra fáj derék és pocak. :?

Emi rakd meleg helyre!

Receptet külene valaki.Létszi!!!

kispiskóta

Jaj emi ne sírj!!!!

Én is most kajcsizom. :lol: És ha kapok receptet lehet neki esek lángost csinálni.

kispiskóta

Emi! Az élesztő jó vót?
Meg milyen lisztet használsz?

Lilkó télleg kicsi cukkerfalat. S milyen pindurrrr abban a járgányban.

Enikő - takarítás: porszívózás + felmosás? Há én fel nem mosok. Majd ha keddig egyben maradok, akkor bejárónéni. Ha meg nem, akkor tolódik plussz 2 hetet.

Töltött gombi? Hogy csinálod?

Enikő! Há áldott állapot, de csak egy darabig. Szerintem aki a terhesség szót kitalálta, az is szót kaphatna itt köztünk :wink:

Kép
kissmanó

Zsú: igen, Kovács Panna lesz a lelkem (persze, ha nem nőtt idő közben kispöcse, mert egyik doki sem mondta 100%-ra a 3 közül, hogy lány.... háhá, képzeljétek csak el, az lenne ám a meglepi). ha fiam lesz, akkor Kovács Gergő lesz.... háhá... nincs is fiús ruhánk. Beba......na.... :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

http://www.webcuki.hu/pogi.php

S itten a lustát keresni. Ez a Hencsi féle lángos.

Kép
kissmanó

Lusta lángos
Hozzávalók:
1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 doboz tejföl, 3 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük, majd sütjük.
Csak annyit sütünk, ami éppen elfogy, a maradékot olajozott zacskóba, majd a hűtőbe (nem fagyasztóba) tesszük. 1 hétig eláll. Mindig frissen lehet sütni.

Na, ez az a lángos...

Kép
zsuzsi**

Manó megelőztél :)

Kép
zsuzsi**

Szivvi: Egyem meg a kis falatot :D De drága....

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Miután nekem össz-vissz 2x mondta 2 külön doki a csajszit (s nem százalékoltam, símán kijelentették), az irodában a csajok aszonták, hogy ha mégis fiam lenne, akkor tuti apácskát elviszik egy bárba, s addig fizettetnek vele, míg pénz lesz nála.
Há apa csak röhög, asszem tudja, hogy erre az esély akkora, hogy említésre sem érdemes.
De azért az én fejemben is megfordult, hogy ha véletlen......, na akkor lenne pofára esés.

Kép
kissmanó

Mett lusti vótam a privibe bemenni. S így a csajok ollózhatnak, ha nem lustálkodni akarnak :wink:

Kép
kissmanó

Manó: Hát nálatok még nagyobb lenne a döbbenet a két csajszi után! :D :lol:

Kép
zsuzsi**

Ja, s ki nem emléxik rá, Hencsi írta, hogy bánja amiért egész adagot pakolt össze. Há mi 4en lennénk (ha csajokat is egésznek számolom idekinn), de még én sem kilós adagnak fogok nekiesni.
Na jó, szedem a sátorfám, s menyek ismét bótba.

Ja, a reggel vettem még egy szopis melltartót.

Kép
kissmanó

Főleg, mett mi elviekben fiúcskára gyúrtunk (volna)

Kép
kissmanó

Pedig névvel sem állnánk rosszul, s az még tartaná is a kialakult rendet, amit Gréta név képtelen.
No, de ez van, engem mán nem érdekel, hogy Ádám (Adorján) vagy Gréta lesz, csak mán bújna ki.

Kép
kissmanó

Jaja, azért mondom, mert fiú lett volna tervezve nálatok!

Kép
zsuzsi**

Csajok, ismét benéztem a júniusiak közé. Asszem nem akarnak júliusi topikosok közé sorolni azok a bébek.

Jajj tom mán. Enyém gyerek kivárja a júliust. Na, közölhetem buksijával, hogy akkor 10 órán belül mán július lészen.

Kép
kissmanó

Küldök nektek egy képet, a család (még) legkisebb tagjáról. Gyerkőceim unokatesója, írtam már róla, ő az 1es Apgarral született Ingrid babó.

Kép

Kép
kissmanó

1-es Apgarral? :) Ez a kis tüneményes hercegnő? :) Na nemár.....

ceniko
Szeged

Ja, biza. Voltak is bent a szülészeten születés után vagy szűk 4 hetet. 42-ik hét volt, csajszinak kijöhetnéke semmi, majd indítottak, s vártak. Sógornőm nem tágult, s 48 óra után csak akkor vitték császárra mikor a magzati szívhang majdnem teljesen eltűnt.
Azóta is szedi a gyogyókat, most 7 hónaposan már csak napi 3x, eddig pedig 3 óránként kellett.
Szal ha ez az ára, akkor azonnal szedjék ki belőlem a kölkem, nem érdekel indítás jobbra vagy balra.
Na, de miénk dokinéni azért nem ennyi tuskó (hírében áll legalábbis)

Kép
kissmanó

S még én voltam elégedetlen maximalista létemre, hogy lánykáim mindketten 8as Apgart gyűjtögettek

bakker, csepeg az eső. Tudom már - időjárásra kell kenni a derékfájást (hi-hi, mintha 80 éves lennék)

Amúgy dinnyevásár is vala, apa könyörgött a holnapi adagért is. 10,5 kilós nézett ki magának, aztán bevállaltam. Bevásárlókosárhoz volt nehéz átemelni, onnan a mérlegre már csak áttuszkoltam s vissza, majd szépen begurult az autóba. Onnan meg már apa feladata volt felcipelni a házba.
Amúgy egy böcsületes nyilalást most is előadtam, tiszta szerencse a bal ágyékomba ment, a kocsi automata sebváltós, így nem zavart be a pedálozásba.

Ezennel a motyómba ásványvizet is megvettem, már minden kicsi hülyeség az eszembe bír jutni, hogy pakolni kell (ja, jut eszembe evőeszköz, pohár még nem figyel benne).

Na, mék lángost készíteni.

Kép
kissmanó

Manó: Nagyon sajnálom :cry: Van lehetőség arra felétek fejlesztésre??? Én is hordom Violát Korai Fejlesztőbe....
El van maradva valamiben Ingrid??

Hogy egyes orvosok milyen sötétek :shock: :x :evil: . Hát ha nem tágul akkor császár, ha kell hát kell...naná. De 48 órát vajudni hagyni a 42. héten....az ilyen "orvos"-tól azonnal visszavenném a diplomáját...már ha van neki egyáltalán.... :roll:
Az a fura, hogy a 48 óra alatt semmilyen normálisabb doki nem jött ügyelni....akinek esetleg feltűnt volna, hogy itt valami nem kóser???? Bazzzzzzze'

ceniko
Szeged

Na hellóka, túl az ebéden, májgombóc leves, rántott töltött husika, rizi-bizi meg krumpli saláta = anyukám meglepetése... IMÁDOM
AZ ANYUKÁM, MERT ISTENNŐ, CSODÁS ANYA, ÉS K@RVA JÓL FŐZ!

Gurgikám: háhogylehetnemánróladelfelejtkeznitebestiadögöskismama????
Kép

Zsú: nagyon szép a babaszoba, gratulálok hozzá, és jó nagy a Marci lak is!

Enikő: jöhet a pofánverés ide is! :wink: Bár mondjuk az utolsó hónap tényleg elég "rázós".

Szivvikém: nem ismétlem önmagam, tüneményes Lilkó tündérlány!

Jelentem kórházi cuccos összepakolva! :!:
Azért felírtam a "nefelejtsdeltáblámra", hogy mit kell csinálnom vajúdás közben itthon:
"igyál meg egy kálcium pezsgőtablettát"
"csinálj mézes teát"
"golyós deot ne hagyd itthon"
"Papa kaja"
"telefon+töltő"
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Lányok mellszívót is beviszitek? Vagy csak lefertőtlenítés történik meg, aztán ha kell Apa behozza?

Andrea
Kép
kindernay

Na ki van iiiitt!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hazajöhettünk végre!!! Mindenkinek nagyon köszi a gratukat, drukkokat meg mindent!
Jajj, de jó itthon. Kis szappanopera hős lapul. Baromi jó gyerek!
Vagy csak vihar előtti csend... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Isten hozott vissza titeket különváltan.
Szappanoperahős..... Hmmm.... jól hangzik.
Gratula nektek mégeccer. Most mi a helyzet a vérnyóddal? Meg különben is, ha teheted mesééééééjjjjémááááááááááán

Kép
kissmanó

Annee: üdv újra itthon :) Dejó, hogy máris hazaengedtek :) Hány napot is voltatok bent? Hmmm nekem az összes gyerekem a hazajövetel után romlott el :lol: Amikor a klinikán voltunk, csak aludtak és aludtak... bezzeg itthon :lol: :twisted:
Mesélj milyen volt a szülés :)

Babdorkával mi van????? :shock:

KinderAndi: Én nem viszek be mellszívót, egyrészt a csecsemősöknél van gépi, másrészt a babát kéne annak használni :wink: Ha meg kelleni fog, valaki behozza utánunk....

ceniko
Szeged

Há Andikám, én még ki sem fertőtlenítettem.
De asszem csak megteszem azt is ma valamikor. Egyenlőre startból nem viszem be, mett egyáltalán startból nem viszek be semmi mást ami a szülés utánra kell. Mert azért akármennyimindent kell bevinni, ferdén néznének rám, ha böröndöstől érkeznék. A kisebb utazótáska meg mán szinte megtelt. S mett közel lakunk, apának a cégnél meg én vagyok a főnöke (mett ő az én alkalmazottam, én meg az ő alkalmazottja, hülye törvények ezek, de ha csak így lehet, 2 külön céggel.... na jó, ez nem ide téma), há csak lehet ugrasztani, hogy mit hozzon be nekem.
De ha a nővéreiből indulok ki, akkor tuti kelleni fog nálunk.

Kép
kissmanó

Sziasztok Annee!
Vendég

Ja, anno mikor Edót szültem abban a teremben ahun Edó vót, vala egy jó profi mellszívó is (gépi). Csak há azt max akkor szabadott használni, mikor megszoptattad a bébet, s még maradt. Pl. éccaka, azaz éjféltől reggel hatig nem is szabadott arrafele menni. Aztán mikor Adria született, mán nem vót meg, elromlott, oszt píz még javításra sem vót, nemhogy újra beruházni.
S most meg azóta annyi jó változás történt, hogy bébbel egyszobába vannak anyukák (persze kivéve a problémás eseteket), tuti most sem számíthatok ilyenre.

Enikő - amúgy a marosvásárhelyi szülészet (mint utólag megtudtuk) nagyjából erről szól: totál császárellenes mindenki, az elv annyi, hogy az anyának meg kell szenvedni a gyerekéért. De mind egy szálig ivartalanítanám (nem épp klinikai körülmények közt :P ) az összes hülye f@szfej dokkert. Sógornőm is megmondta, hogy soha többet ott nem fog szülni. Még ha a világ végére is kell menjen érte, de azt ami volt elkerüli.

Kép
kissmanó

Ja, gyógytornászhoz viszi a csajszit, én próbáltam neki felajánlani Mo-i címeket, de há nem nagyon harapott rá.
Szerencsére a gyerek nagyjából már hozza a hoznivaló formáját. Egyedül a kancsalság az ami nekem nem tetszik (ez lehet azért a sok inkubátortól is), voltak egy dokinál (én azért még elvinném máshoz is), de állítólag semmi gáz.
Há neki legyen igaza.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: