Sziasztok!
Masi, mennyi az az érték? Nem írtad. És a vércukrod?
Az "jó", ha a fürdőszobát nem jó valahol használni szülés után!
Cumit csak akkor adtam, mikor "nagyon muszáj volt". pl. épp fürdettem lefekvés előtt, de már nagyon sírt az éhségtől, akkor adtam neki, hogy még fel bírjam öltöztetni. Vagy ha elmentünk a városba sétálni, és ritkán rájött a sírhatnék. Ilyen esetekben szerintem praktikus a cumi. Máskor nem adtam, de nem is volt szükség rá. Ált. elaludtak mindig szoptatás után. Ha tápszeres lenne a baba, lehet nagyobb szükség lenne esetleg rá. Különben az enyémek sem cumifüggők, sem ujjszopók nem voltak, ez nálunk kimaradt.
A csőrös pohárral az volt a bajom, hogy nehéz kimosni a csőrike részt. Egyébként praktikus dolog, valóban a kicsik még kiboríthatják az innivalót, ha nem vagyunk mellette. Ebből is következik, hogy addig itatom pohárból, míg mellette vagyok, utána jöhet a csőrike. A cumisüveg alkalmazása a fogak miatt veszélyes.Ha valakinek netán tápszeres lenne majd a babája, nyilván cumisüveget fog használni. De a teát (majd) akkor sem kell cumisüvegből adni sokáig!!!
Timurr, igen, így van, már újszülötteket is itatnak pici csőrös pohárból a klinikán nálunk.
Méh: az enyém kb köldök felett 3 ujjnyival van. Ha a hátatokon fekszetek, a tenyereteket élével finoman benyomjátok a pocakba és ahol éreztek egy "válaszfal szerűt", odáig ér a méh. (dolgoztam egy rövid ideig gyerekágyon, ott mi néztük(nővérek) szülés után a kismamák visszahúzódó pociját.)
Büngyi, nagyon szép a hasad! A bőröd meg gyönyörű rajta. Jaj de rég volt az enyém ilyen szép!
Linea nigrám most nekem sincs még, eddig pedig mindig volt.
Érdekes.
Hajnalban ébredek én is szinte mindig. Ha 4 után, az már jónak számít. Rossz esetben 2-fél 3-kor , így forgolódok egy darabig, míg ...míg elkezdek meditálni.(TM) Már egy jó ideje csinálom, nem is tudom, mi lenne nélküle velem! Így legalább vissza tudok mindig aludni, különben szerintem én sem tudnék. Csak 4 előtt nem bírom elkezdeni, mert túl fáradt vagyok hozzá...így azért marad forgolódás is bőven. Babuci meg persze, hogy rögtön felébred! Sőt, ma még Benci is felébredt, szerencsére egy kis ivás után visszaaludt.
Gabi, jó, hogy jelentkeztél végre!
Szép napot mindenkinek!
Erika