A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

mi az a Felicitas csomag ???

nekunk lesz egy cumisuvegunk, de szoptatni szeretnek.
cumit nem veszunk egyaltalan.

Hasak, de szepek !! :):) olyan szep egy terhes pocak, nem ?

nekem tiszta szor lett a hasam, de legyantaztattam ( erzekeny gyantaval, amit a fazonra is hasznalnak) nagyon ovatos volt a kozm. es nem is melegen tette ra, csak langyosan, remelem nem serult a bebi tole. most fincsi a borom.

mandulaolaj: szembe is jo, nem tudtam ! koszi az infot Erika

bungy, akkor ez Obudan van a Stop Shop ban ? mar irtak a tobbiek, csak azt nem tudom mi az a stop shop, olyan neve van, mint egy benzinkut :)

meh: nem is tudtam, hogy mar ennyire felmaszott a mehunk. erdekes.
ma 5 kor ebredtem :(
remelem Ti jol alszotok !! helyettem is :)
bogyogyorgyi

Szép reggelt!

Bogyó! Stop shop van újpesten is, óbudán is és még mittudom én hol :) Tényleg hülye neve van. Van még a Buy Way-ban is egy óriási, itt Dunakeszin. Ez a párna kimondottan Kenguru Gold márka, azért nem küldelek el máshová.

Stopshop: http://www.stop.shop.hu/index.php?menu=2&lang=HU

Kenguru: http://www.kengurugold.hu/ ←- itt a bolthálózatra klikkelj, elég primitív a honlap...

büngyike

ezer halam bungyi !! :):) !!! meg fogom nezni eloben is
bogyogyorgyi

Cukika! Az ágytakaró tök egyszerű, csíkos. Sárga-élénk piros. Mivel nem kimondottan indiai hangulatú a háló, ezért nagyon mintásat nem mertem bevállalni, de olyan gyönyörű dolgok vannak, hogy szakadt meg a szívem!
Pláne a selymek, sálak, kendők után.

Bogyó, hülyeséget írtam a Buy Wayban egy kenguru van, nem stopshop :) Már belezavarodok a boltokba.

Gabi! Nekem még nincs csíkom, de a mérlegelést én sem várom
:oops: Mintha már hirtelen 2 kilót híztam volna :cry:

büngyike

Jó reggelt Mindenkinek !

Érzitek a finom hűvös levegőt ? :D

Büngyi - jók ezek a boltok ! Én a zuglói Mini Manóban láttam nagyon klassz szopis párnát, jövő héten el is megyek megvenni .

Úgy döntöttem,hogy minden héten beszerzek valami kis apróságot, mert augusztus még nagyon messze van , így legalább elfoglalom magam .
Jövő hétre szoptatós párna + textilpelus van előirányozva.

Cumisüveg téma : Már korábban eldöntöttem, hogy a gyerekeknek nem veszek sem cumit, sem cumisüveget - illetve csak utazáshoz.
Mi már pár hetes korunktól vastag falú üvegpohárból ittunk, és semmi panasz nem volt.
Az újszopásra nem emlékszem , viszont volt egy rongyos pelusom, amit évekig nem engedtem ki a markomból :P

Biztos van sok trükk, amivel elkerülhető az újjszopás is , na nem a
"beledugom a pirospaprikába "-félékre gondolok.
Páromnak nagyon girbegurba fogai vannak, van rá esély ,hogy a gyerek is ezt örökli, így nagyon szeretnék vigyázni ezekre a dolgokra , de majd idővel elválik, mi válik be :-)

Kép
sheepy

Bogyó!
Veled érzek! 4kor felébredtem, és nem tudtam visszaaludni. Aztán fél 6 kor a párom átjött zaklatni, fél 7re már reggeliztünk. 8-ra a piacot megjárva itt ültem a cégnél…olyan hulla leszek estére…ma lesz védőnő és intimtorna, fél8 előtt haza sem érek. Aztán majd úgy kell felmosni engem.

Én nem adnék cumit szívem szerint, de ez az ujjszopás tényleg rémisztő. Egy üveg cumisüveget be akarok szerezni, de inkább azt a cici formájút. Amúgy én is csőrös pohár, és rendes pohár híve vagyok.

Büngyi!
Én is ágytakarót nézegettem valamelyik nap. Én valami dizájner cuccot szeretnék, de az lenne a legjobb, ha én varrnék valami érdekeset. Csak még nem tudok varrni…a hálóban egy perzsa szőnyeg van a falon, és egy arany-ezüst keretes tükör (senki ne gondoljon rosszra, csak egy picike, dísznek). Meg 4-5 ikon a falon. Szóval ebbe kellene valami jó cucc…leginkább olyan, amire nem sajnálnék ráfeküdni, de mégis szép…Ja! Zöld a függöny, és fehér a fal.

Ma mázsálnak…gyüminapot tartok, de mindjárt kilyukad a pocim…
Nekem sincs barna csíkom! Akkor már nem is lesz? Nekem a kozmetikus nem szedte le a szőrikéket a pocakomról, mert azt mondta, hogy erősödhetnek még ettől is…végülis úgysem mutogatom…bizti írtam már, hogy szőkíteni szoktam a szőrt, de most nem merem.

Ágica
Kép
ágica_26

tegnap kisVirág azzal szórakozott, hogy a köldököm körül valamilyét körbe-körbe forgatta. egy kis púpocska masírozott a köldökömnél. Párommal jót nevettünk!
aztán hajnali 4kor komoly party volt a pocakomban. háááát olyan, mintha 10 lába és 10 keze lenne.
nektek is van komoly buli odabent?

Ágica
Kép
ágica_26

Hali!

Tegnap voltam a dokinál. a 26 heti leleteim egész jók lettek, kivéve a hemoglobin szinten (alacsony volt) bár eddig sem volt titok, hogy vérszegény és vashiányos vagyok. A doki azt mondta, hogy ezek az értékek még nem olyan vészesek, szerinte vastablettát is csak heti kétszer kéne szednem max.
A kórházban meg jól lecseszett emiatt a nőci aki csinálta a vérvétel, hogy ez nálam nem játék szöveggel. Mondtam is neki, hogy ezt majd a dokim eldönti.
Egyébként azt mondta, hogy szép a pocim, nincs repedés rajta, és hogy a lábam sem vizes.

Hát tegnap hidegzuhany volt mikor kiderült, hogy az orvosom a Jánosba szerződött, azt mondta, hogy nem olyan vészes csak a fürdőszobát nem szabad használni. Hát köszi.
Állítólag szeptemberben a Margit visszakap még 20 ágyat, és ha szerencsém lesz akkor szülhetek ott.
Még mindíg gondolkodom az orvos cserén.

Ágica! én kb egy hete voltam így , hogy fél 4kor arra ébredtem, hogy az én kis drágám bulizik odabenn. Felkelltem egy óra múlva, mert nem bírtam tőle aludni, reggeliztem és utánna mintha elvágták volna a rugdosást. Persze én már nem tudtam visszaludni

Cumi: hát én sem vagyok cumi párti, vettünk egy darabot, de remélem használni majd nem kell (fogszabályzós), majd meglátjuk.

Cumisüveget is vettünk, azért szerintem az első időkben praktikussabb mint a pohár.

Sheepy: te hol is fogsz szülni??
Nem tudod, hogy hétfőn mikor van jóga? És pontosan hol is van ez? Csobánka téren?

Ma lesz a bucsúztatóm a cégnél, mert az egyik kolléganőm holnap szabin van és szeretett volna Ő is elköszönni.

Na megyek dolgozni, bocsi ha sokat írtam.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Cumi téma: A nagyobbik gyerekkel mindet kipróbáltam, hogy ne szopja az ujját. De hiába. 5 évesen már kivehetős ujjszopásgátlós fogvédőt kapott, hátha leszokik, de azt is mindig kiköpte. Aztán próbáltam a keserű körömlakkot, a csípős paprikát...
Most hosszú évekig hordhatja a fogszabályozót.
Szóval én inkább a cumit választom.

Ágica: Én nem érzek komoly bulikat a hasamban. :(
Mondjuk a háj biztosan felfogja. Faros, így a feneke - lába van lefelé, én lent érzem a kaparászást. A hasam felső részében ill. a köldökömnél semmi.

Olyan szar kedvem van! Ma én is korán keltem. Medencét akartam venni a gyerekeknek. Mától hirdette a Metro hogy akciós. Fél hét előtt ott voltam és nem volt 1 db sem. Olyan mérges vagyok. Nem hiszem el, hogy állítólag 40 db volt, és azt mind reggel 6-kor vitték el. Sztem tuti el volt rakva az ismerősöknek meg ki tudja kiknek. Sehol sem lehet ebben a porfészekben kapni, úgy utálom Miskolcot! Ebben a nyomorult városban még egy rendes strand sincs. Jaj, olyan jó lenne valami normális helyre költözni. :(
Úgy írigyellek titeket, annyi bolt nevet írtok, én meg csak lesek, mert itt semmi ilyen nincs. Bababolt is talán 3 van. :cry:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Masi, mennyi az az érték? Nem írtad. És a vércukrod?
Az "jó", ha a fürdőszobát nem jó valahol használni szülés után! :shock:

Cumit csak akkor adtam, mikor "nagyon muszáj volt". pl. épp fürdettem lefekvés előtt, de már nagyon sírt az éhségtől, akkor adtam neki, hogy még fel bírjam öltöztetni. Vagy ha elmentünk a városba sétálni, és ritkán rájött a sírhatnék. Ilyen esetekben szerintem praktikus a cumi. Máskor nem adtam, de nem is volt szükség rá. Ált. elaludtak mindig szoptatás után. Ha tápszeres lenne a baba, lehet nagyobb szükség lenne esetleg rá. Különben az enyémek sem cumifüggők, sem ujjszopók nem voltak, ez nálunk kimaradt. :)
A csőrös pohárral az volt a bajom, hogy nehéz kimosni a csőrike részt. Egyébként praktikus dolog, valóban a kicsik még kiboríthatják az innivalót, ha nem vagyunk mellette. Ebből is következik, hogy addig itatom pohárból, míg mellette vagyok, utána jöhet a csőrike. A cumisüveg alkalmazása a fogak miatt veszélyes.Ha valakinek netán tápszeres lenne majd a babája, nyilván cumisüveget fog használni. De a teát (majd) akkor sem kell cumisüvegből adni sokáig!!!

Timurr, igen, így van, már újszülötteket is itatnak pici csőrös pohárból a klinikán nálunk.

Méh: az enyém kb köldök felett 3 ujjnyival van. Ha a hátatokon fekszetek, a tenyereteket élével finoman benyomjátok a pocakba és ahol éreztek egy "válaszfal szerűt", odáig ér a méh. (dolgoztam egy rövid ideig gyerekágyon, ott mi néztük(nővérek) szülés után a kismamák visszahúzódó pociját.)

Büngyi, nagyon szép a hasad! A bőröd meg gyönyörű rajta. Jaj de rég volt az enyém ilyen szép! :?
Linea nigrám most nekem sincs még, eddig pedig mindig volt.
Érdekes.

Hajnalban ébredek én is szinte mindig. Ha 4 után, az már jónak számít. Rossz esetben 2-fél 3-kor , így forgolódok egy darabig, míg ...míg elkezdek meditálni.(TM) Már egy jó ideje csinálom, nem is tudom, mi lenne nélküle velem! Így legalább vissza tudok mindig aludni, különben szerintem én sem tudnék. Csak 4 előtt nem bírom elkezdeni, mert túl fáradt vagyok hozzá...így azért marad forgolódás is bőven. Babuci meg persze, hogy rögtön felébred! Sőt, ma még Benci is felébredt, szerencsére egy kis ivás után visszaaludt. :?

Gabi, jó, hogy jelentkeztél végre! :)

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gabi, és a Barlangfürdő? Az olyan hangulatos, én meg szívesen mennék oda hozzátok! Nem tudom, Miskolc miért nem fejlődik jobban. Szerintem itt Szegeden van egy csomó minden, nem vágyok nagyon elköltözni messzebbre. Persze hegy nincs, az egy kicsit hiányzik is. De nektek még hegyeitek is vannak! :)

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Hali
Bogyó
a védőnőtöl kaptam egy csomit az első jelentkezésnél,abba van a várandós mamák kiskönyve vagy mi,abba van egy kupon.Szerintem érdemes már most kiváltani ,kitudja lehet ha váláts lesz megint nem lesz benne más csak egy rakás szemét (prospektus)

Én mindenképp szoptatni szeretnék Maját 8 hóig szoptattam,addig egyszersem volt beteg,utána havonta.Tesót szeretném még tovább úgyhogy a hozzátápi minél később fog kezdődni az tuti.
De szerntem jó ha kéznél van legalább egy kiscuclisüveg.
Gondolom az én babának megnt nagy szopásigánye lesz,mert az uhkon is mindig próbálkozott az újjszopival.Maja így is óránként- két óránként szopott ennél gyakrabban lehetetlen szopni úgyhogy ha az fogja Bibit is megnyugtatni akkor kap cumit.Anya tervez baba végez :-)

Gabi
sajnos ismerem az érzést,itt Kaposváron csak egy fostos Tesco van,nem ám Auchan,meg interspar,cora,metro stb :-(
Vendég

Erika
hú engem tiszta bolondnak néztek a szobatársak a kórházba.Tudd mit csináltam?Mivel nem volt hely a baba-mama szobákban gyerekágyon voltam,8an egyszobában,3 óránként hozták a babákat.Először nem volt tejem,pedig próbált szopni Maj,de egy csepp se jött,üvöltött.3ik nap már én is,de addigra belövellt a tejem,viszont az én lányom elfordította a fejét abszolút nem akart szopni,én meg ott voltam bedurrant cicikkel.Utána még beis sárgulr így vagy aludt vagy ordított,de szopni nem akart,nekem megömlött az aáltalam nagy kincsnek tartott előtej,így amikor ébren volt,apró kortyonként megitattam vele.Majd amikor éberebb volt bimbóvédővel kezdtünk szopizni.És 4 hónapos koráig csak azzal szopott.Aztán pikkpakk elhagyta.

Én sem adtam cumisüvegből innivalót csak az "elején" aztán lett vagy 100 féle csőrösünk,volt amit én is utáltam,mert lehetetlen volt elmosni.Most még aventünk van az esti kakaóhoz.
Vendég

Sziasztok!

Én sem tudom átaludni az éjszakákat. Minden egyes fordulásnál felkelek, egy csomót forgolódok... Párnákkal támaszom ki a hátamat, hogy ne gördüljek hanyatt fekvésbe, a poci alá meg kispárnát teszek, hogy ne lógjon le. Persze a Picuri nem szereti valamiért és mindig ott kaparászik, ahol a párna és a hasam találkozik.

A mi babánk nem szokott óriási parádékat csapni, olyan kellemesen érezem, hogy mocorog bent, időnként egy-egy nagyobb rugással mutatja az erejét és ilyenekkel szórakoztatja az Apját is. Ja és a legkülönfélébb helyeken érzem mocorogni. A hasomnál elől fent a köldöknél, majd lent, imádja a jobboldalamat és néha hátra a belek fele is rugdos.

Linea negra: hát nekem van egy sötétebb árnyalat a hasamon végig, gondolom az az.

Köldök: a köldököm meg időnként, főleg este már kisimul, majd reggelre újra beesik.

Cumi témában még nem gondolkodtam, a tesómék egyik gyereke sem használta, és nem is szopják az ujjukat. Na persze egy csomó vackot tesznek a szájukba, de gondolom minden kisbaba felfedezi így a tárgyakat.

Sziasztok, Csilla
csim

Erika: Szeretem Szegedet. Oda jártam suliba SZTE_ÁJTK :D .
Amikor végeztem, oda akartam költözni, annyira hiányzott. De az én párom egy ... na nem is minősítem, vele tervezni, vagy belevágni valami újba... ááá inkább nem is kesergek!

Tapolca: Nagyon le van pukkanva. A strandot eladták, hogy majd valami fürdőkomplexumot vagy mi a csodát építenek. Ennek 3 éve. Azóta semmi. Csak a gaz és a szemét gyűlik és senki nem csinál semmit. Most is inkább a Hősök terén mélygarázst építtetetett az önkormányzat, minthogy a strandot rendbe tegye. Valakinek biztosan ez áll érdekében ésjól járt ezzel.
A Barlangfürdő meg igen drága egy 4 tagú családnak. A belépő 4 óra időtartamra szól, az idei árakat nem tudom, de igen borsos volt már tavaly is.
Aztán meg gondolhatjátok hogy mennyire teltház van, amikor ez az egy normális strand van. De egész Miskolcot nem képes befogadni! Így fél Miskolc eljár a huszonakárhány kilométerre lévő Tiszaújvárosi Strandra. Vagy Mezőkövesdre a Zsóry-ba.
Igaz van még egy strand, mi Néplavornak hívjuk, mert az összes nyugdíjas oda jár mosakodni, meg nem akarok rasszista lenni, hogy kikkel van tele, s mivel nem akarok senkitől semmit összeszedni, ezért mi nem járunk oda soha.

Kép
Kép
Kép
gabi39

sziasztok csajszik :lol:

alvas..nos, en atlagosan 4x-5x kelek fel ejjelente pisilni, ami nagyon kiakaszto..es tegnap ejjel mi törtent? arra ebredtem, hogy segitsegert könyörgök Lacinak, hogy csinaljon valamit, mert a bal vadlimat elkapta egy görcs, de az egeszet es azt hittem leszakad a labam a fajdalomtol..szegeny felriadt es gyorsan el kezdte masszirozni, de meg reggel is alig birtam raallni, annyira fajt..ez nagyon kellemetlen volt! igy a vacsi ma spenot lesz, sok kalciummal..tegnap bundaskenyer volt :D

ma reggel azt hittem odafagyok a buszmegalloba..de igy jobb azert melozni.

mi a cumi teman meg nem gondolkodtunk..majd megkerdezem anyucimat, hogy ö mit gondol :D

egesz delelött akkora a hasim, mintha ki akarna durranni..nagyon feszit..tegnap mi is jatszottunk Minivel, nekem is altalaban a köldökömnel bukkan fel, aztan hirtelen a hasam aljanal..fogocskazik velünk :lol:

csajok, jövö7en szabin leszek, el sem hiszem.. :wink:

na nyomom tovabb :D majd jövök, pusszancs
Vendég

Sziasztok !

Masi még fogalmam sincs ,hogy hol fogok szülni, mert az orvosom - hasonlóan a Tiédhez - eddig még nem nyilatkozott, hogy hova szegődik .
Az eddigi hozzáállása miatt egyáltalán nem ragaszkodom hozzá , nekem a szülésznő lesz nagyon fontos!
Az a baj ,hogy legjobban a Margitban szeretnék szülni, de az ottani orvosok tele vannak beteggel és nem biztos ,hogy szívesen látnának , ha hirtelen átigazolok.
Védőnő azt mondta,hogy nyár végére / szept. elejére vissza jönnek a szülésznők, akik nagyon rendesek , és majd ajánlanak közülük,hogy kit fogadjak fel.
Orvos meg majd csak akad.

Lehet,hogy furcsán hangzik, de sok rémsztorit hallottam már ,hogy az orvos épp nem ért rá, elakadt a forgalomban , vagy ki tudja mi okból nem vett részt a betege szülésénél, vagy ha igen ,hát abban sem volt sok köszönet, hiába volt előtte több havi vizit+ mani a zsebébe, ezért gondolom így .

Felhívtam a csobánka téri Műv. házat : beindult a nyári szünet, szeptembertől indulnak újra a foglalkozások. Ugyanez a helyzet a Csiki-begés Clubbfitnes-nél is . :cry:

Szomorú vagyok, mert az aquanatalt biztos ,hogy kihagyom .Marad az otthoni torna /séta szeptemberig.

Evu , Te is Jánosos vagy , ugye ?????
Neked nem mondott semmi rosszat az orvosod az ottani helyzetről ?

Kép
sheepy

Sheepy!

igen, Janosos vagyok. nos, nekem a dokim nem mondott a korhazrol szinte meg semmit, priviben jarunk hozza..en hozza ragaszkodom, csak azert a Janos..egyebkent olyat hallottam, hogy a szülöszoba egy terem kb 6 aggyal, függönnyel elvalasztva egymastol..no comment

kivancsi leszek...kb 2 het mulva megyek hozza, akkor informalodom es meselek :D
Vendég

Tegnap: annyira sz@rul voltam. Reggel bementünk gyerekekkel a piacra, alíg bírtam már hazavergődni, aztán kezdődött a főzés 2 napra ugye. Minesztrone leves, sóska, rizs, rántott husi. Mire kész lettem és is kész voltam. aludtunk 2 órát, de én alíg bírtam felkelni, nem hogy aerobicra menni (ami tervbe volt). Komolyan mondom, nekem jobb volt a 40 fok!

Babakocsi: képzeljétek el vettem egy babakocsit hirtelen felindulásból, de azért megfontoltan. Az egyik vevőnk (aki egyébként a barátnőm barátnője) eladta a 2 hónapig használt babakocsiját. Most hirtelen nem tudom lefotózni, de majd felrakom.
3 funkciós GRACO, télizsákkal, lábzsákkal, autofixes hordozóval. Zöld, fekete, szürke színű. Ja és van rajta hőmérő meg óra, nem mintha ez fontos lett volna. Szóval 50e Ft (110e a brendonban).
Egyébként nézegettem már a kocsikat és egy sima kocsi + autofixes ülés (Chicco) nagyker árban több lett volna mint ez! Szóval most nagyon elégedett vagyok!

Aki ezeket már olvasta az ősziben azoknak bocsi

Cumi
Az első gyerekem ugye félig tápszeres, utána cumisüvegen elalvó típus volt. Nagyon féltettem a fogait, így jött a drasztikus leszoktatás.
Második gyerekem megrögzött cicifüggő, cumisüvegből nem is tudna inni.
Egyébként mindkettőnél bepróbálkoztunk a cumival, minden elvemet feladva.
A harmadik tuti kap cumisüveget, mert itt a boltban ugye nem áll szándékomban szoptatni csak vészhelyzet esetén. És lesz cumija is az biztos! Persze nem így gondolnám, ha nem dolgoznék, de neki ez jutott.

ilyen a kocsi, csak zöld
Kép

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke!!!!!!!

Ugyan ilyen babakocsit vettem a múlt héten csak narancssárga/szürke színösszeállításban .
Igaz,hogy 91 e ft -ért, de én is a drága Brendonos árakat vettem alapul+ ez új.

Nekem nagyon tetszik , csak még arra nem jöttünk rá ,hogy hordozót az alján a bevásárló kosarat hogyan lehet összecsukni , és állítólag a lábtartó is állítható , de nekem még nem sikerült

:wink:

Képzeljétek 1,5 óra telefonálgatás után jövő kedden megyek a Bp-i László kórházba toxoplazma ügyben.
Állítólag 1 hónapnak kell eltelnie 2 vizsgálat között, még jó ,hogy időben vagyok !
Remélem minden ok lesz , mert már betegre aggódom magamat emiatt, ráadásul fáj a torkom + hőemelkedésem van , mindentől függetlenül .

Kép
sheepy

Büngyike, elfelejtettem megdicserni a pocidat, nagyon formas! :D
az enyem ma reggelre megint nött.. :shock:

jaj csajok,mikor lesz mar 6 ora???? :cry:
Vendég

Sziasztok!

Hát Sheepy ez elképesztő, hogy neked kell külön telefonálgat egy olyan vizsgálat miatt, ami benne van a sima rutinvizsgálatokban.

Képzeljétek van egy kolleganőm, aki már évek óta szeretne gyereket és eddig nem sikerült és ma bejelentette, hogy 12 hetes terhes. Én úgy örültem...:) Nálunk a cégnél most már 5 kismama van.

Ciripke, szuper a kocsi, nagyon jó áron vetted és az ilyet nem lehet elhasználni. Mi kinéztünk egy Peg Pergio - nem biztos, hogy így írják kocsit, de egyre több helyről hallom, hogy a kerekükkel egy idő után baj szokott lenni. Szóval majd még továbbnézelődök.

Sziasztok, Csilla
csim

Cuki !

Ezt mind meg is etted ??? :shock: :D

Hát most nagyon irígykedek ám ! Én is falnék, nálam a sós/ ropogós pogik és levelestészták a nyerők , de valahogy lecsökkent a gyomrom kapacitása mióta baba lakik benne, így egyszerre csak keveset tudok enni, és már tele vagyok húslevessel .

C vitamint eszek + forró citromos teát. Már este is bújkált bennem valami, remélem nem leszek beteg, bár így legalább megszabadultam a macskaetetéstől ! Kép Babakocsi

Kép
sheepy

Wow!!!!!!

Most először sikerült képet csatolnom!!!!!!!!!!!!

Remélem látszik rajta valami, szóval a miénk ilyen :lol: :lol:

Kép
sheepy

Szia Csim !

Sajna ez nálunk egyáltalán nem rutin vizsgálat.

Te hová jársz orvoshoz , hogy csináltak ?
Állítólag az egész kerületben (III. ) nem divat .
Még jó ,hogy fizetek TB-t .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Hát bennünket megviselt kicsit ez az időjárás! Hazamentem munkából, aztán volt egy-két dolgunk aztán pihi.Teljesen használhatatlan voltam két napig...Remélem elmúlik, nehogy depis legyek :shock:
Ciripke Nagyon klassz az a kocsi! Tök jó, hogy ennyi minden van hozzá! Ajándék volt ennyiért! Ügyi vagy!!
Micsoda széééép pocakok!! :D Nekem elkezdett kifordulni a köldököm de mégcsak egyik oldalt,az is hol jobban, hol kevésbé! :?
Haza akarok menni! Nem szoktam még meg ezt a munkakörnyezetet. (uszodából irodába... :( ) Nahhh ez van...
Vendég

Jessszusom!! 25.hét,2.nap??? Repül az idő!!! :D
Vendég

Hali!

Sheepy: hát én is szomorú vagyok, pedig már jól beleéltem magam a jógába és a tornába, na nem baj majd keresek másik helyet.

János: amit eddig tudok róla, a szülőszobában nincs légkondi, amire még a dokim is azt mondta, hogy nagyon gáz, tényleg van a függönyös megoldás.
A 26 ágyas kórterem még mindíg megvan, na és a fürdőszoba használatáról már írtam.
Egyszóval NAGYON GÁZ AZ EGÉSZ!

Ha visszakap a Margit 20 ágyat szeptemberre akkor helyre áll a rend, de én nem akarok az utolsó pillanatban másik orvost keresni ha esetleg mégsem így lesz. Majd ezen még gondolkodom.

Ciripke! nagyon jó a kocsi, és ennyiért tényleg megérte!!

Megvolt a céges búcsúztatom, kolléganőimtől megkaptam A Suttogó Titkai I. részét, nagyon örültem neki, már én is gondolkodtam, hogy megveszem.
Holnap vagyok utoljára, DE JÓ!

Megyek még dolgozom egy kicsit

Kép
masika

Csajok!
Vírusos torokgyulladás van! Normális kajamennyiség, gyakori fogmosás-szájvíz, folyadék, és C-vitamin!!! :idea: :idea:
Nekem extramély köldököm van. Olyan mély, hogy 26 éve nem tudom a koszt kiszedni belőle…gondolhatjátok :roll: . Szóval akkor is ki fog fordulni? :shock: Még ülve is van 1cm tartalék benne, pedig elég nagy a pocakom…

Cuki!
Igen, külön alszunk, mert dobálja magát, és időnként felhorkant, amitől felriadok. Meg nála a tanszéken állandóan beteg valaki (én ennyi göthös pasit még nem láttam…). És zavar, ha horkol. De kénytelen lesz visszaköltözni majd, mert nem fogunk elférni. Most még minden jó. Amúgy rendszeresen átfekszünk egymáshoz…és persze minden reggel megjelenik a hálóban…
Mért eszel ennyi CHidrátot terhelés előtt? Így jobb lesz? :shock:

Sheepy!
Én sem voltam jól tegnap este…lehet, hogy iszok egy kamillateát...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Nálunk általában először reggel,amint meghallja a drága,hogy elkezdek beszélgetni párommal,ő is felébred!Ilyenkor csak nagyon aprókat mocorog!Néha éjjel pisilni is "felkel velem" :) !Aztán ebéd után mindig ha tehetem lefexem egy kicsit,olyankor belelendül,úgy hogy ált kívülről is fel-le járkál,a hasam! :wink: Ez tök vicces,úgy imádom!Apukának is néha megmutatja..de sajna nem mindig!A kis huncut!
Aztán úgy híradó időtájban újra elkezdi az aktivizálódást!És egészen elalvás előtt is..!De persze változó!Némelyik nap sokkal aktívabb...,máskor lustizik.. :) !Délután egy negyed órára a pocim közellébe teszem az 1ik hangfalat a gépnél és ezt a babanetes zenét hallgatjuk!Legtöbbször erre iis reagál!

És tudjátok még mit vettem észre??Néha csak ha egyszerüen gondolok rá..már attól is mocorog! :) Talán érzi hogy ő jár az eszemben??Nem tudom,de tök érdekes!!

Mostanság sajnos vagy nem sajnos kijutott neki a jó hangos zenéből is! :? :) Városi rendezvényen voltunk,előtte blues fesztiválon,és becsúszott egy rock koncert is!De nem tudtam kihagyni :) Mindegyiknél mocizott rendesen!De azt nem tudom,hogy a tetszés v a nemtetszés jelei voltak ezek.. :D

Én ujabban a sárgadinnyére vagyok ráállva(pedig nem vagyok dinnyés)!Ma is vettem egyet,de ez tök íztelen :?

Evu,a lábgörcs így a 6.ik hónaptól sajna teljesen természetes!Legalábbis ezt olvastam..!Jó sok MG talán segíthet rajt!Nekem hálisten eddig 1szer sem görcsölt még...de ami késik.. :?

Nekem is úgy tűnt reggel,mintha nagyobb lenne a hasam,viszont a kismama nacim meg mintha leakart volna ma csúszni rólam...!Pedig nem hinném h pl csípőben fogytam volna :D

Sajna estére ált a jobb bokám bedagad! :cry: Reggelre leapad..de azért idegesítő!!Azt mondta a védőnő,ha dagad akkor 1 napig gyümölcs és ásv,víz kúra!És minimálisra csökkenteni a sóbevitelt!!Kevesebb szalámi ,konzerv pl!Na ezt bekéne tartani asszem!!Na megyek,mert ismét pisilni kell!Én is átlag 15-20 percenként megyek!Bár gondolom most a dinnye is rásegít!!

Szép napot!!

Missfried
Kép
missfried

A rock koncertet persze ne úgy képzeljétek,hogy végigugráltam vagy ilyesmi :D Nyugis,ülős este volt,kellemes társasággal :) :wink: És persze szabadtéren...füst mentesen! :!:

Missfried
Kép
missfried

Büngyi, Missi!
Nem feledkeztem meg a pocakos képeitekről, nagyon szépek ám! De már félve említem ezt a témát, mert én még mindig nem raktam fel képet. Ma reggel mondtam is a páromnak, hogy én vagyok a leglinkebb csaj a fórumon, és nagyon szégyellem magam…ma lefotóz, ha minden igaz!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

cirip, ezt jol megcsipted! ugyi vagy , nagyon szep

vashiany, masi en kikeszultem 2 fajta vastablettatol is, nekem a frissen nyomott sargalepale valt be ( almaval meg jobb) csak abban van vas, ami a foldben van, cekla, repa, meg ami foldhoz kozel,,afonya stb. de mennyi ahemoglobined? mert terhesseg alatt NORMALIS a kicsit kevesebb, ez segiti !! a magnezium felszivodasat, ha tul sok vasat eszel a magneziumot is szedheted. Csalan teaban is van vas, de abbol napi 1 csesze eleg. vizhajto

egyutt erzek a rosszalvakkal es irigykedek a Cukira :) de jo neked !!! es te nem is dolgozol ? mert akkor duplan irigykedek am :)

evu a 4-5 x az kicsit sok, nem ? este nem tudsz kevesebbet inni 8 utan pl ?. Labkorcsre magne B6 + kalcium- este, mert almosit

cukiii, be****rok rajtad :) ovatosan a sutikkel !

evu, nem tudsz labat pocolni ? az is segit

sheppy nehogy beteg legy,es sok sikert a toxoplazmahoz

Janos: nem ertem, hogy miert is akar barki is ott szulni? meg csak rosszat hallottam rola, de hat lehet, hogy a dokihoz ragaszkodtok ennyire..Remelem megeri !!

en 4 hete valtottam orvost es nem bantam meg, az elozo ( Szabo Gergely) nagyon nem korrrektul jelentette be a 4 honap utan, hogy o mar csak maganba vallal a Mav ban,, en meg elmentem mashoz. Ez van.
A dokik vannak mi ertunk es nem forditva !
bogyogyorgyi

sziasztok Csajok!
megyek mázsáltatni! ha sikítást hallotok 4 után, az én voltam a védőnőnél a mérlegen.... :lol:

Ágica
Kép
ágica_26

Sheepy én is III. kerületi vagyok, csak a dokim nem ott van, hanem amikor terhes lettem a Tisztiben volt, most a Honvédban van és megy a Szabolcs utcába, majd a MÁV-ba. Egy terhesség 4 kórház...

Cukika ennyi édességet..., na hazafelé én is veszek valami finomat. Én most a fagyira vagyok ráállva.

Szoktunk mi is zenét hallgatni, Álomszép zene babának és mamáknak, de én nem érzem, hogy reagálna rá a pici.

Csilla
csim

Ezt találtam a júniusi fórumon, a császármetszésről van szó benne:
http://www.ebf.hu/pdf/csaszarmetszes2006.pdf

Masika irigyellek, én még 1 hónapig dolgozom és ráadásul még nem vettek fel senkit a helyemre, pedig amikor 12 hetes voltam szóltam a főnöknek. Jobb lenne úgy itt hagyni majd a munkát, hogy tudom nem lesz fennakadás.

Csilla
csim

Bogyó!

A fene se akar a Jánosba szülni, ezért gondolkodom a doki váltáson.

Otthon megnézem a leletem fejből nem tudom az értékeket, de a dokim szerint sem volt vészesen alacsony (csak 1 * kaptam) Ezért is mondta, hogy nem kell szedni a vasat minden nap, meg inkább zöldséggel próbáljam pótolni.

Evu!
Görcsökre Én magne B6 szedek, de csak 2-3 naponta, illetve mellé még kálciumot. Amióta szedem a magnéziumot nem volt izomgörcsöm, pedig tényleg nem szedem minden nap.

Én kakaós csigát eszem minden nap, nem tudom miért, de minden reggel ezt kívánom.
Hála az égnek a süti nem esik annyira jól, inkább görögdinnye és málna párti vagyok.

Megyek, értekezünk egyet a negyedéves zárásról, aztán Go home!

Kép
masika

Nálam is kezdődik a lábgörcsös időszak, de még nem vettem rá magam a magne b6-ra. Talán pár naponta kibírnám én is!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Nekem lennt szokott megfeszülni,de már azon is gondolkodtam,hogy talán ez a baba,azaz megfeszíti magát!Lehet ez hülyeség,de ált olyankor van,mikor aktívan mocorog!Bár én azt mondtam dokimnak,hogy keményedik a hasam :D :? Szóval igazából nem tudom,hogy ez most mi!De mindig szerencsére csak pár mp-ig tart....

A kalciumot én ugy szedem,hogy a gyógyszertárban készítenek ilyen fehér kis bogyókat(ezt már írtam)és az egyben kalc. és Mg!

Cukika mozogj kicsit!Ha ülsz,állj fel!Ha állsz,feküdj le!Mindenesetre változtass testhelyzetet!Nem jobb még mindig?? :?

Missfried
Kép
missfried

Egyébként én sem dolgozom már az elejétől!Jobbnak láttam-láttuk-így,a doki azt mondta csak tőlem függ!Én meg szépen kiirattam magam :) Volt már sajnos pár éve egy elhalt terhességem(11 hetesen :cry: )és mivel egy abc-ben melózom,sok sok emberrel körülvéve,ráadásul épp az influenza járvány közepén estem teherbe!A fizikai munkáról nem is beszélve...!Szóval jobb így nyugisan! :)

Missfried
Kép
missfried

Ohh felébredt a kis drágám! :D Mehetek is pisilni asszem.. :wink: :shock: (Biztos izlett neki a tejfölös gomba,amit nemrég ettem..)

Missfried
Kép
missfried

Missi ! jó lehetett a koncert :lol: Én szerencsére tavaj jól kibuliztam magam , így most annyira nem hiányzik.
Most meg jó kis meditációs zenéket hallgatunk a pocakkal , meg próbálom neki mutogatni a kedvenc CD-imet is ,hátha megszereti mire kibújik :wink:

Klassz ,hogy Te is otthon vagy !

Olyan jó, hogy nem kell a munkahelyi probémákkal foglalkozni.
Szerintem valahol ez így természetes, mert idő kell hozzá ,hogy anyává váljunk, és így mindenre fel tudunk szépen készülni.

Régen folyton görcsölt a lábam , azt mondták a kevés folyadéktól van, meg kálium kell rá. Most szerencsére semmi nincs , biztos a napi magnézium fogyasztás miatt. ( Ca+ MG+ Zn tabletta , napi 1 db)

Ágica ! Jól rámilyesztettél ezzel a torokgyulladással . Egyre jobban fáj, és már köhögök is + maradt a hőemelkedés . Reggel megyek a dokihoz, remélem nem leszek beteg! Mindenesetre további tea + C vitamin kúrán vagyok .
Apa hoz haza immunerősítő homeopátiás bogyót, remélem használ.

5-kor ettem bundáskenyeret + 2 almát és most korog a gyomrom .
Nem értem mitől ?

Cuki : a feszülést úgy érted , hogy görcs miatt ? Vagy a magzatmozgásokra gondolsz ?
Én néha elég kellemetlen ,hascsikaráshoz hasonló érzést tapasztalok, gondolom a baba a beleimen ugrál. Néha meg elkezd forgolódni, és olyan mintha ki szeretne bújni a hasfalamon keresztül: felpúposítja a fejét/ hátát/ fenekét , és úgy marad vagy fél percre, utána tovább fordul.
Ilyenkor megsimogatom, és megkéreminkább rugdosson + pozíciót változtatok .

Jó éjszakát Mindenkinek !

Kép
sheepy

Majd el felejtettem :

"A terhesgondozás és a szülészeti ellátás esetén történő orvosválasztásért június 30-át követően sem kell részleges térítési díjat fizetni." :!: :!: :!: :!:

info by Eü Minisztérium honlapja

Kép
sheepy

Sziasztok!

Görcsökre valóban a Megnézium és Kálcium a legjobb, azt szedegessétek, feszülésre a sok folyadék és pihenés a legjobb!
Ha feszül, akkor az a méhösszehúzódáasoktól van, nem szabad 1-2 percnél tovább tartson, tudtommal.

Én is itthon vagyok, én sem dolgozok, de így sincs mikor pihenjek :shock:
Jó lehetett ma Masikának! Mindenki kedveskedett, búcsúztatás... olyan idilli!

Köszi mindenkinek a dicséretet a pocakomra, ma irtózatosan feszül és mintha hatalmas lenne, kár volt tegnap vagánykodni vele :roll:

Nagyon klassz a babakocsitok Ciripke! Lehet mi is megvesszük hétvégén!
Ugyanis Olaszországba megyünk pár napra, Apának dolga van arra, így összekötjük a kellemest a hasznossal, én is betuszkolom magam a csomagjai közé és egy hétvégét eltöltünk ott :)
Hétfőn érkezünk, szeretnék valami bababoltba benézni, ha útba esik, mert az áhított babakocsim ott olcsóbb !

Ágica! Mi volt a mázsáltatáson???? :shock:

Sheepy! Ügyes vagy a képfelrakással!

Na, húzok még van mit csomagolni, hirtelen jött ez az utazás.

Szép éjszakát, kellemes hétvégét Nektek!

büngyike

Végre eljött a nagy nap ma vagyok utoljára! Holnap pedig irány a Balcsi, de sajnos csak hétvégére.
Kollégamőim tényleg aranyosak voltak, sütiztünk, üdítőztünk, és mondták, hogy mindenképpen néha nézzek be.

Megnéztem a leletem:
Hemoglobin 10,38 normál: 12-16
Hematokrit: 0,30 normál: 0,36-0,46
Vörösvértestszám: 3,42 normál: 4-5,20

Szóval mindenképpen kell vasat szednem, mert tegnap még egy szülésznő ismerősömet is megkérdeztem, hogy mi a helyzet ezzel. Állítólag vashiány esetén felhígul a vér ami a szülésnél anémiához vezethet. Tehát aki vashiányos tessék vasat szedni!
A cukrom 6,2 ez állítólag jó!

Cuki! Azért nem kapsz táppénzre sokkal kevesebbet mint a fizud, mert nem vonnak belőle egy csomó járulékot.
Én is táppénzen leszek, szülés után 164 napig pedig szülési mittudomén min asszem GYÁS ennek a maximuma 130.000FT ha jól emlékszem+családi

Jövőhéten nagybevásárlás lesz nálunk is. De még csak a lakásfelújításhoz kell megvenni a dolgokat, utánna való héten jön a festő.

Missi: találtam egy vidéki asztalost, Szabolcs megyei, de nagyon sok bútort csinálnak ide pestre is. Júli 22 jön felmérni és rögtön ad árajánlatot és látványtervet is csinálnak, Kíváncsi leszek!
A számviteltanárom ajánlotta, nekik az összes bútort ez a pasi csinálta, nagyon szép lett és nagyon olcsó volt.
Azért majd írd meg a te asztalosod árait!

Na megyek még utoljára dolgozom egy kicsit, bár szinte már mindennel készen vagyok.

Kép
masika

csajok, annyit nevettem rajtatok :)
agi, en nem hallottam a sikolyt, szoval nem vagy tul nehez :)
cuki, tappenzcsalas ellenor :) biztos minket olvas am. hahahah
Es csak egy sutit ettel? pedig mar suti-cuki nak hivtalak volna :):) igy csak marad a cuki

en kb hetente 3 x szedem a magneziumot + 1 kalcium pezsgo tabl.-t. de csak este, az az altatom.

Sheppy, jajj ne legyel beteg ! remelem tudsz sokat pihenni, es a hom.bogy is segit majd

masi, es akkor hol szulsz ?

ritkan nekem is kemenyedik a hasam, de nem veszes.

feszules: megprobalok egyszerre nem sokat enni, mert ha bezabalok, utana nagyon rossz. Ennel mar csak az rosszabb,ha este keson eszem, mert akkor reggelre kesz a gyomrom. Persze valamikor elkap a hev es 10 kor is bekapok vmit. Bogyo, a rossz kislany :)

minden nem-dolgozot irigyelek nagyooon. foleg most ! hasznaljatok jol ki az idot lazsalasra
bogyogyorgyi

Bogyó!
Azt hiszem csak nem figyeltél abban a pillanatban…akkora SIKOLY volt, hogy engem szerződtetnek a 4. részre a filmben… :roll:

Cuki!
Ha keményedik a hasam (illetve feszül), akkor mindig próbálok leülni, vagy pihenni. Nekem nem kell még sok, 10-20 perc alatt oldódik. Eleinte egy forró kávé is segített, az eleve roborálja az embert.
De jó lehetett a babázás…én is én is!!!!

Most 2 napja nekem viszket a bőröm. Állítólag ez a nyúlástól van. Kenegetem minden este mostmár. Ehhez mit szóltok: időnként „pukkan” egyet a hasam felszíne. Mintha 1-2 hámréteg szétszakadna. Lehetséges?

Sheepy!
Én babám dettó így csinál. Írj, hogy mi volt a dokinál, és hogy vagy. Tényleg nagyon vigyázz!!!!

Hát Csajok!
Ami mítoszt én összehoztam magamról és a súlyról, az megdőlni látszik…az elmúlt 4 hétben 4kilót! híztam…amikor kijöttem a kórházból, (otthoni mérleghez viszonyítok….) 55kg voltam, most 2 hónap elteltével 62 ugyanezen a mérlegen…szóval először 57kg-mal estem teherbe, aztán lefogytam 55-re, azt tartottam 4 hónapig, majd 2 hónap alatt +7kg jött fel. Vélemény? Így folytatom hízok még 10kgot! Hát ahhoz képest, hogy az otthoni mérlegen akartam 67lenni szüléskor…5-öt még hízhatok. Az is igaz, kicsit elengedtem magam, pedig a doki még kérte is, hogy tartsam ezt a széhidrátszegény dolgot, mert ha nem kívánja a szervezetem az édeset, akkor nincs is szüksége széhidrátra. Én meg megint belehúztam hamburger, tészta, és süti-túrórudi terén…meg a cappiccino…ja! És egy csomó gyümi.

Képzeljétek ki akar jönni a védőnő környezettanulmányra! Minek? Egy panellakásba????van víz gáz villany…mit néz meg? Körbejár a szobákban? Hát én nem szeretném

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok !

Megjártam a dokit, szónélkül adtak beutalót a toxoplazma szűrésre , úgyhogy megyek a László kórházba.
Az asszisztens szerint lehet,hogy nem az allergiától vannak tüneteim ,hanem elkaptam valami vírust . Mindenesetre kedden a toxo-izét kiderítik.

Ágica : nálam is járt a védőnő, még csak 11 hetes terhes voltam, és nem értettem a dolgot.
A végén semmit nem nézett a lakásból, csak betelepedett nappaliba , és megdícsérte a kanapé színét .
Még jó ,hogy nem vizslatta körbe a kecót, mert nem szertem ,ha idegenek mászkálnak össze-vissza.
Nehezen fogják fel, hogy a koszos cipőt az ajtóban kell , hagyni , és persze már a puszta jelenlétük bezavar az otthonunk aurájába.

Én a Kismamák nagykönyvét olvasgatom , ott azt írják, hogy heti 0,5 kg súlygyarapodás várható mostanság.
Persze ebből jó sokat kitesz a baba is .

Nálam 70 kg a bűvös határ, azt nem szeretném soha megdönteni, de addig még van 5,5 kg, viszont ha nem folyton ezen jár az eszem ,hogy mit eszek , és mennyi kalória van benne, akkor sokkal jobban érzem magam .

Reggel krimit néztem , és volt benne egy-két nagyonizgulós rész. + azt is észre vettem , hogy mostanában mindenre sokkal érzékenyebb vagyok , pl. zaj, hangos szó, zene ...
Szerintetek mennyire érzi ilyenkor a baba is a feszültséget?

Kép
sheepy

hahó!
már megint sehol senki... :cry: :cry: :cry:
ma vagyok uccsóra, aztán egy hét szabi, de utána vagyok még!

Ágica
Kép
ágica_26

Masi : jó ,hogy Neked is vége a munkának. Egy kicsit irígy kedve olvastam a búcsúztatót, mert nálunk a hirtelen betegállomány miatt ez elmaradt, és azóta már el is ment egy-két kollégám a Banktól.

Vasról jut eszembe : gyerekkoromban a kerti csapot szopogattam ivás után , mert azt hittem attól több lesz a vasam :lol:

( Már akkor sem voltam normális :wink: )

Cuki Klassz ,hogy meggondoltad magad császár ügyben . Mégiscsak jobb ,ha minden megy a maga természetes útján .
Jó lehetett a tegnapi babázás!
Ha meglátok egy kisgyereket a tv-ben, vagy az utcán összeszorul a szívem , és már alig várom ,hogy Danit a kezemben tarthassam !

Kép
sheepy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: